Találatok a következő kifejezésre: A világ országában van (31 db)

Németországnak jelenleg (2011) milyen szerepe van a világban? Befolyásos? Van olyan európai ország, amelyiknek nagyobb hatalma van?

Legjobb válasz: Gazdaságilag mindenképpen nagy hatalma van a világban. A német technológia a világ minden táján jelen van. Európában mindenképpen mindenképpen nekik van a legnagyobb hatalmuk. Oroszország gazdaságilag sehol sincs, hatalma jelenleg abban nyilvánul meg, hogy kõolaj- és gázfüggõségben tudja tartani az európai államokat. Katonailag nem jelentõs Németország, de csak azért nem, mert nem akar nagy összegeket a fegyverkezésre költeni. De ha akarná, ekkora gazdasági potenciállal világszinten ütõképes hadsereget tudna kiállítani.

Gazdaságilag mindenképpen nagy hatalma van a világban. A német technológia a világ minden táján jelen van. Európában mindenképpen mindenképpen nekik van a legnagyobb hatalmuk. Oroszország gazdaságilag sehol sincs, hatalma jelenleg abban nyilvánul meg, hogy kõolaj- és gázfüggõségben tudja tartani az európai államokat. Katonailag nem jelentõs Németország, de csak azért nem, mert nem akar nagy összegeket a fegyverkezésre költeni. De ha akarná, ekkora gazdasági potenciállal világszinten ütõképes hadsereget tudna kiállítani.
Semmilyen hatalma nincs, csupán regionális. Ott is csak gazdasági.
USA, Kína, Oroszország
A kérdező hozzászólása: Akkor jelenleg melyik országoknak van hatalmuk a világban?
MOYO válasza: A 3. válasznál a pont. Csak az USA már nem akkora hatalom. Katonailag mindenképp. De az EU egyesülése óta egyre rosszabb. Kína és Oroszország egyértelmûen!! És amibõl baj lehet, hogy az oroszok mellett ott áll pár ország. De Németországnak valóban nagy gazdasági szerepe van. Hatalma nincs!
Szomália, Kongó, Afganisztán. Észak-Korea. Észak-Korea.
Nem hinném, hogy Észak-Koreában vannak a legszigorúbb törvények, mert ott igaz, hogy tilos a rendszert szidni, meg sokféle kapitalista dolgot birtokolni; de legslább nem köveznek halálra, meg nincs betiltva a színház és a mozi, meg nem vágják le a kezedet egy kisebb lopásért, és nem büntetnek meg, ha nõként nem hordasz a fejeden zsákot. Na szóval Irán nagyobb szívás lehet az ott lakóknak, ha nem fanatikus iszlám-hívõk.
Észak-Korea miért a másik véglet?
Az USA-nál a legtöbb európai ország a legtöbb indikátor szerint (oktatás színvonala, várható élettartam, egészségi állapot, szegénység szintje stb.) fejlettebb. Észak-Korea egy átlagos afrikai színvonalat hoz fejlettségben, bizonyos mutató megközelítik a lepukkantabb latin-amerikai vagy ázsiai országok szintjét, más mutatói gyenge afrikai szintet hoznak. Nehéz megmondani, mi a "fejlettség", mert attól függ, hogy az egyes tényezõket hogyan súlyozzuk. De az USA-nál biztosan van 20-30 fejlettebb ország, Észak-Koreánál pedig 30-40 fejletlenebb.
