Találatok a következő kifejezésre: A veszekedés a (286 db)

Férfiak! Ha szerelmesek vagytok egy nőbe, de nagyon sok a veszekedés a kapcsolatotokban, akkor szakítanátok?

A n?,régi sérelmeit mindig felhozza,képtelen túllépni a múlton,emiatt rengeteget veszekedtek.(Naponta többször)

Legjobb válasz: Ez így kinyírja a szerelmet egy idõ után ... Mi az hogy nem tudjátok megbeszélni? Hány évesek vagytok? 2?

Ez így kinyírja a szerelmet egy idõ után ... Mi az hogy nem tudjátok megbeszélni? Hány évesek vagytok? 2?
Ha ilyen ostoba lenne mint te akkor igen.
A sok veszekedés egy idõ után mindenképp megöli a szerelmet, szóval csak idõ kérdése és otthagyja a pasi a csajt. Senki nem visel el hosszú távon egy pszichopata társat.
A kérdező hozzászólása: A férfi vagyok. Mi az, hogy nem tudjuk megbeszélni? Nem, nem vagyunk 2 évesek, de hiába magyarázom el, hogy mit miért tettem, hogy már változtak a dolgok és szeretem, egyszerûen nem képes felfogni. Minden nap elmondom többször is, de már nagyon unom. A sok veszekedés miatt és mert a szex sem túl sûrû, csókolóztam egy másik nõvel, de semmi több.Megbántam és bár visszacsinálhatnám.Azóta még több a veszekedés. Ha felhozom, hogy szakítsunk, mert így nem megy, azt vágja a fejemhez, hogy most, hogy tönkretettem lelkileg szépen lelépek, így könnyû. De már nem bírom, tele vagyok stresszel, a munkám sem tudom így végezni.
Akkor a nõ valószínûleg nem szereti a férfit annyira hogy ne a múltjával foglalkozzon, illetve ne csak magával.
dobnám... 31F
Mint aki nem evett négy órája! És lekevernék neki egy orbitális pofontot... :DDD
# 2 mért kéne tudnom?
kizárt h szakítanék. HA szeretem akkor nem tudnám otthagyni...
elsõ: honnét tudod hogy õ nem a férfi akinek a barátnõje ilyen? :D
Ja, most látom, hogy te vagy a férfi. Én a helyedben tuti otthagynám. Én az írásodból ítélve azt látom, hogy a maga részérõl mindent megtettél. A barátnõd pedig egy idegbajos, buta liba lehet, ha nem képes változtatni. Ha okos nõ lenne, szeretettel, megértéssel, gyengédséggel venne körül téged, a sérelmeket pedig intelligensen beszélné meg veled, aztán túllépne rajta. Hagyd a francba, nehogy már kikészítsd magad fiatalon. 26 N

Milyen gyakori a veszekedés a családotokban?

Els?sorban a férj-feleség összeszólalkozásra gondoltam.

Legjobb válasz: Amíg ketten voltunk a férjemmel, addig félévente 1 vita volt kb. Mióta megszületett a kislányom fáradtabbak vagyunk és bizony a vita is sûrûbben elõfordul. De max. havi 1-2. De engem már ez is zavar.... pedig nagyon szeretjük egymást, most várjuk a 2. babánkat :-) 4 éves házasok vagyunk 2 éves gyerekkel

