Találatok a következő kifejezésre: A volt kapott (293 db)

Jó ötlett volt megtartani a húsvétra kapott nyuszit igy 24 hetesen?

Nagyon cuki volt a párom és vett egy fehér kisnyulat nekem:) Hamar rájöttünk, hogy mennyi id?t igényel egy ilyen apró kis állatka(aki egyébként nagyon ari!) és félek ezt a szülés után nem fogom tudni megadni neki.Plusz félek nem-e lehet elkapni a tapsitól valamit.Kell neki valami véd?oltás?

Legjobb válasz: Figyelj szerintem semmiképpen nem kell neki annyi mint egy kutyának vagy macskának. Viszont lehet õket is trükökkre tanítani xD Nagyon csúnya dolog kitenni az ilyen húsvétra kapott nyulakat, ezért nem is jó állatot ajándékba venni. Nekünk van pár nyulunk, igaz nem kedvencek, de egy Kötelezõ oltásról sem tudok. Viszont ha nem kell spórolnotok akkor érdemes elvinni az orvoshoz, és õ elmondja mik az ajánlott oltások! Pl a szúnyogok nagyon veszélyesek lehetnek rá, az ellen is van oltás. Szerintem ha van neki hely és akkor nyugodtan megtarthatod! Nem kell neki sok törõdés, elég etetni, takarítani, simogatni, esetleg kiengedni naponta, bár a haszonnyulak még enélkül is boldogan élnek. Én ismerek kismamát akinek volt nyula és az égvilágon semmi baja nem lett tõle.

Figyelj szerintem semmiképpen nem kell neki annyi mint egy kutyának vagy macskának. Viszont lehet õket is trükökkre tanítani xD Nagyon csúnya dolog kitenni az ilyen húsvétra kapott nyulakat, ezért nem is jó állatot ajándékba venni. Nekünk van pár nyulunk, igaz nem kedvencek, de egy Kötelezõ oltásról sem tudok. Viszont ha nem kell spórolnotok akkor érdemes elvinni az orvoshoz, és õ elmondja mik az ajánlott oltások! Pl a szúnyogok nagyon veszélyesek lehetnek rá, az ellen is van oltás. Szerintem ha van neki hely és akkor nyugodtan megtarthatod! Nem kell neki sok törõdés, elég etetni, takarítani, simogatni, esetleg kiengedni naponta, bár a haszonnyulak még enélkül is boldogan élnek. Én ismerek kismamát akinek volt nyula és az égvilágon semmi baja nem lett tõle.
A nyúltól nem lesz semmi bajod, ne izgulj. A lényeg, moss utána kezet, és ne fogdosd a pisis-kakis almát, vagy gumikesztyûben takarítsd, vagy a párod csinálja. Lehet, hogy pár hónapig nem fogsz vele úgy foglalkozni, mint most, viszont utána a babád majd simogathatja :)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat!! A nyuszi marad! :)

Van egy yorki kutyusom tegnap a tápjára kapott egy kis pörkölt szaftot. Ezután végighányta az egész éjszakát. Nem igazán hasfájos, hányos, de most nagyon rájött! Lehet hogy a szafttól hányt. Talán túl zsíros volt neki? Vagy az olajat nem bírja?

Legjobb válasz: Azok a kuyták, amik nincsenek a házikoszthoz hozzászoktatva, könnyen rosszul lesznek egy kicsit zsírosabb, olajosabb kajától. (Az enyém a töltöttkáposzta maradékától hányt mikor elõször kapott, ma már semmi baja tõle.) Ha eddig csak tápot kapott, akkor könnyen lehet, hogy ez a baja. Ha nem javul, fogd pár napos rízskúrára (24 óráig semmi kaja, utána 2-3 napig nyákosra fõzött rízs reggel este, majd fokozatosan visszaszoktatni a száraztápra). Legközelebb ha házikosztot adsz neki, figyelj oda, hogy minnél kevésbé olajos/zsíros legyen, vagy fokozatosan szoktatst hozzá.

