Találatok a következő kifejezésre: A vegetáriánusok sem (6 db)

A vegetáriánusok tojást sem esznek?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy a legtöbb vegetáriánus eszik tojást, mert nem gondol arra, hogy a belsejében egy új élet, egy megszületendõ állat rejtõzik. Az elhivatottabbak azonban semmilyen állati eredetû dolgot nem esznek, így ezt sem. Érdekes módon halat meg majd' minden vegetáriánus eszik.

Én úgy tudom, hogy a legtöbb vegetáriánus eszik tojást, mert nem gondol arra, hogy a belsejében egy új élet, egy megszületendõ állat rejtõzik. Az elhivatottabbak azonban semmilyen állati eredetû dolgot nem esznek, így ezt sem. Érdekes módon halat meg majd' minden vegetáriánus eszik.
én nem eszek tojást sem. nem tudom a többiek hogy vannak vele
"2010-11-18 12:20" Köszönjük a primitív válaszodat! Abban igazad van, hogy mindenevõk vagyunk, de kétlem, hogy egészségtelen lenne, ha valaki nem eszik olyan élelmiszert, amihez ki kellett oltani egy állat életét, ha pótolja ezeknek hasznos tápanyagait (tej, tojás, stb.) Növényekrõl azt azért nem árt, ha tudod, hogy nincsenek idegeik, nem éreznek fájdalmat. Nem is beszélve arról, hogy a növények többségét úgy lehet fogyasztani, hogy nem pusztítod el. Rengeteg növény év milliók óta rikító színû gyümölcsöket terem, hogy meg egyék. Amúgy én nem vagyok vegetáriánus. Szerintem tojást nem enni butaság, azért mert élet lehet benne. Most ha egy tyúk, amit arra tenyésztettek, hogy tojást tojjon, nem lát kakast, kétlem hogy élõ tojást tojna.
a vegetáriánusok azok esznek tojást. de vannak olyan emberek akik semmi féle állati eredetû dolgot nem fogyasztanak még tejet sem õk csak nõvényeket fogyasztanak bár ez azért már nem egészeséges
Nagyon sok féle vegetáriánus irányzat van. Az ovo-lakto vegetáriánusok pl tojást és tejtermékeket is fogyasztanak. A tojáshoz és a tejhez nem kell megölni az állatokat, de megtalálható bennük minden olyan állati fehérje, amit nehéz növényi táplálkozással bejuttatni a szervezetbe. Sokan azért esznek halat is, mert egyrészt ez a legegészségesebb állat (már ha tiszta vízben nevelõdött), másrészt igen magas a foszfor tartalma, amit szintén bonyolult csak növényi ételekkel bevinni. Én úgy gondolom, kár a másképp étkezõkön gúnyolódni, rántott húst kanalazva azon viccelõdni, hogy ehetnek meg egyesek egy kis halat vagy tojást.
Vannak ovo-lakto (tejet és tojást is evõ), illetve csak ovo (tojás), vagy csak lakto (tej) vegetáriánusok. Vannak még a vegánok, akik semmiféle állatoktól származó dolgot nem fogyasztanak el, még a mézet vagy állati zsírt sem. Abszolút téves az elsõ hozzászólás, a vegetarianizmus lényege, hogy az ember nem eszi meg az állatok húsát, így a halét sem. Aki halat eszik, az nem mondhatja magát vegetáriánusnak.
"2010-11-18 12:20" Képzeld, ha nem ennél húst, lehet, hogy kevésbé lennél ilyen korlátolt, agresszív b.rom.
amugy meg azok akiknek ez a kérdés, a vegák nem tetszenek azok tartsák meg maguknak a véleményüket és ne mutatsák meg hogy milyen kevés az IQ-juk!! (akinek nem inge ne vegye magára)
Én is úgy tudom, hogy tojást is esznek. A hal szerintük nem állat? :)
ez egy számodra haszontalan információ: a vegetáriánus élet egyoldalú táplálkozás, mi minden evõk vagyunk. akik kitalálták ezt a vegetáriánusosdit azok nagyrészt az állatok legyílkolászása miatt nem esznek húst. gyökerek! a növények nem adnak hangot ha belevágsz az nem baj? idióta népség. a növények ugyan úgy élõlények. szóval vagy dögöljetek éhen vagy egyetek meg mindent vagy higyjétek azt hogy az állatok megölése rossz dolog de növényt enni nem bûn
Csak gyorsan átfutottam a válaszokat, de mintha a szemi vegetáriánusokat senki se írta volna (ha igen bocsi, tényleg csak gyorsan olvastam át). Õk azok, akik megeszik a csirkehúst és a halat.
Több féle vegetarianizmus létezik. Van, aki csak húst nem eszik, de pl. halat igen (oka az, hogy a hal nem elevenszülõ, így - az õ nézetük szerint - a hal kevésbé van tudatában az életnek). Vannak akik nem esznek tojást sem (pl. a krisnások), de tejet, tejterméket fogyasztanak, mivel ahhoz nem kell kioltani egy állat életét. De vannak olyanok, akik tejterméket sem fogyasztanak, mondván, hogy nem veszik el egy újszülött állat legfontosabb táplálékát, és hogy a tejéért tartani egy állatot kizsákmányolás. Légyszi ezért ne pontozzon le senki, aki úgy gondolja, hogy a vegetarianizmus ökörség, én nem írtam, hogy egyetértek velük - bár el sem ítélem õket, az õ dolguk -, csak leírtam, amit tudok ebben a témában.
Ez, mint a fentiek is írták, függ attól, hogy "milyen" vegák. Nagyon sokan viszont fogyasztanak tejet, de más tejterméket nem. A sajtok, joghurtok, kefírek készítésénél különbözõ oltóanyagokat használnak. Ez lehet baktériumflóra (olyan, melyhez hasonlók az emberi bélben is megtalálhatók: bifidusz...), lehet só és ecet. De sajt elõször borjú gyomrában készült. Ezt a módszert még ma is használják, tehát itt az oltóanyag maga az állat gyomra. Ehhez pedig az állat halála "kell".
én vegetáriánus vagyok, toját igen, de halat nem eszek, az is ugyanúgy állat. a tojást miért nem enném meg, hiszen a tojásokat mûszerekkel átvilágítják, és csak olyanok kerülnek a boltokba, amelyekbõl nem fejlõdne ki új élet. amúgy a vegetáriánusokat nem összekeverni a vegákkal, akik semmilyen állati eredetû ételt nem esznek.

