Találatok a következő kifejezésre: A volt kapott (302 db)

Jó ötlett volt megtartani a húsvétra kapott nyuszit igy 24 hetesen?

Nagyon cuki volt a párom és vett egy fehér kisnyulat nekem:) Hamar rájöttünk, hogy mennyi id?t igényel egy ilyen apró kis állatka(aki egyébként nagyon ari!) és félek ezt a szülés után nem fogom tudni megadni neki.Plusz félek nem-e lehet elkapni a tapsitól valamit.Kell neki valami véd?oltás?

Legjobb válasz: Figyelj szerintem semmiképpen nem kell neki annyi mint egy kutyának vagy macskának. Viszont lehet õket is trükökkre tanítani xD Nagyon csúnya dolog kitenni az ilyen húsvétra kapott nyulakat, ezért nem is jó állatot ajándékba venni. Nekünk van pár nyulunk, igaz nem kedvencek, de egy Kötelezõ oltásról sem tudok. Viszont ha nem kell spórolnotok akkor érdemes elvinni az orvoshoz, és õ elmondja mik az ajánlott oltások! Pl a szúnyogok nagyon veszélyesek lehetnek rá, az ellen is van oltás. Szerintem ha van neki hely és akkor nyugodtan megtarthatod! Nem kell neki sok törõdés, elég etetni, takarítani, simogatni, esetleg kiengedni naponta, bár a haszonnyulak még enélkül is boldogan élnek. Én ismerek kismamát akinek volt nyula és az égvilágon semmi baja nem lett tõle.

Figyelj szerintem semmiképpen nem kell neki annyi mint egy kutyának vagy macskának. Viszont lehet õket is trükökkre tanítani xD Nagyon csúnya dolog kitenni az ilyen húsvétra kapott nyulakat, ezért nem is jó állatot ajándékba venni. Nekünk van pár nyulunk, igaz nem kedvencek, de egy Kötelezõ oltásról sem tudok. Viszont ha nem kell spórolnotok akkor érdemes elvinni az orvoshoz, és õ elmondja mik az ajánlott oltások! Pl a szúnyogok nagyon veszélyesek lehetnek rá, az ellen is van oltás. Szerintem ha van neki hely és akkor nyugodtan megtarthatod! Nem kell neki sok törõdés, elég etetni, takarítani, simogatni, esetleg kiengedni naponta, bár a haszonnyulak még enélkül is boldogan élnek. Én ismerek kismamát akinek volt nyula és az égvilágon semmi baja nem lett tõle.
A nyúltól nem lesz semmi bajod, ne izgulj. A lényeg, moss utána kezet, és ne fogdosd a pisis-kakis almát, vagy gumikesztyûben takarítsd, vagy a párod csinálja. Lehet, hogy pár hónapig nem fogsz vele úgy foglalkozni, mint most, viszont utána a babád majd simogathatja :)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat!! A nyuszi marad! :)

1hós kapcsi. Múltkor smst kapott és mondta, h nézzem meg, mert épp főzőtt. Megném, lépek a vissza gombbal, erre alatta a volt pasijai üzijei. Ehhez mit szólnátok?

Legjobb válasz: Azokat az üzeneteket korábban kaptam,még akkor,amikor ti nem jártatok ugye? tehát nem a kapcsolatototk alatt kapta és tartotta meg. Bocs,hogy ezt mondom,de én is lány vagyok és soha SEMMIT nem törlök ki és nem dobok el,amit valaha olyan embertõl kaptam,aki fontos VOLT.Az nem jelenti azt,hogy ma is fontos,de az életem része volt,hozzá tett szép emlékekkel vagy épp tanultam belõle,hogy sose kövessem el ugynazt a hibát.A lényeg,hogy nem törlöm ki az emlékeim közül.A jelenben már nem lényeges,de a múlt része.Nekem is tele van a telefonom archivuma exek sms-eivel.Soha nem olvasgatom,de jó érzés tudni,hogy megvannak.Dobozba tettem a tõlük kapott leveleket,ajándék tárgyakat,mindenféle emlékeket.Nincsenek szem elött,de tudom hol vannak és megnyugtat,hogy van nyoma a múltamnak.Tudom,hogy hülyén hangzik,de nagyon fontosak nekem az emlékek.Ne legyél féltékeny szerintem!Amig melletted van,neked fõz és téged csókol,addig nincs miért aggódnod.De ne kényszeítsd,hogy törölje azt az idõt,amig még téged nem ismert!