Amíg ketten voltunk a férjemmel, addig félévente 1 vita volt kb. Mióta megszületett a kislányom fáradtabbak vagyunk és bizony a vita is sûrûbben elõfordul. De max. havi 1-2. De engem már ez is zavar.... pedig nagyon szeretjük egymást, most várjuk a 2. babánkat :-) 4 éves házasok vagyunk 2 éves gyerekkel
nem vagyok férjnél, nem élunk egyutt, de a baratommal (5 eve jarunk) nagyon gyakran vitazunk. 3 naponta mondjuk és akkor ugy összeveszunk, h nem szolunk egymashoz 2 napig :-) faraszto, és a vita vitat general, szoval nem erdemes elkezdeni
8 hónapja lakunk együtt és eleinte még nem volt sok vita most úgy átlagban heti 1-2. egyik sem nagyon komoly. én is ezt még az összecsiszolódásnak tudom be, mert amúgy én egy nagyon békés természetû vagyok, õ meg pont az ellentétem és meg kell tanulnunk kezelni egymást :D
mindennapos
Most 30 perce vitaztunk ossze, de mar kibekultunk, 3 naponta jelentkezik ez a vita, mert mar faradtak vagyunk mind2-en.Viszont azt hiszem a kapcsolatunkat még jobban erositi!talan???!!!:)
Házasságunk elsõ 3 hónapjában elég sokat veszekedtünk, amit mindketten úgy látunk, hogy ez volt a mi összecsiszolódásunk (elõtte nem éltünk együtt). Utána soha nem veszekedtünk, mióta megszületett a gyermekünk, újra van több vita, de inkább csak morgások (a fáradtság miatt), ill. az elmúlt egy évben nagyon sok minden történt velünk, még most pihenjük ki, ezek is kissé megviselték az idegeinket, de amúgy diretkbe nem szoktunk veszekedni. Ha bármin morgunk, nagyon gyorsan meg is beszéljük és újra szent a béke.
Minden napos, mert a drágám egy abszolút ész.
Hát bizony néha-néha összekapunk mi is, de általában hülyeségeken, és pár perc mulva szent a béke. (Zsoka)
nálunk ált én vok a hülye [email protected] dehát ettöl vagyok férfi de ált este ha valamelyikünk vmin megsértödik akkor elfordul és alszik reggel meg mintha mi sem történt volna de a legtöbb vita mindig akkor van mikor berugok és olyankor ha rám szol akkor én meg leszolom hogy akkor lehet menni na ekkor szokott leni egy párnapos hatásszünet aztán minden a régi bár elég ritkán szoktam berugni meg tudom is hogy hol a határ de azért van amikor nagyon berugok mert én igy tudom levezetni a feszültséget és ö ezt megérti de ne essen félreértés nem vagyok alkesz meg mindig elöre szolok hogy buli lessz a haverokkal és megérti egyébként részegen abszolut nem vagyok vele agressziv csak nem birom mikor el kezd piszkálni de megértem öt is
15:24 ez jó volt!
mindennapos
Nálunk fél évente fordul elõ kb 1x, de az is inkább szóváltás 3 mondatban mint veszekedés (7év, második babavárás).
Az már nagy baj, ha a házastársak már veszekedni se tudnak.Sajnos én odáig jutottam hogy ha már unom a veszekedést, nem szólok egy szót se 1 hétig is kibírom, hogy nem szólok hozzá. Igaz, nem vagyok bõbeszédû, és õ sem ... (23 évi házasság után, 42 éves nõ)
A 10.10-esnek üzenném, hogy ne mondj így le a boldogságodról, biztos nem ok nélkül maradtál a férjed mellett 23 éven át, fiatal vagy még, üljetek le, beszéljétek át a dolgot, újítsátok meg a házasságotokat, hogy olyan jó legyen minden mint régen. Úgy elszomorodtam azon a kilátástalan szomorúságon és lemondáson ami a hozzászólásodból áradt. Remélem nem bántottalak meg, mert nem akartam, csak szerintem nem szabad feladni, elõttetek még majd az egész élet. Sok sikert kívánok!
Ha sokat veszekedtek lehet jó lenne egy kis egyedüllét a kapcsolatotokban, de a gyerekeknek nem.
Vagy talán a gyerekek nélkül el kell menni valahova egy kicsit kikapcsolódni, ahol megbeszélitek a dolgokat.Menekülni mindig könnyebb, mint szembenézni a problémákkal, de hosszabb távon csak az utóbbi nyújt megoldást. 7 évet nem szabad csakúgy eldobni, harcolni kell a kapcsolatotokért!
Ez a szét kellene menni a párod szerint azt jelenti , hogy egy idõre szakitani ? Szerintem hülyeség az ilyen .Tinikorban volt , hogy tartsunk szünetet ... annak sem volt értelme .Döntsétek el , hogy vagy kõkeményen dolgoztok a kapcsolatért , nincs szétköltözés stb , ehelyett mindent átbeszéltek, változtattok dolgokban ha kell , törõdtök egymással, a gyerekeket rábizzátok a nagyszülõkre , hogy egy hétvégére el tudjatok menni a pároddal valahová . Vagy a másik véglet, hogy itt a vége fuss el véle !
Én sosem hittem ezekben a szünetekben. Mi miatt veszekedtek? Nem lehet megoldani a problémákat? Tudtok beszélgetni egymással, vagy elbeszéltek egymás mellett? Szeretitek még egymást? Ha simán szétmentek egy idõre az nem oldja meg a problémát. Az csak olyan, mintha átmenetileg szétköltöznétek, hogy utána a párod azt mondhassa, hogy neki ez így megfelel, maradjon is így, legyen végleges.
Hogy tud bármi megoldódni, ha nem találkoztok? Ez tinikorban is a szakítást jelenti, csak burkoltan, mint a maradjunk barátok szlogen. Ideje felnõttként szembenézni a gondokkal! Akartok tenni ellene vagy sem? Ha igen, akkor annak nem megoldása az, hogy nem találkoztok. A problémák maguktól nem oldódnak meg. Ha meg nem akartok vele foglalkozni, akkor ne szünetnek hívjátok, hanem válásnak.

