Találatok a következő kifejezésre: A vizesedés van a (25 db)

Normális 37 hetesen, hogy be van dagadva a bokám? Ezt 2 napja vettem észre! A vizesedést nézte a doki, azt mondta, hogy az nincs!

Legjobb válasz: szia. szerintem normális. és lehet, hogy tényleg nem az, csak mivel nagyobb súlyt cipel a lábad, kicsit megdagad. ha a doki szerint nem gáz, akkor ne izgulj. én sem voltam vizes, de néha bedagadt a bokám. no para. jó babavárást

szia. szerintem normális. és lehet, hogy tényleg nem az, csak mivel nagyobb súlyt cipel a lábad, kicsit megdagad. ha a doki szerint nem gáz, akkor ne izgulj. én sem voltam vizes, de néha bedagadt a bokám. no para. jó babavárást
Szerintem onnan tudod meg, hogy vizesedés-e, hogy ha megnyomod az ujjaddal ott ahol be van dagadva, és ott marad egy kis idõ után is az ujjad nyoma, (fehér marad a helye), akkor az vizesedés. De tényleg lehet a súly miatt is, szerintem a legjobb, ha felpolcolod.

Mitol van az hogy mostanaig nem volt gondom a vizesedessel, kb. egy jo hete pedig dagadnak (foleg a bal bokam) nagyon?

Ugyanugy eszem iszom ahogy eddig is,sulyfelesleg osszesen 6 kg.38 hetes

Legjobb válasz: Attól van hogy néhány héten belül szülni fogsz, ebben a terhességi korban elkerülhetetlen egy kis vizesedés, gyakorlatilag a szülés közeledtét jelzi, semmi köze a súlyfelesleghez! Kitartás!

Attól van hogy néhány héten belül szülni fogsz, ebben a terhességi korban elkerülhetetlen egy kis vizesedés, gyakorlatilag a szülés közeledtét jelzi, semmi köze a súlyfelesleghez! Kitartás!
Szia! Hát ez elõfordul már ilyenkor, ne aggódj!Hamarosan jön a bébi, ilyenkor bedagad a kéz, láb, sõt még az arcod is fel fog püffedni, ha eljön az idõ!Amig a vérnyomásod rendben van, addig nem kell aggódni! Könnyû szülést, ha itt lesz az ideje!

37. hétben ujjzsibbadás? Egy picit elkezdtem vizesedni, nem annyira feltűnő, inkább csak én érzem, viszont az ujjaim nagyon gyakran zsibbadnak. Ez a vizesedés miatt lehet? Van teendő?

Legjobb válasz: Anno nekem is volt ilyen tünetem, fõleg alváskor. Arra ébredtem, hogy teljesen elzsibbadtak az ujjaim. Nekem szülés után megszûnt ez a kellemetlenség, gondolom a vizesedés okozhatta. Kitartás!

Anno nekem is volt ilyen tünetem, fõleg alváskor. Arra ébredtem, hogy teljesen elzsibbadtak az ujjaim. Nekem szülés után megszûnt ez a kellemetlenség, gondolom a vizesedés okozhatta. Kitartás!
Kicsit vizesedtem én is és nekem kb a 35. héttõl kezdtek zsibbadni az ujjaim. Igen, a zsibbadás a vizesedéstõl van. Szülés után még kb 2 hétig megvolt a zsibbadás és fokozatosan ment ki az ujjaimból, nem egyik napról a másikra. Tenni nem nagyon tudsz semmit, max elviseled. :) Szóval ne aggódj, ez normális.
Az elsõ gyermekemnél nekem kb a 32. héten kezdõdött, és a végén már nem tudtam egy tût megfogni és nem érzékeltem vele semmit, nagyon rossz érzés és a szülés után kb 3 héttel múlt el. A másodiknál nem volt ilyen tünetem.

A vizesedés minden esetben a terhesség utolsó hónapjában van? Én 31hetes km vagyok, és elkezdtem vizesedni. Nemsoká szülni fogok?

Bocsi,ha butaságot kérdezek,de sajnos nem tudhatok én se mindent.

Legjobb válasz: Vizesedés akármikor lehet.Ettõl nemfogsz szülni...:)Az baj lenne ha ettõl szülnél,akkor igen sok korababa lenne...Én is 31hetes vagyok,de még szerencsére nem vizesedek.De a dokidnak mindenképp említsd meg majd!

