Találatok a következő kifejezésre: A veszprémi szülészetén (6 db)

A romákat kirekesztik a veszprémi kórház szülészetén, roma ügyekben járatos jogvédők tudnátok segíteni?

A feleségem kénytelen a szülés előtti heteket a kórházban tölteni. Ma sírva hívott, hogy telirakták a nyolc ágyas kórtermet cigányokkal és ő nem bírja tovább. Büdösek, összesz...ják a WC-t, alpári módon káromkodnak egész nap. Én ezen teljesen felhúztam magam. Hogy gondolja, hogy egy népcsoportot ilyen viselkedéssel azonosít? Honnan tudja egyeltalán hogy romák? Na és ha igen? Miért nem tud a roma interáció kedvéért ráülni a sz..ros ülődeszkára? Hiába mondom neki, hogy nem mindegyik ilyen, de ő csak azt hajtogatja, hogy ő még csak ilyeneket látott. Menthetetlen, kérlek segítsetek észérvekkel, hogy tudnám rávenni, hogy felhagyjon ezzel a gyomorforgató rasszista viselkedéssel!

Legjobb válasz: Hehe :D

Hehe :D
Külön szobát kell ilyenkor kérni. Igaz , pénzbe kerül, de legalább nincsenek cigányok. De , lehet kevesebb ágyasat is kérni, ebben sincsenek cigányok, olcsóbb, mint az egy személyes.
Még szerencse, hogy nem gondoltad komolyan, már majdnem elmondtalak mindennek. Nem csak a Veszprémben van ez. Én is ismerek egy egészségügyes, fiatal hölgyet, aki az egyik megyei kórház szülészosztályán dolgozott. A cigányasszonyok direkt a lepedõre végezik a (nagy) dolgukat, indokolatlanul ugráltatják a személyzetet és lopnak is. Mellesleg büdösek , az alapvetõ higiénia nem létezik náluk. Meg egyéb finomságok.....
Ez a kérdés komoly? Talán te nem ismersz fel egy cigányt? Akcentussal beszél , kötekedik, kéreget....stb Én sem örülnék, hogyha egy cigányokkal tele kórteremben kellene feküdnöm , inkább fizetnék ért, de különítsenek el. Én a feleséged pártján állok , valószínû õ ismeri a cigányokat , de te még nem láttál egyet sem. Inkább segítened kellene az asszonynak és nem rasszistázni véres szájjal.
Kedves kérdezõ, egyrészt szerintem kamu az egész. Másrészt fognálak, beraknálak 8 cigány mellé és megnézném meddig bírnád. Könnyû így pofázni, hogy nem veled történik meg. Ez kb. olyan mint amikor Gyurcsány fogta a kis tábláját, "én is cigány vagyok" felirattal. A Rózsadombon könnyû cigánynak lenni, több milliárddal, nem õ él köztük.
Kedves kérdezõ, ezt a kérdést a politika topikban kellett volna kiírnod. Oda szokott járni egy bizonyos tetro nevezetû kommentelõ, aki nagy liberális cigányimádó, és bármit írsz neki, nem tudod meggyõzni, mert mindenre tud valami frappáns okosságot írni. Kívánom az összes ilyen cigányjogvédõnek, hogy Kolompár meg Rézmûves vezetéknevû szomszédai legyenek egyszer :D
A romák helyzete hagyján, de a válaszadók sötétsége az, ami igazán megdöbbent:O Tényleg ennyi embernek nem esik le, hogy ironizál a kérdezõ? Te jó magyar oktatás...
A kérdezõ csak ironizált. A kérdésben leírja milyen a helyzet a veszprémi kórházban.
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem kamu, tényleg ez van... B...meg, én azt hittem mindenki értni foja... http://hu.wikipedia.org/wiki/Ir%C3%B3nia
A kérdező hozzászólása: Kedves második: http://hu.wikipedia.org/wiki/Ir%C3%B3nia
A kérdező hozzászólása: Itt sajnos semmit nem lehet kérni. Felújítás van össze vannak zsúfolva. De azért egy liberális jogvédõt is szívesen meghallgatnék, hogy mi a véleménye?
Sehogy.
A kérdező hozzászólása: Sajnos ez komoly, komolyan ez van a veszprémi kórház szülészetén.
Tehát, nem gondoltad komolyan a kérdést?
A romáknak nem engedik meg, hogy a kórteremben dohányozzanak, de a WC-ben vágni lehet a füstöt. A feleséged kérhetné a fõnövért, hogy helyezzék át egy másik kórterembe. Ha egy borítékot, vagy egyéb ajándékot is mellékel a kéréséhez, akkor van is rá esélye.

