Találatok a következő kifejezésre: A vegetáriánusok sem esznek (3 db)

A vegetáriánusok nem esznek tojást, és tejet sem isznak?

Legjobb válasz: Van olyan fajtájuk,igen(semmiféle állati eredetût).De létezik olyan vegetáriánus,aki csak az ölést ítéli el.

Van olyan fajtájuk, igen(semmiféle állati eredetût).De létezik olyan vegetáriánus, aki csak az ölést ítéli el.
Van, aki ezeket az ételeket csak saját állattól veszi, vagy csak bio termelõtõl vásárolja.
Igen, ha valaki tudatosan nem iszik tejet, ill.tejtermékeket, lehetséges hogy ezért a fagyiról is lemond.Vagy ritkán azért kivételt tesz mégis :)
A hal húsa is hús. A HÚS az állatok IZOMZATA, legfõbb tápanyagát a fehérje és a zsír alkotja. Az más kérdés, hogy fõleg vallási okokra visszavezethetõen nem tartják annak, de az nem tudományos magyarázat.
A tojást és tejet fogyasztók a vegetárianizmus egy irányzatához tartoznak, úgy hívják õket, hogy "ovo-lakto-vegetáriánusok."
Léteznek én pl.: eszem tojást, tejet és halat is, de a többit nem kívánom és így nem is eszem.
a hal nem hús a vegetáriánusok semmilyen állati eredetû dolgot nem esznek meg, tejterméket sem. A vegák csak húst nem esznek.
Csak kiegészítettem, amit elõttem írtál.
"A hal húsa is hús. A HÚS az állatok IZOMZATA, legfõbb tápanyagát a fehérje és a zsír alkotja. Az más kérdés, hogy fõleg vallási okokra visszavezethetõen nem tartják annak, de az nem tudományos magyarázat.' A hús fogalma : Az állatok /tudtommal a hal is állat/ vázizomzata; tágabb értelemben idesoroljuk a zsírt, inakat, porcokat, csonton kívül mindent. Élelmíszer-áruismeret 1. osztályos tananyag.
A vegetáriánusok húst nem esznek, a VEGÁNok pedig semmi állati eredetût.
"Léteznek én pl.: eszem tojást, tejet és halat is, de a többit nem kívánom és így nem is eszem." A hal nem hús?
A kérdező hozzászólása: És ha valaki nem iszik tejet sem, akkor pl. nem eszik fagyit sem, mert abból is néhányat tejjel csinálnak?
hogy ne lenne már a hal hús? mert akkor mi az? növény??

A vegetáriánus színészek a filmekben sem esznek húst?

Legjobb válasz: SZERINTED?! Úgy õszintén. Amúgy meg ha mégis olyan jelenetre kerüle sor, kamrás trükkökkel vagy valami álhúsos kajával megoldják nyilván.

SZERINTED?! Úgy õszintén. Amúgy meg ha mégis olyan jelenetre kerüle sor, kamrás trükkökkel vagy valami álhúsos kajával megoldják nyilván.
A kérdező hozzászólása: :D hát csak egy kicsit kételkedtem a dologban. köszi a választ!

A vegetáriánusok tojást sem esznek?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy a legtöbb vegetáriánus eszik tojást, mert nem gondol arra, hogy a belsejében egy új élet, egy megszületendõ állat rejtõzik. Az elhivatottabbak azonban semmilyen állati eredetû dolgot nem esznek, így ezt sem. Érdekes módon halat meg majd' minden vegetáriánus eszik.