Azokat az üzeneteket korábban kaptam, még akkor, amikor ti nem jártatok ugye? tehát nem a kapcsolatototk alatt kapta és tartotta meg. Bocs, hogy ezt mondom, de én is lány vagyok és soha SEMMIT nem törlök ki és nem dobok el, amit valaha olyan embertõl kaptam, aki fontos VOLT.Az nem jelenti azt, hogy ma is fontos, de az életem része volt, hozzá tett szép emlékekkel vagy épp tanultam belõle, hogy sose kövessem el ugynazt a hibát.A lényeg, hogy nem törlöm ki az emlékeim közül.A jelenben már nem lényeges, de a múlt része.Nekem is tele van a telefonom archivuma exek sms-eivel.Soha nem olvasgatom, de jó érzés tudni, hogy megvannak.Dobozba tettem a tõlük kapott leveleket, ajándék tárgyakat, mindenféle emlékeket.Nincsenek szem elött, de tudom hol vannak és megnyugtat, hogy van nyoma a múltamnak.Tudom, hogy hülyén hangzik, de nagyon fontosak nekem az emlékek.Ne legyél féltékeny szerintem!Amig melletted van, neked fõz és téged csókol, addig nincs miért aggódnod.De ne kényszeítsd, hogy törölje azt az idõt, amig még téged nem ismert!
Ezaz!! Attól, h valaha mást is szeretett, nem várhatod el tõle, h feldobjon mindent!! Nyilván benne is talált valamit, ami miatt akkor úgy gondolta, jól van az úgy, ahogy van, és ez ellen nem tehet semmit! Butaságokon kérõdzöl... nem zárhatod be egy dobozba, amit akkor nyitsz csak ki, ha neked kell épp valami! Igenis, van múlja, vannak múltbeli ismerõsei, ne akard elvenni õket tõle!
neked ledobná az agyam az ékszíjat. alig bírnám visszatenni. nem normális excsajoktól/expasiktól üzeneteket megtartani.
bocs: nekeM
A kérdező hozzászólása: állítólag nem szerette. de am. észrevettem, h mindig a seggében hordja a telot, csak akkor pont nem. ez jelenthet vmit sztetek?
A kérdező hozzászólása: hát kissé nekem is kiverte a biztosítékot. nem tudom, hova tenni...tõle meg nem kérdezhetem meg, mert én ezt nem láthattam:D
mivel te artatlanul kileptel az smsbol nem lesz gyanus h lattad az alatta levo irojat. ugyhogy rakerdezhetsz. az ilyesmit jobb megbeszelni es tisztazni. az elottem szoloknak igaza van, en is tartogatok ezt azt az exektol. tudom h ez az ujabb partnernek nem esik jol, nekem se esne, de meg kell erteni. viszont ha pont az uj sms alatt volt az ove, lehet h uj sms. meg ez is rendben van, de fugg az sms tartalmatol. szerintem tisztazzatok h az emlekeken kivul fuzi-e meg valami az exehez.

Van egy yorki kutyusom tegnap a tápjára kapott egy kis pörkölt szaftot. Ezután végighányta az egész éjszakát. Nem igazán hasfájos, hányos, de most nagyon rájött! Lehet hogy a szafttól hányt. Talán túl zsíros volt neki? Vagy az olajat nem bírja?

Legjobb válasz: Azok a kuyták, amik nincsenek a házikoszthoz hozzászoktatva, könnyen rosszul lesznek egy kicsit zsírosabb, olajosabb kajától. (Az enyém a töltöttkáposzta maradékától hányt mikor elõször kapott, ma már semmi baja tõle.) Ha eddig csak tápot kapott, akkor könnyen lehet, hogy ez a baja. Ha nem javul, fogd pár napos rízskúrára (24 óráig semmi kaja, utána 2-3 napig nyákosra fõzött rízs reggel este, majd fokozatosan visszaszoktatni a száraztápra). Legközelebb ha házikosztot adsz neki, figyelj oda, hogy minnél kevésbé olajos/zsíros legyen, vagy fokozatosan szoktatst hozzá.

