Találatok a következő kifejezésre: A vizeletüledékemben találtak. Ez mit (1 db)

A vizeletüledékemben laphámsejteket találtak. Ez mit jelent? Továbbá mit jelent az, hogy a fehérje mellé az van írva, hogy pozitív?

Kérlek segítsetek!!!

Legjobb válasz: Szia! A fehérje a vizeletben mindenképp kóros,valszeg vmi gyulladás lehet a vizeletelvezetõ rendszerben. mindenképp fordulj orvoshoz!! A laphámsejt nem tudom hogy káros-e,de az általában hámszövetben van pl.a bõrön,illetve belsõ nyálkahártyán. a vizeletelvezetõ rendszert többek közt köbhámsejtek alkotják,ezért szerintem ez sem jelent jót,hogy laphám van a vizeletben. Orvos!!! Reméljük nincs nagy gond...

Szia! A fehérje a vizeletben mindenképp kóros, valszeg vmi gyulladás lehet a vizeletelvezetõ rendszerben. mindenképp fordulj orvoshoz!! A laphámsejt nem tudom hogy káros-e, de az általában hámszövetben van pl.a bõrön, illetve belsõ nyálkahártyán. a vizeletelvezetõ rendszert többek közt köbhámsejtek alkotják, ezért szerintem ez sem jelent jót, hogy laphám van a vizeletben. Orvos!!! Reméljük nincs nagy gond...
A kérdező hozzászólása: A fehérje nem a vizeletben van. A laphámsejtekrõl már olvastam... de állítólag nem kóros. Csak kíváncsi lennék minek a jele... mert mindenhol mást írnak. De azért köszi a választ! :) Megyek majd orvoshoz, persze!
Tudom, hogy nagyon régi kérdés. De a laphámsejt normális a vizeletben. :)

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Pszichoterápia Skype-on keresztül? Próbálta már valaki?

Suli miatt 200 km-re megyek otthonról, kolis leszek, tavaly október óta járok a pszichológusomhoz, és most felajánlotta, hogy sykpe-on is folytathatjuk. Nem fura ez? Így is mehet szerintetek? (Bár nem tudom hogy oldom meg, hogy külön vonuljak egy órára)

4

Pánikbeteg vagyok és folyamatosan rettegek, hogy megáll a szívem. Mit tegyek?

24 évesen nem állhat meg csak úgy? Egész nap ettől rettegek.:(

Pedig minden szívvizsgálatom jó lett. :( 24/L

8

Mit tegyek, ha az önbizalomhiányom megkeseríti az egész életem?

Az életem minden területére kihat, nem tudok miatta emberi kapcsolatokat kialakítani, szorongok, ha emberekkel kell beszélgetnem, félek, hogy hülyeséget fogok mondani, nem merem felvállalni a véleményem. Mindenkivel szemben alsóbbrendűnek érzem magam, mindig azt hiszem, hogy lenéznek, kibeszélnek. A dolgokhoz mindig úgy állok hozzá, hogy nekem úgysem fog sikerülni, mert béna vagyok. Mit tegyek? Nem bírom tovább.

1

Érdemes lenne hitelt felvenni azért, hogy mentálisan az ember egészséges legyen?

Furcsa kérdés tudom, azonban nincs jobb ötletem. Azt gondolom, hogy a személyiségem már-már annyira rossz helyzetben van, hogy ha nem kérek segítséget, akkor eléggé rosszul végződhet az életem.
Nem új keletű dolog ez az életemben, nagyon fiatalon kialakult már az, hogy kissé labilis, lehangolt vagyok.Szuicid gondolatok is kísértettek, és kísértenek még most is. Egyáltalán nem vagyok pozitív, se vidám. 10 éve sokkal rosszabb volt a helyzet, azonban akkor önerőből sikerült valahogyan, nagyon nehezen leküzdenem ezt a dolgot. Mivel enyhült a lehangoltság, a helyén tudtam kezelni. Kitűztem magam elé több célt, amely sokat segített, ezek közül nagyon sokat sikerült is elérnem. Azonban kb. 4 éve újra elkezdődött, és azt látom, hogy folyamatosan romlik az állapotom, egyre rosszabb. Az egyetemi tanulmányaim nagyon nagy veszélyben vannak emiatt. Nem tudok aludni, érzem, hogy a szellemi teljesítményem is romlik. Az órákon képtelen vagyok figyelni. Eddig is megvolt, azonban kisebb mértékben, és valamelyest tudtam kezelni, azonban nem gondoltam arra, hogy ez súlyosbodhat.
Most egy jobb pillanatomban írok. A hangulatom ingadozik, van hogy hetekig semmi, és utána rám tör egy nagyon durva depresszió, de van, hogy naponta többször is, egyik pillanatról a másikra változik.
Mivel pénzem nincs, ezért talán egy diákhitel lehetne megoldás arra, hogy valami javulást érhessek el. Szüleimtől nem kérhetek segítséget, ők nem is tudnak erről, nem igazán foglalkoztak velem soha, nem is nagyon akarom, hogy erről tudjanak (bár az gondolom sokat elárul, hogy ide írok). Plusz ők finanszírozzák a tanulmányaimat, erre már nem marad pénz.

5

Mi lehet ez? Mit tudnék tenni?

