Találatok a következő kifejezésre: A vizes, lábak (29 db)

Sáros, esős időben sétáltatáskor mit lehet tenni a kutya lábára, hogy nem legyen sáros/vizes?

Legjobb válasz: Semmit. Meg kell mosni a lábait, és meg kell törölni õt.

Semmit. Meg kell mosni a lábait, és meg kell törölni õt.
Én minden séta után megmosom a kutyám lábát. Törülközõre állítom, megtörlöm, és mehet. Kb másfél perc.
A kérdező hozzászólása: Jó. Akkor ennyit a kutyacsizmáról. :D
Lakásban nem kell megszárítani. Tiszta vízzel lezuhanyoztatod a lábait-hasát, alaposan megtörlöd és mehet kedvére. Majd megszárad a fûtött lakásban, nem fog megfázni. Tavasszal-nyáron pedig nem fog megfagyni :)
A hasát így is-úgy is le kell mosni, akkor a cipõ már oly mindegy.
A kérdező hozzászólása: De épp ez az, hogy nem lesz idõm megfürdetni (pláne, ha a hasa is sáros lesz, mivel hosszabb szõrû), ha elkezdõdik az iskola. Mert utána még gondolom meg is kell szárítani. Na jó, mindegy, akkor majd leviszem hamarabb, hogy legyen idõ. Viszont azt is szeretném elkerülni, amit az egyik válaszoló írt, hogy valami felsértette a kutyája lábát, és fájt neki. De jó idõben semmiképp nem adnék a lábára semmit.
Szia. Egyet kell értenem a többiek válaszával. Ha arra veszed a fáradságot, hogy kutyát tartasz, akkor ne legyél ennyire lusta, vegyél fel te cipõt, és vidd le. Ha meg õ " szemtelenkedik" akkor egy, már bocs, elkényesztetett kutya.
ne legyél ennyire lusta ha már kutyád van! mosd meg!
Az én kutyámon speciel a cipõ sem segítene, nem mintha akarnék ráadni.... Bullmasztiffom van, tehát nagy kutyus. Nagyobb esõ után még a hasa is sáros. Most le a lábait, meg ahol sáros lesz és ennyi.
az szánalmas mikor valaki cipõt ad a kutyájára. Én megértem a ruhát mínuszokban én is adok a kistestû kutyámra, de cipõt soha nem adnék pedig volt már hogy belement a jég a tappancsa közé és fájt neki sántított. Minap be volt kötve egy délutánig a hátsó lábai mert letörtek a körmei és vérzett még akkoris olyan szerencsétlenül ment szegény benne, nagyon utálta. Mivan akkor ha sáros lesz a lába?:D le kell mosni aztán kész!
kutyacsizma volt a szerencsétlenen
A kérdező hozzászólása: Még régen láttam egy olyan kutyán, akinek egy-egy bõrszerû anyag volt rákötve a lábára, és olyan hatást keltett, mint egy csizma.
Ilyenkor misolygok az emberek butaságán :) minek arra a kutyára cipõ ha akar ígyis úgy sáros lesz! Meg hiába viszed le korábban sétálni akkor us meg sérülhet! A kutyusom séta közben törte le a körmét tövig és hozzá tenném nap közben volt azt nagy kaland dokinéni mondta tegyek rá hintõpirt oszt jónapot ma már nemis emlékszik rá! Pedig nem rég történt! Ilyenkor el gondolkodok minek ilyen embernek kutya ha az idõt is sajnálja arra, hogy meg pucolja. Nekem is kellett iskolába járnom és nekem nem 1 kutyámvan hanem 2 és mundenre marradt idõm!!

Milyen a vízes ödémás láb?

38 hetes vagyok és a kezemen érzem hogy vizes mikor ökölbe akarom szoritani.A lábamon mit kellene tapasztalnom?

