Találatok a következő kifejezésre: A vetélés 5 (74 db)

Miért nem indul be ennyi idõ alatt a vetélés? 5 hetesen úgy néz ki megállt a fejlõdésben a magzat, ezt a 9 hetes UH-on mondta az orvos, 2-3 hét múlva kell újra menni.

Legjobb válasz: Ezért hívják missed ab-nak,vagyis megkésett vetélésnek. A magzat elhal,a szervezet mégsem "löki ki". Elõbb utóbb megtörténne a vetélés,de ezt nem szerencsés kívárni,befejezik mûszeresen a terhességet.Sajnos én is átestem ezen, 13 hetes terhesen derült ki,hogy a 8-9. hét körül leállt a baba fejlõdése. Okot nem mondtak,csak azt,hogy elsõ terhesség során gyakori,és hogy a természet szelektál :( Sok erõt kívánok neked!

Ezért hívják missed ab-nak, vagyis megkésett vetélésnek. A magzat elhal, a szervezet mégsem "löki ki". Elõbb utóbb megtörténne a vetélés, de ezt nem szerencsés kívárni, befejezik mûszeresen a terhességet.Sajnos én is átestem ezen, 13 hetes terhesen derült ki, hogy a 8-9. hét körül leállt a baba fejlõdése. Okot nem mondtak, csak azt, hogy elsõ terhesség során gyakori, és hogy a természet szelektál :( Sok erõt kívánok neked!
Na mi a helyzet?Mit lehet tudni?
Én a helyedben elmennék egy másik orvoshoz, mert ez így nem állapot. Lehet hogy él a babád. Rosszulléteid nincsenek?
A kérdező hozzászólása: Nem volt szívhang, azért akar várni, hogy esetleg késõbb fogant. De tudom, hogy nem. Jövõ héten megyek vissza.
De volt szívhang? Errõl mondott valamit a doki? Akárhogy is, szerintem is nagyon hosszú ez a várakoztatási idõ. Nálunk anno egy hétfõi napon derült ki, hogy leállt a fejlõdés, elhalt a baba és még azon a héten szerdán meg is mûtöttek. Tényleg fertõzést kaphatsz, arról nem is beszélve, hogy lelkileg is nagyon rossz hetekig a halott magzattal a szíved alatt.
Akkor még él, csak úgy tûnik nem fejlõdik?
A kérdező hozzászólása: Arra vár, hogy lesz-e addig változás. Esetleg megindul addig a vetélés magától is. Én sem értem miért kell ilyen sokáig húzni.
Ráadásul olyan fertõzést kapsz ha tényleg nem él a baba, mint a huzat :(
Szia!Nekem sem lökõdött ki és missed ab mûtét lett a vége, elsõ baba lett volna, 9+3 hetesen mentem Uh-ra és közölték hogy nincs szívhang rá két napra kellett vissza mennem megerõsítésre és nem volt ott sem majd kövi nap mûtöttek szóval keddi nap kiderült hogy gond van már pénteken meg is mûtöttek ez 6 hete volt!Nem kellett 2-3 hetet várnom nem értem ezt hogy neked miért kell!
2-3 hét múlva kell újra menni, miért?
A kérdező hozzászólása: Örülök, hogy Neked sikerült. Sok boldogságot a picihez!
Igen, azóta született egy egészséges kisfiam. A missed ab. utáni 6. hónapban sikerült teherbe esnem újra és egy problémamentes várandósság után megszületett. Most volt 10 hónapos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen és sajnálom, hogy veled is ez történt. Azóta van már baba?
A kérdező hozzászólása: Azóta megmûtöttek.

A terhességem 5. -dik hetében járok és éjszaka tüsszentésnél belehasított a petefészkembe ez lehet vetélés? Semmi más problémám nincs! A vetélés vérzéssel jár?

Már volt egy vetélésem és félek!

