Találatok a következő kifejezésre: A vetélés terhesség miben (29 db)

9 hetes terhes vagyok, és két vetélés után elég ideges vagyok a mostani terhességemmel. Mi van akkor, ha a melle két napja nem feszül, nem fáj, és elkezdett lógni, és a hasam alja szúrkál. Ez normális? Nincs semmi baja a babának?

Legjobb válasz: A legtöbb nõnél nem is jelentkezik tünet.Ez természetes.Akad akiknél korán elmúlnak a tünetek és akad olyan akinél mindvégig megmaradnak.A babának nincs baja ettõl.Az hogy kicsit lógnak a melleid lehet a hormonoktól.Fog az még úgy duzzadni,hogy mindjárt kidurran érzésed lesz,ez sem jele annak,hogy bármi baja lenne a babádnak.A hasszurka teljesen normális.A méhszalagok húzódnak,feszülnek és ettõl van ez az érzés.Én a mai napig szenvedek az alhasi szurkálástól.29 hetes km vagyok.Minden jót nektek!

A legtöbb nõnél nem is jelentkezik tünet.Ez természetes.Akad akiknél korán elmúlnak a tünetek és akad olyan akinél mindvégig megmaradnak.A babának nincs baja ettõl.Az hogy kicsit lógnak a melleid lehet a hormonoktól.Fog az még úgy duzzadni, hogy mindjárt kidurran érzésed lesz, ez sem jele annak, hogy bármi baja lenne a babádnak.A hasszurka teljesen normális.A méhszalagok húzódnak, feszülnek és ettõl van ez az érzés.Én a mai napig szenvedek az alhasi szurkálástól.29 hetes km vagyok.Minden jót nektek!
Hasi szurka a terhesség elsõ harmadában elég gyakori, nekem is volt, az pedig, hogy nem feszül a melled egy dolog, lehet, hogy 1-2-3 nap elteltével újra fog, de az sem baj, hogyha nem, hiszen mindenkinek más a szervezete és a hormonháztartása.Ez a két dolog tehát önmagában nem jelent semmit, viszont ha bármilyen pecsételõ barnázás, vérzés, rózsaszínes váladék elõfordul, vagy elkezdesz görcsölni, ne késlekedj azonnal fordulj orvoshoz és õ ír neked valami terhességmegtartó vitamint/pl.ustrogestan/.Nekem is így volt.Nyugodj meg!Üdv:26 hetes
szia, elõször is gratula a babához! Másodszor, szerintem az idegeskedés nem jó annak a babának. Nem törvényszerû, hogy állandóan egyforma terhességi tüneteid legyenek nap-mint nap. A tested változik alakul. Próbálj meg pozitívan arra gondolni, hogy hát persze hogy nincs semmi baja! Tudom, hogy az elõzményeket tekintve ez nem lehet könnyû, de az idegeskedés és a szorongás a legrosszabb! Drukkolok Neked!
Próbálj meg nem nagyon idegeskedni (bár ebben a helyzetben lehet hogy ez kivitelezhetetlen) Nekem az elsõ pár hét alatt megnõtt a mellem, s azóta ugyanakkora. 15 hetes vagyok. Emiatt ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: Utrogestant most is szedek, de olyan parás vagyok, hogy mi lehet e vele, él e még, mert az orvos azt mondtam, hogy veszélyeztetett terhes vagyok, és bármikor elvetélhetek, az elsõ 12 hétben, és csak akkor múlik el a veszélyeztetettségem, ha letelik a 12 hét!
Nekem is volt már vetélésem, így át tudom érezni, mennyire aggódhatsz! A terhességi tünetek nem minden nap jelentkeznek egyformán. Mikor kell visszamenned a legközelebbi uh-ra? Ha egy héten belül, akkor próbálj addig nem idegeskedni és kibírni. Ha csak hetek múlva kell menned, akkor én elmennék egy magán uh-ra, akár a dokimtól kikönyörögném megnyugtatásként és meg is fogja érteni. Akár egy 4D-re, ha a dokid nem hajlik mégsem rá, hogy megnézze minden rendben van-e. Fontos, hogy ne idegeskedj, mert akkor a méhed is görcsben van, szedj magnéziumot, az segít ellazulni, oldja a stresszt is. Próbálj ne arra gondolni, hogy Õt is elveszítheted. Menj el mihamarabb egy uh-ra!
Szia! Tegnapi 15.36-os vagyok. Hogy vagy?
Szia! Én egyszer voltam úgy, hogy elkezdett fájni a mellem és hirtelen már nem éreztem. El is vetéltem. Persze nem tudom, hogy ez így törvényszerû-e másnál is..
Nem akarlak elkeseríteni, de nekem is elmúlt a mell feszülésem, szinte egyik napról a másikra.Rá pár napra el is vetéltem.Ez múlt héten történt.Utrogestant szedtem.De nem törvényszerû, hogy nálad is ez fog történni.

