Találatok a következő kifejezésre: A vegetáriánusok nem esznek (24 db)

Miért van az, hogy a vegetáriánusok nem esznek húst?

Legjobb válasz: Mert toxikus anyagokat tartalmaz, a gyomrod lassan emészti. Én volta vegetáriánus, lefogytam tõle, egészséges lettem, az agyam brillírozott, és sportban is jobb lettem. Persze hiánybetegségekkel vigyázni kell, de sokkal egészségesebb létforma, mint a húsevés (saját tapasztalat). Csak okosan kell csinálni! És nagyon változatosan kell étkezni (tejtermékek, tojás, szója...stb). Most már nem vagyok vega, mert emberhúst eszek, ugyanis az állatokat sajnálom levágni:(

Mert toxikus anyagokat tartalmaz, a gyomrod lassan emészti. Én volta vegetáriánus, lefogytam tõle, egészséges lettem, az agyam brillírozott, és sportban is jobb lettem. Persze hiánybetegségekkel vigyázni kell, de sokkal egészségesebb létforma, mint a húsevés (saját tapasztalat). Csak okosan kell csinálni! És nagyon változatosan kell étkezni (tejtermékek, tojás, szója...stb). Most már nem vagyok vega, mert emberhúst eszek, ugyanis az állatokat sajnálom levágni:(
amire nincs kereslet azt nem is csinálják. ebbõl következik h de azért mégiscsak változtat valamicskét :) és egyre több vega van .!
Már megint egy ilyen uszítós kérdés. Azért, mert nem szeretik az ízét. Vagy undorodnak tõle. Nem akarnak részt venni az állatok tömeges lemészárlásában. Kis korukban olyan betegségük volt, ami miatt nem ehettek, és megszokták. Rohadtul elegem van már, amikor a két fél egymás torkának ugrik. Mindenkinek a saját döntése, hogy melyik oldalon áll, nem kéne lehülyézni a másikat, aki nem a mi módszerünkkel táplálkozik, vagy más a világlátása errõl a dologról.
Vagy mert nem szereti a hust! Pl velem kicsiként is veszekedni kellett hogy meg egyem és csak ilyen pépes formában ettem meg egyszerûen számomra büdös és undoritó étel!
Hát kedves vegetáriánusmocskoló banda! Mindenki el tudja dönteni, hogy neki mi jó és sem én sem a többi vega nem kér abból, hogy leírják és leszólják, csak mert tudja mit akar. A kérdésre a válasz;én rettenetesen ellenzem az állatlegyilkolást, és bár úgyis levágják az állatot, ha én nem eszem meg, ha megenném, azzal aláírnám az állatok megölését.
Miden második kérdés! Egébként én azért, mert imádom az állatokat(nem megenni), és egy se szenvedjen miattam, és én képes vagyok áldozatot hozni Értük!
Mert nincs annyi eszük hogy állati fehérje is kell a szervezetnek. Egy bányász vagy kohász hogy a fenébe tudna dolgozni? Ehhez is ész kell?
mert vagy állat védõk vagy annyiraa állat barátok hogy áldozatot hoznak értük de persze a halat már megeszik az is állat nem ??
Mert azt hiszik egészséges. Pedig nem. Vagy állatvédõk, de ez is hülyeség mert külön arra tenyésztik manapság már az állatokat pl csirkefarmokon hogy tojást tojjon és levágják. Õket akkor is ugyanúgy levágják, pár vega nem változtat semmin. Vegetáriánus: indián eredetû szó, jelentése: béna vadász. Gyerekeknek semmiképp sem ajánlott a vega étrend.
én se nagyon értem mert akik naponta járnak a Mcdonald's-ba meg más szarokba azok úgy is megyeszik azt a húst amit a vega nem eszik meg.
Tényleg olyan nehéz megérteni, hogy a kevesebb húsevõ kevesebb húst eszik, és ezért kevesebbet lehet eladni nekik?
Mellesleg ez roppant szánalmas dolog hogy egyik az egyiket mésik a másikat szídja.... Nem mindegy hogy a másik micsinál??? Mindeni magáért felelõs....És az oldal sem azért van hogy egymást furkájátok hogy ki miért és mit...... Amúgy meg a kerdésre válaszolva azért mert rossz érzésük van ha megeszik...Vagy nem ízlik nekik.
Drága 13:56-os...ha tudnád milyen körülmények közt tartják azokat az állatokat, lehet, hogy te is vega lennél(persze csak ha van lelkivilágod)!!!!
én egyszerûen nem szeretem az ízét ennyi kiskorom óta
Már megbocsássatok, de az egész természet arra épül, hogy az élõlények megeszik egymást! Ez alól az ember sem kivétel. és ennyi erõvel semmit nem ehetnétek, mert a növények ugyanúgy élõlények, milyen jogon tartjátok kevesebbre az állatoknál? Mellesleg a húst õsidõk óta fogyasztja az ember, de a tejet? Ha így nézzük a tej egészségtelenebb, mint a hús...
ma 02:02! Állat és növény között ordító különbség van, csak az nem látja, aki nem akarja.Ha pedig csak azt vesszük figyelembe, hogy mi élõlény, mi nem az, akkor nyugodtan el kezdhetitek kivégezni az embereket is, hiszen azok szintén élõlények, csakúgy, mint a vágóhídra hajtott állatok.Vagy mégis van különbség élõlény és élõlény között?
Utolsó helyesen beszél, én még azt fûzném hozzá, hogy az élõlények között - bár nem tudom, te hogy állsz vele - egyedül az embernek van szabad akarata. Én mindenevõ vagyok, eldönthetem, hogy mit eszek meg. Egy állatnak pedig csak ösztönei vannnak, nem dönthetik el, mit esznek.
Így van, szabadon dönthetünk úgy is, hogy nem támogatjuk a hústermelõ "haláltáborok" mûködését, és nem eszünk húst pusztán azért, mert a menyét is eszik.
mert vegetáriánusok.
"ha tudnád milyen körülmények közt tartják azokat az állatokat, lehet, hogy te is vega lennél(persze csak ha van lelkivilágod)!!!! " Mert szerintetek, az érzéketlen barom, aki húst eszik? Csak azokkal a vegákkal értek egyet, akik nem szeretik az ízét, állagát, vagy valami betegség miatt nem esznek húst. A hülyeség ezesetben nem számít betegségnek.
"Mert szerintetek, az érzéketlen barom, aki húst eszik?" Nem feltétlenül.Lehetnek nagyon kedves emberek is, csak még ezen a téren nem világosodtak meg.
Én is az vagyok... És én azért nem tudom megenni a húst mert amikor beleharapok, akkor eszembe jut egy szerencsétlen állat és hogy rajta csámcsogok éppen...Meg még az is mindig eszembejut ahogy anyukám egyszer egy csirkét vágott fel.xD És én konkrétan undorodom a hústól...És ezért nem.:D
Benne van a nevükben: vegetáriánus.
Én vega vagyok, de embert eszek:D
Szakács vagyok, így meggyõzõdésem, hogy az emberi táplálkozásból elengedhetetlen az állati eredetû ételek fogyasztása. Természetesen nem pacalpörkölt reggelire! Az emberi fogazat is mindenevésre van megalkotva. Én azt tanácsolol mindenkinek, hogy minél többféle alapanyagot fogyasszon: zöldséget, húst egyaránt! Nem vagyok nagy húszabáló, de meggyõzõdésem, hogy kevés rosszabbat tehet egy szülõ a gyerekével, minthogy vega étrendre kényszeríti. Nagyon kérem, NE TEGYÉK! Jó étvágyat és jó egészséget mindenkinek!
A novenyeket is ugyanugy "legyilkoljak". Az allatok is eszik egymast. Szerintem hulyeseg csak azert vegetarianus lenni, mert nagyon szereti az allatokat. En is szeretem oket, megis szoktam hust enni, mert az is kell...
Divatból...Kérdem én: Hogy jut eszébe az embernek, miközben eszi pld. a fokhagymás pörköltöt, hogy "szegény malacka"? Csupán Di-Vat
Pontosan. Rengeteg kihalófélben lévõ állat van, márpedig ezek az állatok védettek azaz nem levadászhatóak, szóval nem azért vannak kihalófélben mert az ember vadássza õket, hanem a környezeti pusztítás miatt. Szóval ha tényleg törõdnének az állatokkal és nem csak a saját egojukkal akkor inkább a környezetükre kellene figyelniük. Kifejthetem bõvebben is ezen emberek logikáját, mert evvel foglalkozom, de sztem felesleges.
A növényeknek is joguk van az élethez, nem értem miért kaszaboljuk le õket. Szerintem ne együnk semmit és akkor boldogan élhetének az állatok és a növények. Képmutatás, kifordult magából a világ... Az indiánok is ettek húst, de megkérték az állat szellemét, hogy adja át nekik a testét és mivel a világban együttmûködés van, így az állat oda adta nekik. Persze ettõl nem kéne nyakra-fõre enni a húst és szörnyû körülmények között tartani az állatokat...
A kérdés nem épp a legjobban van feltéve, annyi rá a válasz hogy azért mert vegetáriánusok, az ugyanis ezt takarja. Ha ennének, nem lennének vegetáriánusok. Válaszolva azonban arra hogy miért választja valaki a vega étrendet, általában azért, mert szereti az állatokat stb... A növényeket úgy látszik annyira nem mert õket megeszi :D Amúgy viccet félretéve, a növényeknek a termése stb kifejezetten arra van hogy megegyék (azért van a húsa hogy csábítsa az állatot, aki aztán a megemésztetlen magot trágyával ellátva kipakolja a természetbe -> szaporodik a növény). Az hogy a ragadozók is esznek húst, nem egészen korrekt érv, ugyanis ott a prédának van "esélye", és a gyengébbet, a lemaradót éri utol a ragadozó, szelektál, hasznos. Ugyanakkor nem tartja embertelen körülmények között állatok tömegeit, a legcsekélyebb tekintettel sem léve arra hogy õk is éreznek. Ha pl. valaki az erdõben vadászik, akár íjjal, akár puskával, és annyi állatot öl amennyit maga elfogyaszt, az ellen nincs is különösebb erkölcsi kifogásom, ott legalább van az állatnak addig is egy méltóságához illõ élete, illetve van esélye - több/kevesebb - elmenekülni. Továbbá nem avatkozunk túl durván a természetbe. Ellenben az hogy libákat májtermelõ gépként, disznókat hústermelõ gépként használnak, és 1-2 négyzetméteren élik le az egész életüket gyakorlatilag megtébolyodva, tehát az i p a r i hústermelést úgy érzem joggal fájlalják. Más kérdés, hogy ha az állatoknak normális körülményeket biztosítanának, megadnák a módját stb... akkor nem lehetne nagykeráron "olcsón" (idézõjelben mondom mert persze napjainkban sem olcsó...) adni a húst és hústermékeket. Amúgy én nem vagyok vega, de ha tehetem akkor õstermelõtõl, piacról, háztájiból veszek, mert a faluban, ólban stb még mindig kulturáltabb körülmények vannak az állatok számára, törõdést kapnak stb., mint egy nagyüzemi ipari sertéstelepen vagy vágóhídon.
Azért mert vegetáriánusok.
"Vegetáriánus: indián eredetû szó, jelentése: béna vadász. A válasz megírásának idõpontja: 02-28 13:56" - Gondolom, tréfából írtad. :-) Mert maga a megnevezés a növényzetre (l. vegetáció) utal, tehát azt jelzi, hogy csak(?) azt esznek
Jah.. elvileg ez egy vicc. Pedig azért lehet igazságtartalma.. Pl az õskorban..
„Úgy gondolom, a szellemi fejlõdés egy bizonyos pontján követelmény, hogy megszüntessük élõlénytársaink leölését, kiket testi vágyaink kielégítésére használunk.” Mahatma Gandhi
A vegetáriánus étrend egészséges...egy darabig. Volt olyan ismerõsünk aki vega volt, vagyis nem evett húst, egészséges volt jah, 44 éves korára vérben lévõ VASMÉRGEZÉST kapott !! Miért? Elmondom... A húsban fontos anyagok vannak, az egyik legfontosabb az , ami meggátolja hogy a vérben a sok vas lerakódjon. Ha az ember a húst megvonja a szervezetétõl, a vas szépen lassan elkezd a vérerekbe lerakódni, amíg meg nem történik a baj ! A doktor úr megmondta, hogy mindenképpen muszály újra húst ennie, mert ha nem, súlyos következmény lehet a vége. Nekem nincs gondom a vegetáriánusokkal, csak az ilyen dolgokra figyelni kell !!! És nem biztos hogy pótolja a szója meg a tofu és társaik... Ahm én nem vagyok vegetáriánus.:)