A vegetáriánusok nem esznek tojást, és tejet sem isznak?

Legjobb válasz: Van olyan fajtájuk,igen(semmiféle állati eredetût).De létezik olyan vegetáriánus,aki csak az ölést ítéli el.

Van olyan fajtájuk, igen(semmiféle állati eredetût).De létezik olyan vegetáriánus, aki csak az ölést ítéli el.
Van, aki ezeket az ételeket csak saját állattól veszi, vagy csak bio termelõtõl vásárolja.
Igen, ha valaki tudatosan nem iszik tejet, ill.tejtermékeket, lehetséges hogy ezért a fagyiról is lemond.Vagy ritkán azért kivételt tesz mégis :)
A hal húsa is hús. A HÚS az állatok IZOMZATA, legfõbb tápanyagát a fehérje és a zsír alkotja. Az más kérdés, hogy fõleg vallási okokra visszavezethetõen nem tartják annak, de az nem tudományos magyarázat.
A tojást és tejet fogyasztók a vegetárianizmus egy irányzatához tartoznak, úgy hívják õket, hogy "ovo-lakto-vegetáriánusok."
Léteznek én pl.: eszem tojást, tejet és halat is, de a többit nem kívánom és így nem is eszem.
a hal nem hús a vegetáriánusok semmilyen állati eredetû dolgot nem esznek meg, tejterméket sem. A vegák csak húst nem esznek.
Csak kiegészítettem, amit elõttem írtál.
"A hal húsa is hús. A HÚS az állatok IZOMZATA, legfõbb tápanyagát a fehérje és a zsír alkotja. Az más kérdés, hogy fõleg vallási okokra visszavezethetõen nem tartják annak, de az nem tudományos magyarázat.' A hús fogalma : Az állatok /tudtommal a hal is állat/ vázizomzata; tágabb értelemben idesoroljuk a zsírt, inakat, porcokat, csonton kívül mindent. Élelmíszer-áruismeret 1. osztályos tananyag.
A vegetáriánusok húst nem esznek, a VEGÁNok pedig semmi állati eredetût.
"Léteznek én pl.: eszem tojást, tejet és halat is, de a többit nem kívánom és így nem is eszem." A hal nem hús?
A kérdező hozzászólása: És ha valaki nem iszik tejet sem, akkor pl. nem eszik fagyit sem, mert abból is néhányat tejjel csinálnak?
hogy ne lenne már a hal hús? mert akkor mi az? növény??

