Találatok a következő kifejezésre: A vetélés terhesség (159 db)

Mi a különbség a vetélés, és az elhalt terhesség között?

Legjobb válasz: A vetélés a terhesség megszakadását jelenti külsõ jelekkel,pl:vérzés,görcsök.Míg az elhalt terhességet nem feltétlen kísérik ilyen jelek,lehet hogy csak uh alkalmával derül ki,hogy nincs a magzatnat szívhangja.Ilyenkor alkalmazzák az ún. mûvi vetélést,amikor is külsõ eszközökkel segítik elõ a terhesség befejezését.

A vetélés a terhesség megszakadását jelenti külsõ jelekkel, pl:vérzés, görcsök.Míg az elhalt terhességet nem feltétlen kísérik ilyen jelek, lehet hogy csak uh alkalmával derül ki, hogy nincs a magzatnat szívhangja.Ilyenkor alkalmazzák az ún. mûvi vetélést, amikor is külsõ eszközökkel segítik elõ a terhesség befejezését.
Igazság szerint az elhalt terhességi is vetélés. Csak abban az esetben ha nem löködik ki magától akkor befejezetlen vetélésnek nevezik..azaz missed ab. De sajnos a lényeg az ugyan az :-(

A terhességem 5. -dik hetében járok és éjszaka tüsszentésnél belehasított a petefészkembe ez lehet vetélés? Semmi más problémám nincs! A vetélés vérzéssel jár?

Már volt egy vetélésem és félek!

Legjobb válasz: Nekem is volt két vetélésem, úgyhogy a terhességemet a kislányommal végigparáztam. Hiába mondták, hogy ne idegeskedjek, minden apróságot felnagyítottam. Ha belehasít, az a méhtartó izomszalagok feszülését jelent, ilyen késõbb is lesz, pl. hirtelen mozduláskor. Szedj MagneB-ot. Nekem az orvos felírt Utrogestant is a vetélés elkerülésére, az elsõ 3 hónapban. A vetélés szerintem nem kezdõdik fájdalommal, hacsak nem vmi baleset éri a kismamát. Nekem mind a kétszer úgy volt, hogy elõször elmaradt a hányinger, majd egy kis barnázás, végül vérzés, 8 és 10 hetesen. De azóta megszületett a kislányom, úgyhogy neked is azt kívánom, sikerüljön, csak ne idegeskedj, pihenj sokat, szedj MagneB6-ot. Ja, és a tüsszentés. Én allergiás vagyok, és akkorákat tüsszögtem terhesen, hogy majd kiugrott a hasam, de ebbõl mégse lett semmi baj, úgyhogy ne aggódj.Minden jót neked!

Nekem is volt két vetélésem, úgyhogy a terhességemet a kislányommal végigparáztam. Hiába mondták, hogy ne idegeskedjek, minden apróságot felnagyítottam. Ha belehasít, az a méhtartó izomszalagok feszülését jelent, ilyen késõbb is lesz, pl. hirtelen mozduláskor. Szedj MagneB-ot. Nekem az orvos felírt Utrogestant is a vetélés elkerülésére, az elsõ 3 hónapban. A vetélés szerintem nem kezdõdik fájdalommal, hacsak nem vmi baleset éri a kismamát. Nekem mind a kétszer úgy volt, hogy elõször elmaradt a hányinger, majd egy kis barnázás, végül vérzés, 8 és 10 hetesen. De azóta megszületett a kislányom, úgyhogy neked is azt kívánom, sikerüljön, csak ne idegeskedj, pihenj sokat, szedj MagneB6-ot. Ja, és a tüsszentés. Én allergiás vagyok, és akkorákat tüsszögtem terhesen, hogy majd kiugrott a hasam, de ebbõl mégse lett semmi baj, úgyhogy ne aggódj.Minden jót neked!
Ilyen nekem is nagyon sokszor volt. Volt, hogy annyira fájt, hogy nem is vettem levegõt... továbbá elõfordult olyankor is, ha hátamon feküdtem, és elkezdtem nevetni, vagy köhögni, vagy épp megfordulni készültem, de hirtelen mozogtam. Semmi baj nem lett belõle. :) Ne ijedj meg, ha többször is lesz ilyen. Ha vetélés indulna be, és fájással jár, akkor valószínûleg görcsös, menstruációhoz hasonló fájást tapasztalnál. De ez, amit leírtál, nem a vetélés jele :) Boldog babavárást :) 36 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztató szavakat, talán így egy kicsit megnyugodtam!Kedden megyek orvoshoz és remélem csak jót fog mondani!Sok sok egészséget kívánok én is nektek!