Legjobb válasz: Hát nekem a vizesedés olyan,mintha csomó lenne a lábamba,ez be is dagad,és már nehéz is.Egy 31hetes km

Hát nekem a vizesedés olyan, mintha csomó lenne a lábamba, ez be is dagad, és már nehéz is.Egy 31hetes km
Dagadt és ha megnyomod benne marad az ujjad lenyomata!Feszül a bõr, és hosszabb pihenés után sem megy le a duzzanat.
A kérdező hozzászólása: az is ödéma lehet hogy ha benyomom az ujjammal akkor fehér lesz a helyén?a zoknim nyomán 1cm a különbség a lábamon(és nem szoros a gumija)?és ha felpócolom a lábamat(mintás a párnánk)a párna mintája még 1 óra múlva is látszik a lábamban.....kérlek ne nézzetek hülyének de ilyeneket eddig nem tapasztaltam..
Nekem ilyenkor nem akartak a lábujjaim elférni egymás mellett és a zokni gumija is mély nyomot hagyott. A bõr nagyon feszült, és még viszketõsenégetõsen fájt a bõröm is.
Ja-ja!Ez úgy néz ki ödémás!Nagyon sokszor tedd fel a lábad, egyél sok almát mert az vízhajtó hatású!
De nehogy elkezdj vízhajtót szedni, inni! Ilyenkor nem lehet a magzatvíz miatt. Pihentesd sokat.
A kérdező hozzászólása: kizárt dolog hogy bármit bevegyek.csak nem értem mitõl lett ez most hirtelen, a vérnyomásom nem magas a vizeletemben nincsen semmi, csak vizesedek és baromira fáj a hasam alja és kõkemény a pocakom.
A szülés elõtti hetekben ez elkerülhetetlen, kitartás, mindjárt meglesz!
A kérdező hozzászólása: Hát én nem tudom, ez nem az elsõ szülésem lesz de egyik elõtt sem fájt így a pocakom, mondjuk nem is volt ekkora és ennyire elõrecsúcsosodó....valóban nemsokára meglesz(remélem).Köszönöm a válaszokat és a bíztatást!

A vizes, puffadt lábak rosszat jelentenek?

Vagy csak annyi, hogy nem szép látvány egy megvastagodott láb? Állítólag nem tesz jót a szívnek, de én nem érzem, hogy rosszabb lenne, csak zavar, hogy ilyen ducik lettek a lábaim.

Legjobb válasz: Ha van otthon vérnyomásmérõ mérd meg a vérnyomásod! Ha magas, az nem túl jó jel, akkor menj orvoshoz gyorsan. Amúgy sok nõnél elõfordul a vizesedés, de ezt az orvos tudja megmondani, más dolgokat is figyelembe véve, hogy baj van, vagy csak ártalamtaln kísérõ tünet. Jó lett volna, ha megírod, hogy hányadik hétben vagy!

Ha van otthon vérnyomásmérõ mérd meg a vérnyomásod! Ha magas, az nem túl jó jel, akkor menj orvoshoz gyorsan. Amúgy sok nõnél elõfordul a vizesedés, de ezt az orvos tudja megmondani, más dolgokat is figyelembe véve, hogy baj van, vagy csak ártalamtaln kísérõ tünet. Jó lett volna, ha megírod, hogy hányadik hétben vagy!
A vizes lábak teljesen mindegy mikor jelentkezik nem igazán jó, szólj a dokidnak.
Szia! Nekem is puffadt a lábam, de sajnos ezzel nem fog tudni a doki semmit kezdeni. Nálam is megállapította és ennyi volt. A vérnyomásommal nem volt gond. Nekem az utolsó 2 hónapban jött elõ ez a tünet. Annyi bajod lesz biztos mint nekem is, hogy mostanra egy papucsot tudok felvenni és kettõt elszakítottam. Cipõt már el is felejtettem, bár a hasam miatt úgysem bírnám már felhúzni. A vérnyomásodat úgyis méri az orvos folyamatosan. Sok sikert a babához! Egy 39 hetes kismama.

Baj ha nem borogatom a lábát? Ma kapott a kisfiam oltást.2-t is. nem engedi, h borogassam, nagyon sír tőle és ledobja magáról a vizes rongyot.

Legjobb válasz: Ha nem pirosodott be, nem érzed keménynek a szúrás körül, nem szükséges borogtni.

