Találatok a következő kifejezésre: A vegetáriánusok Ha (34 db)

csirkefarhát 2kg / hét
Én nem használok semmilyet, hiszen a vegetáriánus étrendbõl minden anyaghoz hozzá lehet jutni megfelelõ mértékben. Egyedül a vegánoknál lehet szükség B12 vitaminra, ugyanis azt szinte lehetetlen növényi forrásból felvenni (igaz, hogy minimális mértékre van belõle szükségünk, de akkor is). Egyébként aki vegetáriánus, és tablettákkal tömi magát egészséges étkezés helyett, az egyszerûen hülye. Nincs egyszerûbb dolog, mint vegaként egészségesen étkezni.
Azért a spirulina, mint természetes, de mégis koncentráltabb alternatíva a vegetáriánusok egészségére válik.Szerves B12-t és vasat tartalmaz, a fehérjetartalma is megfelelõen magos.
szója! és rengeteg gabonaféle! nagyonnagyon sokféle finomságos kaját lehet készíteni például szójából, fasírtot, tepertõt, pörköltet, és még rengeteget! és irtó finom!

Ha a vegetáriánusok annyira szeretik az állatokat, akkor miért eszik meg az ennivalójukat?

Legjobb válasz: 1.: A vegetáriánusok nem eszik meg az állatok ennivalóját. A saját ennivalójukat eszik. 2.: A vegetáriánusok nem szeretik annyira az állatokat, csak nem pusztítják azokat. "Békés egymás mellett élés."

1.: A vegetáriánusok nem eszik meg az állatok ennivalóját. A saját ennivalójukat eszik. 2.: A vegetáriánusok nem szeretik annyira az állatokat, csak nem pusztítják azokat. "Békés egymás mellett élés."
Szerinted füvet legelnek a vegetáriánusok, te nagyokos? Melyik õzike eszik krumplit meg padlizsánt?
jut is, marad is
Akkor visszakérdeznék: Szóval az állatok így is úgy is megkapják a takarmányt. 1 kg marhahús elõállításához 10 kg (!) gabonára van szükség, 1 kg malachúshoz 4-5 kg-ra, 1 kg csirkehúshoz pedig 3 kg-ra. Te, mint húsevõ, miért veszed el a húsfogyasztásoddal a növényi táplálékot mások elõl?
az még sose jutott eszedbe, hogy ha nem tenyésztenének annyi állatot azért, hogy levágják õket a húsukért, akkor nem kéne nekik annyi ennivaló?
Gondolom, mert levegõn és napfényen, õk sem élhetnek, valamit nekik is enniük kell.:D Vajon létezhet olyan életforma az univerzumban ahol az élõlények nincsenek egymásra utalva és nem egymásból táplálkoznak?:D
Mert valójában nem az állatokat védik, hanem a növényeket akraják kipusztítani.
ez amúgy nem is hülye kérdés..szegény szerencsétlen vegetáriánusoknak(legalábbis azon fajtáknak akik nem esznek állatot mert az sipít ha megölöd, ) ez egy újabb kérdés amire magyarázattal kell szolgálni :D
7. igy van ennyi takarmány kell az "elõállításához" mellesleg a húst nem elõállítják hanem tenyésztik)de ha megnézed 1kg húsnak nagyobb a tápértéke mint 1kg gabonának és ha a volágon mindenki növényt enne akkor is kihalna a föld mert nincs annyi növény ami ennyki enberenek és állatnak elég lenne és a végén tényleg az lenne hogy szegény kis õzike elõl ennék meg az utolsó fûcsomót :D de ha mindenki húst enne akkor meg az ökoszisztéma halna ki dettó mint az elõbb tehát te melyike választod? én a magam részérõl meg eszem mind 2-õt :D (suli menzán úgy se igazán lehet megkülönböztetni egymést mind 2 zöld és olyan mint a f**s xD)
A kérdező hozzászólása: Egy aranyos õzikének is kell vega kaja. Velük most mi lesz?
Bemértem a kérdezõ fényerejét, sötétség észlelhetõ.
"Békés egymás mellett élés." nem tápláléklánc
Pedig az õzike hús nagyon finom!
#5.-ösre. Pontosabban az egész Világ kipusztítására törekednek! A növények kiirtása után az állatok is , és az ember is éhen hal. Tehát a vegák az egész világ ellenségei! Akárcsak a nem vegák....
A vegetáriánusok nem az állatokat, önmagukat szeretik. Sokan azt hiszik, hogy ha nem esznek húst, karcsúak maradhatnak, pedig ha tudnák, hogy néhány húsfélében jóval kevesebb kalória van, mint néhány zöldségben... biztos dobnának egy hátast. Van aki azért vega, mert az trendi.
Te hol láttál már embert együtt legelni tehenekkel vagy lovakkal vagy kecskékkel???? A kérdésedbõl csak erre lehet következtetni. Tudtommal az állatok nem járnak piacra vásárolni és kiskertjük sincs. De lehet h lemaradtam valamirõl??? :-)
Valamit azèrt nekünk is enni kell nem lehetünk fényevök