Terhességem 7. hetében múlt szombaton bevéreztem, tegnap missed. Ab-om volt.2 kutyát, és 1 macskát tartok. Elképzelhető, hogy toxoplazmózis okozta a vetélést? Az orvos annyit mondott csak, hogy nem volt életképes a petesejt.

Legjobb válasz: Szia! Nem tartom valószínûnek, szerintem ilyen korán inkább beágyazódási probléma az oka a vetélésnek, vagy sárgatest probléma okoz korai vetélést. Nekem a terhesség elõtt kórokozó szûrést is végzett a doki ami még okozhat korai vetélést.

Szia! Nem tartom valószínûnek, szerintem ilyen korán inkább beágyazódási probléma az oka a vetélésnek, vagy sárgatest probléma okoz korai vetélést. Nekem a terhesség elõtt kórokozó szûrést is végzett a doki ami még okozhat korai vetélést.
Szia! Elõször is sajnálom, én is átéltem már ezt az érzést. Valószínû nem volt életképes a sejt, vagy nem megfelelõen ágyazódott be, esetleg a kromoszómákkal lehetett gond.Ilyenkor csak találgatni lehet.A toxoplazma vizsgálatot megcsináltathatod, beszéld meg az orvosoddal, egy vérvétel az egész, és kiderül, hogy ez is közrejátszott e. Nagyon sok erõt kívánok a lábra álláshoz, és a folytatáshoz! 11 hetes km.
Nem tartom valószínûnek, annak megfázáshoz hasonló tünetei vannak, sztem észrevetted volna. Gondolom már régóta vannak háziállataid, lehet, hogy már évekkel ezelõtt átestél a toxoplazmózison, ebben az esetben már védett vagy, nem kaphatod el újra. Viszont az is igaz, hogy ha kint (is) tartod az állataid, bármikor megfertõzõdhetnek, és te is bármikor elkaphatod, ha eddig még nem történt meg. Néhány fontos higiéniai szabály betartásával kivédhetõ a fertõzés (simi után kézmosás, almot ne te takarítsd, ne aludj együtt velük, ne puszilgasd), illetve úgy tudom, terhesség alatt lehet kérni erre vizsgálatot, és talán még az állataidat is meg lehet vizsgáltatni. Nagyon sajnálom, ami veled történt, én is átestem ezen 9 hetesen :( Nálunk genetikai rendellenesség volt az ok, azzal vigasztaltak, hogy jobb ez, mint egy súlyosan beteg baba... Egyébként nekem is volt akkor egy öreg cicám, de õ nem tehetett semmirõl...
Mióta tartasz kutyát, macskát? Ha nem pár hónapja kezted akkor valószínübb hogy már rég túlestél rajta és védett vagy! Amúgy tényleg csak egy vérvétel az egész. Szerintem valószínübb a bágyazódási és/vagy kromoszóma rendellenesség. Nekem 2 egészséges gyerek után volt missed Ab.-m a 10. héten. Gyerek korom óta tartunk macskát.Most is van kettõ.Eszembe sem jutott hogy miattuk lehetett.
Szia! Sajnálom ami történt, nekem novemnerben volt missed abom.Sajnos aszövettanbol nem negyon fogsz megtudni semmit mert az orvosok ha nem genetikai okot látnak nem mondanak semmit. Én ugy tudtam meg a szövettan eredményét hogy egy ápolónö rokonommal leforditattam amiböl nekem kiderült hogy valami gyulladás okozta a vetélést.ezt persze az orvos nem mondta.az a gond hogy egy vetélésel nem nagyon foglalkoznak mivel azt mondják hogy egy bár kivel megeshet.sok sikert a következöhöz és próbálj türelmesnek lenni.tudom hogy nehéz
Nagyon sajnálom, sajnos mi is átestünk ezen. Nem hinném, hogy ez a kutya-macska dolog miatt lett volna, ilyenkor általában valamilyen genetikai eltérés miatt mennek el. Szívhangotok volt már? Ha nem, akkor szinte biztosan ez a gond, ha volt, akkor inkább a nyálkahártya, méh stb, vaamiért tökéletlen volt a beágyazódás vagy a sejtosztódás.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm a gyors választ, kicsit jobb a lelkemnek, hogy talán nem a kedvenceim miatt történt. Jövõ pénteken talán a szövettanból többet tudok.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a választ! Évek óta megvannak a kedvenceim, van kertünk, de bejárnak a lakásba. Azért merült fel ez a gondolat, mert keresem az okokat.. 35 éves vagyok, és 1. babó lett volna..
A kérdező hozzászólása: A szívhangig el sem jutottunk, már a 6. héten elhalt, azon a héten épp nem voltam orvosnál. a 7.en kezdett kilökõdni.