Az USA szerintem a közepes szintet is nehezen éri el.
Miert az USA lenne a legjobb? Most ezt nem fikazasbol kerdezem, mert itt elek, de fejlettsegben a legtobb teruleten vannak sokkal jobb orszagok, a mutatok is ezt bizonyitjak. Az, hogy az USA gazdasaga joval nagyobb ezeknel, nem jelenti azt, hogy itt elnek a legjobban az emberek (a vagyon egyre egyenlotlenebbul oszlik meg az USA-ban, hatalmas a szakadek a szegenyek es gazdagok kozott, a kozepreteg kikopoban van). Egyaltalan milyen fejlettsegrol van szo? Pontosan milyen ertelemben? A per capita GDP szerint Kongo van a legrosszabb helyzetben es Katar, Luxemburg, Norvegia, Szingapur es az Egyesult Arab Emirsegek a legjobbak. Az USA csak ezek utan jon. Ha utazol a vilagban, meglepodsz, hogy ezen felsorolt helyek milyen jok.
És miért USA a legjobb?
Az USA fejlettségileg egyáltalán nem az élmezõny... Szerintem Svájc, vagy a skandináv országok fejlettebbek, életvitel szempontjából mindenképpen.
0-100-ig skálázva kb. 85 körül. Észak-Koreát nehéz megmondani, bizonyos szempontból fejlettebb, mint a szegényebb európai országok.
Ajjajj... Szerintem nagyon sok dolognak utána kéne járnod. Annyinak, hogy itt most fárasztó lenne ecsetelni.
Miben vannak a csúcson? Ameddig sok az olajuk, addig annyi pénzük van, hogy nem tudják mit csináljanak vele, aztán majd meglátjuk mi lesz ha nem lesz már annyi.
A csúcson egyes kisebb méretû arab államok vannak, Kuvait, Brunei szultánság, Egyesült Arab Emírségek államai...
Társadalmi problémák ezekben az országokban is vannak.
Elnézést ha a kérdezõt félrevezettem. A Malajzia fejlettebb már, véletlenül a 80-as évek adatait használtam akkor egy szinten voltak. De a válasz: 1. Észak-Korea: Szegény és fejletlen, és életszín- vonala sokat romlott az utóbbi 2 évtizedben. De a legtöbb Afrikai ország, és több Ázsiai még fejletlenebb nála (pl.Burma, Kambodzsa, Banglades) Legfejletlenebbek pedig: Pl: Szomália, Mozambik, Sierra Leone, Ruanda 2.USA: A világ legfejlettebb, legelsõ állama volt sokáig, de jelenleg már beteg a társadalom, gazdaságilag és erkölcsileg pedig a lerobbanás állapotában van. Bár még a fejlettebbek közé tartozik, de nem a legfejlettebb mert Nyugat-Európa legtöbb országa fejlettebb már. Úgy a 20-dik helyen van. De a fejlettség több tényezõ függvénye, így nehéz mondani hogy melyik a legfejlettebb ország. Szerintem: Svájc, Japán, Norvégia és Svédország
Malaysia?
Észak Korea Ázsián belül kb középmezõnyben van fejlettségben, úgy a Malaysia szintjén van.
ma 06:02 Melyik európai országnál fejlettebb Észak-Korea? Esetleg Moldovánál, de Moldova még az afrikai mezõnynek is legfeljebb a közepén kullogna. Albánia vagy Ukrajna már lekörözi Észak-Koreát.
Na de egyelõre még van olaj, tehát csúcson vannak...