Vizesedés akármikor lehet.Ettõl nemfogsz szülni...:) Az baj lenne ha ettõl szülnél, akkor igen sok korababa lenne...Én is 31hetes vagyok, de még szerencsére nem vizesedek.De a dokidnak mindenképp említsd meg majd!
Magában a vizesedés még nem feltétlenül jelent gondot. Mérd meg a vérnyomásod és ha az magasabb az eddigieknél, akkor sürgõsen beszélj a dokiddal.
Szia! Én is 31 hetes múltam, és most 1 hete a bokám nagyon vizesedik. Gondolom a melegtõl is... Biztos, hogy ettõl nem fogsz szülni, de ha vérnyomás-emelkedés is jön hozzá, akkor doki! Jó egészséget!
Szia. Én most járok a 34. hétben , de már kb. 25 hetes korom óta van víz rajtam. Most ebben a melegben nagyon be vagyok dagadva, de a vérnyomásom tökéletes, így addig nagy gond nincs. Feltétlenül méregesd, ha teheted naponta háromszor a vérnyomásod. Amíg az nem emelkedik, önmagában a vizesedéssel nincs még nagy baj. Gyakran legyen a "magasban" a lábad, így pihentesd.
Szia! Én a 28. héttõl vizesedtem, ez még önmagában nem baj, csak nagyon kellemetlen! Akkor van baj, ha emellé még a vérnyomásod is magas, és fehérje van a vizeletben, mert az már terhességi toxikózishoz vezethet! Nekem 2 naponta mérte a vérnyomásomat a háziorvosom (sajna hiába van vérnyomásmérõm, digitális csuklós, és ezt nem fogadta el, mert állítólag nem mér valós értéket), és hetente nézte a védõnõm a vizeletemet, hogy nincs-e benne fehérje.

Hogyan lehet a vizesedés problémáját megoldani és mennyibe kerülhet 20-30 nm-re vonatkozólag? Lakást akarok venni Budapesten, de sajnos csak általában a földszintiek vannak olyan helyen, ahova szívesen költöznék és meg tudok fizetni.

Legjobb válasz: Attól, hogy egy lakás földszinti, még nem fog feltétlenül vizesedni. Ha normális a lábazat és a talajnedvesség elleni szigetelés, akkor nem lehet probléma. Esetleg próbálj magasföldszintet nézni. Ha tényleg vizes lakást találsz, azt nem érdemes megvenni, mert az utólagos vízszigetelés milliókba is kerülhet, ha egyáltalán lehetséges megoldani. Ahhoz, hogy akár közelítõ árat is lehessen mondani, tudni kellene, hogy mi okozza a vizesedést. Ha a lábazatról felcsapódó esõ, akkor kívülrõl kell szigetelni, az nem olyan hatalmas összeg. De ha kapillárisan felszívódó, akkor át kell vágni a falat, na az már húzós. De tudni kellene a külsõ terep és a padló szintkülönbségét is. Tehát csak okosan.

Attól, hogy egy lakás földszinti, még nem fog feltétlenül vizesedni. Ha normális a lábazat és a talajnedvesség elleni szigetelés, akkor nem lehet probléma. Esetleg próbálj magasföldszintet nézni. Ha tényleg vizes lakást találsz, azt nem érdemes megvenni, mert az utólagos vízszigetelés milliókba is kerülhet, ha egyáltalán lehetséges megoldani. Ahhoz, hogy akár közelítõ árat is lehessen mondani, tudni kellene, hogy mi okozza a vizesedést. Ha a lábazatról felcsapódó esõ, akkor kívülrõl kell szigetelni, az nem olyan hatalmas összeg. De ha kapillárisan felszívódó, akkor át kell vágni a falat, na az már húzós. De tudni kellene a külsõ terep és a padló szintkülönbségét is. Tehát csak okosan.

Mitöl van a vizesedés / Múlandó vagy amikor kialakul végighúzod szülésig?

Legjobb válasz: Hát, azt mondják, alkati kérdés ez is. Mindenesetre, ha vizesedsz, szülésig kitart. Én elõzõ terhességnél kb 25. hétnél kezdtem, és végig nagyon dagadt volt kezem-lábam, de szülés után minden rögtön lement. És meleg idõben ált. súlyosabb, szóval így télen elvileg még könnyebb is.

Hát, azt mondják, alkati kérdés ez is. Mindenesetre, ha vizesedsz, szülésig kitart. Én elõzõ terhességnél kb 25. hétnél kezdtem, és végig nagyon dagadt volt kezem-lábam, de szülés után minden rögtön lement. És meleg idõben ált. súlyosabb, szóval így télen elvileg még könnyebb is.
SZia! Én nagyon vizesedtem az utolsó hetekben, és szülés után is megmaradt, de csak kb 3 napig. Aztán eltûnt. Furcsa is volt hogy már nincsenek elefántlábaim :)
Szia! Azt, hogy mitõl van nem tudom, de az biztos, hogyha egyszer elkezdõdött, akkor szülésig tart. Vagy még utána is. Én 20 hetesen kezdtem vizesedni, 42 hetesen szültem, és a 6 hetes kontroll elõtt pár nappal ment le teljesen a víz rólam.
Szerintem is alkati kérdés. Én 37 hetes vagyok, de semmi víz nincs rajtam, remélem most már nem is lesz, a lábam sem dagad, és visszereim sincsenek.
Én sem vizesedtem. 10kg-ot híztam, az ment le rögtön szüléskor.

