Találatok a következő kifejezésre: A vetélés nagy (93 db)

Segitseg elestem.7 hetes terhes vagyok nagyot estem az oldalamra teljes erobol. Lehet valami baj? Elvetelhetek? Hamar jelentkezne a jele a vetelesnek?

Legjobb válasz: Ha terhesség során baleset ér akkor el kell menni minél elõbb orvoshoz. Úgy írod elég nagyot estél, így én javaslok egy orvosi vizsgálatot a lehetõ leghamarabb. Okozhat e vetélést? Igen okozhat, de nem feltétlenül jár vetéléssel. Már "nagy "babád van megtudják nézni van e szívhang és, hogy nem e történt valami baja. Úgy is elehet vetélni, hogy szépen kitisztulsz, tehát vérzel. Úgy is elehet vetélni, hogy egyszerûen abba marad a baba fejlõdése és elkezd meszesedni. És úgy is ellehet vetélni, hogy a baba felszívódik minden vérzés és nyom nélkül. Ha vérezni kezdesz egyértelmûen rossz jel, de nem feltétlenül jár vérzéssel ha a babának baja lett, ezért kell az orvosi ellenõrzés. Amíg eljutsz orvoshoz mindenképpen pihenj sokat.

Ha terhesség során baleset ér akkor el kell menni minél elõbb orvoshoz. Úgy írod elég nagyot estél, így én javaslok egy orvosi vizsgálatot a lehetõ leghamarabb. Okozhat e vetélést? Igen okozhat, de nem feltétlenül jár vetéléssel. Már "nagy "babád van megtudják nézni van e szívhang és, hogy nem e történt valami baja. Úgy is elehet vetélni, hogy szépen kitisztulsz, tehát vérzel. Úgy is elehet vetélni, hogy egyszerûen abba marad a baba fejlõdése és elkezd meszesedni. És úgy is ellehet vetélni, hogy a baba felszívódik minden vérzés és nyom nélkül. Ha vérezni kezdesz egyértelmûen rossz jel, de nem feltétlenül jár vérzéssel ha a babának baja lett, ezért kell az orvosi ellenõrzés. Amíg eljutsz orvoshoz mindenképpen pihenj sokat.
Szerintem is menj el dokihoz mindenképp, ránéz a babára és ha nincs gond megnyugszol. Okozhat gondot egy ilyen esés.
Lehet belõle baj is meg nem is. De szerintem ennyi idõs terhesen nem tudnak még mit tenni, mégha ne adj isten baj lenne. Pihenj!
A kérdező hozzászólása: Ugy estem el hogy a kislanyom rollerja mogottem volt es nem lattam. Raleptem es az oldalra kigurult velem egyutt. Azert irom mert valaki kerdezte uzenetben.. Szerintetek ha elvetelnek az esestol mar lennenek tunetek? Fajdalom, verzes stb.. Mennyi ido utan tudhatom biztosean hogy nem vetelek el az esestol konkretan...
Szerintem még 7 hetesen nem. Picike még. De azért nézesd meg orvossal.

2 hete volt spontán vetélésem, 2 hónapos terhesen. Csináltak azóta vérképet és a vasat nagyon leszívta a babám. Az orvos Elevitet ajánlott, de sok benne az A vitamin, ami vetélést okozhat. Lehet, hogy hozzájárult a vetélésemhez?

Legjobb válasz: Az Elevit egy magzatvédõ vitamin. Azért találta ki Czeizel Endre, hogy a baba mindenkor hozzájusson a megfelelõ mennyiségû vitaminhoz, ásványianyaghoz általa. Nem okoz vetélést, sõt hozzásegít ahhoz, hogy egészséges babát hozz a világra! Szedheted bátran, sõt, ajánlott!

