Találatok a következő kifejezésre: A vizesedésre a (136 db)

Az abonett kenyér nem segíti elő a vizesedést a magas nátrium tartalma miatt?

Legjobb válasz: A vese képes a nátrium kiválasztására és az egyensúly fenntartására egészséges esetben. Ha mégis vérnyomásemelkedést, vizesedést tapasztalsz, akkor érdemes leállni vele. De egészséges emberben úgy tudom, nem okoz problémát megfelelõ folyadékmennyiség bevitele mellett.

A vese képes a nátrium kiválasztására és az egyensúly fenntartására egészséges esetben. Ha mégis vérnyomásemelkedést, vizesedést tapasztalsz, akkor érdemes leállni vele. De egészséges emberben úgy tudom, nem okoz problémát megfelelõ folyadékmennyiség bevitele mellett.
A kérdező hozzászólása: Köszi!
pár nap
Nekem 1 hét volt. De akkora teljesen le ment, és nagyon be voltam vizesedve, de állítólag a melegbe nehezebben megy le.
Nekem csak a szülés elõtt 1 nappal vizesedett be a lábam. A doki azt mondta, hogy egy hónap is lehet mire felszivódik. A szülés után az utolsó délutánt és éjszakát végig bõgtem a kórházban és reggelre nyoma sem volt a dagadásnak, pedig elõtte nagyon csúnya volt.

31 hetes terhes vagyok és pár napja néha bedagad a lábfejem, gondolom vizesedés-vizvisszatartás. Ilyen idős terhessen normális a vizesedés? Milyen gyógytea vagy ilyesmi válhat be vizesedés ellen?

Legjobb válasz: Igen,ilyenkor kezdõdik sajnos.Biztos ajánlanak neked teákat,csak óvatosan,hogy ne hajtsd ki ami a babának kell ásványi anyag,vitamin.Sok pihi, felpolcolt lábak,segíthet.

Igen, ilyenkor kezdõdik sajnos.Biztos ajánlanak neked teákat, csak óvatosan, hogy ne hajtsd ki ami a babának kell ásványi anyag, vitamin.Sok pihi, felpolcolt lábak, segíthet.
A teák miatt azért beszélj a védõnõvel mert én úgy tudom, hogy ilyenkor nem lehet semmiféle vízhajtó teát vagy bármi mást szedni.A felpolcolt láb az sokat számít, a szíved fölé legyen téve a lábad.A védõnõ mindenre pontos választ ad.


A vizesedés összefüggésben lehet a terhességi cukorral, vagy lehet simán vizesedés úgy, hogy nem jön ki a cukorprobléma?

Legjobb válasz: Semmi baj nem volt a cukrommal, viszont csupa víz voltam. A vénás elfolyás akadályozottsága miatt van a vizesedés, nem a cukor miatt.

Semmi baj nem volt a cukrommal, viszont csupa víz voltam. A vénás elfolyás akadályozottsága miatt van a vizesedés, nem a cukor miatt.
Nekem nagyon-nagyon nagy vizesedésem volt és magas vérnyomásom terhesség alatt, de a cukrommal nem volt semmi gond és a vizeletben sem volt fehérje.
Szia, nekem ugyanez, mint az elõttem szólónak! Nagyon vizesedtem, fõleg a végén, de a cukrommal végig nem volt semmi probléma szerencsére. Szóval szerintem vizesedhetsz úgy, hogy mellette nincsen cukorbaj.
A 28.héttõl kezdtem vizesedni, onnantól egy rémálom volt. Csak reggelente volt könnyebb, már délelõttre feldagadt a lábam-kezem. A cukrommal azonban nem volt gond.
A vizesedés inkább a toxémiával van összefüggésbe. Én a terhesség végén toxémiás voltam, és nagyon vizesedtem. Mérjed a vérnyomásodat és ha 140/90 felé megy, menj mindenképp orvoshoz.
Igen, a többiek jól írták, a vizesedés a toxémia egyik lehetséges jele. Mellette a magas vérnyomás és az "opálos" vizelet. Figyelni kell, nagyon veszélyes dolog! Én azt hittem, túlragozzák, hogy vizesedek és picit magas a vérnyomásom... de sajnos a dokimnak igaza volt, mert tényleg felment sokkal magasabbra is, és preeclampsiám lett, császározni kellett!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A védõnõ mondta, hogy azért vizesedek, mert nagy valószínûséggel cukros leszek terhesség alatt. Én még ilyet nem hallottam, azért érdekelt mások tapasztalata!