Mi a különbség a vetélés, és az elhalt terhesség között?

Legjobb válasz: A vetélés a terhesség megszakadását jelenti külsõ jelekkel,pl:vérzés,görcsök.Míg az elhalt terhességet nem feltétlen kísérik ilyen jelek,lehet hogy csak uh alkalmával derül ki,hogy nincs a magzatnat szívhangja.Ilyenkor alkalmazzák az ún. mûvi vetélést,amikor is külsõ eszközökkel segítik elõ a terhesség befejezését.

A vetélés a terhesség megszakadását jelenti külsõ jelekkel, pl:vérzés, görcsök.Míg az elhalt terhességet nem feltétlen kísérik ilyen jelek, lehet hogy csak uh alkalmával derül ki, hogy nincs a magzatnat szívhangja.Ilyenkor alkalmazzák az ún. mûvi vetélést, amikor is külsõ eszközökkel segítik elõ a terhesség befejezését.
Igazság szerint az elhalt terhességi is vetélés. Csak abban az esetben ha nem löködik ki magától akkor befejezetlen vetélésnek nevezik..azaz missed ab. De sajnos a lényeg az ugyan az :-(

A vetélés utáni terhesség miben más? Ugyértem mire kell vigyázni? Kell valami gyógyszert szedni esetleg?

A,zért kérdezem,mert az orvosom azt mondta,hogy ha terhes leszek legközelebb ne menjek ilyen hamar (5 hét volt),most 4 hetes vagyok,tele félelemmel,aggodalommal.

Legjobb válasz: ilyen korán nem kell aggódni, a vetélést valamilyen genetikai probléma okozhatta, ha ez ismét elõfordul akkor a gyógyszer sem segít.... Utrogestant szoktak írni a terhesség támogatására, de csak a 6. hét körül, mert addigra már használ is a hatóanyaga,de genetikai probléma esetén az sem. Nyugodtan várd ki az idõdet, vagy menj ambulanciára, hogy fáj a hasad, én is ott kaptam utrogestant, de nem kell hogy ténylegfájjon is, elég ha csak említed.

ilyen korán nem kell aggódni, a vetélést valamilyen genetikai probléma okozhatta, ha ez ismét elõfordul akkor a gyógyszer sem segít.... Utrogestant szoktak írni a terhesség támogatására, de csak a 6. hét körül, mert addigra már használ is a hatóanyaga, de genetikai probléma esetén az sem. Nyugodtan várd ki az idõdet, vagy menj ambulanciára, hogy fáj a hasad, én is ott kaptam utrogestant, de nem kell hogy ténylegfájjon is, elég ha csak említed.
Attól is függ, hogy mitõl következett be a vetélés. Valószinû neked nem derült ki, egyszerûen elhalt a terhesség. Én is így voltam vele, nálam akkor derült ki egyszerûen a terhesség mikor már a vetélés bekövetkezett. A mostani terhességemnél az ötödik héten mentem dokihoz, de csak egy hét múlva csinált UH-ot. Akkor már lehetett a szívhangot is hallani. Sajnos a korai idõszakban viszonylag gyakori a magzatelhalás. Nekem nem kellett szednem semmit, pihenni sem kellett. A doki azt mondta az az egy vetélés abban a korai idõszakban nem jelent semmit, orvosi szempontbl mintha meg sem történt volna. Ennek ellenére persze izgultam, de minden rendben volt, van, már a 38. hétben járok. Kitartás, pozitív gondolkodás és hidd el nem lesz semmi baj!
Nálam a 11. héten derült ki hogy már nem él a baba. Azt senki nem tudta megmondani mi történt mi volt az oka. Most, hogy újra terhes lettem azt mondta a doki azonnal menjek hozzá és kaptam Duphastont. Azóta minden rendben.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.Mûszeresen kellett befejezni a terhességet, és nem derült ki mitõl lehetett.De remélem minden rendben lesz!!