A vegetáriánusok nem esznek tojást, és tejet sem isznak?

Legjobb válasz: Van olyan fajtájuk,igen(semmiféle állati eredetût).De létezik olyan vegetáriánus,aki csak az ölést ítéli el.

Van olyan fajtájuk, igen(semmiféle állati eredetût).De létezik olyan vegetáriánus, aki csak az ölést ítéli el.
Van, aki ezeket az ételeket csak saját állattól veszi, vagy csak bio termelõtõl vásárolja.
Igen, ha valaki tudatosan nem iszik tejet, ill.tejtermékeket, lehetséges hogy ezért a fagyiról is lemond.Vagy ritkán azért kivételt tesz mégis :)
A hal húsa is hús. A HÚS az állatok IZOMZATA, legfõbb tápanyagát a fehérje és a zsír alkotja. Az más kérdés, hogy fõleg vallási okokra visszavezethetõen nem tartják annak, de az nem tudományos magyarázat.
A tojást és tejet fogyasztók a vegetárianizmus egy irányzatához tartoznak, úgy hívják õket, hogy "ovo-lakto-vegetáriánusok."
Léteznek én pl.: eszem tojást, tejet és halat is, de a többit nem kívánom és így nem is eszem.
a hal nem hús a vegetáriánusok semmilyen állati eredetû dolgot nem esznek meg, tejterméket sem. A vegák csak húst nem esznek.
Csak kiegészítettem, amit elõttem írtál.
"A hal húsa is hús. A HÚS az állatok IZOMZATA, legfõbb tápanyagát a fehérje és a zsír alkotja. Az más kérdés, hogy fõleg vallási okokra visszavezethetõen nem tartják annak, de az nem tudományos magyarázat.' A hús fogalma : Az állatok /tudtommal a hal is állat/ vázizomzata; tágabb értelemben idesoroljuk a zsírt, inakat, porcokat, csonton kívül mindent. Élelmíszer-áruismeret 1. osztályos tananyag.
A vegetáriánusok húst nem esznek, a VEGÁNok pedig semmi állati eredetût.
"Léteznek én pl.: eszem tojást, tejet és halat is, de a többit nem kívánom és így nem is eszem." A hal nem hús?
A kérdező hozzászólása: És ha valaki nem iszik tejet sem, akkor pl. nem eszik fagyit sem, mert abból is néhányat tejjel csinálnak?
hogy ne lenne már a hal hús? mert akkor mi az? növény??

Ha a vegetáriánusok nem esznek állati eredetű ételt, akkor a vajat, tejet, Túrút, tejfölt és a többit miért eszik meg?

Legjobb válasz: Ez esetben a rokonod buta, az ilyeneket én körberöhögöm. Ismertem olyat is, aki azt mondta, nem eszik húst, csak anyukája pörköltjét, mert õ úgy kockázza fel a húst, hogy az neki jó legyen! :D

Ez esetben a rokonod buta, az ilyeneket én körberöhögöm. Ismertem olyat is, aki azt mondta, nem eszik húst, csak anyukája pörköltjét, mert õ úgy kockázza fel a húst, hogy az neki jó legyen! :D
"mert õ úgy kockázza fel a húst, hogy az neki jó legyen!" Hát ezen behaltam :-)))) Én ismerek olyat, aki vegetáriánus, hétfõtõl péntekig nem eszik húst, csak vasárnap, de akkor emberesen bepótolja! Azt mondta, a vasárnap az nem számít, akkor lehet... És kikéri magának ha azt mondják neki, hogy amit õ csinál, az nem vegetarianizmus..
Én ismerek egy igen eltökélt vegetariánust, aki él-hal az akciós lókolbászért.... Ha épp nem akciós a lókolbász, akkor hallgathatjuk, hogy meddig rohad a hús a beleinkben....
Sokféle vegetarianizmus létezik, van, aki csak a húst nem eszi meg, van aki semmilyen állati eredetû készítményt nem fogyaszt.
Mert sokan, csak olyat nem esznek, amiért megölték az állatot.
Én nem vagyok semmilyen vega, sõt imádom a húst! Fogynom is kéne ! :( De az utóbbi idõben megfigyeltem, h. jobban érzem magam, ha nem húst hússal eszem. Ez a csak hétvégi húsfogyasztás nagyon terjed az USA ba. Jó ötletnek tartom. (41/F)
"forks over knives" nincs hozzá szinkron csak felírat de megéri megnézni én ettõl lettem vega sok helyen fenn van a netten
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat . Van olyan rokonom aki azt mondja , hogy õ semmilyen állati eredetû dolgot nem eszik meg , pedig az általam felsoroltakat , pedig meg eszi és váltig állítja , hogy õ nem eszik állati eredetût . Meg vannak olyanok akik azt állítják hogy õk nem esznek húst , de esznek halat . Akkor a hal , meg a tejtermékek miért nézik kivételnek ?
mert amit te írsz az lakto-ovo vegetáriánus, vagyis eszik olyat, amihez nem kell az állatot megölni. az vegán, akik semmi állatból készültet nem eszik.


Miért mondja sok húsevő arra, aki nem eszik húst, hogy divatol? Miért divat vegetáriánusnak lenni, ha a legtöbben hülyének nézi őket?

Legjobb válasz: Véleményem szerint mindenki más-más okból lesz vegetáriánus. Van aki tényleg divatból, van aki egészségügyi okokból, esetleg lelki okokból, erkölcsi vagy éppen vallási okokból, valamint környezetvédelmi okból stb. De egy biztos, azok az igazi vegetáriánusok, akik követik az erõszakmentesség elvét. A nem ártás nemcsak a test elpusztítását jelenti, hanem hogy senkinek sem okozunk gondot, aggodalmat. Mások kritizálása pedig erõszakos dolog, lényegtelen, hogy õ hogyan néz ki, mit eszik, mi a vallása, õ is egy emberi lény, egy élõlény. Én csak néhány éve vagyok vegetáriánus, de sosem kritizáltam senkit sem azért, mert õ húst is eszik. Sokan értetlenkedtek hogy miért lettem vega. Mivel ez egészségtelen, stb. Azonban nekik nincs igazi tudásuk errõl. Persze ez nem jelenti azt, hogy én felsõbb rendûbb vagyok, ez csak annyi, hogy tettem egy döntést, és van egyfajta világnézetem, de nem vagyok jobb a másiknál.