Az Elevit egy magzatvédõ vitamin. Azért találta ki Czeizel Endre, hogy a baba mindenkor hozzájusson a megfelelõ mennyiségû vitaminhoz, ásványianyaghoz általa. Nem okoz vetélést, sõt hozzásegít ahhoz, hogy egészséges babát hozz a világra! Szedheted bátran, sõt, ajánlott!
Nekem is volt spontán vetélésem, de kizárt, hogy azt a vitamin okozta volna. Egyébként én felvettem a kapcsolatot a gyártóval, illetve utána is olvastam az ajánlott napi A vitamin mennyiségnek és tuti, hogy nem tartalmaz annyit, amennyi káros lenne a szervezetre.
Õszintén szólva meg sem fordulna a fejemben, hogy egy MAGZATVÉDÕ bogyó káros mennyiségben tartalmazna valamilyen vitamint. Biztos vagyok benne, hogy nem ezért ment el a babád (amit nagyon sajnálok!). Az elsõ idõszakban bármi elõfordulhat egyébként, tõled függetlenül is - ezzel azt akarom mondani, hogy magadat ne hibáztasd, hogy nem kellett volna pl. ezt a vitamint szedni, vagy ezt nem kellett volna csinálni vagy azt... Remélem, mihamarabb újra várandós leszel és minden rendben lesz!
A kérdező hozzászólása: Akkor miért van benne annyi A vitamin, nem ajánlott terhesség alatt ekkora mennyiség. nem értem...

Aki szülés után nagyon rövid időn belül lesz terhes, annál nagyobb a vetélés kockázata?

Legjobb válasz: Én ezt még nem hallottam. Nem hiszem, hogy nagyobb lenne a vetélés kockázata! De mit jelent az, hogy szülés után rövid idõn belül terhesség? Én 5 hónappal a szülés után lettem újra terhes. 17 hetes kismami

Én ezt még nem hallottam. Nem hiszem, hogy nagyobb lenne a vetélés kockázata! De mit jelent az, hogy szülés után rövid idõn belül terhesség? Én 5 hónappal a szülés után lettem újra terhes. 17 hetes kismami
Elméletileg, ha még nem rendszeres a mensi, nem olyan jó újból teherbeesni, mert a rendszertelen mensit a magas prolaktin okozza, ami ugye a szoptatás miatt az egekben van. A magas prolaktin pedig a peteérést gátolja, vagy ha van is peteérés, több az esélye, hogy az olyan kis selejtes pete lesz, ami ha megtermékenyül, nem biztos, hogy osztódásra alkalmas, vagy korai vetélés lesz a vége... Én várnék a rendszeres mensiig, már elég jól átlátom a hormon egymásra való hatását, 2 év próbálkozással, és 1 vetéléssel a hátam mögött. Ha egy picivel is nagyobb az esély a vetélésre, akkor én azt a dolgot inkább kihagyom... 7 hetes km
szia! szülés után 8 héttel estem teherbe, de nem mondta a doki, h nagyobb kockázata lenne, már 4 hós a kislányom, egészséges kisbaba, a nagyfiam meg 15 hónapos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az utolsó válaszolótól kérdezném: Csak szoptattad a babát , úgy estél teherbe ilyen korán szülés után?
milyen vizsgálatokat csináltak eddig? bocs hogy nem a kérdésre válaszolok.
A kérdező hozzászólása: Hormonvizsgálat, Torch, és immunológia volt idáig.
szia! nekem csináltak méhtükrözést, és volt egy missed abortuszom is, tehát össze tudom hasonlítani milyen a kettõ. (és van egy 1, 5 éves kislányom). szerintem inkább egy méhtükrözés, mint egy újabb vetélés. Nem vészes és sok minden kiderülhet belõlle. párodat vizsgálták már? lehet, nála nem stimel valami (pl. gyulladás). egy uh-t nála is érdemes csináltatni.
elsõ vagyok. csak azért kérdeztem, mert unokatesómnak a trombózishajlama miatt mentek el a babák, azt is érdemes kivizsgálni. + candida gombát is, az is okozhat vetélést.
A kérdező hozzászólása: 2. válaszoló neked mikor volt a vetélés? A kislányod születése elõtt vagy után? Mert nekem a kisfiam születése után, ezért gondolom úgy, hogy ha akkor sem volt semmi gond, most sincs. Egyébként milyen volt a méhtükrözés? Nekem altatás nélkül fogják csinálni. Utolsó válaszoló nekem nem csináltak ilyen vizsgálatokat. Nagyon jó dokim van, és õ azt mondta, hogy nincs szükség más vizsgálatokra. Remélem igaza van. Egyébként a férjemnél ilyenkor milyen gondok lehetnek? Milyen gyulladás okozhat vetélést?
szia! a 2. vagyok. nekem a kislányom születése után volt a vetélés. nem vagyok orvos, de ha nem volt életképes az embrió akkor az lehet a hímivarsejt miatt is. azt írod, hogy jó az orvosod: hát akkor szerintem ha a méhtükrözést tanácsolja, akkor meg kell csináltatni. nekem egyébként altatásban csinálták, kb 10 perc volt mindennel együtt.