A vegetáriánus színészek a filmekben sem esznek húst?

Legjobb válasz: SZERINTED?! Úgy õszintén. Amúgy meg ha mégis olyan jelenetre kerüle sor, kamrás trükkökkel vagy valami álhúsos kajával megoldják nyilván.

SZERINTED?! Úgy õszintén. Amúgy meg ha mégis olyan jelenetre kerüle sor, kamrás trükkökkel vagy valami álhúsos kajával megoldják nyilván.
A kérdező hozzászólása: :D hát csak egy kicsit kételkedtem a dologban. köszi a választ!

Mi a véleményetek arról, ha valaki vegetáriánus és a gyerekének sem engedi a hús fogyasztását?

Nekem volt egy osztálytársam,akinek az anyja az volt és a gyerek otthon nem ehetett húst,pedig szeretett volna.Mindig a nagymamánál meg a suliban a menzán ehetett csak sutyiban.

Legjobb válasz: És mi van azzal a húsevõ családdal ahol a gyerek nem kivánja a hust mégis beleerõltetik??????!!!!!!

És mi van azzal a húsevõ családdal ahol a gyerek nem kivánja a hust mégis beleerõltetik??????!!!!!!
bambuliszkusz balgaikuszban szenvednek a szülei sajnos.
Szerintem az ilyen szülõk bolondok, nem is tudok rá mást mondani.Félelmetes, hogy milyen buta emberek vannak.Így elcs*szni szegény gyerek táplálkozását, a hús nagyon finom tud lenni, és sokkal változatosabb az étrend, sokkal többféle ételt lehet enni, ha az ember nem korlátozza magát ilyenekkel.Arról már nem is beszélek, hogy a hús mennyire egészséges, és nem érdemes megvonni a szervezettõl, dehát erre biztos kitaláltak már jó kifogásokat a vegetáriánusok, mert mindenki ezzel támadja õket.Szerintem semmilyen ételt nem szabad megvonni a gyerektõl, az ételek igenis mind finomak!A hús is, a zöldségek is, az édességek is, a hamburger is, a saláták is, minden kaja lehet finom, és szerintem mindent ki kell próbálni, ha van rá lehetõségünk.Ezt nem csak kajára értem.Örülnének, hogy nem élnek Afrikában, na az ottaniak nem találnak ki ilyen marhaságokat, hogy x kaját nem eszünk.Ez már a "bõség zavara", hogy az emberek ilyenek kitalálnak, abbõl is látszik, hogy jóból is megárt a sok (néhány embernek)
hülye szülõ..
Nemcsak elvileg felháborító probléma, hanem egészségügyileg is. Persze, hogy növényekbõl is pótolható a szükséges fehérje...Ja persze, ez semmilyen körülmények között nem igaz, és a fejlõdõ szervezet igenis igényli a húst. A kiegyensúlyozott táplálkozás (zöldség+hús) lenne a normális, aztán ha a gyerek felnõtt korában úgy dönt h vega lesz, akkor az lesz, de akkor már az õ egyéni döntése.
Egészségügyileg nem a legjobb, de a szülõknek biztos az a világnézetük, hogy az állatevés gyilkosság, és nem akarják, hogy a gyerekeik gyilkosok legyenek. Meg hivatkozhatnak arra, hogy Indiában a papi kaszt is vegetarianizmusra van kötelezve, még a gyerekek is, mégis felnõnek, és élnek.
És mi a véleményetek az olyan szülõrõl, aki már tisztában van vele, hogy a húsevés súlyos betegségeket okoz(pl.rák, szívinfarktus, érelmeszesedés, cukorbetegség, agyvérzés, ízületi- és bélproblémák, demencia, stb.), mégsem veri ki a gyereke kezébõl a parízeres zsemlét?