Van-e olyan ország a világon, amely saját országával van körülvéve?

Legjobb válasz: Hát ha trianon miatt Magyarország ilyen akkor még a Szovjetunió is olyan (felbomlott és a régi tagállamok körülötte vannak, baj esetén, pl világháború, újra összeállnának), Kína (sok ország kivált és körülötte van most is). Másik nem jut eszembe. Mondjuk a kérdést elolvasva én olyanra gondoltam, hogy középen van egy rész és körülötte sok kicsi ország ami a központinak most is a része csak közben van másik ország (ilyet mondjuk nem tudok de érdekes lenne XD).

Hát ha trianon miatt Magyarország ilyen akkor még a Szovjetunió is olyan (felbomlott és a régi tagállamok körülötte vannak, baj esetén, pl világháború, újra összeállnának), Kína (sok ország kivált és körülötte van most is). Másik nem jut eszembe. Mondjuk a kérdést elolvasva én olyanra gondoltam, hogy középen van egy rész és körülötte sok kicsi ország ami a központinak most is a része csak közben van másik ország (ilyet mondjuk nem tudok de érdekes lenne XD).
Ez fizikai képtelenség... Nem, nincs ilyen.
A remény hal meg utoljára:) . Szerintem ha ilyen lehetséges is, akkor a Jobbik az a párt amelyik megpróbálná. Nem biztos hogy sikerülne, de ha lenne rá esély akkor õ megpróbálná.
Igen , van egy...Magyarország.
Igen, Magyarország :( . De nem szokták ugy mondani hoyg a saját országával van körülvéve, olyan hülyén hangzik. Hanem Magyarország az egyetlen olyan ország melyet saját maga vesz körül.
Magyarország
Magyarország
Trianon miatt mondható, hogy van, és ezért magyarország
A kérdező hozzászólása: Magyar lévén a kérdésfeltevõ is hazánkra gondolt.A sima kiváncsiság volt az amikor a kérdés leiródott és ide került. A tudásvágyon túl ama óhaj is benne lapul a kérdésben, mely szerint szép is lenne, ha e csonka Magyarország valaha el tudná érni azt a határbázist, ami trianon elõtt létezett. Ti válaszolók, bíztok ebben?
A kérdező hozzászólása: Ahogy én látom.Az elmult husz év vezetõi közül egyiknek sem volt ahhoz türelme, hogy a leggyengébb láncszenemet elszakitsa.Pedig ehhez hosszu, türelmes munkára van/lett volna, szükség.Ha csak egy láncszemet is dikerült volna elpattintani, lehet, hogy a következõ már egy szál babért tudott volna a kabátjára tüz és verte volna a mellét.Megfeledkezve az elõzõ sziszifuszi mánkájárõl.A képletesen emlitett láncszemet továbbiak követhetnék, ha olyan kitartó és egymás munkájára épitõ vezetõk (lettek volna) és lennének.Ehelyett megy az acsarkodás, stb.
A szigetországok. Azok egy országgal sem határosak. Egyébként ilyen nincs, mivel ez olyan, mintha azt mondjuk, te melletted minden oldalról te állsz.

Hány ország van a világban?

Legjobb válasz: A Földnek 7 kontinense és 260 legmagasabb szintû területi egysége van. A 260 területi egység közül: 193 független ország, 4 társult ország, 8 de facto ország, 1 nemzetközi terület (az Antarktisz), 3 vitatott államiságú terület, 51 pedig külbirtok (melyek közül 19 lakatlan). http://hu.wikipedia.org/wiki/Kontinensek_%C3%A9s_orsz%C3%A1g.. (valamiért Észak és Dél-Amerikát külön számolja.)

A Földnek 7 kontinense és 260 legmagasabb szintû területi egysége van. A 260 területi egység közül: 193 független ország, 4 társult ország, 8 de facto ország, 1 nemzetközi terület (az Antarktisz), 3 vitatott államiságú terület, 51 pedig külbirtok (melyek közül 19 lakatlan). http://hu.wikipedia.org/wiki/Kontinensek_%C3%A9s_orsz%C3%A1g.. (valamiért Észak és Dél-Amerikát külön számolja.)
A kérdező hozzászólása: Kösz a választ. Nem nagyon szeretem a wikipédiát, de most jól jött.

Van olyan orszag, barhol a vilagon, ahol szivesen latnak kitelepedni szandekozo csaladot ket gyerekkel?

A férjemmel és a két kislanyunkkal-7 es 1 evesek-,barhova kimennenk,ahol a munkankbol tisztessegesen meg tudnank elni. Itthon nem jutunk egyrol a kettore,pedig dolgozunk,szorgalmasak vagyunk,normalisan elunk. Meguntuk a felesleges harcot,barhova elmennenk,ahol megbecsulik a munkankat es ahol a gyerekeink jovoje is biztosabbnak tunik. Mert ami itt megy,az katasztrofa. Barmilyen segitseget nagyon koszonunk! 36F/ 40N

