Találatok a következő kifejezésre: A vetélés mennyi (105 db)

Mennyi ido alatt heverted ki a vetelesedet? Mennyi ido utan kezdtetek el ujra probalkozni, s mennyi ido alatt jott ossze?

Tegnap elvesztettem a babankat. 2. terhessegem volt, elsovel semmi gond nem volt. Ma lettem volna 12 hetes. Nemreg jottem haza a korhazbol. Holnap dolgozom, odabenn nem tudtak, hogy terhes voltam, csaladomnak se mondtam meg el a terhesseget. Meg eleg rosszul vagyok lelkileg. Magatol tavozott a baba, nem kellett beavatkozas, s mar alig maradt valami bennem, majd 1 het mulva kell visszamennem ellenorzesre. Nektek mennyi idobe telt feldolgozni? El lehet ezt "felejteni" egyaltalan? Mennyi ido utan ajanlott ujra probalkozni?

Legjobb válasz: Elfelejteni soha nem fogom, 6 hetesen ment el 8 hetesen vették észre. Nekem volt mûtét szóval még jobban nem tudom elfelejteni. 3 hónap múlva próbálkoztunk és sikerült is teherbeesnem. és most 9 hónapos múlt a gyönyörû kislányunk.

Elfelejteni soha nem fogom, 6 hetesen ment el 8 hetesen vették észre. Nekem volt mûtét szóval még jobban nem tudom elfelejteni. 3 hónap múlva próbálkoztunk és sikerült is teherbeesnem. és most 9 hónapos múlt a gyönyörû kislányunk.
A kérdező hozzászólása: Gratulalok a kislanyotokhoz, nem feltel vele, hogy baj lesz? Nem hatott ki a terhessegedre az elozo vetelesed? Attol tartok, hogy majd rettegni fogok legalabb 12 hetes koromig, ha legkozelebb sikerul teherbe esnem.
Nekem elsõ baba nem sikerült, nekem is viszonylag késõn derült ki, hogy már nem él, de úgy gondolom jobb így, mert magától elment, nem kellett mûtét, sokkal inkább ez, mint egy kellemetlen operáció, ami nélkül magától is megoldódik csak késõbb. Szóval emiatt inkább "örülj" szerintem. Nekem akkoriban sikerült "elengednem" mikor meg kellett volna születnie, és utána sikerült újra teherbe esni, pedig a vetélés után 3 hónappal már próbálkoztunk. Fel fogod tudni dolgozni, ez teljesen biztos! Adj magadnak idõt, sírd ki magad amikor csak jól esik, az is segít. Foglald el magad, egyre jobban fog menni! Kitartás!
A kérdező hozzászólása: Az a jo, hogy itt van velem a kislanyom, lassan 3 eves lesz. Pont mikor hazajottem, aludt, nemreg ebredt fel, olelgetjuk, puszilgatjuk egymast. Parom is probal lelket onteni belem. Nem gondoltam volna, hogy kislanyom elott eros tudok lenni, de valahogy amiota felebredt, sokkal erosebbnek erzem magam. Holnapra ossze kell kaparnom magam mindenkepp...annal is inkabb, mivel 1 nap kieses itthonrol es mar is lesz mit csinalnom hazimunka ugyben holnap. Ma nem idegesitem rajta magam.
októberben elment a babám. 3 hetet volt bennem úgy h már nem élt. 9 hetes lett volna amikor elvették. Szörnyû volt, nehezen hevertem ki lelkileg. Mindig emlékezni fogok rá. Idén januárban megfogant a kisfiam. 18 hetes leszek vele. Veszélyeztetett terhes voltam vele a 13. hétig hormonhiány miatt. Makk egészséges a vizsgálatok szerint, szépen fejlõdik, imádom õt már most. Kívanom a sorstársaimnak h jelentsen a következõ baba akkora vigaszt mint nekem Bence baba.
Elsõ vagyok. De sajnos végig féltem, 12.hétig meg fõleg. De utána is végig sajnos. De veszélyeztettett is voltam. Volt 2 szer vérzésem is. 13. Hétig ultrogesztánt szedtem és nem kellhettem fel csak wc-re. Voltam egy hezet korházba is baleset miatt. Szóval még inkább volt okom félni. De minden rendben lett és lesz! Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Adri: Akkor nagyon nem is vartatok vele. De jo, hogy mar is ki tudta potolni az urt, tervezetten estel ujra teherbe ilyen rovid idovel a babad elvesztese utan? Orvosod mit javallott? Nem javasolta, hogy varjatok 3-6 honapot? Nekem odabenn azt mondta az ultrahangot vegzo nover, hogy 1 menszit varjak ki, a masik nover meg azt mondta, hogy 3-at varjak
Azt javasolta a doki h 3 ciklus. Az meg is volt és igen úgy hogy terveztük azonnal várandós lettem. Elfeledni nem tudom a halott babát de a kisfiam teljes boldogság már ma is :-)

A vetélés mennyi ideig jár vérzéssel? Mikor várható utána az első rendes menstruáció?

