Találatok a következő kifejezésre: A videókártyáknál jelent az (4 db)

A videókártyáknál a bit az mit jelent? Mért számít? Mit segít?

Legjobb válasz: hát nem szerelmet és szexet. xDD

hát nem szerelmet és szexet. xDD
Meghatározza mennyire rossz kategóriába írtad a kérdést.
mi a?
A memória sávszélességére utal. Minél nagyobb, annál jobb.
A kérdező hozzászólása: Ó, most látom rossz helyre írtam. És 50 bit az jó?
50bitröl nemtudok 32 64 128 256 512 Már a 128 is tüthetö de nem egy nemtudom mi! Játékra is elmeny egyenlöre de nem hosszú távra!256-512 az amit én ajánlanék ha kártyát akkarsz venni természetesen ez ár függo" is!

Mit jelent a videokartyaknal az a GDDR5?

Legjobb válasz: http://en.wikipedia.org/wiki/GDDR5

A VRAM, vagyis a VGA memóriájának a tipusa.

A videókártyáknál mit jelent az hogy pl. 553Mhz-es? Hány Mhz-től jó 1 vga?

Legjobb válasz: Azt jelenti, hogy 533 MHz-es órajele van a számoló egységeinek. A GeForce kártyák esetében a stream processzorok 1000 MHz felett vannak, a többi egység jár 500 MHz felett. Pusztán ez alapján nem lehet a kártyákat összehasonlítani. GPU órajelek, stream processzorok száma, textúrázók száma, ROP egységek száma, memória méret, memória órajel, memória vezérlõ, támogatott DirectX verzió, az összes jellemzõt figyelembe kell venni.

Azt jelenti, hogy 533 MHz-es órajele van a számoló egységeinek. A GeForce kártyák esetében a stream processzorok 1000 MHz felett vannak, a többi egység jár 500 MHz felett. Pusztán ez alapján nem lehet a kártyákat összehasonlítani. GPU órajelek, stream processzorok száma, textúrázók száma, ROP egységek száma, memória méret, memória órajel, memória vezérlõ, támogatott DirectX verzió, az összes jellemzõt figyelembe kell venni.


Mit jelent ez a videokártyáknál és miben befolyásolja ez az érték a játékokat. Egyebeket?

384 Stream Processors például ez az érték

Legjobb válasz: A stream processzorok száma csupán az egyik (bár fontos) tényezõ a VGA sebességénél. Azonos gyártónál a több Stream P. általában jobb, de itt van élõ példának a HD7770, ami 640 SP.-ral 20-25% -kal gyorsabb, mint a HD6770 a maga 800 SP-jével. Ez a modernebb mikroarchitektúra (GCN > VLIW5) miatt lehetséges. 800 favágó fejszével nem olyan hatékony, mint 640 favágó motoros fûrésszel.

A stream processzorok száma csupán az egyik (bár fontos) tényezõ a VGA sebességénél. Azonos gyártónál a több Stream P. általában jobb, de itt van élõ példának a HD7770, ami 640 SP.-ral 20-25% -kal gyorsabb, mint a HD6770 a maga 800 SP-jével. Ez a modernebb mikroarchitektúra (GCN > VLIW5) miatt lehetséges. 800 favágó fejszével nem olyan hatékony, mint 640 favágó motoros fûrésszel.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! tulajdonképeen erröl a kártyárol lenne szo. http://www.zotacusa.com/geforce-gtx-650-amp-zt-61003-10m.html és erröl mondtam le a felette lévö miatt. http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=.. rossz volt a döntés? mert amit megvettem az 2gb os és jobbak voltak az orajelek. tehát meik lett volna jobb a vapor vagy a zotac?
Az függ az árától is. Ha a ZOTAC 35 körül volt , a Vapor meg 40, akkor Zotac. (Bár a Vapor pirinyót gyorsabb, de nem annyival http://rendszerigeny.hu/geforce-gtx-650-teszt-leadtek-gtx-65.. ) A 2GB memóriának fullHD >fölött< van igazán jelentõsége. Rossz döntés az volt, ha megvétel után kérdeztél...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!