Találatok a következő kifejezésre: A vizeletvizsgálattal a terhesség (4 db)

A vizeletvizsgálat tényleg kimutatja a terhességet?

Szóval akkor is, ha 2hete szeretkeztünk barátommal és pénteken voltam vizeletvizsgálaton, akkor a lelet kimutatja, ha terhes lennék?

Legjobb válasz: Igen - 2-3 hetes terhességet már kimutat. Persze akkor, ha azt vizsgálják. Ha orvosi célból vették, akkor nem valószínû, hogy ezt keressék benne.

Igen - 2-3 hetes terhességet már kimutat. Persze akkor, ha azt vizsgálják. Ha orvosi célból vették, akkor nem valószínû, hogy ezt keressék benne.
kimutatja, de nem fogják nyíltan odaírni, hogy terhes vagy. Van egy bizonyos hormon, ami ilyenkor felhalmozódik a vizeletedben, fõként a reggeli pisilésnél lehet kimutatni, ennek a hormonnak a nevét fogod megtalálni, illetve, hogy a vizeletedben ennek az értéke normális(nem vagy terhes), vagy túllépte (terhes vagy). sajnos a hormon nevét nem tudom neked megmondani. ha kérdésed van, kerek-perec kérdezz rá az orvosnál, õ csak ránéz a papírra, és megmondja terhes vagy-e vagy sem, illetve ha nem mered, próbáld ki a vizeletsugaras tesztet, az ugyanezen a hormon alapján mûködik, és egy drogériában is megszerezheted.
nem HCG?
Deeeee HCG
A kérdező hozzászólása: értem... köszönöm szépen! :)

Tudnátok nekem segíteni? Márc.26-án kezdődött az utolsó menstruációm. Utána még kb.1 hónapig nem mutatott semmit a terhességi teszt, utána viszont a kórházi vizeletvizsgálat is pozitív volt, ami ugye azt jelenti, hogy gyermeket várok.

Az orvos UH-on nem látott semmit. Viszont ma meg úgy tűnik, hogy megjött a menstruációm. Most akkor elment a baba, vagy még mindig meglehet? Csütörtökön megyek orvoshoz, de nagyon izgulok, hogy mi lehet. Szerintetek?

Legjobb válasz: szia,én elsö 3 honapban menstruáltam.és egyre több nö van aki terhesen is menstruál.

