Találatok a következő kifejezésre: A vizeletvizsgálatkor leletemen (4 db)

Évenként lehetőség van a munkahelyen vér- és vizeletvizsgálatra, amire most is elmentem. Ma megkaptam az eredményt. Mit jelent a labor leleten az, hogy "Viz. üledék 10-15 fvs, sarj gomba"?

A történethez hozzátartozik, hogy az utóbbi fél évben gyakran felfáztam, húgyhólyag-gyulladásom volt. Pár hete is volt, de most tünetmentes vagyok. Vagy mégsem? Ez utalhat fert?zésre? Mit tegyek?

Legjobb válasz: A sarjadzó gomba utálatos egy valami, mert nehezen lehet kiírtani. Ha gomba van a vizeletedben, az indokolhatja a gyakori húgyhólyag-gyulladást. Mindenképp menj el a körzeti dokidhoz, adjon gyógyszert. lehet hogy elküld urológushoz, és az kezel majd ki.

A sarjadzó gomba utálatos egy valami, mert nehezen lehet kiírtani. Ha gomba van a vizeletedben, az indokolhatja a gyakori húgyhólyag-gyulladást. Mindenképp menj el a körzeti dokidhoz, adjon gyógyszert. lehet hogy elküld urológushoz, és az kezel majd ki.

A vizeletvizsgálatkor a leletemen az volt, hogy a cukorszint normális. Ha a vizeletemben a cukorszint normális akkor a vércukrom is?

21 hetes kismama vagyok. Ezt csak azért kérdezem mert még el?ttem van a terheléses vércukorvizsgálat és ?szintén szólva egy kicsit stresszelek hogy nehogy baj legyen.

Legjobb válasz: Nyugodj meg, biztosan nem lesz semmi gond.Miért aggódunk mi mindig mindenen elõre? Én is ilyen vagyok,az nagyon jó ha a vizeletedben nincs jelen a cukor,és ha a terheléses vizsgálatnál esetleg mégis lenne emelkedett eredmény, attól még egészséges babát szülhetsz. Boldog babavárást!

Nyugodj meg, biztosan nem lesz semmi gond.Miért aggódunk mi mindig mindenen elõre? Én is ilyen vagyok, az nagyon jó ha a vizeletedben nincs jelen a cukor, és ha a terheléses vizsgálatnál esetleg mégis lenne emelkedett eredmény, attól még egészséges babát szülhetsz. Boldog babavárást!
Ha a vizeletedben nincs cukor, attól még elõfordulhat, hogy a terheléses vizsgálat csökkent toleranciát mutat. Lehet. De emiatt ne aggódj, ha véletlenül így is lesz, megfelelõ étkezéssel nagyon jól karbantartható a terhesség végéig, így a babádnak nem lesz baja. A terhesség után pedig valószínûleg elmúlik, mintha sosem lett volna. Próbálj meg nem aggódni minden miatt elõre! Tudom, mondani könnyû, de gondolj arra, hogy minden rendben, és ez így is marad! Problémamentes terhességet, könnyû szülést és egészséges, szép babát kívánok!

Mi a sorrend az orvosjárásban? Már voltam vér és vizeletvizsgálaton és EKG-n. Most ki jön? A háziorvos, hogy értékelje a leleteimet, vagy a védőnő, hogy megkapjam a kiskönyvet?

Mindenki mást mond!