Mensi előtti vizesedésre van megoldás? Vagy el kel fogadni mint természetes velejáróját a dolognak?

Ilyenkor úgy érzem, mintha több kilót híztam volna, feszülnek a ruháim, kényelmetlen, kellemetlen, csúnyának érzem magam. Van ennek az állapotban ellenszere? Lehet valamivel küzdeni a vízvisszatartás ellen?

Legjobb válasz: Pont azért van, mert ilyenkor vizet tart vissza a szervezeted, ami kiürül, ha megjön a menstruáció.

Pont azért van, mert ilyenkor vizet tart vissza a szervezeted, ami kiürül, ha megjön a menstruáció.
A kérdező hozzászólása: Ez így oké, engem az érdekelne, lehet-e ellene tenni valamit. :)
Próbálj valami vízhajtó teát inni, de mellette még sok vizet. Elsõ voltam.

Kismamák! Van akinek sikerült megelőzni a vizesedést?

27 hetes kismama vagyok, nem vizesedek még. Mindennap mozgok,házimunka, 2 naponta kismamatorna, próbálok odafigyelni az étkezésre és 7kg-t híztam eddig. A cukorterheléses vizsgálatom is jó lett. Szerintetek van esélyem rá, ha így folytatom, hogy ne vizesedjek egyáltalán? Védőnőm szerint a sómentes étkezés segít a megelőzésben. Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Ha nem vagy elhízott, viszonylag mozgolódsz napközben, és csínyján bánsz a sóval, akkor jó eséllyel nem fogsz vizesedni.

Ha nem vagy elhízott, viszonylag mozgolódsz napközben, és csínyján bánsz a sóval, akkor jó eséllyel nem fogsz vizesedni.
Szerintem nem lehet megelõzni. Az nagyon jó, ha mozogsz sokat, tornázol, a kismamatornában vannak keringésjavító gyakorlatok. Véleményem szerint, ha valakinek a szervezete hajlamos rá, akkor ki fog alakulni valamilyen szintû ödéma. Én is sokat mozogtam, tornáztam, (és ugyanúgy 7 kg-ot híztam a 27.hétig :) ) mégis eléggé vizesedtem a végére. De nem is lepõdtem meg, hiszen nekem elég a nyári meleg, akkor is enyhéz vizesedek.
Azt hozzátenném, hogy csökkenteni viszont lehet a sok mozgással, keringésjavító tornával. Utolsó válaszoló voltam
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! május végére várom a kisbabánkat, lehet lesz már annyira meleg, hogy beindul a dagadás. egyébként nem vagyok elhízva se.
Ha ülõmunkát végzel/otthon vagy, de sokat ülsz, akkor a lábfejeidet sokszor hajlítsd vissza pipába. Egyszerre, vagy felváltva. Illetve tegnap hallottam, hogy a zöld fûszereknek vízhajtó hatásuk van. És igen, kerüld a sót. Én csak júliusban szülök, ezért én is "kicsit" tartok a vizesedéstõl...
Én nem vizesedtem egyáltalán, mondjuk nem is vagyok hajlamos rá. Mozogtam, sokat sétáltam, ilyesmi. Igazából semmi extra.
Elsõ terhességemnél borzasztóan vizesedtem, aminek végén toxémiás lettem. Most jobban odafigyelek mindenre, kevesebbet is híztam és hetente egyszer (a nõgyógyászom javaslatára) gyümölcsnapot tartok. Másnapra "könnyebb" is vagyok másfél kilóval. Egyelõre ez nálam mûködik, most vagyok 35 hetes egyébként.

Mi köze van a Calcium tablettának a vizesedéshez? Bővebben lent

Sziasztok! Sajnos én már terhességem el?tt is vizesedtem, ilyen típus vagyok. :(( Az el?z? terhességemnél is ugyan ez volt, de nem igazán sikerült a só és f?szer mentes diétával sem leadni magamról a vizet, persze egy része lement, de mindig meg volt dagadva a lábam. Most 11hetes vagyok, 9napja kezdtem el szedni a Béres CA tablettát. Lányok a víz azóta úgy elt?nt rólam mint a csuda. :O Amióta szedem, abszolút nem vizesedek, de viszont nagyon sokat pisilek miután beveszem és éjjel is. Reggel + este veszek be 1 szemet bel?le. A dokihoz majd csak a 12hetes UH-ra megyek legközelebb, a webdoki meg még nem válaszolt erre a kérdésre. Szerintetek létezik, hogy ett?l a Calciumtól nem vok vizes? Nagyon örülök neki, amióta az eszemet tudom dagadok mindenhol, nem csak nyáron.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!