szia, én elsö 3 honapban menstruáltam.és egyre több nö van aki terhesen is menstruál.
Duphastont szoktak irni...nehol adnak veny nelkul mashol meg nem...amugy meg nekem is marcius 26an volt az utolso mensim...majusban meg szedtem Duphastont, az elott volt egy negativ tesztem ma meg ismet negativ lett :( sajnos...de viszont a melleim nagyon fajank es megnottek, meg haspuffadas...hasszurka...emelyges...szoval en is nagyon tanacstalan vagyok!:( nagyon szurkolok neked...irj a fejlemenyekrol :)
A kérdező hozzászólása: Felhívtam délelõtt a kórházi nõgyógyászati osztályt, azt mondták, nyugodtan várjak csütörtökig, amikor az idõpontom van. Csak nagyon aggódok. Valamelyikõtök azt írta, hogy van olyan gyógyszer, ami segít megtapadni a babának (ha még megvan). Ez csak vényre kapható? Mi a neve?
én is ügyeletre mennék, bármelyik kórházban megnéznek, ahol van nõgyógyászat!
A kérdező hozzászólása: Szia! Annyira nem erõs a menstruáció, viszont kb. mióta pozitív a teszt, azóta eléggé görcsöl a hasam, ami elõtte egyáltalán nem volt jellemzõ, még menstruáció ideje alatt sem. Mondtam az orvosnak, de egyáltalán nem érdekelte, nem is reagált rá semmit.
Egyébként ha bármi van (nagyon erõsen vérzel, máshogy görcsölsz) akkor szerintem az ügyeleten meg tudnak úgyis vizsgálni.
Nagyon erõsen menstruálsz? Rendesen megjött? Én csak a saját esetem tudom mondani, amúgy nagyon nehezen látszik a méhen kívüli. Nincs egyoldalú szúrkálás bal vagy jobb oldalon? Én mikor terhes lettem, tudtam, hogy sikerült, viszont éreztem szó szerint, hogy nem jó helyen van! Furcsán szúrt bal oldalon. Kívánom neked, hogy rendben legyen minden! Majd írj!
A kérdező hozzászólása: Már van egy kisfiam, mikor vele voltam várandós, egyáltalán nem menstruáltam. Ez változhat a második terhességnél??
A kérdező hozzászólása: Az UH vizsgálat szerdán volt, amikor nem láttak semmit, a vizelet vizsgálat, ami pozitív lett pedig pénteken. Felhívtam az orvost, ahogy mondtátok, de csütörtöknél elõbb nem tud fogadni. Kezdjek aggódni?? Olyan jó lenne, ha megmaradna ez a baba!!
Azonnal irány az orvos!!! Ilyenkor a vérzés nem játék! Múlt hónapban nekem ugyanez volt, pozitív lett a teszt, majd megjött, aztán észre vették, hogy méhen kívüli, ami akár halálos kimenetelû lehet! Nem ijesztgetni akarlak, de tényleg nem játék! Sosem tudhatod, mi zajlik odabent!
mikor volt az UH és mikor a vizelet teszt?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, meg fogom kérdezni a gyógyszertárban, hogy lehet-e vény nélkül kapni. Szurkolok neked, hogy legyen baba a pociban! :)

A vizeletvizsgálattal kimutatható a terhesség?

Mondjuk, ha el megyek laborba (mert pl. elkellett mennem vmilyen betegség miatt) akkor azon kimutatható lesz a terhesség? Ha igen úgy fogják odaírni, hogy "Terhes"!!?

Legjobb válasz: Az állapotosságot (és szándékosan írtam ezt, mert nem teher, legalábbis egy érett nõnek nem az.) a HCG nevû hormonszínt megemelkedése mutatja ki a vizeletben. Ha ezt külön nem kéri az orvos a beutalón, akkor nem hiszem hogy kiderül.

Az állapotosságot (és szándékosan írtam ezt, mert nem teher, legalábbis egy érett nõnek nem az.) a HCG nevû hormonszínt megemelkedése mutatja ki a vizeletben. Ha ezt külön nem kéri az orvos a beutalón, akkor nem hiszem hogy kiderül.
Akár bolti teszttel is meg lehet nézni ezt, lehet a drogériákban is kapni, rá kell pisilni, és megmutatja a terhességet. És laborban is kimutatja a teszt. Nem azt írják rá, hogy terhes, hanem az enyémen pl. az volt, amikor megállapították, hogy "graves. 6", ami azt jelentette, hogy 6 hetes terhes vagyok. Latinul a "grav..." kezdetû dolgok a terhességgel kapcsolatosak, ilyet keress rajta, vagy pl. a szülésnél azt írták a zárójelentésemre, hogy "a 38. gesztációs héten spontán hüvelyi szülés", tehát ez azt jelenti, hogy a 38 héten szültem, természetes úton.
A kérdező hozzászólása: Vagy vmilyen orvosi neve lesz neki?

A laborban végzett vizeletvizsgálat eredménye tévedhet terhesség esetén?

Történt már olyan valakivel,hogy negatív eredmény ellenére késõbb kiderült,hogy mégis jön a baba?

Legjobb válasz: Ha csak el nem keverik a véred akkor nem.

Ha csak el nem keverik a véred akkor nem.
Nem. De a vérvétel után 1 nappal is teherbe lehet esni.
Vizeletet kérdezett.... Igen, az tévedhet. A verteszt a biztos.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!