A veszprémi kórház szülészetén hogy bánnak a kismamákkal és babákkal?

Jó és rossz tapasztalatokat is nyugodtan írjatok.

Legjobb válasz: Szia! Én nem panaszkodom, egy-két csecsemõs nõvért leszámítva mindenki nagyon kedves és segítõkész volt! :)

Szia! Én nem panaszkodom, egy-két csecsemõs nõvért leszámítva mindenki nagyon kedves és segítõkész volt! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm


Veszprémi szülészeten 24 órában vannak a babák velünk? Van lehetőség EDA-ra, ha szükségét érezném?

Legjobb válasz: Alapból nem 24 órát, mert éjjelre elviszik õket. Azt hiszem, talán 1 vagy 2 egyágyas szoba van, ott van mód a 24 órára. Én mondjuk örültem, hogy éjszaka pihenhetek. Egyébként szoptatásra éjszaka is kihozzák a babákat. EDA nincs, semmi nincs. Csak császárnál.

Alapból nem 24 órát, mert éjjelre elviszik õket. Azt hiszem, talán 1 vagy 2 egyágyas szoba van, ott van mód a 24 órára. Én mondjuk örültem, hogy éjszaka pihenhetek. Egyébként szoptatásra éjszaka is kihozzák a babákat. EDA nincs, semmi nincs. Csak császárnál.
Ha van még kérdésed szívesen válaszolok, kétszer szültem Vpben.
Szia! Aktuális még a kérdésed?
Az elsõ válaszoló biztos már régebben szülhetett mert azóta máshogy van már!
Kedves utolsó, megírnád, hogy most hogy van?
Utolsó vagyok!Csütörtökön lesz 5 hetes a kicsi lányunk, ugyhogy elég frissek még az élmények.Annyiban változott a dolog, hogy most már 24 órában az anyukákkal vannak a babák.EDA még mindig nincs csak esetleg gáz, bár én azt sem kaptam. Üdv Nektek!:)
Köszi! Azért érdekes lehet mondjuk egy 4 ágyas szobában... Az én nagyobbik fiam pl majdhogynem megállás nélkül sírt annak idején, kb fél órákat aludt. Imádták volna a szobatársaim, ha még éjjel is ott van.
Szia! Én vagyok aki írtam a változásokról! Én 5 ágyas szobába kerültem szerencsére imádni való csajokkal és az én babám volt az elsõ aki megszületett ezért amíg bent voltam csak az én kicsim volt baba a szobában és csak egyszer kelt fel éjszaka ugyhogy jó kislány volt most meg már fel sem kel éjszaka.Ettõl függetlenül nem egy jó megoldás mert ahol 5 baba van és egész éjjel váltakozva kelnek és sírnak ott sajnos nincs pihenés.Nekem szerencsém volt és a szobatársaimnak is.:) )

Milyen élmények maradtak bennetek a veszprémi kórház szülészetén? Minden esetben az ügyeletes orvosnál kell szülni és van -e privát szoba?

Kérlek adjatok tanácsot, vagy osszátok meg velem tapasztalataitokat, hogy milyen emlék f?z benneteket a Vp-i kórházhoz, milyenek a szülészn?k, mennyire veszik figyelembe a kéréseidet, milyen szobákba feküdtetek, mennyire humánusak, odaadják -e egyb?l a babát? Ha nincs probléma mennyi id?t kell bent tölteni, kell-e saját hálóing, segítenek a szoptatásban? Stb..