Mi a különbség az elhalt terhesség és a vetélés között?

Legjobb válasz: semmi. Ha elhal a magzat azt vetélésnek hívják. A különbség a spontán és a mûvi vetélés között van.

semmi. Ha elhal a magzat azt vetélésnek hívják. A különbség a spontán és a mûvi vetélés között van.
Az elhalt terhesség még nem vetélés. A vetélés az, amikor a szervezet "megszabadul" az elhalt magzattól. Elõfordulhat, hogy az elhalt magzat akár napokig benne van még az anyában.
Elhalt terhességet észre veszik, missed abortuszt végeznek.Vetélés spontán ürül.
Az elhalt terhesség is kiürül! http://midwife.postr.hu/a-spontan-veteles-tipusai-felismeres.. Vannak még a neten hasznos oldalak. :)

Vetélés után mivel érdemes felkészíteni a szervezetet egy következő terhességre?

Pár héttel ezel?tt spontán vetélésem volt a 7. hétben. Próbáltam utána olvasni, hogy mivel érdemes meger?síteni és felkészíteni a szervezetemet egy esetleges kés?bbi terhességre, de igazából nem lettem okosabb. Mit érdemes használni? Terhesvitamint, vagy E vitamint, vagy Folsavat vagy Magne B6-ot, vagy esetleg mást?

Legjobb válasz: Nekem is volt vetélésem,de ez önszántambõl volt.Tavaly októberben volt és már most márciusban teherbe estem és nem szedtem rá semmit.17hetes kismama

Nekem is volt vetélésem, de ez önszántambõl volt.Tavaly októberben volt és már most márciusban teherbe estem és nem szedtem rá semmit.17hetes kismama
Én méhfalerõsítõ teá ittam. Ha rákeresel a neten biztosan megtalálod! Dúla ajánlotta interneten!
A kérdező hozzászólása: Megtaláltam a tea receptjét! Köszönöm!

Mi a különbség a terhesség alati menstruaciò és a vetélés között?

7hetes terhes vagyok,egy hete kicsit fajdogalt a pocim elkezdtem barnazni majd este vérezni minimalis menyiseget. voltam ügyeleten ahol mindent rendbe talàltak volt mar szivhang is. doki szerint elsö honapban normalis es nemkell felnem. 5en kell visszamenjek,es azt mondta hogy mig nemönt el a vér baj nemlehet.hat ebben enis bizok. azota fajasom vegkepp nincs anyi hogy pecsetelesen vereztem neha csak a papir volt olyan. màra elmult teljesen. szoval mit szoltok?remelem nincs baj "

Legjobb válasz: barátnõmnek szombaton ment el a babája 8 hetesen. elõször csak barnázgatott,aztán már élénk piros vér jött. bementek az ügyeletre,ott akarták tartani,hüvelyi ultrahangot csináltak ahol elvileg nem láttak embriót,de közben vérzett..nyílván azért nem láttak babát mivel a vérzéssel együtt ürült ki,saját felelõsségére hazajött,de a vérzés estére ömleni kezdett,mentõt hívtak majd egészségügyi küretet csináltak,elvetélt.. már pár óra múlva elengedték,görcsölt rendesen mikor vérzett,. azt mondta a dokinõje hogyha elment a baba akkor nem volt egészséges nyílván. szóval ha neked nincsenek görcseid,nincsen erõs piros vérzésed akkor ne aggódj. oké nem bíztató a sztori,de azért írtam le hogy lásd mik a tünetei a vetélésnek.