Legjobb válasz: Minden országba ki lehet menni családostul.Minden országban megbecsülik azokat az embereket akik nem a segélyért kuncsorognak,hanem tényleg dolgoznak.A becsületes ember mindenhol szívesen látott ember.Még Angliában is.Tudom,mert én 35 éves fejjel mentem ki családostul Angliába. A kérdés csak az,hogy melyik ország nyelvét beszélitek. Oda kell menni,amelyik nyelven a legjobban kommunikáltok,mert akkor kaptok munkát,és becsületesen fogtok tudni élni.A fiamnál látom,hogy már most biztosítva van a jövõje,hiszen rengeteg lehetõsége lesz az életben.Ha más nem már azért megérte,hogy elmondhassuk,szépen beszél angolul..Így biztos vagyok benne,hogy a gyermekeidnek jobb jövõt tudnátok adni,mint ami nektek volt(de hát ezt akarjuk mi szülõk..nem igaz?) Szóval a kérdés: milyen nyelven beszéltek?

Minden országba ki lehet menni családostul.Minden országban megbecsülik azokat az embereket akik nem a segélyért kuncsorognak, hanem tényleg dolgoznak.A becsületes ember mindenhol szívesen látott ember.Még Angliában is.Tudom, mert én 35 éves fejjel mentem ki családostul Angliába. A kérdés csak az, hogy melyik ország nyelvét beszélitek. Oda kell menni, amelyik nyelven a legjobban kommunikáltok, mert akkor kaptok munkát, és becsületesen fogtok tudni élni.A fiamnál látom, hogy már most biztosítva van a jövõje, hiszen rengeteg lehetõsége lesz az életben.Ha más nem már azért megérte, hogy elmondhassuk, szépen beszél angolul..Így biztos vagyok benne, hogy a gyermekeidnek jobb jövõt tudnátok adni, mint ami nektek volt(de hát ezt akarjuk mi szülõk..nem igaz?) Szóval a kérdés: milyen nyelven beszéltek?
Milyen választ vársz erre a kérdésre ? Hogy jelentkezzen valaki, aki üresen álló felszerelt lakással vár titeket ? Vagy aki már lebeszélte egy ottani fordítóirodánál, hogy lefordíttatja és hitelesíti a papírjaitokat ? Vagy türelmetlenül várja az érkezéseteket, markában a ti két havi segélyetekkel készpénzben ? Nem derül ki, hogy mi a végzettségetek, milyen nyelvet beszéltek. Az, hogy "szorgalmasak vagyunk" és "szeretünk dolgozni" nem jelent semmit. Egy lusta dög is ugyanezt mondja saját magáról... (ezt csak tanulságként írom).
A probléma a nyelv, mert az angollal Európában nem sokra mész. Ha németül, hollandul, esetleg franciául, akkor nem lenne gond, de így elég reménytelen.
A kérdező hozzászólása: koszonom mindenkinek a valaszokat.
Mi külföldön élünk van két kisfiunk is :) a párom már 6 éve dolgozott bécsben amikor ugy döntöttünk hogy elég ezt nem csináljuk tovább!Vagy hazajön minámábérért vagy mi mgyünk!Mivel a min.bér-bõl megélni nem lehet mi jöttünk!Nagyon jól érzem itt magamat a gyerekek is és az ovit is imádják!Megbecsülik az embert aki szorgalmasan dolgozik!És nagyon segítõkész mindenki!Bécsben élünk és én imádom nem bántam meg hogy kijöttünk ide lakni és seemiért nem mennék vissza Magyar országra!Ugy gondolom hogy aki kimegy külföldre az biztos hogy sokkal jobb lessz mint m.o -gon!De azt tanácsolom hogy elõször a férjed nézzen szét munka után és utána menjetek ti is!Sok sikert, és kitartást nektek!
