Találatok a következő kifejezésre: A vezeték net a Wifi (7 db)

A vezeték nélküli net a Wifi? Vagy mi az? És azt hogy lehet?

Szóval külföldön jártam és tapasztaltam hogy a házban és kertben is egyaránt lehet netezni... a kérdés hogy hogyan? Mi kell hozzá? Lány vagyok szoval ugy magyarázzátok :D Vagy valahol van írva err?l valami?

Legjobb válasz: A wifi vezeték nlküli internet. Ha a környéken van valahol ilyen antenna, akkor ingyen lehet használni a netet. Pesten is, illetve egyéb nagyobb városokban vannak olyan kijelölt helyek, ahol lehet olyan laptoppal ingyen netezni, amelyik képes fogni ezeket a rádiójeleket... az újabb gépek már mind képesek erre.

A wifi vezeték nlküli internet. Ha a környéken van valahol ilyen antenna, akkor ingyen lehet használni a netet. Pesten is, illetve egyéb nagyobb városokban vannak olyan kijelölt helyek, ahol lehet olyan laptoppal ingyen netezni, amelyik képes fogni ezeket a rádiójeleket... az újabb gépek már mind képesek erre.
Egy wlan router nevû berendezés kell hozzá. Ha laptopotok is van otthon akkor kifejezetten elõnyös, csak figyelni kell, hogy a gépben van-e alapból beépítve WLAN jelvevõ. Ha nincs akkor is lehet venni, pendrivehoz hasonlító kis eszközt amivel lehet fogni a jelet. Amúgy a fõiskolákon, kollégiumokban, McDonald's-okban is van általában. :)
A kérdező hozzászólása: És akkor ha veszek ilyen wlan routert akkor tudok netezni bárhol, akár házon kivül is? Laptopom van.

Laptopon nem működik a wifi és vezetéken keresztül a net csak egy USB-s wifi antennával miért?

Legjobb válasz: Valaki hozzá nem értõ telepítette és a drivereket nem tartotta fontosnak feltenni. Tegyétek fel õket!

Valaki hozzá nem értõ telepítette és a drivereket nem tartotta fontosnak feltenni. Tegyétek fel õket!
megoldható, de írd le érthetõen, mert most tuti, hogy nem ugyanarra gondolunk,
A kérdező hozzászólása: a lényeg van egy botebook ami usb mobil interneten kapja a netet ezt akarom a gépbõl a hálókártyáján keresztül összekötni egy beltérivel aminek kell az netkapcsolat ez megoldható e ?
"beltérivel" Feltételezem, modemre, vagy routerre gondolsz "beltéri" címszó alatt Természetesen mûködni fog, csak rádugod, és kész Ha így nem megy, akkor a laptop hálózati beállításainál kell az IP címet automatikusra állítani


Az lehetseges hogy ha van egy routerunk es en abbol kabbellel vezetek netet egy gepbe es meg pl egy letoltes akkor a masik szobaban levo gep wifin keresztul kevesebb netet kap mintha nem menne a letoltes?

Anyukamat eleg nehezen tudom meggyozni... Eghez kernek segitseget... Es azt sem hiszi el hogy ha felteszek egy programot ami egy 300mb attol neki rogton belassul.....

Legjobb válasz: Vagyis õ mondja hogy velassul en aztmondom h nem attom habem a tobbitol amit o feltesz..... Sajnos elromlott a gepem es segitseget kell tole kernem ilyen dolgokban de olyankor mindog en vagyok a rossz aki mindent elront...

A kérdező hozzászólása: Vagyis õ mondja hogy velassul en aztmondom h nem attom habem a tobbitol amit o feltesz..... Sajnos elromlott a gepem es segitseget kell tole kernem ilyen dolgokban de olyankor mindog en vagyok a rossz aki mindent elront...
Tegyük fel 10megabit/s letöltési sebességre vagytok elõfizetve, ha te torrentel elhasznál 8-at akkor mennyi marad muterodnak?...
Mi a routered típusa?
A kérdező hozzászólása: Tp link wr543g
A kérdező hozzászólása: Mivel wifit egyáltalán nem mutat így össze dugtam egy kábellal a laptopot de folyamatosan próbál csatlakozgatni de mindig azt írja, hogy nem azonosított hálózat és nem enged fel a 192.168.1.1-re sem.fogalmam sincs mit kéne tennem
Reseteld ki még egyszer. Húzd ki a tápkábelt a routerbõl, nyomd meg a reset gombot és dugd vissza a tápkábelt, úgy közben folyamatosan nyomod a reset gombot. Ha a sys led felvillan elengedheted a resetet.
A kérdező hozzászólása: Megoldottam de nagyon megszenvedtem vele...az volt, hogy át írtam az ip-t 192.168.1.1-re és újra indítottam a gépet, ezek után sikerült belépnem a router beállításokhoz a böngészõben és miután be állítottam a netet ezek után vissza állítottam az internetbeállításoknál a proxyt automatikusra

Szeretnék tájékoztatást kapni, hogy hogyan tudom azt beállítani, hogy az otthoni routeres netet a mobilomon wifi-sel tudjam használni. Mert nem találja a mobilom a saját vezeték nélküli hálozatot? . Köszönöm elöre

Legjobb válasz: Ha rejtett az SSID akkor nem is fogja látni. Add hozzá manuálisan a telefonban, így, helyes beállítás esetén, ha elérhetõ távolságon belül van a router, kapcsolódni fog a telefon hozzá.

Ha rejtett az SSID akkor nem is fogja látni. Add hozzá manuálisan a telefonban, így, helyes beállítás esetén, ha elérhetõ távolságon belül van a router, kapcsolódni fog a telefon hozzá.
A kérdező hozzászólása: Akkor szerintem rejtve van. Manuálisan sem találja meg :(
A kérdező hozzászólása: És az ssid-t hogyan lehet nem rejetté?
Be kell lépned a routered menüjébe majd a a wireless résznél keresned kell ilyet vagy hasonlót: SSID Broadcast. Elé pedig teszel pipát és mented. Viszont ha manálisan sem találja meg, akkor más lesz a baj, nem az SSID.

Frissen van bekötve a tarros net, motorola modemmel a TP-Link-WR741ND márkájú routeremhez kötöttem onnan vezetékkel a géphez de wifin keresztül a laptoppal csak a hálózathoz tudok csatlakozni, vista rendszer vna a laptopon, mi lehet a baj?

A laptopom Toshiba márkájú 3 éves Vista rendszer fut rajta másik 2 laptopomin simán megy a net.Ezzel a laptoppal cask a hálózatot látom netet nem kapok,és nem azonosított hálózatnak látja azt is.Gyors választ vki pls!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!