barátnõmnek szombaton ment el a babája 8 hetesen. elõször csak barnázgatott, aztán már élénk piros vér jött. bementek az ügyeletre, ott akarták tartani, hüvelyi ultrahangot csináltak ahol elvileg nem láttak embriót, de közben vérzett..nyílván azért nem láttak babát mivel a vérzéssel együtt ürült ki, saját felelõsségére hazajött, de a vérzés estére ömleni kezdett, mentõt hívtak majd egészségügyi küretet csináltak, elvetélt.. már pár óra múlva elengedték, görcsölt rendesen mikor vérzett, . azt mondta a dokinõje hogyha elment a baba akkor nem volt egészséges nyílván. szóval ha neked nincsenek görcseid, nincsen erõs piros vérzésed akkor ne aggódj. oké nem bíztató a sztori, de azért írtam le hogy lásd mik a tünetei a vetélésnek.
Feküdj, pihenj amennyit csak tudsz, gondolom ezt mondták. Gyógyszert adtak? Remélem minden a legnagyobb rendben lesz veled. Amikor nekem ment el a baba (11hét), akkor azt éreztem, hogy leszakad a derekam, zokogtam a fájdalomtól, azt hittem a falat lekaparom.Mellette annyira véreztem, hogy folyt le a bokámig... Tesómnak elkezdett leválni a nyálkahártya 7. hétben, nagy mennyiségû piros vér kíséretében, de mindennek ellenére megmaradt. 1 hétig volt kórházban. Ma 2 éves a fia.
Nekem 5 hetesen voltak görcseim és barna folyásom, bementünk az ügyeletre, ott mindent rendben találtak, de kaptam gyógyszert és bent tartottak kórházi megfigyelés alatt. 3 nap után engedtek haza, amikor is a folyás és a görcsök is megszûntek, utána még egy ideig kellett gyógyszert szednem. Amúgy 2 és fél éves a kisfiam.:) A terhesség alatt menstruáció kevesebb napig tart általában és gyengébb is a vérzés mennyisége, mint egy rendes menzeszé. És azért elég ritka, hogy elõfordul. És itt nincs szó vetélésrõl. A vetélésnél meg szerintem nagy mértékû vérzésrõl van szó és görcsökrõl és olyankor sajnos elmegy a baba. Viszont bármelyikrõl is van szó, ha egy kismamának pozitív terhességi tesztje vagy orvos által megerõsített terhességi ténye van, akkor alhasi görcsöknél és barna folyásnál, fõleg vérzésnél mindenképpen orvoshoz kell menni!
Vetélésnél a baba lelökõdik a méhfalról, elmegy. Nem minden terhesség alatti vérzés vetélés. Nekem is volt vérzésem terhességem elején, és nem csak pecsételgetés, hanem engem elöntött a vér ahogy rendes menstruációnál, azonnal be kórházba, doki mondta hogy sajnos a baba nem fog megmaradni ilyen vérzés mellett, menjek vissza 1 hét múlva hogy megnézze rendesen kiürült-e a méhem vagy ki kell tisztítani. Visszamentem 1 hét múlva, megnézett UH-val, hümmögött, hogy hát ez érdekes, de úgy tûnik terhes maradtam...most 3 hetes a fiam, a továbbiakban teljesen problémamentes volt a terhesség, és a pici is teljesen egészséges. Úgyhogy ne félj!