Véleményem szerint mindenki más-más okból lesz vegetáriánus. Van aki tényleg divatból, van aki egészségügyi okokból, esetleg lelki okokból, erkölcsi vagy éppen vallási okokból, valamint környezetvédelmi okból stb. De egy biztos, azok az igazi vegetáriánusok, akik követik az erõszakmentesség elvét. A nem ártás nemcsak a test elpusztítását jelenti, hanem hogy senkinek sem okozunk gondot, aggodalmat. Mások kritizálása pedig erõszakos dolog, lényegtelen, hogy õ hogyan néz ki, mit eszik, mi a vallása, õ is egy emberi lény, egy élõlény. Én csak néhány éve vagyok vegetáriánus, de sosem kritizáltam senkit sem azért, mert õ húst is eszik. Sokan értetlenkedtek hogy miért lettem vega. Mivel ez egészségtelen, stb. Azonban nekik nincs igazi tudásuk errõl. Persze ez nem jelenti azt, hogy én felsõbb rendûbb vagyok, ez csak annyi, hogy tettem egy döntést, és van egyfajta világnézetem, de nem vagyok jobb a másiknál.
Régóta "divat" minden, ami különlegessé, mássá tesz a környezethez képest. A vegetarianizmus is ilyen divat lett. Az a lényeg, hogy az emberek felkapják a fejüket, ha magunkról beszélünk. (Nem mindenki ilyen, de sokan.)
Attól, hogy valaki nem tartja emberi dolognak a húsevést, még nem feltétlenül tartja magát felsõbbrendûnek. Csupán ez a véleménye.
Biztos nem mindenki divatból vega, de sokan igen.
Azért mert tényleg nagyon sokan csak divatból csinálják. A nyilvánosság elõtt megjátsszák magukat, suttyomban meg eszik a szalonnát kolbásszal.
"Kicsit úgy érzem, a húst fogyasztók felsõbbrendûnek tartják a vegetáriánusokat." Nem, a vegetáriánusok tartják magukat felsõbbrendûnek, tisztelet a kivételnek. Sok olyannal találkoztam már aki azt mondja, hogy nem tartja emberi dolognak a húsevést stb.
Nekem meg az a véleményem, hogy a vegetáriánizmus kultúra és evolúcióellenes.
Én komolyan nem divatból csinálom! Egy irtó pici várskában élek, itt szinte mindenki tart haszonállatokat. Kis korom óta azt kellett látnom, hogy a szomszéd hogy vágja el a csirke nyakát és hogy üti le a nyulat (egy házban, egy udvarban éltünk velük, csak a két lakásrész el volt falazva. Más házra nem telik, ez van sajna. Úgyhogy abba hagytam a húsevést. Amúgy rajtam kívül ebben a kicsi városkában szinte mindenki eszik húst, az osztályban mindenki elcsodálkozott rajta, hogy vega lettem!
Bocsánat, lehagytam. 14/l
Ahogy a kérdezõ mondja! Az ilyen rémhíreket, mint a vegetarianizmus rossz oldalát reklámozni hülyeség, ugyanis itt a gyermekek halálának oka nem a vegetarianizmus, hanem a nem elegendõ táplálék. Húsmentesen fel lehet nõni tökéletesen egészségesen, különösebb odafigyelés nélkül is, az éheztetésnek pedig a vegetarianizmushoz az ég világon semmi köze nincs.
Még soha nem találkoztam divat-vegetáriánussal. De én azt mondom, mindenki azt eszik, amit akar. Nemmellesleg attól, hogy vega vagyok, nem érzem magam többnek azoknál, akik szeretik a húst. Õ dolguk. Ez meg az enyém. Ennyi.
Attól még, hogy itt mindenki leírja, hogy õ nem divatból vegetáriánus, még lesznek olyanok, akik divatból csinálják. Én például egyetlen embert ismerek, aki tényleg nem eszik húst, az összes többi ilyen ismerõsöm csak mondja, hogy mennyire vegetáriánus, étteremben vega kaját kér, meetingekre vega kaját rendel, a családjának vega kaját fõz, de ahogy lehetõsége adódik egy kis húst enni rögtön magyarázkodik, hogy "jajj, vegetáriánus vagyok ám, de ez még belefér...". Most az ilyenre mégis hogy az istenbe mondják azt, hogy nem divatból csinálja?
"Miért divat vegetáriánusnak lenni, ha a legtöbben hülyének nézi õket?" Nézd, sokan közlekednek biciklivel divatból, pedig ezért is sokan lenézik az embert. (Most nem szeretnék állást foglalni, hogy mi helyes én mi nem, csak a jelenséget megmutatni.)
az egyre fiatalabbak, ezért divat témához: én háromévesen mondtam, hogy nem kell, mert élt. 78ban voltam három éves, szóval akkor aztán tényleg nem volt "divat", nem is tudott róla a családom, hogy ilyen létezik, el is könyveltek furának, hogy honnan veszek ilyeneket. városban laktunk, disznóölésen sose voltam, csirkeölést, stb, semmit nem láttam, nem is ismertünk senkit, aki nem evett volna húst. mégis ezt mondtam. ja, és de, vannak divatvegetáriánusok. õk azok, akik kinyilatkoztatják, hogy "én nem eszem húst, csak halat"- az miért nem hús? döglött állat. de hallottam már olyat is, hogy vegetáriánus, csak csirkét eszik. na, az nem az, csak kevés húst eszik. a másik divat, mikor a celeb közli, hogy õ vegetáriánus, de néha muszáj ennie húst, mert mikor utazik pl, akkor kénytelen hamburgert venni...hát én inkább éhezem, vagy üres zsemlét eszek.
Én komolyan nem divatból csinálom! Egy irtó pici várskában élek, itt szinte mindenki tart haszonállatokat. Kis korom óta azt kellett látnom, hogy a szomszéd hogy vágja el a csirke nyakát és hogy üti le a nyulat (egy házban, egy udvarban éltünk velük, csak a két lakásrész el volt falazva. Más házra nem telik, ez van sajna. Úgyhogy abba hagytam a húsevést. Amúgy rajtam kívül ebben a kcsi vá
A kérdező hozzászólása: "Ebben a vegaszellemben etették fiúcskájukat is: csupán szójatejet és almalét adtak neki."-Nyilván ilyet egyikünk sem tenne a gyermekével, akár vegetáriánusként neveli, akár nem.
"Hiszen a fiatalok "nyílván divatolnak"." Ez egy annyira szomorú, elõítéletekkel teli szemlélet sajnos... Én 13 évesen lettem vegetáriánus, most 24 vagyok, és semmi sem változott. A vegetarianizmus nem divat. Aki divatol, az nem vegetáriánus...
A kérdező hozzászólása: Érdekes, hogy egyre fiatalabbak mondják magukat vegetáriánusnak.Azt hiszem, ha csak ennyit jegyzek meg, így már érthetõ a "divat"kifejezés kötése.Hiszen a fiatalok "nyílván divatolnak".Vagy lehet, hogy a fiatalok látják, érzik azt, amit mi nehezebben érzünk, értünk meg?Azt gondolom pár évtizeden belül az emberek többsége elfordul a húsoktól, és akkor az lesz a furcsa, aki fogyaszt még.
Ja és én nem tartom felsõbbrendûnek magam, nem ítélem el a húsevõket, nincs velük semmi bajom. 14/l
Én vegetáriánus vagyok. Nem divatból vagyok az! Nem eszek olyan terméket, amely állat megölésébõl származik. Ezalatt nem csak a húst, hanem az állati zsíradékot is értem... De tejtekmékeket, tojádt stb, azokat eszek. 14/l
"Attól, hogy valaki nem tartja emberi dolognak a húsevést, még nem feltétlenül tartja magát felsõbbrendûnek. Csupán ez a véleménye." Ez olyan mintha én azt mondanám, hogy nem tartom magam felsõbbrendûnek, csak nem tartom emberinek a barna szemet.
A kérdező hozzászólása: Szerintem meg kellene hagyni mindenkinek a saját választás lehetõségét, megjegyzés nélkül.Valóban így van, hogy(rosszul fogalmaztam)"felsõbbrendûség mutatásával"vádoljuk a vegákat.Azért, mert õk embertelennek tartják bármely állat megölését, ez nem jelenti, hogy minket, akiknek természetes, hogy állatot eszünk, mert velük ellentétben nem gondolunk bele, mi van a tányérunkon-lenéznek.Bevallom én nem értem, mi ez a nagy támadás feléjük.Minden vegetáriánus ismerõsöm különösen szerény, nagyon jó ember, és mindegyikrõl véletlenül derült ki a meggyõzõdése.És azt is hozzá kell tennem, hogy nekik sosincs rossz véleményük rólunk, mert mi eszünk húst.Akkor mi miért támadjuk õket, olykor meglepõ szenvedéllyel?
A kérdező hozzászólása: Kicsit úgy érzem, a húst fogyasztók felsõbbrendûnek tartják a vegetáriánusokat.Nem, mintha azok okot adnának rá, csak "különcségük"ezt hozza ki legtöbbünkbõl.Ebbõl is eredhet ez az érdekes felfogás.Egyszer a legkedvesebb barátnõm is ezt mondta valakire.A lány tényleg "plázacicának"tûnt, és mert felületesen ismertem csak:elhittem neki.Évekkel késõbb megismertem közelrõl a lányt, aki elmondta, hogy kiskora óta nem tudja megemészteni a húst.Pedig szívesen megenné.Tessék, egy elõítélet.És nem plázacica, csak érdekes a stílusa.Mindig könnyelmûn ítélünk.
17-es, marhaság ez a cikk, hogy azért halt meg, mert vegetáriánusok voltak a szülõk. ha csak narancslét meg rántott húst adtak volna neki, akkor is meghalt volna. hatásvadász a cikk.

Kb 2 hete nem eszek húst, mert szeretnék áttérni a vegetáriánus életmódra, és tegnap óta egyre jobban fáj a hátam, van ennek köze ahhoz hogy nem eszek húst? És ha igen akkor milyen ételekkel pótoljam a tápanyagokat?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem jobban tennéd, ha fokozatosan állnál át, csökkentenéd a húsmennyiséget. De ahogy akarod, nyilván nem erõszakolhatok rád semmit. Nem hiszem, hogy a hátfájásodnak közvetlen köze lenne ahhoz, hogy nem eszel húst, de közvetett köze lehet. Például, ha vashiányod alakult ki, fáradékonyabb lettél, lusta vagy egyenesen állni és attól fáj. De ha még nincs is vashiányod, sajnos ez könnyen kialakulhat, hiába változatos a vegetáriánus étrended. Nézz utána, hogy milyen élelmiszerek tartalmaznak vasat, és - ami még fontosabb - hogy ez a vas mennyire hasznosul. A brokkoliban és a tojásban van sok vas például, és ezek jól is hasznosulnak, de tényleg nézz utána.