Kb 2 hete nem eszek húst, mert szeretnék áttérni a vegetáriánus életmódra, és tegnap óta egyre jobban fáj a hátam, van ennek köze ahhoz hogy nem eszek húst? És ha igen akkor milyen ételekkel pótoljam a tápanyagokat?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem jobban tennéd, ha fokozatosan állnál át, csökkentenéd a húsmennyiséget. De ahogy akarod, nyilván nem erõszakolhatok rád semmit. Nem hiszem, hogy a hátfájásodnak közvetlen köze lenne ahhoz, hogy nem eszel húst, de közvetett köze lehet. Például, ha vashiányod alakult ki, fáradékonyabb lettél, lusta vagy egyenesen állni és attól fáj. De ha még nincs is vashiányod, sajnos ez könnyen kialakulhat, hiába változatos a vegetáriánus étrended. Nézz utána, hogy milyen élelmiszerek tartalmaznak vasat, és - ami még fontosabb - hogy ez a vas mennyire hasznosul. A brokkoliban és a tojásban van sok vas például, és ezek jól is hasznosulnak, de tényleg nézz utána.

Szia! Szerintem jobban tennéd, ha fokozatosan állnál át, csökkentenéd a húsmennyiséget. De ahogy akarod, nyilván nem erõszakolhatok rád semmit. Nem hiszem, hogy a hátfájásodnak közvetlen köze lenne ahhoz, hogy nem eszel húst, de közvetett köze lehet. Például, ha vashiányod alakult ki, fáradékonyabb lettél, lusta vagy egyenesen állni és attól fáj. De ha még nincs is vashiányod, sajnos ez könnyen kialakulhat, hiába változatos a vegetáriánus étrended. Nézz utána, hogy milyen élelmiszerek tartalmaznak vasat, és - ami még fontosabb - hogy ez a vas mennyire hasznosul. A brokkoliban és a tojásban van sok vas például, és ezek jól is hasznosulnak, de tényleg nézz utána.
Nem fájhat attól a hasad hogy nem eszel húst.. jó dolog a húsevés, de azt nem lehet ráfogni, hogy ha pár hétig nem eszel akkor ilyen elvonási tüneteket okoz.. Viszont mivel vélhetõen ócskább kaját eszel helyette, az már okozhat gondot. Leginkább tojással és hallal pótold a tápanyagokat.. ha ezeket sem, akkor válogatott, sokféle zöldséget fogyassz, olajos magokat, gyümölcsöket, gyógynövényeket.


A vegetáriánusok egészségesebbek? Ha igen, miért?