A második példája lobogjon a szemed elõtt és ne idegeskedj, mert ez egy ördögi kör. LEhet nem lenne semmi gond, de a stressz "elhajtja" a babát. Szóval nyugodj meg amennyire csak lehet és koncentrálj arra, hogy a baba rendben legyen. Nehogy az idegeskedés miatt menjen el. Az orvos szerint rendben vagy, akkor bízzál ebben. Kitartás és minden jót!
Ez elég gyakori, ami most veled történt, elõször is ne aggódj, próbálj meg pozitívan gondolkodni és nem stresszelni! Ez nagyon sokat segít! Velem is ugyanez volt, mint veled, és minden rendben van, 17 hetes vagyok! Sajnos elõre, nem lehet megmondani, hogy mi fog történni! Vannak olyan ritka esetek, amikor nem is véreznek, csak egyszerûen elhal a baba. És látod vannak olyanok, akik nagyon véreznek és megmarad. Ezen mi nem tudunk változtatni, csak a pihenéssel nyugalommal! Én 12 hétig sokat feküdtem! Vigyáztam magunkra, ahol tudtam, szerencsém volt. Pozitívan gondolkodj, még ha most nagyon nehéz is és rémképeket lát az ember! Drukkolj neki, hogy ügyesen kapaszkodjon! :) Ami még jó sok magnézium, progeszteron pótlás esetleg. De nekem az orvos azt mondta, hogy a legtöbbet pihenéssel tehetek! Nagyon drukkolok!
bocsi kicsit félreérthetõ volt igy olvasva..))Bocsi szoval ugy értettem hogy jol megnéztek uh val odabent??Nincs neked is vérömleny ami csinálja a vérzést?? bocsi ha félreérthetõ voltam..
A kérdező hozzászólása: hm hàt 5én kell visszamennem. de semmi görcs vagy fajdalom csak eza gyenge verzes azis szünetekkel. mar megvarom mit mond a doki, esetleg ha romlana az àllapotom bemegyek ügyeletre. mintha gyengen menstrualnek. erdekes
Jol meg uhz-tak?? Nincs neked is haematoma???
A kérdező hozzászólása: na, megint vérzek :( ilyen nincs, már megörültem hogy tegnap elmulott erre tessék " már hetedik napja szünetekkel együtt ....
Én is véreztem nekem haematomám volt... 9-13.hétig vérezgettem barnázgattam...gondolhatod mit éltem át.. De megmaradt a baba már 3 éves nagylány... Addig véreztem mig a vérömleny ki nem ürült szépen fewlszivodott és a vérzés megált..nem tudni mitõl volt de a babát nem érintette... kislányom eészséges..) Most ismét babás vagyok és rettegek ne legyen megint az.. de csak nem...ugyhogy nem lesz baj ne aggodj c vitamin magnézium és fekvés!
A kérdező hozzászólása: nagyon aranyosak vagytok köszönöm szépen mindenkinek a bíztatàst :) irt is ki magneziumot a doki es meg kupot pluusz a magzat gerincere erösitöt. pihenek sokat es vigyazok nagyon :) köszike mégegyszer mindenkinek :) szép napot nektek
A kérdező hozzászólása: köszönöm nektek ez biztatòan hangzik :) nekem is a doki ezt mondta hogy ha vetélès lenne elönt es glrcsöim is lennènek megpedig erösen es akor okvetlen menjek be meg ejszaka is
A kérdező hozzászólása: én érthettem félre bocs, kicsit ideges vagyok-voltam :( ultrahangon allitolag jo volt minden hm legalabb is a doki szerint. no jövö szerdan eglassuk, azert köszi hgy irtal bizok benne hogy nincs nagyobb baj . szia