Legjobb válasz: Nekem is volt két vetélésem, úgyhogy a terhességemet a kislányommal végigparáztam. Hiába mondták, hogy ne idegeskedjek, minden apróságot felnagyítottam. Ha belehasít, az a méhtartó izomszalagok feszülését jelent, ilyen késõbb is lesz, pl. hirtelen mozduláskor. Szedj MagneB-ot. Nekem az orvos felírt Utrogestant is a vetélés elkerülésére, az elsõ 3 hónapban. A vetélés szerintem nem kezdõdik fájdalommal, hacsak nem vmi baleset éri a kismamát. Nekem mind a kétszer úgy volt, hogy elõször elmaradt a hányinger, majd egy kis barnázás, végül vérzés, 8 és 10 hetesen. De azóta megszületett a kislányom, úgyhogy neked is azt kívánom, sikerüljön, csak ne idegeskedj, pihenj sokat, szedj MagneB6-ot. Ja, és a tüsszentés. Én allergiás vagyok, és akkorákat tüsszögtem terhesen, hogy majd kiugrott a hasam, de ebbõl mégse lett semmi baj, úgyhogy ne aggódj.Minden jót neked!

Nekem is volt két vetélésem, úgyhogy a terhességemet a kislányommal végigparáztam. Hiába mondták, hogy ne idegeskedjek, minden apróságot felnagyítottam. Ha belehasít, az a méhtartó izomszalagok feszülését jelent, ilyen késõbb is lesz, pl. hirtelen mozduláskor. Szedj MagneB-ot. Nekem az orvos felírt Utrogestant is a vetélés elkerülésére, az elsõ 3 hónapban. A vetélés szerintem nem kezdõdik fájdalommal, hacsak nem vmi baleset éri a kismamát. Nekem mind a kétszer úgy volt, hogy elõször elmaradt a hányinger, majd egy kis barnázás, végül vérzés, 8 és 10 hetesen. De azóta megszületett a kislányom, úgyhogy neked is azt kívánom, sikerüljön, csak ne idegeskedj, pihenj sokat, szedj MagneB6-ot. Ja, és a tüsszentés. Én allergiás vagyok, és akkorákat tüsszögtem terhesen, hogy majd kiugrott a hasam, de ebbõl mégse lett semmi baj, úgyhogy ne aggódj.Minden jót neked!
Ilyen nekem is nagyon sokszor volt. Volt, hogy annyira fájt, hogy nem is vettem levegõt... továbbá elõfordult olyankor is, ha hátamon feküdtem, és elkezdtem nevetni, vagy köhögni, vagy épp megfordulni készültem, de hirtelen mozogtam. Semmi baj nem lett belõle. :) Ne ijedj meg, ha többször is lesz ilyen. Ha vetélés indulna be, és fájással jár, akkor valószínûleg görcsös, menstruációhoz hasonló fájást tapasztalnál. De ez, amit leírtál, nem a vetélés jele :) Boldog babavárást :) 36 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztató szavakat, talán így egy kicsit megnyugodtam!Kedden megyek orvoshoz és remélem csak jót fog mondani!Sok sok egészséget kívánok én is nektek!

6hetesen megyek Uh-ra látni már a babót? 5 hetesen voltam és akkor csak a petezsák volt. Sajnos volt már vetélésem ezért a korai vizsgálatok.

Legjobb válasz: Nekem 2 vetélésem volt.A 3 terh.nél 5 hetesen csak gesztációs gyûrût írt a doki,kaptam Utrogestant és 8 hetesen kellet visszamennem. http://www.kepfeltoltes.hu/view/090303/K_p000_www.kepfeltolt.. Akkor ilyen volt:) 7 hét után már szívhang is van.