A vetélés mindíg nagy görcsökkel jár?

Nem fáj a hasam, csak van egy pici barnázásom. De nem sok! Tegnap voltam dokinál, elvileg 4-5 hetes lehetek van 2 pozitív tesztem. De a doki nem mondott semmit a barnázásra.

Legjobb válasz: Kimaradt mensi idején elõfordul a barnázás. Ha a doki nem mondott rá semmit, akkor biztos, hogy nincs baj, ne agyalj ezen. Leírom az én esetem a vetéléssel kapcsolatban: uh-ra mentem vissza, és az ultrahangos ennyit mondott: menjek a terhespatológiára, mert ez már nem él. Erre visszakérdeztem, és rámförmedt: fogjam már fel, hogy nincs szívhangja. Tehát tünet nem volt, se görcs, se vérzés. De nálad nincs gond, NYUGI! 15 hetes kismama

Kimaradt mensi idején elõfordul a barnázás. Ha a doki nem mondott rá semmit, akkor biztos, hogy nincs baj, ne agyalj ezen. Leírom az én esetem a vetéléssel kapcsolatban: uh-ra mentem vissza, és az ultrahangos ennyit mondott: menjek a terhespatológiára, mert ez már nem él. Erre visszakérdeztem, és rámförmedt: fogjam már fel, hogy nincs szívhangja. Tehát tünet nem volt, se görcs, se vérzés. De nálad nincs gond, NYUGI! 15 hetes kismama
Menj az ügyeletre!
Szia! Voltál dokinál?????? Nekem sajnos így ment el a babóm. Barnázással kezdõdött 1 napig, aztán már vérés is volt. Mire mentünk a dokihoz, már nem volt meg a baba. Nézesd meg magad! Lehet, hogy tudnak segíteni gyógyszerrel!
A kérdező hozzászólása: most már nagyon vérzek! :(((
Szia! Nekem ugyanez van! CSak én kb 4 hetes lehetek, kicsivel több, mint 5 hete volt utoljára menzeszem.. Nekem is barnázott tegnap egész nap és nekem sem mondott az orvos semmit, mert azt mondta, az ultrahanggal még semmit nem látnának, túl korai, várjunk még.. Úgyhogy tiszta ideg vagyok! Szorítok neked!
A kérdező hozzászólása: Köszi! A másik doki legkorábban is csak jövö7 kedden tud fogadni. Sajnos csak a nõvérkével tudtam beszélni...
közben megtaláltam a linket, vényre kapható csak http://www.pirulapatika.hu/210131619/adatlap?hpid=210131619
Duplaszton a neve, nem tudom, hogy receptre lehet e kapni vagy pedig vény nélkül. De ez a gyógyszer csak tényleg akor segít, ha hormonális probléma van, ha más jellegû akkor nem. Bár akkor inkább ne is segítsen... Drukkolok, minden rendben lesz!!!
A kérdező hozzászólása: Ma már hívom is a másik dokit, most kaptam meg a számát. Köszi a válaszokat. Az a bogyó csak receptre van? Mert lehet hogy kéne szednem, mer a másik doki nem tudom hogy mikor tud fogadni. Mennyibe kerül?
Mi a múlhéten voltunk ilyen helyzetben 13 hetesen ellpattant egy ér és véreztem semmi elõjel nem volt egybõl doki adott gyógyszereket és szigorú fekvés. Nemtudom miért nem mondott semmit a doki.
Az a baj az ilyen korai terhességeknél, hogy a barnázás bár nem minden esetben jelenthet rosszat, de mindenképp kivizsgálás igényel. Ha nem hormonális probléma miatt adódott a barnázás, hanem pl. kromoszómális dolgok miatt, akkor sajnos nem lehet mit tenni. De ebben az esteben nem értem a doki miért nem írt fel min. pl. Duplasztont ami pont ezt védené ki, és rendelt ágynyugalmat!! De hallottam már olyanról is, hogy a barnázás csupán egy ciszta miatt volt, ami meg ugye nem olyna nagy gáz...szóval nem kell elkesered!!! Mindenestere menj el egy másik dokihoz a bitonság kedvéért!!!
...Bocsi kilokott a net es mikor restartoltam veletlenul elkuldte meg 1x!
Nem mindig jár görcsökkel!! Mindenképpen menj el orvoshoz! Én a helyedben egy másik dokihoz mennék.Amúgy is engem 5 hetesen néztek meg ultrahanggal és már látszott a petezsák utána egy hét múlva kellett visszamennem hogy látható-e élõ embrió a petezsákban.Én nem járok magánrendelésre igy több doki is látott már de ezt egyáltalán nem bánom, hisz több szem többet lát! Szoritok neked hogy minden rendben legyen! Akármilyen aggodalmad van fordulj nyugodtan orvoshoz! Hisz ha valami baj lesz egész életedben bánhatod ha késön mentél.Sok sikert!! 16 hetes kismama
Nem mondott semmit???? ...Minket egybol letiltott a szexrol! Igaz sajnos en mar tudom, h milyen a veteles, tavaly befektetett a dokim a korhazba par vizsgalat celjabol, mert akkor mar gyanitottuk, h nagy baj van, de meg aznap ejszaka a korhazban 2x lettem rosszul a fajdalomtol....es vegul a fonover adott 1 szurit, amitol hamar elmultak a gorcseim, viszont hajnalban a furdoben elvesztettem a babat.Mostmar tudom, h szulesi fajdalmaim voltak. ....Most 11 hetes es 4 napos pocakos vagyok, s mikor a doki meghallotta h barnazom, foleg h szex utan kezdodott letiltott rola.Mag kaptam valami bogyot is...amitol masnapra elmult. Nem akarlak ijesztegetni, de a tavly nekem is igy kezdodott..., csak 1 kis barnazas , stb. En a helyedben manis felkeresnek 1 masik orvost vagy elrohannak az elso surgossegire megvizsgaltatni magam. Nagyon vigyazz magadra!Lehet nincs is nagy baj, lehet te is csak a szextol barnaztal....de jobb felni mint megijedni!Irany a doki! Gratulalok a babahoz!
A kérdező hozzászólása: Most engedtek haza a kórházból, de már baba nélkül jöttem :(( Sajnos elment :(

