Találatok a következő kifejezésre: A vegetáriánusok Ha igen, (4 db)

Kb 2 hete nem eszek húst, mert szeretnék áttérni a vegetáriánus életmódra, és tegnap óta egyre jobban fáj a hátam, van ennek köze ahhoz hogy nem eszek húst? És ha igen akkor milyen ételekkel pótoljam a tápanyagokat?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem jobban tennéd, ha fokozatosan állnál át, csökkentenéd a húsmennyiséget. De ahogy akarod, nyilván nem erõszakolhatok rád semmit. Nem hiszem, hogy a hátfájásodnak közvetlen köze lenne ahhoz, hogy nem eszel húst, de közvetett köze lehet. Például, ha vashiányod alakult ki, fáradékonyabb lettél, lusta vagy egyenesen állni és attól fáj. De ha még nincs is vashiányod, sajnos ez könnyen kialakulhat, hiába változatos a vegetáriánus étrended. Nézz utána, hogy milyen élelmiszerek tartalmaznak vasat, és - ami még fontosabb - hogy ez a vas mennyire hasznosul. A brokkoliban és a tojásban van sok vas például, és ezek jól is hasznosulnak, de tényleg nézz utána.

Szia! Szerintem jobban tennéd, ha fokozatosan állnál át, csökkentenéd a húsmennyiséget. De ahogy akarod, nyilván nem erõszakolhatok rád semmit. Nem hiszem, hogy a hátfájásodnak közvetlen köze lenne ahhoz, hogy nem eszel húst, de közvetett köze lehet. Például, ha vashiányod alakult ki, fáradékonyabb lettél, lusta vagy egyenesen állni és attól fáj. De ha még nincs is vashiányod, sajnos ez könnyen kialakulhat, hiába változatos a vegetáriánus étrended. Nézz utána, hogy milyen élelmiszerek tartalmaznak vasat, és - ami még fontosabb - hogy ez a vas mennyire hasznosul. A brokkoliban és a tojásban van sok vas például, és ezek jól is hasznosulnak, de tényleg nézz utána.
Nem fájhat attól a hasad hogy nem eszel húst.. jó dolog a húsevés, de azt nem lehet ráfogni, hogy ha pár hétig nem eszel akkor ilyen elvonási tüneteket okoz.. Viszont mivel vélhetõen ócskább kaját eszel helyette, az már okozhat gondot. Leginkább tojással és hallal pótold a tápanyagokat.. ha ezeket sem, akkor válogatott, sokféle zöldséget fogyassz, olajos magokat, gyümölcsöket, gyógynövényeket.

A vegetáriánusok egészségesebbek? Ha igen, miért?

Legjobb válasz: Nem egészségesebbek, sok esetben még betegebbek is, mert nem kap a szervezetük elég fehérjét. Pl. ha egy vegetáriánus családban baba születik, minkenképpen kell olyan bébiételt kapnia a babának, amiben hús van, különben nagyon beteg lesz. Csak sajnos ezt sokan nem látják be :-( Ha felnõtt korban lesz valaki vega, akkor az már nem olyan nagy gond, mivel addigra elég fehérje raktározódik a szervezetben, meg vannak olyan ételek, amellyekkel pótolhatják a fehérjét. Babáknál ez nem megoldható, õk még nem ehetnek meg akármit. De alapjában véve nem egészségesebbek, mint a "húsevõk".

Nem egészségesebbek, sok esetben még betegebbek is, mert nem kap a szervezetük elég fehérjét. Pl. ha egy vegetáriánus családban baba születik, minkenképpen kell olyan bébiételt kapnia a babának, amiben hús van, különben nagyon beteg lesz. Csak sajnos ezt sokan nem látják be :-( Ha felnõtt korban lesz valaki vega, akkor az már nem olyan nagy gond, mivel addigra elég fehérje raktározódik a szervezetben, meg vannak olyan ételek, amellyekkel pótolhatják a fehérjét. Babáknál ez nem megoldható, õk még nem ehetnek meg akármit. De alapjában véve nem egészségesebbek, mint a "húsevõk".