Nekem 2 vetélésem volt.A 3 terh.nél 5 hetesen csak gesztációs gyûrût írt a doki, kaptam Utrogestant és 8 hetesen kellet visszamennem. http://www.kepfeltoltes.hu/view/090303/K_p000_www.kepfeltolt.. Akkor ilyen volt:) 7 hét után már szívhang is van.
Szia! szerintem-ha jó a gép, jó a doki, éppen úgy van a picur-akár már látható is lesz. A biztosabb a 7. hét, akkor már szívhang is lesz:)
A kérdező hozzászólása: Ugy várom már a hétfõt:) Nagyon ari a kép:) )) Remek a doki és jo a gép is.Már kaptam képet a petezsákról is és szépen látszik, kb 6mm-es.
Én 6 hetes és 1 naposan mentem elõször, akkor 3.5 mm-es volt a baba, volt szívmûködés is, szóval ha minden igaz, simán látszik már a babóca.Minden jót nektek!
Én is 6+1 hetesen voltam elõször uh-n, szépen dobogott a szive és 6 mm volt:)

4-5 hetes kismamák, ti mit szedtek ha meg vagytok fázva? A Vetélést hogyan lehet észrevenni?

Legjobb válasz: Kora terhességben ajánlott "csínján" bánni a gyógyszerekkel, vagyis orvosi javaslat nélkül semmit sem szedni. A vetélésnek több fajtája van, nem minden esetben jár vérzéssel és vagy görcsöléssel.

Kora terhességben ajánlott "csínján" bánni a gyógyszerekkel, vagyis orvosi javaslat nélkül semmit sem szedni. A vetélésnek több fajtája van, nem minden esetben jár vérzéssel és vagy görcsöléssel.
hársfatea, fokhagyma, kamillatea... gyógyszert semmiképpen ne kivétel a láz, ami veszélyes - algopirin torokfájás- tantum verde (a spray jobb mint a pasztilla) én is beteg voltam és nem lett semmi baja a babámnak (már 3 éves) NE AGGÓDJ!
Ennyire korai terhességnél inkább a hagyományos, nem gyógyszeres gyógymódokat alkalmazd, vagy beszélj orvossal, hogy mit lehet.
Szia.Ocillococcinum-ezt ajánlom.Kismamák is szedhetik.Nekem bevállt :)
9.hétben vagyok most voltam megfázva. Ha nem vagy lázas maradjon a tea, gyógynövényes cukorka stb. Ettõl nem baja a babának.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen

Egy éven belül 3 spontán vetélésem volt, mindegyik az 5. hétben. A vérvétel nem utal alacsony progeszteron szintre. Lehet Pcos a vetélések mögött?

Legjobb válasz: Lányomnál is igy volt, kiderült, hogy lisztérzékeny. Féléves diéta után sikerült a baba.

Lányomnál is igy volt, kiderült, hogy lisztérzékeny. Féléves diéta után sikerült a baba.
A helyedben elmennék egy komplett kivizsgálásra. Ha ilyen szépen sikerült teherbeeseni akkor a "megtartással" vannak gondok. Ki kell derítnei! Remélem fény derül rá és nem soká babázhatsz! Szerintem kezd a háziorvosnál vigyél minden papírt vagy válts nõgyógyászt! Ha nincskeress egyet aki jó.
3 vetélés után méhtükrözésre is szükség lehet! Egy sövény is okozhat ilyet!
Az egyik ismerõsöm örökletesen hajlamos a trombózisra. Neki is koraterhességben mentek el a babák (4), aztán jöttek rá, hogy trombózis hajlamos. Nem tudom, milyen gyógyszereket kapott, de már van babájuk. Ha volt a családodban trombózisos/trombózis gyanús beteg, feltétlen említsd meg a nõgyógyászodnak.
Én 2x vetéltem, csak a 11 és 12.héten. PCO-m van és inzulinrezisztenciám, most várom a 3.babámat, hozzáteszem, eléggé félek, hogy megint megtörténik a baj. Rengeteg minden okozhatta, menj el egy meddõségi központba, mert például az inzulinrezisztenciát sok helyen nem nézik, és rengeteg nõnek van, valamint olyan pajzsmirigy hormonokat is néznek, amit egy normál klinikán nem, pedig szükség lenne a teljes kivizsgáláshoz. Nekem ezeket néztek: vas TSH fT4 thyreoidea-peroxidáz AAT FSH LH ösztradiol prolactin tesztoszteron
A kérdező hozzászólása: Köszönöm segítségeteket, úgy látom nagyon összetett, bonyolult dolog lesz kideríteni ennek okát, mert leírásaitok alapján számos oka lehet a spontán vetéléseimnek. Mindenkinek köszönöm a segítséget, ezek alapján tájékozottabb lettem, így a dokimmal is könnyebben megbeszélhetem majd a további kivizsgálásokat. Szép napot mindenkinek!