A kérdező hozzászólása: na én nem szeretem a napot. A borus idot szeretem, amikor ugy halkan, csendben esik az eso. :)
Hát attól nem kell tartani:) ) De hosszútávon azért a naphiány nagyon elkedvetleniti az embert.Én 2 évig éltem kint, de örültem, amikor hazajöttem, hogy végre világos van és a nap is süt néha...
A kérdező hozzászólása: nagyon koszonom a valaszokat. Dania nem is hangzik rosszul, ugyis utalom a kanikulat. :)
Itt pedig találhattok segitséget a kiköltözéshez: http://www.nyidanmark.dk/en-us/
Dániát javasolnám családostul, rengeteg kedvezményt és segitséget adnak a letelepedéshez, iskolakezdéshez stb. és angolul is el lehet boldogulni, de azért elvárják, hogy ahogy lehet, elkezdj dánul beszélni és ingyenes nyelvtanfolyamot biztositanak..azonkivül a férjed egy állásból el tudna tartani titeket, nagyon magasak a bérek, itt tudtok nézelõdni: http://www.workindenmark.dk vagy itt: http://www.jobnet.dk utóbbi dánul van de néhány angol hirdetést is lehet találni
mar pedig eloszor a parodnak kellene menni egyedul es munkat talalni legalabb eloszor neki. gyerekekkel reszkirozni, elindulni a bizonytalanba nagy felelotlenseg lenne. viszont ha van felreteve 3-4 ezer eurotok, amibol legalabb 3 honapig elni es lakast berelni tudtok akkor talan, de mindenkepp biztosabb eloszor a munka a parodnak. senkinek nem tetszik a kulon eles de valamit valamiert. sajna mas megoldast nem tarok biztonsagosnak. es a het evesed nyarra a sulit is befejezi azaz az evet es utana indulhattok ti is. nekem ez a velemenyem.
Az, hogy valaki kimegy és majd 1 - 2 év múlva mentek utána, az nem mûködik. Évente 2 - 3 alkalommal lehet hazajönni. Akik többször jönnek haza, azokat kegyetlenül lehúzzák, az összes 6 hetente 1 hét szabad és a cég hoz - visz, az mind lehúzás.
Mármint, "ha tudnál", csak lemaradt, bocs.
A kérdező hozzászólása: Van ket nagylanyom is az elozo hazassagombol, de ok maradnanak az apjukkal, amig befejezik a sulit. ( a nagy foiskolas, 3 nyelvet beszel, a kisebb kozepiskolas). Mindenkepp azt szeretnem, ha ok sem maradnanak itt, ha mar en voltam olyan hu.lye, h 40 eves koromig itt kapartam a semmiert.
A kérdező hozzászólása: A ferjem vegyesz, en szallitmanyozo vagyok. O kozepfokon beszeli az angolt, en alapfokon. Nem, kedves elso hozzaszolo, nem ezt varom. Csak olyanok velemenye erdekelt volna, akiknek sikerult, mert barkitol kerdezem, mindenki azt mondja, csaladostol el se induljunk, menjen elobb a ferjem egy-ket evre, mi meg utana. De ezt semmikepp sem szeretnenk, nem szeretnenk elszakadni egymastol, meg atmenetileg sem. Koszonom azert a valaszokat.
Én Írországban vagyok ide jó az angol, és a családokat is támogatják rendesen, a másik lehetõség Swédország oda is jó az angol és szeretik a magyarokat.