Biztos hogy nem, viszont mindnekinek szive joga eldönteni , hogy mit ezsik és mit nem! Egyébként azt szeretném hozzáfüzni, sokan irták, hogy ismerõseik, esteleg õ maguk és vegetáriánus , és nincs semmi bajuk.A nincs semmi bajuk, az nem jelenti azt feltétlenül hopgy egészségesek, abba még nem halt bele senki, hogy nem evett hust, viszont közvetett problémákat okozhat a helytelen táplálkozás, ezek közé tartozmik a vegetáriuánus életmód, és a tulzott zsir, húsfogyazstás is.
Ja , és hozzátenném, nem a vakvilágba bezsélek, a kisbabáknak epdig különösen fontos egy bizonyos korban hogy kapjanak hust, élehetõleg szárnyast, ezt tényleg mindenkinek be kell látnia, ha nem akar problémát okozni a gyerekénél.Nem lesz egészséges a baba ha nem ezsik hust, ezt biztosan állitom, akkor sem ha látszolag semmi baja nincsen.
Rossz olvasni az ilyen szélsõséges hozzászólásokat. Miért kell a hús? mi van abban ami annyira nélkülözhetetlen egy baba számára, de felnõttnek mégsem annyira fontos?? És miért pont a szárnyas? Ha húsfélét akkor már inkább halat! de nem agyon tápozott szárnyast! Ha olvastál volna táplálkozási szakártõktõl írásokat tudnád, hogy a húsfogyasztás hordoz olyan kockázatokat (szív és érrendszeri betegségek, egyes daganatos megbetegedések kockázatát) melyek a vegetraiánus étkezéssel nem állnak fenn. Én annak a híve vagyok, hogy táplálkozni sokoldalúan kell minél kevesebb hússal! és gyerekeknek minél késõbb adni húst! de ha lehet egyáltalán ne is.
"Ha olvastál volna táplálkozási szakártõktõl írásokat tudnád, hogy a húsfogyasztás hordoz olyan kockázatokat (szív és érrendszeri betegségek, egyes daganatos megbetegedések kockázatát) melyek a vegetraiánus étkezéssel nem állnak fenn." Persze, hameg nem eszel húst nagy valószínûséggel vérszegény leszel. Igazából egyiksem jó. Mindent kell enni, zöldséget és húst egyaránt. Én eszek húst zöldségekkel (most nem egy karika uborkára gondolok, hanem rendes salátákra) és egészséges vagyok. Nem szoktam influenzás lenni, jó a cukrom és nem magas a vérnyomásom, ill. vérszegény sem vagyok.
Egyet értek azzal, hogy mindent "kell" enni. Nem fogsz belehalni, ha húst eszel A legtöbb vegetáriánus nem azért enm eszik húst, mert az méreg (bár ilyet is ismerek). Viszont véleményem szerintm az, hogy attól vérszegény leszel, ha nem eszel húst téves. Vas van a zöld (sóska, spenót, brokkoli stb.) zöldségekben, ráadásul sok, valamint fehérje is nagyon sok van bennük. saláták fontosak a vitaminok miatt, de a hüvelyesekben van sok a fehérje és rost is! Elsõ terhességemmel (terhesség során azok is gyakran vérszegénnyé válnak akik amúgy nem azok) sok húst ettem mégis vérszegény voltam, másodikkal alig ettem húst, és nem lettem kicsit sem vérszegény. nem hsizem, hogy egyértelmû köze van a húsfogyasztásnak a vészegénységhez. Legalább is nem ilyen egyszerû. jó étvágyat! mindenkinek, itt mindjárt ebéd idõ van :)
Egy ismerõsöm full vega volt, terhes lett majd a gyereket is vegának szoktatta és jó beteg lett a gyerek.A csaj azóta is vega de tiszta sápadt és ugy néz ki int akibe a lelék csak hálni jár. Egy másik ismerõsöm is az szóját eszik csak még halat se meg semmilyen állati eredetû dologt már vagy 25 éve és tök kövér ugyhogy még azt se lehet mondani hogy aki vega az nem hizik meg.