Ugye ez nem a vetélés jele? 5+4 hetes vagyok, tegnap és tegnapelőtt volt egy-egy barna folt a bugyimon.

Nagyon megijedtem, sokat pihentem a hétvégén emiatt és ha minden jól megy, ma megyek dokihoz is. Már volt 2 vetélésem.

Legjobb válasz: A terhesség elején sokan barnáznak,nem feltétlenül jelent bajt.Azért jobb ha lát orvos ma.Nekem is volt már több vetélésem sajnos de az görcsökkel és rendes vérzéssel járt!Azóta lett három gyermekem és mind háromnál barnáztam picit.

A terhesség elején sokan barnáznak, nem feltétlenül jelent bajt.Azért jobb ha lát orvos ma.Nekem is volt már több vetélésem sajnos de az görcsökkel és rendes vérzéssel járt!Azóta lett három gyermekem és mind háromnál barnáztam picit.
Nekem 2 vetélésem voltugyanígy kezdõdött, de semmi görcsöm nem volt.Amúgy nem értem, miért nem mentél az ügyeletre!?Terhesség alatt semmilyen görcs, vérzés nem jó és nem természetes dolog.Ha már volt 2 vetélésed miért veszed félvállról a dolgokat??Le lehet pontozni, de annyira felháborít, ha valaki szeretne babát és volt már vetélése is, képes kivárni 2 napot az orvosig!!!Az ügyeletes doki is ugyanolyan orvos és segít!És így az elején minden másodperc számít!!! 20hetes pocis
A kérdező hozzászólása: Egyáltalán nem veszem félvállról a dolgot, hiszen szombat este volt egy 5 ft nagyságú foltom és vasárnap reggel ugyanígy, azóta semmi és ma rohanok is a dokimhoz. Máskülönben semmi vérem és semmi görcsöm nem volt, nem tudom ezt honnan vetted!
Az elsõ válaszoló írta, hogy õ görcsölt, én erre írtam, hogy nem feltétlenül tartozik görcs a vetéléshez, mivel nekem is barnázás volt csak.Én azt mondom felelõtlen vagy, hogy nem akkor mentél amikor felfedezted a pecsételést.A doki sem fog szebbeket mondani neked, erre készülj!Annyira mégsem ijedhettél meg ha 2 napot ölbe tett karral vársz.Inkább 10-szer feleslegesen az orvos, mint egyszer nem.Én azonnal mentem, mégsem tudtak segíteni és 1 pici barna pötty volt!Kívánom, hogy Neked tudjanak és még idõben menj!!
Nekem 3 hete van barnázásom....a doki mondta, hogy a baba mellett van egy vérömleny az okozza, most vagyok 8 hetes és még mindig tart...Az én dokim erre azt mondta hogy az ömlenynek távoznia kell magától vagy felszívódik. Tehát egyáltalán nem vagy felelõtlen kérdezõ!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. A doki tegnap megvizsgált és a barnázásra annyit mondott, hogy nem komoly, ne aggódjak, de ad rá gyógyszert.
Valószínûleg egyik sincs összefüggésben vele.
15 hetes terhes voltam a lagzinkon, én is táncoltam, buliztam, egész nap pörögtem, és szex is volt egészen a szülés elõtti napig...Ez nálam volt, másnál lehet máshogy van.amúgy nyugodj meg, ha jövõ hónapban lesz a lagzid, lehet még nem is tudod majd, h terhes vagy.(én olyan 5hetesen tudtam meg, addig nem nagyon foglalkoztam vele, h késik, máskor is volt már olyan, pláne mivel nyaraltunkm még kapóra is jött.Én ittam és cigiztem is abban az egy hétben, mivel meglepetés babánk van)
