Találatok a következő kifejezésre: A vetélésnek biztos (9 db)

Pár napja barnázom, de ma elkezdtem vérezgetni. Biztos a vetélés, vagy lehet mástól is? Reménykedjek?

Holnap megyek orvoshoz.

Legjobb válasz: Nem biztos a vetélés egyáltalán. Majd az orvos megmondja mi a helyzet, addig is pihenj. Én is véreztem az elején, de szerencsére a babával nem volt semmi gond. Másoktól is hallottam, hogy véreztek, a baba mégis megmaradt. Szorítok, hogy rendben legyen minden!

Nem biztos a vetélés egyáltalán. Majd az orvos megmondja mi a helyzet, addig is pihenj. Én is véreztem az elején, de szerencsére a babával nem volt semmi gond. Másoktól is hallottam, hogy véreztek, a baba mégis megmaradt. Szorítok, hogy rendben legyen minden!
ha van rá lehetõséged máris menj be a nõgyógyászatra! Nem biztos, hogy baj van de ilyen esetben ott vagy a legbiztosabb helyen!!
Van sürgõsségi nõgyógyászat a nap 24 órájában. Én azt javaslom menj el nyugodtan. Biztos ami biztos alapon. De nem hiszem, hogy vetélés. De lehet, hogy írnak fel neked gyógyszert, ami biztosítja a baba megmaradását. :) Minden jót
Sajnos én így vesztettem el a babámat. Illetve még ezt sem mondhatnám, mert nem volt csak petezsákom. Embriót és szikhólyagot sem láttak az ultrahangon. Akkor 7 hetes terhes voltam. Szóval sajnos bármi lehet. De remény mindig megvan. Nekem is megvolt az utolsó pillanatig. Kívánom a legjobbakat!

Az 5. hétbe vagyok és elég sok jel a vetélésre utal, de még egyáltalán nem vagyok benne biztos. A babát látom a bugyimon? (mármint tudom h én nagyon pici) De mit látok mégis?

Kérlek segítsetek mert egyáltalán nem tudom h ha elvetélek akkor az mégis milyen. Milyen következménye lehet ha nem megyek orvoshoz?

Legjobb válasz: MIt látsz? MI utal szerinted arra? Vérzel?

MIt látsz? MI utal szerinted arra? Vérzel?
az élélnk piros vér nagyobb mennyiségben és a szövet darabok vetélés jelei, a baba még kicsi és amorf, és a petezsákban van, de ha kb egy egy centis valami lesz a WC-ben vagy a bugyin az a baba lesz :-(
Dehogy tudod megfogni...nagyon pici még öt hetesen. Tényleg, mik a tünetek? És miért nem akarsz orvoshoz menni? Õ meg tudna téged nyugtatni. Mivel még pici a magzat, nem lenne szükséged utólagos beavatkozásra, de holnap mindenképpen az legyen az elsõ dolgod, hogy kérsz egy gyors idõpontot a nõgyógyászodtól!
fertõzés, és úgyis ott kötsz ki akkor csak mentõvel, szóval jobb ezzel nem játszani!
Súlyos következményei lehetnek, ha nem mész nõgyógyászhoz, jelen esetben, ha vetélésnél nem ürülsz ki rendesen, a bent maradó darabok fertõzést okoznak, a méhed is rámehet! Terhességnél pedig egyszerûen muszáj elmenni, a baba egészsége érdekében, meg a tiédben! És ha nem vagy terhes, akkor is muszáj menni, a rákszûrés miatt!
Ha szulni fogsz akkor se mesz majd korhazba? A 9 honap alatt nem fogsz nogyogyaszhoz jarni? Otthon akarsz majd szulni? Ilyet nem szabad am csinalni, tudod. Azt te tudod hogy mi tortent a nodokinal, de valaki bizalmasoddal menjel akkor el, o is mindig menjen be veled a vizsgalatra, ne feljel. Anyukad, ferjed, baratnod, szoval barkit magaddal vihetsz! Menjel el holnap a dokihoz valakivel!
Atyaisten! MENJ orvoshoz, ha játszol a gyerek életével akkor talán tényleg egyszerûbb elvetélni vagy védekezni kellett volna. Az egy dolog, hogy parázol az orvostól, az meg egy másik, hogy alapismereteid sincsenek a testedrõl, a terhességrõl. Mit gondolsz, más sem megy orvoshoz, csak mert kellemetlen? Vagy mert egykét doki idiótán viselkedett vele? Neked van egyedül p*nád..? Neked egyvalamit kellene megjegyezned: NE szülj gyereket! Bocs a stílusért, de nem hiszem el, hogy ilyen van, miközben mások megfeszülnek, hogy egészséges legyen a gyerekük.... Lehet lepontozni.
Szerintem feltétlenül menj orvoshoz, mert már sokan írták, hogy ha idõben elmentek volna, kaptak volna megfelelõ gyógyszert, ami megakadályozta volna a vetélést. Remélem nem lesz semmi baj!
A kérdező hozzászólása: Van egy bizonyos dolog ami nõgyógyásznál történt velem azóta egyetlen egysem sem megyek:( De ha nemmegyek milyen következményei lehetnek?