Egézségesebbek ha felnõttek csinálják.A gyerekeknek kell hús mert ha nem esznek akkor elgyengülnek és meghalnk.Fõként a kisbabáktól tilos megvonni a húst mert abban sok az olyan vitamin ami szükséges a csontoknak és a szervezetüknek az erõsõdéshez.Ha megvonják tõlük azzal megölik õket.
Nem kapják el olyan könnyen a kerge marha kort! Ezért nem szabad amerikából származó ételt enni pl: burgel king, mcdonald’s..stb
Én 1O éve nem eszem húst. Halat sem, de tejtermékeket igen. És teljesen egészséges vagyok, nem hizok olyan könnyen, és nincs bennem annyi zsir se.
"édesanyám ápolónõként dolgozott egy kórházban és megfigyelte..." ez egy érdekes történet, vajon milyen osztályon? és melyik országban? mert ha a magyar egészségügyben volt akkor két kérdés felmerül bennem azonnal: hány vegetáriánussal talákozott? és azok vajon ugyanazt kapták mint a többi beteg csak hús nélkül? mert ez azért nem fair összehasonlítás!!!! a kórházi koszton nem lehet roborálódni ebben az országban még nem vegetáriánusnak sem! kalória és vitamin szegény étel - max lesoványodni lehet vagy még skorbutot kanpi töle! zöldség, gyümölcs, nuku, már a levesen is spórolnak, ha egyáltalán jut - nekem volt, hogy ebéd nem is jutott!!! sem husos, sem semmilyen!
Véleményem szerint totál mindegy, mert manapság már a zöldségek sem olyan egészségesek, agyon vannak permetezve meg növesztõszerezve, akár a húsok, tehát ha saját farmod van, akkor vagy egészségesebb :)
A nem-vegetariánus étrend is okozhat egészségkárosodást ha nem ésszel csinálják. Aki vegetariánus életformát választ magának nyilván megfontoltan és tudatosan állítja össze az étrendjét. Valójában ez lenne a nem-vegetariánusoknak is a leg egyértelmûbb, hiszen akkor jópár dologtól megkímélhetnék magukat. Az, hogy ha egy fejlõdésben lévõ kisgyerek vegetariánus életet él és szellemileg visszamaradott lesz olyan méretû ostobaság, hogy elképesztõ. Elég sok bhakta ismerõsömnek van olyan gyereke, aki életében nem fogyasztott húst-zsírt. Egyikõjükkel sincs semmilyen fizikai vagy szellemi probléma. Nincs külömbség vegetariánus ée nem-vegetariánus között. Amíg tudatosan, odafigyelve táplálkozik valaki, karban tartja magát, sportol és egyáltalán odafigyel arra, mit fogyaszt addig egészséges marad.
Minden ember szervezete más. Hülyeség hogy a babának muszáj húst enni, nem kell, ha megfelelõ fehérjéket bevisznek a szervezetébe (nekem is van olyan ismerõsöm aki életében nem evett még húst). Sok vega egészségesebb mint a nem vegák, de ez tényleg inkább a tudatosságon múlik. Én a nullás vércsoportommal egyesek szerint nem lehetek vega, és ha egy hétig nem eszek húst tényleg kikészül a gyomrom. Ha egy nem vega elég zöldséget és gyümölcsöt eszik, az ugyanolyan jó mintha tudatosan táplálkozó vega lenne. Ha valaki vega, de nem a zöldséget eszi hanem a keményítõt meg a sok mûanyagot, az rosszabb mintha mindent enne.
egy doki mondta nekem. a felnöttkori vegetáriánizmussal semmi baj nincs, ha 3 évente egy kis húst esznek. a szervezet valamit ami a húsban van 3 évig tudja elraktározni így addig nincs is szükség húsra a szervezetnek. de a gyerekeknél erre szükség van és aszervezet gyorsan bontja le. ha a gyerek nem kap húst akkor igen sok baja lehet. na itt elgondolkodtam ha a szervezetünknek ilyen ritkán van szüksége húsra akkor nem hinném hogy a napi húsfogysztás túl jót tesz nekünk.