Ha nem pirosodott be, nem érzed keménynek a szúrás körül, nem szükséges borogtni.
Nekem éppen azt mondta a doki, hogy nem kell borogatni, csak, ha nagyon fájlalja a lábát.. Egyszer se dagadt be vagy fájt az oltástól a lába a kislányomnak.
Én még soha nem borogattam.
Én egyik oltásnál sem borogattam mert nem volt se dudor se pirosság.
Én mindig borogattam, egyszer nem és akkor nagyon bedagadt. Én ráteszem a vizes zsepit és bepelenkázom, meg ráhúzom a nadrágot, így nem tudja ledobni. Amúgy csak addig sír, amíg rárakom, mire felöltöztetem már semmi baja.
A kérdező hozzászólása: ok, köszönöm szépen, akkor most mi is kihagyjuk. már majdnem 1 éves és hát van akarata rendesen:) )))
A kérdező hozzászólása: a prevenar jó ocsmány lett neki, vörös körülötte, szóval azt próbálom borogatni, persze sikít közben, de muszáj... köszönöm!

Ha nagy disznooles van a tanyan, es surog forog a sok nep, jomagam is hun a padlason reszket a labam hun a pincebe, hun a fenyvakit a hatso udvaron a nap, mindenhol apro joszag. Hol dobhatom be a vizes torolkozot?

Vagy mit gondoljak ki hogy meg jobban felvillanyozon egy ujabb disznotor?Vagy uljek jo megveszulve egy zenevel elontott szep asztalnal?

Legjobb válasz: Igen, úgy lehetsz, ahogy írod: megveszülve.

Igen, úgy lehetsz, ahogy írod: megveszülve.
en tegnap voltam disznotoron hát, tekintve, hogy vega vagyok:D nem volt rossz. segítettem, amit tudtam
sok volt a pálinka? ))))
oppa gangnam style
lehet te vagy a disznó?? És nem akarod hogy levágjanak? Hmm röf röf?
A kérdező hozzászólása: ma 06:31 valaszolo...eleg jo meglatas, atvitt ertelembe lehetseges lenne teoretikusan is de amugy az kivan zarva a valodi eletben gondold el a Padlason reszket a labam, es zenevel elontott asztalhoz kivankozok
Úgy érted a padláson reszket egy hátranyilazó Atlantiszi fényjáró lovas? Szerintem szilvásbukta, mert azt szeretem és az emeltdíjas számon megjósolom, hova érdemes dobnod a vizes törölközõt a 10000-szeres pénzenergiához.
A kérdező hozzászólása: HOgy erted ezt? a gandgnam style? marmint a disznooles parhuzamba hozhato a gangnam style -vel?
A kérdező hozzászólása: megfeszulve azt akartam irni, dehogy volt palinka tavol aljak tole
szerintem terhes vagy

A vizes állagú hüvelyfolyás miben különbözik a magzatvíz szivárgástól? Ha elmegy a magzatvíz, az nemcsak megnedvesíti a bugyimat (vagyis felszívja a bugyi), hanem konkrétan végigfolyik a lábamon, vagy ha ülök, akkor nyomot hagy, nem?

39 hetes vagyok, és félek, hogy nem veszem észre, ha elmegy a magzatvíz. Fájásaim, meg ilyesmi egyáltalán nincsenek. Nyugtassatok meg, hogy a magzatvíz mennyisége azért több annál, mint amennyit?l a bugyi nedves lesz.

Legjobb válasz: Mikor 5 éve kismama voltam az elsõ babámmal, akkor még lehetett kapni magzatvíz szivárgást jelzõ betétet. Kb úgy néz ki, mint egy sima betét, és van benne egy indikátor, ami állítólag elszínezõdik, ha nem csak sima folyásod van, hanem a magzatvíz szivárog. Állítólag ma már nincs ilyen forgalomban, pedig szerintem nagyon hasznos. De esetleg kérdezz azért rá a gyógyszertárban, vagy keress rá a neten. Én használtam, mert én is attól paráztam, a folyás, amit érzek, nem csak hüvelyi, hanem már a magzatvíz. De a betét nem jelezte, és tényleg nem az volt. Csak ilyenkor bõvebb a váladékozás is. A szivárgás nem tudom, milyen lehet, de ha nem csak szivárog, hanem elmegy a magzatvized (nekem végül ilyen volt), akkor az teljesen egyértelmû, olyan, mintha alád öntöttek volna egy fél litar langyos vizet. Én szó szerint tócsában álltam, mikor elment. Fájások meg majd lesznek, van még idõd. És sose éreztem egyik szülésemnél se még aznap se, hogy szülni fogok.