A vetélésnek milyen biztos jele(i) van(nak)?

Úgy értem, törvényszer?, hogy er?s vérzéssel és görcsökkel járjon vagy egy enyhe barnázás is lehet már a megtörtént vetélés jele? Honnan tudom, hogy elvetéltem?

Legjobb válasz: Egy barátnõm nemrég vetélt el. Az elsõ napokban "csak" fájdogált, nyilalt a hasa és vérezgetett kicsit. Aztán elment a dokihoz, aki megvizsgálta és kúpot írt fel neki. Amit már ki sem váltott, mert pár órára a vizsgálatra elöntötte a vér. Utána a nõgyógyász azt mondta, hogy sok nõ észre sem veszi, hogy elvetélt (pár hetes terhességrõl van szó), mert nem sokban különbözik egy menstruációtól.

Egy barátnõm nemrég vetélt el. Az elsõ napokban "csak" fájdogált, nyilalt a hasa és vérezgetett kicsit. Aztán elment a dokihoz, aki megvizsgálta és kúpot írt fel neki. Amit már ki sem váltott, mert pár órára a vizsgálatra elöntötte a vér. Utána a nõgyógyász azt mondta, hogy sok nõ észre sem veszi, hogy elvetélt (pár hetes terhességrõl van szó), mert nem sokban különbözik egy menstruációtól.
Nekem is volt már vetélésem, ami olyan 5-6 hetes terhesség volt.görcs, fájdalom eggyáltalán nem volt, csak kis vérzés, az is inkább barnás.Amikor visszamentem a dokihoz, akkorra már teljesen kiürült a méhem.
Nekem barnázással kezdõdött, majd egyre jöttek a görcsök, de a dokim nem tett semmit, mert túl korai volt a terhesség azt mondta nem érdemes kezelést kezdeni mert nem maradna meg(4hetes). Ha bármiben bizonytalan vagy, inkább nézesd meg magad!!!!!!
Nekem erõs vérzéssel történt a vetélés (stresszes helyzetben) és a 7 hetes picur egészben kilökõdött a hüvelyemen keresztül itthon.
Nekem sajnos két vetélésem volt már. Az egyik 7 hetesen, ami nagyon bõ vérzéssel, és iszonyatos görcsel járt. A másik 9 hetesen, szívleállás miatt, semmi panaszom nem volt a világon, az ultrahangon szembesültem a borzasztó ténnyel.

Két vetélés után vagyok. Mikor vállalhatok szerintetek babát? Iszom a cickafark és palástfű teát és méhpempőt is szedek. Ha teherbe esek biztos, hogy feküdnöm kell majd veszélyeztetett terhesként?

