Találatok a következő kifejezésre: A vegetáriánusok nem esznek húst mert (6 db)

Kb 2 hete nem eszek húst, mert szeretnék áttérni a vegetáriánus életmódra, és tegnap óta egyre jobban fáj a hátam, van ennek köze ahhoz hogy nem eszek húst? És ha igen akkor milyen ételekkel pótoljam a tápanyagokat?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem jobban tennéd, ha fokozatosan állnál át, csökkentenéd a húsmennyiséget. De ahogy akarod, nyilván nem erõszakolhatok rád semmit. Nem hiszem, hogy a hátfájásodnak közvetlen köze lenne ahhoz, hogy nem eszel húst, de közvetett köze lehet. Például, ha vashiányod alakult ki, fáradékonyabb lettél, lusta vagy egyenesen állni és attól fáj. De ha még nincs is vashiányod, sajnos ez könnyen kialakulhat, hiába változatos a vegetáriánus étrended. Nézz utána, hogy milyen élelmiszerek tartalmaznak vasat, és - ami még fontosabb - hogy ez a vas mennyire hasznosul. A brokkoliban és a tojásban van sok vas például, és ezek jól is hasznosulnak, de tényleg nézz utána.

Szia! Szerintem jobban tennéd, ha fokozatosan állnál át, csökkentenéd a húsmennyiséget. De ahogy akarod, nyilván nem erõszakolhatok rád semmit. Nem hiszem, hogy a hátfájásodnak közvetlen köze lenne ahhoz, hogy nem eszel húst, de közvetett köze lehet. Például, ha vashiányod alakult ki, fáradékonyabb lettél, lusta vagy egyenesen állni és attól fáj. De ha még nincs is vashiányod, sajnos ez könnyen kialakulhat, hiába változatos a vegetáriánus étrended. Nézz utána, hogy milyen élelmiszerek tartalmaznak vasat, és - ami még fontosabb - hogy ez a vas mennyire hasznosul. A brokkoliban és a tojásban van sok vas például, és ezek jól is hasznosulnak, de tényleg nézz utána.
Nem fájhat attól a hasad hogy nem eszel húst.. jó dolog a húsevés, de azt nem lehet ráfogni, hogy ha pár hétig nem eszel akkor ilyen elvonási tüneteket okoz.. Viszont mivel vélhetõen ócskább kaját eszel helyette, az már okozhat gondot. Leginkább tojással és hallal pótold a tápanyagokat.. ha ezeket sem, akkor válogatott, sokféle zöldséget fogyassz, olajos magokat, gyümölcsöket, gyógynövényeket.

A vegetáriánusok azért nem esznek húst, mert azt hiszik akkor kevesebb állatot ölnek le?

Legjobb válasz: Valahol az is benne lehet. A kereslet erõsen hat a kínálatra, de még a minõséggel is lehet játszani, ha az emberek nem vesznek meg akármit. Persze egy ember mit se számít, de ilyen erõvel semmi építõt és környezetvédelmi dolgot se tegyünk, mert az mit se változtat a világon. De egyéni lelkiismeret és értékrend is van, ami miatt az ember nem tesz meg vagy megtesz valamit, ami lehet apró, de így jobban érzi magát. Én pl. vigyázok a pókokra, nehogy megöljek egyet is. Megteszem, amit tudok, ha ez apró is a világban. Nekem ez fér bele a világomba csak. Az ipari (nem házi) hús evése ugyanilyen. Nekem könnyû, mert az ízlésem is eme irányba mutat. Az ipari hús ízetlen... Sok termelõi is. De a legjobb háziból vagy vadlazacból sem ennék minden héten, mert... Nem kell. Sok. Rengeteg okból folytathat az ember vega táplálkozást.