Spontán vetélésem volt 6 hetesen, nem volt kaparásom, elvileg minden távozott. Már 5 napja vérzek.

Legjobb válasz: Ez sajnos egyénileg változó.Van akinek csak pár napig tart,azt mindjárt rendesen megjön.Ha nagyon vérzel,akkor igyál pásztortáskateát,az segiti a méhösszehúzódást és a vérzés is csökken.Én is ezt ittam,segitett!Jobbulást!

Ez sajnos egyénileg változó.Van akinek csak pár napig tart, azt mindjárt rendesen megjön.Ha nagyon vérzel, akkor igyál pásztortáskateát, az segiti a méhösszehúzódást és a vérzés is csökken.Én is ezt ittam, segitett!Jobbulást!
bocs: 4-6 HÉT múlva
Ilyenkor szinte minden normális. Barna folyás, vérzés is normális. Az 1-2 naptól elkezdve a 2 hétig tartó pecsételés is normális. Én 6 napig véreztem úgy, mint egy mensinél, utána még további 4 napot pedig barnáztam. Néha azt hittem, elmúlt, aztán 1 óra múlva újra megjelent... Összesen így 10 nap után múlt el végleg. A következõ mensi 4-6 múlva várható. Tehát a vetélés után 2 héttel már lehet készülni egy újabb peteérésre. :) Sajnálom, ami történt! Fel a fejjel!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat

Ki az közületek, akinek több vetélése után egészséges kisbabája született és mennyit várt rá a vetélések után?

Legjobb válasz: Szia. Nekem a fiam születése elõtt volt két vetélésem (5 és 9 hetesen). Megszületett a fiam, 3300g,egészségesen 2001 februárjában. Az elsõ vetélésem 1998 aug.-ban volt, a második 1999 nov.-ben. Utána megint volt két vetélésem(6, 10, hetesen),öt hét múlva fog megszületni a kislányom. Nálam viszont kiderült, hogy genetikai rendellenességem van. Az örökítõ DNS-emnek az egyik oldala hibás, így ha a megfogant embrió a rosszat kapja, akkor sajnos elvetélek, ha a jót nem lesz baj.Tehát 50-50%, Viszont a hat terhességbõl kettõ sikerült. Remélem tudtam segíteni, bocs, hogy ilyen hosszúra sikerült, de ennél rövidebben nem tudtam leírni. Érdemes többszöri vetélés után az apukát és az anyukát is kivizsgálni, illetve genetikai tanácsadásra elmenni. Minden jót kívánok neked. 35 hetes kismama.

Szia. Nekem a fiam születése elõtt volt két vetélésem (5 és 9 hetesen). Megszületett a fiam, 3300g, egészségesen 2001 februárjában. Az elsõ vetélésem 1998 aug.-ban volt, a második 1999 nov.-ben. Utána megint volt két vetélésem(6, 10, hetesen), öt hét múlva fog megszületni a kislányom. Nálam viszont kiderült, hogy genetikai rendellenességem van. Az örökítõ DNS-emnek az egyik oldala hibás, így ha a megfogant embrió a rosszat kapja, akkor sajnos elvetélek, ha a jót nem lesz baj.Tehát 50-50%, Viszont a hat terhességbõl kettõ sikerült. Remélem tudtam segíteni, bocs, hogy ilyen hosszúra sikerült, de ennél rövidebben nem tudtam leírni. Érdemes többszöri vetélés után az apukát és az anyukát is kivizsgálni, illetve genetikai tanácsadásra elmenni. Minden jót kívánok neked. 35 hetes kismama.
szia nekem az elsõ kislányunk mikor 9 hós volt volt egy vetélésem spontán és az utána levõ hónapban már meg is fogant a kistesó aki meg is született nem lett semmi gond, de utána amikor õ 10 hós volt jelentkezett az újabb kistesó õ 5 hetesen halt el 2007 dec 18.-án mûtöttek, aztán áprilisban ismét poz lett a teszt de sajna õt is elvesztettük õ is 5 hetes volt és vele 2008 máj. 8.-án mûtöttek, a mostani babánk novemberben fogant és jelenleg 12 hetes vagyok vele én most már bízok benne hgoy nem lesz semmi gond. a mostani babára sokat vártunk minden hónap idegeskedéssel telt, mindig néztem a naptárat meg a méhszáájamat hogy mikor lehet peteérés, aztán októberben már nem érdekelt és nem is foglakoztam vele hogy most lesz vagy nem, már belenyugodtam hgoy nem leszünk nagycsaládosok és láss csodát decemberben poz lett a tesztünk. elõbb vagy utóbb sikerülni fog a babó hidd el

Ha a (komplett) vetélésem barna folyással indult az az alacsony progeszteron (sárgatest) szint jele? A vetélés után, ha nem volt műtét mennyit kell várni, illetve kell várni feltétlenül míg újra próbálkozhatunk?