Minden kapcsolatban sok a veszekedés?

már több mint 1 éve együt vagyunk a barátommal de nagyon sokat veszekedünk és ez elég zavaró. Nem olyan nagy dolgokon de minden kicsi apróságon össze tudunk veszni próbátuk megbeszélni és akkor jobb volt 1 darabig de utana megint minden a régi....:( 16 éves vagyok....

Legjobb válasz: 16 éves tûzrõlpattant leányzó, és keményvágású barátja - hát a veszekedést azért valahonnan hozza az ember, mintákat lát, és persze a már említett temperamentum. Nem, nem minden kapcsolatban sok a veszekedés, nálunk pl. egyáltalán nem, inkább mérgelõdés-szomorkodás ha vki megbánt vkit, de inkább a helyzet a rossz, nem a másik ember. Én kifejezettem hülyeségnek és energiafeleslegnek érzem a veszekedést. Lehet h kinövöd. Sõt, majd a tartós kapcsolatban, más fiúval lehet h te is más leszel, mindenki mást tud kihozni a másikból.

16 éves tûzrõlpattant leányzó, és keményvágású barátja - hát a veszekedést azért valahonnan hozza az ember, mintákat lát, és persze a már említett temperamentum. Nem, nem minden kapcsolatban sok a veszekedés, nálunk pl. egyáltalán nem, inkább mérgelõdés-szomorkodás ha vki megbánt vkit, de inkább a helyzet a rossz, nem a másik ember. Én kifejezettem hülyeségnek és energiafeleslegnek érzem a veszekedést. Lehet h kinövöd. Sõt, majd a tartós kapcsolatban, más fiúval lehet h te is más leszel, mindenki mást tud kihozni a másikból.
nem minden kapcsolatban sok a veszekedés..sõt, elég baj, ha folyton összeveszik egy pár. megint más dolog a cívódás, összezörrenés..ezek nélkül unalmas is lenne az élet. :) mi pl az 5 évünk alatt egyetlen egyszer sem veszekedtünk. meg kell beszélni a problémákat, és nem kapásból leordibálni a másik fejét. :)
Mi eleinte sokat veszekedtünk, nekünk elõre felé vitte a kapcsolatunkat. Miután összeszoktunk, megtanultuk, hogyan éljünk együtt, hogy mindkettõnk elégedett legyen, elmaradtak a veszekedések is.
Nekem volt egy 3 hónapos kapcsim, a srácot nagyon szerttem, elsõ szerelem volt, de szinte mindennapos volt a veszekedés, azt hittem hogy ez normális, utána már nyomasztó volt, késõbb elkezdtem beszélgetni egy másik sráccal és ráébresztett arra, hogy egy kapcsolat lehet veszekedésmentes is. Nagy nehézségek árán otthagytam a barátomat(ész a szív ellen, az ész gyõzött), amiatt a másik miatt, akivel már 2 éve vagyunk együtt boldog kapcsolatban, és ezalatt a 2 év alatt egyszer sem sikerült összevesznünk, persze kissebb sértõdések voltak, de mindent megtudunk beszélni, ezért is szeretek annyira vele lenni. Szóval légy erõs, hidd el jobb egy nyugodt kapcsolat mint egy olyan amiben sok a veszekedés.
Nem szabad annak lennie!Mi nem szoktunk.Összesen 7 hónap alatt 2-3 alkalom volt olyan, de azt is megbeszéltük!És akkor sem veszekedtünk, csak kisebb mérgelõdésrõl volt szó! 18/l
Nos, ez nekem ks igy volt egy pasimmal.Végül nem maradtunk együtt!
Ahol már sok a veszekedés ott már nem ok valami! Mi se szoktunk veszekedni, mi beszélgetunk a problémákrol, tudod azért ez általában igy mukodik. Felesleges dolog nem huzom fel magam és nem kezdek el vele veszekedni. Ha komolyabb a dolog vagy megbántott valamivel megmondom! Szoval kéne beszélgetni is nem csak veszekedni! Ha már egy éve egyutt vagytok ismernetek kéne egymás rikolyáit és kezelni kéne a dologot. De itt ez most nem nagyon megy. VAloban lehet jo lenne egy kis szunet!
egy kicsit tartsatok szünetet az nálunk jót tett próbáljátok meg
A kérdező hozzászólása: Hát már ugy éreztem hogy nem akarom folytatni tovább nem azért mert nem szeretem hanem azért mert túl sokat veszekedünk és nem akarom ezzel tölteni a hátralevõ életemet.és megmondtam ezt neki is akor rájött hogy nem akar elvesziteni mert õ is nagyon szeret és egy jó ideig nagyon jól megvoltunk veszekedés nélkül és most megint kezdõdik elõrõl az egész:( és szünetnek nevezhetõ pl az is hogy kb 2 hétig keveset találkoztunk+ beszéltünk és utana is csak veszekedtünk....
A kérdező hozzászólása: Mindig megszoktuk beszélni hogyha veszekedtünk vagy bocsánatot kérni ha netán megbántottuk egymást csak egy idõ után kezdõdik minden elõlrõl s megint mindenen összeveszünk...:(
Az az igazság, hogy velünk is ez volt..Mi szakítottunk..3 hónapig külön voltunk..nem sokáig bírtuk egymás nélkül..megint együtt vagyunk, és HASZNÁLT! Sokkal kevesebbet marakodunk.. (ez a tapasztalatom)