Legjobb válasz: Sajnálom.:( Nekem 1 vetélésem volt, rá 7 hónapra sikerült a baba. Most vagyunk 6 hetesek. Nekem mûtéttel kellett befejezni, így 3 hónap pihenõt javasolt a doki, de mi kettõt tartottunk be. Persze, nem jött a baba, de a szervezet úgyis tudja, hogy mikor jó neki... Én C vitamint szedtem, méhpempõt, meg kezdetben terhesvitamint 1-2 hónapig. Utrogestant kell szednem a 12. hétig, és sokat pihennem. Persze mozoghatok ám, de kímélnem kell magam. Ha dolgozol, tutira táppénzre vesz a doki. Én még tanulok, úgyhogy nekem ilyen gondom nincs. Hála Istennek most semmi barnázás nincs...nagyon reménykedem... Kivizsgáltatod magad a köv baba elõtt? Mert 2 vetélés már nem biztos, hogy véletlen!! Nekem kiderült, hogy a vetélésem magas TSH miatt volt, nem volt elég pajzsmirigyhormonom, hogy a baba idegrendszere kialalkuljon. Azóta jó az érték, csak havonta ellenõrizni kell, és variálni a gyógyszeradagot.

Sajnálom.:( Nekem 1 vetélésem volt, rá 7 hónapra sikerült a baba. Most vagyunk 6 hetesek. Nekem mûtéttel kellett befejezni, így 3 hónap pihenõt javasolt a doki, de mi kettõt tartottunk be. Persze, nem jött a baba, de a szervezet úgyis tudja, hogy mikor jó neki... Én C vitamint szedtem, méhpempõt, meg kezdetben terhesvitamint 1-2 hónapig. Utrogestant kell szednem a 12. hétig, és sokat pihennem. Persze mozoghatok ám, de kímélnem kell magam. Ha dolgozol, tutira táppénzre vesz a doki. Én még tanulok, úgyhogy nekem ilyen gondom nincs. Hála Istennek most semmi barnázás nincs...nagyon reménykedem... Kivizsgáltatod magad a köv baba elõtt? Mert 2 vetélés már nem biztos, hogy véletlen!! Nekem kiderült, hogy a vetélésem magas TSH miatt volt, nem volt elég pajzsmirigyhormonom, hogy a baba idegrendszere kialalkuljon. Azóta jó az érték, csak havonta ellenõrizni kell, és variálni a gyógyszeradagot.

Babát szeretnénk. Ha együtt vagyunk a párommal és még nem tudjuk biztosan hogy van-e baba, akkor utána ugyanúgy lehet együtt lenni? Nem lesz abból baj? Pl. Vetélés Ha az elsőnél már összejött?

Legjobb válasz: Nem nem dehogy is. Nyugodtam csinálhatjátok, egy szeretkezés nem fog befolyásolni semmit, ha már megtermékenyültél. Sok sikert!

Nem nem dehogy is. Nyugodtam csinálhatjátok, egy szeretkezés nem fog befolyásolni semmit, ha már megtermékenyültél. Sok sikert!
Szia!Abban az esetben nem ajánlott a szex, ha vérzel vagy más egyéb probléma áll fenn.Nyugodtan élvezd az életet, jó szórakozást!
Szia! Nyugodtan élhettek továbbra is nemi életet a pároddal, ugyanis kutatások tanulmányok bizonyítják, hogy nincs káros hatással a terhességre. Terhesség alatt a nõk igen magas százaléka kívánja a szexuális együttlétet, fõleg jellemzõ ez a terhesség bizonyos periódusai alatt. Javaslom a kíméletes, gyengéd szeretkezéseket. Ami miatt nem javallt a terhesség alatti nemi élet, ha a kismama veszélyeztetett terhes, vérzik, idõ elõtti borok repedés vagy nyitott méhszáj diagnózisa áll fent. Ilyenkor a felszálló fertõzések és a szülés megindulásának elkerülése érdekében nem javasolt a nemi élet! Gyönyörû kismamaságot kívánok neked!
Már miért ne lehetnétek együtt??? Ha már elõrehaladottabb a terhesség, akkor viszont óvatosabbnak kell lenni (nem nyomni a hasat), de simán szexelhettek.