Ha már volt egy művi úton befejezett vetélésem, akkor a következő terhesség, veszélyeztetett terhesség lesz?

Legjobb válasz: Nem feltétlenül, önmagában nem. Ha jól záródik a méhszáj és problémamentes a terhesség, nem. Persze egy korábbi vetélés lehet kockázati tényezõ, de nem feltétlenül kell rosszra számítani. Barátnõmnek több vetélése is volt, utána minden gond nélkül kihordta a kislányát, még dolgozott is a végéig.

Nem feltétlenül, önmagában nem. Ha jól záródik a méhszáj és problémamentes a terhesség, nem. Persze egy korábbi vetélés lehet kockázati tényezõ, de nem feltétlenül kell rosszra számítani. Barátnõmnek több vetélése is volt, utána minden gond nélkül kihordta a kislányát, még dolgozott is a végéig.
Önmagától ettõl a ténytõl nem leszel veszélyeztetett terhes. A vetélés spontán indult, akkor jobban figyelj oda, de talán nem lesz gond:-)

Akinek korai spontán vetélése volt, az hogyan "készült" a következő terhességre, lelkileg és fizikailag?

Arra gondolok, hogy akik nem tudják az okát, hogy sajnos miért ment el a babájuk, azok szedtek esetleg valamilyen vitamint a vetélés után addig, amíg nem lehet ismét próbálkozni?

Legjobb válasz: Nekem a doki mondta ,hogy szedjem a folsavat és az elevitet, nekem 1 iker terhességem volt elhalt +2 spontán vetélés!Én úgy fogtam fel,hogy még biztos nincs itt az ideje hogy meg szülessenek!Azért kemény volt!Ha nagyon akartok babát nem szabad feladni én mindegyik terhességem pozitívan fogtam fel,amikor a most 11 hónapos lánykámmal terhes lettem akkor rögtön tudtam,hogy most sikerülni fog! Sikerült! Az elsõ és a második terhességem közt 3 hónapot kellett várni a 3. nál is de 1,5 hónap múlva terhes lettem,és ez sikerült is! Sók sikert és nem szabad elkenõdni.

Nekem a doki mondta , hogy szedjem a folsavat és az elevitet, nekem 1 iker terhességem volt elhalt +2 spontán vetélés!Én úgy fogtam fel, hogy még biztos nincs itt az ideje hogy meg szülessenek!Azért kemény volt!Ha nagyon akartok babát nem szabad feladni én mindegyik terhességem pozitívan fogtam fel, amikor a most 11 hónapos lánykámmal terhes lettem akkor rögtön tudtam, hogy most sikerülni fog! Sikerült! Az elsõ és a második terhességem közt 3 hónapot kellett várni a 3. nál is de 1, 5 hónap múlva terhes lettem, és ez sikerült is! Sók sikert és nem szabad elkenõdni.
Hú, nekem nagyon fel volt építve a egész. Decemberben vetéltem el, a 12. naptól orgametrilt szedtem 10 napig, rá pár napra, a vetélés utáni 26. napon a gyógyszer meghozta a menzim. Elsõ napjától fogigátlót kezdtem szedni, 3 hónapig, az beállította a menzim, utána sem volt baj vele. A 3 hónap utolsó hónapjában elkezdtem szedni a folsavat, ezt szedtem két hónapig. Az elsõ gyógyszermentes hónapban visszamentem kontrollba, a doki elküldött toxoplazmára és citomegalovírusra tesztelni, amikor neg. lett az eredmény, akkor bólintott rá a próbálkozásra. Ha jól emlékszem, utána már meg sem jött :) 19 hetes vagyok
utolsó vagyok A félsz bennem volt, de nem is teherbeesés elõtt, vagy a teszt elvégzésekor, hanem minden egyes ultrahang elõtt. Na, akkor pánikoltam. A 12. héten elmúlt a pánik

Egy vetélés után voltatok hormon vagy egyéb nem szokványos vizsgálatokon (pl. genetika), vagy csak a szokásos uh. , kontroll, és sikeres lett-e a köv. Terhesség?