A jómódú gazdag családoknál is gyakori a veszekedés? Bővebben lent.

Tehát arra gondolok hogy a f? ok lehet a pénz hiánya és a kilátástalan helyzet.Persze van egy csomó más is alkohol megcsalás stb.Itt olvastam hogy családok verik össze egymást a gyerekeit és csak erre tudok gondolni.

Legjobb válasz: Hát ez nem igaz, jómóduak vagyunk de nem verjük össze egymásst, nem iszik senki, Azt nem mondom hogy nem szokott elõfordulni veszekedés.., mert kinél nem szokott veszekedés lenni?

Hát ez nem igaz, jómóduak vagyunk de nem verjük össze egymásst, nem iszik senki, Azt nem mondom hogy nem szokott elõfordulni veszekedés.., mert kinél nem szokott veszekedés lenni?
Szerintem ez nem pénz kérdése.Sok család él szeretetben, akkor is ha nem milliomosok.És a gazdagok is veszekednek.Persze ha nincs anyagi probléma legalább amiatt nem kell ordibálni.
Szerintem is veszekedhetnek a gazdagok más okból, de valószínûleg nem okoznak nekik az okok hatalmas problémákat, mint a szegényeknek a kilátástalan anyagi helyzet. Mi jó anyagi körülmények között élünk, nem nagyon voltak soha veszekedések. Ha így visszagondolok összezörrenésekre, soha nem pénzügyi vagy valamilyen nagy ügy miatt voltak. Szerintem a személyiségen is múlik, mert vannak olyan emberek, akik az élõ fába is belekötnek. A gazdagok között is vannak ilyenek, akik elvi dolgokon ki tudnak akadni. Meg én azt utálom, mikor jön valaki azzal, hogy õ valamit sokkal jobban tud, közben meg fogalma sincs az egészrõl. Ilyenbõl nem veszekedés, de vita esetleg kerekedhet.
Én azt látom a környezetemben, hogy ahol anyagi problémák vannak sokkal gyakrabban robban ki a vita. Mi nagyon jó anyagi körülmények között élünk, és tényleg nagyon ritka, hogy összezörrennénk valamin. Nem tudom, hogy mennyit befolyásol, hogy a pénz miatt nem kell aggódnunk. Remélem, hogy akkor is ilyen boldogok lennénk, ha rosszul állnánk anyagilag.
A kérdező hozzászólása: Hát erre gondoltam én is ahol biztonságos az anyagi helyzet ott nem verik halálra a gyereket.Vita természetesen mindenhol van én a komolyabbakra gondoltam.Kösz a választ.

Ha egy párkapcsolatban sok a veszekedés akkor attól még tarthat sokáig?

Lehet attól még komoly a kapcsolat?

Legjobb válasz: Hat a veszekedes elobb-utobb unalmassa sot irritalova valik valamelyik fel szemeben. Nem is ertem miert van veszekedesre szukseg?! Egy normalis kapcsolat nem az orokos viharokon alapul. Sajnalom, hogy el kell keseritselek de ha valami nem mukodik es erre a veszkedesek is utalnak nem tudom hogyan nohetne ki magat egy komoly kapcsolatta.