Legjobb válasz: Szia! Én a helyedben ahogy azt elõzõleg is írták, csináltatnék egy hormonvizsgálatot. Nekem is csináltak, de nekem a 3. és a 21. napokon. A progeszteronszintet nyilván a 21. napon nézték. Én úgy tudom, hogy spontán vetélés esetén elég kivárni egy ciklust és jöhet az újabb próbálkozás. Ha kiderül, hogy terhes vagy, egybõl menj dokihoz és ír fel neked bogyókat, amik progeszteron tartalmúak. Ha kéred, ha nem, egy vetélés után általában javasolni szokták. Az elõzõ válaszolónak: nem bántásként mondom, de a sárgatest nem szerv.

Szia! Én a helyedben ahogy azt elõzõleg is írták, csináltatnék egy hormonvizsgálatot. Nekem is csináltak, de nekem a 3. és a 21. napokon. A progeszteronszintet nyilván a 21. napon nézték. Én úgy tudom, hogy spontán vetélés esetén elég kivárni egy ciklust és jöhet az újabb próbálkozás. Ha kiderül, hogy terhes vagy, egybõl menj dokihoz és ír fel neked bogyókat, amik progeszteron tartalmúak. Ha kéred, ha nem, egy vetélés után általában javasolni szokták. Az elõzõ válaszolónak: nem bántásként mondom, de a sárgatest nem szerv.
A vetélésedet sajnos valóban okozhatta egy progeszteron elégtelenség, soknak ez okozza, de nem tudnak róla. Én azt tanácsolnám, hogy elõször várj egy ciklusst, nézesd meg a progeszteron szintedet. ezt úgy kell, hogy a ciklusod 16-ik napjától érdemes 3 vérvétellel megnézni, közöttük teljes el 2 teljes nap. ha a csúcsérték sem magasabb mint, ha jól emlékszem 21, akkor esetleg lehetne próbálkozni egy kis Clostilbegyt nevû gyógyszerrel, ez egy jó erõs ovulációt csinál és a progeszteron szintet megemeli, hogy a terhesség fennmaradjon. Nekem ugyanígy történt és ma egy boldog 4, 5 hónapos baba anyukája vagyok. sok sikert kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Még egy kérdésem lenne. A hormonszint egyéni adottságoktól függ, vagy bármikor változhat. Ha igen, akkor mitól csökken esetleg. Azért kérdezem, mert van már egy gyermekem. Vele minden "sima" volt a terhesség alatt...

Akinek sikerült clostytol teherbe esnie annak meg maradt a baba? Mennyi esélye van igy a vetélésnek ha closty segitségével fogan a baba?

Legjobb válasz: Szio. Ugyanannyi eselye van a vetelesnek mint spontan ciklusban fogant terhesegkor.Az mar mas kerdes hogy closty utan sokan kapnak progipotlast ami a progielegtelensegbol szarmazo vetelesek nagy szazalekat megelozi.

Szio. Ugyanannyi eselye van a vetelesnek mint spontan ciklusban fogant terhesegkor.Az mar mas kerdes hogy closty utan sokan kapnak progipotlast ami a progielegtelensegbol szarmazo vetelesek nagy szazalekat megelozi.
Clostit szedtem én is 1 hónapig. A következõben mikor nem szedtem teherbe estem. PCOS-es vagyok. Most 23 hetes. A closti hatása több hónapig fennáll (SOTE II-n mondta a doki), így én utrogestant sem kaptam. Pedig 1 éve volt vetélésem. Ne gondolkodj ilyeneken. Ha ott a baba, akkor ott is marad. Erre gondolj. Minden jót!
A kérdező hozzászólása: én is kapok most utrogestont napi 3*1 de én az mert márciusban sajnos 7 hetesen felszivodott a baba.aztán kaptam closty kurát elsöt most 6 hetes kismama vagyok utrogestont kaptam márciusban is mivel volt barnázásom 2 szer napi 2*1 de nem segitett sajnos.most nincs semmi gond se görcs se barnázás .
Ha ott a baba, akkor el is mehet.Erre gondolj. További szépnapot.