Legjobb válasz: Köszönöm, hogy írtál, nagyon kedves tõled, de biztos észrevetted, hogy elég régen írtam a kérdést. Azóta sok minden történt. 2011 feb. közepén sajnos megint nem sikerült a köv. terhességem, ugyanis missed ab. lett. Az elsõ vetélés után 3 hónappal estem teherbe. A februári missed ab után sem adtuk fel 4 hónap múlva ismét terhes lettem, és szerencsére az a baba megmaradt, de vérezgettem és feküdtem a 13. hétig, kórházban is voltam. A kislány már 1 éves lesz a jövõ héten! Kitartás neked is, szorítok neked, és sokat fogok rád gondolni erõsen koncentrálva arra, hogy sikeres, boldog terhességed legyen!Ezt komolyan mondom, mert átérzem a kétségbeesésed, de látod sikerülhet! Puszi

A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy írtál, nagyon kedves tõled, de biztos észrevetted, hogy elég régen írtam a kérdést. Azóta sok minden történt. 2011 feb. közepén sajnos megint nem sikerült a köv. terhességem, ugyanis missed ab. lett. Az elsõ vetélés után 3 hónappal estem teherbe. A februári missed ab után sem adtuk fel 4 hónap múlva ismét terhes lettem, és szerencsére az a baba megmaradt, de vérezgettem és feküdtem a 13. hétig, kórházban is voltam. A kislány már 1 éves lesz a jövõ héten! Kitartás neked is, szorítok neked, és sokat fogok rád gondolni erõsen koncentrálva arra, hogy sikeres, boldog terhességed legyen!Ezt komolyan mondom, mert átérzem a kétségbeesésed, de látod sikerülhet! Puszi
2 vetélésem volt se az elsõ és se a második után nem voltam semmilyen extra vizsgálaton, a 2. vetélés után 4 hónappal terhes lettem és már 1, 5 éves a kislányom.
Nem voltam semmilyen plusz vizsgálaton, vetélés után 1 évre estem teherbe újból, most itt szuszizik a 6, 5 hós fiam a kiságyában.
Az elsõ vetélésem után nem küldtek semmilyen extra vizsgálatra. A második után kerestünk fel egy genetikai tanácsadást. Sajnos 5 vetélésen vagyok túl. Ezzel most nem akartalak ijesztgetni. Az utolsó után kerestük fel a Czeizel Endrét. Õ küldött el sokféle kivizsgálásra. Kezdve a genetikai vérvételtõl, a kromoszomavizsgálatig. Õ küldött el egy egyszerû vérvételre ahol megállapították, hogy a progeszteron szintemmel van probléma. Most úgy néz ki újból terhes vagyok. Bár az uh-on a doki még nem látott semmit. Van két pozitív terhességi tesztem.

Milyen a terhességi és a vetélés előtti szájíz?

Van különbség? Tényleg megváltozik missed ab el?tt?

Legjobb válasz: Hû, ez nagyon tudományosan hangzik. Külön szájíz terhesség és vetélés elõtt?? Még nem hallottam róla, bocsi. Ha esetleg azért tetted fel a kérdést, mert babát vársz, és másabb a szád íze, akkor ne aggódj, próbáld meg nem ilyeneken törni az agyad. Ha csk kíváncsiságból, akkor elnézést, figyelem a további válaszokat, hátha újat tanulok... :-)

Hû, ez nagyon tudományosan hangzik. Külön szájíz terhesség és vetélés elõtt?? Még nem hallottam róla, bocsi. Ha esetleg azért tetted fel a kérdést, mert babát vársz, és másabb a szád íze, akkor ne aggódj, próbáld meg nem ilyeneken törni az agyad. Ha csk kíváncsiságból, akkor elnézést, figyelem a további válaszokat, hátha újat tanulok... :-)
Nekem nem változott meg :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Persze szívesen veszem mások tapasztalatait is! Igen, babát várok, volt már egy missed abom, akkor fura szájízt éreztem, most megint. A lányomnál (aki ma már 5 éves) nem emlékszem ilyen "változásra". Igaz, akkor nem is foglalkoztam ilyenekkel :S

Ha a vetélés oka sokszor az alacsony progeszteron szint, akkor miért nem mérik rutinszerűen ezt a hormont a terhesség elején!?

