Találatok a következő kifejezésre: A vemhes milyen (14 db)

A hörcsögöm vemhes, milyen korán láthatom ezt?

A hörcsögeim múlthét vasárnap estélyén rendeztek maguknak bulit:) Azóta csak az általános dolgokat látom, a hörcsögöm többet eszik.. egyebek.. az egyetlen ami zavar hogy péntek van és már látom a duci hasát, ez baj? Vagy csak sok aprólék lesz?:)

Legjobb válasz: szerintem, sok pici lesz de nm tudom... nekem még nem volt hörcsögöm.. xDD

szerintem, sok pici lesz de nm tudom... nekem még nem volt hörcsögöm.. xDD
egy höri nem vemhes olyan sokáig, de nem lehet, hogy csak beképzeled? mert várod?
A kérdező hozzászólása: neeeeemXD felülnézetbõl egyébként nem tûnik dagadtnak csak haa hasikáját nézem akkor látom hogy ducika:) Egyébként szimplán azt szeretném tudni hogy mikor kellene rendesen látnom^^
egy hörcsög vemhességének az ideje: 16-22 nap, a kicsik hamar meglesznek, úgyhogy már látszik a hasa, ilyenkor kb félidõs..
Szerintem google a barátod:P

A vemhes cicát milyen táppal tanácsos etetni?

hallottam h jobb a junior, mint a felnött táp.

Legjobb válasz: Kell neki sok víz!És ha szereti zöldségek de csak ha szereti ha nem akkor meg ilyen húsos kicsiknek való cicatáp!!!A szoptatás alatt viszont ha szereti akkor zöldség és ilyesmik!!!

Kell neki sok víz!És ha szereti zöldségek de csak ha szereti ha nem akkor meg ilyen húsos kicsiknek való cicatáp!!!A szoptatás alatt viszont ha szereti akkor zöldség és ilyesmik!!!
Junior táppal kell etetni, mert annak nagyobb a fehérjetartalma, hogy segítse a magzatok fejlõdését.
Én is úgy olvastam, hogy a vemhes és szoptatós cicáknak junior táp kell.
a kitekat is nagyon jó , és adj neki húst is. megfõzve.

Vemhes Amerikai Staffordshire Terrieremnek most 37.9 a hõje.37.5 alatt indul meg a fialás. Milyen gyorsan megy le 37.5 alá? 1-2 nap? Vagy még annyi sem?

Legjobb válasz: Majd megtudod ha normális tenyésztõ leszel. Imádkozz, hogy ne harcoltassák a keverékeidet.