Azok a kuyták, amik nincsenek a házikoszthoz hozzászoktatva, könnyen rosszul lesznek egy kicsit zsírosabb, olajosabb kajától. (Az enyém a töltöttkáposzta maradékától hányt mikor elõször kapott, ma már semmi baja tõle.) Ha eddig csak tápot kapott, akkor könnyen lehet, hogy ez a baja. Ha nem javul, fogd pár napos rízskúrára (24 óráig semmi kaja, utána 2-3 napig nyákosra fõzött rízs reggel este, majd fokozatosan visszaszoktatni a száraztápra). Legközelebb ha házikosztot adsz neki, figyelj oda, hogy minnél kevésbé olajos/zsíros legyen, vagy fokozatosan szoktatst hozzá.
Nekem is Yorkim van, mondjuk igen a zsíros, paprikás pörköltszaft nem a legjobb választás :) Én házikosztból inkább párolt répát, fõtt husit a levesbõl, rizst, néha pici sajtot, esetleg tésztát adok neki. De szaftokat nem nyomunk, mert akkor rohangálhatok le vele éjszaka fosósétára :) F/28
Ha eddig csak tápot kapott, ne nagyon etesd olajos/zsíros házi koszttal. A palotapincsink elég komoly gastrointestinalis gyulladást kapott, a doki meg lehordott minket mindennek... Utólag belátva teljes joggal. Azóta nem kap semmi ilyesmit, max. kifõtt tésztát, rizst, fõtt zöldséget. De zsír/olaj, mócsingos húsok/csontok és fûszerek kizárva.
Egyszerûbb lehet, mint gondolnád: ha pl. mindennap gyorséttermi menüt fogyasztanál, majd az egyikhez kapna a gyomrod valami teljesen másképp emésztendõ dolgot, talán számodra sem zökkenõmentes órák következnének. A zsír kevésbé gond, mint az olaj, ami nem különösebben természetes, legalábbis mennyiségét tekintve (elég sokat kéne enni abból amibõl nyerik, mire egy evõkanálnyi összejönne a gyomorban). Olajjal tehát csínján. De ezt saját magadon is tesztelheted: ha annyi olajat benyomsz, mint az a szaft, rosszul leszel. (A gyerekkori zsíroskenyerek után nem emlékszem visszaköszönésre, az olajjal készült 'szaftos' ételek után igen.)
mig számodra kicsi szaft volt, számra nagy, mert gondold el milyen kicsike a gyomra. amugy baja nem lessz én is megijedtem mindig az ilyenen, sõt olyan is volt hogy nem is kapott olyan kaját és mégis ment a hasa hányt meg voltam ijedve teljesen, és reggeltre rendbe jött bezabálhatott. pedig már nagy lány.
Lehet ivott rá vizet.., gondolom nekik se jó ha zsirosra vizet isznak, akárcsak az embernél, fene tudja!:-/ Biztos nem házikoszton nõtt föl, mert akkor nem okádott volna!:O
a yorkiknak rendkívül érzékeny gyomruk van.

1hós kapcsi. Múltkor smst kapott és mondta, h nézzem meg, mert épp főzőtt. Megném, lépek a vissza gombbal, erre alatta a volt pasijai üzijei. Ehhez mit szólnátok?

Legjobb válasz: Azokat az üzeneteket korábban kaptam,még akkor,amikor ti nem jártatok ugye? tehát nem a kapcsolatototk alatt kapta és tartotta meg. Bocs,hogy ezt mondom,de én is lány vagyok és soha SEMMIT nem törlök ki és nem dobok el,amit valaha olyan embertõl kaptam,aki fontos VOLT.Az nem jelenti azt,hogy ma is fontos,de az életem része volt,hozzá tett szép emlékekkel vagy épp tanultam belõle,hogy sose kövessem el ugynazt a hibát.A lényeg,hogy nem törlöm ki az emlékeim közül.A jelenben már nem lényeges,de a múlt része.Nekem is tele van a telefonom archivuma exek sms-eivel.Soha nem olvasgatom,de jó érzés tudni,hogy megvannak.Dobozba tettem a tõlük kapott leveleket,ajándék tárgyakat,mindenféle emlékeket.Nincsenek szem elött,de tudom hol vannak és megnyugtat,hogy van nyoma a múltamnak.Tudom,hogy hülyén hangzik,de nagyon fontosak nekem az emlékek.Ne legyél féltékeny szerintem!Amig melletted van,neked fõz és téged csókol,addig nincs miért aggódnod.De ne kényszeítsd,hogy törölje azt az idõt,amig még téged nem ismert!