5. héten erős vérzés tört rám. Az orvos azt mondta, hogy még nem tud mit mondani, mivel csak petezsák van. Pihenjek és majd jövő szerdán kiderül mi lesz, azóta nem vérzek csak barnázás van és enyhén fáj a hasam. Ez már biztos vetélés?

Írtam egy pár napja már. Teljesen kivagyok már,ez a várakozás a legrosszabb. Nem telik az id? és folyton magamat figyelem, úgy érzem már nem él a babó. Segítsetek, hogy birjam ki ezt az egy hetet.

Legjobb válasz: Ha már nincs vérzés az biztató lehet! Nekem amikor elkezdõdött a vérzés 7 hetesen, elõször csak pecsételtem, aztán egyre erõsödött, 2 nap múlva már ömlött belõlem és iszonyú görcsim voltak. Ha neked enyhült és nem görcsölsz, akkor még nincs minden veszve!! Próbálj meg feküdni, ha lehet és gondolj arra hogy minden rendben lesz. Drukkolok!

Ha már nincs vérzés az biztató lehet! Nekem amikor elkezdõdött a vérzés 7 hetesen, elõször csak pecsételtem, aztán egyre erõsödött, 2 nap múlva már ömlött belõlem és iszonyú görcsim voltak. Ha neked enyhült és nem görcsölsz, akkor még nincs minden veszve!! Próbálj meg feküdni, ha lehet és gondolj arra hogy minden rendben lesz. Drukkolok!
Szia! Már válaszoltam az elõzõ kérdésedre is! Én is 5 hetesen egyszer bevéreztem!!! Akkor nálam is csak petezsákot láttak. Aztán folyamatosan barnáztam, nem is kicsit. Aztán a múlt héten a 6. héten már volt szívhang :o) Azóta is barnázok, sõt szombaton egxy akkora addag mélybarna cucc ömlött ki belõlem, hogy na. Na akkor megijedtem :o( Ültem a wc-n és csak folyt csak folyt. Hétfõn voltam dokinál, totál lemondóan. Hát a kis krapek 1cm-es pont amekkorának lennie kell és eddig minden oké. Kaptam progreszteron kúpot, de azóta is barnázok. Nálam is csak a várakozás van. Anyukám azzal nyugtatgat, hogy Õ vérzett is velem 3 hónapon keresztül!!!! Hol vérzett hol barnázott. Per pillanat bennem is ez tartja a lelket! Fel a fejjel!!!! Nem lesz gond!!! Erõsek ezek a kis pontocskák!!!! Boldog Babavárást!!!
Elsõ vagyok. Nekem mûtéttel fejezték be, mert iszonyúan görcsöltem és szó szerint ömlött belõlem mire a kórházba értem. Viszont nekem amikor elkezdõdött a vérzés, akkor már a petezsák is kissebb volt mint 1 héttel elõtte, és a vérzés nem mult el 1 percre sem, csak erõsödött. Én még mindig csak biztatni tudlak, hogy van esély hogy megmarad a baba!!! Fel a fejjel!!!!
nem értem az orvosod miért mondta azt hogy várj 1 hetet. én is barnáztam kicsit de el is mult 1 orán belül semmi görcsöm nem is volt. mondtam a dokimnak meg bezséltem vele irjon ki valamit mert nem szeretnék elvetélni.ki is irt szo nélkül progreszteron hüvelykupot 4 napja használom és azota semmi kis pecsételgetésem sincsem. nekem is csak petezsák látszodott. nem értem neked miért mondták azt hogy várj 1 hetet. mire vár a dokid hog el vetélsz e vagy sem?én helyedben dokit válltanék ha maszek alapon jársz hozzá.igyad a palástfü teát napi 2 bögrével én is iszom segit abban hogy ne vetélj el lehet inni végig a terhesség alatt.
Szióka! Nekem is ez volt és kb 5 hetesen.Elmentem a dokihoz, abban a hitben, hogy elment a baba, és kiderült, hogy csak egy hematómám(vérömleny)volt.Kaptam egy gyógyszert és pihiztem egy kicsit!És utána dolgoztam tovább, mert minden ok volt.Azóta megszületett a fiam és már 9, 5 hónapos! Kívánom, hogy neked is sikerüljön!
Sajnos nagyon valószínû a vetélésed!Nehéz de ki kell bírnod valahogy az 1 hetet!Nagyon sajnálom, remélem hogy kiderül hogy én is tévedek és a babáddal semmi baj!
A kérdező hozzászólása: köszi. vasárnap este véreztem, hétfõn pecsételés volt még egy kicsit, kedden egész nap semmi, csak este egy kis görcs és pecsételés. Ma csak pecsételés görcs nem, szerintem már elhalt és szép lassan löködik ki. Egyszerûen borzalmas ez a várakozás. Neked a végén csináltak küretet vagy magától elment?
Kedves kerdezo lehet tudni mi lett a vege?