Majd megtudod ha normális tenyésztõ leszel. Imádkozz, hogy ne harcoltassák a keverékeidet.
Ja igen persze, tudod hányszor hallottam ezt? Igen, én vagyok a nagy állatbarát, mert én megyek segíteni a menhelyre, én fogalkozom az olyan kutyákkal akik olyan "hobbyszaporítók" kölykei voltak mint TE, õket is "ellenõrizhetõ helyre" adták, és tessék. Ott pusztulnak a menhelyen egy ketrec mögött. Azok az emberek akiknek most kell, szépen el fognak tûnni, marad majd 1, max. 2. Tudom, akkor majd megtartod õket, de mi van ha 10-12 kölyök lesz? És mondjuk allergiásak, diszpláziásak, ilyen-olyan betegségekre hajlamosak? És mit mondasz azz új gazdának amikor kijön az általa állítólag annyira várt kölykön valami olyan örökletes betegség amit szûrésekkel el lehetett volna kerülni? Vagy az téged már nem érdekel ha neki kell az orvosnál több százezret hagynia hogy életben maradjon a kölyök? FELELÕTLEN SZAPORÍTÓ VAGY!
És imádom az ilyen "nekem van szívem (amúgy hosszú í-vel de tök mindegy)" dumákat, ha lenne szíved BEMENNÉL EGY MENHELYRE és belenéznél az altatásra váró kutyák szemébe és azon dolgoznál hogy NEKIK találj gazdát, nem pedig elvennéd tõlük a lehetõséget és lehoznál egy újabb tök fölösleges almot, ráadásul KEVERÉKEKET... HA LENNE SZÍVED még most kipakoltatnád a kutyád, akkor nem szenvedné meg az ellést, nem vennél el éveket az életébõl, stb. AKKOR LENNE SZÍVED. Így csak takarózol. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi.. De okoskodásnak itt helye nincs ;)
A kérdező hozzászólása: És amùgy hosszú í-vel van írva :-D XD Mindegy elnézem neked :-)
Ha még ez lenne a legnagyobb baj... De amúgy ha úgyis ivartalanítva lesz, akkor nem egyszerûbb lett volna akkor mikor kiderült hogy vemhes? Akkor még õ sem keresi a kölykeit, nem lett volna neki megrázó meg semmi... Tudom hogy adok egy sz***rt a pofonnak, de ha legalább más olvassa ezt és elgondolkozik hogy ellesse-e a kutyáját akkor már megéri.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Megtaláltad az okoskodás szót a szótárban és azóta szereted? Nem kell ám ilyen nagyképûnek lenni, inkább szállj mélyen magadba és gondolkozz el róla, amiket elmondtak. Ha csak annyit teszel meg, hogy rákeresel, máris rájössz, hogy nem igaz az egész kérdés, mert nem akkor indul meg az ellés, amikor leesik a hõmérséklete, hanem mikor utána visszamegy. Mindenre meg lehet találni az intervallumokat. Fõleg pedig egy megbízhatatlan jelzés, semmit nem lehet következtetni belõle, mennyi a kutya hõmérséklete. Itt kezdõdik, hogy ebben is félreinformált vagy, akkor mi lesz majd, ha beindul a szülés? Ha segíteni kell, mert elakad egy kölyök, akkor is majd a gépnél írogatsz? Ezért megoldás az állatorvos. Az már megint más kérdés, hogy minek gyártod szerencsétlen kölyköket, azt is kifejtették többen, hogy nem kellene. De továbbra is csak az okoskodást bírod leírni.
Óóó hát engem privátban is megtalált a kisasszony...Jött ugye a szokásos, hogy elzárt szuka és a szomszéd kan beszökött hozzá, bár nem értem, hogy hogyan történhet ilyen, ha egy kutya a házba van bezárva, gondolom ablak ajtó zárva, gondolom volt lakáskulcsa a kannak és egy gyertyafényes vacsora során magáévá tette a szukát.Tényleg nem értem, nekem a szukám sosem került ilyen szituba, sõt elsõ tüzelés után ivartalanítva lett.Igaz panel egyszerûbb.De akkor vegyük lenti mamámékat, akiknek szuka foxijuk volt még régen és 1x sem lett vemhes, mivel, ha tüzelt el volt zárva a házba napi 3x 4x kivitték nagyobb sétákra és semmi.
A kérdező hozzászólása: Honnan veszed hogy a házban van ? :-D az udvaron van.. XD nem èrdekel a vélemènyetek :-) egy kicsit szálljatok már magatokba :-) ès foglalkozzatok magatokkal.. És nem csak azt a szòt ismerem és ùgy is látom hogy én intelligensebb vagyok mint ti.. :) . Nektek nincs dolgotok? Itt bárki kèrdez valamit állatokkal kapcsolatosan nem hogy válaszolnátok a kèrdésère inkábn elkezditek ki oktatni.. Erre senki nem kèrt titeket.. Lègyszives ne írjatok ide ha csak kötekedni akartok.. Nekem erre se kedvem se idõm!!! Pá..
A nagy írkálásokban már rég fel lehetett volna hívni egy állatorvost és megkérdezni!
Az udvaron zártad el a kutyát?Akkor min csodálkozol?
A kérdező hozzászólása: Tudod a keverék is állat ugyanugy tudszeretni mint egy fajta tiszta.. Már több mint a felének van gazdija akit szinte mindennap tudok ellenõrizni... Én meg már arròl nem tehetek hogy nem a menhelyrõl hoznak ki egyet... Tudod egyáltalán mit jelent az hogy szaporító?? Hogy direkt pároztatja fel ès lehet pènzért adja a piciket.. Na én nem vagyok az... Mert nem akarattal pároztattam.. Te vagy a nagy állatbarát?! Még a világ végére is elmennék jò gazdit találni neki!! Nem "rendezném el" min te... :) nekem van szívem :)
A kérdező hozzászólása: Szerintem kérdést tettem fel.. Nem azt mondtam hogy kérek az oktatásodbòl... Ha nem tudsz a kèrdésemre válaszolni akkor inkább ne irj.. Nem vagyok kiváncsi az okoskodásodra. :)
Tudod egyáltalán hogy mennyi egy kutya átlagos hõje?? Inkább olvass utána, és nem kéne tudatlanul szaporítani!
Nem tudod mi hogyan mûködik a párzáson kívül, de azért szaporítasz.Tudod szégyelld magad mélységesen. Remélem a kölykök nem kerülnek majd olyan kezekbe, mint amilyen formákkal ma találkoztunk az erdõben... Romák, akik vasat gyûjtöttek megláttak minket a 3 kutyával (Vizsla, cseh farkas, kistestû keverék) és jelezték felénk, hogy úgy járkáljunk az erdõben, hogy õk is hozzák majd a pitbút és ráuszítják a kutyákra...Lehet nem mondta volna ezt, ha az én kutyám is ott van, de gondolom ezek is viadaloztató idióták.
Ez így egy totál marhaság. De mindegy is, mert a többit sem fogod tudni. Hívj állatorvost, ne itt akarj okos lenni.
Nem 1-2 nap.ha 24 órán belül nincs kölyök, hívj orvost. A kutyák normál testhõje 38.5-39.Nem mindegyiknek megy le 37.5 alá.
A kérdező hozzászólása: Ne haragudj de nem vagyok szaporítò! Sajnos olyan helyzetbe kerültem hogy hasas lett a kutyám a szomszéd keverékétõl, pedig bezártam a helyère de sajnos bejutott hozzá a kan és nem volt szívem megölni a piciket.. Miért nem lehet válaszolni kioktatás helyett?
A kérdező hozzászólása: Tudom mennyi az átlag hõje..tudom mik a jelei a fialásnak. Tudom milyen vitaminok kellenek ès azt is hogy mikor hivjam a dokit.. Kérdeztem valamit ès arra szerettem volna választ kapni. Nem kèrek az okoskodásokbòl. Ezután ivartalanittatom de most nem veszem el tõlle a kölykeit...
"Nem ölöm meg a piciket..." = "Lehozok egy tök fölösleges almot, odaadom szerintem "jó" embereknek, majd hagyom õket a menhelyen megrohadni, megverni, éheztetni, felkötni, viadaloztatni, de mosom kezeimet, én "jó" embereknek adtam..."
A kérdező hozzászólása: Légy nyugodtan.. Ellenõrízhetô helyre adom.. :) . Elég legyen már a kioktatásbòl..
Igen, és szerinted kinek kell keverék mikor a fajtamentõk is tele vannak? Kinek kell még akár ingyen is? Akinek kell az miért nem hoz ki a menhelyrõl?
Ha ilyeneket kérdezel, az azt mutatja, hogy semmit sem tudsz. Többek között a googlet használni sem.
A kérdező hozzászólása: Már látta a doki azt mondta minden rendben. :-D :-) Nem mondtam hogy csodálkozom... :-) mindegy hagyjuk.. Kaptam választ a kèrdésemre mindenkinek köszi... Tèma lezárva ;-) üdv.