Azokat az üzeneteket korábban kaptam, még akkor, amikor ti nem jártatok ugye? tehát nem a kapcsolatototk alatt kapta és tartotta meg. Bocs, hogy ezt mondom, de én is lány vagyok és soha SEMMIT nem törlök ki és nem dobok el, amit valaha olyan embertõl kaptam, aki fontos VOLT.Az nem jelenti azt, hogy ma is fontos, de az életem része volt, hozzá tett szép emlékekkel vagy épp tanultam belõle, hogy sose kövessem el ugynazt a hibát.A lényeg, hogy nem törlöm ki az emlékeim közül.A jelenben már nem lényeges, de a múlt része.Nekem is tele van a telefonom archivuma exek sms-eivel.Soha nem olvasgatom, de jó érzés tudni, hogy megvannak.Dobozba tettem a tõlük kapott leveleket, ajándék tárgyakat, mindenféle emlékeket.Nincsenek szem elött, de tudom hol vannak és megnyugtat, hogy van nyoma a múltamnak.Tudom, hogy hülyén hangzik, de nagyon fontosak nekem az emlékek.Ne legyél féltékeny szerintem!Amig melletted van, neked fõz és téged csókol, addig nincs miért aggódnod.De ne kényszeítsd, hogy törölje azt az idõt, amig még téged nem ismert!
Ezaz!! Attól, h valaha mást is szeretett, nem várhatod el tõle, h feldobjon mindent!! Nyilván benne is talált valamit, ami miatt akkor úgy gondolta, jól van az úgy, ahogy van, és ez ellen nem tehet semmit! Butaságokon kérõdzöl... nem zárhatod be egy dobozba, amit akkor nyitsz csak ki, ha neked kell épp valami! Igenis, van múlja, vannak múltbeli ismerõsei, ne akard elvenni õket tõle!
neked ledobná az agyam az ékszíjat. alig bírnám visszatenni. nem normális excsajoktól/expasiktól üzeneteket megtartani.
bocs: nekeM
A kérdező hozzászólása: állítólag nem szerette. de am. észrevettem, h mindig a seggében hordja a telot, csak akkor pont nem. ez jelenthet vmit sztetek?
A kérdező hozzászólása: hát kissé nekem is kiverte a biztosítékot. nem tudom, hova tenni...tõle meg nem kérdezhetem meg, mert én ezt nem láthattam:D
mivel te artatlanul kileptel az smsbol nem lesz gyanus h lattad az alatta levo irojat. ugyhogy rakerdezhetsz. az ilyesmit jobb megbeszelni es tisztazni. az elottem szoloknak igaza van, en is tartogatok ezt azt az exektol. tudom h ez az ujabb partnernek nem esik jol, nekem se esne, de meg kell erteni. viszont ha pont az uj sms alatt volt az ove, lehet h uj sms. meg ez is rendben van, de fugg az sms tartalmatol. szerintem tisztazzatok h az emlekeken kivul fuzi-e meg valami az exehez.


4d-s UH Békéscsabán mennyibe kerül mostanában, és mit foglal magában az ár? Meg volt elégedve a vizsgálatról kapott dvd minőségével?

Legjobb válasz: Én Gyulán voltam dimenzioson.Ott 12000 volt amibe beletartozott egy 15 perces dvd felvétel, egy színes foto és 3 fekete-fehér.