A barátnömnek 6 hónapos terhesen volt nemrég az esküvöje, szinte végigtáncolta az egészet, alig ült le és a mai napig semmi baja nincs. Én is ott voltam az esküvön 30 hetes terhesen, semmi bajom nem lett. Most 39 hetes multam, a párommal voltam eggyütt, de semmi gondom nem lett töle, szóval ne aggódj ezek miatt annyit, föleg ugy hogy még nem is vagy terhes. Ha meg az leszel biztos minden ok lesz veletek, csak ne idegeskedj. Az árt inkább.
3 vagyok Jajjj ne aggódj addig ilyeneken míg terhes nem leszel. Minden nõ más mint ahogyan minden terhesség is. Ami a sógornõddel megtörtént nem törvényszerû, hogy veled is megtörténjen. Amikor a kisfiamat vártam, végig szexeltünk és nem történt semmi baj. Mikor tavaly terhes lettem szex nélkül is bevéreztem és elvetéltem. Utána ez megtörtént még kétszer pedig nagyon vigyáztam és mindig volt segítségem feküdtem 2 hétig egyfolytában és mégis elvetéltem. Az orvosok nem tudtak mit mondani mert minden lehetséges vizsgálatot végig jártam és nem találtak semmit. Most 16 hetes terhes vagyok és csak az elsõ 12 hétben voltam eltiltva a szextõl. Ne aggódj, most még ezen mert ha terhes leszel akkor belefogsz õrülni a félelembe.
Az az igazság, hogy akármitõl elvetélhetett. Én többször is vetéltem már el, pedig minden utasítást betartottam amit a doki mondott és mégis megtörtént a baj.
Olyan jó lenne, ha nem tennétek fel ilyen kérdéseket. Mindenki parázik a rossz dolgoktól, de amikor ilyen rémtörténeket hall még rosszabb. Nagyon sajnálom a sógornõdet, de majd az orvosok megmondják, hogy mitõl volt.
12 hetes korig nem is szabad magát kímélnie a terhes nõnek. ez azért van, mert ha már akkor elmegy a baba, az valószínûleg betegen is született volna. úgyhogy ne aggódj a lagzid miatt, bulizz csak nyugodtan:)
A kérdező hozzászólása: Ez az eset 2évvel ezelõtt volt, és az orvosok AZÓTA SEM tudták megmondani, h mitõl volt!!A babával minden rendben volt, a szívhangja is tökéletes volt!!!Olvastam olyat, h az együttlét során az orgazmus spontán elindíthatja a szülést.Azért kérdezem, mert én is babát szeretnék, jövõhónapban lesz a lagzink és ha esetleg addig teherbe esek akkor számíthatok-e arra, h a sok tánctól és stressztõl elvetélhetek-e!!!!!!És ezek sajnos NEM rémhírek, hanem ez a valóság!!
A kérdező hozzászólása: NEHOGY FÉLRE ÉRTSÉTEK!!ÉN NEM TÕLETEK KÉREM A VÁLASZT H MIÉRT VETÉLT EL, HANEM CSAK VÉLEMÉNYEKET KÉREK!!HOGY SZERINTETEK LEHETETT-E MONDJUK A LAGZI MIATT MERT SOKAT TÁNCOLT..ÉN CSAK AZÉRT KÉRDEZEM, MERT ÉN IS LAGZI ELÕTT ÁLLOK ÉS HA ADDIG TEHERBE ESEK AKKOR NEM SZERETNÉK ÉN IS ÍGY JÁRNI!!NEM ORVOSI SZAKVÉLEMÉNYT KÉREK CSAK TANÁCSOKAT, VÉLEMÉNYEKET!!!!!
de pont azért kéne orvost kérdezni, mert õ tudja az elõzményeidet. Mennyire vagy stresszes típus - ez kihathat-e a terhességedre. Van-e bármilyen betegséged, érzékenységed, ami miatt veszélyes lehet bármi. Volt-e/van-e nemi betegséged, voltál-e már terhes... Stb... Az orvos tudja megmondani, kell-e majd pihenned, vagy mire kell vigyáznod, figyelned. Ha ezt így meg lehetne mondani, hogy a tánctól vagy a szextõl elvetél bárki, hidd el, sokkal több embernek lenne gyereke. A sógornõdnek is millió más dolog is befolyásolhatta a vetélést. Orvost, és védõnõt kérdezz, mire kell vigyázni, olyanokat, akik ismernek téged, az elõzményeidet!!!! 9.válaszoló