Milyen fekhelye legyen a vemhes kutyámnak?

amiben a szülés el?tt feküdne majd aztán szülne és szoptatna !

Legjobb válasz: Könnyen tisztítható legyen. A legjobb szerintem a mûanyag. Béleld ki újságpapírral és rossz rongyokkal amik már nem kellenek, amiket nem sajnálsz kidobni. Cserélgesd alatta hogy mindig tiszta legyen.

Könnyen tisztítható legyen. A legjobb szerintem a mûanyag. Béleld ki újságpapírral és rossz rongyokkal amik már nem kellenek, amiket nem sajnálsz kidobni. Cserélgesd alatta hogy mindig tiszta legyen.
Amíg nem ellik, addig jó ha van alatta egy pléd. Ha szül, akkor újságpapír legyen alatta, és azt folyamatosan cseréld. Viszont ha megszülettek a picik, akkor ne rakj alá rongyot, valami olyasmi kell, ami könnyen tisztítható. Mivel a pisit, kakit a szuka megeszi, így nem igazán higiénikus ha rongy van alatta.
ugyan olyan kell neki amilyen eddig is volt
Nem fogja érdekelni a labda. Csak a babái. egalábbis az elsõ pár napban:)
A kérdező hozzászólása: Ott lesz az orvos is a szülésnél szerencsére nem lakik messze és ki tud jönni hamar jóban is vagyunk vele ! Õ gondolom tudja a dolgokat! Nem baj azért felkészülök ! amúgy apa és az állatorvos lesz vele én pedig az ajtóban leszek ! még egy kérdés: A kutya labdamániás és mindig nála van a labda mindig hozza h dobjuk el szülés idõszakoknál elrakjuk elõle a labdát vagy nem fontos?
Nyugodt helyen legyen az elletõláda, és kell egy állandó 20-25 fokos hõmérséklet. Ellés elõtt a szuka testhõje leesik, ezt érdemes mérni, az utolsó napokban. Ellés elõtt almol, nyugtalan, kaparászik, keresi a helyet. Ha megindul az ellés, az nem látványosság. Egy ember legyen vele, akiben a kutya a legjobban bízik. A köldökzsinórt meg szokták oldani maguktól, viszont elõfordulhat, hogy a magzatburok felszakításában segíteni kell, de nem kell belekontárkodni feleslegesen. Elõfordulhat hogy egy kiskutya nem lélegzik, ilyenkor a légutakat szabaddá kell tenni minél hamarabb. És ami a legfontosabb: értesítsétek az állatorvosokat, ha beindult a szülés. Számítson rá, hogy lehet mennie kell, vagy hívni fogjátok. Tehát bármi olyan dolognál, ami nem tûnik normálisnak, azonnal doki.
Ehhez hasonlót készitsetek neki, lehet osb lapból is. Nagyon fontos a belsõ perem, melynek az anyakutya neki tud dõlni, igy ha mögé kerül egy kiskutya, nem nyomja agyon. Legyen infra, nagyon fontos, és papirtörlõ. http://www.slando.hu/photos/live/84/muanyag_elletolada_elado..
A kérdező hozzászólása: az egyik az h mit kell tudnom a szülésrõl valami olyat gondolok h csak a kutyának szabad magának ellrágni a köldök zsinórt ilyeneket gondoltam köszi olyan jól esik h ilyen kedves vagy
Persze, segítünk.Kérdezz nyugodtan.
A kérdező hozzászólása: A nagy kerbe néztem fekhelyeket de olyan arany áruk van ...... ! gondoltam veszek neki egy kis mûanyag ilyen valamit és majd a többit meg elintézem rongyokkal papírokka ! köszönöm a válaszokat !úgy nézem tapasztaltak vagytok ! Segítenétek még néhány kérdésbe nekem ezzel kapcsolatban?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen !

Van egy nagy problémám vettem két honapja egy kancát és ugy néz ki hogy vemhes adtam neki hideg vizet ahogy mondták és éreztem ahogy rug benne a csiko milyen idős vemhességnél érzem a csikot a kancában? Már mint azt hogy rug.