A kérdező hozzászólása: A húsevés önmagában nem okoz súlyos betegségeket......
Maga a húsevés nem okoz ilyen problémákat. Ezek több tényezõs betegségek. Persze az a szülõ sem jobb, aki hagyja, hogy a gyerek mindig csak húst egyen. Ez is szélsõséges. De inkább az a jellemzõ, hogy a szülõ változatosabbá szeretné tenni a gyerek étrendjét. Nem kell minden nap húst enni.
Van nálam egy cikk, aminek címe: Systematic carnitine deficiency exacerbated by a strict vegetartian diet
felelõtlen. nagyon, és veszélyezeteti a gyermekét.
a vegetáriánus étkezés nagyon veszélyes, mert vaginitist okozhat, melynek következtében apró sebek jelennek meg, melyek lényegében kis vaginák, melyek addig nõnek, míg végül teljes egészében egy nagy puncivá alakulsz (SouthPark, bocis epizód)
Vegetáriánus vagyok, és ha szülnék is gyereket, neki joga van a húshoz. De ne várjon a baromfinál nagyobb, 4 lábút a tányérjára!!! Pont ezért, de még 1000 másért sem szülök. Ha valaki szívbõl vegan, az nem szül.
Kényszeritésnek érzem, hisz a gyerek még nem döntésképes a kérdésben. Szerintem eleinte egyen húst is és majd késõbb õ maga döntse el hogy vega lesz e vagy sem. Meg aztán a rohamos növekedés és fejlõdés miatt jobb lenne ha enne husit is, hiszen ebbõl nagyobb mennyiségû energia nyerhetõ!
Anatómiailag az ember és a disznó is mindenevõ...
Egyébként a disznó az az állat aki mindent megeszik!!! Bár sok ember úgy is néz ki!
16.53-nak:ha minden akkor : Egyél egy kis csirkeszempörköltet meg lópatagulyást meg egy kis polhafingpürét ja és a desszertnek kigyóbelet. jó étvágyat!!!
én elvetek minden szélsõségeket! mivel a szervezetnek MINDENRE szüksége van!!!
A kérdező hozzászólása: Jó.Én is így gondolom.
Erre törvényt kéne hozni és az ilyeneket be kéne záratni.. Nyilvánvalóan veszélyeztetik a gyermek épségét, vagy is az egészségét.
Nemtudom mennyire vagy hívõ ember, de Isten azért adta meg nekünk ezt a lehetõséget, hogy megegyük, mert szükségünk van rá és nem, ez nem gyilkolás. A trófeaszerzõ vadászat na az egy öncélú gyilkolás, és azt is gondolom, hogy azokat az állatokat amiket meg is eszünk élhetõ körülmények között kell tartani és minél inkább fájdalommentesen elpusztítani. Az hogy a papék felnõnek/élnek zöldségen nem jelenti, hogy az egészséges és normális, az amerikai gyerekek is felnõnek a chipszen nem?, mégsincs rendben.
Akkor ez az adott szülõ nem normális, a gyerek még növésben, fejlõdésben van! Ha nem fogyaszt elég húst...

Vegetáriánus szülők a babájuknak, gyereküknek sem adnak húst? Én nem vagyok az, kíváncsiságból teszem fel a kérdést.

Legjobb válasz: Én ismerek valakit aki vega és a lányának sem ad húst. Nem értek vele egyet, persze ez az én magán véleményem. Vitamin helyett azért van más is amivel pótolni lehet a proteint, ezt egy igazi vega tudhatná, pl hüvelyesek - ami persze egészen kicsiknek nem igazán adható, fõleg ha hasfájósak.