Valahol az is benne lehet. A kereslet erõsen hat a kínálatra, de még a minõséggel is lehet játszani, ha az emberek nem vesznek meg akármit. Persze egy ember mit se számít, de ilyen erõvel semmi építõt és környezetvédelmi dolgot se tegyünk, mert az mit se változtat a világon. De egyéni lelkiismeret és értékrend is van, ami miatt az ember nem tesz meg vagy megtesz valamit, ami lehet apró, de így jobban érzi magát. Én pl. vigyázok a pókokra, nehogy megöljek egyet is. Megteszem, amit tudok, ha ez apró is a világban. Nekem ez fér bele a világomba csak. Az ipari (nem házi) hús evése ugyanilyen. Nekem könnyû, mert az ízlésem is eme irányba mutat. Az ipari hús ízetlen... Sok termelõi is. De a legjobb háziból vagy vadlazacból sem ennék minden héten, mert... Nem kell. Sok. Rengeteg okból folytathat az ember vega táplálkozást.
dehogy! de ez is egy logikus érv
Nyilván a növények is élõlények, és valamennyire õk is éreznek (bár a tudomány még nagyon gyerekcipõben jár a témában). De az állatok biológiailag nagyon hasonlítanak hozzánk. Az ember is egy állatfaj. Sajnálom a növényeket, de jobban átérzem egy hozzám hasonlóan érzõ másik lény szenvedését. A vegán és vegetáriánus táplálkozás miatt lényegesen kevesebb állatot ölnek le a világon. A Földön becslések szerint kb. 600millió vegetáriánus él (a vegánok nincsenek beleszámolva). Ha õk is ennének húst, akkor több millió állattal többet kellene tartani, és leölni naponta.
Én azért nem eszek húst, mert nem kivánom. Engem nagyon zavart az elején hogy ez mitõl lehet, voltam orvosnál is, csináltak teljes vérképet stb teljesen egészséges vagyok, semmi nem hiányzik a szervezetembõl. Azt mondták hogy van ilyen és a szervezetem ha ismét kivánni fogja akkor úgyis fogok enni újra
En szemely szerint nem kivanom. Semmi alapja nincsen, semmi allatvedelem vagy hasonlo. Nem is mondon magam veganak, annak ellenere, hogy evek ota nem eszem hust.
Én pl. azért nem eszem, mert egyszerûen undorodom tõle.
6os, miota van egy novenynek szeme, szaja, hangja, olyan idegrendszere, mint egy allatnak? ja, en is meglepodom mindig, hogy mennyire buta emberek leteznek, akik szerint ugyanaz egy repa meg egy csirke.
én pl. azért nem, mert ki nem állhatom. mindig is undorodtam tõle, egészen pici koromban is, azt mondtam, hogy nem kell, mert mindig az jut az eszembe, hogy ez valaha élt.
"6os, miota van egy novenynek szeme, szaja, hangja, olyan idegrendszere, mint egy allatnak? ja, en is meglepodom mindig, hogy mennyire buta emberek leteznek, akik szerint ugyanaz egy repa meg egy csirke." Apukám, te általános iskolát sem jártad ki? Ennyire nem tanultál soha szövegértést? Hol írtam én, hogy a csirke meg a répa ugyanaz, vagy hogy egy növénynek szeme van??? Képzelõdsz, szívtál valamit? :D Az állítás az volt, hogy az állatokat sajnálja, mert éltek. Erre reagáltam, hogy lehet hogy ezentúl csak mûanyagot fog enni, de bizony a növények is élnek. Lélegeznek, táplálkoznak, szaporodnak. Ha tetszik, ha nem, ha tudtok szöveget értelmezni, ha nem, akkor is így van... Na mehettek legelni, okostojások... :)
" mindig az jut az eszembe, hogy ez valaha élt." LoL, mert szerinted a növények, amiket megzabálsz nem éltek? Mindig meglepõdöm mennyire ostobák tudnak lenni egyesek... :D
de van különbség, neki van központi idegrendszere, a növénynek nincs. s ha megölsz egy állatot, az kész, vége. letéped az almát a fáról, mi lesz vele? hoz újat. levágod az ujjadat, mi lesz? nem fog nõni.
Miért, ha a disznót elkábítod, akkor már nincs különbség? Akkor nem visít és nem tiltakozik. A növény is érez, elpusztítása ugyanúgy gyilkosság, mint az állaté is. Ezt nem lehet kimagyarázni.
utolsó, Mandy fentebb leírta. te nem érzel semmi különbséget egy visító disznó, meg egy répa kihúzása közt? egy csöppet más az idegrendszerük...
"több millió állattal többet kellene tartani, és leölni" És az téged miért vigasztal, hogy ez a több millió állat, amit nem ölnek le, meg sem születik? Merthogy annyi állatot tartunk, amennyire szükség van. Amelyikre nincs szükség, az nem fogan meg. A szenvedés semmivel sem csökken. Amúgy a növények is szenvednek - ráadásul azokat nem hirtelen ölik le, hanem nagyon is lassan, és a legtöbbet élve eszed meg!
Nem vagyok vegetáriánus, így ideológiákra sincs szükségem. Viszont évekkel ezelõtt észrevettem, hogy nem tesz jót a sok hús. Azóta kéthetente, havonta eszem csak.
Nálam sem ideológia, egész egyszerûen mindig is undorodtam tõle.
A >sok< hús tényleg nem tesz jót, de egy átlagos húsevõ étrendjének max. negyede hús. Amúgy a kiegyensúlyozott étrend a legjobb. Mindenbõl mértékkel.
A bogárevõs válaszolónak üzenem: tanulj általános iskolás biológiát! A mindenevõ azt jelenti, hogy eszik állati és növényi eredetû táplálékot is. Ehhez igazodik az egyes emlõsök fogazata is. Az emberé nem növényevõ és nem ragadozó, hanem mindenevõ. Azért mert ne nem eszel bogarat, azért még mindenevõ vagy. Illetve ne felejtsük el, hogy vannak , akik a bogarakat is megeszik, mert más állati fehérje forrásuk kevesebb van! Szóval állati fehérjét enni kell, különben elõbb, vagy utóbb, de mindenképpen hiánybetegségeid lesznek!
a mindenevõ nem azt jelenti, hogy muszáj is húst enni, hanem, hogy ehetsz húst IS, meg élhetsz csak növényi táplálékon IS. a ragadozónak muszáj húst ennie, õ nem tud mit tenni.
"..Szóval állati fehérjét enni kell, különben elõbb, vagy utóbb, de mindenképpen hiánybetegségeid lesznek!" A szervezeted nem tesz különbséget állati vagy növényi fehérje között. Az aminosav az aminosav, amikor felhasználja, nem tesz különbséget köztük.
a ragadozó állat, utolsó. mellesleg, az is csak kényszerbõl, amúgy kerülné az embert. z ember meg nem ragadozó. a tehén meg nem falna fel..
Azért nem esznek húst, mert a tápláléklánc alján lévõ majomivadékok. Szánalmas. Bezzeg egy állat úgy felfalna titeket mint a sz.rt.
A növénynek nincs központi idegrendszere. Elég gonosz dolog lett volna a természettõl. A fájdalomérzettel rendelkezõ lényeknek megadatik a helyváltoztatás képessége. A veganizmusnak pedig környezetvédelmi okai IS vannak, pl sokkal több takarmányt eszik (a metángázról nem is beszélve) egy marha, mint amennyi hús lesz belõle. Ebben nincs semmi állatvédelem. DE minden tiszteletem azoké, akik amúgy szeretik a húst, de a nemes eszme végett lemondanak róla. Mert az tény, hogy az emberi szervezetnek nincs szüksége állati eredetû táplálékra. Mindenevõk vagyunk, oké, meg tudjuk emészteni, de nem létfontosságú. Lásd vegán emberek, rengeteg sportoló is van köztük.
Nemcsak azt hiszik, hanem tényleg kevesebb állatot ölnek le azért mert õk nem esznek húst :D
Ahogy tapasztaltam, négyféle vega ember létezik: 1. állatszeretet miatt nem eszik húst 2. egészségügyi megfontolások miatt nem eszik húst 3. kicsi kora óta undorodik a hús ízétõl 4. poénból, divatból Érdekesség: sokan barbár gyilkosnak tartják azt, aki nyulat, lovat, kutyát stb. eszik, miközben õk maguk élvezettel tömik magukba a marhapörköltet.
A felsorolást kiegészíteném még a spirituális és a vallási indokokkal.
Én nem szeretem az ízét, kiskoromban is úgy tömték belém, nem egyszer ki is hánytam. Mióta vegetáriánus vagyok (kb. 14 éve) odafigyelek a tudatos oldalára is, tehát bõr termékek, állatokon tesztelt dolgok, stb. elkerülése.
Igen, vallási okok is szerepet játszhatnak. Köszi.
Hmm...én nem vagyok vega... :) hehe igen én is besírtam a "nem eszem mert az elõtte élõ volt" szövegen de Amúgy semmivel sem ölnek le kevesebb állatot mert ugyan annyi hús van minden boltban és ugyan annyi szerencsétlen szárnyast vagy mást ölnek meg. Amúgy ha vega akarsz lenni a hús helyett ehetsz tofut ami teljesen olyan (én már kipróbáltam) mint a rendes hú, és nagyon finom. Ennyi de igen én kifejezetten szeretem a húst meg a növényeket is...mindig is arról álmodtam hogy lesz egy farmom ahol lesz sok állat meg növények! De miért is ne... még csak 14 vagyok :) Remélem jól válaszoltam ;)
Hallowed be thy name, szólj, ha találkozol egy központi idegrendszerrel rendelkezõ sárgarépával, ami ordít, és menekül a felszeletelés elöl.
Azért nem esznek, mert idióták. Az ember fogazata egyértelmû bizonyíték arra, hogy mindenevõk vagyunk, tehát mindent enni kell. A "konyha" az, ami egészségtelenné teszi a különbözõ táplálékokat, nem a származásuk.
"Hallowed be thy name, szólj, ha találkozol egy központi idegrendszerrel rendelkezõ sárgarépával, ami ordít, és menekül a felszeletelés elöl." Látom az összes vegának elég szegényes a szövegértési képessége. Senki nem beszélt ordításról meg menekülésrõl. Életrõl volt szó, miszerint a növények nem élnek. Attól, hogy nem visítanak a fájdalomtól, és neked ez nem kellemetlen, attól még ugyanúgy megölöd a növényt, amikor kitéped a földbõl. Innen is látszik, ti nem azért nem esztek húst, mert nem akartok szenvedést okozni az állatoknak. Azért nem eszitek, mert saját magatoknak nem akartok szenvedést okozni azzal, hogy elképzelitek a visító állatot... A növény nem visít, azt meg lehet ölni nyugodt szívvel.
Utolsó elõtti, a mindenevõ nem jelenti szt, hogy kell is mindent enni.te eszel pl bogarat? mellesleg jó pár millió enber el van hús nélkül, s több ezer éve.
A vegik különféle okokból vegik, de egy részük állatvédelmi-erkölcsi okokból (is). És egyébként ha kellõen nagy arányban lennének vegik a Földön, akkor logikus, h kevesebb állatot ölnének le.

A vegetáriánusok azért nem esznek húst mert sajnálják az állatokat, vagy mert azt hiszik, hogy így egészségesebbek lesznek?