Legjobb válasz: hát ha már rúg akkor kell valami látszatja legyen.szerintem már biztos félidõben van. 13 hónap náluk a vemhesség.képet raknál fel hogy lássuk?

hát ha már rúg akkor kell valami látszatja legyen.szerintem már biztos félidõben van. 13 hónap náluk a vemhesség.képet raknál fel hogy lássuk?
A kérdező hozzászólása: Hát ha már az utolsó hónapban van remélem szülinapi csiko lesz:) :) :) :) :) Köszi mindenkinek a válaszokat és a segítséget:)
Ha mar dagadt a cicije szerintem sanszos hogy az utolso honap fele jarhat.annyit tudok hogy az elles elott 1 hettel mar lehet teje.van amelyiknek elotte egy ket nappal.. Nekem hereltem van.ennyit hallottam baratnomtol a dologrol
A kérdező hozzászólása: http://kep.psharing.com/734197.jpg most így áll de tegnap még kisebb volt. ki mit mond az idõre?
A kérdező hozzászólása: El kezdett megduzzadni a kancám tõgye szép lassan minden nappal kicsit nagyobb akkor õ most az utolsó honapban lehet?
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a sok segítséget.:)
én mindenképpen hívnék orvost, mert a vemhesség nem játék. egy ultrahang elkél, akkor nagyjából meg tudja mondani azt is, hogy mekkora a csikó, hogy esetleg nincs-e ikervemhesség és a herpesz oltást azt nagyon fontos, hogy megkapja, különben elpusztulhat a csikó és az anyja is!
Akkor csak kérj engedményt, de minimum, hogy õk süttessék/chippeltessék majd a csikót... :) Amúgy igen, errõl nagyon jó elõre tudni, mert azért vemhes kancának más táplálékot adunk, stb-stb. A vemhesség alatt, és kicsivel utána szerintem legyen elõtte mindig nyalósó (kivéve, ha azt látod, hogy unalmában harapja, és egész darabokat töm magába), és napi 1× kapjon forrázott lenmagot: ez síkosítja a beleket, és hozzájárul a bélsálpangás miatt kialakuló kólika megelõzéséhez, hasznos lesz. Esetleg (búza)korpával kiváltható, azt elsõsorban frissen ellett lovaknak adják, gyorsítja a béltartalom továbbhaladását; ezutóbbira amúgy magas nedvességtartalma miatt pl. a sárgarépa is jó. :)
A kérdező hozzászólása: Igazából imádom ezt a pacit nem akarom vissza adni és a csikoját sem csak jo lett volna azért felkészülni erre. tehát akkor félidõs lehet kb? Bevallom õszíntén hogy kissebbségtõl vettem és nagyon sovány volt mikor ide jött:( fura is volt hogy hogy nõ a hasa és hogy mennyit tud enni.
Ha a vemhességet elhallgatta az eladó, szerintem simán követelheted, hogy vegye vissza a lovat, adjon engedményt, vagy választási idõben "vásárolja vissza" a csikót, már csak azért is, mert egy ellés mindig kockázat, a csikó meg rengeteg pénz, az anya meg egy ideig nem dolgoztatható... Arról nem is beszélve, hogy ismeretlen apától max 0-ás sütést kaphat a csikó... Amúgy 11 hónapig vemhesek, habár mén csikót hordhat 12 hónapig is akár. Minimum félidõre tenném amúgy, nagyjából a 8-9. hónaptól már látványos, hogy hasas, bár hallottam már olyat, hogy a ló ellés elõtt egy héttel még ugrópályát teljesített, mert egyszerûen abszolút nem látszott rajta, hogy hasas... De azért ez a ritkábbik.
A kérdező hozzászólása: http://kep.psharing.com/733899.jpg
A kérdező hozzászólása: pillanat és teszek fel képet bár mikor vettem nagyon sovány volt a bordái még mindíg látszanak pill és jön a kép.
igen igazad van. 330-340 nap között van a vemhességi idõ. Elírtam bocsánat.elsõ voltam
"A vemhesség tartama melegvérû kancák esetében átlagosan 336 nap (48 hét vagy 11 hónap)."
az én kancámnak ellés elõtt bõ 3 hétig duzzadt volt már a csecse és teje is volt!

A macskám vemhes. Milyen "ellőhelyet" készítsek neki? (kinti cica mert anyu nem engedi hogy benti legyen)

Éjfél (nőstény cica) már 4 éves lesz. Már sokszor ellet de sose tetszett neki az "ellőhely" , pedig van macskás könyvem és a szerint készítettem. ( sötét, csöndes és meleg de néha kicsit hideg van ott) És ilyenkor milyen ételt ne adjunk neki és mit adjunk? (3 hét múlva fog fialni) Előre is köszönöm! :)

Legjobb válasz: Egy meleg plédet kiteszel félbehajtva ha nem tetszik neki akkor azért nem tetszik,mert más helyet csinált már magának. Aztán ha megszült fogsz egy karton dobozt kivágod a tetejét(ha van) és belerakod a plédet és beleteszed a cicákat :) [Ha nem tetszik lécci ne értékelj le]

