Találatok a következő kifejezésre: A vetélés kezdödik (5 db)

A vetélés hogy kezdödik hirtelen vagy fokozatosan vérzik, görcsöl? Nekem van egy kis rozsaszin folyás lehet abbol baj?

Legjobb válasz: Szia! Semmi baj még ha csak rózsaszín! Legfontosabb hogy feküdj le azzonal pocod fel a lábaid és ha egyedül vagy otthon hívj valakit társaságnak ha baj lenne. A vetélés kisebb-nagyobb görcsökkel kezdõdik majd elõször barnás aztán erõs piros színû lesz a vérzés. Végül akár szövetdarabkák is ürülhetnek. De akkor AZONNAL irány a legközelebbi kórház!! Akár mentõvel is. Reméljük nálad nem ilyenrõl van szó. Jó egészséget nektek!

Szia! Semmi baj még ha csak rózsaszín! Legfontosabb hogy feküdj le azzonal pocod fel a lábaid és ha egyedül vagy otthon hívj valakit társaságnak ha baj lenne. A vetélés kisebb-nagyobb görcsökkel kezdõdik majd elõször barnás aztán erõs piros színû lesz a vérzés. Végül akár szövetdarabkák is ürülhetnek. De akkor AZONNAL irány a legközelebbi kórház!! Akár mentõvel is. Reméljük nálad nem ilyenrõl van szó. Jó egészséget nektek!
Szia!Szerintem ne várj semmire, menj el az orvoshoz.Én májusban veszitettem el a babámat sajnos, és elõször csak egy pici rózsaszin volt.Azonnal mentem a dokihoz és már nem volt szivhangja.A görcsök csak késõbb kezdõdtek végül mûszeresen be kellett fejezni.Ne ijedj meg nem biztos hogy baj van mert ebben az idõszakban a hormonváltozások is okozhatják ezt de azért mihamarabb nézesd meg.Sok szerencsét!!!
Szia, nekem szerencsére nem volt vetélésem, de a középsõ babával kb. a 8-9. héten volt egy kis, pár napig tartó rózsaszínes folyásom. A dokim azt mondta, hogy ameddig nem igazi véres színû, addig nincs baj.
Én sajnos tavaly februárban játam ugyanúgy mint az elõttem szóló!Nekem is rózsaszínû kevés folyással kezdõdõtt, kaptam rá gyógyszert de már késõ volt!Másnap egyre erõsödött a vérzés, jöttek a görcsök és a szövetdarabok!Missed ab lett a vége sajnos! Menj orvoshoz, vagy akár kórházba!!!!!!Egy percig se halaszgasd!!!

Hogy kezdődik a vetélés? Egyből sok vér, vagy előbb gyenge, mint a menzesz? Előbb görcsöl vagy előbb jön a vér?

Legjobb válasz: Nekem kevés vérzés jelentkezett(reggel), elmentem orvoshoz, hazaértem,és du már dõlt belõlem a vér, nagyon enyhe görcs volt csak,de az is csak pár órán át tartott!