Miért olyan sok a vetélés az első terhességeknél? Mely hetek a legkritikusabbak? Mert ahogy átnéztem az erről szóló hozzászólásokat nagyon sokan 5-6 és a 9-10 hétben vetéltek.

Legjobb válasz: A vetélésnek rengeteg oka van. Barátnöm 3 babát vesztett el, közben egy baba megszületett. mikor a fával volt terhes akkor annyira biztos volt a baba, hogy 8 hónaposan egy csigalépcsön zuhant le és semmi bajuk nem lett. a másikak meg 3 hónaposan kipottyantak belöle. a doki nem tudja megmondani miért. ez elöfordulhat, nála meg pláne.

A vetélésnek rengeteg oka van. Barátnöm 3 babát vesztett el, közben egy baba megszületett. mikor a fával volt terhes akkor annyira biztos volt a baba, hogy 8 hónaposan egy csigalépcsön zuhant le és semmi bajuk nem lett. a másikak meg 3 hónaposan kipottyantak belöle. a doki nem tudja megmondani miért. ez elöfordulhat, nála meg pláne.
Az elsö 3 hónap, ami a vetélés szempontjából kritikus.De sajnos még az utolsó he´ten is meghalhat a baba... nem szabad ilyenekre gondolni.Àltalában az a gond, hogy a magzat beteg lenne, valamilyen genetikai probléma, nem életképes, azért válik le.... Vagy, a megeröltetés, baleset......
Szerintem az is benne van, hogy régen ha kimaradt egy menstruáció nem csináltak egybõl tesztet, hanem ha megjött egy hónap múlva, úgy gondolták biztos csak valami miatt késett/közben meg lehet épp elment egy baba/.Én példámból mondom, mert 7 hetesen ment el a babám, és utána olyan vérzésem volt, mintha erösebb lett volna a havim.
fiával

Szerintetek babás vagyok? Ha igen, akkor nem nagy probléma hogy csak a vetélés után 1 és fél hétig véreztem, azóta nem, vajon akkor meg is jött vagy csak tisztultam? Így hogy fognak számolni?