Egy meleg plédet kiteszel félbehajtva ha nem tetszik neki akkor azért nem tetszik, mert más helyet csinált már magának. Aztán ha megszült fogsz egy karton dobozt kivágod a tetejét(ha van) és belerakod a plédet és beleteszed a cicákat :) [Ha nem tetszik lécci ne értékelj le]
A kérdező hozzászólása: Lécci írjatok!
Igen tudom, de a kérdezõ segítséget kért, inkább segítsünk:)
A kérdező hozzászólása: Hogy hova ellet? Leg elsõnek a sziklakertbe de át tettük egy kényelmes ládába. Másodszorra a fûbe onnét is átkellet tennünk. A többit már nem tudom. De amikor utoljára fialt akkor láttam hogy folyt a magzat vize vagy nem tudom milye és akkor kibéleltem neki egy ládát.
A kérdező hozzászólása: *Legelsõnek
szerintem ha megint bizonságtalan helyre ellik, át kell tenni õket. A kinti cicák általában jó helyet találnak a kicsiknek, eldugják õket. De sziklakert és a pázsit pont nem a megfelelõ hely. Mi egy sima karton dobozba tettül õket egy régi plédre. De a kinti cicánk mindíg a szalmapadláson ellik, azokat ott szoktuk hagyni.
Hiába csinálnál nem fog odaelleni.Maga választja a helyét.Az enyém egy zsák szalma közé ellett.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Csak azt nem értem hogy adok neki tejet vagy tejfölt akkor megeszi és másnap is adok neki és akkor már nem eszi meg. És helyette adok neki más ennivalót .
A kérdező hozzászólása: Jaa és már csak 2 hét! <3
"Csak azt nem értem hogy adok neki tejet vagy tejfölt akkor megeszi és másnap is adok neki és akkor már nem eszi meg." Ilyenek a terhes nõk!:P A macskák mindig nagyon jól érzik, hogy mi kell a szervezetüknek és mi nem, a tejet õk nem tudják megemészteni, ezért nem szeretnek túl nagy mennyiséget enni belõle. Szerintem húst adj neki inkább, arra van nagy szüksége most, hogy a kiscicák minél erõsebbek legyenek!
A szülõk olyanok, amilyenek, sokszor olyan dolgokat tesznek, amitõl kiakadhat a "szabadság, egyenlõség, testvériség, peace&love, fairplay" mutatónk, ezzel nem lehet mit kezdeni, nyílván nem az õ ötletük volt, hogy cicát tartsanak. Nemtudom, hogy a Kérdezõ mennyi idõs, de egy tizen-x éves emberke már könnyedén megkeres ennyi pénzt...nálunk legalább is ez a bevett szokás...
Tudom, elnézést! :S Csak annyira dühít... Képtelen vagyok elfogadni alternatívaként, hogy van, akinek mások élete nem ér meg 6-8e forintot.
Egy nagy, mély faláda, rengeteg puha ronggal ideális. Mindegy milyet csinalsz, ugysem tudhatod elöre, hogy szimpatizál e majd vele. Viszont az ivartalanításon kérlek szépen gondolkozzatok el. Rengeteg cica életét mentenétek meg vele.
A kérdező hozzászólása: én igazából ívartalanítatni akárnám de apu nem akarja erre költeni erre a pénzét ...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! és az étellel kapcsolatban?
A kérdező hozzászólása: hahó!
Többet, mint eddig és táplálót. Nem kell drága kaja. Apud meg szégyellje magát. Smutzig... De gondolom cigire, piára, benzinre vagy akármire nem sajnálja. Nem tudom mit szólna, ha kezelésre szorulna, de az állam inkább másra költené a pénzt.
õ majd keres magának valami nyugodt, csendes helyet, ha eljön az idõ. Neked csak annyi a feladatod, hogy puha rongyokkal kibéleld a búvóhelyét, és hagyd békén! Fontos neki a nyugodt környezet, ahol végbemehet a szülés. Biztosíts neki vizet az odú elé és némi táplálékot is, hogy ne kelljen már elhagynia a "fészkét"
A macska nem kezelésre szorul, hanem vemhes. Nemtudom hogy esne ha valaki az apádat szidná. És igen tudom hogy biztos baromi jó ember, de nem mindenki az. Kérdezõ eddig hova ellett a cicád?
Kedves utolsó, a kérdezõ apját szidni tényleg túlzás volt, de mindannyian tudjuk, hogy (fõleg ilyenkor tavasszal) millió és egy menhely vállal kedvezményes, sõt, sokszor teljesen ingyenes ivartalanítást. Innentõl kezdve nem hiszem, hogy a "nem akarok/tudok rá pénzt kiadni" kifogás lenne. Kérdezõ! Ha a cicád megellett, keresgélj interneten ingyenes ivartalanítási lehetõségeket a közeletekben, ha nem találsz, akár ide is kiírhatsz egy kérdést, biztosan kapsz majd segítséget :) A cicádnak is jobb, ha ivartalanítva van, komoly betegségektõl tudod így megvédeni, és a kiscicáknak sem kell gazdit keresgélni (ami gondolom, a sokadik alomnál már amúgy sem egyszerû).
Felesleges ellõhelyet készíteni neki! Ott te, és más is zavarja! A cica olyan helyet keres magának elleni, ami neki biztonságos! Tudom, volt pár lány cicám, sõt inkább lány cicáim voltak, most is azok vannak! A mostani pl. május 1-én hozta világra a piciket! Persze elbújt elleni! 2-án már haza hozta õket, de még így is elbújt velük! Hozzáférünk simán a picikhez, de nem is tõlünk félti õket! :) Az etetésre a junior kajákat ajánlom ilyenkor! Sok vitamin, és ásványi anyag van benne! Kiegészítés képpen nyers tojás, ami jót tesz a szõrének... stb.... Ja, és ha nem akarod ivartalaníttatni, akkor gyógyszer! Antibaby 700.- körül van kb 8 havi adag, heti egy szem kis májkrémben gond nélkül megeszi! :)