Azok a kuyták, amik nincsenek a házikoszthoz hozzászoktatva, könnyen rosszul lesznek egy kicsit zsírosabb, olajosabb kajától. (Az enyém a töltöttkáposzta maradékától hányt mikor elõször kapott, ma már semmi baja tõle.) Ha eddig csak tápot kapott, akkor könnyen lehet, hogy ez a baja. Ha nem javul, fogd pár napos rízskúrára (24 óráig semmi kaja, utána 2-3 napig nyákosra fõzött rízs reggel este, majd fokozatosan visszaszoktatni a száraztápra). Legközelebb ha házikosztot adsz neki, figyelj oda, hogy minnél kevésbé olajos/zsíros legyen, vagy fokozatosan szoktatst hozzá.
Nekem is Yorkim van, mondjuk igen a zsíros, paprikás pörköltszaft nem a legjobb választás :) Én házikosztból inkább párolt répát, fõtt husit a levesbõl, rizst, néha pici sajtot, esetleg tésztát adok neki. De szaftokat nem nyomunk, mert akkor rohangálhatok le vele éjszaka fosósétára :) F/28
Ha eddig csak tápot kapott, ne nagyon etesd olajos/zsíros házi koszttal. A palotapincsink elég komoly gastrointestinalis gyulladást kapott, a doki meg lehordott minket mindennek... Utólag belátva teljes joggal. Azóta nem kap semmi ilyesmit, max. kifõtt tésztát, rizst, fõtt zöldséget. De zsír/olaj, mócsingos húsok/csontok és fûszerek kizárva.
Egyszerûbb lehet, mint gondolnád: ha pl. mindennap gyorséttermi menüt fogyasztanál, majd az egyikhez kapna a gyomrod valami teljesen másképp emésztendõ dolgot, talán számodra sem zökkenõmentes órák következnének. A zsír kevésbé gond, mint az olaj, ami nem különösebben természetes, legalábbis mennyiségét tekintve (elég sokat kéne enni abból amibõl nyerik, mire egy evõkanálnyi összejönne a gyomorban). Olajjal tehát csínján. De ezt saját magadon is tesztelheted: ha annyi olajat benyomsz, mint az a szaft, rosszul leszel. (A gyerekkori zsíroskenyerek után nem emlékszem visszaköszönésre, az olajjal készült 'szaftos' ételek után igen.)
mig számodra kicsi szaft volt, számra nagy, mert gondold el milyen kicsike a gyomra. amugy baja nem lessz én is megijedtem mindig az ilyenen, sõt olyan is volt hogy nem is kapott olyan kaját és mégis ment a hasa hányt meg voltam ijedve teljesen, és reggeltre rendbe jött bezabálhatott. pedig már nagy lány.
Lehet ivott rá vizet.., gondolom nekik se jó ha zsirosra vizet isznak, akárcsak az embernél, fene tudja!:-/ Biztos nem házikoszton nõtt föl, mert akkor nem okádott volna!:O
a yorkiknak rendkívül érzékeny gyomruk van.


Enni beteg kutya nem szokott. Innia kell. Ha sokat hány, infúzió kell neki.
A miénk miután megkapta az oltást másnap már jól volt. Nem is hányt meg semmi. De gondolom mindegyik fajta máshogy viseli.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ napot a te kutyád is így viselte?
Ha az elsõ alkalommal a doki Imizolt ad, ma már a kyutyád valószínûleg elevenebb lenne. Mivel már barnult a vizelete, mire megkapta az ellenszert, azt jelenti, valamivel erõsebb volt már nála a fertõzés. Mikorra rendelt vissza az orvos?
Úgy volt, hogy amikor megcsípte a kullancs akkor egész nap feküdt, nem kelt fel, nem evett, lázas volt. Elvittük orvoshoz és kapott szurikat és utána másnap már jobban volt, kedve is volt és nem is hányt.
Meggyógyult végül?

4d-s UH Békéscsabán mennyibe kerül mostanában, és mit foglal magában az ár? Meg volt elégedve a vizsgálatról kapott dvd minőségével?

Legjobb válasz: Én Gyulán voltam dimenzioson.Ott 12000 volt amibe beletartozott egy 15 perces dvd felvétel, egy színes foto és 3 fekete-fehér.

Én Gyulán voltam dimenzioson.Ott 12000 volt amibe beletartozott egy 15 perces dvd felvétel, egy színes foto és 3 fekete-fehér.
10000Ft kapsz egy képet meg dvdt is, és még részletesen megvizsgálja a doktorúr a babát
Én a 34.hétbe voltam. elõre szólt h valószínû már nem nagyon fogjuk látni az arcát a babámnak. sajna így is lett. De fél óra helyett több mint háromnegyed órát voltunk bent, annyira próbálkozott Róna doktor úr :D Nagyon aranyos! Én kaptam egy dvd-t. Meg egy színes képet tõle. Én csak 6000Ft-ot fizettem. Azért mert értékelhetõ képet sajna nem kaptam :( A kép a kisfiam kukacáról készült :D

A volt pasim kapott kölcsön 30 rudót még márciusban és azóta mindig azzal jön, hogy nem kapott fizut és nem akarja megadni. Miért nem kapom vissza a pénzem?