én vegetáriánus vagyok... egészségtelenebb biztos nem vagyok, mint amikor ettem húst is, de vhogy jobban érzem magam, több energiám van.
Nem egészségesebbek. A hús az egészséges ha nincs össze-vissza locsolgatva olajjal stb. Gondolj bele csak húst nem esznek. Õk is tömik magukba az olajos sültkrumplit, hús nélküli hamburgert, pizza, tészta, zsíros chips, cukorka, csoki. Ha az édességet, egészségtelen kajákat sem eszik meg, hanem az "igazi" vegetáriánus gyümölcs-zöldségevõk akkor õk lehet egészségesebbek. Igazi õsemberek! ( húsevés nélkül )
én vagyok a vegetáriánus. jah ha eszel csokit csipszet akkor nem lesz jobb. de nekem vhogy nem hiányzik... meg ügyelni kell arra is, hogy valahogy beszerezd a fehérjét
van aki igen, van aki nem. Mint mindent, ezt is ésszel kell csinálni. Ha nem jól válogatod meg az étrended, akkor egy idõ után eléggé komoly hiánybetegségeid lehetnek. Nem csak a fehérje, hanem pl. egyes fémek, mint a vas vagy a cink is hiányozhatnak. Két ismerõsöm is vérszegény lett vashiány miatt. A fene nagy egészséges életmód közepette.
A kisgyerekek és babák ha nem kapnak húst (amíg ki nem nõ a csontfoguk) szellemileg visszamaradottak lesznek. Ez is mutatja hogy nem a vegetáriánus étkezés a kiegyensúlyozott és egészséges. Az ember eredendõen eszik húst és zöldséget is, így vagyunk összerakva!
Nekem van olyan ismerõsöm aki születése óta vegetáriánus és nincs semmi baja.
Nem csak a húson múlik. Ha valaki nem fogyaszt mérgeket, az egészséges. Pl. a krisnások is egészségesek, pedig ott a gyerekek sem esznek húst, de csokit meg csipszet sem. És gondoskodnak proteinekrõl is, alapjában csak természetes dolgokat esznek. Szóval nem a húson múlik elsõsorban, hanem azon is, hogy valaki HOGYAN nem eszik húst.
Hát szerintem, azért van gumós zápfogunk, mert az ember mindenevõ.....
Édesanyám régebben ápolónõként dolgozott kórházban. Megfigyelte, hogy a vegetáriánusok gyógyulási ideje hosszabb volt, mint a mindenevõké. Ebbõl nem akarok messzemenõ következtetéseket levonni, de mindenesetre érdekes dolog. Nem hinném, hogy a vegetáriánus táplálkozás egészségesebb lenne. Én azon a véleményen vagyok, hogy együnk mindent, de egyetlen tápláléktípust se részesítsünk elõnyben a többi rovására, magyarán mindent, de módjával! Én például tipikus mindenevõ vagyok. Ugyanúgy szeretem a fejessalátát, mint a mellé tálalt rántott sertésszeletet. Valahogy szegényebb lenne az életem, ha bármelyikrõl is le kellene mondanom. :-)
ez egy számodra haszontalan információ: a vegetáriánus élet egyoldalú táplálkozás, mi minden evõk vagyunk. akik kitalálták ezt a vegetáriánusosdit azok nagyrészt az állatok legyílkolászása miatt nem esznek húst. gyökerek! a növények nem adnak hangot ha belevágsz az nem baj? idióta népség. a növények ugyan úgy élõlények. szóval vagy dögöljetek éhen vagy egyetek meg mindent vagy higyjétek azt hogy az állatok megölése rossz dolog de növényt enni nem bûn

Van itt olyan, aki vegetáriánus volt, aztán újra elkezdett húst enni? Ha igen, miért döntött úgy, hogy feladja a vega életmódot?

