Találatok a következő kifejezésre: A vizeletüledékemben találtak (1 db)

A vizeletüledékemben laphámsejteket találtak. Ez mit jelent? Továbbá mit jelent az, hogy a fehérje mellé az van írva, hogy pozitív?

Kérlek segítsetek!!!

Legjobb válasz: Szia! A fehérje a vizeletben mindenképp kóros,valszeg vmi gyulladás lehet a vizeletelvezetõ rendszerben. mindenképp fordulj orvoshoz!! A laphámsejt nem tudom hogy káros-e,de az általában hámszövetben van pl.a bõrön,illetve belsõ nyálkahártyán. a vizeletelvezetõ rendszert többek közt köbhámsejtek alkotják,ezért szerintem ez sem jelent jót,hogy laphám van a vizeletben. Orvos!!! Reméljük nincs nagy gond...

Szia! A fehérje a vizeletben mindenképp kóros, valszeg vmi gyulladás lehet a vizeletelvezetõ rendszerben. mindenképp fordulj orvoshoz!! A laphámsejt nem tudom hogy káros-e, de az általában hámszövetben van pl.a bõrön, illetve belsõ nyálkahártyán. a vizeletelvezetõ rendszert többek közt köbhámsejtek alkotják, ezért szerintem ez sem jelent jót, hogy laphám van a vizeletben. Orvos!!! Reméljük nincs nagy gond...
A kérdező hozzászólása: A fehérje nem a vizeletben van. A laphámsejtekrõl már olvastam... de állítólag nem kóros. Csak kíváncsi lennék minek a jele... mert mindenhol mást írnak. De azért köszi a választ! :) Megyek majd orvoshoz, persze!
Tudom, hogy nagyon régi kérdés. De a laphámsejt normális a vizeletben. :)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szerintetek igaz az, hogy a lelki problémák rákot okoznak, és ha igen hány év szenvedés után?

8

Elmenjek avagy se?

Anyukámat tavaj felhívta az ofőm, hogy falcolok és, hogy ezt az osztálytársaim is észrevették. A szüleim beszéltek velem és arra jutottunk, hogy felhívnak 1 pszichológust, aki segített a barátunknak is. Õ azt mondta, hogy nem válal el és ajánlott mást. Nadebár a másik szakember kórházban dolgozik és én féltem attól, hogy továbbküld. Így beszéltem a szüleimmel, hogy nem lenne jobb a suli pszichológus és mondtam egy két dolgot, hogy aztmondják, jó. Ja és az sem maradhat ki, hogy az is benne volt az alkuban, hogyha nincsen semmi komoly és úgy érzem hogy nem kell több találkozó akkor nem kell mennem. Elmentem 5 alkalommal, a pszichológus úgy gondolta hogy kellene még több de én nem így nem mentem.
A falcolással nagyjábból le tudtam állni, de most megint erősödik a vágyam hogy megtegyem. És hát ott vannak még más dolgok is.
Anyukám újra elkezdte mondani hogy jó lenne ha elmennék a kórházas szakemberhez mert ő mégis tudja a dolgát. Ti mit ttennétek? Elmennétek hozzá vagy inkább csinálnátok mindent min eddig?

6

Folyton az az érzésem, hogy a tárgyaknak lelke van, nem tudom leküzdeni. Lehet vele valamit csinálni?

15 éves lány vagyok. Elég régen kezdődött ez a dolog, de most már egyre kellemetlenebb. Nem vagyok jó a fogalmazásban, ezért inkább példákat mondok: a legfrissebb félelmem az osztástól, kivonástól van. Olyan, mintha gyilkolnánk a számokat, ezért csak nagyon nehezen tudok rávenni magam, hogy elvégezzek egy ilyen műveletet, ami ugye kicsit zavaró pl. matekon. Számolás téren felosztom két csoportra a műveleteket: amik szeretnek és amik nem szeretnek. Amik nem szeretnek, azokkal tök mindegy, mit csinálok, nem fogom tudni kiszámolni őket. Aztán ott van az ajtóm is. Karistolja a földet, ezért igyekszem nem sokat csukogatni, mert fájhat a padlónak, este pedig amúgy sem szeretem piszkálni, mert valószínűleg már alszik. Táskákat nem dobálok, mert fájhat nekik. Az egeremmel viszont vannak problémáim, mert néha begorombul, azt nem kattint. Már volt problémám abból, hogy dolgozatírás közben a tollam felmondta a szolgálatot, én meg megpróbáltam jobb belátásra bírni. Azt hitték, puskázok. És a végtelenségig sorolhatnám, de azt hiszem, hogy itt most abbahagyom. Az osztálytársaim kezdenek az eddiginél is furábbnak tartani, ami kicsit feldühít, mert én nem tehetek erről. Ha valakinek megemlítettem valamilyen problémámat, rögtön betegnek hívott miatta, tehát ha legalább ezt meg tudnám oldani, örülnék. Bármilyen tippet szívesen fogadok! (Nem bármilyet, de elég széles körben.)

7

Anyukám 21 éve cukorbeteg, 2 éve majd hogy nem elviselhetetlen. Állandóan morog semmi nem jó és csak magában beszél. Mitől lehet ez?