Én Gyulán voltam dimenzioson.Ott 12000 volt amibe beletartozott egy 15 perces dvd felvétel, egy színes foto és 3 fekete-fehér.
10000Ft kapsz egy képet meg dvdt is, és még részletesen megvizsgálja a doktorúr a babát
Én a 34.hétbe voltam. elõre szólt h valószínû már nem nagyon fogjuk látni az arcát a babámnak. sajna így is lett. De fél óra helyett több mint háromnegyed órát voltunk bent, annyira próbálkozott Róna doktor úr :D Nagyon aranyos! Én kaptam egy dvd-t. Meg egy színes képet tõle. Én csak 6000Ft-ot fizettem. Azért mert értékelhetõ képet sajna nem kaptam :( A kép a kisfiam kukacáról készült :D

A volt pasim kapott kölcsön 30 rudót még márciusban és azóta mindig azzal jön, hogy nem kapott fizut és nem akarja megadni. Miért nem kapom vissza a pénzem?

Megfnyegettem, hogy megyek a rendörségre, de kapott még egy esélyt, de most sem adta meg. Holnap már tényleg megyek a rend?rségre éss feljelentem lopásért, ha másképpen nem megy!

Legjobb válasz: Szerintem nem a rendõrséggel kellene beszélni, inkább beszélj a mostani pasiddal, hogy beszéljen az expasid fejével, különben rosz vége lesz. Tapasztaltom: Barátomnak lógtak 12000 ft-al. Megbeszélték, hogy mikor fogja visszakapni a pénzt. 3 hét múlva sem kapta vissza. Közben a tagnak folyamatosan rágta a fülét, hogy agyja már vissza. 4ik héten 1 csapattal elkaptá, és elröték a bal gyûrüsújját. És láss csodát, másnap elõkerült a pénz.

Szerintem nem a rendõrséggel kellene beszélni, inkább beszélj a mostani pasiddal, hogy beszéljen az expasid fejével, különben rosz vége lesz. Tapasztaltom: Barátomnak lógtak 12000 ft-al. Megbeszélték, hogy mikor fogja visszakapni a pénzt. 3 hét múlva sem kapta vissza. Közben a tagnak folyamatosan rágta a fülét, hogy agyja már vissza. 4ik héten 1 csapattal elkaptá, és elröték a bal gyûrüsújját. És láss csodát, másnap elõkerült a pénz.
Helló! Nekem némileg szakmába vág a kérdésed, de én is csak azt tudom javasolni amit az utolsó hsz. írt. Sajnos az ilyeneknél csak az ököljogot lehet érvényesíteni. Sajnálom, ez van. Pénzt nem adunk kölcsön még a testvérünknek sem, papír nélkül. Jól kiszúrtál magaddal, keress valakit, aki tudja belõle verni az összeget. Bocs, de ez van.
A kérdező hozzászólása: Mindig utólag okos az ember. Éppen ma jártam a rendõrségen, ott jó kis fejmosást kaptam, és a válaszaitok alapján, nem fogok bírósághoz sem fordulni, hanem majd akkor kiveretem belõle, és ha kell a kocsiját lopatom el. Próbáltam szép szóval, ha nem megy, akkor keményebb kell legyek. Köszi.

A kézbe kapott JJ nagyobb mint 2 pár? A párok 99, 44 . mert egy versenyen volt egy 9, 4-esem a leosztásban is volt egy 9, 4-es, de az ellenfelemnek csak JJ-je mégis nyert.

Legjobb válasz: valami itt nem stimmel, mi volt a leosztás pontosan? 9, 4, ?, ?, ? Nem volt egy magasabb pár a leosztásban? Pl: 9, 4, K, Q, Q Akkor neked 4, Q párod, neki meg J, Q párja van.

valami itt nem stimmel, mi volt a leosztás pontosan? 9, 4, ?, ?, ? Nem volt egy magasabb pár a leosztásban? Pl: 9, 4, K, Q, Q Akkor neked 4, Q párod, neki meg J, Q párja van.
Vagyis 9, Q párod

A kutyám babéziás volt kapott rá injekciót, most rendbe jött. Kérdésem az hogy az az injekció meddig használ?

úgy értem hogy meddig védd. véd egyáltalán? tehát ha most megint belemászna egy fertőzött kullancs újra beteg lenne ? Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Egy hónapig véd, ha jól tudom...