Hat a veszekedes elobb-utobb unalmassa sot irritalova valik valamelyik fel szemeben. Nem is ertem miert van veszekedesre szukseg?! Egy normalis kapcsolat nem az orokos viharokon alapul. Sajnalom, hogy el kell keseritselek de ha valami nem mukodik es erre a veszkedesek is utalnak nem tudom hogyan nohetne ki magat egy komoly kapcsolatta.
A kérdező hozzászólása: én 16 barátom 17 éves. szal lehetnek ezek úgymond olyan "gyerekes" veszekedések is? mert nem úgy veszekszünk, h menj any_dba vagy hülye p_csa stb..
Szerintem szó nincs arról hogy lelaknák (akár az én lelkemet) a kapcsolatban...igen igazad van, jobb egyedül, mint félelemben élni...viszont én kapok annyi mindent a barátomtól (NEM ANYAGILAG) hogy az apró veszekedések pl. ma fél 7 vagy 7 óra :D vagy aprób elvi kérdések miatti vita nem változtat a dolgokon...akkor pillanatnyilag lehet h megtudnám folytani, hogy miért képes ezeken is fennakadni, de én nem élek (és szerintem a másik lány sem) rettegésben, és messze nem félelembõl vagyok (van) vele... amúgy amiket leirtál igazak szerintem is, de itt nem lelki gyötrésrõl van szó...még úgymond "gyerekek" vagyunk...( mi épp hogy 18 a barátommal)
En vagyok az elso hozzaszolo. Valtozatlanul tartom amit mondtam. Valoszinu azert, mert korom miatt megengedhetem ezt magamnak. 3 es fel eve vagyok a kedvesemmel. 1 kezemen meg tudom szamolni hanyszor vesztunk ossze. Az elozo pasim akivel egyutt eltem 3 evet maga volt egy szarmagnes. Ha nem volt baj, csinalt maganak. Allando feszultseg es veszkedesek voltak en meg szeretem, ha nyugalom van korulottem - es ez nem osszetevesztendo az unalommal! Miert szereti magat buntetni az ember azzal, hogy apro szarsagokon veszekedik? Az eletben sokkal nagyobb a tet. Nagyon sokat lehet veszteni. Ha nem talaljuk meg azt az embert aki mellett bekeben elhetunk a vilaggal akar egy eleten keresztul harcolhatunk mindig rosszul fogjuk magunkat erezni. Megtanultam, hogy akar egyedul is jobb, mint kenyszerbol, felelembol egyutt elni valakivel aki csak lelakja a lelkemet.
jaaaaaa...és hozzátenném hogy már gondoltam arra, hogy megpróbálom nélküle, de nem ment egy napot nem birok nélküle...szeretem:)
6. hozzászóló (azt hiszem) szóval annak aki azt mondta komoly lehet, jó nem...szerintem meg nem lehet igy minõsiteni...én tudnék Neked mézes -mázas párocskákat mutatni, akik kivül belül csöpögnek olyan jól elvannak, aztán lényegi dolgok nincsenek az életükben...szóval veszekedésekkel még eleht jó egy kapcsolat...s nem azokról a veszekedésekrõl beszélek hogy "menj az anyád igy-úgy" meg "hülye p...csa vagy"...hanem a nézeteltérésekrõl, amiket megkell beszélni, (ha viták árán is) de igy oldódnak meg a problémák, és oldódikmeg a belsõ feszültség....szerintem ne aggódj mert kinövitek (kinõjük) :) Üdv mégegyszer a 3. hozzászóló
A kérdező hozzászólása: értem. köszönöm a válaszokat. mi 7 hónapja vagyunk együtt és már az elsõ hét óta rengeteget veszekszünk. de mindig csak kis apróságokon. de a legeslegtöbbször azon, h õ féltékeny, mert nekem rengeteg fiú haverom/barátom van és neki nem nagyon tetszik, h én ennyire ki jövök egy fiúval.
Na jo..Akkor elmondom az igazat! SOHA nem lehet vesszekedesbol JO kapcsolat! komoly lehet, de jo nem! 1ev es 5 honapja jarok a baratommal.Ha hiszed ha nem az elso mezes mazas par honpa utan folyton ve4szekedesek mostanaig.Eskuszom mindent megprobaltunk mindketten, h jobbitsunk, h ne veszekedjunk, de soha de soha nem jott ossze. A vegen a parom folyton szakitani akart, mert zarkozott tipus is es soha nem mondta, de mar nagyon felt a sok veszekedesemtol, amit en is azert tettem, mert nem adta meg amire nekem szuksegem volt. Nem kell nagyon megijedni, nekem par napja megvaltozott az eletem, es csak a felfogason kellett javitsak. NAGYON megertelek, en is azt hittem h annyi a kapcsolatomnak, hiszen 1001szer ujrakezdtuk, es ugyis csak veszekedes. Azt kell megertsd h a ferfiak es nok teljesen maskepp viselkednek. Nekem a pszihologia segitett, utananeztem milyen a no s milyen a ferfi, s eszrevettm miert viselkedtunk mindketten rosszul bizonyos helyzetekben. Ami a legfontosabb, h soha ne ketelkedj benne...higyjel neki, bizzz benne ez neki nagyon fontos. Ezek mind nem konnyuk egy nonek de sajnos igy van. Egydolog a legfontosabb: soha tobbet ne veszekedj, mert a zmegoli kapcsolatot, inkabb egyenesbe mond e neki h mi a helyzet, s mi zavar. Ha tobbet akarsz megtudni, akkor a http://lelkititkaink.hu/parbaj.html itt kapsz sok erdekes dolgot a parkapcsolatokrol, s lehet meg is erted miert veszekedtek annyit.