Mikor 5 éve kismama voltam az elsõ babámmal, akkor még lehetett kapni magzatvíz szivárgást jelzõ betétet. Kb úgy néz ki, mint egy sima betét, és van benne egy indikátor, ami állítólag elszínezõdik, ha nem csak sima folyásod van, hanem a magzatvíz szivárog. Állítólag ma már nincs ilyen forgalomban, pedig szerintem nagyon hasznos. De esetleg kérdezz azért rá a gyógyszertárban, vagy keress rá a neten. Én használtam, mert én is attól paráztam, a folyás, amit érzek, nem csak hüvelyi, hanem már a magzatvíz. De a betét nem jelezte, és tényleg nem az volt. Csak ilyenkor bõvebb a váladékozás is. A szivárgás nem tudom, milyen lehet, de ha nem csak szivárog, hanem elmegy a magzatvized (nekem végül ilyen volt), akkor az teljesen egyértelmû, olyan, mintha alád öntöttek volna egy fél litar langyos vizet. Én szó szerint tócsában álltam, mikor elment. Fájások meg majd lesznek, van még idõd. És sose éreztem egyik szülésemnél se még aznap se, hogy szülni fogok.
Csak minden 5-6. szülés indul a magzatvíz elfolyásával. Nekem a védõnõ azt mondta, hogy ha kétségeim vannak, hogy magzatvíz vagy sem akkor tegyek oda 2-3 papír zsebkendõt és ha egy órán belül átázik akkor valószínû, hogy magzatvíz.
A kérdező hozzászólása: De ha nem magzatvíz-elfolyással indul, akkor hogyan? Fájásom sincs.
Nekem szivárgott, az is lehet, hogy már 1-2 napja, de nagyon kevés volt, amolyan hígabb folyás-szerû. Még a doki is bizonytalan volt, de mivel már a 41. hétben voltam, indítottak... fájásaim, még jóslók sem voltak, tök jól éreztem magam... legközelebb lehet beszerzek gyógyszertárban kapható betétet, ami kimutatja, magzatvíz szivárog-e vagy csak folyásról van szó.

Nagyon vizes a lábam.18 hetesen lehet a terhességtől? Én terhesség nélkül is dagadtam de csak nagy melegben.

Kicsit megilyedtem, ez nem korai, vagy lehet ez mástól is? Vérnyomásom teljesen jó.

Legjobb válasz: én a32. héttõl kezdtem el vizesedni. Nekem is ront rajta a meleg. Hallottam, hogy ha dagad a lábunk arra jó a sós-hideg vizes lábáztatás. És azt olvastam, hogy rengeteg vizet kell inni. Tudom furcsán hangzik, de minél többet iszol, annál több ürül és nem leszel olyan vizes! :) 34 hetes kismama

én a32. héttõl kezdtem el vizesedni. Nekem is ront rajta a meleg. Hallottam, hogy ha dagad a lábunk arra jó a sós-hideg vizes lábáztatás. És azt olvastam, hogy rengeteg vizet kell inni. Tudom furcsán hangzik, de minél többet iszol, annál több ürül és nem leszel olyan vizes! :) 34 hetes kismama
Lehet a terhességtõl, valószínûleg hajlamos vagy rá, ha elõtte is bedagadt a lábad melegben. Pihenj és polcold fel a lábad! Legközelebb emlísd meg a dokinak is!
Szia! Nekem a homeopátiás bogyó bevált a lábdagadásra! Kitartás

25 hetes kismama vagyok! Az a problémám hogy rettentően vizesednek a lábaim! Hogy vészelhetem át a nyarat, ha a fekvés nem mindig segít? Van erre valami homeopátiás szer amit szedhetek és jó is?