Legjobb válasz: Nem azért küzdöttem fel magam a tápláléklánc csúcsára, hogy magokon éljek! :) Amúgy jó kérdés. Egy részük ezért, más részük azért. Van, aki mindkettõért. Viszont csak akkor van értelme - szerintem - ha az egészségesebb élet miatt teszi az ember. Bár akkor sem 100%-ig, hiszen az ember mindenevõ, így állati eredetû táplálékra is szüksége van (lenne). Ha azért teszi, hogy ne öljön állatot, akkor marhaság az egész. Az ember már az életvitelével is rengeteg állatot pusztít el nap, mint nap. (Környezetszennyezés, erdõk írtása, globális felmelegedés, ruházkodás, stb.) Álszent duma az, hogy ezzel állatot véd. Csaxólok: a számítógép legyártásával - ami a kedves vegetáriánusok elõtt is ott van, és éppen olvassák soraimat - igen sok szennyezõ anyag került a természetbe, amelybe alighanem több állat is belepusztult. Szóval LE LEHET FICCENNI A NETRÕL, ÁLLATKÍNZÓK! :D

Én nagyon szeretem az állatokat, ha kóbor kutyát-macskát látok, legalább megetetem, de volt már, hogy elvittem menhelyre, amit azért nem sokan vállalnak fel. Rendszeresen eszem húst, el sem tudom képzelni az étkezést nélküle. Csirkét, nyulat vágtam már sokat, igaz évek óta nem, de nem okozna gondot. Bõr cipõt, kabátot hordok, de prémes állatot miattam nem kell megölni. Van egy határ, ami szerintem már nem állatvédelem, hanem nettó hülyeség, pl. akik a libatömés ellen tüntetnek, meg akik a fákhoz láncolják magukat, azok fogalmatlan barmok, fingjuk sincs a dolgokról, csak tiltakoznak zsigerbõl. Ugyanezt gondolom a vegetáriánusokról is. A húsevés még senkinek sem ártott, a hiánya viszont dokumentáltan betegségekhez vezet. Lehet azt mondani, hogy bezzeg én jól el vagyok hús nélkül is, de más dolog az anekdota, más a statisztika.
Érdekes a kérdés. Én nem vagyok vegetáriánus, viszont lovas szakmám van és szeretem is az állatokat meg védo is vagyok meg minden, de ettol még ugyanúgy ott vagyok egy disznóvágásnál vagy mikor a mama levágja a tyúkot. :) tiszta vicces ahogy még korbefut egyet miután már levágtad a fejét. sot még a sult vért is nagyon szeretem. De mitn már említettem ettol fuggetlenul imádom az állatokat, de hát ez a tápláléklánc...
Nagyon kevés állat szenved a leöléséig, tehát a tartásuk a legtöbb esetben nem okoz nekik szenvedést. Az persze elkerülhetetlen, hogy szenvedjenek egy kicsit, amikor levágják õket, de ha úgy vesszük, legalább élhettek, mert ha nem a húsukért, bõrükért, tejükért stb tartanánk õket, akkor meg sem születtek volna, így viszont élhetnek és a halálukig legtöbbjük állati mércével nézve szép életet tudhat magáénak. És, mint már párszor elhangzott, aki azért nem eszik húst, mert sajnálja az állatokat, az ne vegyen bõr cipõt, ne akarjon bõrülést a kocsiba, vagy bõrözött kormányt stb...
Es szerinted mi mik vagyunk, haver?
Regebben nem tudtam megerteni, hogy hogy lehet valaki olyan "buta" , hogy nem eszik hust. Arra gondoltam, hogy ez is csak egy ujabb trend. En hust - hussal ettem szinte minden nap es nem is keveset. Aztan meguntam. Elkezdtem zoldseget es gyumolcsot enni husi helyett es csak egyszeruen jobban erzem magam, jobb a kozerzetem es sokat fogytam. Nem mondom magam vegetarianusnak mert nagy ritkan eszem hust, de mostmar megertem oket. Az hogy valaki meg azert nem eszik mert szereti az allatokat meg mindig nem ertem. Ez az elet rendje.
Apukám vegetariánus, pedig nem is különösebben szereti az állatokat, csak így jobban érzi magát. Szerencsére nem érzi magát ettõl jobb embernek, simán készít sült húst a családnak. Én inkább azt nem értem, hogy ha az ember is állat (többek szerint), akkor miért nem követheti az ösztöneit? Az oroszlán szíve sem szakad meg az antilopért!
Van még egy ok: Van, aki vallási okból. PL.: a Krisna-hívõk.
Ha az ember ehet húst-az erõsebb megeszi a gyengébbet alapon-akkor az is természetes, hogy az utcán szembejön egy izomagyú csörmedvény, fejen rúg és elveszi az értékeidet, mert õ az erõsebb.Kövessük ezt a vonalat, remek ötlet!
Nem azért küzdöttem fel magam a tápláléklánc csúcsára, hogy magokon éljek! :) Amúgy jó kérdés. Egy részük ezért, más részük azért. Van, aki mindkettõért. Viszont csak akkor van értelme - szerintem - ha az egészségesebb élet miatt teszi az ember. Bár akkor sem 100%-ig, hiszen az ember mindenevõ, így állati eredetû táplálékra is szüksége van (lenne). Ha azért teszi, hogy ne öljön állatot, akkor marhaság az egész. Az ember már az életvitelével is rengeteg állatot pusztít el nap, mint nap. (Környezetszennyezés, erdõk írtása, globális felmelegedés, ruházkodás, stb.) Álszent duma az, hogy ezzel állatot véd. Csaxólok: a számítógép legyártásával - ami a kedves vegetáriánusok elõtt is ott van, és éppen olvassák soraimat - igen sok szennyezõ anyag került a természetbe, amelybe alighanem több állat is belepusztult. Szóval LE LEHET FICCENNI A NETRÕL, ÁLLATKÍNZÓK! :D
Ennyire ismered a növényeket, elõttem író? :) ) Még a saját testét, annak mûködését sem ismeri rendesen az ember. Rengeteg dolog van még azzal kapcsolatban is, ami felfedezésre vár. Így erõs kétségeim vannak, hogy más élõlényeket oly' nagyon ismernénk...
Az olyan állatokat, mint a csirke, azért tenyésztik, hogy megegyük, nem? o.o
Tetszik ahogy egy két ember mondja a baromságait. Nem vagyok biologus , de ha az ember emésztõrendszere növényevõ, akkor hogy tudjuk megemészteni a húst. A testnek kell a fehérje meg a protein. Mondana nekem valaki olyan növényt amiben van fehérje vagy protein? Szerintem meg ha megszünteted a fehérje és protein bevitelt attól fogysz hogy az izmaid sorvadnak el szépen lassan. Nem rost kell neki hanem fehérje. Persze a zöldségek is fontosak. De a halat megeszitek ugye, kedves vegák? Az ember növényevõ címû "diplomamunkahoz" meg gratulálok... Honnét szedsz te ennyi hülyeséget? Ja és nem te ölöd meg az állatot te agyas. Te csak megveszed a boltban, azt az állatot úgyis levágják. Meg tudni kell különbséget tenni a házikedvenc és egy eleve kajának szánt állat között.
Ha az ember nem kezdet volna el húst enni, még mindig majmok lennénk, ugyanis az agy a húsevésbõl adódó megnövekedett fehérjebeviteltõl kezdet el jobban fejlõdni!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Egy nem vega
Szerintem mindkettõ. Én sem fogyasztok húst mindkét okból.Szeretem az állatokat, miért venném el az életüket? Sok könyv, szakirodalom egyébként is azt írják, az ember alapból vegetáriánus szervezettel rendelkezik, bélrendszerünk olyan, mint a növényevõ állatoké. A húsfogyasztás elhagyása óta elmúlt a tényleg súlyos, évek során egyre súlyosabb allergiám és az idõnként jelentkezõ ekcémám is. Az allergiámra adott gyógyszer sem volt teljesen hatásos, ellenben az egészséges életmód igen (beleértve a húsfogyasztás elhagyását is). Nekem nem is hiányzik a hús.