Legjobb válasz: Én. Mert rosszul voltam a húsmentes étrendtõl, fáradt voltam, hullott a hajam, tört a körmöm, és el is híztam a sok gabonától. Most sokkal jobban vagyok.

Én. Mert rosszul voltam a húsmentes étrendtõl, fáradt voltam, hullott a hajam, tört a körmöm, és el is híztam a sok gabonától. Most sokkal jobban vagyok.
Mert végeztem egyetemen és lett pénzem húsra.
Aha, mert megutáltam az állatokat.
Szerintem is kell a hús. Amikor vegetáriánus voltam, még a koleszterinszintem is magas volt, 24 évesen! Mondta az orvos, hogy egyek kevesebb hús és zsírt... Hááát... Jobban érzem magam, hogy eszem húst.
Hát, elég nagy macera a vega étrend, és jót se tesz szerintem. Mondjuk én kívántam a húst, úgyhogy nekem könnyebb volt.
17-es...a hús sem egészségtelenebb mint a sok zöldség és gabona, csak ott is ugyanúgy oda kell figyelni milyen húst eszel..egy cukorbeteg pl nem ehet sok zöldséget, gyümölcsöt, és gabonafélét a sok szénhidrát miatt..ellenben a sült, grillezet pácolt húsban a szénhidráttartalom nulla...
A kérdező hozzászólása: *nem nekem kell megvennem
"17-es...a hús sem egészségtelenebb mint a sok zöldség és gabona" 21-es Max a csirkemell és a hal de az se jó hosszzabtávon. A cukorbetegek húsból se zabálhatnak, mert nem 0 széndhidrát van bennükm jobb kicsit utánanézni... Pontosan bevan osztva mibõl és mennyit ehetnek. De zöldségbõl, gyümölcsbõl, gabonafélékbõl nem kell kiló számra enni.. Pontosan be lehet "lõni" vega életmódal is a napi szénhidrát mennyiség adagot és a normális étkezést. Egyébként van olyan vega étterem is, ahol pontosan kiírjak, hogy az ételükbe mennyi a szénhidrát stb.
Kedves utolsó! Feleségem terhességi cukorbeteg volt, nagyanyám, és anyósom vagy 30 éven keresztül.Én is fél évig szénhidrát szegény étrenden voltam, mert fogyni szerettem volna.(fogytam is 20 kg-ot).. Szóval hidd el tudom miben mennyi a szénhidrát fejbõl.. de itt egy táblázat a legtöbbet fogyasztott ételekbõl összeállítva... http://szenhidrattablazat.netii.net/ ajánlom a húsokat :) )
Ha otthon laksz, kérd meg édesanyádat, hogy a bevásárlást a részedre is intézze el - mondd meg neki milyen zöldségeket, tejtermékeket szeretnél. Ezenkívül fõzz pl. valami tartalmasabbat, eltarthatóbbat vasárnap, így szerdáig nem lesz megint gondod a fõzésre. Én így csináltam egyetemen. Szerdán csütörtökön pedig valami gyorsabbat ettem vagy készítettem, péntek pedig megint volt idõm fözni, mert nem aggasztott, hogy másnap kelni kell. Az egyetemre csomagolhatsz szendvicset, ez megközelítõleg 3 percet vesz igénybe a reggeledbõl, vagy vegyél péksütit az egyik útabesõ pékségben. Ami pl gyorsan megvan ha hazaérsz: rántotta, bundás kenyér, melegszendvics, sajttál almával, dióval, rántott sajt, pizza (elõkapsz egy sima sajtos mirelitet, rávágsz egy kevés gombát meg paradicsomot aztán 15 perc alatt meg is sült), saláta, grill zöldségek (csak felvágod és fûszerezed õket aztán kevés olajon 10-15 perc), stb... Ha meg valami tartalmasat szeretnél, ami mégsem vesz el túl sok idõt, akkor pl. fõzz ki tésztát/rizst és egy nagy tálban süsd meg mindenféle vegyes zöldséggel, tejszínnel és sajttal, vagy pl. gomapörkölt az fél óra. Krémlevesek is nagyon egyszerûek, de egy sima zöldségleves is, és laktatóak, ráadásul fél óra alatt kész és 3 napig boldogan elvan. Palacsinta, gofri (én a palacsintát is sajttal, zöldségekkel eszem, mégegyszer megmikrózva) is kb. 30 perc és napokig jó. Rántott zöldségek is fél óra... tepsis krumpli hagymával, gombával... A lényeg h számtalan kaja van ami 15-30 percnél több idõt nem vesz igénybe, és mondjuk ha heti 2-3x szánnál rá idõt, úgy hogy elõre eltervezed mit ksézítesz, bõven kijönne a kajaszükségleted
Ez a táblázat kamu. A családomba nekem is van cukorbeteg és minden húsban van szénhidrát. Tehát jól át lettél verve.
A kérdező hozzászólása: nem minden húsban van szénhidrát. a szín húsban például egyáltalán nem indokolt. Vagy ha van is, olyan minimális mennyiségben, amelyet nem érdemes kiszámítani.
13 évig voltam vega, aztán egyszer megkívántam a kolbászt, és azóta eszek húst. de most se eszek túl sokat, általában ritkábban, mint hetente.
mert az embernek gumós a zápfoga tehát mindenevõ a szervezetednek kell a hús egészségtelen hús nélkül élni ez tudomány !!! :D
jó, hogy pont azt pontozzák le, aki értelmes dolgokat ír... az elõttem lévõnek teljesen igaza van.
Nem a vega életmód egészségtelen, hanem lusták az emberek készíteni kaját. Kényelmesebb egy trágya burger kingbe beugrani, ami minden sarkon van, vagy a helyi közértben párizsi szendvics kombót benyomni, vagy szendvicsezni a lepukkant olcsó árusoknál mint felkészülten-odafigyelve kajálni vagy vinni vega kaját. Bár már van vega gyorskajálda is péládul a westendbe a humuspoint, de az még kevés helyen van és nem mindenki tudja megfizetni. Bár a mcdonalds tárgyáknál nem drágább. Tehát itt nincs másról szó mint kényelmeség. Olcsón ki lehet jönni a vega kajával és csak akkor nem ha nem akarsz készíteni kaját. Ha készen akarod, könnyen egyszerûen azt bizony meg kell fizetni.
A kérdező hozzászólása: ugyanez van velem is, kedves utolsó :( Egyszerûen kiráz hideg a húsevés gondolatától, úgy érzem magam, mintha... na jó, nem mondok semmi hülyeséget, szóval rosszul. De úgy érzem, muszáj lesz. Sajnos nincs pénzem/idõm úgy fõzni, hogy kielégítsem a tápanyagszükségleteimet. Ez hatványozottan igaz azóta, amióta egyetemre járok :/
A kérdező hozzászólása: nálam az a baj, hogy újabban a tojást sem kívánom. Régebben mindig ittam protein turmixot, de annak is megvan az ára. Kb. a tej az, amihez minden nap hozzájutok, de abban meg alig van fehérje.
Lehet, hogy valami pszichológiai oka van. Rápörögtél erre az "egészséges kaja" dologra, ami miatt már tojást se eszel.