Megfnyegettem, hogy megyek a rendörségre, de kapott még egy esélyt, de most sem adta meg. Holnap már tényleg megyek a rend?rségre éss feljelentem lopásért, ha másképpen nem megy!

Legjobb válasz: Szerintem nem a rendõrséggel kellene beszélni, inkább beszélj a mostani pasiddal, hogy beszéljen az expasid fejével, különben rosz vége lesz. Tapasztaltom: Barátomnak lógtak 12000 ft-al. Megbeszélték, hogy mikor fogja visszakapni a pénzt. 3 hét múlva sem kapta vissza. Közben a tagnak folyamatosan rágta a fülét, hogy agyja már vissza. 4ik héten 1 csapattal elkaptá, és elröték a bal gyûrüsújját. És láss csodát, másnap elõkerült a pénz.

Szerintem nem a rendõrséggel kellene beszélni, inkább beszélj a mostani pasiddal, hogy beszéljen az expasid fejével, különben rosz vége lesz. Tapasztaltom: Barátomnak lógtak 12000 ft-al. Megbeszélték, hogy mikor fogja visszakapni a pénzt. 3 hét múlva sem kapta vissza. Közben a tagnak folyamatosan rágta a fülét, hogy agyja már vissza. 4ik héten 1 csapattal elkaptá, és elröték a bal gyûrüsújját. És láss csodát, másnap elõkerült a pénz.
Helló! Nekem némileg szakmába vág a kérdésed, de én is csak azt tudom javasolni amit az utolsó hsz. írt. Sajnos az ilyeneknél csak az ököljogot lehet érvényesíteni. Sajnálom, ez van. Pénzt nem adunk kölcsön még a testvérünknek sem, papír nélkül. Jól kiszúrtál magaddal, keress valakit, aki tudja belõle verni az összeget. Bocs, de ez van.
A kérdező hozzászólása: Mindig utólag okos az ember. Éppen ma jártam a rendõrségen, ott jó kis fejmosást kaptam, és a válaszaitok alapján, nem fogok bírósághoz sem fordulni, hanem majd akkor kiveretem belõle, és ha kell a kocsiját lopatom el. Próbáltam szép szóval, ha nem megy, akkor keményebb kell legyek. Köszi.

A kézbe kapott JJ nagyobb mint 2 pár? A párok 99, 44 . mert egy versenyen volt egy 9, 4-esem a leosztásban is volt egy 9, 4-es, de az ellenfelemnek csak JJ-je mégis nyert.

Legjobb válasz: valami itt nem stimmel, mi volt a leosztás pontosan? 9, 4, ?, ?, ? Nem volt egy magasabb pár a leosztásban? Pl: 9, 4, K, Q, Q Akkor neked 4, Q párod, neki meg J, Q párja van.

valami itt nem stimmel, mi volt a leosztás pontosan? 9, 4, ?, ?, ? Nem volt egy magasabb pár a leosztásban? Pl: 9, 4, K, Q, Q Akkor neked 4, Q párod, neki meg J, Q párja van.
Vagyis 9, Q párod

Akinek tömték, gyökérkezelték a fogát terhesség alatt, hány hetes volt? Kapott valami érzéstelenítõt?

Legjobb válasz: Adnak fájdalomcsillapítót, mert csak helyileg hat, nem kap belõle a baba. Nekem nem volt, de barátnõmnek igen. Megcsinálták, mint bármikor máskor.