Honnan tudom hogy vemhes e a cicám? Milyen helyetkel neki késziteni a fialáshoz? A kölyköket hova lehetne rakni? PLS. (lent ifok)

Az hogy honnan tudom h vemhes-e ... ne ugy értem h nagy a hasa és furin viselkedik ... A fialo helyet hogy készitsem el neki ... ? A kicsiket nem akarjuk megölni ... menhely? vagy nincs olyan ismerösötök akinek kell? léccy segitsetek

Legjobb válasz: Nem akarjuk megölni..menhely!Úr Isten!!!Könnyû azt mondani,hogy menhely,de az ott dolgozó emberek,akik több tízezreket fordítanak a felelõtlen emberek miatt a gazdátlan állatokra nem biztos ,hogy ennyire könnyen veszik!!!Elmész az állatorvoshoz,aki kb 5ezer forintért ivartalanítja a cicát és nincs felesleges alom!Nem tudom elhinni,hogy az embereknek nincs manapság 5 ezer forintjuk,hogy ivartalanítsák a cicákat!Akkor inkább ne tarts macskát,ha tudnád mennyi cica van gazdátlanul és ez mind az olyanok miatt mint te!Azt hogy hasas e a cica,ilyen korán állatorvos tudná megmondani,de majd alakul,ha nõ a hasa!A cicádnak fialás elõtt készíts egy dobozt vagy ládát pokrócokkal vagy ruhákkal kibélelve és tedd olyan helyre ahol nem zargathatja senki,sokszor mutasd meg neki még a vemhessége alatt azt a helyet és amikor eljön az ideje,tudni fogja,hogy az mire lett odakészítve vagy nem!Az is lehet,hogy valahova messzire megy el,és majd hazahozza a vad kiscicákat!