Melyik országnak van a legtöbb államadóssága a világon?

...

Legjobb válasz: és kinek tartoznak az országok? minden nagyobb ország a listán van. körbetartozások vannak? de akkor miért nem engedik el ezeket egyenlõ mértékben? ugyan itt tartanának azzal különbséggel, hogy nem lennének tartozásaik.

és kinek tartoznak az országok? minden nagyobb ország a listán van. körbetartozások vannak? de akkor miért nem engedik el ezeket egyenlõ mértékben? ugyan itt tartanának azzal különbséggel, hogy nem lennének tartozásaik.
Japánnak pld horribilis.
"És Magyarország a 16. helyen van. Jellemzõ." Azt nem veszed észre hogy hány sokkal nagyobb gazdagabb ország van elöttünk?
tegnap 23:30 Az államadósság nem keverendõ a külsõ adóssággal. Az államadósság nagy része Magyarországon is abban a formában létezik, hogy a lakosság hitelez az államnak állampapír vásárlásával (pl. nekem is van egy halom ezekbõl).
Az aranyérmes az USA 13.5 trillió dollárral, ami mintegy 115 szerese a magyarnak. Dobogós még az Egyesült királyság és Németország 9 és 5 trillió dollár államadóssággal.
Az nem trillió, csupán billió. Az angol trillion szó magyarul billió.
" Az nem trillió, csupán billió." Ja, billió. Bocsi elszámoltam a nullákat.
tegnap 17:40 Viszont az az összes külsõ, nem csupán a külsõ államadósság.
Ha nem százalékban, hanem abszolút értékben nézzük, akkor az USA áll az elsõ helyen!!!
Az államadósság nagy része belsõ államadósság, és nem körbetartozás. Kivéve a szegényebb országokat (fõleg Dél-Amerika, Afrika), mert azoknak a külsõ adósságuk s nagy!)
"Nem hinném hogy nálunk gazdagabbak" Nézd már meg kik vannak elöttünk ennyire nincs meleg!
Hát igen, nekünk hatalmas tartalékaink vannak a SEGÉLYEKRE, meg KORRUPCIÓS építkezésekre...
Nem hinném hogy nálunk gazdagabbak.
A kérdező hozzászólása: Én észrevettem... pl. Belgium és Olaszország is elõttünk van... ez érdekes.
"És Magyarország a 16. helyen van. Jellemzõ." Jó de nekünk hatalmas tartalékaink vannak felhalmozva.
És Magyarország a 16. helyen van. Jellemzõ.
Az a baj, hogy ti itt mind annyian nagyon RETARDÁLTAK vagytok.. AZ USA KB. 20. HELYEN ÁLL.. A legjobban eladósodott ország, JAPÁN, PORTUGÁLIA, OLASZORSZÁG, GÖRÖGORSZÁG STB.. Ku*vára tájékozódottak vagytok GRATULÁLOK nektek!

Már egyre több külföldi támogatója van Magyarországnak, sőt, a kormány intézkedéseit pedig több európai országban is bevezették. Tényleg ennyire nagy hatással van az országunk a világra?

Szlovákiában a magyar példa alapján valósítják meg az oktatási intézmények finanszírozását. Dusan Caplovic helyesli Orbán Viktor intézkedéseit.

Legjobb válasz: Vicces, hogy a baloldali Munkáspárt követi a magát állítólag igen jobboldalinak gondoló Orbán szocializmust idézõ rezsicsökkentését :)))