Legjobb válasz: Szia!Mi október 25-én jöttünk haza a kisfiammal!Én nagyon meg vagyok velük elégedve!Mind a szülésznõkkel,mind a csecsemõsökkel.Adnak pelust a babának,napi négyet,ami bõven elég,reggel 6 órától-21 óráig veled lehet a babád,mindent elmagyaráznak,és segítõkészek.Minden képen vigyél be jó vastag betétet,és bimbóvédõt,mellszívót.Babának mindent biztosítanak,én vittem be neki cumit,hogy ne legyen nyûgös.Nagyon szép szülést,és boldog babázást kívánok neked!Üdv Zsuzsa 10 hetes baba mamája.Üdv:Zsuzska

Szia!Mi október 25-én jöttünk haza a kisfiammal!Én nagyon meg vagyok velük elégedve!Mind a szülésznõkkel, mind a csecsemõsökkel.Adnak pelust a babának, napi négyet, ami bõven elég, reggel 6 órától-21 óráig veled lehet a babád, mindent elmagyaráznak, és segítõkészek.Minden képen vigyél be jó vastag betétet, és bimbóvédõt, mellszívót.Babának mindent biztosítanak, én vittem be neki cumit, hogy ne legyen nyûgös.Nagyon szép szülést, és boldog babázást kívánok neked!Üdv Zsuzsa 10 hetes baba mamája.Üdv:Zsuzska
Szia Én december 6.-án szültem és nagyon meg voltam elégedve. Szülésznõk?:Nagyon kedvesek és mindenre szivessen válaszólnak. Csecsemõsök?:Segítenek mindenben, megmutatják hogyan szoptass, pelenkáz és kezeld a köldökcsonkot.Bármikor bármiben segítenek, de ezt majd õk úgyis mondani fogják. Ha nincs gond 3-napig kell bennmaradni. Én 3ágyas szobába voltam, az elsõ nap egyedûl utánna voltak szobatársaim.Megkérdezik majd hogy mikor akarod hogy a baba mindíg veled legyen.Én hajnali 1kor szültem, reggel 6 és 9 kor kihozták szopira 12-tõl pedig mindíg velem volt.Este 10kor kell vissza vinni.Nálam 2doki volt bent a szülésnél mert voltak komplikációk és mind a kettõ nagyon kedves volt.Igaz akkor csak én szültem még a vajúdóban sem volt senki ezért is gondolom hogy azért kaptam sok figyelmet.Ha fájdalomcsillapítót akarsz kérni azt is adnak.Bár én kérdeztem mi van, az EDA-át nem mondta a doki, azt amit kaptam(szuri a fenékbe)nekem nem hasznélt.De nem olyan szörnyû a szülés, fáj de ki lehet bírni.Minden fájdalmat elfelejtesz ha megpillantod a gyermeked.Szép szülést és jó egészséget! 3-hetes bébi édesanyja

Veszprémi kórház szülészetének felújítása mikor készül el? Milyen lesz? Tényleg lesz a szobákhoz zuhanyzó és wc?

Legjobb válasz: Múlt héten az ultrahangon azt mondta a doki, hogy a csecsemõsosztály nov végére készen lesz.. Két ágyasak lesznek, de többet nem tudok. A szülõszobákat viszont csak tavasszal kezdik el felújítani..

Múlt héten az ultrahangon azt mondta a doki, hogy a csecsemõsosztály nov végére készen lesz.. Két ágyasak lesznek, de többet nem tudok. A szülõszobákat viszont csak tavasszal kezdik el felújítani..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Ideje volt már egy kis felújításnak. És hol lesz a szülõszoba, ha azt tavasszal kezdik újítani?
Na ez egy jó kérdés..:-) Ezt nem tudom, h oldják meg..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!