Egy hónapig véd, ha jól tudom...
Min. 3, max. 6 hétig véd. Azért figyeld még a kutyát, mert az injekció után 2 héttel az enyém belázasodott és kiderült, hogy szövõdménye lett a babéziának.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! már eltelt 2 hét, szerencsére idõben észre lett véve láz már jelentkezett ( 40, 5) de még a vizelete nem mutatta ki a babéziát , megkapta a szurit másnapra már nem volt semmi baja

Fiúk véleményt szeretnék kérni. Szakítás után ugyan úgy beszélgetek a volt barátnőtök kel és nem rakod el a tőle kapott cuccokat mindent úgy hagysz ahogy volt ez normális?

A barátom szakított velem. De viszont minden nap beszélünk ugyan úgy szinte. Annyi a különbség h nem úgy h szeretlek meg ilyenek de elmeséljük mi történt velünk hülyülünk meg minden. Mondta hogy mindent ugyan úgy hagyott a szekrényét a tőlem kapott cuccokat. És mikor jött hitelesíteni a szakítást akkor is abba a pólóba volt amit tőlem kapott. Ez normális?

Legjobb válasz: Fura. A fiúk általában elteszik/kidobják/visszaadják a cuccokat. Legalábbis az ismerõseim ezt csinálják.

Fura. A fiúk általában elteszik/kidobják/visszaadják a cuccokat. Legalábbis az ismerõseim ezt csinálják.
Persze. Szép lassan kell továbblépni, nyilván ha elszakad az a póló, nem fogja bekeretezni és a falra tenni. Szerintem ez így egészséges, sokkal normálisabb, mint amikor egyesek minden exes cuccot elégetnek máglyán
Én nem fiú vagyok, viszont nekem megvannak exemtõl kapott cucaim(plüss, ékszer..stb), szekrényembe megtalálható!Sõt néhány plüss ágyamba van, és nem azért mert érzek íránta valamit..mert nem mivel ember számba sem veszem, és semmi sem köt hozzá! Még friss neki a szakítás nyilván azért vannak meg neki a cuccok, és lehet hogy még szeret..és ki tudja nem-e jöttök újra össze?!
Nem igazán! Keveset beszélünk de mindenkinél marad minden.
Én is lány vagyok, de miért kellene kidobni az ajándékokat? Nem bánt az. :) Beszélni már nem beszélünk, de hülyeség lenne kidobálni a dolgokat
Számomra ez normális. Bár a nõk se mindig igénylik, hogy késõbb is tartsuk a kapcsolatot. Fõleg ha õ volt az, aki valami orbitális marhasággal cseszte el a kapcsolatot...
A kérdező hozzászólása: Nem is az hogy nem teszi el õket. Hanem inkába az h ugyan ugy beszélgetünk mint szakítás élõt meg volt elõzménye.
Ez egy emlék! Én bármit is kaptam a volt barátaimtól megtartottam. Emlék, ajándék.

A haveromat feljelentette a volt barátnője zaklatásért. A héten kapott egy levelet, hogy jelenjen meg kihallgatáson. Mit kaphat ezért? Nagyon be van sz. Rva. Korábban nem volt rendőrségi ügye.

Legjobb válasz: Ha nem fenyegette, és csak hívogatta, akkor nincs nagy baj, max. pénzbírság szerinte. Nagyobb baj volna, ha nem menne el a kihallgatásra, úgyhogy ez eszébe ne jusson!