A vizesedés minden esetben észrevehető, vagy lehetséges az is, hogy mondjuk a bokán csuklón nem látszik de mégis vizesedünk?

Legjobb válasz: Miért kérded? Van valami tüneted, vagy épp nincs? Elvileg a kézfej, lábfej elkezd dagadni olyankor, esetleg az arcod is. Fõleg a terhesség végén. De elõfordulhat, hogy zsibbad a kezed a terhesség alatt, és ez lehet a vizesedéstõl is (a víz nyomja az idegeket), és ilyenkor nem feltétlen látod a vizesedés jeleit. Bár többségében a sok víz nem tûnik el nyomtalanul a szervezetben, valamilyen jele van. Leginkább akkor okoz csak gondot, ha hirtelen vizesedsz, felszedsz nagyon gyorsan több kilót, mert ilyenkor toxémia is állhat a háttérben.

Miért kérded? Van valami tüneted, vagy épp nincs? Elvileg a kézfej, lábfej elkezd dagadni olyankor, esetleg az arcod is. Fõleg a terhesség végén. De elõfordulhat, hogy zsibbad a kezed a terhesség alatt, és ez lehet a vizesedéstõl is (a víz nyomja az idegeket), és ilyenkor nem feltétlen látod a vizesedés jeleit. Bár többségében a sok víz nem tûnik el nyomtalanul a szervezetben, valamilyen jele van. Leginkább akkor okoz csak gondot, ha hirtelen vizesedsz, felszedsz nagyon gyorsan több kilót, mert ilyenkor toxémia is állhat a háttérben.
Hanyadik héten vagy? Mennyit szedtél fel eddig, esetleg túl sokat? Orvost nem kérdezted errõl?
Sokaknak elõfordul, hogy van egy ugrás a felszedett kilókban. Anélkül, hogy az kóros lenne, és bármi baj lenne a háttérben. A huszonakárhanyadik hétben ez elõfordul, nem egy kismamánál. De majd kérdezz rá mindenképpen, hogy õk mit gondolnak errõl! Remélem nem lesz gond. Ha lesz kedved, akkor írd meg mi történt! Köszi!
A kérdező hozzászólása: Azért kérdeze, mert a lábfejemen meg a kézfejemen semmi nyoma, meg nem is zsibbadok, csak az, hogy sokat hízok, pedig nem eszek többet, mint terhesség elején. Az arcom teltebb lett és hetente 1kg-al vagyok több a 25. hét óta, de tényleg nem eszek többet. És mondták, hogy ez a hízás a vízmennyiség növekedését is jelenthet, de én meg nem látom magamon...
A kérdező hozzászólása: 28. hetes vagyok és 8kg jött fel eddig, 4 a 25. héttöl. Majd csak kedden megyek tanácsadásra.
A kérdező hozzászólása: Én is köszönöm, hogy válaszoltál, írni fogok kedden este. Meg most voltam vérvételen is, úgyhogy több mindent megtudok majd.
A kérdező hozzászólása: Helo! Megígértem, hogy írok. Minden rendben, jó lett a véredményem, szóval a hízásnak nincs egészségügyi oka, csak egyszerûen jönnek a kilók.
Az akkor jó! További szép terhességet, egészséges hízást :) és könnyû szülést majd neked!

Mit tudnék csinálni a bedagadt bokámmal, hogy elmúljon a vizesedés?

Lúdtalpam van, elég nagyon sajnos. Néha erőteljesen bedagad a bokám körül, és nagyon csúnya, meg persze nem is kellemes érzés. Itt a nyár, a rövid nadrágok és szoknyák, valamint a szandálok, papucsok ideje, de a lábam nagyon csúnyán be van dagadva, nem is látszik ki a bokám. Milyen házi praktikákkal vagy készítményekkel tudnék rajta segíteni? Mit tanácsoltok? Köszönöm előre is a válaszokat és a segítséget!

Legjobb válasz: Szerintem ennek semmi köze a lúdtalphoz, vizesedést inkább belsõszervi probléma okozhat, amit ki kéne vizsgáltatni.