ha belehalt az ismerõsöd cicája, akkor baromi jó orvosuk lehet..... ez egy rutin beavatkozás, ne aggódjatok, és normális orvoshoz vigyétek!
Nem akarjuk megölni..menhely!Úr Isten!!!Könnyû azt mondani, hogy menhely, de az ott dolgozó emberek, akik több tízezreket fordítanak a felelõtlen emberek miatt a gazdátlan állatokra nem biztos , hogy ennyire könnyen veszik!!!Elmész az állatorvoshoz, aki kb 5ezer forintért ivartalanítja a cicát és nincs felesleges alom!Nem tudom elhinni, hogy az embereknek nincs manapság 5 ezer forintjuk, hogy ivartalanítsák a cicákat!Akkor inkább ne tarts macskát, ha tudnád mennyi cica van gazdátlanul és ez mind az olyanok miatt mint te!Azt hogy hasas e a cica, ilyen korán állatorvos tudná megmondani, de majd alakul, ha nõ a hasa!A cicádnak fialás elõtt készíts egy dobozt vagy ládát pokrócokkal vagy ruhákkal kibélelve és tedd olyan helyre ahol nem zargathatja senki, sokszor mutasd meg neki még a vemhessége alatt azt a helyet és amikor eljön az ideje, tudni fogja, hogy az mire lett odakészítve vagy nem!Az is lehet, hogy valahova messzire megy el, és majd hazahozza a vad kiscicákat!
Nem akarjuk ivartalanítani, mert ismerõs cicája belehalt kamu szöveg szánalmas!Önzõ emberek vagytok akinek nem való állat!Könnyebb a menhelynek adni és akkor a ti felelõsségetek ott véget ér!Menhelyet vezetek és belesem gondtok abba hány ilyen ember miatt kerül hozzánk sok árva cica és kutya
jó hát persze, hogy ezt írják. De a macska tud a legjobban vigyázni magára szinte az összes állat közül:) bent is ugyanúgy össze tudja magát törni, ha arról van szó. Mamám cicája is kint volt neki sem lett baja
Õrület, hogy a mai tinik mennyire nem tudnak normálisan írni. Hányast kaptál magyarból? Talán a tanulással kellene többet foglalkozni és akkor nem hordasz itt össze ennyi marhaságot.. Hagyod megszületni õket. És, utána mi lesz? Menhely?? Ne reménykedj... Míg kutyából "csak" 1, 5 millió feleslegesen megszületett van (hála az olyan embereknek, mint ti), akinek valószínûleg soha a büdös életben nem jut gazda, addig ez a szám macskáknál kb. 3 millió.... Minden menhely, macskamentõ fullon van. Még a fejük tetején is macska van, akik a hozzád hasonlóknál születnek meg... És sajnos nem vagy egyedül, úgyhogy abban se nagyon bízz, hogy gyorsan el tudod majd ajándékozni õket. 1-2 hét és az atyaúristen is kismacskával lesz tele! Azt mondod, nem akarod megölni õket... Pedig ennek így is-úgy is az lesz a vége. Épp csak nem gyorsan és fájdalom mentesen, hanem lassú kínok között..
hiába készítesz neki, úgyis maga fogja kiválasztani a helyet, ahova elleni fog. DE remélem a szülés után ivartalanítjátok, ne legyen már még több árva cica:(
A kérdező hozzászólása: 17 : 16 olvastam h utána bent kell lennie a házba 1 hétig ... az udvarunkon nem lenne olyan jo ha pl elesne mert kavicsos + kutyánk is van és a szomszéd macska is bántaná
nem is kell, hogy a házban legyen, vagy nem értem mire írtad. Nekem is kint van a lány cicám. Mikor ivartalanítottuk, egy cicahordozóban volt. Az ajtó mellé behoztuk addig, ameddig felébred, de nem engedtük ki a hordozóból. Aztán mikor éber lett, egyszerûen kiengedtük. Az orvos mondta, hogy nyugodtan kimehet, nem lesz semmi baja a varratok miatt. Eltántorgott a kis fekhelyéig, lefeküdt, aludt egy hatalmasat, mert ébredés után vissza alszanak.
Igen, valóban így volt de amíg nem lett kiivartalanítva addig amiket fialt elajándékoztuk. Ennyi.
A kérdező hozzászólása: 17:22 tartsd meg magadnak jó ? és ne te döntsd el h h irjak mikor te is fiatal voltál bisztos h nem mindig figyeltél oda 1 ékezetre vagy tudom is én mire ... nem igaz h ilyen ez a nép h már 1 kérdésre se tudnak válaszolni k*vára kétségbe vagyok esve és ...
fujj basszus 17:55! Ez borzasztó!:( Szegény pici cica!:'( Istenem mit élhetett át szegénykém:(
A kérdező hozzászólása: hahó ha valaki normálisan válaszolna a kérdésemre akkor köszi ( aki normálisat irt eddig annak is ) ... én is sajnálom ezt a cicát ... nem akartam menhelyre adni a kicsiket és nem is fogom ! azt csak kérdeztem h szerintetek jo lenne-e ... az anyum meg ne ved a szádra te ______ !!!!
na igen, ebben egyet kell értsek a kérdezõvel. Oké nem helyes, hogy keresi a butuska kifogásokat az ivartalanítás ellen és stb.. Na de azért ne vegyük már más anyját a szánkra jó??? Ez a világ legnagyobb bunkósága... ezért már én is torokra megyek, pedig nem vagyok egy agresszív típus!
A kérdező hozzászólása: na jo nem keresem akifogásokat de tényleg nem akarjuk ki ivartalanitani ! am köszi az egyet értést h MÁS ANYJÁT NEM VESSZÜK A SZÁNKRA !!! de erre most kicsszet pipa vok !
Ne haragudj nem tudom hány éves vag , de sötét vagy az biztos.Az ilyeneknek mint ti nem való állat.
Az én cicám nagyon okos és ügyes és szépen ahol a házban csináltunk neki almot õ oda fialt.:) vele voltunk a szülésnél csodálatos élmény .) csak majd arra ügyelj ha megszül, megtisztítja kicsiket akkor cseréld ki az alattuk lévõ rongyot, hogy a magzatvíz ne bûzölögjön meg stb dolgok.!
A kérdező hozzászólása: 4.4 21:29 oké köszönöm szépen ez volt ediig a legjobb válaz és a legnormálisabb
A kérdező hozzászólása: hát tudom de anya nem engedné h a házbe legyen ...
jó oké, én beszóltam neked, nem kellett volna, elnézést érte. De te is értsd meg légyszi, hogy ivartalanítani kellene a cicádat. Azon túl, hogy nem szüli nektek halomra a kicsiket, nagyon nagyon sok, köztük végzetes betegségek ellen is véded a cicádat, amik fõleg késõbb, idõsebb korában nagy veszélyt jelentenek rá nézve.:(
A kérdező hozzászólása: nem akarok senkit megsérteni aki meg nem tud normális válazt adni ak léccy az tartsa megmagának
Cicaalmot 3-4e Ft-ért elaltatnak, sajnálom hogy ezt kell írjam, de egy lenne a legmegfelelõbb megoldás.
Én akkor sejtettem, hogy vemhes a cicám amikor hirtelen nagyon bújos lett és állandóan bebújt a szekrénybe a ruhák közé.Szerintem fölösleges neki vackot készíteni mert úgyis oda fog "lebabázni" ahol neki a legmegfelelõbb.
A kérdező hozzászólása: a normális válaszokért köszi aki meg fikázosat ir az meg ... ivartalanitani nem akarjuk mert az 1 ik ismerösünk cicája belehalt ( szegényke ) már nagy a hasa és elég bujos volt eddig is ja és kimaradt h : Ez lesz az elsö alma lehet-e valami különleges "baja"
Az utolsó elõtti válaszadó, hogy altassák el, az nagy hülyeség, inkább próbálj meg gazdit keresni hátha, ebben a menhelyek is szoktak segíteni azzal, hogy felrakják õket a honlapjukra hátha elviszi valaki!Vackot mindenképp csinálj, én mindig szoktam , és mindig bejön!Inkább próbáld meg hátha, mint hogy máshol fialjon!!!!Egy próbát megér
A kérdező hozzászólása: utolso elöttinek az nem olyan könnyü h " ne agodj rutin ..." az utolsonak köszi majd megcsinálom de te h szoktad és miböl ?
A kérdező hozzászólása: 16:06 hát most nem én tehetek rola te válaltad h menhelyet vezetsz ja és az nem kamu szövegb ... ( az utolsot és az utolso elöttit a 16:06 os elé gondoltam )
Baromi egyszerû---kartondoboz mondjuk amit összeragasztassz kocka alakba és vágsz rá egy bejáratot és kitömöd elõtte rongyokkal, ilyen egyszerû
A kérdező hozzászólása: köszi az ötletet
ne haragudj, de hány éves vagy, hogy saját kútfõbõl nem tudsz összehozni egy cicavackot?
A kérdező hozzászólása: 16:20 nincs hozzá közöd amm jol akartam csinálni mert nekem a macsekom nem 1 ... és agodog érte :@
Na nehogy azért ne legyen már kiivartalanítva a macskád mert az ismerõsöd macskája belehalt. És akkor ez azt jelenti hogy minden macska belehal. Érdekes az enyémek még megvannak. Meg a kiskutyám is megvan. Igen belehal a macskád az ivartalanításba...ha mondjuk te csinálod. De egy profi állatorvos kezei alatt nem! Úgyhogy ne kifogásokat keress, hanem majd ivartalanítsd szegénykéket! A kiscicákat meg ajándékozd el. Nekem már sikerült vagy 100at tuti. Akkor neked se lesz nehéz kb. négyet.
szegénykéket helyett szegény akarna lenni
A kérdező hozzászólása: 16:42 figyi te mondod h ivartalanitsuk igy meg ugy ( meg a többbiek is kivéve aki nem ) és te irod h 100 sikerült elajándékozni ...
A kérdező hozzászólása: az óta megszülettek a kicsik 5.hó5.én 2 lett és meg tartjuk öket