Én ismerek valakit aki vega és a lányának sem ad húst. Nem értek vele egyet, persze ez az én magán véleményem. Vitamin helyett azért van más is amivel pótolni lehet a proteint, ezt egy igazi vega tudhatná, pl hüvelyesek - ami persze egészen kicsiknek nem igazán adható, fõleg ha hasfájósak.
Volt fõnököm vegetáriánus.A gyerekeinek adnak húst, mert a gyereknek szüksége van rá.A fejlõdõ szervezetnek kell az állati eredetû termék (hal, pulyka, disznó).Majd ha akkora lesz a gyerek eldönti akar-e húst enni, vagy követi a szüleit.Szerintem így normális.Vagyis ez lenne a normális.
a bnõm vega, de a lányának mindent ad!!!
Vega vagyok, a gyerekem kap húst, szereti is.Ha szereti, ha eszi, egye, de ha enné nem erõltetném.Egy gyereknek én azt gondolom szüksége van rá!
Vega vagyok, és BIZTOSAN adok húst neki, mivel ha a gyerekemnek szüksége van rá, akkor nem érdekel egy állat!Ennyi!Amúgy sem minden vega, azért vega mert hogy állat gyilkosság!
Volt már itt nagy vihart kavart kérdés, ahol valamilyen omega3 kapszulát akart adni anyuci a 10 hónapos gyerekének, hogy azzal pótolja a hús hiányát. Merthogy vegák, és a gyereknek sem ad húst. Inkább adott neki mû vitaminokat...
Az igaziakban fel sem merül ez a kérdés. Természetesen nem. A divatból „már két hete vega vagyok” típusúak megeszik a húslevest is, csak a húst nem kérik.
A kérdés vegetáriánus szülõkrõl szól. Õk BIZTOSAN nem adnak a babának olyan ételt, amelyhez állatott kell ölni.

Születhet-e valaki vegetáriánusnak? 3 éves kisunokám soha nem fogadta el a húst ill. húsféle élelmiszert. Elmondása szerint, rossz, büdös, és undorodik tőle. Környezetében senki sem vega. Tojást, tejet szereti.

Legjobb válasz: Nem hiszem... Esetleg valamilyen betegsége lehet, ami miatt ösztönbõl nem eszik ilyesmit. De ha nincs semmi baja, akkor ez nem egészséges, nem tesz jót neki.