Szia! Szerintem jobban tennéd, ha fokozatosan állnál át, csökkentenéd a húsmennyiséget. De ahogy akarod, nyilván nem erõszakolhatok rád semmit. Nem hiszem, hogy a hátfájásodnak közvetlen köze lenne ahhoz, hogy nem eszel húst, de közvetett köze lehet. Például, ha vashiányod alakult ki, fáradékonyabb lettél, lusta vagy egyenesen állni és attól fáj. De ha még nincs is vashiányod, sajnos ez könnyen kialakulhat, hiába változatos a vegetáriánus étrended. Nézz utána, hogy milyen élelmiszerek tartalmaznak vasat, és - ami még fontosabb - hogy ez a vas mennyire hasznosul. A brokkoliban és a tojásban van sok vas például, és ezek jól is hasznosulnak, de tényleg nézz utána.
Nem fájhat attól a hasad hogy nem eszel húst.. jó dolog a húsevés, de azt nem lehet ráfogni, hogy ha pár hétig nem eszel akkor ilyen elvonási tüneteket okoz.. Viszont mivel vélhetõen ócskább kaját eszel helyette, az már okozhat gondot. Leginkább tojással és hallal pótold a tápanyagokat.. ha ezeket sem, akkor válogatott, sokféle zöldséget fogyassz, olajos magokat, gyümölcsöket, gyógynövényeket.

Hogy hivják azt a vegetáriánus irányzatot amikor nem esznek húst, halat és tejtermékeket de tojást igen?

Egy ismerősöm ezeket eszi ill nem eszi, mondta már, mi a neve az irányzatnak de elfelejtettem. A fentieken túl még gombát sem eszik, de azt úgy emlékszem csak azért mert nem szereti.

Legjobb válasz: ovo vegetáriánus.

ovo vegetáriánus.
Ovo-vegetarianizmus.
ovuláció
lakto omit

A vegetáriánusok elvileg nem esznek állati eredetű ételt?

Mert eddig én ugy tudtam hogy az a vegetáriánus de elvileg a halat is meg ehetik? Akkor most mit jelent a vegetáriánus??

Legjobb válasz: A vegetáriánusok semmilyen állat húsát nem fogyasztják. Halat sem, hiszen az is hús. Ráadásul a vegetarianizmus alapelve, hogy a táplálkozásunk miatt ne öljenek meg állatokat. A hal is állat, nem a fán terem. Ez a szemivegetáriánus halevõ baromság csak egy modern divatirányzat. Az eredeti, évezredes vegetarianizmus nem engedi a húsevést.

A vegetáriánusok semmilyen állat húsát nem fogyasztják. Halat sem, hiszen az is hús. Ráadásul a vegetarianizmus alapelve, hogy a táplálkozásunk miatt ne öljenek meg állatokat. A hal is állat, nem a fán terem. Ez a szemivegetáriánus halevõ baromság csak egy modern divatirányzat. Az eredeti, évezredes vegetarianizmus nem engedi a húsevést.
A kérdező hozzászólása: Akkor jol tudtam! Köszike!

A vegetáriánusok azért nem esznek húst mert sajnálják az állatokat, vagy mert azt hiszik, hogy így egészségesebbek lesznek?

Legjobb válasz: Nem azért küzdöttem fel magam a tápláléklánc csúcsára, hogy magokon éljek! :) Amúgy jó kérdés. Egy részük ezért, más részük azért. Van, aki mindkettõért. Viszont csak akkor van értelme - szerintem - ha az egészségesebb élet miatt teszi az ember. Bár akkor sem 100%-ig, hiszen az ember mindenevõ, így állati eredetû táplálékra is szüksége van (lenne). Ha azért teszi, hogy ne öljön állatot, akkor marhaság az egész. Az ember már az életvitelével is rengeteg állatot pusztít el nap, mint nap. (Környezetszennyezés, erdõk írtása, globális felmelegedés, ruházkodás, stb.) Álszent duma az, hogy ezzel állatot véd. Csaxólok: a számítógép legyártásával - ami a kedves vegetáriánusok elõtt is ott van, és éppen olvassák soraimat - igen sok szennyezõ anyag került a természetbe, amelybe alighanem több állat is belepusztult. Szóval LE LEHET FICCENNI A NETRÕL, ÁLLATKÍNZÓK! :D

