Találatok a következő kifejezésre: A volt hogyan lehet elvenni (1 db)

A volt feleségtől hogyan lehet "elvenni" a férj nevét, hogy ne használja azt?

Legjobb válasz: Azthiszem, ha a válóperen nem kérted, hogy ne tegye, már nem tehetsz semmit. Ha épp most váltok akkor kifejezetten kérheted, hogy ne tarthassa meg a nevedet.

Azthiszem, ha a válóperen nem kérted, hogy ne tegye, már nem tehetsz semmit. Ha épp most váltok akkor kifejezetten kérheted, hogy ne tarthassa meg a nevedet.
Csak a válóperen kérheted. Ahogy az elõzõ hozzászóló írta ja ezt nem tetted meg akkor már nem is teheted. Ha nem tetted akkor esetleg meggyõzheted, hogy vegye vissza a leánykori nevét.
Elvenni sehogy sem lehet, mert ez a volt feleség döntése. Én most váltam el, és én visszavettem a lánynevemet, de a bíróság ezzel nem foglalkozik. El kellett mennem az anyakönyvvezetõhõz a jogerõs ítélettel, miszerint elváltunk és ott intézték. Szerintem is rá kell beszélni. Másképp nem megy.
Megkérheted rá, vagy bíróságra beadod és kötelezhetik rá.Fõleg ha újranõsült a volt férj és a jelen feleség is felvette a férjezett nevet.
Ha önként nem változtat nevet a válás után, akkor elvenni (eltiltatni a névviseléstõl) csak akkor lehet, ha bûncselekmény elkövetése miatt elítélik.
Ha ez igaz, akkor nagyon ósdi a magyar névtörvény, ideje lenne újítani. Ha nem kell egy rosszemlékû házasság, ha nem kell a volt férj, akkor a neve miért kell? És ha bûncselekményt nem követ el, de szült egy gyereket egy másik férfinek? Akkor miért tarthatja meg? Hisz akkor már érdemtelen a volt férj nevének használatára. Új törvény kell!!! Modern, a mai kornak megfelelõ.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Minnyi gyerektartás jár 2 gyerek után, 140. 000 Ft nettó fizetéssel?

Mindkét gyerek kiskorú.

12

13év élettársi viszony alatt keletkezett közös bankszámlánkról volt élettársam a különválásunk után leemelte a megtakarításunkat. Igényt tarthatok-e a felére ha még nem élte fel? Ha felélte hogy hajthatom be ha jogosult vagyok.

Együttlétünk alatt nem volt semmilyen munkaviszonya,csak rokkantjáradéka.A pénzt én szereztem külföldi munkaviszonnyal.

6

Férjemmel eldöntöttük, hogy elválunk. Beadta a váló keresetet, de még ki nem tűzték a tárgyalást. Ez idő alatt Õ hivatalosan /gyürüvel eljegyzett egy nőt. / Mennyire etikus ez a viselkedés?

39

Mit jelent az egészen pontosan hogy "közös felügyelet"?

Nem igazán értem ezt a meghatározást, hiába hallom, meg olvasom itt is sokszor.
Egy hét egyik szülőnél, egy hét a másiknál, és folyamatosan csomagol, vándorol a gyerek? Vagy hétvégén van az apukával, vagy anyukával, de akkor az meg miért közös felügyelet?
Előre is köszönöm a felvilágosítást!

3

Gyermektartás. Munkanélküliből hogyan vonják le a fix gyermektartást ha már van bírósági végzés/15000Ft/?

3

Tényleg "botrányos", ha egy anya ilyet mond?

Válófélben vannak, a gyerekek 5 és 8 évesek. Közös felügyeletet javasolt, mert így az apa is kiveszi a részét a gyereknevelésből, neki is van ideje magára, szórakozni, új kapcsolatot kialakítani.

Ez így jogos vagy önző dolog?

17

A férjem már nem szeret, csak kötelességből van velem, hogy éljem túl? 43N

Sajnos nincs munkám több mint egy fél éve, keresek, de nagyon nehéz. A gyerekek már nagyok (21, 16), nincs szükség rám. valaki volt hasonló helyzetben? Hogyan sikerült talpra állni?

11

Mennyi gyerektartás lenne jó ebben az esetben?

A párommal megpróbálunk közösen megegyezni mindenről. Õ mondta, hogy mondjak egy elfogadható összeget a gyerektartásra, ehhez kérném a segítségeteket. A párom nettója nagyjából 160000Ft, ebből 87000Ft a hiteltörlesztése. 2 kicsi gyerek van (5 éves és 4 hónapos).

10

Bejelentik előre?

Gyermekelhelyezés van folyamatban (gyermektartás miatt),lesz nálunk környezet tanulmány.Értesítenek róla ? Mit néznek egy ilyen tanulmánynál?

10

Válókereset benyújtásának igazolása?

Sziasztok!
Volna egy olyan kérdésem, ha beadom a válókeresetet - amit ha jól tudom 3 példányban kell, 1-re kell ráragasztani az illetékbélyeget és a másik a ennek a fénymásolata - akkor, abból kapok e vissza lepecsételt, szignózott, vagy iktató számmal ellátott példányt? És ha igen akkor mikor? Vagy esetleg másfajta igazolást kapok e?

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!