Ha esetleg azt választja, hogy nem megy el.Akkor csak úgy tudja kivitelezni, hogy nem veszi át az idézést.Mivel még nem volt bent egyszer sem, értelemszerûen gyanúsított nem lehet.Ha bemegy, akkor meg szimplán jól kell hazudni.Mondok egy példát, természetesen abban az esetben ha sms-t nem írt, több dolog miatt is mindennapi kapcsolatban álltak.A sértett többször próbált kölcsönkérni tõle.Nem volt pénze, ezért õ mindig csak megcsörgetett.Vissza szoktam hívni, sajnos nem állok jól anyagilag ezért már említette, hogy bosszút áll amiért nem segíttek.Még álmomban sem gondoltam volna, hogy így fogja megtenni.Törvénytisztelõ állampolgár vagyok, aki azt sem tudja, hogy mit tegyen egy ilyen esetben.Esetleg, egy kicsit turbózhatod is, valamelyik nap felhívott azt mondta ha esetleg meggondolom magam, visszavonja a feljelentést?Ártatlan szemekkel kérdezd meg a rendõrt, hogy nem e volna jó pénzt adni inkább??
Ha nem fenyegette, és csak hívogatta, akkor nincs nagy baj, max. pénzbírság szerinte. Nagyobb baj volna, ha nem menne el a kihallgatásra, úgyhogy ez eszébe ne jusson!
Ha nem megy el a kihallgatásra akkor rosszabbul járhat mert akkor nem tudja tisztázni magát plusz akkor mindenben vádolni fogják. Ha elmegy a kihallgatásra ott még kitudja beszélni magát és nem árt ha elmondja mi hogyan volt, ezzel még a büntetés mértékén is csökkenthetnek, sõt meg is úszhatja akár. Ha csak telefonon zaklatta lehet lesz egy ejnye bejnye és felejtsék el egymást. Nekem is zaklatták már egyik ismerõsömet telefonon õ is tett feljelentést mivel fenyegetés nem volt csak nem hagyta békén mert folyton beszélni akart vele az illetõ így semmit nem kapott, csak megmondták neki hogy többé ne zaklassa és hagyja békén, ha ezek után sem hagyta volna akkor is kapott volna távol tartási végzést vagy hogyan hívják.
Ha nem mondta neki, hogy ne hívja többet, akkor nem zaklatás.
"És mi van akkor ha nem megy el a kihallgatásra? " Akkor elõállítják, ha pedig nem találják otthon akkor kiadnak egy országos körözést, melynek költségeit köteles lesz megtéríteni, vagy leülni.
Ez sokmindentõl függ. 1. Hogyan zaklatta? Telefonon? Személyesen? Erõszakkal? 2. Csak zaklatta, vagy fenyegette is?
Igen. Az eljárásban a szabálysértést jegyzõ hivatal köteles gondoskodni a feljelentett személy kihallgatásáról és esetleges elõzetes letartóztatásáról. Szóval oda megy be, ahol feljelentették, de a beidézésen rajta van a cím is hogy hova kell mennie.
A kérdező hozzászólása: És oda kell bemenni ahol feljelentették?
A kérdező hozzászólása: És oda hívják be kihallgatásra ahol feljelentették? Nem a területileg illetékes rendõrkapitányságra kellene behívni?
A kérdező hozzászólása: Csak telefonon zaklatta, úgy tudom. Nem fenyegette meg. És mi van akkor ha nem megy el a kihallgatásra? Mert ezt mondogatta.
és ha e-mailben történnek a zaklatások?

Mi baja van a teknősömnek? D-vitamin hiánya volt, kapott injekciót. Bővebben le írom lent

Az állatkórházban azt mondták hogy ha nem eszik akkor vigyük vissza és ?k megetetik. Evett is kétszer, de azután nem evett mert be volt csukva a szeme. Szerintem szemgyulladás de a szemcsepp sem segít. Help :' ( (

Legjobb válasz: Bocsi elõzõ vagyok az elsõ mondat kérdés :D

Bocsi elõzõ vagyok az elsõ mondat kérdés :D
Valamiféle vitamin készítményt kapott e ezelõtt. Mert ha nem akkor lehet A vitamin hiány .
Szia, A és D vitamin hiánya és kalciumhiány okozhatta, amit injekcióval sürgõsen pótolni kell, mert elpusztulhat. Ha a szemeken (ez a legfeltûnõbb) duzzanatot látsz, nem bírja kinyitni, kedvetlen, nem nagyon eszik és mozogni sem nagyon akar, állatorvos kellene, hogy lássa, mert ha a tünetek kifejlettek (pl. a szeménél, vagy akár a páncéljánál), a hiánybetegsége már súlyos. Ezért ne várj vele.
A kérdező hozzászólása: régebbi kérdés volt :) a teki jól van:) köszi a választ!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!