Én nagyon szeretem az állatokat, ha kóbor kutyát-macskát látok, legalább megetetem, de volt már, hogy elvittem menhelyre, amit azért nem sokan vállalnak fel. Rendszeresen eszem húst, el sem tudom képzelni az étkezést nélküle. Csirkét, nyulat vágtam már sokat, igaz évek óta nem, de nem okozna gondot. Bõr cipõt, kabátot hordok, de prémes állatot miattam nem kell megölni. Van egy határ, ami szerintem már nem állatvédelem, hanem nettó hülyeség, pl. akik a libatömés ellen tüntetnek, meg akik a fákhoz láncolják magukat, azok fogalmatlan barmok, fingjuk sincs a dolgokról, csak tiltakoznak zsigerbõl. Ugyanezt gondolom a vegetáriánusokról is. A húsevés még senkinek sem ártott, a hiánya viszont dokumentáltan betegségekhez vezet. Lehet azt mondani, hogy bezzeg én jól el vagyok hús nélkül is, de más dolog az anekdota, más a statisztika.
Érdekes a kérdés. Én nem vagyok vegetáriánus, viszont lovas szakmám van és szeretem is az állatokat meg védo is vagyok meg minden, de ettol még ugyanúgy ott vagyok egy disznóvágásnál vagy mikor a mama levágja a tyúkot. :) tiszta vicces ahogy még korbefut egyet miután már levágtad a fejét. sot még a sult vért is nagyon szeretem. De mitn már említettem ettol fuggetlenul imádom az állatokat, de hát ez a tápláléklánc...
Nagyon kevés állat szenved a leöléséig, tehát a tartásuk a legtöbb esetben nem okoz nekik szenvedést. Az persze elkerülhetetlen, hogy szenvedjenek egy kicsit, amikor levágják õket, de ha úgy vesszük, legalább élhettek, mert ha nem a húsukért, bõrükért, tejükért stb tartanánk õket, akkor meg sem születtek volna, így viszont élhetnek és a halálukig legtöbbjük állati mércével nézve szép életet tudhat magáénak. És, mint már párszor elhangzott, aki azért nem eszik húst, mert sajnálja az állatokat, az ne vegyen bõr cipõt, ne akarjon bõrülést a kocsiba, vagy bõrözött kormányt stb...
Es szerinted mi mik vagyunk, haver?
Regebben nem tudtam megerteni, hogy hogy lehet valaki olyan "buta" , hogy nem eszik hust. Arra gondoltam, hogy ez is csak egy ujabb trend. En hust - hussal ettem szinte minden nap es nem is keveset. Aztan meguntam. Elkezdtem zoldseget es gyumolcsot enni husi helyett es csak egyszeruen jobban erzem magam, jobb a kozerzetem es sokat fogytam. Nem mondom magam vegetarianusnak mert nagy ritkan eszem hust, de mostmar megertem oket. Az hogy valaki meg azert nem eszik mert szereti az allatokat meg mindig nem ertem. Ez az elet rendje.
Apukám vegetariánus, pedig nem is különösebben szereti az állatokat, csak így jobban érzi magát. Szerencsére nem érzi magát ettõl jobb embernek, simán készít sült húst a családnak. Én inkább azt nem értem, hogy ha az ember is állat (többek szerint), akkor miért nem követheti az ösztöneit? Az oroszlán szíve sem szakad meg az antilopért!
Van még egy ok: Van, aki vallási okból. PL.: a Krisna-hívõk.
Ha az ember ehet húst-az erõsebb megeszi a gyengébbet alapon-akkor az is természetes, hogy az utcán szembejön egy izomagyú csörmedvény, fejen rúg és elveszi az értékeidet, mert õ az erõsebb.Kövessük ezt a vonalat, remek ötlet!
Nem azért küzdöttem fel magam a tápláléklánc csúcsára, hogy magokon éljek! :) Amúgy jó kérdés. Egy részük ezért, más részük azért. Van, aki mindkettõért. Viszont csak akkor van értelme - szerintem - ha az egészségesebb élet miatt teszi az ember. Bár akkor sem 100%-ig, hiszen az ember mindenevõ, így állati eredetû táplálékra is szüksége van (lenne). Ha azért teszi, hogy ne öljön állatot, akkor marhaság az egész. Az ember már az életvitelével is rengeteg állatot pusztít el nap, mint nap. (Környezetszennyezés, erdõk írtása, globális felmelegedés, ruházkodás, stb.) Álszent duma az, hogy ezzel állatot véd. Csaxólok: a számítógép legyártásával - ami a kedves vegetáriánusok elõtt is ott van, és éppen olvassák soraimat - igen sok szennyezõ anyag került a természetbe, amelybe alighanem több állat is belepusztult. Szóval LE LEHET FICCENNI A NETRÕL, ÁLLATKÍNZÓK! :D
Ennyire ismered a növényeket, elõttem író? :) ) Még a saját testét, annak mûködését sem ismeri rendesen az ember. Rengeteg dolog van még azzal kapcsolatban is, ami felfedezésre vár. Így erõs kétségeim vannak, hogy más élõlényeket oly' nagyon ismernénk...
Az olyan állatokat, mint a csirke, azért tenyésztik, hogy megegyük, nem? o.o
Tetszik ahogy egy két ember mondja a baromságait. Nem vagyok biologus , de ha az ember emésztõrendszere növényevõ, akkor hogy tudjuk megemészteni a húst. A testnek kell a fehérje meg a protein. Mondana nekem valaki olyan növényt amiben van fehérje vagy protein? Szerintem meg ha megszünteted a fehérje és protein bevitelt attól fogysz hogy az izmaid sorvadnak el szépen lassan. Nem rost kell neki hanem fehérje. Persze a zöldségek is fontosak. De a halat megeszitek ugye, kedves vegák? Az ember növényevõ címû "diplomamunkahoz" meg gratulálok... Honnét szedsz te ennyi hülyeséget? Ja és nem te ölöd meg az állatot te agyas. Te csak megveszed a boltban, azt az állatot úgyis levágják. Meg tudni kell különbséget tenni a házikedvenc és egy eleve kajának szánt állat között.
Ha az ember nem kezdet volna el húst enni, még mindig majmok lennénk, ugyanis az agy a húsevésbõl adódó megnövekedett fehérjebeviteltõl kezdet el jobban fejlõdni!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Egy nem vega
Szerintem mindkettõ. Én sem fogyasztok húst mindkét okból.Szeretem az állatokat, miért venném el az életüket? Sok könyv, szakirodalom egyébként is azt írják, az ember alapból vegetáriánus szervezettel rendelkezik, bélrendszerünk olyan, mint a növényevõ állatoké. A húsfogyasztás elhagyása óta elmúlt a tényleg súlyos, évek során egyre súlyosabb allergiám és az idõnként jelentkezõ ekcémám is. Az allergiámra adott gyógyszer sem volt teljesen hatásos, ellenben az egészséges életmód igen (beleértve a húsfogyasztás elhagyását is). Nekem nem is hiányzik a hús.
De régi kérdés?!:D
Kicsit pontosítanám az elõzõt, bár alapvetõen a gondolatmenete helyénvaló. Az ember nem "elkezdett" húst enni, hanem mindig is evett húst. Elég csak ránézni a fogazatunkra. Meglepõ módon találunk köztük négy igen érdekes példányt; úgy hívják, hogy szemfog. Namármost sima növényevõknél ez nemigen található meg. Egyedül a ragadozók és a mindenevõk rendelkeznek ilyennel. Az ember mindenevõ; meg tud élni csak zöldségen/gyümölcsön is, de meg tud élni csak állati táplálékon is. De érdemes mindkettõt fogyasztani, mert úgy egészséges.
Többen írták, hogy a növények nem éreznek fájdalmat. Na, ez [email protected]ág. A növények éreznek és kommunikálnak. Mikor egy hernyó vagy hasonló megtámadja a növényt, és elkezdi enni, akkor a növények egy része egy anyagot bocsát ki magából, amitõl a hernyó számára nem lesz túl kívánatos. (Nem minden növényre igaz, de egy részüknél bizonyított a dolog.) Tehát érzi, hogy rágcsálják a leveleit. Sõt, utána illóanyagot bocsát ki magából, amelyet a többi növény érzékel, és õk is elkezdik azt az anyagot termelni, amely megvédi õket a hernyótól. Tehát kommunikál is. Arról már ne is beszéljünk, hogy a zenére, becézgetésre, hangokra igencsak érzékenyek a növények. Na meg hogy rezgéseket bocsátanak õk is ki, melyet a többi növény érzékel. Ezek után jöhet bármelyik fanatikus állatvédõ, hogy "Jaj szegény állat, kínozzák!". Hát a növény is kínlódik, mikor lenyiszálják. ... Csak nem visít, nem hörög, meg nem rugkapál közben. De a növény is érez. Írtam már, de leírom megint: Az élet része, hogy az erõsebb megeszi a gyengébbet. Ha valakinek ez nem tetszik, éljen napfényen, meg igyon vizet. A növény megölése is ugyanolyan, mint az állaté. Semmi különbség nincs. Itt van pár link bizonyításképen a sok okostojás vegának, de ha bárki beírja a gugliba, hogy "növény kommunikáció", az kap egy rakás találatot: http://ismeret.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=40264 http://www.astronet.hu/index.php?apps=cikk&cikk=42192
az igen.. gratulalok.. van nehany igen okos peldany az emberisegben :-))) szeretem a vilagot es ezt azzal fogom bebizonyitani h ehen halok... a "szeretem az allatokat, vega vagyok" velemenyueknek annyit mondanek hogy amelyik allatot megeszed annak mar nem fog se fajni se rosszul esni; szoval szeretem az allatokat s nem eszek hust de ha koborkutyat meglatom az uton belerugok.. inkabb adj enni az ertekelni fogja es jobban kifejezed a szereteted ezzel mint h ha nem eszel hust .. "novenyevo ember" na ezen jot rohogtem.... egyeseknek nem artana kezukbe venni egy biologia konyvet minden uborkaragcsalas kozepette