A kérdező hozzászólása: neeem:) Semmi ilyesmi. Csak rosszul vagyok az ízétõl/szagától, egyszerûen nem kívánom. Az egészséges kajákat meg hagyjuk. Hiába vagyok vega, újabban nincs idõm egészségesen étkezni. Egy átlag napom úgy néz ki, hogy reggel iszom egy kávét, a második elõadás után eszembe jut, hogy éhen halok, eszem valami kekszszerûséget (merthogy szinte sehol nem lehet vega szenyátán kapni, ha igen, az is kb. 500 HUF, normális helyre meg nincs idõm/pénzem elmenni kajálni), aztán délután megint eszem valamit, amiben csak üres kalória van, megint jön egy kávé, aztán este otthon meg eszem, amit találok. Újabban anyám is elég ritkán csinál nekem húsmentes fõt ételt, úgyhogy általában a acsim is a "futottak még" kategóriába tartozik.
A kérdező hozzászólása: ráadásul rájöttem, hogy egy idõ múlva ellentétbe kerülök az eszméimmel:) Orvosira járok, és köv. évtõl már lesz orvosi élettan nevû tárgyam, ahol gyakran elõfordul, hogy különbözõ állatokkal kell kísérletezni, aminek általában nem lesz happy end a kimenetele, legalábbis ami a rágcsálókat illet :(
ha hullani kezd a hajad, meg fáradt vagy, stb. az azt jelenti, hogy nem jól csinálod...nekem ilyen gondom sose volt, pedig gyakorlatilag egész életemben nem ettem húst.
A kérdező hozzászólása: nyilván nem jól "csinálom", épp errõl van szó:) de sajnos sem idõm nincs jól csinálni, de újabban pénzem se nagyon, hogy étterembe menjek, mivel jelenleg nincs munkahelyem. Sz*r ügy.
én életemben kb. háromszor voltam étteremben...és miért kéne pont a húsmentes étkezéshez sok pénz? a hús sokkal drágább, mint a zöldségek.
Bár én sose voltam vega, de érdekeltek a válaszok, ezért elolvastam, eredetileg nem akartam hozzászólni, de... Szóval mindegy, hogy eszel-e húst vagy sem, amíg ennyire nem figyelsz oda arra, hogy miket eszel. Mondjuk orvostanhallgatóként ezt tudnod kéne. Nekem konkrétan kikészült a gyomrom, a bélrendszerem... Pedig ennyire nem voltam súlyos eset. (Gyorséttermekbe sem jártam.) Azóta inkább rászánom az idõt a fõzésre. Nem is mindig tart sokáig, van ami megvan fél óra alatt, illetve a jénai tál a jó barátunk, a sütõben elvan a kaja. De egyszerû, könnyû hideg salátákat is csinálhatnál magadnak. Én amúgy mindig több napra készítem. Én most már örök életemre küszködni fogok amiatt, mert 2-3 évig nem szántam erre idõt. Ne kövesd el ugyanezt a hibát. Persze sok egyetemista nem fordít erre idõt, mégse lesz semmi baja, én inkább a kivételek közé tartozok, de a kérdés az, megéri-e letesztelni, hogy te hová tartozol. Szerintem nem.
Jah, és érdekes módon azt tapasztaltam, hogy hiába fõzök, több pénzem marad, mint amíg a büfében vettem szendvicseket.
"17-es...a hús sem egészségtelenebb mint a sok zöldség és gabona, csak ott is ugyanúgy oda kell figyelni milyen húst eszel..egy cukorbeteg pl nem ehet sok zöldséget, gyümölcsöt, és gabonafélét a sok szénhidrát miatt..ellenben a sült, grillezet pácolt húsban a szénhidráttartalom nulla..." a cukorbetegeknek a fehérje bevitelre is ügyelni kell. mindenféle szövõdményük lehet, ha túl sok fehérjét fogyasztanak. http://www.otvenentul.hu/egeszseg/45201


Milyen volt a mai étrendem? 168 cm és 62 kg vagyok és vegetáriánus, azért nincs benne hús! Ez így jó kb? Vagy változtassak vmin? Ha igen min?