Szerintem ennek semmi köze a lúdtalphoz, vizesedést inkább belsõszervi probléma okozhat, amit ki kéne vizsgáltatni.
Polcold fel, esetleg tekerd be. De igen az ödéma sok mindent jelenthet, vese és szívproblémákat is. szerintem vizsgáltasd ki magadat ha eddig enm tetted. De jelentheti az vénák betegségét is. A nyirokrendszer problémáját. vagy azt hogy rossz cipõt hordasz. A lúdtalptorna sokat segít. Ludtalp torna és lúdtalp betét, csakis a kettõt együtt :-)
Vízhajtó tartalmú teákat ihatsz. Gumi térdzoknit használhatsz nadrág alatt és otthon. A meleg nem tesz jót a vizesedésnek. A keringést fokozhatod gyógykrémmel, maszírozással, étrendkiegészítõvel.
Vagy megtudhatná mitõl van és azt kezelni :-)
Hány éves vagy? Fiú, lány? Lúdtalpbetétet hordasz?
Vidékiek mehetnek a SOTE-ra, ha meg beutaló kell valahova kérd meg az orvosod, hogy postázza el neked, vagy egy rokonod otthon. De a helyedben sûrgõsen keresnék egy helyet, ahova bejelentkezhetek.

Terheség alatt veszélyes a vizesedés?

36 ikerterhes vagyok,eddig csak az egyik lába vizesedet,mostmár mind2 nagyon vizes,és a hasam is,de az orvosom nem mond,csak annyit hogy ha magas a vérnyomásom akor vanbaj,vagyha a vizeletbe lenne fehérje...volt valakinek ilyen:?????

Legjobb válasz: Minden kismama vizesedik. Csak bizonyos mérték után veszélyes, de ha az orvosod normálisnak találta, akkor nincsen gond. Ebben a melegben egyébként is kicsit fokozottabb a vizesedési hajlam.

Minden kismama vizesedik. Csak bizonyos mérték után veszélyes, de ha az orvosod normálisnak találta, akkor nincsen gond. Ebben a melegben egyébként is kicsit fokozottabb a vizesedési hajlam.
szia! valóban csak akkor van baj a vizesedéssel ha magas vérnyomás és fehérje a vizeletben kíséri!De ha nem érzed jól magad inkább menj be a kórházba, de ha nem tapasztalod h gondok lennének a addig nincs gond.Ha magas (tehát az átlagnál magasabb) akkor viszont azonnal doki! de nem lesz semmi baj:D nyugi:D jó egészséget nektek:D
Így van nincs semmi baj, addig amíg a vérnyomás és a vizelet rendben van. Igyál sok folyadékot, és jót tesz ha többet pihensz és felpolcolod a lábaid. Egyébként nálam is így volt, a 36. héten szörnyen bevizesedtem, még az arcom is! 37. héten megszületett a kisfiam
Én is vizesedtem, soha nem mondta a doki, hogy gond, csak azt mondta, hogy a vérnyomásomat nézzem folyamatosan! Mindig alacsony volt, nem igen gondoltam, hogy gond lenne belõle! Egyik napról a másikra felszökött a vérnyomásom, bementünk a kórházba, fehérje is volt a vizeletben, pedig elõtte nap még nem volt, szívhang sem volt tökéletes, így azonnal császár, és koraszülött lett a kisfiam!
Utolsó vagyok! Nekem a bokáim, és a kezeim vizesedtek csak!

37. hétben ujjzsibbadás? Egy picit elkezdtem vizesedni, nem annyira feltűnő, inkább csak én érzem, viszont az ujjaim nagyon gyakran zsibbadnak. Ez a vizesedés miatt lehet? Van teendő?

Legjobb válasz: Anno nekem is volt ilyen tünetem, fõleg alváskor. Arra ébredtem, hogy teljesen elzsibbadtak az ujjaim. Nekem szülés után megszûnt ez a kellemetlenség, gondolom a vizesedés okozhatta. Kitartás!

Anno nekem is volt ilyen tünetem, fõleg alváskor. Arra ébredtem, hogy teljesen elzsibbadtak az ujjaim. Nekem szülés után megszûnt ez a kellemetlenség, gondolom a vizesedés okozhatta. Kitartás!
Kicsit vizesedtem én is és nekem kb a 35. héttõl kezdtek zsibbadni az ujjaim. Igen, a zsibbadás a vizesedéstõl van. Szülés után még kb 2 hétig megvolt a zsibbadás és fokozatosan ment ki az ujjaimból, nem egyik napról a másikra. Tenni nem nagyon tudsz semmit, max elviseled. :) Szóval ne aggódj, ez normális.
Az elsõ gyermekemnél nekem kb a 32. héten kezdõdött, és a végén már nem tudtam egy tût megfogni és nem érzékeltem vele semmit, nagyon rossz érzés és a szülés után kb 3 héttel múlt el. A másodiknál nem volt ilyen tünetem.