Ha vendégségbe jön hozzánk valaki,hiába köszönnek neki nem köszön vissza,egésznap egyhelyben ül és kötekedik minek van ez minek van az...? Párbeszédet nem lehetet vele folytatni,mert bármit kérdezünk nem válaszol csak a saját dolgait ismételgeti. Csakodja az ajtót a fiókot és kñzben csúnyán beszél. Valaki találkozott már ilyesmi tünettel?

2

Mi van velem? Összetett probléma.

18 éves vagyok, fiú.
Mostanában szorongok, aggódok magam miatt.
Két éve rendszeresen más személyeknek adom ki magam, az internet segítségével. Sajnos olyan pontra értem ahonnan szerintem nincs nagyon visszaút. Függő lettem, nem tudok leállni a hazugságokkal. Ez végülis annyira nem zavarna.
De a probléma az, hogy elhiszem, hogy azok a személyek léteznek. Volt, hogy lánynak adtam ki magam, viccből. De ez bennem valahogy megmaradt, és nem tudok elszakadni ezektől. De nem csak pár személyiségről van szó, hanem már legalább 10ről, és ezek kapcsolódnak egymáshoz.
Ki szeretném zárni végleg ezeket a dolgokat a fejemből, de megy.
Össze-visszaságok szoktak csak úgy bevillanni, néha nem tudom, hogy ki vagyok. Már nem tudom, hogy kinek a fejével gondolkodok.
Leírni se tudom a problémám, pedig olvastam már a neten valami tanácsot, de egyszerűen semmi.
Mostanában nagyon rossz a hangulatom, legszívesebben valami kárt csinálnék magammal. Semmihez sincs kedvem, tanulni se szoktam már, ez meg is látszik. Kedvetlen vagyok.
Menjek orvoshoz? Szedjek gyógyszer? Mit csináljak?

7

Hangokat hallok, mi lehet ez?

Nem régen még úgy július közepén tovább fentmaradtam a szokásos 11-12 óránál. Hangokat kezdtem hallani az utcáról(utca felöli szobában alszom), hogy valaki be akar törni, a csatornát akarják leszedni. Felébresztettem az öcsémet, de ő nem hallott semmit. Kinéztem az ablakon, az erkélyen de semmit, senkit nem láttam, de ha lett volna is ott valami már eltűnt. Azóta néha-néha újra hallom, de nem törten be hozzánk, nem loptak el semmit. És én sajnos egyre jobban félek estelente az alvástól, de nem tudom mi lehet ez.

5

Borderline/agresszív gondolatok mások felé-rivotrilt szedni rá nem lesz baj?

Nem leszek agresszívabb?Nem szabadulnak fel agresszív indulatok ha beszedem,ugye?

3

Ezt a betegseget/ allapotot, hogy hivjak? Hogy lehet ellene tenni?

Mar kb 1 eve nincs etvagyam, de ezt ugy kell erteni, hogy abszolut csak azert eszem, hogy eletben maradjak. Azt is nehezen, mar korhazban is voltam emiatt, annyira legyengultem, de egyszeruen nem erzem ezt se. Olyannayira, hogy naponta sportoltam, ha nem lett volna erom, nem tettem volna,az orvos szerint megis kozel alltam a kiszaradashoz (naponta 4-5 litert pedig elfogyasztottam, tiszta asvanyviz formajaban). Kb. semmilyen "erzelmi megnyivanulasom" nincs, es nem is igazan erzem, hogy erzek. Gondolok itt szeretetre pl. Viszont nagyon konnyen megijedek, mintha masok tekintet, megnyilvanulasait 1000x erosebben ereznem, mint korabban. A fizikai fajdalmat se ugy erzem, ahogy kellene. Pl. bokaszalagszakadasom volt, es en ugy mentem orvoshoz, azt hittem csak a bokam kicsit megrandult,de nem ertettem miert nott kb haromszorosara. 1 honapja pedig 39 fok folotti lazam volt, es hiaba mondtam az orvosnak is,de tenyleg nem tunt fel, hogy lazam van. Csak mikor mar osszeestem. Szeretnek ujra "visszatalalni" magamhoz. De ezt nem merem elmondani masnak, mert tuti hulyenek nezne, pedig igy van. Mikor orvosoknal is jartam, akkor is csak az epp aktualis panaszokat kezeltek. Ezekrol nem mondtam semmit. Az egyeduli, amit erzek az talan a feszultseg. Erre jo a sport, de neha mar ott se tudom a hatart.

2

Magány ellen mit tudtok javasolni? A többi lent.

Sziasztok. 15 éves lány vagyok. Napról napra minden barátnőm elfelejt engem. Másokkal barátkoznak.Egész őszi szünetben senkivel sem beszéltem..Szüleim egész nap dolgoznak.Nincs kivel beszélgetnem.Nagyon magányos vagyok.Egész nap csak ülök egy helyben és bámulom a falat, mert nincs kihez hozzászóljak. Mindenki kerül engem, pedig én nem csináltam semmi rosszat :( Szerintetek mit csináljak,mert felemészt a magány, vagy előbb-utóbb megőrülök.. Segítsetek!sos

7

Miért érzem magam jól attól, hogyha meggyújthatok valamit?

Nem priomániás vagyok, tehát lesz/rom a tüzet, nekem az az élvezet amikor meggyújtok egy gyufát, vagy egy öngyújtót. Nem maga a tűz, csak a mozdulat.
Ez miért van? Van neve?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!