Legjobb válasz: Nem egészségesebbek, sok esetben még betegebbek is, mert nem kap a szervezetük elég fehérjét. Pl. ha egy vegetáriánus családban baba születik, minkenképpen kell olyan bébiételt kapnia a babának, amiben hús van, különben nagyon beteg lesz. Csak sajnos ezt sokan nem látják be :-( Ha felnõtt korban lesz valaki vega, akkor az már nem olyan nagy gond, mivel addigra elég fehérje raktározódik a szervezetben, meg vannak olyan ételek, amellyekkel pótolhatják a fehérjét. Babáknál ez nem megoldható, õk még nem ehetnek meg akármit. De alapjában véve nem egészségesebbek, mint a "húsevõk".

Nem egészségesebbek, sok esetben még betegebbek is, mert nem kap a szervezetük elég fehérjét. Pl. ha egy vegetáriánus családban baba születik, minkenképpen kell olyan bébiételt kapnia a babának, amiben hús van, különben nagyon beteg lesz. Csak sajnos ezt sokan nem látják be :-( Ha felnõtt korban lesz valaki vega, akkor az már nem olyan nagy gond, mivel addigra elég fehérje raktározódik a szervezetben, meg vannak olyan ételek, amellyekkel pótolhatják a fehérjét. Babáknál ez nem megoldható, õk még nem ehetnek meg akármit. De alapjában véve nem egészségesebbek, mint a "húsevõk".
Biztos hogy nem, viszont mindnekinek szive joga eldönteni , hogy mit ezsik és mit nem! Egyébként azt szeretném hozzáfüzni, sokan irták, hogy ismerõseik, esteleg õ maguk és vegetáriánus , és nincs semmi bajuk.A nincs semmi bajuk, az nem jelenti azt feltétlenül hopgy egészségesek, abba még nem halt bele senki, hogy nem evett hust, viszont közvetett problémákat okozhat a helytelen táplálkozás, ezek közé tartozmik a vegetáriuánus életmód, és a tulzott zsir, húsfogyazstás is.
Ja , és hozzátenném, nem a vakvilágba bezsélek, a kisbabáknak epdig különösen fontos egy bizonyos korban hogy kapjanak hust, élehetõleg szárnyast, ezt tényleg mindenkinek be kell látnia, ha nem akar problémát okozni a gyerekénél.Nem lesz egészséges a baba ha nem ezsik hust, ezt biztosan állitom, akkor sem ha látszolag semmi baja nincsen.
Rossz olvasni az ilyen szélsõséges hozzászólásokat. Miért kell a hús? mi van abban ami annyira nélkülözhetetlen egy baba számára, de felnõttnek mégsem annyira fontos?? És miért pont a szárnyas? Ha húsfélét akkor már inkább halat! de nem agyon tápozott szárnyast! Ha olvastál volna táplálkozási szakártõktõl írásokat tudnád, hogy a húsfogyasztás hordoz olyan kockázatokat (szív és érrendszeri betegségek, egyes daganatos megbetegedések kockázatát) melyek a vegetraiánus étkezéssel nem állnak fenn. Én annak a híve vagyok, hogy táplálkozni sokoldalúan kell minél kevesebb hússal! és gyerekeknek minél késõbb adni húst! de ha lehet egyáltalán ne is.
"Ha olvastál volna táplálkozási szakártõktõl írásokat tudnád, hogy a húsfogyasztás hordoz olyan kockázatokat (szív és érrendszeri betegségek, egyes daganatos megbetegedések kockázatát) melyek a vegetraiánus étkezéssel nem állnak fenn." Persze, hameg nem eszel húst nagy valószínûséggel vérszegény leszel. Igazából egyiksem jó. Mindent kell enni, zöldséget és húst egyaránt. Én eszek húst zöldségekkel (most nem egy karika uborkára gondolok, hanem rendes salátákra) és egészséges vagyok. Nem szoktam influenzás lenni, jó a cukrom és nem magas a vérnyomásom, ill. vérszegény sem vagyok.