Egyik barátn?m 10 hetesen elvetélt, valószín?leg az alacsony progeszteron szint miatt. Ha meg lehetne el?zni sok vetélést ezzel a méréssel, miért nem teszik kötelez?vé!?

Legjobb válasz: Mert az esetek többségében ezeknek a vetéléseknek genetikai okai vannak. Emellett a szervezet érzékeli, hogy nem stimmel a terhesség és nem kívánja emiatt megtartani, így a progeszteron-szint is csökken. Valódi sárgatest-elégtelenség (ami a túl alacsony progit okozza) nagyon ritka!

Mert az esetek többségében ezeknek a vetéléseknek genetikai okai vannak. Emellett a szervezet érzékeli, hogy nem stimmel a terhesség és nem kívánja emiatt megtartani, így a progeszteron-szint is csökken. Valódi sárgatest-elégtelenség (ami a túl alacsony progit okozza) nagyon ritka!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Csak olyan bosszantó, hogy annyi mindent ellenõriznek a terhesgondozás során, erre meg nem figyelnek oda...
Nekem már terhesség elõtt igazolva volt az alacsony progeszteron, így mikor pozitívat teszteltem, siettem dokihoz, tudtam mire hivatkozni, ott volt a kezemben a régi leletem. A doki szó nélkül megnézette a progszintet, szóval orvosa, helye válogatja. Ha nincs és nem volt panasz, nem szeretik megnézetni, pénzbe kerül, és sokszor felesleges. Sajnos a barátnõd esetében nem lett volna az. :(
Sajnos nem olyan ritka ez a dolog, mint gondolnánk, nekem is pont a 10. héten ment el az elõzõ Babám emiatt, és sok hasonló esetrõl is hallottam... Azóta minden babát tervezõ nõnek azt javaslom, mielõtt belevág (és ha teheti), nem árt egy kivizsgálás. Azóta már fél éves az utána (1 évvel fogant) Kisfiam, de mindig gondolni fogunk a Kistestvérére...
Szerintem nagyon is gyakori, hogy alacsony progeszteron színt miatt következnek be vetélések, nekem is váltig állította a dokim, hogy nem az miatt volt.Aztán a következõ terhességem elõtt saját pénzen mérettem több hétig és cikluson át prog.szintet és kiderült, hogy nagyon alacsony! Úgyhogy már úgy mentünk neki a következõ terhességnek, hogy elõtte rendezve lett a hormonszinttem és most minden rendben volt, 2, 5 éves a gyönyörû kisfiam.

A vetélés utáni terhesség miben más? Ugyértem mire kell vigyázni? Kell valami gyógyszert szedni esetleg?

A,zért kérdezem,mert az orvosom azt mondta,hogy ha terhes leszek legközelebb ne menjek ilyen hamar (5 hét volt),most 4 hetes vagyok,tele félelemmel,aggodalommal.

Legjobb válasz: ilyen korán nem kell aggódni, a vetélést valamilyen genetikai probléma okozhatta, ha ez ismét elõfordul akkor a gyógyszer sem segít.... Utrogestant szoktak írni a terhesség támogatására, de csak a 6. hét körül, mert addigra már használ is a hatóanyaga,de genetikai probléma esetén az sem. Nyugodtan várd ki az idõdet, vagy menj ambulanciára, hogy fáj a hasad, én is ott kaptam utrogestant, de nem kell hogy ténylegfájjon is, elég ha csak említed.

ilyen korán nem kell aggódni, a vetélést valamilyen genetikai probléma okozhatta, ha ez ismét elõfordul akkor a gyógyszer sem segít.... Utrogestant szoktak írni a terhesség támogatására, de csak a 6. hét körül, mert addigra már használ is a hatóanyaga, de genetikai probléma esetén az sem. Nyugodtan várd ki az idõdet, vagy menj ambulanciára, hogy fáj a hasad, én is ott kaptam utrogestant, de nem kell hogy ténylegfájjon is, elég ha csak említed.
Attól is függ, hogy mitõl következett be a vetélés. Valószinû neked nem derült ki, egyszerûen elhalt a terhesség. Én is így voltam vele, nálam akkor derült ki egyszerûen a terhesség mikor már a vetélés bekövetkezett. A mostani terhességemnél az ötödik héten mentem dokihoz, de csak egy hét múlva csinált UH-ot. Akkor már lehetett a szívhangot is hallani. Sajnos a korai idõszakban viszonylag gyakori a magzatelhalás. Nekem nem kellett szednem semmit, pihenni sem kellett. A doki azt mondta az az egy vetélés abban a korai idõszakban nem jelent semmit, orvosi szempontbl mintha meg sem történt volna. Ennek ellenére persze izgultam, de minden rendben volt, van, már a 38. hétben járok. Kitartás, pozitív gondolkodás és hidd el nem lesz semmi baj!
Nálam a 11. héten derült ki hogy már nem él a baba. Azt senki nem tudta megmondani mi történt mi volt az oka. Most, hogy újra terhes lettem azt mondta a doki azonnal menjek hozzá és kaptam Duphastont. Azóta minden rendben.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.Mûszeresen kellett befejezni a terhességet, és nem derült ki mitõl lehetett.De remélem minden rendben lesz!!