Március 13.a körül volt egy vetélésem 7 hetesen,minden szépen kiürült,a doktorn? azt mondta nem kell várnunk..Mikor úgy éreztem peteérésem van együtt voltunk,no de nem direkt mert én várni akartam míg egyszer megjön,utána próbálkozni..Szóval most ott tartok hogy még nem jött meg..2 napja néha szurkál az alhasam (nem görcsöl mintha megjönne) székrekedésem is van és újra kezdek fáradékony lenni..

Legjobb válasz: Aminek ki kellett jönnie az ki is jött szerintem vetélésnél, Nagyon sajnálom amúgy:(, viszont most lehet ismét reménykedni a babában, fõleg, hogy nem jött meg neked!! Tesztet nem csináltál??

Aminek ki kellett jönnie az ki is jött szerintem vetélésnél, Nagyon sajnálom amúgy:(, viszont most lehet ismét reménykedni a babában, fõleg, hogy nem jött meg neked!! Tesztet nem csináltál??
Szia. Az nem probléma, hogy csak másfél hétig véreztél. Én mindössze 4 napig véreztem. Lehet, hogy nálad akkor az menzesz volt. Ha babás vagy, akkor majd az ultrahangon látott méretek alapján számolnak. Szerintem már tesztelhetnél. Sok sikert! Mindenképp írd meg, hogy baba-e! :) Szurkolok! :)
A kérdező hozzászólása: Akkor lehet hogy holnap tesztelek!De lehet hogy még várok egy hetet..Köszönöm nektek a válaszokat!:) És mindenképp megírom a végeredményt!:)
Én egy percet se bírnék várni a teszttel:) de nagyon drukkolok neked, és várom a híreket:)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Hát sajnos azóta megjött..De köv héten lesz, számításaim szerint peteérés, úgy hogy már fel vagyunk készülve!:)

Okozhatta e a vetélésemet az, hogy az 5. és 6. héten nagyon erősen meg voltam fázva, torokgyulladásom volt és köhögtem?

Tegnap volt missed ab. mütétem, mert a 8. héten az UH-n kiderült, hogy kb. a 6. héten elhalt az embrio. A megfázással egyid?ben enyhe vérzés is jelentkezett. Lehetnek ezek összefüggésben? Volt már valakinek hasonló tapasztalata?

Legjobb válasz: lázas is voltál?

lázas is voltál?
szerintem semmi köze a kettõnek egymáshoz!!! jobbulást!!!
A kérdező hozzászólása: nem voltam lázas, és csak homeopátiás gyógyszereket szedtem
Szerintem, sincs összefüggés a kettõ között!
Én az elõzõ babával szintén meg voltam fázva és nem nagyon bíztattak, gyógyszert nem kaphattam nálam is csak a homeopátia jöhetett szóba. Nekem nem sikerült, meghalt a11. hét elõtt. Remélem neked több szerencséd lesz. De csak, hogy lásd mennyire nem számit a második terhességemmel valami olyan vírust szedtem össze, hogy este fél 10-tõl reggel 9-ig fél óránként hánytam, de már epét mert nem jött más és reggel már a hasam is ment. Ekkor 8 hetes terhes voltam. Most meg 35 hetes vagyok és semmi baja a babának. Amekyik meg akar maradni meg is fog, hidd el!
szia.én még amikor nagyon beteg voltam, csúnyán köhögtem, és fájt olyankor a mellkasom, fájt a torkom, és nátha is volt.Én a gyógyszerekbõl szedtem a panadolt, robitusint... De amint kiderült 11hetesen a baba, nem volt következménye.szerintem semmi köze egymáshoz.És a baba is jól van, meg mostmár én is.
Terhességem 8 hetében én is rettenetesen megfáztam! Igaz, a 2-3 hetes kínlódás alatt csak egy algopirint vettem be. De megfázásom elõtt, ill. azelõtt, h kiderült a baba... meg is röntgeneztek...térdkalácsficamom volt...rengeteg gyógyszert bevettem, iszonyat fájdalmak között vergõdtem...és most a babám majdnem 15 hetes...eddig minden rendben vele. Ugyhogy bizton mondthatom, h ez nem függ össze!