Egyet értek azzal, hogy mindent "kell" enni. Nem fogsz belehalni, ha húst eszel A legtöbb vegetáriánus nem azért enm eszik húst, mert az méreg (bár ilyet is ismerek). Viszont véleményem szerintm az, hogy attól vérszegény leszel, ha nem eszel húst téves. Vas van a zöld (sóska, spenót, brokkoli stb.) zöldségekben, ráadásul sok, valamint fehérje is nagyon sok van bennük. saláták fontosak a vitaminok miatt, de a hüvelyesekben van sok a fehérje és rost is! Elsõ terhességemmel (terhesség során azok is gyakran vérszegénnyé válnak akik amúgy nem azok) sok húst ettem mégis vérszegény voltam, másodikkal alig ettem húst, és nem lettem kicsit sem vérszegény. nem hsizem, hogy egyértelmû köze van a húsfogyasztásnak a vészegénységhez. Legalább is nem ilyen egyszerû. jó étvágyat! mindenkinek, itt mindjárt ebéd idõ van :)
Egy ismerõsöm full vega volt, terhes lett majd a gyereket is vegának szoktatta és jó beteg lett a gyerek.A csaj azóta is vega de tiszta sápadt és ugy néz ki int akibe a lelék csak hálni jár. Egy másik ismerõsöm is az szóját eszik csak még halat se meg semmilyen állati eredetû dologt már vagy 25 éve és tök kövér ugyhogy még azt se lehet mondani hogy aki vega az nem hizik meg.
Egézségesebbek ha felnõttek csinálják.A gyerekeknek kell hús mert ha nem esznek akkor elgyengülnek és meghalnk.Fõként a kisbabáktól tilos megvonni a húst mert abban sok az olyan vitamin ami szükséges a csontoknak és a szervezetüknek az erõsõdéshez.Ha megvonják tõlük azzal megölik õket.
Nem kapják el olyan könnyen a kerge marha kort! Ezért nem szabad amerikából származó ételt enni pl: burgel king, mcdonald’s..stb
Én 1O éve nem eszem húst. Halat sem, de tejtermékeket igen. És teljesen egészséges vagyok, nem hizok olyan könnyen, és nincs bennem annyi zsir se.
"édesanyám ápolónõként dolgozott egy kórházban és megfigyelte..." ez egy érdekes történet, vajon milyen osztályon? és melyik országban? mert ha a magyar egészségügyben volt akkor két kérdés felmerül bennem azonnal: hány vegetáriánussal talákozott? és azok vajon ugyanazt kapták mint a többi beteg csak hús nélkül? mert ez azért nem fair összehasonlítás!!!! a kórházi koszton nem lehet roborálódni ebben az országban még nem vegetáriánusnak sem! kalória és vitamin szegény étel - max lesoványodni lehet vagy még skorbutot kanpi töle! zöldség, gyümölcs, nuku, már a levesen is spórolnak, ha egyáltalán jut - nekem volt, hogy ebéd nem is jutott!!! sem husos, sem semmilyen!
Véleményem szerint totál mindegy, mert manapság már a zöldségek sem olyan egészségesek, agyon vannak permetezve meg növesztõszerezve, akár a húsok, tehát ha saját farmod van, akkor vagy egészségesebb :)
A nem-vegetariánus étrend is okozhat egészségkárosodást ha nem ésszel csinálják. Aki vegetariánus életformát választ magának nyilván megfontoltan és tudatosan állítja össze az étrendjét. Valójában ez lenne a nem-vegetariánusoknak is a leg egyértelmûbb, hiszen akkor jópár dologtól megkímélhetnék magukat. Az, hogy ha egy fejlõdésben lévõ kisgyerek vegetariánus életet él és szellemileg visszamaradott lesz olyan méretû ostobaság, hogy elképesztõ. Elég sok bhakta ismerõsömnek van olyan gyereke, aki életében nem fogyasztott húst-zsírt. Egyikõjükkel sincs semmilyen fizikai vagy szellemi probléma. Nincs külömbség vegetariánus ée nem-vegetariánus között. Amíg tudatosan, odafigyelve táplálkozik valaki, karban tartja magát, sportol és egyáltalán odafigyel arra, mit fogyaszt addig egészséges marad.
Minden ember szervezete más. Hülyeség hogy a babának muszáj húst enni, nem kell, ha megfelelõ fehérjéket bevisznek a szervezetébe (nekem is van olyan ismerõsöm aki életében nem evett még húst). Sok vega egészségesebb mint a nem vegák, de ez tényleg inkább a tudatosságon múlik. Én a nullás vércsoportommal egyesek szerint nem lehetek vega, és ha egy hétig nem eszek húst tényleg kikészül a gyomrom. Ha egy nem vega elég zöldséget és gyümölcsöt eszik, az ugyanolyan jó mintha tudatosan táplálkozó vega lenne. Ha valaki vega, de nem a zöldséget eszi hanem a keményítõt meg a sok mûanyagot, az rosszabb mintha mindent enne.