Sose voltak barátaim,mindig egyedül voltam,de új suliba kerültem,van néhány lány a suliban akikkel jól elvagyok(ennek nagyon örülök),ez a két hét tök jó volt,de csak mikor iskolában voltam...Hazafelé jövök,állok a buszmegállóba ott kezdődik el egy ilyen szomorú érzés,és amíg hazaérek már majdnem elsírom magam.Ennyire még akkor se voltam rosszul,mikor nem barátkoztam senkivel se.Mondjuk még most is van,hogy suliban már majdnem sírok,de inkább visszatartom.Elég nyomasztó érzés,mikor itthon vagyok,pedig mindig szerettem itthon lenni.Tanulni nem tudok rendesen emiatt,ez egy és fél hete tart.Mit tudnék tenni?

0

A stresszbe tényleg bele lehet betegedni, vagy "csak" funkcionális zavarokat okozhat?

Egészen konrétan mostanában annyira erős sressz alatt vagyok, mégpedig állandóan, hogy a szívem nyugalmi állapotban is erősen és nagyon fájdalmasan (néha összevissza) dobog, mindenféle előjel nélkül hányok és hasmenésem van, meg gennyes kiütéseim, felborult a menstruációm (ráadásul legutóbb annyira fájdalmas volt, hogy azt hittem, túl se élem), remegek stb... Idáig sportoltam, de most már nem megy, nem csak a szívem miatt, hanem mert a fizikai erőt is teljesen kiszívja belőlem ez az állapot.

És ez mind olyasmi, amit eddigi életem során még SOHA NEM éltem át.

Nem szeretném részletezni, lényeg az, hogy a lakóközösséget, ahol lakom, újabban nagyon súlyos feszültségek terhelik, szinte lehetetlen már itt élni.
Tudom, azt fogjátok mondani, hogy költözzem el, nyilván, dolgozom is rajta, de bármilyen hihetetlenül is hangzik, ez nem csettintésre megy. (Eddig se jókedvemben laktam itt, ahol, hanem mert ezt tudtam megfizetni. Csakhogy most aztán igazán válságosra fordult a helyzet.)

Addig is az érdekelne, hogy valóban belebetegedhetem-e mindebbe. Mert ki tudja, mikorra tudok végre változtatni, ebből kilépni...
A normális válaszokat előre is köszönöm. 27/N

5

Miért van az, hogy viszonylag rendben van az életem, időnként mégis rosszul érzem magam?

Ilyenkor csak bőgök a semmin, egész nap lehangolt vagyok. Miért van ez és mit tehetek ellene? Időnként rám jön és teljesen a hatalmába kerít a lehangoltság. Egyszerűen nem értem magamat. Kérlek mondjatok valamit!

2

Ezek kényszergondolatok lennének? Megkeserítik az életem.

Eddig rengeteg olyan gondolatom volt/van, amik egy időszakon belül tönkretették/teszik az egész életemet.
Akaratom ellenére előjönnek, befurakodnak, és nem tudom őket elhessegetni.
Emiatt a gondolatok miatt akkora nyomasztó érzés telepszik rám, hogy az szinte kibírhatatlan.
Egész nap a fejemben vannak, félek, szorongok, rettegek tőlük.
Már nem tudok egy jóízűt nevetni, mert ezek a gondolatok nem hagyják, hogy jó kedvem legyen.
Hiába mondogatom magamnak, hogy ezek csak gondolatok, nem nyugszok meg, nem múlnak el a nyomasztó érzések.
Felsorolom az eddigi ilyen gondolataimat:
1.Nem tudtam megkülönböztetni az álmot a valóságtól. Azt hittem, hogy álom a valóság, és rettegtem, hogy valami hülyeséget csinálok.
2.Meg akartam ölni a húgomat.
Rettegtem, szorongtam, sokszor már meg kellett erőltetnem magam, hogy ne menjek oda, és fordítsam ki a nyakát. Borzasztó volt.
3.Öngyilkos akartam lenni.
Rettegtem, hogy bekattanok, és megteszem.
Minden nap halálfélelmem volt.
4.Féltem, hogy meleggé válok.
Lejátszódott a fejemben, ahogy férfiakkal szexelek, és akkora szorongó érzést váltottak ki ezek a képzetek, hogy majd beleőrültem.
5.Most attól rettegek, hogy nekrofillá válok.
Lejátszódik a fejemben, hogy egy hullával szexelek, és nagyon-nagyon félek.
Ez a gondolat /az utolsó/, már hetek óta kínoz, és nem enyhül, nem tudok tőle szabadulni.
Mindig bennem van az a nyomás.
Ha a jövőmet tervezgetem, az ugrik be, és rögtön félek.
Ha próbálok jó dolgokra gondolni, az ugrik be, és rettegem.
Ha egy filmben meghal valaki, vagy egy könyvben meghal valaki, rögtön a nekrofília ugrik be, és félek. És félek, félek, és rettegek.
Már soha nem leszek boldog, és tényleg nekrofillá fogok válni, annyira belémrögződött már.
Mi van velem?
Megőrülök!!
15/F

6

Előidézheti valaki saját maga a depressziót, vagy a bipoláris zavart?

Előfordulhat, hogy valaki azért lesz ilyen beteg, mert bebeszélte magának? Létezik ilyen?

5

22 éves férfi vagyok és fél éve elhagyott a párom. Azóta teljesen alkoholista lettem. Munka után otthon 3-4 sör, péntek estétől vasárnap hajnalig folyamatosan iszok. Vasárnapot átalszom, így tudok melózni. Megoldás?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!