De régi kérdés?!:D
Kicsit pontosítanám az elõzõt, bár alapvetõen a gondolatmenete helyénvaló. Az ember nem "elkezdett" húst enni, hanem mindig is evett húst. Elég csak ránézni a fogazatunkra. Meglepõ módon találunk köztük négy igen érdekes példányt; úgy hívják, hogy szemfog. Namármost sima növényevõknél ez nemigen található meg. Egyedül a ragadozók és a mindenevõk rendelkeznek ilyennel. Az ember mindenevõ; meg tud élni csak zöldségen/gyümölcsön is, de meg tud élni csak állati táplálékon is. De érdemes mindkettõt fogyasztani, mert úgy egészséges.
Többen írták, hogy a növények nem éreznek fájdalmat. Na, ez [email protected]ág. A növények éreznek és kommunikálnak. Mikor egy hernyó vagy hasonló megtámadja a növényt, és elkezdi enni, akkor a növények egy része egy anyagot bocsát ki magából, amitõl a hernyó számára nem lesz túl kívánatos. (Nem minden növényre igaz, de egy részüknél bizonyított a dolog.) Tehát érzi, hogy rágcsálják a leveleit. Sõt, utána illóanyagot bocsát ki magából, amelyet a többi növény érzékel, és õk is elkezdik azt az anyagot termelni, amely megvédi õket a hernyótól. Tehát kommunikál is. Arról már ne is beszéljünk, hogy a zenére, becézgetésre, hangokra igencsak érzékenyek a növények. Na meg hogy rezgéseket bocsátanak õk is ki, melyet a többi növény érzékel. Ezek után jöhet bármelyik fanatikus állatvédõ, hogy "Jaj szegény állat, kínozzák!". Hát a növény is kínlódik, mikor lenyiszálják. ... Csak nem visít, nem hörög, meg nem rugkapál közben. De a növény is érez. Írtam már, de leírom megint: Az élet része, hogy az erõsebb megeszi a gyengébbet. Ha valakinek ez nem tetszik, éljen napfényen, meg igyon vizet. A növény megölése is ugyanolyan, mint az állaté. Semmi különbség nincs. Itt van pár link bizonyításképen a sok okostojás vegának, de ha bárki beírja a gugliba, hogy "növény kommunikáció", az kap egy rakás találatot: http://ismeret.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=40264 http://www.astronet.hu/index.php?apps=cikk&cikk=42192
az igen.. gratulalok.. van nehany igen okos peldany az emberisegben :-))) szeretem a vilagot es ezt azzal fogom bebizonyitani h ehen halok... a "szeretem az allatokat, vega vagyok" velemenyueknek annyit mondanek hogy amelyik allatot megeszed annak mar nem fog se fajni se rosszul esni; szoval szeretem az allatokat s nem eszek hust de ha koborkutyat meglatom az uton belerugok.. inkabb adj enni az ertekelni fogja es jobban kifejezed a szereteted ezzel mint h ha nem eszel hust .. "novenyevo ember" na ezen jot rohogtem.... egyeseknek nem artana kezukbe venni egy biologia konyvet minden uborkaragcsalas kozepette
ha nem számít kínzásnak hogy az életét elveszik egy állatnak, aki egy hároméves embergyerek értelmi szinvonalán van, megfosztva a párosodás gyereknemzés futkosás túrás és egyébb alapvetõ természetes szükségleteitõl az végülis nem kínzás... van egy oylan hogy állati jogok nyilatkozata. olyan, hogy állat tartás, érted, más élõlény tartása, saját életünk megkönyítése érdekében nem jogos. egy élõlény sem tarthat jogos igényt egy másik élõlény életére sem... én nem mondom, hogy a szüleid rossz emberek, inkább azt mondaná, m, hogy fel se fogják mit tesznek, aki meg nem fogja fel hogy mit tesz, az meg nem vonható felelõsségre. tíz parancsolat: ne ölj nem ne ölj embert, hanem ne ölj, egyszerûen, hogy képzeled, hogy egy visító és menekülõ az életéért küzdõ élõlényt megölsz? felfogod egyáltalán? egy embert is így megölnél ha ne mtudna beszélni, csak üvöltene és menekülne mondván, hogy ez nem értelmes....??? tudod mint anno a fekete embereket afehérek, tuti biztosak voltak benne hogy ez tök jogos. hát egy állat joga a saját életéhez elõrébbvaló, mint bárki joga arra, hogy ne fázzon a lábe, vagy hogy az elcseszett ízlelõbimbónak a vágyát kielégítsek. mond te nem hallod hogy üvölt a disznó? vagy nem fogod fel? úúúristen... kb kimész az utcára, és nincs egy ember aki ne lenne gyilkos... állatok tucatja szárad minden ember lelkén, növényevõ létünkre... oylan hogy mindenevõ természetesen nem létezik, oylan létezik, hogy ahülye ember mindent megeszik, az emésztésünk nem tud mit kezdeni a hússal. akit érdekel nézzen utána nem tartok felvilágosítást... 18 évig ettem állatokat. most már felfogtam mi az, undorító...ráadásul káros is, ekkora tömeghipnózist, mint az állati eredetû dolgok fogyasztása.... iylen a világon nicns mégegy -Ne ölj.. azért mégis 1 csomó hal lett megölve a bibliában az már nem is állat te retardált?
Hannibal Lechter volt a filmben a neve! Most mutatták a TV-ben! :P
Nekem fogalmam sincs errõl, de itt egy ellenpélda az ember "állatokhoz való kedvességérõl". Mint az elõttem lévõk írták az emberek egyenlõek az állatokkal. Íme az ezt igazoló példa: Tegnap hallottam a hírekben, hogy egy ember aki egy (igazi) filmben a KANNIBÁLT játszotta, vmilyen okokból börtönbe került.(Ez még semmi, olvasd tovább!) A börtönben megölte a cellatársát, és a tüdejét MEGETTE!!! Na így fuccsolt be az emberek "nagy" esze...
tegnap 11:19! Évente világszerte azért ölnek meg 45 000 000 000 állatot emberi fogyasztásra, mert az emberek elfogyasztják. Ha nem fogyasztják el, akkor nem biznisz kivégzésre tenyészteni.Vagy szerinted a húsgyárak nem profitéhségükben dübörögnek? Egyébként is sántít az érvelésed.Te aláírnád azért egy ártatlanul elítélt kivégzését, mert amúgy is ki fogják végezni?
Kedves vegetáriánus Állatvédõk! Attól, hogy nem eszitek meg az állatot, mert véditek, attól ugyanúgy levágják és megeszik mások. Ennyire egyszerû.
Azért nem eszem húst, mert árt az egészséges agymûködésnek.
A vegetáriánusok nem azért nem esznek húst, mert szeretik az állatokat, hanem azért, mert utálják a növényeket!!
Elsõsorban azok vagyunk, amihez szoktatjuk magunkat.Egészségre és a leghosszabb életre akkor számíthatunk, ha szépen, fokozatosan áttérünk vegetáriánus táplálkozásra, ám nem elegendõ a hús elhagyása, hanem fontos, hogy nyersen fogyasszuk el a zöldség, gyümölcs legalább 75%-át!
Lehet, hogy hülye vagyok és lehet, hogy te is az vagy, csak neked a szemeddel is problémáid lehetnek, ha nem veszed észre, hogy emberek millói élnek hús nélkül egészséges életet.Hát a medvéd biztos nem tudja utánunk csinálni, mert õ a mindenevõ, haver!
Huslobbi, lol baz.dmeg. Idefigyel haver, lehet hogy vega vagy de hu.lye is az tuti. Es altalaban a ketto egyutt jar. A hus igenis kell mindenkinek. Kepzeld el hogy a medve kitalalja hogy o csak novenyeket fog enni. par heten belul legyengul , es lehet hogy el is pusztul. A vegetarianusoknak kulonbseget kene tennie az eleve levagasra szatna allat es a kedvenceknek valok kozt.Hiaba aranyos egy szarvasmarha de belole kaja lesz es nem nappalilako.