2008 augusztusában volt 1 vetélésem, amit a nődoki fejezett be. Azóta hiába próbálkozunk a párommal, semmi! Van már 2 gyermekem az előző házasságombol, neki nincs! A tavaji terhességem elsőre sikerült! Mit tegyek? Mi lehet a baj? Köszi ha segitetek!

Legjobb válasz: Szia. A vetélést az alacsony progeszteron szint okozza én ugy tudom élehet nálad is ez a baj nem csináltak nálad hormonvizsgálatot , mert lehet nem ártana , sok sikert a köv babóhoz.

Szia. A vetélést az alacsony progeszteron szint okozza én ugy tudom élehet nálad is ez a baj nem csináltak nálad hormonvizsgálatot , mert lehet nem ártana , sok sikert a köv babóhoz.
A kérdező hozzászólása: Voltam már orvosnál, megvizsgált, UH is volt, és azt mondta hogy semmi gond nincs. 3 hónapig, március végéig kell hõmérõznöm ha addig semmi, akkor átjárhatóságira kell mennem. Attól félek! Mást nem tudok.
Bizony okozhat progeszteron elégtelenség bajokat anélkül, hogy nem diagnosztizálnak problémát. Hormonvizsgálat sem mindig helytálló, mert a hormonszintünk állandóan ingadozik. A prolaktin szintre kell vigyázni, helyes peteérésre, legyen tüszõrepedés és után azonnal termelõdjön kellõ progeszteron. Minden részfolyamatot tud segíteni gyógyszer. Semmi bajod nincs. Stresszelsz. Ez nem az a fajta stressz, amirõl nap mint nap beszélünk. Én már túl vagyok ezen...
A kérdező hozzászólása: A bajom csak az hogy nem tudom hogyan kell leküzdeni ha ez "csak" tényleg stressz! Minden hónapban félidõtájt olyanokat produkál a szervezetem mint mikor terhes voltam: fájnak a melleim, a derekam le akar szakadni, hányingerem van, és az orvos szerint lehet hogy létrejön a terhesség csak nem tapad meg kellõképpen! Ezellen én sztem egyedül nem tudok mit tenni. Vagy igen?

Mit jelenet az elsö trimeszterben a veteles utan a terhesseg mesterseges befejezese?

Legjobb válasz: nekem a vetélés után müszeres befejezés volt ami annyit tesz hogy "kikaparnak"nehogy valami maradjon ami a késõbbiekben szövödményekhez vezethet.

nekem a vetélés után müszeres befejezés volt ami annyit tesz hogy "kikaparnak"nehogy valami maradjon ami a késõbbiekben szövödményekhez vezethet.
Nem tisztult ki teljesen a méh, tulajdonképpen "gyógykaparást" csinálnak. Helga
Ha nem ürül ki a méhed, a doki gyógykaparást végez, mert a bennt maradt dolgok veszélyesek lehetnek az anya életére, és a késõbbi terhességekre.
Ahogy leírták: mivel nem tisztultál ki teljesen valószínûleg, ez egy kaparás, hogy ne maradjon benn semmi, ami aztán problémához vezethet! Ezt el szokták végezni biztonságképp.
Abortuszt.
Ahogy az elõttem válaszolók már leírták..Sajnos átéltem én is lassan másfél hónapja..Az én esetemben "tökéletlen vetélés"-nek diagnosztizálták, és a még bennem maradt szöveteket, és ki tudja még miket eltávolították.Azt nevezik befejezésnek..

23 hetes kismama vagyok, a pajzsmirigy csökkent működése fenyegető vetéléshez vezethet, nekem alul működik de úgy tudom gyógyszert nem lehet rá szedni terhesség alatt, ezekszerint fennáll a koraszülés veszélye. Mit gondoltok?

Legjobb válasz: Az egyik ismerõsömnek kijött most a strummája, de mennie kellet vizsgálatokra (17 hetes) és szigorú ellenõrzés mellett kap gyógyszert. Vigyázni kell, mert sajnos genetikai problémát okozhat, de mindenképp kezelhetõ gyógyszerrel. Menj minden vizsgálatra ahova küldenek. Vetélést nálad már nem valószínû hogy okozna, inkább lehet csak jódpótlást kell kapnod.