Nekem kevés vérzés jelentkezett(reggel), elmentem orvoshoz, hazaértem, és du már dõlt belõlem a vér, nagyon enyhe görcs volt csak, de az is csak pár órán át tartott!
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy leírtad. Szörnyû lehet 3-szor átélni, én is attól félek, hogy a missed ab miatt ismétlõdni fog. Mondjuk az enyém már 8 hetes volt. Nekem alapból magándokim van, állítólag nagyon jó, ennek ellenére gondolkozom az orvosváltáson. Lehet, hogy nem tehet róla, de úgy érezem, nem vett elég komolyan. Azt nem tudod véletlenül, hogy az 5. héten mibõl lehet látni, hogy nem marad meg? Jobbulást!
Sajnálom kedves kérdezõ, mielõbbi gyógyulást testileg és lelkileg is. Én vagyok a "dolgozó" nõ. Nos, szóval nem vagyok eszement, hogy vetéléskor dolgoztam, de irodai munkát végzek, tulajdonképpen ülök, és jobb volt idebent ülni, a gondolataimat elterelni, mint otthon parázni, hogy mi lesz. Itt legalább emberek között voltam, otthon meg tök egyedül lettem volna. A másik! Nekem sajnos ez a harmadik babám, akit elveszítettem. Az elsõnél nem vette észre a doki idõben a bajt, a 12 heti genetikán derült ki, 13 hetesen elvetettem, mert beteg lett volna... Tavaly volt egy spontán vetélésem, problémamentesen. Ezek után úgy gondoltam, hogy ha már megengedhetem magamnak, akkor megyek egy magánklinikára Pestre, ahol kivizsgálnak, és biztosabb kezekben vagyok, mint itt, ahol élek. Sajnos itt nagyon rossz a kórház, Édesanyám 3 hónapja ment el, van tapasztalatom milyen körülmények voltak, mennyire szakképzett orvosok...:( Sajnos saját magamon is tapasztaltam és Anyuval kapcsolatosan is.... Na a lényeg, hogy már az 5 heti ultrahangon megmondta a doki itt a magánrendelõbe, hogy sajnos ez a baba sem fog megmaradni. Felkészültem rá, megbeszéltük együtt a dolgokat, azt mondta, hogy két dolog közül választhatok, hogy vagy mûtét, vagy spontán. Elmondta a kockázatokat, veszélyeket. Elmondta azt is, hogy a spontán vetélésnél, 99, 9%, hogy minden rendben fog menni, kiürül a szervezetembõl. Persze vannak kirívó esetek, ilyenkor jönnek, hogy bennemarad az emberbe ez meg az, de ugyanez megvan a mûtétnél is. Sõt, ott még nagyobb a kockázat, hogy átszúrják a méhet, jobban megviseli a szervezetet stb... Na lényeg az, hogy én mindent figyelembe vettem, utána néztem, hogy pl külföldön nem is erõltetik ezt a mûtéti dolgot, ott adnak egy tablettát, hogy meginduljon a spontán vetélés, mindent a természetre bíznak. Nálunk, itt Magyarországon nagyon erõltetik ezt a mûtétet. Szerencsére nálam minden rendben lezajlott. Így nem kell 3-6 hónapot várnunk újra a babapróbálkozásával, egybõl belevághatunk már most. Ezeket csak azért írtam le, hogy most már tudom milyen különbség van orvos és orvos között, állami kórház és magánkórház között. Kívánok mindannyiunknak egészséges babákat, minél hamarabb!!!:)
A kérdező hozzászólása: Sajnálom. Én is így jártam, azért kérdeztem a dolgot. Nálam is barnázással kezdõdött, de az már hetekkel ezelõtt elmúlt. Már túl vagyok a mûtéten, pont annyira volt szörnyû, mint képzeltem, és nem voltak illúzióim.
Hát nekem az egyik babámnál egy enyhe barnázás volt.. gyorsan elmentem UH-ra mert éreztem hogy baj van.. kiderült, hogy már nem él a pici a hasamban. :( A második terhességemnél szintén volt egy kis barnázás, semmi hasi görcs, megint elmentem UH-ra és megint kiderült, hogy már nem él a kicsikém.. :(((( Egyik babám a 6.héten a másik babám pedig a 11 héten halt el.. mindkétszer mûszeres befejezést kellett végezni, mert nem akartak kijönni maguktól szegénykéim.. kegyetlen volt.. :((( senkinek nem kívánom ezt az élményt.. :((( Feldolgozni pedig nem lehet, csak megtanulni vele élni.. :((((
Ha a vérzés kezdõdik még a mûtét elõtt, azonnal kórházba kellene menni, mert - különösen, ha már nem 3-4 hetes volt, hanem idõsebb - életveszélyes állapot alakulhat ki, akár a túl erõs vérzés, akár a benn maradt darabok miatt vérmérgezés. Nem feltétlen, hogy így lesz, de sok esély van rá. A dolgozó, éppen vetélõnek: gyorsan hagyja abba a munkát, és menjen orvoshoz! Ez nem játék, súlyos következményei is lehetnek!
Dolgozom... Most már jobb, nem vérzek annyira. Kijöttek azok a darabok belõlem délelõtt, aztán már mérséklõdött a vérzés is.
A kérdező hozzászólása: Sajnálom... De ugye van otthon veled valaki? Nem kell ilyenkor kórházba menni? Nehogy rosszul legyél...
Nekem is elhalt... ma kezdõdött igazán a vetélés. Elõtte két napig csak maszatoltam. Aztán ma reggel élénkpiros vérzés, a betéteket egymás után cserélgetem, aztán nemrég elég nagy darabok jöttek ki. Ez egy kicsit rémisztõ, de jobb mint a mûtét...Meg arra gondolok, hogy inkább ürüljön ki minden természetesen, mintsem mûteni kelljen. Reggel iszonyúan görcsölt a hasam, mint egy erõs menzeszkor...
A kérdező hozzászólása: Igen, azt mondta a doki, hogy elhalt terhesség, és csak a petezsák látszott.
Nekem sem volt semmi tünet. Bár nekem nem fejlõdött a petezsákban semmi, ezért került sor a terhességmegszakításra.
Nekem enyhe, élénk piros vérzéssel kezdõdött, ami egyre erõsebb volt, estére meg ahogy az elsõ válaszoló is írja, ömlött belõlem. A görcsök nem jelentkeztek azonnal, legelõször a vérzés indult meg. Viszont estére lezajlott a vetélés, onnantól kezdve még 6 napig véreztem. Én szedtem Ergam cseppet, ami segíti a kilökõdést. Nem igazán értem amúgy. Már tudod, hogy meghalt a babád? Vagy csak félsz tõle? Ha az utóbbi, akkor semmiképp se görcsölj ilyenen!
A kérdező hozzászólása: Sajnos az enyém is elhalt, azt mondták, hogy bármikor megindulhat a vetélés.
Ne ilyen dolgokkal foglalkozz (tudom, könnyû mondani), hanem pihenj, olvasgass, vagy amit enged az orvosod!!!!!! :-) Nyugi! A férjem mondogatta annó, hogy az idegeskedéssel és a sírással csak ártok. Én 5 hetes voltam amikor kiderült hogy elhalt a terhességem, de nekem semmi vérzés és semmi görcs nem volt; gondolom kicsi volt még hozzá. Nem kellett mûteni sem, 2 vérvételt csináltak ami igazolta, és ennyi. Biztosan függ a terhesség korától. Pozitív tartalmú dolgokat olvass, és ha bármi furcsát tapasztalsz, szólj azonnal az orvosodnak, vagy csörögj be a nõgyógyra, és kérdezz rá hogy be kell-e menned. Nem lenne jobb ha befektetnének???? Kapsz valamit a terhesség megtartására?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Másoknál? Nekem bármikor megindulhat a vetélés, azt mondták. Egyedül vagyok itthon és eléggé félek. Persze telefon van a közelen.
Háát, nekem csak 3 napig gyenge vérzésem volt, in kább barnázás, de kevés. Az UH-on pedig kiderült, hogy már rég nem él a baba. Nyilván beindult volna erõsebb vérzéssel nekem is, ha nem mût meg másnap adokim, de nekem csak gyenge barnázással-vérzéssel kezdõdött. Görcs semmi nem volt. Csak puffadtam iszonyatosan.
Én is 5. hetes voltam, most 25-én csak görcsöltem, 26-án már elkezdtem barnázni, viszont 27-én reggelre elöntött a vér. Azonnal rohantunk is az orvosomhoz, de õ már az UH-on semmit sem látott. Spontán vetélésem lett, még több mint 1hét után is még távoznak belõlem darabok. Egyetlen szerencsém, hogy nem éltem még bele magam, így nem hagyott mély nyomot bennem lelkileg. Illetve itt a 4 éves lányom, aki segít feledtetni a bajokat..