egy doki mondta nekem. a felnöttkori vegetáriánizmussal semmi baj nincs, ha 3 évente egy kis húst esznek. a szervezet valamit ami a húsban van 3 évig tudja elraktározni így addig nincs is szükség húsra a szervezetnek. de a gyerekeknél erre szükség van és aszervezet gyorsan bontja le. ha a gyerek nem kap húst akkor igen sok baja lehet. na itt elgondolkodtam ha a szervezetünknek ilyen ritkán van szüksége húsra akkor nem hinném hogy a napi húsfogysztás túl jót tesz nekünk.
én vegetáriánus vagyok... egészségtelenebb biztos nem vagyok, mint amikor ettem húst is, de vhogy jobban érzem magam, több energiám van.
Nem egészségesebbek. A hús az egészséges ha nincs össze-vissza locsolgatva olajjal stb. Gondolj bele csak húst nem esznek. Õk is tömik magukba az olajos sültkrumplit, hús nélküli hamburgert, pizza, tészta, zsíros chips, cukorka, csoki. Ha az édességet, egészségtelen kajákat sem eszik meg, hanem az "igazi" vegetáriánus gyümölcs-zöldségevõk akkor õk lehet egészségesebbek. Igazi õsemberek! ( húsevés nélkül )
én vagyok a vegetáriánus. jah ha eszel csokit csipszet akkor nem lesz jobb. de nekem vhogy nem hiányzik... meg ügyelni kell arra is, hogy valahogy beszerezd a fehérjét
van aki igen, van aki nem. Mint mindent, ezt is ésszel kell csinálni. Ha nem jól válogatod meg az étrended, akkor egy idõ után eléggé komoly hiánybetegségeid lehetnek. Nem csak a fehérje, hanem pl. egyes fémek, mint a vas vagy a cink is hiányozhatnak. Két ismerõsöm is vérszegény lett vashiány miatt. A fene nagy egészséges életmód közepette.
A kisgyerekek és babák ha nem kapnak húst (amíg ki nem nõ a csontfoguk) szellemileg visszamaradottak lesznek. Ez is mutatja hogy nem a vegetáriánus étkezés a kiegyensúlyozott és egészséges. Az ember eredendõen eszik húst és zöldséget is, így vagyunk összerakva!
Nekem van olyan ismerõsöm aki születése óta vegetáriánus és nincs semmi baja.
Nem csak a húson múlik. Ha valaki nem fogyaszt mérgeket, az egészséges. Pl. a krisnások is egészségesek, pedig ott a gyerekek sem esznek húst, de csokit meg csipszet sem. És gondoskodnak proteinekrõl is, alapjában csak természetes dolgokat esznek. Szóval nem a húson múlik elsõsorban, hanem azon is, hogy valaki HOGYAN nem eszik húst.
Hát szerintem, azért van gumós zápfogunk, mert az ember mindenevõ.....
Édesanyám régebben ápolónõként dolgozott kórházban. Megfigyelte, hogy a vegetáriánusok gyógyulási ideje hosszabb volt, mint a mindenevõké. Ebbõl nem akarok messzemenõ következtetéseket levonni, de mindenesetre érdekes dolog. Nem hinném, hogy a vegetáriánus táplálkozás egészségesebb lenne. Én azon a véleményen vagyok, hogy együnk mindent, de egyetlen tápláléktípust se részesítsünk elõnyben a többi rovására, magyarán mindent, de módjával! Én például tipikus mindenevõ vagyok. Ugyanúgy szeretem a fejessalátát, mint a mellé tálalt rántott sertésszeletet. Valahogy szegényebb lenne az életem, ha bármelyikrõl is le kellene mondanom. :-)
ez egy számodra haszontalan információ: a vegetáriánus élet egyoldalú táplálkozás, mi minden evõk vagyunk. akik kitalálták ezt a vegetáriánusosdit azok nagyrészt az állatok legyílkolászása miatt nem esznek húst. gyökerek! a növények nem adnak hangot ha belevágsz az nem baj? idióta népség. a növények ugyan úgy élõlények. szóval vagy dögöljetek éhen vagy egyetek meg mindent vagy higyjétek azt hogy az állatok megölése rossz dolog de növényt enni nem bûn