Legjobb válasz: Homeopátiást nem tudok, de probáld ki a sürü hideg vizes lábzuhanyt(langyossal kezdj és egyre hüsd a végén sima hideg vizzel zuhanyoztasd a lábad combtól lefelé)Árulnak mindenféle márkában vizesedésre krémet,én a Rossman márkáját használtam és segített.És igyál sok folyadékot

Homeopátiást nem tudok, de probáld ki a sürü hideg vizes lábzuhanyt(langyossal kezdj és egyre hüsd a végén sima hideg vizzel zuhanyoztasd a lábad combtól lefelé)Árulnak mindenféle márkában vizesedésre krémet, én a Rossman márkáját használtam és segített.És igyál sok folyadékot
Napi 2 bogre csalantea is segit a vesednek a viz kivalasztasaban.
Szia En 26 hetes kismama vagyok, es nekem is ugyan ez a problemam. Nekem az orvos a dietat /so es fuszermentes etkezeset/ajanlotta, a mozgast, es En is csalanteat iszom.Oszinten megmondom teljesen nem mult el, de vmennyit csokkent, de most miota megint ilyen meleg van sajnos eleg vizes a labam.Ha van kedved irj priviben, mert szivesen beszelgetnek hasonlo problemaval kuzdo kismamaval. Boldog babavarast kivanok
szia van homeopátiás-én a natrium chloratum 9ch-thasználtam-de azt hiszem van még más is .régen a gyógyszertárakban adtak egy kisfüzetet ezekrõl.ma már csak pénzért van.mozgasd sokat-este pedig polcold fel.én a szopipárnára tettem-de sima párna is jó.még 1 gyakorlat-feküdj hanyatt-egyik lábad emeld fel-és tornáztasd-integess, kõrözz-szoritsd meg.és ha ülsz-próbáld a hernyó mozgást a lábaddal- behúzod a lábujjakat-és ki-és igy haladjon a lábfejed remélem segithettem -ja és a sósra figyelj-inkább diéta!-én még aznap is tornáztam
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!! a só az szinte teljesen számûzve van!! a póckolt láb se nagyon segít!! kipróbálom a csalánteát + a tornát!!!

Ha a várandósság előtt zártabb cipőim olyanok a lábaimaon, mintha kinőttem volna, akkor az azt jelenti vizes vagyok?

A bokám beduzzatt ezekben a nagy kánikulákban, de most a bokámon nem látom, viszont a cip?k marhára szorítanak. Akkor most mégis vizes vagyok?

Legjobb válasz: Pont fel akartam tenni hasonló kérdést, ugyanis, tegnap bele szerettem volna bújni az egyik zárt cipõmbe, amit utoljára kb. 12. hetesen hordtam, és elképedtem, hogy kb. 2 számmal kisebbnek tûnt. Amúgy is pici a lábam (35) de az a cipõ anno jó volt rám... Azon tanakodtam, hogyha most veszek magamnak cipõt - mert terveztem amúgy is - akkor milyen méretet vegyek. Érdekes dolgok ezek...a lábam egyáltalán nincs bevizesedve... 31+5 hkm