ha nem számít kínzásnak hogy az életét elveszik egy állatnak, aki egy hároméves embergyerek értelmi szinvonalán van, megfosztva a párosodás gyereknemzés futkosás túrás és egyébb alapvetõ természetes szükségleteitõl az végülis nem kínzás... van egy oylan hogy állati jogok nyilatkozata. olyan, hogy állat tartás, érted, más élõlény tartása, saját életünk megkönyítése érdekében nem jogos. egy élõlény sem tarthat jogos igényt egy másik élõlény életére sem... én nem mondom, hogy a szüleid rossz emberek, inkább azt mondaná, m, hogy fel se fogják mit tesznek, aki meg nem fogja fel hogy mit tesz, az meg nem vonható felelõsségre. tíz parancsolat: ne ölj nem ne ölj embert, hanem ne ölj, egyszerûen, hogy képzeled, hogy egy visító és menekülõ az életéért küzdõ élõlényt megölsz? felfogod egyáltalán? egy embert is így megölnél ha ne mtudna beszélni, csak üvöltene és menekülne mondván, hogy ez nem értelmes....??? tudod mint anno a fekete embereket afehérek, tuti biztosak voltak benne hogy ez tök jogos. hát egy állat joga a saját életéhez elõrébbvaló, mint bárki joga arra, hogy ne fázzon a lábe, vagy hogy az elcseszett ízlelõbimbónak a vágyát kielégítsek. mond te nem hallod hogy üvölt a disznó? vagy nem fogod fel? úúúristen... kb kimész az utcára, és nincs egy ember aki ne lenne gyilkos... állatok tucatja szárad minden ember lelkén, növényevõ létünkre... oylan hogy mindenevõ természetesen nem létezik, oylan létezik, hogy ahülye ember mindent megeszik, az emésztésünk nem tud mit kezdeni a hússal. akit érdekel nézzen utána nem tartok felvilágosítást... 18 évig ettem állatokat. most már felfogtam mi az, undorító...ráadásul káros is, ekkora tömeghipnózist, mint az állati eredetû dolgok fogyasztása.... iylen a világon nicns mégegy -Ne ölj.. azért mégis 1 csomó hal lett megölve a bibliában az már nem is állat te retardált?
Hannibal Lechter volt a filmben a neve! Most mutatták a TV-ben! :P
Nekem fogalmam sincs errõl, de itt egy ellenpélda az ember "állatokhoz való kedvességérõl". Mint az elõttem lévõk írták az emberek egyenlõek az állatokkal. Íme az ezt igazoló példa: Tegnap hallottam a hírekben, hogy egy ember aki egy (igazi) filmben a KANNIBÁLT játszotta, vmilyen okokból börtönbe került.(Ez még semmi, olvasd tovább!) A börtönben megölte a cellatársát, és a tüdejét MEGETTE!!! Na így fuccsolt be az emberek "nagy" esze...
tegnap 11:19! Évente világszerte azért ölnek meg 45 000 000 000 állatot emberi fogyasztásra, mert az emberek elfogyasztják. Ha nem fogyasztják el, akkor nem biznisz kivégzésre tenyészteni.Vagy szerinted a húsgyárak nem profitéhségükben dübörögnek? Egyébként is sántít az érvelésed.Te aláírnád azért egy ártatlanul elítélt kivégzését, mert amúgy is ki fogják végezni?
Kedves vegetáriánus Állatvédõk! Attól, hogy nem eszitek meg az állatot, mert véditek, attól ugyanúgy levágják és megeszik mások. Ennyire egyszerû.
Azért nem eszem húst, mert árt az egészséges agymûködésnek.
A vegetáriánusok nem azért nem esznek húst, mert szeretik az állatokat, hanem azért, mert utálják a növényeket!!
Elsõsorban azok vagyunk, amihez szoktatjuk magunkat.Egészségre és a leghosszabb életre akkor számíthatunk, ha szépen, fokozatosan áttérünk vegetáriánus táplálkozásra, ám nem elegendõ a hús elhagyása, hanem fontos, hogy nyersen fogyasszuk el a zöldség, gyümölcs legalább 75%-át!
Lehet, hogy hülye vagyok és lehet, hogy te is az vagy, csak neked a szemeddel is problémáid lehetnek, ha nem veszed észre, hogy emberek millói élnek hús nélkül egészséges életet.Hát a medvéd biztos nem tudja utánunk csinálni, mert õ a mindenevõ, haver!
Huslobbi, lol baz.dmeg. Idefigyel haver, lehet hogy vega vagy de hu.lye is az tuti. Es altalaban a ketto egyutt jar. A hus igenis kell mindenkinek. Kepzeld el hogy a medve kitalalja hogy o csak novenyeket fog enni. par heten belul legyengul , es lehet hogy el is pusztul. A vegetarianusoknak kulonbseget kene tennie az eleve levagasra szatna allat es a kedvenceknek valok kozt.Hiaba aranyos egy szarvasmarha de belole kaja lesz es nem nappalilako.
"amelyik allatot megeszed annak mar nem fog se fajni se rosszul esni" -már nem, de elõtte?Amikor az érzéketlen majmok kivégezték, mert megfizeted az árát? Ember!Micsoda érvelés ez?A biológia könyvedet-a húslobbi torzszüleményét-meg ideje volna lecserélni!
a növények is éreznek fájdalmat, csak nem tudnak hangot kiadni. vegák ennyire véditek az állatokat? védjétek a növényeket is... ne egyetek semmit... én nekem mindegy hogy egy virág szirmát vagy egy állat fejét kell-e leszednem védje meg magát ha tudja... ennyi!!! mondják, hogy az ember is állat... az erõsebb állat megeszi a gyengébbet ti fûevõ marhák
Egyénfüggõ. Az a vicces, mikor állatvédelmi okokból nem eszik valaki húst, de pl bõrcipõben jár.
én szeretem az állatokat.Finomak. Ha nem szeretném õket biztos nem enném meg XD
De az ember kulonb az osszes allatfajtol MERT kepes az osszetett gondolkodasra. Pl.: az oroszlan is csak arra gondol, hogy meglegyen a taplaleka es hogy szaporodjon. Az ember meg mi mindenen agyal... Egyebkent elfogadom a evegetarianusokat es az allatvedoket, de en szemely szerint maradok a vegyes taplalkozas mellett...:D Tovabbi szep napot!
elolvastam a válaszokat és tökre illik rá ez a vicc: - én nem azért vagyok vegetáriánus mert szeretem az állatokat, hanem mert utálom a növényeket! :D
Megint én. :) "az autóval stb-vel az embereket is öljük. akkor embergyilkosok is vagyunk, te is én is?" Igen. Csak én nem hazudom magamnak, hogy nem ártok másoknak az életvitelemmel. Felvállalom, hogy ártok nekik, sõt, ez egyáltalán nem érdekel. Önzõ vagyok; viszont nem álszent. "emiatt meghalnak állatok, akkor is ha nem ennénk húst kevesebb halna meg..." Ha nem ennénk állatokat, akkor nem tenyésztenék õket. Tehát nem lenne ennyi. "egy növény nem érez fájdalmat, mert nincs idegrendszere" Legalábbis te ezt hiszed. Egy nálad jóval magasabb szintû élõlény pedig talán azt hiszi, hogy te (ember) nem érzel fájdalmat, mert a szerencsétlenben még az sem fejlõdött ki. De a lényeg nem a fájdalmon van, hanem azon, hogy megölöd, vagy sem. "ha választanod kéne, hogy egy macska fejét vágd le vagy hogy letépj egy hóvirágot, asszem te se gondolkodnál sokat" Ha nem akarom megenni a macskát, minek vágnám le a fejét? Persze ha éhes vagyok, megteszem. És akkor bizony a macska járt rosszul - a hóvirágból nem lakok jól. "amikor kezet mosok bacilusok százait ölöm meg, de õk is egyenlõek veled vagy a gyerekeddel??" Azok is élõlények. Ugyanolyanok, mint a többi. Az élethez ugyanannyi joguk van, mint neked, vagy nekem. Csak gyengébbek (ilyenkor), és nem jajgatnak. Sõt, nem is látod õket. Mégis kinyírod mindet. Pusztán azért , mert alacsonyabb rendû. (Ha meg téged és a családodat írtanak ki mondjuk fasiszták, mert alacsonyabbrendûnek vélnek, akkor jön a sírás-rívás. Ugyan csak példa volt, de a kettõs mércéd erõsen felfedezhetõ.) "amúgy hol ölsz meg egy növényt amikor pl leszakítasz egy almát egy almafáról?" Itt a gabonáról volt szó; almát senki nem említett. Vagy van olyan vegetáriánus, aki csak fáról akasztott gyümölcsön él? (Mellesleg ha egy gyümölcsöt megeszel, akkor abból már valószínûleg nem lesz fa. Tehát korlátozod a lehetõségét a túlélésre, szaporodásra. Kicsit fura így belegondolni, de ha sarkítva nézzük, akkor így van.) "és igenis KÍNOZZÁK ezeket az állatokat" Mondta valaki, hogy nem??? "az álszentség az, hogy errõl tudomást se veszel" Ha tudnál olvasni is, nem csak "write-only" üzemmódban nyomnád a billentyûket, akkor észrevetted volna, hogy írtam, hogy énnekem sem tetszik, ha állatokat kínoznak. De látom ez nem jutott el a tudatodig. Álszentség az, amit te csinálsz. Én felvállalom, hogy az életvitelemmel ártok a környezetemnek. Nem tetszik ugyan, és a körülményekhez képest próbálok ez ellen tenni, de önmagamat fontosabbnak tartom, mint a többi élõlényt. És ezt be is vallom magamnak. Így írtom tovább az állatokat (is) önzõ módon. (Persze csak olyan mértékig, amennyire az életbenmaradásomhoz szükség van erre.) A különbség csak annyi kettõnk között, hogy én ezt felvállalom, és elfogadom, hogy a természet része vagyok. Míg te állítólag véded az állatokat, nem ölsz meg egyet sem; miközben a valóságban ugyanúgy pusztítod, mint én.