Adnak fájdalomcsillapítót, mert csak helyileg hat, nem kap belõle a baba. Nekem nem volt, de barátnõmnek igen. Megcsinálták, mint bármikor máskor.
A kérdező hozzászólása: Nekem az orvos legszívesebben a 20.hét után csinálná, mert lehet, gyökérkezelni kell. Ha nagyon fáj, akkor menjek vissza.
Érzéstelenítõ, fájdalomcsillapító mehet terhesség alatt, ami gond lehet, az a röntgen, amit gyökérkezelésnél szoktak csinálni, és az ideiglenes tömés.
van külön terheseknek érzéstelenítõ.nekem 2 hete tömtek fogat. 3 óra múlva iséreztem az érzéstelenítõt.kérjél olyat te is. 28 hetes kismama
22 hetesen volt tömés, kaptam érzéstelenítõt.
Nyugi semmi bajt nem okoz az az érzéstelenítõ, olyat fog adni amitben nincs adrenalin. Nekem is volt olyan beavatkozás amihez kellett szuri, semmi baja a gyerekemnek.
Én 3 gyökérkezelést túléltem érzéstelenítés nélkül, mert rettegek a tûtõl :) de helyit sem kaptam. kibírható. kellemetlen, de kibírható. a tömés meg nevetséges.
Most 4 hetesen kezdtem, elõzõ terhességem alatt is volt jópár kezelésem. Kaptam, csak nem lidocaint, hanem olyat, ami helyileg hat és késõbb sem jut át a lepényen (mikor már van). Különben is a gyulladás nagyobb gondot is okozhat, nyugodtan csináltasd meg.
Nekem tömték, olyan 20-21 hetesen, azt mondta adhat fájdalom csillapítót már, elvileg nem árt, de azt tudjam, hogy ez is gyógyszer..mivel kicsi volt a lyuk Én inkább nem kértem a lidokaint, kicsit fájt, de úgy gondolom a szüléshez képest ez semmi sem volt és azt is ki kell majd bírnom valahogy :) 32hkm

Orbáncos kisgyerekek anyukái. Hol volt nektek, és hogy gyógyultatok ki belőle? Ugy néz ki orbáncos a fiam kapott rá antibiotikumot, most lázas, de nagyon csúnya piros a füle arca. Hamar volt gyógyulása nálatok? Mit tanácsoltok?

Legjobb válasz: ne haragudj, hogy megkérdezem, mi az orbánc másik neve? Mert így nem ismerem ezt a betegséget, amúgy pedig lehet, hogy lenne tapasztalat, ha valamilyen más néven is leírnád. köszönöm!

ne haragudj, hogy megkérdezem, mi az orbánc másik neve? Mert így nem ismerem ezt a betegséget, amúgy pedig lehet, hogy lenne tapasztalat, ha valamilyen más néven is leírnád. köszönöm!
A kérdező hozzászólása: ez a legismertebb neve, csak latin neve van.Akinek van ilyen az tudja mirõl beszélek.
nem ez az ótvar???? nekem volt kiskoromban. Senki se tudta mi az, végül a kb 100. orvos mondta meg, hogy "ja anyuka, ez ótvar!" Cinkrázót kaptam rá és kvarcolni kellett
elõzõknek: az orbánc az orbánc, nem ótvar, és nem más betegség furi neve. http://www.hazipatika.com/services/betegseglexikon/view/Orba.. nekem csak a párom lába volt orbáncos, és hosszú hetekig gyógyult, õ is antibiotikumot kapott, de nagyon csúnya volt a fél lábszára, szinte ijesztõ.
amúgy mint kiderült attól lett, hogy megcsípett egy pók, dédmamám meg babakrémet kent rá
A kérdező hozzászólása: köszi, nem az két külön betegség.És neki is egy csípéssel kezdõdött, ami elfertõzõdött.hónapokig piros folt volt, vizsgálta mindenki, fül orr gégész, bõrgyógyász, belgyógyász stb.most ez ez uj diagnózis.remélem meg gyógyul hamar.
Szia! Én voltam orbáncos gyerekkoromban, kitörte a cipõ a sarkamat, ott fertõzõdött el a terület, az egész sarkam, lábfejem. Elég csúnya volt az enyém, sebészetre is kellett járni, hogy kitisztítsák, így kb. 2 hét alatt gyógyult meg. Anya azt mondja, hogy az elsõ hét volt elég zûrös, nem szabadott felkelnem, lógatnom a lábam, borogatni kellett, de a 2. hét rendben volt már. Viszont nekem azon a helyen, ahonnan indult a sarkamon, lett egy szemölcsöm.

A kutyám babéziás volt kapott rá injekciót, most rendbe jött. Kérdésem az hogy az az injekció meddig használ?

úgy értem hogy meddig védd. véd egyáltalán? tehát ha most megint belemászna egy fertőzött kullancs újra beteg lenne ? Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Egy hónapig véd, ha jól tudom...

Egy hónapig véd, ha jól tudom...
Min. 3, max. 6 hétig véd. Azért figyeld még a kutyát, mert az injekció után 2 héttel az enyém belázasodott és kiderült, hogy szövõdménye lett a babéziának.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! már eltelt 2 hét, szerencsére idõben észre lett véve láz már jelentkezett ( 40, 5) de még a vizelete nem mutatta ki a babéziát , megkapta a szurit másnapra már nem volt semmi baja


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!