5 hetes terhes vagyok. Elkezdhetek e most inni palástfűteát a vetélés megelőzése érdekében?

Legjobb válasz: Én vetélésmegelõzésre céklalevet ittam. Éppen a terhességem elején voltam, amikor a Testõr címû mûsorban mondták, hogy 80%-ban csökkenti a vetélés esélyét. Mindig a DM-ben vettem Bio céklalevel. Tudom, nem a kérdésedre válaszoltam, de hátha hasznát veszed. Boldog babavárást :)

Én vetélésmegelõzésre céklalevet ittam. Éppen a terhességem elején voltam, amikor a Testõr címû mûsorban mondták, hogy 80%-ban csökkenti a vetélés esélyét. Mindig a DM-ben vettem Bio céklalevel. Tudom, nem a kérdésedre válaszoltam, de hátha hasznát veszed. Boldog babavárást :)
Persze! Én is 5 hetes vagyok, és én is iszom, vagyis én cseppek formájában szedem!
Szia! Én 6 hetes vagyok és én is ittam már a tehesség elõtt is a ciklus második felében amióta terhes vagyok azóta pedig minden nap két bögrével iszom. Bizom benne hogy jót tesz mert sajna nekem volt 4 hónapja egy vetélésem. Egyszóval igyad nyugodtan.

Miért olyan sok a vetélés az első terhességeknél? Mely hetek a legkritikusabbak? Mert ahogy átnéztem az erről szóló hozzászólásokat nagyon sokan 5-6 és a 9-10 hétben vetéltek.

Legjobb válasz: A vetélésnek rengeteg oka van. Barátnöm 3 babát vesztett el, közben egy baba megszületett. mikor a fával volt terhes akkor annyira biztos volt a baba, hogy 8 hónaposan egy csigalépcsön zuhant le és semmi bajuk nem lett. a másikak meg 3 hónaposan kipottyantak belöle. a doki nem tudja megmondani miért. ez elöfordulhat, nála meg pláne.

A vetélésnek rengeteg oka van. Barátnöm 3 babát vesztett el, közben egy baba megszületett. mikor a fával volt terhes akkor annyira biztos volt a baba, hogy 8 hónaposan egy csigalépcsön zuhant le és semmi bajuk nem lett. a másikak meg 3 hónaposan kipottyantak belöle. a doki nem tudja megmondani miért. ez elöfordulhat, nála meg pláne.
Az elsö 3 hónap, ami a vetélés szempontjából kritikus.De sajnos még az utolsó he´ten is meghalhat a baba... nem szabad ilyenekre gondolni.Àltalában az a gond, hogy a magzat beteg lenne, valamilyen genetikai probléma, nem életképes, azért válik le.... Vagy, a megeröltetés, baleset......
Szerintem az is benne van, hogy régen ha kimaradt egy menstruáció nem csináltak egybõl tesztet, hanem ha megjött egy hónap múlva, úgy gondolták biztos csak valami miatt késett/közben meg lehet épp elment egy baba/.Én példámból mondom, mert 7 hetesen ment el a babám, és utána olyan vérzésem volt, mintha erösebb lett volna a havim.
fiával
Ha jól tudom, "természetes kiürülés" esetén normális a 3 hét, mûtéti befejezés esetén szokott a 4-6.héten megjönni.
Nekem sajnos mindkettõben volt részem, és rendesen egy hónap múlva jött meg.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!