Nem hiszem... Esetleg valamilyen betegsége lehet, ami miatt ösztönbõl nem eszik ilyesmit. De ha nincs semmi baja, akkor ez nem egészséges, nem tesz jót neki.
Persze, hogy születhet! Nekem sok ismerösöm van aki ugy született, hogy a szülei hiába probálták etetni vele, ha muszáj volt ette, de undorott töle. 3 éves korától meg ugy föz az anyuja, hogy ö is tudjon enni. Egyébként ha kap modnjuk gulyáslevest, a levet meg fogja enni, de a husit kihagyja!
Indiában igen, mert õk erre vannak szelektálva.
Nézzél meg egy vércsoport diétával foglalkozó anyagot. Úgy emlékszem, ott van olyan vércsoport definiálva, amelyiknek a hús egyáltalán nem való. Talán az egyezés - mármint az, hogy éppen olyan vércsoportú a baba, amelyiknek nem való a hús - magyarázatot adhat a dologra.
Nem rokonságról beszélek, hanem FOGSORTÍPUSRÓL! Az ember fogsora mindenevõ. Innentõl kezdve nem vagyunk zebrák. Hamarosan kitalálják, hogy az az igazi vega, aki a nemlétezõ (de majd kitalálják, hogy mégis van ilyen) elõgyomrába felöklendezi a füvet. :D
"Ajánlom a vegák figyelmébe a biológia órát, illetve ez alapján saját fogsoruk vizsgálatát. Elárulom, hogy az élõvilágban a fogsorból látható, hogy melyik állat növényevõ és melyik mindenevõ. Azt is elárulom, hogy az ember fogsora mindenevõ" -Én meg elárulom, hogy a fogsorunk alapján többek között a növényevõ gorillával állunk rokonságban.
21.14es Nem azért nem eszek húst mert gyilkolás meg stb hülyeség amit itt összehordtál... Jah és képzeld egyáltalán nem vagyok gyenge, az immunrendszerem se az, és lúzer se vagyok....;)
Én kb 5éves korom óta vok vega... Állítolag oviba mikor kaja volt egyszer csak elkezdtem undorodni a hustól... Mindig mondtam az ovónéninek h nekem nem kell ez a büdiség:DDD
Jajj ne má ezt a gyilkolós hülyeséget. A világ ilyen, ez van. Am meg, õszintén a növényeknek nincs életük? Az a baj, h nem mozognak, vagy nincs agymûködés? És mikortól számít értékes életûnek egy élõlény, a rendszertan melyik fokán? Ha elpusztítassz egy növényt, akkor többet az se éled fel. Ha elfogyasztassz egy magot, abból nem kel ki új élet. Pedig már benne volt az új élet. Lássuk, ha kivágunk egy fát nem gáz, mert asztalt lehet venni, tehát a növényvilágnak nincs élete, csak az állaténak, igaz? És mikortól, csak a gerincesek törzsétõl, vagy már az ízeltlábúaktól is? De gondolom az amõbától még nem. Ami tetszett a vega apuka, és tényleg igaza van, meg aztán egy orvost kell megkérdezni, mert úgyis az orvos jobban tudja mint a "világmegváltók".
régi a kérdés, de igen, születhet. én se bírtam megenni soha a húst, pont háromévesen mondtam (78-ban! szóval nem volt "divat", nem hallhattam róla sehol, nem volt egy kicsit se elterjedve), hogy én ezt nem tudom megenni, mert élt. pedig nem befolyásolhatott semmi és senki. nem is tudták a környezetemben, hogy van ilyen egyáltalán. kényszerítettek, hogy egyek, de csak parizert, sonkát, meg némi rántott húst ettem. azt is csak azért, mert kényszerítették. 15 éves korom óta egyáltalán semmit, és semmi bajom, 37 vagyok.
Lehet, hogy a húsfélék látványa vagy illata az, ami idegen neki.Velem is ez volt, én idõvel kinõttem, de pl.sült húst, vadast meg ilyeneket most se tudnék enni...
Ettõl még nem vega.Nagyon sok kisgyerek nem szereti a húst, lehet pótolni mással is.Gyerekkoromban meg nem ettem volna semennyiért, most meg imádom.Nálam kb:15 éves koromig tartott, hogy útálltam a húsokat.
én is ilyen voltam. ne erõltessétek. napköziben "megetettek" egész éjjel hánytam
Gyerekkoromban a parizeren kívül semmilyen húst nem ettem meg, kb. 10 éves koromig. Most, 22 évesen, szintén nem vagyok nagy húsos. Nem vagyok vega, mert ha éppen olyanom van, szívesen megeszek jó kis csülköt, vagy bármi ilyesmit, de amúgy tökéletesen el vagyok zöldségekkel és tejtermékekkel, nekem nem hiányzik a hús. A fiam miatt viszont naponta csinálok már szinte húst is, õ másfél éves, de amúgy õ sem egy nagy húsevõ. Ösztönösen érzi, hogy mire van szüksége, vannak olyan napjai, hogy csak a húst eszi ki az ebédbõl, más napokon pedig csak a köretet. De nálunk ha hús van, akkor mindenképpen zöldség a köret, a legritkább esetben van hozzá tészta, rizs, vagy krumplipüré, sokkal inkább változatos párolt zöldségek. Esetleg az mellé még van krumplipüré.