Mennyire nagy az első 3 hónapban a vetélés lehetősége?

Van már egy 2 éves kisfiam. Vele nem volt semmi probléma a terheségemmel és most vagyon 4 hetes kismama. Ritka a vetélés lehet?sége?

Legjobb válasz: Úgy tudom 40%, de ha az elõzõvel sem volt baj akkor ezzel miért lenne.Ne agódj!

Úgy tudom 40%, de ha az elõzõvel sem volt baj akkor ezzel miért lenne.Ne agódj!
akkor a legnagyobb a 40%al egyetértek, vigyázz a kicsire és magadra is!sok szerencsét!
Szerintem ha vigyázol magadra akkor elég kicsi a vetélés eséje fõleg hogy már kihordtál egy egészséges babát. Baj akkor szokott lenni ha valami rendellenesség lenne a babánál. Ne aggódj feleslegesen mert az sem jó!
Szerintem a 40% egy kicsit sok! SÕt, gondoljatok bele, ezek szerint majdnem minden második terhesség vetéléssel végzõdne? Én nem hiszem! Ajánlom nézd meg ezt az oldalt! http://meh.communio.hu/kerdval.htm Itt találsz néhán yhazsnos és nem ennyire ijesztõ adatot!

8 hetes terhes vagyok és mától nem fáj a mellem, nagy probléma? Lehet ez a vetélés jele? Nagyon aggódom :- (

Legjobb válasz: dehogy is!!! nincs olyan tünet, ami minden terhesnél jelentkezik és nincs olyan tünet aminek kötelezõen lenni kell!! kivéve a szülés a terhesség végén ((:

dehogy is!!! nincs olyan tünet, ami minden terhesnél jelentkezik és nincs olyan tünet aminek kötelezõen lenni kell!! kivéve a szülés a terhesség végén ((:
Nekem az elõzõ terhességemnél is jöttek-mentek a tünetek. Most megint terhes vagyok, 10 hetes. Most is van olyan nap, hogy szinte semmi tünet nincs, másnap meg meg akarok halni. Szerintem természetes, de persze megértem az aggodalmad. Ha annyira aggódsz, hogy nem is tudsz megnyugodni, akkor inkább menj el egy UH_ra, az majd megnyugtat. Sokat árt most a stressz.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm nektek . . .
nekem soha nem fájt, az elején sem...mem is nõttek meg, semmi..mégis minen rendben volt és szoptatok a mai napig. 5hós kicsi anyucija
Szia, teljesen át tudom érzni, amit írsz. Én ugyanigy jártam. Voltak tuneteim, és egyszer csak minden megszunt. És mivel nem otthon vagyok 12. heten van az elso ultrahang. Mivel elso terhesseg volt, nem aggodtam, meg ugyse tudtam volna mit csinalni. Az uh-on mondtak, hogy a baba elhalt. Ez tavasszal volt. De en semmit nem ereztem addigra!!! Most ujra terhes vagyok :) tobb mint 10 hetes, es masfel hete megint semmit nem ereztem. Nem erdekelt semmi, elmentem a surgossegire (es mivel itt ilyen "piti" dologert nem vizsgalnak, mert nem verzel, kenytelen voltam egy kicsit kikerekiteni a tortenetem). Vegul minden rendben volt es mozog a baba. Azota se erzek sok mindent, talan egy-ket feloras emelyges. De nem feltétlenul jelent rosszat. Ne ijedj meg, lesz nemsoka uh. es megnyugtatnak. En most megyek 26-an a 12 hetesre, es a természetes aggodalom bennem van még így is. Teljes szivembol drukkolok, de csak pozitivan.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!