Mennyire árt a szervezetnek, ha hirtelen vegetáriánus lennék?

Legjobb válasz: Akarom mondani semennyire.:)

Akarom mondani semennyire.:)
Milyen okos, intelligens lehet, aki suttyomban pontoz le minket. Biztos arra várt az illetõ, hogy egymást túllicitálva hülyézik le a vegákat...:) Kopp.
Én is egyik napról a másikra lettem vegetáriánus, a vérképem tökéletes, a vas a és a b12 vitamin szintem is rendben van igaz én tejterméket fogyasztok.Figyelek külön arra , hogy olyan ételeket fogyasszak , amibe sok a vas pl.(mogyoró, borsó, bab, spenót ect.) Sokkal energikusabb vagyok amióta vegetáriánus vagyok.
Nem árt neki, épp ellenkezõleg. Jót tesz, hiszen sokkal több vitamint és ásványi anyagot viszel be, de közben megmarad a megfelelõ fehérjemennyiség (ha a tojást, tejtermékeket nem hagyod el). Jóval egészségesebb, zsírszegényebb és humánusabb étrend! Én egyébként 13 évesen lettem vegetáriánus, egyik napról a másikra. Ma 25 éves vagyok, a vérképem tökéletes, beteg szinte sosem vagyok. A vashiányom is elmúlt, amivel gyerekkoromban mindig problémám volt.
Semmennyire. Én 13 évesen lettem egyik napról a másikra vega, a férjem, tavaly 44 évesen. Csak ajánlani tudom. 20 éve nem volt komolyabb betegségem, nincs lyukas fogam, nem vagyok vérszegény. A férjem is csupa jó dologról számol be.
Akkor az utolsó bölcselkedése szerint az melegebb, nedvesebb éghajlati övekben élõknek mind vegáknak kellene lenniük, de ugyebár nem azok. Ne tessék haragudni, de ez nagyon nagy butaság volt, mint ahogy az is, hogy az ottani papság vezette be a vegetáriánus étrendet. Ilyeneket ne tessék hangoztatni élõben, mert ...mert ne. Az energia és tápanyagigény természetesen már munkakör szerint is változik, ahogy egy vájárnak napi 6000 kilokalóriára van szüksége, szemben a szellemi munkát végzõk 2500kcal szükségletével. Hogy ezt mibõl és hogyan viszi be valaki, az személyes döntés. Tény, hogy nem állati eredtû alapanyagokból sokkal nehezebb és drágább 5000-6000-nyi hasznos kalóriát és ásványi anyagokat, nyomelemeket bevinni. Egy biztos, akik vegák lettek, azok húsevõként élték az életüket egy darabig, azután váltottak, tehát tapasztalati úton ismerik a húsevõ és a vega életformát, tudnak nyilatkozni a különbségekrõl, hatásokról. Aki húsevõként elméleti szinten beszél a vegaságról, az egy másik történet. A nagymamám egyébként 94 éves és 50 éve vega, éppen meszel, tehát jó bõrben van. A Dalai Láma sem néz ki rosszul, pedig születése óta vega.
Állítólag van, aki érdekes módon pár hétig sem bírja fizikailag hús nélkül. Nekem kutya bajom sem volt párv év spontán vegaságtól, de miért is lett volna? Persze attól is függ, hogyan csinálja az ember, simán lehet egészségtelenül étkezni, bármilyen étrendet is követ az ember... Ha addig rendben voltak a makrotápanyagok, a hús kalóriahiányát pedig elkezdi mondjuk tésztákkal pótolni, s kevés fehérjét és jobbára állati dolgokban meglevõ esszenciális tápanyagot visz be, az rossz irány, pl.