Én úgy tudom, hogy a legtöbb vegetáriánus eszik tojást, mert nem gondol arra, hogy a belsejében egy új élet, egy megszületendõ állat rejtõzik. Az elhivatottabbak azonban semmilyen állati eredetû dolgot nem esznek, így ezt sem. Érdekes módon halat meg majd' minden vegetáriánus eszik.
én nem eszek tojást sem. nem tudom a többiek hogy vannak vele
"2010-11-18 12:20" Köszönjük a primitív válaszodat! Abban igazad van, hogy mindenevõk vagyunk, de kétlem, hogy egészségtelen lenne, ha valaki nem eszik olyan élelmiszert, amihez ki kellett oltani egy állat életét, ha pótolja ezeknek hasznos tápanyagait (tej, tojás, stb.) Növényekrõl azt azért nem árt, ha tudod, hogy nincsenek idegeik, nem éreznek fájdalmat. Nem is beszélve arról, hogy a növények többségét úgy lehet fogyasztani, hogy nem pusztítod el. Rengeteg növény év milliók óta rikító színû gyümölcsöket terem, hogy meg egyék. Amúgy én nem vagyok vegetáriánus. Szerintem tojást nem enni butaság, azért mert élet lehet benne. Most ha egy tyúk, amit arra tenyésztettek, hogy tojást tojjon, nem lát kakast, kétlem hogy élõ tojást tojna.
a vegetáriánusok azok esznek tojást. de vannak olyan emberek akik semmi féle állati eredetû dolgot nem fogyasztanak még tejet sem õk csak nõvényeket fogyasztanak bár ez azért már nem egészeséges
Nagyon sok féle vegetáriánus irányzat van. Az ovo-lakto vegetáriánusok pl tojást és tejtermékeket is fogyasztanak. A tojáshoz és a tejhez nem kell megölni az állatokat, de megtalálható bennük minden olyan állati fehérje, amit nehéz növényi táplálkozással bejuttatni a szervezetbe. Sokan azért esznek halat is, mert egyrészt ez a legegészségesebb állat (már ha tiszta vízben nevelõdött), másrészt igen magas a foszfor tartalma, amit szintén bonyolult csak növényi ételekkel bevinni. Én úgy gondolom, kár a másképp étkezõkön gúnyolódni, rántott húst kanalazva azon viccelõdni, hogy ehetnek meg egyesek egy kis halat vagy tojást.
Vannak ovo-lakto (tejet és tojást is evõ), illetve csak ovo (tojás), vagy csak lakto (tej) vegetáriánusok. Vannak még a vegánok, akik semmiféle állatoktól származó dolgot nem fogyasztanak el, még a mézet vagy állati zsírt sem. Abszolút téves az elsõ hozzászólás, a vegetarianizmus lényege, hogy az ember nem eszi meg az állatok húsát, így a halét sem. Aki halat eszik, az nem mondhatja magát vegetáriánusnak.
"2010-11-18 12:20" Képzeld, ha nem ennél húst, lehet, hogy kevésbé lennél ilyen korlátolt, agresszív b.rom.
amugy meg azok akiknek ez a kérdés, a vegák nem tetszenek azok tartsák meg maguknak a véleményüket és ne mutatsák meg hogy milyen kevés az IQ-juk!! (akinek nem inge ne vegye magára)
Én is úgy tudom, hogy tojást is esznek. A hal szerintük nem állat? :)
ez egy számodra haszontalan információ: a vegetáriánus élet egyoldalú táplálkozás, mi minden evõk vagyunk. akik kitalálták ezt a vegetáriánusosdit azok nagyrészt az állatok legyílkolászása miatt nem esznek húst. gyökerek! a növények nem adnak hangot ha belevágsz az nem baj? idióta népség. a növények ugyan úgy élõlények. szóval vagy dögöljetek éhen vagy egyetek meg mindent vagy higyjétek azt hogy az állatok megölése rossz dolog de növényt enni nem bûn
Csak gyorsan átfutottam a válaszokat, de mintha a szemi vegetáriánusokat senki se írta volna (ha igen bocsi, tényleg csak gyorsan olvastam át). Õk azok, akik megeszik a csirkehúst és a halat.
Több féle vegetarianizmus létezik. Van, aki csak húst nem eszik, de pl. halat igen (oka az, hogy a hal nem elevenszülõ, így - az õ nézetük szerint - a hal kevésbé van tudatában az életnek). Vannak akik nem esznek tojást sem (pl. a krisnások), de tejet, tejterméket fogyasztanak, mivel ahhoz nem kell kioltani egy állat életét. De vannak olyanok, akik tejterméket sem fogyasztanak, mondván, hogy nem veszik el egy újszülött állat legfontosabb táplálékát, és hogy a tejéért tartani egy állatot kizsákmányolás. Légyszi ezért ne pontozzon le senki, aki úgy gondolja, hogy a vegetarianizmus ökörség, én nem írtam, hogy egyetértek velük - bár el sem ítélem õket, az õ dolguk -, csak leírtam, amit tudok ebben a témában.
Ez, mint a fentiek is írták, függ attól, hogy "milyen" vegák. Nagyon sokan viszont fogyasztanak tejet, de más tejterméket nem. A sajtok, joghurtok, kefírek készítésénél különbözõ oltóanyagokat használnak. Ez lehet baktériumflóra (olyan, melyhez hasonlók az emberi bélben is megtalálhatók: bifidusz...), lehet só és ecet. De sajt elõször borjú gyomrában készült. Ezt a módszert még ma is használják, tehát itt az oltóanyag maga az állat gyomra. Ehhez pedig az állat halála "kell".
én vegetáriánus vagyok, toját igen, de halat nem eszek, az is ugyanúgy állat. a tojást miért nem enném meg, hiszen a tojásokat mûszerekkel átvilágítják, és csak olyanok kerülnek a boltokba, amelyekbõl nem fejlõdne ki új élet. amúgy a vegetáriánusokat nem összekeverni a vegákkal, akik semmilyen állati eredetû ételt nem esznek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!