Pont fel akartam tenni hasonló kérdést, ugyanis, tegnap bele szerettem volna bújni az egyik zárt cipõmbe, amit utoljára kb. 12. hetesen hordtam, és elképedtem, hogy kb. 2 számmal kisebbnek tûnt. Amúgy is pici a lábam (35) de az a cipõ anno jó volt rám... Azon tanakodtam, hogyha most veszek magamnak cipõt - mert terveztem amúgy is - akkor milyen méretet vegyek. Érdekes dolgok ezek...a lábam egyáltalán nincs bevizesedve... 31+5 hkm
Elképzelhetõ. Nekem nézték végig a lábamat terhestanácsadáson, hogy vizesedek-e és mindig az volt az eredmény, hogy nem. Ennek ellenére kaptam egy papucsot szülinapomra, ami hiába volt az én méretem, nem fért bele a lábam. Aztán mikor megszültem, újra a lábamra került a papucs és milyen meglepõ, jó volt a lábamra. Szóval egy pici vizesség volt azért, bár nem volt vészes, mert teendõm nem volt vele.
Nekem nem sikerül cserélnem, nyáron voltunk pár üzletben és semmibe nem fért be a lábam. :( Nem tudom, mi lesz, lassan az egyetlen sportcipõ, ami eddig a lábamra jött, egyre inkább nem akar feljönni, és még hol van a mikulás. Én már a 3. hét óta vizesedem. És a doki és a védõnõ annyit mond, sajnos ez van. Polcolni már nem tudom, mert csak oldalt tudok feküdni. 28 hkm
A kérdező hozzászólása: azta! :) ) hát köszi a válaszokat, lehet akkor cipõtár csere lesz?? az fasza :)
Sziasztok! Én 6 éve szültem elõször, akkor 36-os volt a lábam. Nem vizesedtem, viszont szétcsúsztak a csontjaim a terhesség alatt, gondolom a plusz túlsúly miatt és már úgy is maradt. Most kiváncsi vagyok, hogy a 3. terhesség végére hány számot nõ a lábam. Jelenleg 38-as :)
Ne aggódjatok, én a 36, 5-es lábamra 39es papucsot húztam vége felé :-) 12 napja szültem és visszament, a dagadás a szülés után a leggázabb, de pár nap után csökkenni kezd. Igenis nõ a láb, nekem sem lett ugyanakkora, már 37es.
Még ha nem is látszik, azért valamennyire biztos, hogy meg van duzzadva. Nekem 38-39-es lábam van, de mégis 40-es szandit kellett vennem tavasszal. :( Az elsõ terhességemnél úgy fel volt dagadva a bokám, a lábfejem, mint egy buci. Mikor egyszer szálltam le a buszról, a papucsom egyszerûen szétszakadt a lábamon.... nem is vettem csak egy olcsó "mama-papucsot", mert már nyár vége volt és minden lábbelivel úgy jártam, hogy ami hosszra jó lett volna, szorította a lábfejem. Ha a lábfejemre volt jó, akkor kb. 2 számmal nagyobb volt. Szülés után elmúlt, sõt még kicsit kisebb is lett a lábam (bár jobban lefogytam, mint amirõl indultam). Most mióta itthon vagyok és többet pihenek, nem dagad úgy a lábam, de érezhetõen szûkebbek nekem is a lábbelijeim. Szerintem most ne vegyél még cipõt, vagy olyat, amit állítani lehet, mert ami most jó, az szülés után lehet lötyögni fog (ki is tágulhat).
Nekem papucsba mindig azt mondta a védönõ h nincs víz a lábamon ( tényleg nem látni így) , aztán valamelyik nap sportcipõt kellett vennem, és bizony eléggé meg kellett lazítanom a fûzõt, mert marhára kényelmetlen volt. Szóval igen, ez azt jelenti h vizes vagy. 35hkm
A kérdező hozzászólása: arról én is hallottam, de nekem konkrétan felül nem fér bele :D hosszában is érzek enyhe szorítást, de felül a lábujjaim tövében husis. picit itt látszik hogy ott marad az ujjam, de a bokámnál egyértelmûbb, pedig most még istenesen néz ki!:)
Van olyan, hogy megnõ a láb terhesen (és úgy is marad). Kipróbálhatod, hogy ha megnyomod a lábszárad, sokáig látod-e az ujjad nyomát - ha mégis igen, akkor vizes vagy.
A kérdező hozzászólása: :(

Van 2 terhességi tesztem az egyik negatív a másikon halvány a 2 csík egymás után csináltam a teszteket. De terhességi tüneteim vannak de most olyan problémám van h vizes szokott lenni a lábam de nem merem be venni a vízhajtót. Mit csináljak ilyenkor?

Legjobb válasz: Az lesz a legjobb, ha elmész nõgyógyászhoz és megvizsgál, hogy várandós vagy-e vagy sem, és megmutatod neki a lábadat,õ pedig eldönti, mi a teendõ. Egyébként a kismamáknak a terhesség váge felé szokott vizesedni a lábuk és olyankor írnak nekik vízhajtót.

Az lesz a legjobb, ha elmész nõgyógyászhoz és megvizsgál, hogy várandós vagy-e vagy sem, és megmutatod neki a lábadat, õ pedig eldönti, mi a teendõ. Egyébként a kismamáknak a terhesség váge felé szokott vizesedni a lábuk és olyankor írnak nekik vízhajtót.
A kérdező hozzászólása: El megyek a nõgyógyászhoz mert mindenféle képen el akartam menni.Amúgy már régóta van gondom a vizességgel nem csak most jelentkezett.Csak most nem merem be venni a vízhajtót
Nekem terhesen sem adtak vízhajtót, a doki viszont azt mondta, ha csökkenteni akarom, akkor naponta két és fél -három liter vizet igyak meg, és igaza volt, annyit pisiltem mint egy ló, és látványos volt a változás.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!