"amelyik allatot megeszed annak mar nem fog se fajni se rosszul esni" -már nem, de elõtte?Amikor az érzéketlen majmok kivégezték, mert megfizeted az árát? Ember!Micsoda érvelés ez?A biológia könyvedet-a húslobbi torzszüleményét-meg ideje volna lecserélni!
a növények is éreznek fájdalmat, csak nem tudnak hangot kiadni. vegák ennyire véditek az állatokat? védjétek a növényeket is... ne egyetek semmit... én nekem mindegy hogy egy virág szirmát vagy egy állat fejét kell-e leszednem védje meg magát ha tudja... ennyi!!! mondják, hogy az ember is állat... az erõsebb állat megeszi a gyengébbet ti fûevõ marhák
Egyénfüggõ. Az a vicces, mikor állatvédelmi okokból nem eszik valaki húst, de pl bõrcipõben jár.
én szeretem az állatokat.Finomak. Ha nem szeretném õket biztos nem enném meg XD
De az ember kulonb az osszes allatfajtol MERT kepes az osszetett gondolkodasra. Pl.: az oroszlan is csak arra gondol, hogy meglegyen a taplaleka es hogy szaporodjon. Az ember meg mi mindenen agyal... Egyebkent elfogadom a evegetarianusokat es az allatvedoket, de en szemely szerint maradok a vegyes taplalkozas mellett...:D Tovabbi szep napot!
elolvastam a válaszokat és tökre illik rá ez a vicc: - én nem azért vagyok vegetáriánus mert szeretem az állatokat, hanem mert utálom a növényeket! :D
Megint én. :) "az autóval stb-vel az embereket is öljük. akkor embergyilkosok is vagyunk, te is én is?" Igen. Csak én nem hazudom magamnak, hogy nem ártok másoknak az életvitelemmel. Felvállalom, hogy ártok nekik, sõt, ez egyáltalán nem érdekel. Önzõ vagyok; viszont nem álszent. "emiatt meghalnak állatok, akkor is ha nem ennénk húst kevesebb halna meg..." Ha nem ennénk állatokat, akkor nem tenyésztenék õket. Tehát nem lenne ennyi. "egy növény nem érez fájdalmat, mert nincs idegrendszere" Legalábbis te ezt hiszed. Egy nálad jóval magasabb szintû élõlény pedig talán azt hiszi, hogy te (ember) nem érzel fájdalmat, mert a szerencsétlenben még az sem fejlõdött ki. De a lényeg nem a fájdalmon van, hanem azon, hogy megölöd, vagy sem. "ha választanod kéne, hogy egy macska fejét vágd le vagy hogy letépj egy hóvirágot, asszem te se gondolkodnál sokat" Ha nem akarom megenni a macskát, minek vágnám le a fejét? Persze ha éhes vagyok, megteszem. És akkor bizony a macska járt rosszul - a hóvirágból nem lakok jól. "amikor kezet mosok bacilusok százait ölöm meg, de õk is egyenlõek veled vagy a gyerekeddel??" Azok is élõlények. Ugyanolyanok, mint a többi. Az élethez ugyanannyi joguk van, mint neked, vagy nekem. Csak gyengébbek (ilyenkor), és nem jajgatnak. Sõt, nem is látod õket. Mégis kinyírod mindet. Pusztán azért , mert alacsonyabb rendû. (Ha meg téged és a családodat írtanak ki mondjuk fasiszták, mert alacsonyabbrendûnek vélnek, akkor jön a sírás-rívás. Ugyan csak példa volt, de a kettõs mércéd erõsen felfedezhetõ.) "amúgy hol ölsz meg egy növényt amikor pl leszakítasz egy almát egy almafáról?" Itt a gabonáról volt szó; almát senki nem említett. Vagy van olyan vegetáriánus, aki csak fáról akasztott gyümölcsön él? (Mellesleg ha egy gyümölcsöt megeszel, akkor abból már valószínûleg nem lesz fa. Tehát korlátozod a lehetõségét a túlélésre, szaporodásra. Kicsit fura így belegondolni, de ha sarkítva nézzük, akkor így van.) "és igenis KÍNOZZÁK ezeket az állatokat" Mondta valaki, hogy nem??? "az álszentség az, hogy errõl tudomást se veszel" Ha tudnál olvasni is, nem csak "write-only" üzemmódban nyomnád a billentyûket, akkor észrevetted volna, hogy írtam, hogy énnekem sem tetszik, ha állatokat kínoznak. De látom ez nem jutott el a tudatodig. Álszentség az, amit te csinálsz. Én felvállalom, hogy az életvitelemmel ártok a környezetemnek. Nem tetszik ugyan, és a körülményekhez képest próbálok ez ellen tenni, de önmagamat fontosabbnak tartom, mint a többi élõlényt. És ezt be is vallom magamnak. Így írtom tovább az állatokat (is) önzõ módon. (Persze csak olyan mértékig, amennyire az életbenmaradásomhoz szükség van erre.) A különbség csak annyi kettõnk között, hogy én ezt felvállalom, és elfogadom, hogy a természet része vagyok. Míg te állítólag véded az állatokat, nem ölsz meg egyet sem; miközben a valóságban ugyanúgy pusztítod, mint én.
Fõként az utolsó hozzászólónak címezve (meg a sok vegetáriánusnak is): Szerinted a növényeknél többek vagyunk, és csak az állatokat kell védenünk? Miért ér többet egy állat, mint egy növény? Talán azért , mert amikor az állatot ölöd, akkor hallod a sikoltását, bõgését, stb.? Jogos, hiszen a növény nem kiabál, amikor levágják. (Gondolom ezért nem tetszik a gyenge lelkû, álszent embereknek, hogy megölik az állatokat.) De szerintem neki (a növénynek) is ugyanolyan a halál, mint bármelyik élõlénynek; mégha nem is sikoltozik közben, meg nem "mutatja ki" a fájdalmát. Fölösleges különbségeket tenni élõlény és élõlény között. Azzal egyetértek, hogy fölöslegesen ne kínozzuk az állatot, amikor leöljük. Egyértelmû. Viszont megölni miért ne lehetne? Vagy alapítsunk egy "húsevõk ligáját", ahol nem eszünk növényi táplálékot, mert azzal megöljük szegény növényeket? Hülyeség, akárcsak a vegetáriánus szokások. Emellett azt mondod, tiszta marad a lelkiismereted. Hát persze... Mint a korom. Csak segítek: igaza volt az egyik hozzászólónak! A számítógép, meg a többi technika, amivel rengeteg szennyezõ anyag kerül a természetbe (MIATTAD!!!) az nem zavar? Az nem gond, hogy állatok százainak okozol élete végéig tartó szenvedést azzal, ha leülsz a gép elé, vagy beülsz az autódba??? ÁLSZENT VAGY!
Az ember tényleg nem több az állatnál. De többet mondok - nem több egyik élõlénynél sem! Így ott a lehetõség az olyanok számára, akik ennyire védik a többi élõlényt, hogy valóban napfényen éljenek. (Tetszett a poén! :D) Hajrá! Ugyanis azzal, hogy nem esszük meg a csirkét, helyette rengeteg más dolgot megeszünk (gabona, zöldség, stb.), és így azokat pusztítjuk el, okozunk neki kárt. Amikor a kenyérhez aratják a gabonát, akkor milliárdszám ölik a búzát. Ez nem zavarja a kedves vegetáriánusokat? (Vagy a növényeknél többek vagyunk, csak az állatokkal vagyunk egy szinten?) Ugyan nem szólok bele, hogy ki mit eszik, de szerintem éppen az a beteges, aki nem fogadja el, hogy õ a természet része. (Ott pedig csak az számít, hogy ki az erõsebb. És az erõsebb megeszi a gyengébbet. Úgy pár milliárd éve így megy ez, ha valakinek ez nem tûnt volna fel.) Ja, és csak segítek: a csirkét tenyésztik. Abból a célból, hogy megehessük. Ha nem tenyésztenék, nem lenne ám ennyi! Nem gyanús? Olvtársunknak pedig igaza van. Az nem zavar, hogy a számítógéped miatt több állat is elpusztul? Gondolom autód is van. Arról is "le lehet ficcenni"! Járj gyalog, meztelen, és egyél napfényt! :D
