Találatok a következő kifejezésre: A vetélés bekövetkezhet (2 db)

A vetélés bármitől bekövetkezhet?

Kb. 3-4 hetes terhes vagyok, és azt mondták, hogy még ne nagyon éljem bele magam, mert még bármit?l elmehet. De nagyon vigyázok magamra, nem dohányzom, és semmi olyat nem csinálok, amit?l elvetélhetnék.

Legjobb válasz: Szia. Èld ugyanúgy az életed,mint elötte,csak me´g egészségesebben.Sok minden ehet a vetéles oka,pl,hogy nem egészséges az embrió,fertöze´s,vagy nehéz dolog emelése. Pihenj sokat,igyál sok folyadékot,egyél sok gyümölcsöt,szedjél magzatvédö vitamint,és minden endben lesz. Èn ugyan úgy dolgozom,de jobban odafigyelek,hogy mt,e´s hogyan.Nem szabad túlzásba sem esni. gratula a babához.

Szia. Èld ugyanúgy az életed, mint elötte, csak me´g egészségesebben.Sok minden ehet a vetéles oka, pl, hogy nem egészséges az embrió, fertöze´s, vagy nehéz dolog emelése. Pihenj sokat, igyál sok folyadékot, egyél sok gyümölcsöt, szedjél magzatvédö vitamint, és minden endben lesz. Èn ugyan úgy dolgozom, de jobban odafigyelek, hogy mt, e´s hogyan.Nem szabad túlzásba sem esni. gratula a babához.
Ne aggódjál a vetélés sem megy olyan könnyen annak mindig oka van. Ezért azt tanácsolom, hogy kerüld a fertõzés veszélyeket mint pl.a WC idegen helyen, most lehetõleg ne járj strandra mert még pici a baba és a védekezõképessége még nem alakult ki, nagy tömegben ha lehet ne járj, fokozottaban tisztálkodjál, a gyümölcsöket, zöldségeket jól mosd meg mert egy szalmonella fertõzés veszélyes lehet! Sok sikert, vigyázz magatokra! (Szintén terhes anyuka.)

Rossz fog miatt bekövetkezhet vetélés (pl. gyulladás a fog gyökerén)? Vagy nincs összefüggés?

Legjobb válasz: Anno azt olvastam, hogy azért kell elmenni terhesség alatt is fogorvoshoz, mert fennáll az esélye a gyulladás miatti vetélésnek, de én vagyok rá a példa, hogy nem feltétlenül, mert terhességem alatt nekem is begyulladt a fogam, nem mentem fogorvoshoz (na erre nem vagyok büszke, de már a fog szótól is gyomorgörcsöm van :-)), és nem lett semmi baja a babának.

Anno azt olvastam, hogy azért kell elmenni terhesség alatt is fogorvoshoz, mert fennáll az esélye a gyulladás miatti vetélésnek, de én vagyok rá a példa, hogy nem feltétlenül, mert terhességem alatt nekem is begyulladt a fogam, nem mentem fogorvoshoz (na erre nem vagyok büszke, de már a fog szótól is gyomorgörcsöm van :-)), és nem lett semmi baja a babának.
Úgy tudom inkább szokottnál nagyobb mennyiségû hajhullást okoz. Arra hat inkább.
Durva esetben lehetséges.
konkrétan gyulladás van a fogadon, vagy ez csak elméleti kérdés? Ha be van gyulladva, inkább kezeltesd, nehogy kihulljon, ha csak elméleti, akkor ne agyalj ezen.
(Most lehet, hogy hülyeséget írok, ne vegyétek alapul. De én eddig úgy tudtad, lehetséges, hogy rosszul..., de úgy: Hogy egyrészt a legtöbb és biztosra menõ fogorvos röntgent felvételt készít a fájó fogról, ha kívülrõl nem látszik semmi. (Vannak ugye a barbárfogorvosok, akik rögtön fúrni kezdenek, és pontosan nem biztosak benn, hogy melyik györkérhez kell fúrni...) És azt gondoltam, hogy a röntgent gépet kellene elkerülniük a terhes anyáknak, hogy ez lehet esetleg rossz hatással rájuk. Másik, hogy sokan a szülésnél is nagyobb szenvedésnek élik meg a fogászati kezelést, és nehogy ott kezdjenek el szülni... Hát én ezeket gondoltam. De lehetséges, hogy ahogy a 2-es válaszoló írja, a gyulladási góc a veszélyes a terhes nõre. Ezeket a gócokat pedig sokszor már akkor is észreveszi egy profi fogorvos röntgent felvételrõl, amikor még nem is fáj.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy írtatok. Volt egy vetélésem 2 hónapja, és most gyökér kezelni kell a fogamat, ami valószínû már akkor is rossz volt. De csak most fájdult meg, belülrõl lyukadt ki. Így arra következtetek, hogy lehet a rossz fog, (ami ugye egy góc is), miatt indulhatott el a vetélés. Persze ezt csak én feltételezem....
lehet, hogy egyszerûen nem lett volna életképes a magzat, mindentõl függetlenül
A kérdező hozzászólása: Persze én is inkább arra gondolok, csak talán, lehet ez is lehetett-e a gond.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!