Meg csak alig 6hetes terhes vagyok es mivel volt vetelesem kaptam kupot amit lehet huvelybe es seggbe nyomni, melyik a biztos marmint ugyanugy hat itt is ott is?

tok mindegy hova rakom?nekem talan a popoban nem folyik ki mind huvelybe.tapasztalatok?

Legjobb válasz: Ez milyen kúp:) Szerintem utrogestanra gondolsz:) Hát azt a seggedbe hiába dugod:)) Abból van szájon át szedhetõ illatve hüvelykúp-nyilván a hüvelyedbe kell dugnod. Gatulálok a picihez, jó egészséget nektek!

Ez milyen kúp:) Szerintem utrogestanra gondolsz:) Hát azt a seggedbe hiába dugod:) ) Abból van szájon át szedhetõ illatve hüvelykúp-nyilván a hüvelyedbe kell dugnod. Gatulálok a picihez, jó egészséget nektek!
A kérdező hozzászólása: Cyclogest a kup neve es tenyleg lehet ide es oda is tenni.kulfoldon elek ess itt a szajon at a progesteronokat nem dijazzak , itt kupot adnak csak.csak ezert is kerdeztem h melyik a hatasosabb
Én inkább hüvelybe raknám... Az orvos nem mondott semmit az alkalmazásra?
Hüvelybe tedd, én is kinnt élek és a dokim a hüvelyt javasolta.

Amíg nem mozog a baba érezhetően, addig hogyan lehet túltenni magamat a "biztos ott van-e még" kérdésen, főleg akinek már volt vetélése?

12 hetes vagyok, 1 hét múlva megyek uh-ra. Arra lennék kíváncsi, hogy mások is kínlódnak ett?l, hogy még nem érzed a mozgását, csak bízni tudunk abban, hogy a helyén van a baba és minden rendben?

Legjobb válasz: Nekem volt egy missed ab-om a kisfiam elõtt. A terhesség alatt végig stresszeltem emiatt. Míg nem éreztem a mozgást, addig meg pláne... A "rendes" görcsöknél is összeszorult a gyomrom (az elsõ babám egy erõs görcs után ment el). Aztán mikor már érezni lehetett a mozgást jobb volt, de akkor is bepánikoltam, ha a "szokott idõben" nem éreztem, vagy sokáig nem mozdult. Ezért voltunk mi 3-szor 4D uh-on. Nem bírtam ki, hogy heteket várjak azzal, hogy ne lássam a babámat, hogy minden rendben van vele... Nyugtatgattam azzal magam, hogy a villám nem csap kétszer ugyanoda, de igazából nem sokat segített. Próbálj azért te is pozitívan hozzáállni, hogy nem lesz semmi baj!!! :) Néhány hetet kell már csak kibírni és érezni fogod! Én a 16. héten kezdtem! Nagyon boldog pocakosodást kívánok és jó egészséget!!!