A vizesedés minden esetben a terhesség utolsó hónapjában van? Én 31hetes km vagyok, és elkezdtem vizesedni. Nemsoká szülni fogok?

Bocsi,ha butaságot kérdezek,de sajnos nem tudhatok én se mindent.

Legjobb válasz: Vizesedés akármikor lehet.Ettõl nemfogsz szülni...:)Az baj lenne ha ettõl szülnél,akkor igen sok korababa lenne...Én is 31hetes vagyok,de még szerencsére nem vizesedek.De a dokidnak mindenképp említsd meg majd!

Vizesedés akármikor lehet.Ettõl nemfogsz szülni...:) Az baj lenne ha ettõl szülnél, akkor igen sok korababa lenne...Én is 31hetes vagyok, de még szerencsére nem vizesedek.De a dokidnak mindenképp említsd meg majd!
Magában a vizesedés még nem feltétlenül jelent gondot. Mérd meg a vérnyomásod és ha az magasabb az eddigieknél, akkor sürgõsen beszélj a dokiddal.
Szia! Én is 31 hetes múltam, és most 1 hete a bokám nagyon vizesedik. Gondolom a melegtõl is... Biztos, hogy ettõl nem fogsz szülni, de ha vérnyomás-emelkedés is jön hozzá, akkor doki! Jó egészséget!
Szia. Én most járok a 34. hétben , de már kb. 25 hetes korom óta van víz rajtam. Most ebben a melegben nagyon be vagyok dagadva, de a vérnyomásom tökéletes, így addig nagy gond nincs. Feltétlenül méregesd, ha teheted naponta háromszor a vérnyomásod. Amíg az nem emelkedik, önmagában a vizesedéssel nincs még nagy baj. Gyakran legyen a "magasban" a lábad, így pihentesd.
Szia! Én a 28. héttõl vizesedtem, ez még önmagában nem baj, csak nagyon kellemetlen! Akkor van baj, ha emellé még a vérnyomásod is magas, és fehérje van a vizeletben, mert az már terhességi toxikózishoz vezethet! Nekem 2 naponta mérte a vérnyomásomat a háziorvosom (sajna hiába van vérnyomásmérõm, digitális csuklós, és ezt nem fogadta el, mert állítólag nem mér valós értéket), és hetente nézte a védõnõm a vizeletemet, hogy nincs-e benne fehérje.

A vizesedésre utal a dagadt lábszár?

Most vagyok a 22. hétben és észrevettem, hogy picit vastagabb lett a lábam. A nejlon zokni el is szorította. Ez baj vagy természetes velejárója a terhességnek? Eddig 6kg-ot híztam.

Legjobb válasz: szia,igen sajnos ez vizesedés,azaz a terhesség velejároja,bár nekem 35. hétben jelentkezett,vigyázz magatokra,pockold fel néha a lábad és sokat pihenj .36 hetes kismama.

szia, igen sajnos ez vizesedés, azaz a terhesség velejároja, bár nekem 35. hétben jelentkezett, vigyázz magatokra, pockold fel néha a lábad és sokat pihenj .36 hetes kismama.
Ha a sípcsontod mellett megnyomod és bentmarad akkor nagyon vizes vagy.Általában szoktak vizesedni a kismamák, csak figyelni kell mert veszélyes is lehet.
Szia Ahogy az elottem iro is irta, ha a sipcsont melett megnyomod es ott marad a lenyomat akkor vizes vagy.Sajnos En mar legalabb 2 honapja vizesedek, es 22 hetes kismama vagyok. Nekem az orvos azt mondta, h pocoljam fel a labam, ne egyek fuszereset, es sosat. Mozogjak sokat, seta, vagy kismamatornat, de az egy helyben valo acsorgast ha lehet keruljem. Hat nekem ugyan ugy vizesedik, vannak napok amikor jobban, es van amikor kevesbe. Ha teheted akkor vegyel titokzoknit, amine nem szoritja ugy el a labad, En mar csak ilyet hordok, mert a masik fajtak nagyon elszoritottak. Boldog babavarast kivanok
Szia. Sajnos nekem is vizesedik a lábam, fõleg a bokámon veszem észre.Rendszersen végzek lábkörzéseket és bokakörzéseket, ami szerintem sokat segít.Az is nagyon jó, ha fel tudod a lábad rakni kispárnákra és úgy pihensz.A dokinak mindenképpen jelezni kell! Nyugodj meg, ez elég gyakori probléma. 29 hetes kismama


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!