"Nem azért küzdöttem fel magam a tápláléklánc csúcsára, hogy magokon éljek!" Az ember, aki ezt írta beteges. Ha csak egy állat megmenekül attól, hogy nem eszek meg egy csirkét, már megérte! Amúgy ne higgye senki azt, hogy az emberek felsõbbrendûek a többi állatnál! Az ember is csak az! Nem felsõbbrendû lény, hanem csak egy állatfaj!
Én speciel a növényeket is sajnálom, olyan szépek, meg minden, ezért csak fénnyel táplálkozom. Abból is csak mesterséges fényt eszem meg, mert a napot is sajnálom. :-))) Marhák!
Sajnos én már találkoztam olyan vegetáriánussal aki azért nem evett húst mert sajnálta az állatokat, de csakis bõrcipõt hajlandó használni :-(
Bocs, elírtam: állatvédõ
Szerintem ki ezért, ki azért. Én nem vagyok vegetáriánus, szeretem a húst, de nagyon lelkes álatvédõ is vagyok. Ez ellentmondás? Lehet. Bár szerintem inkább struccpolitika. Ugyanis valószínûleg azonnal vegetáriánus lennék, amint az általam elfogyasztandó hús miatt nekem kellene megölni egy állatot....
Ez most nemértem hogy jött ide. Jó nem eszünk okos állatokat, csimpánzt fõleg. A tyúk akkor mehet, rendben. Az oroszlán minket esz meg, még jó hogy errefelé nincs. Kérdeztem a hentesnél is, nincs neki. :-) Egyébként ha lenne alkalma rá, az oroszlán gondolkodás nélkül megenné a süketnéma csimpánzt, és biztos nem lenne lelkiismeretfurdalása. Komoly dolgokat most nem írok, mert már leírtam a véleményem, de a bõrcipõhöz annyit, hogy ha csak kevés állatot ölnek meg a jó kis cipõm miatt, az jobb a lelkiismeretemnek, mintha minden nap megeszek fél csirkét? Ez olyan, mint a greenpeaces aktivista, aki nagy buszokkal megy tüntetni, és õ csak kicsit rongálja a környezetet. Milyen jó! Persze mindenki csak egy kicsit, de a sok kicsibõl sok lessz, és ha egy embernek csak 3 bõrcipõje van, (meg pár kabát, kesztyû, fotel, stb..) akkor "csak" pár tízmilliárd állatot nyírtunk ki világviszonylatban, és még csak jól se laktunk.
Az én ismerõseim között két vegetáriánus van, az egyik egyszerûen azért mert undorodik a hústól, nem szereti, a másik pedig azért mert úgy jobb ízû a spermája. Bocs 14 év alattiak!
Hááát! Tudodmit? Biztos nagyon finom lehet az az izé, de én maradok a húsnál. (hetero férfi vagyok) De ennyi erõvel együnk virágot, hogy illatosat szarjunk ! :-D
mind idióták vagytok hogy mondhatjátok azt hogy a növényeknek rossz ugyanugy mint az állatoknak haa?? hát nem ugyanaz
Nem tudom, melyik okos írta, hogy az ember növényevõ, de óriási bakott lõtt ezzel. Ha megnézi a fogazatát a drága (vagy nincs neki már olyan? :) ), akkor talál néhány érdekességet. Úgymint szemfog, meg õrlõ. Utána ha az általa emlegetett gugliba beírja a "mindenevõ" szót, akkor ne lepõdjön meg, ha az embert is közéjük sorolják. Szóval ennyit a google használatáról, okostojás. :) Az ember mindenevõ - szüksége van állati és növényi táplálékra is. Meg tud élni csak az egyiken is; de nem szerencsés.
elõttem válaszolónak mondanám hogy a növénynek hol van olyan központi idegrendszere mint egy hangyának akár? a növények egyszerû sejthalmazok, az állatok mint mi is pedig tudattal bíró lények. kérdéshez: én szivesen lennék vegetáriánus, mert egészségesen tovább lehet élni, bár ha elütnek azon ez sem segít.
mi hülyeségen el lehet itt vitázni?! de én nem leszek vega... és nem tom, h miért nem esznek húst, biztos van több ok, de azt meg ár írták szal grat mindenkinek eme bonyolult eszmefuttatás véghezviteléhez!
Mindent meg kell enni! A húsban rengeteg olyan dolog van amit még a gomba sem pótol és semmi más! ha vallási tekintetet nézünk, csak nyisd ki a bibliát és olvassgass: meg van engedve!
úristen, az értelmes gabonavédõk megtalálták ezta a helyet is, hogy fájna már egy növénynek ha megölöd? nics se idegrendszere, se fájdalomközpontja. az ember növényevõ, írd be google-be. az az ember aki nicsn együttérzéssel egy állatttal, az valóban nem különb egy oroszlánnál, de én igen. ökológiai szempontból minden élõlény fontos de most ilyeneket már kár mondani, miútán több 10.000 fajt írtott ki az emberiség. húú de birom az ostoba embereket. ha te a gabonát félted, és azt modnod, hogy az is éljen, akkor ha húst eszel, azzért kb 100szor több gabonát kell learatni, uiganis hogy te a húst megedd, azt fel kell hízlalni, szerinted miért írtják az erdõket? azért hogy a húsnak azaz az állatoknak legyen mit ennie hogy aztán te megehetsd azt az állatot. mindeközben a gyomrod a fogazatod az emésztésed a bõröd karmod testfelépítésed mind arra utal, hogy növényevõ vagy.... kiskoromban én is elhittem anyukámnak hogy a tej jó, meg a hús eergiát ad, meg se kérdõjeleztem. ma már magam váalsztok, hogy mit eszek. egy megkínzott és lemészárolt állat tetemét antibiotikummal telenyomva feldarabolva ízesítve megsütve, vagy növényteket magvakat gabonát gyümölcsöt rízst, meg mindenféle táplálékot
És abban nem gondolsz bele, hogy valaki úgyis megeszi helyetted. Ha te nem eszed meg, azzal nem segítesz a kis aranyos báránykán. (amúgy nem minden ehetõ állat aranyos bárányka) Vagy ha nem veszed meg és más se, akkor megromlik és ki kell dobnia a hentesnek. És akkor értelmetlenül halt meg szegény állat, az egész élete értelmét veszti, hiszen õ azért született, hogy megegyék.
Én 12 éve nem eszem húst, és semmi bajom. Rendszeresen nézetem a vérképemet, tökéletes, nem butultam el, nem lettem erõtlen. Voltam korában húsevõként pár vidéki disznóvágáson, ott undorodtam meg a húsevéstõl. Lehet, hogy a borsószemek is sírnak, amikor megfõzöm õket, de képes vagyok arra, hogy leszedjem, kifejtsem, megfõzzem, megegyem. Egy tyúk nyakát nem lnnék képes elnyiszálni, a kisborjút sem tudnám megölni, hogy aztán megegyem. Nem vallási okokból vagyok vega, hanem emiatt. Nem tudom, a húsevõk mely része ölne meg egy kisbirkát, hogy zsenge birkapörköltet ehessen. Az nem válasz, hogy megvehetm a boltban, mert akkor is tudom, hogy az egy élõ, érzõ, félõ állat volt, mielõtt megölték, úgyhogy képtelen lennék megenni.
Mi tartunk és eszünk is állatokat. Konkrétan disznóink vannak. Tiszta ól, friss alom, takarmány, víz, nem ütjük-verjük õket, van egy lekerített rész, ahol nyáron lehetnek (napfény, fû, föld), nem élve szeljük õket láncfûrésszel darabokra. Mi ebben a kínzás?
A tévedések elkerülésére: a növények ÉRZIK a fájdalmat! És amíg az állatot elég gyorsan leölik - addig a növényt mindig ÉLVE sütik-fõzik. Az a vegetáriánus pedig, ki az állatokat a fájdalom miatt nem eszi, ugye nem használ semmiféle állati terméket? Cipõt, ruhát, gyógyszert, kozmetikumot? Ja: húst lehet õssejtekbõl is növeszteni. Nagy tömegben olcsó és tiszta is lenne. Azt megenné?
Én azért, mert szeretem az állatokat. De gondolom mindenki más miatt... vagy nem. Én ezért.