Na, mostantól probáld ki, hogy hogy fogod érezni magad, hogyha fogyasztasz húst, de ugyanilyen odafigyeléssel megnézed mit eszel meg. :) Olyan mintha azt mondanád, hogy eddig vékony kabátokba jártál és mindig fáztál. Mostmár felveszed a vastag kabátot, és mostmár nem fázol.
Eleinte fáradékonyabb szédülnél gyakran kisértésbe esnél de idõvel meg lehet szokni bár nem értem mért leszel vega
A husban sok olyan asvanyi anyag talahato meg, melyeket nagyon nehezen juttathatsz a szervezetedbe novenyi taplalekkal. Szerintem, ha szereted a hust semmi keppen ne hagyd ki az etkezesedbol. A vas nagy resze husbol kerul a szervezetunkbe, elvegre nem ehetsz minden nap petrezselymet vagy spenotot. A vas hianya verszegenyseget okoz, az meg faradtsagot stb.Oseink is huson eltek.
Ha a hangsúly a "hirtelen"-en van, a válaszom az, hogy semennyire. Nyugodtan térj át, nagyon sokan hisznek benne. De figyelj oda a tested jelzéseire, és ha lelki szemeid elõtt 8 kilós sonkák kezdenek úszkálni, ne tartóztasd meg magad.
"A husban sok olyan asvanyi anyag talahato meg, melyeket nagyon nehezen juttathatsz a szervezetedbe novenyi taplalekkal. " Sorolj fel egy-kettõt légyszíves. De mielõtt hiába fáradnál, megsúgom: nem igaz...
Három éve vegetáriánus, két éve vega vagyok és a 23-at töltöttem. Lelkileg mindig kiegyensúlyozott voltam, de mióta váltottam tapasztalhatóan jobban érzem magam. Elõtte emésztési problémáim voltak (mûteni is kellett), sok más betegség mellett, pl. vérszegénység. Az elõzõ válaszokban említve volt a test-lélek harmonikus kapcsolata, ami tényleg a leginkább befolyásolja a testi egészséget. Viszont, ez nem indok arra, hogy bármit ehetek, ha boldog és kiegyensúlyozott életet élek, hiszen így nem teljesül az egészségre vonatkozó összes feltételrendszer. A feltételrendszerekben pedig az idõk folyamán változás állt be. Korábban jóval nagyobb biztonsággal lehetett húst fogyasztani kevesebb káros mellékhatás mellett. Azt gondolom ennek oka többek között, a növekvõ állat betegségek elterjedésében és az emberi genetika romlásában (elkorcsosodása)található. Ma már más a helyzet mint 200 évvel ezelõtt. Emlékszek, gyerekkoromban a szüleim éveken át neveltek bio-szárnyas állatokat, de mivel egyre nehezebben lehetett egészségben tartani õket természetes módszerekkel, feladták a próbálkozást.
Miért ártana? Ez inkább olyan a szervezetnek mint egy megváltás, a folyamatos méreganyagbevitel megszûnése miatt. Az ember növényevõ állat, erre sokan ugranak, és jönnek azzal hogy mindenevõ, vagy ami még ennél is nagyobb hülyeség, hogy ragadozó. Ha tényleg azok lennénk, akkor puszta kézzel, bármi segédeszköz nélkül tudnánk vadászni, és nyersen megenni a zsákmányt (jó ízûen természetesen). Általában azért zavarja a húsevõket ha valaki vegetáriánus, mert legbelül õk is tudják hogy helytelen életmódot folytatnak, és egyfajta önigazolást próbálnak találni a vegetarianizmus leszólásával. Egyébként én is egyik napról a másikra lettem vegetáriánus, kb. 14 évesen, most 20 éves vagyok, és szinte sosem vagyok beteg, nem vagyok fáradékony, és jkitûnõ az egészségi állapotom.