2-ik hozzaszolo. Mondjuk mi nagyobb dolgon veszekedtunk es orokosen ugyanaz az egy tema visszatert. az pedig a vagyon tema volt es az en sajat hazam eladasa h vegyek vmit vele kozosen, h az o neve is rajta legyen a tulajdoni lapon h ha szetmennenk fele fele, de ugyanakkor en fizessem kb a hitel 80%-at amire azt mondtam a nagy.... az en vagyonomrol en dontok. es raadasul a v ita 2.5 honap egyutt let utan kezdodott es amikor minden egyes beszelgetes vagy talalkozas alkalmaval visszatert elegem lett belole. tehat ilyen esetben lets move on...
az en baratnomel ritka az oan nap h ne vesszekedjunk de attol meg nagyon szeresuk egymast es mar 1 eve egyut vagyunk . atoll is fugg h miert vesszekedte valami aprossag v valami nagyobb problema. en amondo vagyok h ameik parkapcsolatba nincs veszekedes az nem is kapcsolat ott bizti h mind ket fel megcsalja egymast :P
A kérdező hozzászólása: hú hát a 3. hozzászólónak írnák, h olyan mintha én írtam volna az egészet. :) mi is összeveszünk valami aproságon és utánna már röhögünk... de már néha néha kezdem unni:D de én sem tudnám elképzelni nélküle.
én pont annak az ellenkezõjét mondom, mint az elõzõ két hozzászóló...mondjuk attól függ hogy miken veszekedtek...én állandóan valami kis hülyeségen öszeveszek a barátommal, aztán pár óra múlva elröhögjük, hogy "Úr Isten nem vagyunk normálisak, pedig mennyire szeretjük egymást" aztán felmegyek messengerre, Õ is feljön, és megint összeveszünk valami hülyeségen, (márhányszor megfogadtam hogy letörlöm a messengert:P) Ezek ellenére pedig nem tudom hogy lehet e két ember ennék közelebb egymáshoz, mint mi, akik mindent megbeszélünk, mindent együtt oldunk meg, jóban-rosszban...és nem lennék meg nélküle...és már belegondoltam abba is, hogy "mi lenne ha nem lenne kivel veszekedni?"... szóval örvendj mig van kivel:D próbáljátok meg megbeszélni, hogy miért veszekedtek, utána könnyebb lesz "feldolgozni", hogy csak hülyeség az egész...Én 7 hónapja vgayok a barátommal, és eltudnám képzelni h a felesége legyek majd egyszer, a "dedós" veszekedéseink ellenére...szóval ettõl még lehet komoly egy kapcsolat...hajrá es próbáljátok higgadtan megbeszélni a dolgokat, vagy veszekedéskor számoljatok el 10-ig remélem segitettem
En sem akarlak elkeseriteni de akkor nincs rendjen vmi. ez azt jelenti nem ertitek meg egymast es nem is tendal az iranyba h megertsetek mert egyik sem akar engedni / alkalmazkodni a masikhoz. en eltoltottem kb 8 honapot egy ilyen kpacsiban mikor nekem betelt a pohar... a veszekedes mar odaig fajult h a srac engem sertegetett mert egy bizonyos topicban azt mondtam h NEM es ebbol nem engedtem hisz az en anyagiamat erintette volna. Erre az egoja nem birta megemeszteni es ott sertegetett ahol csak tudott.. ennek meg igy nincs ertelme h miutan beszeltem vele akar telefonon a vernyomasom felment es egesz nap ideges es rossz erzesem volt. Utana o probalkozott volna vissza 3 honap mulva gondol, om rajott h hulye volt de akkor mar en nem engedtem vissza... szerintem jobb ha mas utan nezel...
Persze:) Ez csak olyan...tedd el s elõ ne vedd dolgok:D Tegnap este én mindent megbeszéltem a barátommal, és megbeszéltük hogy megpróbálunk kicsit komolyabban odaállni s minden hülyeségen nem veszekedni...Tegnap az volt a gond, hogy nem szólt h hazamegy, s fél órát vártam rá, aztán felhivtam, s mondta h hátt tévézik:P azt hittem az eszem megáll...de na...megbeszéktük:) beszélgessetek sokat