Azok a vegetáriánusok akik azért nem esznek húst mert sajnálják az állatokat, akkor miért esznek növényeket?

A növények is élnek...

Legjobb válasz: A padlizsannak dobog a szive? Azert van koztuk kulonbseg... En amugy nem vagyok vega, ilyen megfontolasbol nem is lennek, de erezni a kulonbseget.

A padlizsannak dobog a szive? Azert van koztuk kulonbseg... En amugy nem vagyok vega, ilyen megfontolasbol nem is lennek, de erezni a kulonbseget.
Ezt a kérdést saját tapasztalásból tudnád megközelíteni: 1.Egy gyümölcstõl roskadó ágról szedd le a gyümölcsöket és figyelj, ahogy felsóhajt az ág: köszönöm. 2.Vágj le szembõl közelítve egy nyulat/tyúkot/disznót - és hallgasd a hangját, jajveszékelését.
Nagyon jó a 2. válasz. Remélhetõleg van különbség számodra is egy barack leszakításának és egy malac nyakba szúrásának és kivéreztetésének az élménye között még akkor is ha egyébként szenvedélyes húsevõ vagy.
Továbbá vannak olyan növények, amik éppen arra építik az életüket, terjedésüket, hogy te megeszed a termésüket. A csonthéjasok pl. jellemzõen ilyenek: megeszed a cseresznyét, a magot nem tudod megemészteni, sértetlenül kikakilod. Ha ez nem a csatornába kerülne, hanem a talajra, nagy valószínûséggel kihajtana, és így a cseresznyefának sikerült egy utódját jó messzire eljuttatnia, vagyis terjedni a világban. Ezzel a legjobbat tetted neki. Az eper, szeder is hasonlóak. Persze mikor egy növénynek a levelét szedjük le, pláne ha a gyökerét fogyasztjuk, arra már nem lehet ezt a sémát ráhúzni, de az nem igaz, hogy minden növénynek ártanánk azzal, hogy megesszük.
Miért ne lehetne hús nélkül élnünk? Nem ragadozók vagyunk, hanem mindenevõk. Ami nem azt jelenti, hogy húst KELL ennünk, hanem hogy ehetünk húst IS. Nem kell feltétlenül állati aminosavakat is fogyasztanunk, az származhat növényekbõl is, a szervezet nem válogat. B12 vitamin az egyedüli ami nincs növényekben (legalábbis egyenlõre nem bizonyított), de azt lehet pótolni. A csirke meg akit mi nem eszünk meg (én és a többi majd 200millió vega a világon) meg sem születik, mert nem éri meg 200millióval több csirkét tenyészteni, ha úgysem tudják eladni.
"Én ezt sosem értettem. attól hogy te nem eszed meg azt a csirkét mert sajnálod attól még meghal nem?! hús nélkül nem lehet élni <3" akkor soha a büdös életbe ne mosakodj, úgyis koszos leszel. Ha miattam már csak egy egér is megmenekül, azt mondom megérte. Számodra nyilván ez érthetetlen. Semmi baj ezzel, de akkor ne írj már ekkora butaságokat, hogy hús nélkül nem lehet írni. A kérdés komolyságához illõ a válaszod. Egy semmilyen állati eredetû ételt nem fogyasztó ember. Élõ...
Én ezt sosem értettem. attól hogy te nem eszed meg azt a csirkét mert sajnálod attól még meghal nem?! hús nélkül nem lehet élni <3
utolsó vagyok, most olvastam vissza, ezer bocsánat! Élni, nem írni. De garantálom, hogy mindkettõt lehet hús evés nélkül csinálni :D

A vegetáriánusok azért nem esznek húst, mert egészségesek akarnak lenni és sokáig élni, vagy mert tiszteletben akarják tartani az állatokat?

Mert ha az első, akkor miért aggódnak annyira a többiek egészségéért? Vagyis mióta érdekli az embert a másik ember jólléte? Meg aztán hogy győzné a világ kitermelni azt a rengeteg növényt, amire szükség volna, ha mindenki vega lenne? De ha az állatok fontosak nekik, akkor gondolom nem esznek tojást és tejet s tejtermékeket sem, hisz az is az állatok kihasználása!

Legjobb válasz: Ki ezért ki azért

Ki ezért ki azért
Kicsit olvass ennek utána, mert nagyon nem vagy képben. Nem lehet itt pár mondattal ezt leírni, annyit azért leírok, hogy sokféle vegetáriánus van (valaki eszik tojást is , vmelyik nem). Irány a google!
A kérdező hozzászólása: igen, tudom hogy nem vagyok képben, azért kérdem. Azt is tudom, hogy valaki eszik tojást, tejet, valaki nem. A google-n viszont nincs idõm szórakozni. Itt akartam kérdezni embereket, mert csak 1 perc kiírni.
Vannak a sima vegetariánusok, akik esznek tojást és tejtermékeket, isznak tejet. Az õ ideolóügiájuk az, hogy ne haljon meg értük állat. Ezért bõrruhát sem vesznek fel. És vannak a vegánok, akik kizárólag növényi eredetû táplálékot fogyasztanak. Az õ ideológiájuk az, hogy ne használjuk ki az állatokat, ezért mézet sem esznek. Mindkét csoport inkább a növényevõ állatokkal azonosul, mint a többi embertársával.
te teljesen hülye vagy:D szerinted a világ tud termelni annyi tehenet meg csirkét amennyit megeszik az összes ember a világon????

Sok vegetáriánus azért nem eszik húst mert az állatok érzik a fájdalmat?