Szerintetek vemhes a nyuszim vitük pároztatni 17-18 adikán és most 27-edike van és ha hozzá nyulok a hasához harap és mórog milyen tünetei vanak anak hogy kölykezö a nyúl?

Legjobb válasz: Nem feltétlenül fedezte be a bak. De ha valóban vemhes lassan látszódik majd a hasán. Teltebb lesz és "húzódik" lefelé. Nagyon nehéz rajta észrevenni, az enyémen az utolsó hétben látszódott meg.

Nem feltétlenül fedezte be a bak. De ha valóban vemhes lassan látszódik majd a hasán. Teltebb lesz és "húzódik" lefelé. Nagyon nehéz rajta észrevenni, az enyémen az utolsó hétben látszódott meg.
A kérdező hozzászólása: Oké köszi
Akár álvemnhes is lehet. Ha fészket épít, az már jó jel, de a biztos csak az, ha megfial. :)
A kérdező hozzászólása: Még 20 napp kell hogy le kölykezen nem?
Kb hat és fél hétig vemhes a nyúl.a fészeképítést ritkán kezdik el egy héttel az ellés elõtt.ha nagyon kíváncsi vagy, hogy vemhes-e, akkor meg tudod te magad is nézni az ellés elõtt egy héttel már jól kitapinthatók a fiókák.fogd meg a nyúl grabancát, a másik kezeddel tapogasd a hasát.a hátsó lába közti részen, ha mogyorónyi golyókat érzel, akkor bingó!legyél kíméletes, nehogy vetélés legyen a vége.
Utolsó: azért nem ajánlom, hogy a kérdezõ nyomorgassa a nyulat. Kérdésébõl ítélve nincs túl sok tenyésztési tapasztalata. A nyúlnak se kellemes, inkább hagyd békén és majd kiderül, vemhes-e. És egy tanács: hozzáértés nélkül ne nagyon szaporítsd a nyulad!

Milyen időközönként tud vemhes lenni a macska?

Kb két hónapja szült a cciánk három kölyköt,és észre vettük az utóbbi napokban,hogy n? a hasa.Elképzelhet? hogy ismét vemhes?

Legjobb válasz: Minden tüzelés alkalmával, 1 évben kétszer. Ajánlom az ivartalanítást, rengeteg pozitív elõnye van.

Minden tüzelés alkalmával, 1 évben kétszer. Ajánlom az ivartalanítást, rengeteg pozitív elõnye van.
Amíg szoptat, addig nem vemhesülnek újra. Elképzelhetõ.
Választ sajnos nem tudok adni, de egyetértek az elõzõ hozzszólóval, fontos lenne az ivartalanítás, én úgy gondolom!
gyorsan vigyétek el orvoshoz és ha nem vemhes akkor ivartalanítsátok
Vigyétek el, és ivartalanítassátok. Ha vemhes, akkor is megcsinálja az orvos a mûtétet!
Állatorvossal beszélj, õ eligazít és be is oltja neked a nyuszit.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!