Vicces, hogy a baloldali Munkáspárt követi a magát állítólag igen jobboldalinak gondoló Orbán szocializmust idézõ rezsicsökkentését :) ))
Külföldön is rengeteg ostoba ember él. Engem már semmi sem lep meg.
Kérdezõ, a források, amiket idézel (Magyar Nemzet, Híradó, Magyar Hírlap) mind kormánypárti oldala, amelyek a kormányt dicsõítik és úgy állítják be a jelenlegi helyzetet, hogy a Fidesz találta fel a spanyolviaszt és a fejlett világ minket követ. A valóság az, hogy Orbánék latin-amerikai módszereket vesznek át, és Magyarország gazdaságilag leszakad Közép-Európától a Balkán irányába. Olvassatok gazdasági portálokat és külföldi lapokat is, ne csak a kormánymédiát. Talán akkor képesek lesztek objektívebben megítélni a valóságot.
Igy van. Te magad hozod a cikkeket rola. Talán nem hiszel nekik? Meg a kormányunknak? Meg Viktornak? De ha mindez nem gyöz meg, csak hallgasd a kormányszovivöket! ÉS SEMMI MÁST!!!! (Ez különösen a jozan észre vonatkozik!!!)
Igazából a második válaszoló mondta jól, az egész támadási hullám arról szól, hogy vannak akik a klasszikus válságkezelési módokon rengeteg pénzt keresnek, így mivel mi nem alkalmazzuk az általuk elõírt módot, gyakorlatilag úgy érzik, hogy õket károsítjuk. Az egész attól lesz méginkább veszélyes a számukra, hogy ha sikerül megoldanunk így a gondokat akkor lehet, hogy más országok is hasonlóan tesznek, így csökken a bevétel.
alapjába véve sokan azért támadják a magyar kormányt, mert a válságból való kilábalási intézkedései (és egyéb területeken is) unortodox módon kezeli, vagy pontosabban kifejezve új módszereket vezettek be ezek az intézkedések zavarják azokat, akik az elõzõ rendszerbõl profitáltak, így õk természetes módon ellenzik de más vezetõk, akik látják, hogy ezeknek az intézkedéseknek pozitív hatásúak, illetve csak megtetszik egy-egy intézkedés, azok saját országukban is megpróbálják bevezetni
Akkor most kezdjük el sorolni a külföldrõl kapott ELMARASZTALÓ visszajelzéseket...
Nem akarok unnepronto lenni, de az OECD pontosan errol szol. A tagorszagok illetekes szakemberei beszelgetnek, es elmeseli ki, mit csinal otthon, aztan megbeszelik, hogy kitol mit erdemes atvenni. Minden belpolitikai hovatartozas nelkul kerdezem: ugyan mar miert ne szulethetne Magyarorszagon is jo otlet? A csusztatas ott van, hogy a cikkek CSAK arrol beszelnek, amit mi javasoltunk, de arrol szo se esik, hogy a TOBBIEK milyen jo otletekkel alltak elo. (Pedig van az is boven)
Azért ott a trükk , 20 hónap. 2017-tõl indul a 3 új atomerõmû, amit külföldiek csinálnak, és fix árért mennek oda 47 font per megawatt. Nálunk is külföldiek építik majd meg az új paksot, már elkezdtek egyezkedni, ahol a felvásárlási ár 92 font lesz. 2x-se lesz az angolnak. Ott nincs rezsicsökkentés, mert fix áras.
És fõleg sok az irigy !Mi az hogy "ezeknek" sikerül??
"Vicces, hogy a baloldali Munkáspárt követi a magát állítólag igen jobboldalinak gondoló Orbán szocializmust idézõ rezsicsökkentését :) ))" Pont ezt akartam írni, a kérdezõ lelkesen tapsol, mert egy kõbaloldali politikus Orbán intézkedését élteti :D

Van valahol egy lista vagy térkép, hogy a világ mely országaiban engedélyezett a klónozás?

Legjobb válasz: Emberek klónozása egyik országban sem engedélyezett.

Emberek klónozása egyik országban sem engedélyezett.
És ezt te honnan tudod? Olvastad az összes ország törvénykönyvét?
nemzetközi egyezmény, és nem engedélyezett, de biztos van ország ahol próbálkoznak, az meg több ahol örülnének egy klónozott hadseregnek pl
A kérdező hozzászólása: és ki írta alá azt a nemzetközi egyezményt? Komoly választ szeretnék, ezekkel semmire nem megyek. Aki nincs tisztában vele, az ne írjon legyen szíves.

Igaz, hogy Magyarországnál olcsóbb országok nemigazán vannak a világon, csak olyanok, amikben még ennél is szarabb a fizetés?

Pl. Latin-Amerikáról hallottam, hogy mindenhol kb. magyar árak vannak, de az átlag fizetés olyan 30.000 Ft körül van, Kuba csak azért olcsó a helyiek számára, mert az állam dotál nekik mindent, Észak-Koreában meg mindenki kap kb. havonta 10 dollár értékű játékpénzt, de nem ebből élnek meg, hanem az állam eteti, itatja őket, ahogy tudja, ha dolgoznak.

Legjobb válasz: Hát mondjuk Kínában a fizetés elég borzasztó, de a kaja a negyedébe kerül, a mûszaki cuccok felébe, harmadába ... igaz nincs áfa. De nyugdíj sem. Észak-Korea meg ... " az állam eteti, itatja õket, ahogy tudja" ... ja, jó sokan éhen is haltak. Azért van pár lepukkant ázsiai ország ahol pár dollárból egy heti kajád megvan.