Jó fej kisunokád van. Aki elutasítja a húst már gyerekkorában, az szellemileg, lelkileg már nagyon éretten érkezik a világban. Érzi, hogy a hús nem neki való. Egy igazi humánus kis emberke :-), tudat alatt elutasítja a gyilkolást (hiszen a húsevés nem más). Egyébként a gyerekek 80%-a nem szereti a húst, csak a szülõk erõltetik rájuk (én is ilyen voltam, világéletemben utáltam a húst - tényleg büdös, hiszen nem más, mint állati tetem - felnõtt koromra vegetárius is lettem). Sok elõnye fog származni belõle, mind mentálisan, mind fizikailag sokkal egészségesebb lesz, mint a többi gyerek! Ne erõltessétek a húst, zöldségekbõl is megkap minden tápanyagot, amire szüksége van a szervezetének.
A vega apukát miért pontoztátok le? Tök jó dolgokat írt :-o
nem kell raeroltetni a diszno, borju, marhahust, ezek nem is egeszsegesek. viszont idonkent halat kellene adni neki, a hianybetegsegek elkerulese vegett.A halhusban minden megvan, A- és D-vitaminokban gazdag, foszfortartalma a csontrendszert erõsíti.Omega3-elemet is tartalmaznak, amely védi az érfalakat és fontos szerepet tölt be az agymûködésben.
Már bocsánat, de attól, mert egy gyerek épp nem akar húst enni, az nem azt jelenti, hogy éretten érkezik a világba :) Oké, vega vagy, de azért túlzásokba ne essünk. Nem lesz attól valaki okosabb, mert csak zöldségeket beszél..izé..vagyis eszik, mint egy zebra. Ajánlom a vegák figyelmébe a biológia órát, illetve ez alapján saját fogsoruk vizsgálatát. Elárulom, hogy az élõvilágban a fogsorból látható, hogy melyik állat növényevõ és melyik mindenevõ. Azt is elárulom, hogy az ember fogsora mindenevõ ;) A gyerkõc pedig döntse el maga, szeretne-e húst enni. De mindkét oldalt meg kell vele ismertetni és majd õ eldönti, ízlik-e neki, vagy sem; vega lesz vagy sem.
Én meg arról beszélek, hogy az olyan fogsortípussal, ami nekünk is a rendelkezésünkre áll, bizonyos állatok természetes körülmények között növényeket fogyasztanak.Nem sokkal inkább úgy néz ki a dolog, hogy a mindenevõ fogazatnak kategóriái vannak?Némelyik ilyen faj húst is eszik, mások a gumós zápfogukat gyökerek, gumók, gyümölcsök õrlésére használják(õk ettõl mindenevõk-hogy nem csak zöldet esznek). A kérõdzõket meg ne keverjük bele, csak azért mert õk is növényevõk!Ha észrevetted, én is tartom magam a tényekhez. A húsevõk meg azt fogják kitalálni, hogy az ember azért mindenevõ, mert a gyümölcs fogyasztása mellett a nõk idõnként csapatokba verõdve vadásznak, és hatalmas szemfogaikkal, éles karmokkal terítik le a vaddisznót? :)
18:43 : büszke lehetsz magadra. Nem az a természetes, hogy nem eszünk húst. Amúgy a vegák akarnak tipikusan másra erõltetni minden ilyesmit, azt hiszik a "húsevõk" reggelire zsírt isznak, és kolbászon élnek... Ez a gyilkosság duma meg egyenesen nevetséges. Aki meg a saját gyerekét akarja vegának nevelni, az vállalja, hogy egy vézna, immungyenge lúzer is lehet.
Miért ne lenne egészséges a disznó, borjú, marhahús?! Nézzetek körbe vidéken, ahol a szalonnát hagymával eszik. "Józsibának" semmi baja, tele van erõvel és energiával. Az ember mindig is evett húst és MINDENT, ugyanis az ember felépítése alapján MINDENEVÕ. Csak a modern világunkban ki lett találva ez a vegetarianizmus... Mint mindenbõl, persze ebbõl is a mérték a fontos. Nem azt mondom, hogy csak húst kell enni hússal, de a saját evolúciódat és szervezeted csapod be azzal, hogy mellõzöd a húsféléket. Na mindegy. Nem akarok megváltoztatni senkit, csak dühít, hogy az ember a modern világban mindent elhisz, amit a TV-ben lát/hall. És ha holnap azt mondanák, hogy csak forgácsolt alumíniumot kell enni, ez tudományosan bizonyítottan elég a szervezetnek, akkor biztos vagyok benne, hogy lennének követõk....

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!