Találatok a következő kifejezésre: A videókártyáknál jelent (14 db)

A videókártyáknál a bit az mit jelent? Mért számít? Mit segít?

Legjobb válasz: hát nem szerelmet és szexet. xDD

hát nem szerelmet és szexet. xDD
Meghatározza mennyire rossz kategóriába írtad a kérdést.
mi a?
A memória sávszélességére utal. Minél nagyobb, annál jobb.
A kérdező hozzászólása: Ó, most látom rossz helyre írtam. És 50 bit az jó?
50bitröl nemtudok 32 64 128 256 512 Már a 128 is tüthetö de nem egy nemtudom mi! Játékra is elmeny egyenlöre de nem hosszú távra!256-512 az amit én ajánlanék ha kártyát akkarsz venni természetesen ez ár függo" is!

Mit jelent a videokartyaknal az a GDDR5?

Legjobb válasz: http://en.wikipedia.org/wiki/GDDR5

A VRAM, vagyis a VGA memóriájának a tipusa.


Mit jelent a videokártyáknál a ddr2, ddr3 stb?

Legjobb válasz: A rajta elhelyeztkedõ memória tipusát(generációját). DDR3 már jónak mondható, ha 256-os adatsín van hozzá. Legújabb a DDR5. DDR2-t semmiképpen ne vegyél, ha játszani is akarsz.

A rajta elhelyeztkedõ memória tipusát(generációját). DDR3 már jónak mondható, ha 256-os adatsín van hozzá. Legújabb a DDR5. DDR2-t semmiképpen ne vegyél, ha játszani is akarsz.
A kérdező hozzászólása: az gáz mert most is olyan van, ati hd3450 és ddr2-es :(
hivatalos neve GDDR.Azt hiszem a memoriakezelést, de ez nem szentírás.
Nekem, ATi HD 3600 van, 2008-9 -es játékok jól futnak rajta

Mit jelent a videokártyáknál a STREAMPROCESSOR?

64-640 ig láttam eddig. Minél magasabb annál gyorsabb?

Legjobb válasz: http://prohardver.hu/teszt/geforce_8800_gtx_forradalmi_nagya.. Ezt olvasd át. Ez volt az elsõ stream procis kártya. Minél több stream processzor van egy chipben annál jobb, de a gyorsaság még sokmindentõl függ. ATI-nál 800 is van, NVidia-nál 240, mivel nem egyformák.

http://prohardver.hu/teszt/geforce_8800_gtx_forradalmi_nagya.. Ezt olvasd át. Ez volt az elsõ stream procis kártya. Minél több stream processzor van egy chipben annál jobb, de a gyorsaság még sokmindentõl függ. ATI-nál 800 is van, NVidia-nál 240, mivel nem egyformák.

Mit jelent a videókártyáknál a "Golden Sample"?

pl.: itt mi a külömbség a Golden Sample verzió és a sima között:

Legjobb válasz: A simának az órajele 2500, a GS-nek 2600. A gpu órajel a simának 1058, GS-nek 1071. Másba nem különböznek

A simának az órajele 2500, a GS-nek 2600. A gpu órajel a simának 1058, GS-nek 1071. Másba nem különböznek
Ez két különbözõ típus amit linkeltél. Amúgy a golden sample egy minõségbiztosítási technológia.

Mit jelent a videókártyáknál, hogy DDR II vagy DDR III?

Szeretném tudni mi a különbség. Mert eddig ddr ii-es videókártyám volt és szeretném cserélni ddr 3-asra.

Legjobb válasz: A memóriák "generációit" jelenti,értelemszerûen a 3-as jobb. Ha tényleg a videokártyák memóriájára gondolsz,akkor tényleg nem biztos hogy érdemes váltani,de ha esetleg megírnád,hogy pontosan milyen videokártyát szeretnél,akkor valószínûleg sokan tudnánk segíteni... Ha a rendszer memóriájára gondolsz,akkor sajnos tényleg az a baj,hogy egy új alaplapot kell venned hozzá! Remélem tudtam segíteni,üdv!

A memóriák "generációit" jelenti, értelemszerûen a 3-as jobb. Ha tényleg a videokártyák memóriájára gondolsz, akkor tényleg nem biztos hogy érdemes váltani, de ha esetleg megírnád, hogy pontosan milyen videokártyát szeretnél, akkor valószínûleg sokan tudnánk segíteni... Ha a rendszer memóriájára gondolsz, akkor sajnos tényleg az a baj, hogy egy új alaplapot kell venned hozzá! Remélem tudtam segíteni, üdv!
A kérdező hozzászólása: Geforce 9600GT 1 GB vagy ASUS ATI 5450 1gb szeretném lecserélni a mostani nvidia geeforce 8400 gs 512 mb videókártyámat. szóval megoldható szerintetek?
Hát, biztos nem videókártyánál láttad, hogy DDR2 meg DDR3, azok igencsak régiek lennének és a váltás egyáltalán nem érné meg a ráköltött pénzt! Szerintem memóriára gondolsz, de azt meg nem lehet cserélni kettesrõl hármasra, mert az alaplap csak egyik félét tudja használni - ami most is benne van -.
Ahogy már írtam, régi kártyát egy kevésbé régire miért akarsz cserélni? Egyszerûen nem éri meg a pénzét. Én 3-4 évente szoktam videókártyát vásárolni, de akkor 30 ezer forintért! Amõgy ha mégis ezt akarsz venni, értelemszerûen a DDR3 jobb választás!
Vegyél 9x00-ás Nvidiát használtan, ott már van GDDR5-ös, az már megy rendesen, ha 8x00-es kártyát akarsz, akkor a minimum egy 8600-as, sok a különbség a kettõ között, viszont árban viszonylag kicsi.
A kérdező hozzászólása: 9600 GT az ennyire réginek számít?
ja, bocs, elolvastam, a 9600-ast akarsz venni, az a 8000-es szériához képest nagyon is jó. (Azzal lehet játszani, bár a geforce-ok közül a 9000-esek eléggé kályhafélék)

A videókártyáknál mit jelent az hogy pl. 553Mhz-es? Hány Mhz-től jó 1 vga?