Hogyan kezdődik a vetélés mik az árulkodó jelek?

Legjobb válasz: Amennyiben állapotos vagy töröld ki ezt a szót a fejedbõl. Beszélgess a pocaklakódhoz, tervezd a jövõt. Irj listát miket kell majd beszerezni, gondolkozz neveken. Képzeld el milyen lesz amikor megszületik, vajon a Te orrodat, vagy a párodét örökli stb. Nézegess babaholmikat. Sétálj nagyokat, sokat pihenj. Fõzzél egészséges kajcsikat. És pikk-pakk a kezedben lesz a babád. Nekem elhiheted! :)

Amennyiben állapotos vagy töröld ki ezt a szót a fejedbõl. Beszélgess a pocaklakódhoz, tervezd a jövõt. Irj listát miket kell majd beszerezni, gondolkozz neveken. Képzeld el milyen lesz amikor megszületik, vajon a Te orrodat, vagy a párodét örökli stb. Nézegess babaholmikat. Sétálj nagyokat, sokat pihenj. Fõzzél egészséges kajcsikat. És pikk-pakk a kezedben lesz a babád. Nekem elhiheted! :)
Sziasztok! Nekem pár hete volt vetélésem, de még a picinek (szerencsére)nem volt szívhangja, úgy 5-6 hetes lehettem. Nálam a tünet csak annyi volt, hogy megjött teljesen normális módon, így "beavatkozás nélkül" kiürült a szervezetembõl.
Nekem sajnos tegnap derült ki, hogy megállt a szíve. A 7. héten még tökéletesen fejlõdött, dobogott a szíve...tegnap pedig hiába van rendben a méhem, szépen fejlõdik...a baba szíve egyszerûen leállt. SEmmi jele nem volt!!!!!semmi!!!!:(
Szia! Nekem nem volt semmi jele a vetélésnek.Ugyanúgy megmaradt az émelygés, mellfeszülés is.Vérzés és görcs sem volt. Ezért meg sem fordult a fejembe, hogy baj lehet.5 hetes voltam amikor bekövetkezett a baj.Az embriónak nem volt szívhangja.Ne izgulj és ne gondolj semmi rosszra.Ez ilyenkor sokat ér!