Nekem volt egy missed ab-om a kisfiam elõtt. A terhesség alatt végig stresszeltem emiatt. Míg nem éreztem a mozgást, addig meg pláne... A "rendes" görcsöknél is összeszorult a gyomrom (az elsõ babám egy erõs görcs után ment el). Aztán mikor már érezni lehetett a mozgást jobb volt, de akkor is bepánikoltam, ha a "szokott idõben" nem éreztem, vagy sokáig nem mozdult. Ezért voltunk mi 3-szor 4D uh-on. Nem bírtam ki, hogy heteket várjak azzal, hogy ne lássam a babámat, hogy minden rendben van vele... Nyugtatgattam azzal magam, hogy a villám nem csap kétszer ugyanoda, de igazából nem sokat segített. Próbálj azért te is pozitívan hozzáállni, hogy nem lesz semmi baj!!! :) Néhány hetet kell már csak kibírni és érezni fogod! Én a 16. héten kezdtem! Nagyon boldog pocakosodást kívánok és jó egészséget!!!
Szia! Nekem szerencsére nem volt még vetélésem, van már egy kisfiam, és most várjuk a tesót.18 hetes vagyok, de már tegnap bementem a kórházba, h nézzenek meg, mert hétvégén nem éreztem mozogni, és megijedtem.Azt mondták, h nem kötelezõ még ilyen korban mindennap éreznem.Szóval én is paráztam, ezért mentem megnézetni magam. Más ötletem nem volt. Neked még igazán korai, h érezd mozogni, de nyugi semmi bajotok, és rendben van minden.Ez járjon a fejedben!Ne gondolj rosszra, vagyis próbáld meg. :) Minden jót.
Szia! Nekem is volt vetélésem (10 hetesen) és most 34 hetes babás vagyok :) és nem akarlak elkeseríteni, de ha olyan típus vagy akkor mindig tudsz min izgulni. Amikor már mozog, akkor az elején, miért nem mindennap érzem, késõbb amikor már mindennap kell érezni, akkor azon, hogy nagyon mozog nincs-e baja, úristen nem mozdult meg 4 órája mi lehet...sajna ez agyban dõl el, hogy mennyire tudod túl tenni magad rajta, nekem nem mindig sikerül :) , de igyekszem azért nem túlparázni a dolgokat...de hát az agyam az kattog..kattog, bár ahogy itt sok kérdést, felvetést olvasok én még mindig a "normál" aggódós kategória vagyok :) Jó babavárást!
:D aztaa de egyszerre írtunk hárman is :D
én is ilyen parás vagyok. elhatároztam, hogy veszek egy szívhang figyelõt. így ha bármilyen kétség merül föl bennem, csak elõveszem majd. nem kell rágódnom napokon, heteken keresztül a következõ vizsgálatig.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Nem aggódom túl a dolgot, fõleg, hogy tudom már, nem tõlünk anyukáktól függ, hogy mi fog történni. Tavaly a 20 héten ment el a babám és akkor nem is gondoltam, hogy baj lesz, pedig még nem éreztem a mozgását és már kellett volna. Mindenki nyugtatgatott, hogy még nem is kell érezni és majd még várjak pár hetet. Szóval ezért izgulok egy kicsit, mert még csak most kezdem azt az idõszakot, amikor már néha fogom õt érezni, aztán napokig semmi, ami persze így normális. persze azért a gyerekeim nem nagyon hagynak idõt a morfondírozásra. Kedves utolsó! Mennyibe kerül egy ilyen szívhang figyelõ?
én épp most licitáltam rá vaterán. 5000 Ft volt. ha boltba veszed, akkor kb a kétszerese. ezek vannak még hasonló áron a vaterán: http://baba-mama.vatera.hu/egyeb/angelsounds_magzati_szivhan.. ez is 5000 Ft-os. http://baba-mama.vatera.hu/egyeb/magzati_szivhang_hallgato_1.. erre meg még nem licitáltak. nem érdemes villámáron elvinni, mert úgyse fog annyira fölmenni a licit.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!