Sajnos a héten volt spontán vetélésem. Mikor űrül ki a szervezetemből a hcg? Meddig fogom érezni a tüneteket? Bár már enyhülnek. A méhemnek mennyi idő kell míg visszaáll a normális méretre?

Legjobb válasz: Attól függ, h mennyi idõs volt a terhességed. Vetélés után 3 hónapot szoktak mondani, h jó várni az újabb próbálkozás elõtt.

Attól függ, h mennyi idõs volt a terhességed. Vetélés után 3 hónapot szoktak mondani, h jó várni az újabb próbálkozás elõtt.
A kérdező hozzászólása: Azt tudom, hogy várni kell, csak azt akartam kérdezni hogy Mikor ûrül ki a szervezetembõl a hcg? Meddig fogom érezni a tüneteket? A méhemnek mennyi idõ kell míg visszaáll a normális méretre? 8 hetes voltam.
mit értesz spontán vetélés alatt mert egy 8 hetes baba mát nem megy el spontán azt már mûteni kell ha valmi gond volt, ilyenkor én úgy tudom hgoy nem üröl ki a méh hanem meg kell hogy nézzék egy rövid alatatásban, hogy mi aa helyzet, amúgy nekem volt spontán vetélésem 5 hetes voltam és egy menstruációval lett vége a várandósságomnak, és csak egy teszt tanúskodott a baba létérõl, de a következõ hónapban már meg maradt a babó õ most már 19 hónapos gyönyörû kislány. szerintem dokihoz menj el mndenképpen mert nekem ez a spontán vetélés nagyon gyanús.
A kérdező hozzászólása: Voltam dokinál, csinált ultrahangot, vérvizsgálatot, és elvileg teljesen szépen kiûrült a méhem. Lehet hogy fiatalabb volt a terhesség, de ezt már nem tudjuk meg. A doki azt mondta hogy minden "rendben" odabent. Csak nem tudom hogy Mikor ûrül ki a szervezetembõl a hcg? Meddig fogom érezni a tüneteket? Amik már enyhülnek.
Én is ugyanigy voltam. 1-2 hét alatt kimegy a hcg. Neked a méhszájad után zárt maradt még? Mert nekem igen és azt mondta az orvos hogy ahogy ürül ki a szervezetbõl a hcg ugy nyílik ki a méhzsáj is automatikusan. Neked kinyilt mikor vérrel távozott?

12. hét után százalékos arányban körülbelül mennyire csökken a vetélés kockázata?

Ugye jóval kevesebb esély van rá?

Legjobb válasz: a vetélések kb. 80%-a a 12. hét elõtt történik, ennyit tudok, szóval jóval kevesebb rá az esély

a vetélések kb. 80%-a a 12. hét elõtt történik, ennyit tudok, szóval jóval kevesebb rá az esély
Nekem ezt mondta az egyik doki: 2-3%-rol 0, 5%-ra csokken.
58.6894%
Nagyon pici az esély, nem fogsz elvetélni ne gondolj ilyenekre.

Vetélés után (műszeres befejezéssel) jellemző, hogy teljesen felborul a ciklus? Mennyi ideig normális, és milyen ciklusok várhatók?

Nekem 3x teljesen normálisan megjött, most viszont egy nagyon rövid ciklusom volt, lehetséges, hogy a vetélés miatt?

Legjobb válasz: Nekem is nehezen jött helyre.3x normálisan (nem görcsös,nem darabos,4-5 napos,28 napos ciklus),aztán a 4.vérzés 2 héten át tartott (minimális),elmentem orvoshoz,megvizsgált,vérvétel...minden rendben volt a leletekkel,az orvos a vetélésnek tudta be,azóta minden rendben van,percre pontosan 28 naposak a ciklusaim.

Nekem is nehezen jött helyre.3x normálisan (nem görcsös, nem darabos, 4-5 napos, 28 napos ciklus), aztán a 4.vérzés 2 héten át tartott (minimális), elmentem orvoshoz, megvizsgált, vérvétel...minden rendben volt a leletekkel, az orvos a vetélésnek tudta be, azóta minden rendben van, percre pontosan 28 naposak a ciklusaim.
A kérdező hozzászólása: Köszi, hát akkor ezzel a 4. ciklussal lehet valami probléma... Neked sikerült már azóta a baba? Vagy még nem próbálkoztok újra?
Nem sikerült azóta sem (1 éve volt a vetélés), de az elsõ sem pikk-pakk jött össze.Bizakodom hogy most végre összejön/összejött.
A kérdező hozzászólása: Ó, akkor sajnos nagyon egy cipõben járunk :( Nekünk 3 év után jött össze :( Félek, hogy többször nem is fog, elég sok bajom van sajnos. De nagyon drukkolok neked, hogy sikerüljön!
Én is drukkolok! :)

Vetélés után fertőzés? Va itt valaki aki fertőzést kapott, mert nem tisztitották ki rendesen? Vagy azt mondták nincs szükség küretre és mégis kellett. Mik voltak a tünetei? Mennyi idő mulva kapott fertőzést vetélés után?