Mit tegyek/tegyünk? A párommal folyton csak veszekszünk. Minden beszélgetés veszekedésbe torkollik miattam. Jó, gondolom itt már az jár a fejetekben hogy akkor ne kezdjem a veszekedést.

De ha nem kezdem akkor képes a szexet is úgy csinálni hogy fájjon. Senkinek a véleménye nem érdekli...emiatt folyton csak veszekszünk és veszekszünk mert felmérgel.

Legjobb válasz: Próbáltad már vele megbeszélni nyugodt hangon rendesen hogy mi zavar téged ennyire akkor talán jobban felfogja mintha orditoztok csapkodtok .. beszéld meg hogy téged ez és ez zavar jo lenne ha figyelne rá ha nem teszi akkor te sem érdekled igazán és folytatodhat a veszekedés

Próbáltad már vele megbeszélni nyugodt hangon rendesen hogy mi zavar téged ennyire akkor talán jobban felfogja mintha orditoztok csapkodtok .. beszéld meg hogy téged ez és ez zavar jo lenne ha figyelne rá ha nem teszi akkor te sem érdekled igazán és folytatodhat a veszekedés

Miért próbálják megmagyarázni néhányan, hogy a veszekedés szükségszerű és jó?

Megrökönyödnek rajta, hogy nem szoktam a párommal és a családommal veszekedni. Azzal jönnek, hogy biztosan nem is érdekeljük egymást, a szőnyeg alá söpörjük a problémákat vagy én vagyok túl megalkuvó. Egyiket sem vélem igaznak. A problémákat megbeszéljük és próbálunk rajta változatni. Szerencsére a párom és a családom is ért a szép szóból, tiszteljük egymást. Igazából utálok veszekedni, halál nyugodt emberek vagyunk. Nem is tudnék mondani olyan dolgot, amin jelen pillanatban tudnék velük veszekedni. Az sem igaz, hogy megalkuvó vagyok. Ha valakivel nem jövünk ki jól, azt hagyom a fenébe, megszakítom vele a kapcsolatot, de nem mérgelődök. Kész. Igazából azt látom, hogy ez vérmérséklet kérdése. Vannak hevesebb emberek, akik "igénylik" a veszekedéseket, konfliktusokat, enélkül unalmas lenne az életük. Ti mit gondoltok?

Legjobb válasz: Én is azt gondolom, amit te. Nem kell tombolni ahhoz, hogy elérjél valamit. Ez érvényes párkapcsolaton belül is, de minden más kapcsolat terén is. Amúgy ha egy olyan társaságban lennél, akkor látnád, hogy a kifinomultabb emberek szinte soha nem õrjöngenek. Ha adódik egy probléma, akkor azt megtárgyalják, elintézik és továbblépnek. Ugyanezt persze ellehet érni veszekedéssel is, csak felesleges és hosszú távon fárasztó is. De mindenkinek a saját dolga, hogy mivel fárasztja az idegeit.

Én is azt gondolom, amit te. Nem kell tombolni ahhoz, hogy elérjél valamit. Ez érvényes párkapcsolaton belül is, de minden más kapcsolat terén is. Amúgy ha egy olyan társaságban lennél, akkor látnád, hogy a kifinomultabb emberek szinte soha nem õrjöngenek. Ha adódik egy probléma, akkor azt megtárgyalják, elintézik és továbblépnek. Ugyanezt persze ellehet érni veszekedéssel is, csak felesleges és hosszú távon fárasztó is. De mindenkinek a saját dolga, hogy mivel fárasztja az idegeit.
Sok ember nem tud különbséget tenni a VITA és a VESZEKEDÉS között, pedig igen az igen nagy. Szerintem ez az, amiért a legtöbben nem érti, hogy te MEGBESZÉLITEK a problémákat és nem veszekedtek miatta. Másrészt meg a legtöbb embernek nincsnek ÉRVEI, ha valamit másként goldnol, mint a párja, és EZTpótolja HANGERÖVEL! (A válaszomban a nagybetü NEM kiabálást, HANEM kiemelést jelez, csak erre itt más módszer nincs sajnos)
Azt hogy jól látod, de nem mindent. Ez a megszakitom vele a kapcsolatot és slussz jól hangzik csak nem igaz. Anyukáddal, gyerekeiddel, rokonsággal ez nem megy hogy megszakitod a kapcsolatot és kész, ez az utca emberére lehet igaz. Viszont azt jól látod hogy vannak emberek akik igénylik a veszekedéseket, sõt, igazából mindenki igényli, épp úgy ahogy a jókedvet, hogy ki milyen arányban az már a mentális erõ függvénye.
Teljesen egyetértek a 2-essel. Két fajta veszekedés van: - egyik a marakodó, piszkálódó - ebbõl kellene nagyon kevés legyen; - a másik az a vita, megbeszélés, véleménycsere, megvitatás, amely segít a dolgokat elõrehaladni. Ilyen egyszerõ. Nagyon jó vitakörök vannak a sulikban , amelyekbõl nagyon sokat lehet tanulni.
Akik meg akarják magyarázni, hogy szükségszerû és jó, azok otthonról ezt a mintát hozták, ennek megfelelõen meg vannak gyõzõdve a maguk igazáról és/vagy irigyek, féltékenyek, hogy nekik veszekedés nélkül nem megy. Erõltetik a véleményüket önmaguk igazolására. Szerintem nem kell mindennek, mindenhol egyformán mennie, az a lényeg, hogy mûködjön. Ha valakinek tányérdobálás szükséges a lelki egyensúlyához, a párja pedig elborzadás helyett szexinek, karakánnak tartja ezt, ám legyen. Mások meg leülnek beszélgetni és kész. Parázzanak azok, akiknél egyik módszer sem mûködik.:)
Mert a konfliktus közelebb hozza az embereket. De ha minden meg tudtok beszélni egymással, akkor minek veszekedni? Amúgy ez ritka.
A vitatkozás jó! A veszekedés rossz!
Kedves hatos, a vak is látja, hogy a konfliktusok többsége inkább mérgezi az emberi kapcsolatokat, hosszú távon. Nem tudom, merre élsz, de felénk a többség megoldást keres, nem provokációt, tehát igyekszik a többség megbeszélni az illetõvel, békésen, ha valakinek problémája adódik és igyekszünk megoldást találni rá olyat, amivel a lehetõ legjobban jár mindenki.
Szerintem mikor már eltorzul az ember arca az idegtõl, ott nincs helye a finomkodásnak. Igenis, jól esik elküldeni a pi*sába az illetõt... Ez után következik a bocsánat kérés. Amit sajnos már sokan, elfelejtenek. Na az már baj! A szándékos piszkálódás, megint más téma.