Fõként az utolsó hozzászólónak címezve (meg a sok vegetáriánusnak is): Szerinted a növényeknél többek vagyunk, és csak az állatokat kell védenünk? Miért ér többet egy állat, mint egy növény? Talán azért , mert amikor az állatot ölöd, akkor hallod a sikoltását, bõgését, stb.? Jogos, hiszen a növény nem kiabál, amikor levágják. (Gondolom ezért nem tetszik a gyenge lelkû, álszent embereknek, hogy megölik az állatokat.) De szerintem neki (a növénynek) is ugyanolyan a halál, mint bármelyik élõlénynek; mégha nem is sikoltozik közben, meg nem "mutatja ki" a fájdalmát. Fölösleges különbségeket tenni élõlény és élõlény között. Azzal egyetértek, hogy fölöslegesen ne kínozzuk az állatot, amikor leöljük. Egyértelmû. Viszont megölni miért ne lehetne? Vagy alapítsunk egy "húsevõk ligáját", ahol nem eszünk növényi táplálékot, mert azzal megöljük szegény növényeket? Hülyeség, akárcsak a vegetáriánus szokások. Emellett azt mondod, tiszta marad a lelkiismereted. Hát persze... Mint a korom. Csak segítek: igaza volt az egyik hozzászólónak! A számítógép, meg a többi technika, amivel rengeteg szennyezõ anyag kerül a természetbe (MIATTAD!!!) az nem zavar? Az nem gond, hogy állatok százainak okozol élete végéig tartó szenvedést azzal, ha leülsz a gép elé, vagy beülsz az autódba??? ÁLSZENT VAGY!
Az ember tényleg nem több az állatnál. De többet mondok - nem több egyik élõlénynél sem! Így ott a lehetõség az olyanok számára, akik ennyire védik a többi élõlényt, hogy valóban napfényen éljenek. (Tetszett a poén! :D) Hajrá! Ugyanis azzal, hogy nem esszük meg a csirkét, helyette rengeteg más dolgot megeszünk (gabona, zöldség, stb.), és így azokat pusztítjuk el, okozunk neki kárt. Amikor a kenyérhez aratják a gabonát, akkor milliárdszám ölik a búzát. Ez nem zavarja a kedves vegetáriánusokat? (Vagy a növényeknél többek vagyunk, csak az állatokkal vagyunk egy szinten?) Ugyan nem szólok bele, hogy ki mit eszik, de szerintem éppen az a beteges, aki nem fogadja el, hogy õ a természet része. (Ott pedig csak az számít, hogy ki az erõsebb. És az erõsebb megeszi a gyengébbet. Úgy pár milliárd éve így megy ez, ha valakinek ez nem tûnt volna fel.) Ja, és csak segítek: a csirkét tenyésztik. Abból a célból, hogy megehessük. Ha nem tenyésztenék, nem lenne ám ennyi! Nem gyanús? Olvtársunknak pedig igaza van. Az nem zavar, hogy a számítógéped miatt több állat is elpusztul? Gondolom autód is van. Arról is "le lehet ficcenni"! Járj gyalog, meztelen, és egyél napfényt! :D
"Nem azért küzdöttem fel magam a tápláléklánc csúcsára, hogy magokon éljek!" Az ember, aki ezt írta beteges. Ha csak egy állat megmenekül attól, hogy nem eszek meg egy csirkét, már megérte! Amúgy ne higgye senki azt, hogy az emberek felsõbbrendûek a többi állatnál! Az ember is csak az! Nem felsõbbrendû lény, hanem csak egy állatfaj!
Én speciel a növényeket is sajnálom, olyan szépek, meg minden, ezért csak fénnyel táplálkozom. Abból is csak mesterséges fényt eszem meg, mert a napot is sajnálom. :-))) Marhák!
Sajnos én már találkoztam olyan vegetáriánussal aki azért nem evett húst mert sajnálta az állatokat, de csakis bõrcipõt hajlandó használni :-(
Bocs, elírtam: állatvédõ
Szerintem ki ezért, ki azért. Én nem vagyok vegetáriánus, szeretem a húst, de nagyon lelkes álatvédõ is vagyok. Ez ellentmondás? Lehet. Bár szerintem inkább struccpolitika. Ugyanis valószínûleg azonnal vegetáriánus lennék, amint az általam elfogyasztandó hús miatt nekem kellene megölni egy állatot....
Ez most nemértem hogy jött ide. Jó nem eszünk okos állatokat, csimpánzt fõleg. A tyúk akkor mehet, rendben. Az oroszlán minket esz meg, még jó hogy errefelé nincs. Kérdeztem a hentesnél is, nincs neki. :-) Egyébként ha lenne alkalma rá, az oroszlán gondolkodás nélkül megenné a süketnéma csimpánzt, és biztos nem lenne lelkiismeretfurdalása. Komoly dolgokat most nem írok, mert már leírtam a véleményem, de a bõrcipõhöz annyit, hogy ha csak kevés állatot ölnek meg a jó kis cipõm miatt, az jobb a lelkiismeretemnek, mintha minden nap megeszek fél csirkét? Ez olyan, mint a greenpeaces aktivista, aki nagy buszokkal megy tüntetni, és õ csak kicsit rongálja a környezetet. Milyen jó! Persze mindenki csak egy kicsit, de a sok kicsibõl sok lessz, és ha egy embernek csak 3 bõrcipõje van, (meg pár kabát, kesztyû, fotel, stb..) akkor "csak" pár tízmilliárd állatot nyírtunk ki világviszonylatban, és még csak jól se laktunk.
Az én ismerõseim között két vegetáriánus van, az egyik egyszerûen azért mert undorodik a hústól, nem szereti, a másik pedig azért mert úgy jobb ízû a spermája. Bocs 14 év alattiak!
Hááát! Tudodmit? Biztos nagyon finom lehet az az izé, de én maradok a húsnál. (hetero férfi vagyok) De ennyi erõvel együnk virágot, hogy illatosat szarjunk ! :-D
mind idióták vagytok hogy mondhatjátok azt hogy a növényeknek rossz ugyanugy mint az állatoknak haa?? hát nem ugyanaz
Nem tudom, melyik okos írta, hogy az ember növényevõ, de óriási bakott lõtt ezzel. Ha megnézi a fogazatát a drága (vagy nincs neki már olyan? :) ), akkor talál néhány érdekességet. Úgymint szemfog, meg õrlõ. Utána ha az általa emlegetett gugliba beírja a "mindenevõ" szót, akkor ne lepõdjön meg, ha az embert is közéjük sorolják. Szóval ennyit a google használatáról, okostojás. :) Az ember mindenevõ - szüksége van állati és növényi táplálékra is. Meg tud élni csak az egyiken is; de nem szerencsés.
elõttem válaszolónak mondanám hogy a növénynek hol van olyan központi idegrendszere mint egy hangyának akár? a növények egyszerû sejthalmazok, az állatok mint mi is pedig tudattal bíró lények. kérdéshez: én szivesen lennék vegetáriánus, mert egészségesen tovább lehet élni, bár ha elütnek azon ez sem segít.
mi hülyeségen el lehet itt vitázni?! de én nem leszek vega... és nem tom, h miért nem esznek húst, biztos van több ok, de azt meg ár írták szal grat mindenkinek eme bonyolult eszmefuttatás véghezviteléhez!
Mindent meg kell enni! A húsban rengeteg olyan dolog van amit még a gomba sem pótol és semmi más! ha vallási tekintetet nézünk, csak nyisd ki a bibliát és olvassgass: meg van engedve!
úristen, az értelmes gabonavédõk megtalálták ezta a helyet is, hogy fájna már egy növénynek ha megölöd? nics se idegrendszere, se fájdalomközpontja. az ember növényevõ, írd be google-be. az az ember aki nicsn együttérzéssel egy állatttal, az valóban nem különb egy oroszlánnál, de én igen. ökológiai szempontból minden élõlény fontos de most ilyeneket már kár mondani, miútán több 10.000 fajt írtott ki az emberiség. húú de birom az ostoba embereket. ha te a gabonát félted, és azt modnod, hogy az is éljen, akkor ha húst eszel, azzért kb 100szor több gabonát kell learatni, uiganis hogy te a húst megedd, azt fel kell hízlalni, szerinted miért írtják az erdõket? azért hogy a húsnak azaz az állatoknak legyen mit ennie hogy aztán te megehetsd azt az állatot. mindeközben a gyomrod a fogazatod az emésztésed a bõröd karmod testfelépítésed mind arra utal, hogy növényevõ vagy.... kiskoromban én is elhittem anyukámnak hogy a tej jó, meg a hús eergiát ad, meg se kérdõjeleztem. ma már magam váalsztok, hogy mit eszek. egy megkínzott és lemészárolt állat tetemét antibiotikummal telenyomva feldarabolva ízesítve megsütve, vagy növényteket magvakat gabonát gyümölcsöt rízst, meg mindenféle táplálékot
És abban nem gondolsz bele, hogy valaki úgyis megeszi helyetted. Ha te nem eszed meg, azzal nem segítesz a kis aranyos báránykán. (amúgy nem minden ehetõ állat aranyos bárányka) Vagy ha nem veszed meg és más se, akkor megromlik és ki kell dobnia a hentesnek. És akkor értelmetlenül halt meg szegény állat, az egész élete értelmét veszti, hiszen õ azért született, hogy megegyék.
Én 12 éve nem eszem húst, és semmi bajom. Rendszeresen nézetem a vérképemet, tökéletes, nem butultam el, nem lettem erõtlen. Voltam korában húsevõként pár vidéki disznóvágáson, ott undorodtam meg a húsevéstõl. Lehet, hogy a borsószemek is sírnak, amikor megfõzöm õket, de képes vagyok arra, hogy leszedjem, kifejtsem, megfõzzem, megegyem. Egy tyúk nyakát nem lnnék képes elnyiszálni, a kisborjút sem tudnám megölni, hogy aztán megegyem. Nem vallási okokból vagyok vega, hanem emiatt. Nem tudom, a húsevõk mely része ölne meg egy kisbirkát, hogy zsenge birkapörköltet ehessen. Az nem válasz, hogy megvehetm a boltban, mert akkor is tudom, hogy az egy élõ, érzõ, félõ állat volt, mielõtt megölték, úgyhogy képtelen lennék megenni.
Mi tartunk és eszünk is állatokat. Konkrétan disznóink vannak. Tiszta ól, friss alom, takarmány, víz, nem ütjük-verjük õket, van egy lekerített rész, ahol nyáron lehetnek (napfény, fû, föld), nem élve szeljük õket láncfûrésszel darabokra. Mi ebben a kínzás?
A tévedések elkerülésére: a növények ÉRZIK a fájdalmat! És amíg az állatot elég gyorsan leölik - addig a növényt mindig ÉLVE sütik-fõzik. Az a vegetáriánus pedig, ki az állatokat a fájdalom miatt nem eszi, ugye nem használ semmiféle állati terméket? Cipõt, ruhát, gyógyszert, kozmetikumot? Ja: húst lehet õssejtekbõl is növeszteni. Nagy tömegben olcsó és tiszta is lenne. Azt megenné?
Én azért, mert szeretem az állatokat. De gondolom mindenki más miatt... vagy nem. Én ezért.