Legjobb válasz: Azt jelenti, hogy 533 MHz-es órajele van a számoló egységeinek. A GeForce kártyák esetében a stream processzorok 1000 MHz felett vannak, a többi egység jár 500 MHz felett. Pusztán ez alapján nem lehet a kártyákat összehasonlítani. GPU órajelek, stream processzorok száma, textúrázók száma, ROP egységek száma, memória méret, memória órajel, memória vezérlõ, támogatott DirectX verzió, az összes jellemzõt figyelembe kell venni.

Azt jelenti, hogy 533 MHz-es órajele van a számoló egységeinek. A GeForce kártyák esetében a stream processzorok 1000 MHz felett vannak, a többi egység jár 500 MHz felett. Pusztán ez alapján nem lehet a kártyákat összehasonlítani. GPU órajelek, stream processzorok száma, textúrázók száma, ROP egységek száma, memória méret, memória órajel, memória vezérlõ, támogatott DirectX verzió, az összes jellemzõt figyelembe kell venni.

Mit jelent ez a videokártyáknál és miben befolyásolja ez az érték a játékokat. Egyebeket?

384 Stream Processors például ez az érték

Legjobb válasz: A stream processzorok száma csupán az egyik (bár fontos) tényezõ a VGA sebességénél. Azonos gyártónál a több Stream P. általában jobb, de itt van élõ példának a HD7770, ami 640 SP.-ral 20-25% -kal gyorsabb, mint a HD6770 a maga 800 SP-jével. Ez a modernebb mikroarchitektúra (GCN > VLIW5) miatt lehetséges. 800 favágó fejszével nem olyan hatékony, mint 640 favágó motoros fûrésszel.

A stream processzorok száma csupán az egyik (bár fontos) tényezõ a VGA sebességénél. Azonos gyártónál a több Stream P. általában jobb, de itt van élõ példának a HD7770, ami 640 SP.-ral 20-25% -kal gyorsabb, mint a HD6770 a maga 800 SP-jével. Ez a modernebb mikroarchitektúra (GCN > VLIW5) miatt lehetséges. 800 favágó fejszével nem olyan hatékony, mint 640 favágó motoros fûrésszel.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! tulajdonképeen erröl a kártyárol lenne szo. http://www.zotacusa.com/geforce-gtx-650-amp-zt-61003-10m.html és erröl mondtam le a felette lévö miatt. http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=.. rossz volt a döntés? mert amit megvettem az 2gb os és jobbak voltak az orajelek. tehát meik lett volna jobb a vapor vagy a zotac?
Az függ az árától is. Ha a ZOTAC 35 körül volt , a Vapor meg 40, akkor Zotac. (Bár a Vapor pirinyót gyorsabb, de nem annyival http://rendszerigeny.hu/geforce-gtx-650-teszt-leadtek-gtx-65.. ) A 2GB memóriának fullHD >fölött< van igazán jelentõsége. Rossz döntés az volt, ha megvétel után kérdeztél...

Nem igazán értem a videókártyáknál a 2gb mint a lenti példán mit jelent?

http://oaziscomputer.hu/termekek/videokartya/ati/asus-hd6670..

Legjobb válasz: A videokártyának van saját memóriája. A linkelt példán ez 2GB. A kártya tudását figyelembe véve ez a mennyiség fölösleges. Viszont GDDR3-as ez a memória, ami meg kevés. Sokkal jobb választás: http://oaziscomputer.hu/termekek/videokartya/ati/sapphire-hd.. Ugyan ezen is 2GB memória van, de olcsóbb itt, mint az 1GB verzió. Viszont GDDR5 memória van rajta, és ez is számít.

A videokártyának van saját memóriája. A linkelt példán ez 2GB. A kártya tudását figyelembe véve ez a mennyiség fölösleges. Viszont GDDR3-as ez a memória, ami meg kevés. Sokkal jobb választás: http://oaziscomputer.hu/termekek/videokartya/ati/sapphire-hd.. Ugyan ezen is 2GB memória van, de olcsóbb itt, mint az 1GB verzió. Viszont GDDR5 memória van rajta, és ez is számít.
A kérdező hozzászólása: És még annyi higy honnan lehet megtuni hogy hány mb-os? 256 iesmi ezeket honnan lehet tudni?
A kérdező hozzászólása: hogy*
2GB-os, most írtam. Tudod a GB a MB 1024-szerese... Tehát 2GB=2048MB. Ez a 256MB 8-szorosa.
A kérdező hozzászólása: Kösz és még van 1 db kérdésem a ram az hogy kell géphez adni ugyértve procimellet van a ram vagy hogy?:d
Igen, a gép (fizikai) memóriája (RAM) egy külön részegység. Ezt az alaplapra kell csatlakoztatni, mint minden más részegységet. A videokártya memóriája nem a gép memóriája. Memória amúgy van a processzorban is, sõt még a winchesterben (merevlemez, HDD) is.
A kérdező hozzászólása: Szóval ha kicserélem a videókártyát és a procit a ram megmarad?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!