S. O. S! 8 hetes kismama vagyok tegnap ota gyenge alhasi fájdalmam van kis görcsel reggel óta vérzek de nagyon gyengén már nem görcsölök annyira szűnik a fájdalom vetélésem volt? Vagy kezdődő vetélésem van?

felhivtam a dokit ö azt mondta h vizsgálat nélkül semmit nem tud mondani ha erösödne a vérzésem menjek korházba ha marad igy akkor szerdán keressem fel nagyon félek! elöre is köszönöm mindenki segitségét

Legjobb válasz: Szten te kérdeztél már lejjebb is. Azonnal kórház,ha azt akarod,hogy a babád megmaradjon!!!! Nem bántani akarlak, jóindulatból mondom, ne itt ülj. Inkább menj feleslegesen,mint....

Szten te kérdeztél már lejjebb is. Azonnal kórház, ha azt akarod, hogy a babád megmaradjon!!!! Nem bántani akarlak, jóindulatból mondom, ne itt ülj. Inkább menj feleslegesen, mint....
Nagyon nagyon sajnálom. Kitartást neked!!!!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen mindenkinek a segitségét sajnos elment a babám tegnap mire beértünk a korházba már erösödött a vérzésem azt mondta a doki h már pénteken amikor idegesség miatt begörcsöltem már akkor elment a baba keden kell vissza mennem h kikaparjanak
Ha elkezdodott a veteles akkor sem biztos hogy tudnak vele mit kezdeni a korhazban!Velem nem tudtak sot kb be sem engedtek mondvan kisterhesseg (7hetesen ment el a babam)...De remeljuk nalad a legjobbakat!Lehet hogy csak "emlekezett" a szervezeted a menzire!
Mi újság?
Sajnálom, de remélem idõben bementél és minden rendben, én pontosan 8 hetesen vesztettem el a babámat, ugyanígy kezdõdött mint neked...
Szia! Kórház! Ott tudnak biztosat mondani!
Nagyon sajnálak:(Szerintem menj korházba már most ne várj!Sok rossz dolog tortént azért mert késo lett!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a jótanácsokat és kedves elsõ a kérdéssel énis találkoztam de nem én irtam ki azért köszönöm szépen mindenkinek és igy h tiis mondtátok nem várok szerdáig ha nem bemegyek most
Kórház, és a dokidat meg cseréld le! Lehet hogy nincs baj, de nem az a megoldás hogy vársz szerdáig.
Sajnos elõfordulhat! Én indulnék a kórházba azonnal! Vagy legalább az ügyeletre!
A kérdező hozzászólása: köszi szépen

Akinek volt már vetélése az mit tapasztalt? A görcsök folyamatosak vagy megszűnnek akár órákra mintha elvágták volna és majd kezdődik előről?

Legjobb válasz: Volt olyan vetélésem,amikor folyamatosan fájt a hasam , és volt olyan is amikor csak egy kis barna folyásom volt

Volt olyan vetélésem, amikor folyamatosan fájt a hasam , és volt olyan is amikor csak egy kis barna folyásom volt
A kérdező hozzászólása: 12 hetes kismami vagyok. Sajnos nekem is volt már egy vetélésem, de semmit nem éreztem. A héten voltam orvosnál ott azt mondták minden rendben. Viszont tegnap és ma délelõtt is több órán keresztül az alhasamnál hol jobb, hol bal oldal, valamikor középen éreztem valami fura érzést. De mikor lepihentem mintha elvágták volna.
Menj el orvoshoz, ne itt kérdezõsködj!!!!!! :S :S Remélem semmi bajod!
Mensi szerû görcsök(nem erõsek)a terhesség alatt elõfordúlnak többször is.Ilyenkor nõ a méhed.Persze azért menj majd el orvoshoz, de ha nem iszonyú erõs a fájdalom, és pihenéstõl javúl, akkor szerintem nincs semmi baj, csak azt érzed, amit minden kismama érez idõnként.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!