Milyennek kell lenni a görcsnek, ha már baj van? Pontosabban mennyire erős a görcs? Mondjuk már elviselhetlenül fáj, hogy már be vagy görnyedve? Gondolok itt a méhen kívüli terhességre, vagy a vetélésre! De ugye ezek vérrel is járnak!

egyik sincs nekem,se vér,se görcs,csak érdekelne a dolog!

Legjobb válasz: Én 6 hetesen vetéltem el. Elõtte 4 nappal kezdtem kicsit vérezgetni, és ez így ment 4 napig, semmi fajdalmam nem volt, még akkor sem volt erõs a fájdalom amikor beindult a vetélés. A mensis görcsnél is enyhébb volt:( Úgyhogy ez mindenkinél más. Gondolom a terhesség elõrehaladtával erõsödhet a fájdalom. Egyébként ne gondolj erre!

Én 6 hetesen vetéltem el. Elõtte 4 nappal kezdtem kicsit vérezgetni, és ez így ment 4 napig, semmi fajdalmam nem volt, még akkor sem volt erõs a fájdalom amikor beindult a vetélés. A mensis görcsnél is enyhébb volt:( Úgyhogy ez mindenkinél más. Gondolom a terhesség elõrehaladtával erõsödhet a fájdalom. Egyébként ne gondolj erre!
Szia! Nekem sajnos méhen kívüli terhességem volt 3 hónapja. Az orvos nem vette észre. Iszonyatosan görcsöltem, szédültem, de NEM véreztem egyáltalán. 8 hetes terhes voltam (2 hüvelyi uh-ot is csináltak az 5. héten + egy hasit a 8. hét elején, és azt mondták, hogy minden rendben van). Végül rohammentõ vitt a kórházba az SZTK-ból (elõtte 2 nappal már egyszer voltam a nõgyógyásznál ezekkel a panaszokkal), 20 percen múlt az életem. Nem kívánom senkinek, hogy átélje ezt. Iszonyú volt. Mûtét (természetesen felvágtak, mert már teljesen bevérzett a hasam), 8 nap kórház, vértranszfúzió, 6 hét otthoni lábadozás, és már csak egy petevezétekem maradt. Fizikailag már rendbe jöttem, de lelkileg még nem sikerült. HA BÁRMILYEN PANASZOTOK VAN: GÖRCS, STB., AZONNAL MENJETEK A KÓRHÁZBA.
A kérdező hozzászólása: szia! de már az elejétõl volt erõs görcs, és szédülés? vagy ez már csak a végén? nagyon sajnálom, hogy ez történt veled!
Szia! A 3. válaszoló vagyok. Mûtét elõtt 4 nappal kezdõdött, vasárnap. Hétfõn voltam a dokinál, akkor csinált uh-t, de semmi olyat nem mondott, hogy baj lenne. Hétfõn és kedden semmi bajom sem volt. Csak kedden este lettem megint rosszul, pont a háziorvosomnál. Mivel minden papíromon az volt, hogy méhen belüli a terhességem, azt gondolta a háziorvosom, hogy az epémmel van baj. Kaptam injekciót és hazamentem (azaz vittek, mert menni nem tudtam). Szerda reggel megint nõgyógyász, és csak akkor mondta, hogy lehet méhen kívüli terhességem van, és ha tudok menjek be a kórházba még aznap. Ahogy kijöttem tõle mentem a "nagy uh-ra", amit a háziorvosom kért az epém miatt (a két vizsgálat között kb. 10 perc telt el). Ekkor derült ki igazából, hogy mi is a helyzet. Azonnal mentõt hívtak....

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!