Hát mondjuk Kínában a fizetés elég borzasztó, de a kaja a negyedébe kerül, a mûszaki cuccok felébe, harmadába ... igaz nincs áfa. De nyugdíj sem. Észak-Korea meg ... " az állam eteti, itatja õket, ahogy tudja" ... ja, jó sokan éhen is haltak. Azért van pár lepukkant ázsiai ország ahol pár dollárból egy heti kajád megvan.
Hollandiában éltem huzamosabb ideig ott pl sokminden olcsóbb mint itthon. A kaja kb ugyanannyi a lakhatás meg a tömegközlekedés drágább valamivel. Csak a fizetés alsó hangon ötszörannyi.
Nálunk Vajdaságban minden sokkal olcsóbb Magyarországhoz képest (a mobilokat kivéve). A fizetés kb. ugyanannyi. Mellesleg a cigi 450 forintba jönne ki.
"A kettõ összefügg egy piacgazdaságban. Ha megnõnek a fizetések, az az árakat is felhajtja. Így jellemzõen azok az országok olcsóbbak, ahol a fizetések is alacsonyabbak (például Ukrajna, Bulgária, Románia, Szerbia)." Milyen kár, hogy ez nem így van. Ha valóban ez lenne a helyzet, akkor az egész világon ugyanolyan lenne az életszínvonal.
Így igaz kérdezõ. Itt tejben-vajban fürdenek az emberek. Természetesen ezt is Orbán Viktor Nagyságos Fõméltóságos Miniszter Elnök Úrnak köszönhetjük. Persze a sok fideszfób ezt nem értheti meg, õk csak gyûlölködni tudnak egész nap.
"Milyen kár, hogy ez nem így van. Ha valóban ez lenne a helyzet, akkor az egész világon ugyanolyan lenne az életszínvonal." Hülyeséget írsz. Ez alap közgazdaságtan. Ha megnõnek a fizetések, akkor általában a kereslet is megnõ, így felmennek az árak. De ez nem azt jelenti, hogy éppen annyival nõnek az árak, mint a fizetések. És mivel verseny van, bizonyos áruk ára, amit olcsó importból is be lehet szerezni (például mûszaki cikkek, élelmiszer, nyersanyagok) egyáltalán nem biztos, hogy megemelkedik. Inkább az drágul, amire nagy hatással vannak a bérek (például lakhatás, szolgáltatások, munkaintenzív termékek).
Én pont Vietnamról tudom, hogy sokkal olcsóbb ott minden, mint itt. Kb heti 2-3 ezer forintból jól lehet kajálni belõle.
A kettõ összefügg egy piacgazdaságban. Ha megnõnek a fizetések, az az árakat is felhajtja. Így jellemzõen azok az országok olcsóbbak, ahol a fizetések is alacsonyabbak (például Ukrajna, Bulgária, Románia, Szerbia). De például úgy tudom Oroszországban úgy 15-20%-kal magasabb a nettó átlagfizetés, mégis átlagban olcsóbb, mint Magyarország. Persze ott is nagy különbségek vannak, a leggazdagabb Moszkva jóval drágább, mint Budapest.
"Hollandiában éltem huzamosabb ideig ott pl sokminden olcsóbb mint itthon. A kaja kb ugyanannyi a lakhatás meg a tömegközlekedés drágább valamivel. Csak a fizetés alsó hangon ötszörannyi." ez nemigaz mer ORBÁN VIKTOR ÚR MEGVÉD MINKET!!!!
"Ha megnõnek a fizetések, akkor általában a kereslet is megnõ, így felmennek az árak. " Igen, ez igaz. De ha felmennek az árak (magasabbra, mint máshol), akkor érdemesebb szállítani, kereskedni, tehát a kínálat is megnõ, ami viszont lefelé viszi az árakat. (Legalábbis egy normális piacgazdaságban.) Az adóbevétel viszont a magasabb bérek járulékai, valamint a felpörgött kereskedelem miatt megnõ, tehát az államnak határozottan érdeke lenne a bérek emelése. Ha ez a folyamat valóban ilyen egyszerû lenne, akkor hamar utolérnénk a nyugatot. Csak fel kéne emelni a minimálbért 350 ezer forintra... :-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!