Reggeli két lidlös szezámmagos abonett vajkrémmel, egy répa, egy kis uborka, egy gerezd fokhagyma, egy paradicsom és egy kevéske ementáli sajt. Tízórai: egy kis alma, müzli Ebéd: Töltött karalábé (fél) (benne: rizs és lidlös mexikói zöldségkeverék, rajta tejföl, kevéske sajt) egy kis alatta sült krumplival és tejfölös paradicsomsalival. Uzsi: egy szelet abonett fokhagymás sajtkrémmel, egy répa és egy kis uborka, kevéske sajt. Vacsi: Tejfölös kukorica"saláta" kb. egy fél konzervnyi. Egyébként napi min. 30 percet tornázom (inkább többet). El?re is köszi

Legjobb válasz: Kifelejtettem:) Megittam ma két kávét, mert alacsony a vérnyomásom. Nálam a kávé így néz ki: fél csomag 2in1 kávé fél bögrényi tej és egy kiskanál méz. Szóval ez volt ma nekem duplán.

A kérdező hozzászólása: Kifelejtettem:) Megittam ma két kávét, mert alacsony a vérnyomásom. Nálam a kávé így néz ki: fél csomag 2in1 kávé fél bögrényi tej és egy kiskanál méz. Szóval ez volt ma nekem duplán.
Fogyózol? Mióta?
1. XD :D
Fehérjére figyelj, napi 80mg minimum kell. Ezt azért mondom, mert nem tudom, mennyi az a "kevéske" sajt meg tejföl. Ha vegás vagy, akkor gondolom már elmondták, Neked, de azért én megerõsíteném, hogy figyelj a vasadra! Egyél spenótot, céklát, szedret, ribizlit, mert ezekben sok a vas, plusz mellé egyél gyümölcsöt és sötétzöld zöldségeket, mert az segíti a felszívódást.
A kérdező hozzászólása: Hát nem nevezném tipikusan fogyózásnak. Inkább életmódváltásnak. Ezek egészséges kaják, ezt tudom tartani akár egy életen át is. Igazából eddig is igyekeztem figyelni a táplálkozásra, de mostmár a heti 5-6 sportot is beleillesztettem az életmódom két hete. Figyelek a vasra is, meg el is felejtettem írni, hogy naponta szoktam inni valamilyen pezsgõtablettát (Vas+C, multivitamin, magnézium). Hát igen, én is mindig a fehérjével vagyok bajban...de bízom benne, hogy azért megvan. Ebben is volt ugye borsó, meg zöldbab. Meg ugye a tejtermékek, bár azoknak általában jóval magasabb a zsírtartalma, mint a fehérje :S Köszi a válaszokat, de mit gondoltok róla? Ez így egészséges? Hozzájárulhat az ideális zsír-izom arány eléréséhez?
A kérdező hozzászólása: jav: beleillesztettem az életmódomba, két hete.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Nyilván nem mindennap ezt eszem... unalmas lenne. Bár a reggelim ált. ez (persze más zöldségekkel és jó h eszembe juttatad a csírákat, van itthon lucernamagom :) ). Megnéztem az abonettet, teljeskiõrlésû rozsliszt, szezámmag és só van benne. Meg gondolom kéne valami folyadék ami összefogja. Én szoktam szóját is enni (tudom, nagyon megoszlanak róla a vélemények), de valóban nem sûrûn. Inkább tejtermékekkel, hüvelyesekkel, dióval, mogyoróval próbálom pótolni a fehérjét. Az a napi kétszeri konzerv az egy fél kukoricakonzerv volt, amit ha jól tudom hõkezeléssel tartósítanak. Tehát kb. annyi tápanyag lehet benne, mint a párolt zöldségekben. Várom még az építõ jellegû javaslatokat. Köszönöm


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!