Legjobb válasz: Szia, én kaptam egy ilyen tájékoztatott, és azon levan írva mi következik.1.Védõnõ: Vér, vízelet, vércukor, VDRL, vércsoport+RH, ellenanyag.2.EKG 3.Háziorvos: kész labor leletekkel, mert csak így rögzíthet, és beírja a terhesondozási kiskönyvbe 4.Fogászat 5.Genetika: csak 35 éves kortól. Ezzek közt meg a terhesgondozások, és nõgyógyászati ellenõrzések. Le van osztva nálam, melyik héten mit csinál a nõdokim: 12 hét: UH elsõ genetikai szûrés, 17 hét:AFP és HBsAg szûrés 18-19 hét: UH.2.genetiki szûrés a AFP vizsgálat birtokában! 24-28 hét: Labor: terheléses vércukor 30 hét: genetikai UH szûrés 34-36 hét: lLabor controll: vérkép, vizelet stb. 36-37: hüvelyváladék tenyészet majd CTG vizsgálat: 37-38héten heti 1x és 39-40héten heti 2x. 28 nappal a szülés várható ideje elõtt megkezdhetõ a szülési szabadság. Hát ennyi van nekem leírva, én még csak a laborok elõtt állok, tehát a legelején vagyok. 6 hetes pocakos

Szia, én kaptam egy ilyen tájékoztatott, és azon levan írva mi következik.1.Védõnõ: Vér, vízelet, vércukor, VDRL, vércsoport+RH, ellenanyag.2.EKG 3.Háziorvos: kész labor leletekkel, mert csak így rögzíthet, és beírja a terhesondozási kiskönyvbe 4.Fogászat 5.Genetika: csak 35 éves kortól. Ezzek közt meg a terhesgondozások, és nõgyógyászati ellenõrzések. Le van osztva nálam, melyik héten mit csinál a nõdokim: 12 hét: UH elsõ genetikai szûrés, 17 hét:AFP és HBsAg szûrés 18-19 hét: UH.2.genetiki szûrés a AFP vizsgálat birtokában! 24-28 hét: Labor: terheléses vércukor 30 hét: genetikai UH szûrés 34-36 hét: lLabor controll: vérkép, vizelet stb. 36-37: hüvelyváladék tenyészet majd CTG vizsgálat: 37-38héten heti 1x és 39-40héten heti 2x. 28 nappal a szülés várható ideje elõtt megkezdhetõ a szülési szabadság. Hát ennyi van nekem leírva, én még csak a laborok elõtt állok, tehát a legelején vagyok. 6 hetes pocakos
A legjobb, hogy az országban mindenhol másképp történik. Amikor tudomást szereztem a pirinyóról, elmentem a szakdokimhoz, õ részletesen elmondta a terhességi vizsgálatok és gondozás meneteét, adott egy naptárat, amiben én is nyomon követhetem, hogy melyik héten mi vár rám. Õ intéz mindent, nekem csak meg kell jelennem nála és azokon a helyeken, ahova el kell küldenie. A körzeti orvosom csak a táppénzes papírjaimat adja ki, de persze, ha gondom lenne, hozzá is fordulhatnék. Felénk a védõnõnél 12 hetes korig kell megjeleni az elsõ vizitre, a kiskönyvért. Egerben. 23 hetes pocakos
Elõzõ vagyok: sztem keress egy szakorvost, aki neked is elmondja a vizsgálatok menetét, felétek mi szokás, mikor! Szerintem ez lenne a tuti biztos! Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget! Már kezdek megvilágosodni. :) Vicces volt, hogy minden doki a másikra hárított és küldött.


Vérvételre és teljes vizeletvizsgálatra kapott beutalón minek kell szerepelnie, hogy a THC értéket vagy egyéb a marihuána használatra utaló anyag értékét feltüntessék a vizsgálatokról kapott leletben?

Legjobb válasz: Csak konkrétan a kérdésre vonatkozó válaszokat kérnék, a marihuána használatot elítélõ kommenteket kérem mellõzni!

A kérdező hozzászólása: Csak konkrétan a kérdésre vonatkozó válaszokat kérnék, a marihuána használatot elítélõ kommenteket kérem mellõzni!
4szer olvastam ujra ezt a kerdest de meg mindig nincs ertelme.mi az hogy marijuana haznalatara utalo anyag?????a marijuana hasznalatara utalo anyag a marijuana..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!