Legjobb válasz: Miért gondolsz fertõzésre? Nálam úgy volt,hogy missed ab után,2 hónapig iszonyatosan véreztem,kb. hetente vissza mentem a kórházba (sajna nem volt orvosom)azt mondta a doki(aki épp ott volt),hogy ez természetes,amikor utoljára mentem vissza akkor kaptam injekciót,mondván ez nem normális dolog.Aztán kerestem egy magán dokit ott elmeséltem mi történt fel volt háborodva,hogy ilyen felelõtlen orvosok vannak!!Nem fertõzés volt hanem valószínû (ugye utolag nehéz kideríteni)medencefenék gyulladás,amit nekik tudni kellett volna és antibiotikumot adni!Nagyon nehezen jött össze a babánk utána!

Miért gondolsz fertõzésre? Nálam úgy volt, hogy missed ab után, 2 hónapig iszonyatosan véreztem, kb. hetente vissza mentem a kórházba (sajna nem volt orvosom)azt mondta a doki(aki épp ott volt), hogy ez természetes, amikor utoljára mentem vissza akkor kaptam injekciót, mondván ez nem normális dolog.Aztán kerestem egy magán dokit ott elmeséltem mi történt fel volt háborodva, hogy ilyen felelõtlen orvosok vannak!!Nem fertõzés volt hanem valószínû (ugye utolag nehéz kideríteni)medencefenék gyulladás, amit nekik tudni kellett volna és antibiotikumot adni!Nagyon nehezen jött össze a babánk utána!
7 hetesen veteltem es nem volt kaparas mert elindult a verzes es ugy nezett ki az uhn hogy tisztulok...elovigyazatossagbol felirt a doki antibiotikumot es 2 naponta nezett uhn hogy lassa titszta-e mar a mehem...felhivta a figyelmemet arra hogy ha lazosodok vagy budos a ver ami tavozik akkor azonnal irany a surgossegi...szerencsere nem volt gond...6 nap alatt olyan lett a mehem mint azelott
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Kedves elsõ válaszoló:nekem se volt fogadott orvosom decemberbe vetéltem el 8hetes voltam, azt mondta a doki tisztulok, januárba még voltam vissza de akkor már nem csinált ultrahangot, hanem csak át tapogatta a méhemet.mostmeg néha szurkál a méhem meg a petefészkem, fõleg menseskor és félek, hogy mégse tisztultam ki.csak kedden tudok menni dokihoz, mert heti 1x jár ki, sajnos magánrendelsre nem tellik.ez volt a 3ik mensesem de minden redben zajlott, nemvolt darabos, bûzös se.

13 hetes terhes vagyok. Eddig minden értékem normálisnak mutatkozott szerintetek mennyire csökkent a vetélés lehetősége?

Legjobb válasz: Én azt olvastam, hogy attól a pillanattól, hogy van szívhang, 2%-ra esik a vetélés kockázata. TEhát ha élõ embrió van a pocidban, akkor kevés az esélye. Ne aggódj, ha maradni akar a baba, akkor maradni fog. :)

Én azt olvastam, hogy attól a pillanattól, hogy van szívhang, 2%-ra esik a vetélés kockázata. TEhát ha élõ embrió van a pocidban, akkor kevés az esélye. Ne aggódj, ha maradni akar a baba, akkor maradni fog. :)
12. héten vagyok és én is ezen stresszeltem, de most már kezdek megnyugodni, ahogy telnek a napok. Mekkora a babád? :)
a vetélés lehetõsége sajnos sose csökken, de ha minden rendben van ne izgulj!!!!Tudom mit érzel.én is így voltam, alig vártam hogy ismét orvos lásson és azt mondja minden rendben.ne izgulj, mert ha kiegyensúlyozott vagy, annál jobbat nem tehetsz a babádnak!!!!
A vetélések 85 %-a az elsõ 12 hétben következik be, tehát igen, most már sokkal kisebb az esély arra. Nyugodj meg, ahogy az elsõ válaszoló is írta, a legfontosabb, hogy kiegyensúlyozott légy és ne stresszelj ezen!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!