Mi a különbség a vitatkozás és a veszekedés között?

Legjobb válasz: Vitatkozás,tulajdonképpen csak nem egyetértés egy témában!Veszekedés már haragból megy!

Vitatkozás, tulajdonképpen csak nem egyetértés egy témában!Veszekedés már haragból megy!
Vitatkozás: kulturált hangnemben, észérvekkel alátámasztott vélemények ütköztetése egymással. Veszekedés: kevésbé kulturált hangnem, nem ritka a vagdalkozás, az érvek teljes hiánya. Indulatból megy.
A vitatkozás minden, csak nem kulturált. A vita, vitázás a szabályszerû álláspont-egyeztetés. Aki vitatkozik, annál érzelmi alapú motiváció van jelen.

Anyukám mindig ezzel zárja le a veszekedést. Szerintetek ez igazságos/igaz?

"Mi jár annak akinek igaza van? A pofája..." Engem ez nagyon fel tud bosszantani.

Legjobb válasz: Nálunk mindig azzal záródott a veszekedés, hogy õ a nagyobb, övé az utolsó szó. Valahogy ez neki elégtétel volt...:-S 21-L

Nálunk mindig azzal záródott a veszekedés, hogy õ a nagyobb, övé az utolsó szó. Valahogy ez neki elégtétel volt...:-S 21-L
Az enyém az "Azért, mert azt mondtam." szöveggel zárt le minden vitát. Egyszer nagyon összevesztünk és közöltem vele, hogy nekem ez nem elég jó érv és elmentem itthonról sétálni egy pár órára... Na azóta, nincsen "azért, mert azt mondta".
szerintem ez durva megjegyzés, és egyébéként elég értelmetlennek is tûnik. persze egy-egy veszekedés fontosságától és komolyságától is függ
hehe :D enyém is ezt mondja ha veszekszünk és nekem lenne igazam :D szerintem vicces. Én is szoktam a baráti körömben mondani ha tévedek :D
Gratulálok anyukádhoz. Egy igazi nagy, magyar, tõrõlmetszett bunkó.
Nem tud már mit mondani. Nyilván azért mondja, mert nincs érve... Engem is idegesítene. Illetve pitiáner vitáknál humoros lezárás, de amúgy semmi értelme.
"Szerintetek ez igazságos/igaz?" Bizonyos értelemben "igaz". Õ van az erõ pozíciójában, diktálhat. Épp ezért nem kell vele vitatkozni. Nehogy azt hidd, hogy a való életben sokat számít, kinek van "igaza". Az erõ, a hatalom számít, az "igazam van" általában a vesztesek önmegnyugtató szövege. Ha általában véve jó a viszonyotok, akkor ezen nem kell fennakadni. Ha meg rossz a viszonyotok, és alig várod, hogy elköltözz otthonról, az azt jelenti, hogy anyukád maga alatt vágja a fát, mert nem valószínû, hogy ha megöregszik, akkor majd szívesen fogod látogatni (tisztába tenni, kiváltani a gyógyszerét, beszélgetni vele stb.)
Enyém is pont ezt mondja!!! de most már én is ezt mondom neki. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!