Az egyik ismerõsömnek kijött most a strummája, de mennie kellet vizsgálatokra (17 hetes) és szigorú ellenõrzés mellett kap gyógyszert. Vigyázni kell, mert sajnos genetikai problémát okozhat, de mindenképp kezelhetõ gyógyszerrel. Menj minden vizsgálatra ahova küldenek. Vetélést nálad már nem valószínû hogy okozna, inkább lehet csak jódpótlást kell kapnod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válszt, ezt most úgy érted hogy a pajzsm.betegség okkozhat genetikai problémát vagy a rá szedõ gyógyszerek.
Szia! A strumma azt hiszem, hogy pajzsmirigy túlmûködés miatt alakul ki, nem alulmûködés miatt. Nekem is alulmûködik már pár éve, és dokihoz is járok vele rendszeresen (endokrinológushoz), gyógyszert - hormont - kell rá szedni. Mikor mondtam neki, hogy babát szeretnénk a párommal, azt mondta, hogy szóljak ha már terhes vagyok, mert akkor több gyógyszert kell szednem, mert a baba miatt többre lesz szüksége a szervezetemnek (meg ugye az övének is). Így mióta terhes vagyok a három havi hormonszint ellenõrzést havi ellenõrzés váltotta fel, és minden rendben. Ha tényleg pajzsmirigy problémád van keress fel egy orvost, mert én úgy tudom, hogy a következmény nem csak koraszülés lehet. De nem akarlak ijesztgetni, írány egy orvos, és minden rendben lesz. Ha bármi kérdésed van még, szívesen válaszolok. 38 hetes kismama
Második válaszoló vagyok. A pajzsmirigy probléma okozhatja a gondot, nem a gyógyszer, az csak egy sima hormon tabletta, semmi adalékagyag nincsen benne. Csak egy hormon, amit nem termel a pajzsmirigyed eleget, és így kell pótolni, hogy egyensúlyban legyél - meg a baba is, mivel õ "belõled" fejlõdik.
Szia! Nekem is pajzsmirígy alulmûködésem van. Néhány hete derült ki a vérvizsgálatok kapcsán. Voltam endokrinológusnál, és gyógyszert kell szednem. Én is aggódtam, hogy kárt okozhat a babának a gyógyszer, de az orvos megnyugtatott, hogy mindkettõnknek jót tesz, sõt akkor lennénk veszélyben ha nem szedném. Szóval mindenképpen fordulj szakemberhez!
SZia Nekem is van, kislánykoromban túl, most meg (mûtét után) alul mûködik. De soha senki nem mondta, hogy baj lehet belõle. L-thyroxint szedek, kicsit többet mint terhesség elõtt. ÉS semmi probléma kopp kopp kopp :) 24 hetesek vagyunk
Érdekelne, hogy mit történt a kérdezõvel. Minden rendben ment? Jól van a baba? 12 hetes kismama vagyok alulmûködéssel és nagyon aggódom. Elõre is köszönöm a választ.

Aki palástfűteaát iszik terhesség alatt a vetélés megelőzése miatt, napi hány bögrével iszik? Mikor érdemes reggel is és este is?

Legjobb válasz: En a beagyazodas segitesere ittam, de ahogy pozitivat teszteltem abbahagytam, valahol azt olvastamhogy nem szabad inni. Bar a malnalevel tearol is valahol azt irjak hogy jo inni az elso 12 hetig, valahol meg azt irjaktilos mert mehosszehuzodast okoz es az meg veteleshez vezet. En ezert inkabb nem innek semmit a helyedben, nem erdemes kockaztatni. Ha egeszseges a babad akkor ugysem lesz semmi baj! Boldog babavarast!

En a beagyazodas segitesere ittam, de ahogy pozitivat teszteltem abbahagytam, valahol azt olvastamhogy nem szabad inni. Bar a malnalevel tearol is valahol azt irjak hogy jo inni az elso 12 hetig, valahol meg azt irjaktilos mert mehosszehuzodast okoz es az meg veteleshez vezet. En ezert inkabb nem innek semmit a helyedben, nem erdemes kockaztatni. Ha egeszseges a babad akkor ugysem lesz semmi baj! Boldog babavarast!
Palástfüvet lehet inni a terhesség elején, én a 8. hétig ittam, napi 2x3 (2, 5) decit. néha e is felejtettem. a málnalevelet csak a végén lehet inni, fellazítja a méhet, és könnyíti a szülést. állítólag. 28 heteske

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!