Akkor a Csupasz turkálót(Heterocephalus glaber) nyugodtan lehetne fogyasztani mert nem érez fájdalmat (hiányoznak bel?le bizonyos fájdalomérzetet továbbító kémiai anyagok).

Legjobb válasz: Kérdezõ, te is az utolsó mondatomban említett kategóriába tartozol. Egy nálunk fejlettebb lény számára valószínûleg a mi családi kötelékeink is primitívnek hatnának. Vigasztalna téged ez, amikor éppen meg akarnának enni?

Neked nem lehet érvelni :) itt csak te vagy az akinek az érveit el kell fogadni mindenki másnak. Amúgy nem vagyok vega.
"Miért ne lehetne?" Felteszel egy kérdést, amire nyilván a megszólítottaktól várod a választ. Õk válaszolnak, erre lepontozod õket. Gratulálok öregem.
Mi vagyunk a tápláléklánc legtetején, ez a természet rendje. Az egész rendszer felborulna, ha például az oroszlán úgy döntene, hogy jaj, szegény õzikének vannak érzelmei meg családja, inkább együnk füvet... A vegetarianizmus a természettel való szembe menés! Plusz amiket mi eszünk, csirke, kacsa, tehén, sertés, ezért tenyésszük, azért hozzuk úgymond létre, hogy megegyük õket. De, nekem semmi bajom amúgy a vegákkal, egyen mindenki amit akar, de amikor néhány vega elkezd hisztizni, hogy úgymond döglött állatot eszel a közelében(találkoztam ilyennel), na azok elmehetnek a sunyiba. NYUGODTAN LE LEHET SZAVAZNI, NEM ÉRDEKEL, KEDVES VEGÁT. Annál nincs szánalmasabb, mint amikor leszavazol valakit, mert nem értesz egyet a véleményével, holott a válasz hasznos.
Kérdezõ, te is az utolsó mondatomban említett kategóriába tartozol. Egy nálunk fejlettebb lény számára valószínûleg a mi családi kötelékeink is primitívnek hatnának. Vigasztalna téged ez, amikor éppen meg akarnának enni?
hát te nagyon hülye vagy kérdezõ :D Én eszek húst, de sokmindent hallottam ki miért nem eszik. AZért mert az öko, nem termel annyi gázt, vagy nem ízlik neki, beteg tõle, nincs széklete a hústól, egyszerûen egészségtelennek tartja. Amúgy azzal vitatkoznék, hogy ez fáj nekik. A csirkéket, amiket én vágok, fél perccel alatt ki lehet véreztetni. A disznókat fejbe lövik, a marhákat kábítják. Nem élek idealizált világban, valamikor úgyis meg kell halniuk, és hidd el a vadonban kegyetlenebbül végezné, mint nálam a kertben, de így legalább nekem is van belõle hasznom. Ja és saját állatkák, nem a "családja" elõtt van kivégezve, és nem szenved élete során sem. Szerintem ez egy kulturált húsevési forma, mindig becsüljük az ételt, amit a húsuk biztosít, és nincsenek lenézve, míg felneveljük õket.
A disznót, a csirkét, a pulykát azért tenyésztette az ember, hogy megegye. Az emberi szervezetnek is szüksége van húsra, mert már õsidõk óta hozzá volt szokva az ember. Amúgy szerintem is vannak érzései az állatoknak, de csak a legokosabbaknak. pl nem értem a vegák miért nem tudnak megenni pl egy halat, annak biztos nincsenek érzései. Csupasz turkáló? Ez komoly? ha nem is éreznek fájdalmat ilyen ocsmány állatokat szerintem nem enne meg senki, se vega, se más. Nem vagyok vega, csak gondoltam leírom a véleményemet.
Hát hallod, te is "csupasz turkáló" vagy :'DD remélem érted ;) elmebeteg..
Nem vagyok vega, vágtam már saját állatokat, sajnos ez ezzel jár, de sokkal jobban sajnálok egy legyet mint egy embert! Az ember az egyetlen élõlény a földön aki megérdemelné az elõzõkben említett sorsot! Undorító faj!!!
Vannak és voltak is állatok, ami ha a bolondóra, a szükség, vagy bármi úgy hozza, megeszik az utódaikat. Ezt csak úgy a családi kapcsolatok esetén, mert felmerült, hozzáteszem.
A kérdező hozzászólása: Ha ismernéd ezt az oldalt, akkor tudnád, hogy nem csak a kérdés kiírója tudja pontozni a válaszokat, én nem pontoztam senkit.
Kedves kérdezõ túlságosan tudományosan és ridegül kezeled a témát. Ez bántja sokak szemét. A tudományos megállapítások pedig ne terjeszd ki minden állatfajra. Ha utána olvasol a vega topiknak gyk-n észreveszed sokan gyerekként már nem ettek húst, mikor még tehenet se láttak közelrõl. Üdv egy sertés és marha húsimádó.
A kérdező hozzászólása: Miért ne lehetne?
Több, mint 20 éve vagyok vegetáriánus, tehát növényi eredetû élelmiszereken, gombán és tejtermékeken kívül mást nem fogyasztok. Nem csupán a testi fájdalom rossz egy élõlénynek. Ha elszakítják tõled a családtagjaidat, megölik õket a szemed láttára, vagy sokad magaddal együtt nyomorúságos körülmények között tartanak, az nem biztos, hogy fizikai fájdalommal jár, sokkal inkább lelkiekkel. Az állatoknak is vannak érzései, félelmei, szorongásai, álmai, éreznek szeretetet, ragaszkodást. Nyilván a legtöbb emberben ez nem tudatosul, és nem is érez irántuk szánalmat.
A kérdező hozzászólása: #11 Ez aztán tényleg komoly érv volt.
A kérdező hozzászólása: Az állatoknál(leszámítva az emberszabású majmokat) nem alakul ki szoros családi kötelék.
A kérdező hozzászólása: Azok az állatok amiket fogyasztásra tenyésztünk, a primitívebb fajtákhoz tartoznak, gyakorlatilag biológiai automaták(esznek, isznak, alszanak). Ezért nincs olyan fejlett érzemelvilága mint például egy kutyának.
A kérdező hozzászólása: * érzelem világuk
A kérdező hozzászólása: Rossz hasonlat. Nálunk legalább van családi kötelék, a tehénnél, malackánál megszûnik miután felnevelte az utódját. Ha ide jönnének fejlettebb(!) lények, azok valószínûleg nem megennének minket, hanem tanulmányoznák a kultúránkat, civilizációnkat, technológiánkat, nyelveinket, történelmünket.
A kérdező hozzászólása: Ráadásul az istállóban élõ állatoknak az a normális közeg! Mivel ott születnek meg, ott nõnek fel. Számukra az a világ, ami azon kívül van arról nem tudnak. És amirõl nem tudunk, az nem fáj.
Te nem lehetsz ember. Az emberek nem ennyire buták, vakok, és önzõek!
"És amirõl nem tudunk, az nem fáj." A kérdezõ szerintem inkább egy strucc, aki szereti a dupla kávét :D
A kérdező hozzászólása: #8 Szerintem meg te nem lehetsz ember. Miért lennék önzõ? Miért lennék buta?
Pedig az vagy.
Rosszul gondolod: a malacok éppenhogy nem maradnak el a kutyáktól! http://www.origo.hu/tudomany/20090202-a-hazisertes-intellige.. (a cikk címe kicsit szerencsétlen, nem igazán mérhetõ, h most tényleg intelligensebbek-e, de hogy kb. azonos szinten vannak, az nem kérdéses. Itthon is volt kisfilm egy vadászról, aki nem csak kutyákat, de egy vadmalacot is visz magával rendszeresen, ugyanarra a feladatra)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!