A nem vegetáriánusokat miért zavarja az, hogy valaki nem eszik húst?

NEM PROVOKATÍV KÉRDÉS!!!! Csak láttam, valamelyik nap feltettek itt egy olyasmi kérdést hogy a vegetáriánusok miért nem fogadják el más véleményét vagy valami hasonló. Ott egész jó és kulturált válaszok születtek, úgyhogy kíváncsi lennék a másik oldal véleményére is hogy miért baj az, miért zavar az titeket ha valaki vegetáriánus és miért próbáljátok "megtéríteni" őket? :) Az "evolúció húsevőnek alakított minket" dumát légyszi mellőzzük, normális és egyéni véleményekre vagyok kíváncsi normális hangnemben! Köszi!

Legjobb válasz: Jó a kérdés! Amikor megtudják, h nem eszek húst (nem szeretem), akkor kivétel nélkül mindenki azt kérdezi, hogy 'Akkor mit eszel?' Miért, õk tán a hét minden napján naponta háromszor csak húst esznek? Fura...

Jó a kérdés! Amikor megtudják, h nem eszek húst (nem szeretem), akkor kivétel nélkül mindenki azt kérdezi, hogy 'Akkor mit eszel?' Miért, õk tán a hét minden napján naponta háromszor csak húst esznek? Fura...
Nem zavar, csak kérdezem õket, hogy milyen ez az életmód. Örökös kíváncsi vagyok :) Amúgy meg kedves elsõ: én képes vagyok naponta 3x húst enni, reggel felvágottas kenyér, délben húsos kaja, este saláta sült hússal. (ez csak példa, de ritkán eszek olyat, amiben egyáltalán nincs hús)
Mindenki azt eszik amit akar. Engem legalábbis nem zavar ha valaki vegetáriánus, vagy nem az. Senki sem egyforma, mert valaki a húst szereti valaki inkább a zöldségekre hajt. De szerintem ez természetes.
második: de ez az, hogy abban benne volt a kenyér, ebédnél a köret, gondolom nem magában eszed azt a húst, este meg a saláta. ez már mind nem hús, erre értem, hogy mi az, hogy "akkor mit eszel?" minden mást. a húsevõ se szalonnát eszik kolbásszal, ott a kenyér, tészta, zöldség, stb.
utolsó, ha csöndben maradtál volna, bölcsebb lettél volna.
na igen, tõlem is mindig ezt a baromságot kérdezik, hogy "akkor mit eszel?" holott a sokkal több kaja van, ami nem hús, mint ami az... az összes zöldség, gyümölcs, minden. a hús csak egy kis rész.
Jó, nem csak hús van, de akkor is gondolom, ha én eszek rántott húst krumplival, akkor te nem csak krumplipürét eszel.
4-es, én se mondtam soha senkinek, hogy ne egyen húst. viszont engem már hányan akartak rábeszélni, hogy de, egyek...
Engem nem zavar, nem is érdekel. De van ilyen ismerõsöm és inkább az zavar, hogy rendre megpróbál kioktatni ezekrõl. Sajnos muszáj elviselni mert gyerekkori haverom felesége és még jobban zavaró fõzni rá mikor hozzánk jönnek közös ebédre. Mert õ valami megaszuperhiper vegás és még tojást stb se eszik. Nyaranta inkább oda rakjuk a székét az a bokor elé ahova a kutya szokott pisálni hadd válogasson :)
Engem nem zavar, ki mit eszik. Viszont elvárom, hogy ha én elfogadom más szokásait, életmódját, hitét, akkor õ is fogadja el az enyémet. Én soha nem próbáltam vegetáriánust gyõzködni, hogy egyen húst, egyedül akkor szoktam visszaszólni, mikor a vegetáriánusok durván bírálják a nem vegetáriánusokat és megpróbálják a torkukon lenyomni az õ elképzelésüket a helyes táplálkozásról. Mondjuk én ilyen témában nem is szoktam vitát kezdeményezni, például soha nem kezdenék valakivel beszélgetést a vegetáriánusságáról csak azért, hogy aztán ellentmondjak neki. Mindenki döntsön belátása szerint.
elég idióta vagy utolsó, ha nem látod a különbséget egy növény meg egy állat közt. embert miért nem eszel?
Azért ne lépjünk túl a határon. Az "idióta" kifejezést inkább mellõzzük. Az növények érzéseire meg már belinkeltem az elõzõ hozzászólásomban a egyértelmû bizonyítékot. Senki sem idióta, csupán valaki eleget tud a témáról valaki meg még nem. Túl hamar levont hibás következtetéstõl senki sem lesz idióta... No persze lehet hogy csak remény... Végtére is a hit is így született meg.
"-, - Én megértem az álláspontodat, és tényleg nem volt szép tõle, de éppen ezért légy értelmesebb. Amúgy meg toleráld. Most látszanak megdõlni eddigi elvei. Lehet, hogy mától már növényt sem ehet. Nem csoda ha felpezsdül. Én is ezt tenném. :) De most komolyan. Ne civakodjunk. Inkább tanuljunk egymástól.
Engem ez nem zavar. engem az zavar, ha valaki elõadja a nagy álszent szövegét, de halat meg rákot azt eszik. Kérdem én, az nem érezte, mikor megfulladt? Nem baj, ha valaki nem szereti a húst, csak ne bújjon ideológiák mögé! A másik ami zavar, de nagyon, ha valaki a gyerekét vegának neveli. Szerintem egy emberi lénynek joga van dönteni. És amíg erre életkoránál fogva nem képes, addig biztosítani kell neki mindenféle táplálékot. A rendes vegáknál meg azt nem értem, miért nem esznek tojást? Persze nem zavar ez sem. Meg hát vannak szintek, mert van olyan irányzat ami gyümölcsbõl is csak a lehullottat fogadja el...stb. Szerintem az embereket nem az zavarja, ha valaki nem eszik húst, hanem az ha mindenféle hangzatos regéket nyom, miközben jóízûen eszi az oldalast.
utolsó: nem keverem a dolgokat, tudom, hogy mi a vegán...stb. De akkor csak, hogy tisztázzuk: a DIVAT KAMU vegákat utálom. Remélem, így már oké. Ja meg az is zavarna, ha jönne hozzám vega/vegán, akkor külön kellene rá fõzzek. Ha megeszi, amit talál a hûtõben, és jó neki, akkor jóban lennénk, de nem fõznék rá külön. Gondolom õ se csinálna nekem steak-et, ha hozzá mennék vendégségbe.
#14 "azért irtózom tõle, mert élt" A növények is élnek te kis butus.
#15 Én ettem már bogarakat és rovarokat amikor Thaiföldön voltam. A mindenevõ azt jelenti, hogy a vegyes táplálkozás a megfelelõ neki.
Nem mondtam, hogy folyton beteg volt, csak gyakori volt, mert õ tényleg nagyon megvont magától mindent. Arról nem is beszélve, hogy amit a hússal nem tudott magához venni, azt zöldségen próbálta, de azokat meg pont nem szerette, amik erre jók. Betegesebb volt, de ez nem általánosítás volt. Amúgy bocs, ha rosszul esett. :( Csak az esetet írtam le. Szóval ezért vagy vega. Valahol megértem. Nem lehet könnyû amikor ezért macerálnak. Bár más témában, de átérzem... Köszi a gyors választ! :)
különben meg, a mindenevõ nem jelenti azt, hogy mindent meg is KELL enni. fogadjunk, hogy a húsevésért kardoskodók nem esznek mondjuk bogarakat. miért nem? hiszen mindenevõk, sõt, egyesek szerint ragadozók vagyunk, ugye. (utóbbi egyébként is hülyeség, mert a ragadozó foga, bélrendszere, és egész testfelépítése teljesen más, az emberé sokkal jobban hasonlít egy növényevõére, mint egy ragadozóéra.)
jaj, utolsó, ne add már elõ, hogy amíg vegetáriánus volt, addig beteg volt folyton, amikor meg nem, akkor meggyógyult. egy csomó betegség van, pláne mozgásszervi, amikor a húst pont nem javasolják. ha betegeskedett, mikor nem evett húst, nyilván rosszul csinálta. fordítva szokott lenni...a másik meg, hogy igen, én pl. egészen kicsi koromtól fogva irtóztam a hústól, és bizony azért, mert mindig arra gondoltam, hogy ez valaha élt. háromévesen mondtam ezt, mikor megkérdezték, hogy miért nem akarom megenni. hároméves 78-ban voltam, szóval nem volt divat, senki a környezetemben még csak nem is hallott róla, hogy van ilyen, szóval nem lehetett befolyással senki (pláne nem egy háromévesre), mégis ezt mondtam. el is lettem könyvelve egy kis különcnek. de ez igenis összefügg, azért irtózom tõle, mert élt.
Nem, az evolúció nem húsevõnek hanem mindenevõnek alakított minket.
Kedves utolsó elõtti: a vegetáriánusok nagy része fogyaszt állati eredetû fehérjét, melyek teljes aminosavakat tartalmaznak, pl. tojást és tejtermékeket. A vegánok azok, akik semmi állati eredetût nem fogyasztanak, a kérdés pedig nem róluk szólt. Mellékesen megjegyzem, hogy nem "állati" fehérjére van szüksége a szervezetnek, hanem esszenciális aminosavakra, melyek megfelelõ zöldségek, hüvelyesek, gyümölcsök, tésztafélék kombinálásával is bevihetõek, annak esetén, ha valaki nem fogyaszt tejtermékeket, tojást sem. Kérdezõ: én sem értem, pedig általában el sem árulom, hogy vegetáriánus vagyok, amíg rá nem kérdeznek. Ilyenkor mindig jön a gyõzködés, hogy de, egyek már húst, meg hát akkor mi a fenét eszek?...
te írtad, hogy miért nem eszi meg a tojást, pl. másrészt, ha a vegetáriánus tényleg az, és nem divat, akkor bizony nem fogja megenni a nálad talált húst. az ugyanis nem vegetáriánus. és nem, nem fog rád húsosat fõzni, viszont te meg nem csak hússal élsz. szóval, ha undorodsz a töktõl, ne fõzz neki tökfõzeléket, tõle meg ne várd, hogy húst csináljon neked, mikor õ attól undorodik.

Azok a vegetáriánusok akik azért nem esznek húst mert sajnálják az állatokat, akkor miért esznek növényeket?

A növények is élnek...

Legjobb válasz: A padlizsannak dobog a szive? Azert van koztuk kulonbseg... En amugy nem vagyok vega, ilyen megfontolasbol nem is lennek, de erezni a kulonbseget.

A padlizsannak dobog a szive? Azert van koztuk kulonbseg... En amugy nem vagyok vega, ilyen megfontolasbol nem is lennek, de erezni a kulonbseget.
Ezt a kérdést saját tapasztalásból tudnád megközelíteni: 1.Egy gyümölcstõl roskadó ágról szedd le a gyümölcsöket és figyelj, ahogy felsóhajt az ág: köszönöm. 2.Vágj le szembõl közelítve egy nyulat/tyúkot/disznót - és hallgasd a hangját, jajveszékelését.
Nagyon jó a 2. válasz. Remélhetõleg van különbség számodra is egy barack leszakításának és egy malac nyakba szúrásának és kivéreztetésének az élménye között még akkor is ha egyébként szenvedélyes húsevõ vagy.
Továbbá vannak olyan növények, amik éppen arra építik az életüket, terjedésüket, hogy te megeszed a termésüket. A csonthéjasok pl. jellemzõen ilyenek: megeszed a cseresznyét, a magot nem tudod megemészteni, sértetlenül kikakilod. Ha ez nem a csatornába kerülne, hanem a talajra, nagy valószínûséggel kihajtana, és így a cseresznyefának sikerült egy utódját jó messzire eljuttatnia, vagyis terjedni a világban. Ezzel a legjobbat tetted neki. Az eper, szeder is hasonlóak. Persze mikor egy növénynek a levelét szedjük le, pláne ha a gyökerét fogyasztjuk, arra már nem lehet ezt a sémát ráhúzni, de az nem igaz, hogy minden növénynek ártanánk azzal, hogy megesszük.
Miért ne lehetne hús nélkül élnünk? Nem ragadozók vagyunk, hanem mindenevõk. Ami nem azt jelenti, hogy húst KELL ennünk, hanem hogy ehetünk húst IS. Nem kell feltétlenül állati aminosavakat is fogyasztanunk, az származhat növényekbõl is, a szervezet nem válogat. B12 vitamin az egyedüli ami nincs növényekben (legalábbis egyenlõre nem bizonyított), de azt lehet pótolni. A csirke meg akit mi nem eszünk meg (én és a többi majd 200millió vega a világon) meg sem születik, mert nem éri meg 200millióval több csirkét tenyészteni, ha úgysem tudják eladni.
"Én ezt sosem értettem. attól hogy te nem eszed meg azt a csirkét mert sajnálod attól még meghal nem?! hús nélkül nem lehet élni <3" akkor soha a büdös életbe ne mosakodj, úgyis koszos leszel. Ha miattam már csak egy egér is megmenekül, azt mondom megérte. Számodra nyilván ez érthetetlen. Semmi baj ezzel, de akkor ne írj már ekkora butaságokat, hogy hús nélkül nem lehet írni. A kérdés komolyságához illõ a válaszod. Egy semmilyen állati eredetû ételt nem fogyasztó ember. Élõ...
Én ezt sosem értettem. attól hogy te nem eszed meg azt a csirkét mert sajnálod attól még meghal nem?! hús nélkül nem lehet élni <3
utolsó vagyok, most olvastam vissza, ezer bocsánat! Élni, nem írni. De garantálom, hogy mindkettõt lehet hús evés nélkül csinálni :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!