Van valamien étel amivel lehet potolni a fehérjét ha vegetáriánus vagy?

Eddig csak a szojàrol hellottam de azt utàlom!:/ Tudtok valamit amivel potolni lehet a hùst?

Legjobb válasz: Tojás, sajt és egyéb tejtermékek tartalmaznak állati fehérjét.

Tojás, sajt és egyéb tejtermékek tartalmaznak állati fehérjét.
A kérdező hozzászólása: de olyan nincs ami nem àllati?
Jó még a teljes õrlésû gabona, bab, borsó, lencse, mogyorófélék, dió.
A kérdező hozzászólása: oké köszi!:)
A szója nagyon sokféleképpen hasznosul teljesen eltérõ ízû termékekben. Biztos van olyan étel/ital ami Neked is ízlik, keresgélj csak! ;-) Azonkívül: hüvelyesek és szejtán. Itt találsz recepteket is: recept.veganforradalom.info
Keresõprogram!: Fehérje-komplettálás
Az állati fehérjék aminosav-összetétele valóban különbözik a növé­nyekétõl, mégis több olyan zöldségfélét ismerünk, melyek mind a nyolcféle esszenciális aminosavat tartalmazzák. Abban az esetben, ha komplettálunk, azaz ha egy étkezésen belül társítjuk bizonyos módon a növényi alapanyagokat, tökéletes összetételû fehérjéket állíthatunk elõ. A fehérje komplettálás jelenleg ismert útjai: egy étkezésen belül fogyasszunk együtt gabonát és hüvelyes növényt, vagy gabonát és zöldséget, vagy zöldséget és hüvelyes növényt.
Vegetáriánusok esetén megoldás lehet pl. a Spirulina. Igen jó aminoforrás is. De hát a vegáknak nem gond a párolt zöldsgek!!! Abból akár mennyit ehetsz.
:DDDDDD
de egy gyökér vagy... hogy éhen ne haljon basszus....
Ostobaság amit írtál. Ráadásul pont fordítva van, a haszonállatokkal etetjük fel a gabonát, ami sokkal több ember ellátására lenne elegendõ, mint állatéra.
Ugye ezt a kérdést te sem gondolod komolyan?
Tudod miért? Azért hogy hamarabb fogyjon el a TE kajád kajája, így mi is csak jót teszünk nektek, mert hamarabb ehetsz húst , s3ggfej :D
Amit akartam mondani, mar leirtak a tobbiek. De mielott itelkezel, probalj meg elgondolkozni azon amit kerdezel. Valoszinuleg hallottad valakitol, es anelkul, hogy belegondolj (mert az mostanaban mar nem szokas, mert az embereknek mar nincs sajat velemenyuk es agyuk) gyorsan feljossz a forumra es nagy intelligensen leirod a kerdest:) ) Csak annyit akartam mondani, hogy nezz meg egy filmet, es utana meg beszelunk. A cime: Food inc (amit eszel, azza leszel) megvan Youtubeon is.
Vagy az Earthlings c. filmet. Az is meg van Youtube-n

Az fura ha a vegetáriánus táplálkozástól hízom?

Soha nem tudtam hízni míg ettem húst.Most,hogy egy ideje ovo-lakto-vegertáriánus vagyok és figyelek a táplálkozásomra,sikerült felszednem pár kilót amit már a környezetem is megfigyelt.Rosszul csinálok vmit vagy esetleg éppen ellenkez?leg?

Legjobb válasz: Igazából a hús nem hizlal. A szénhidrátok, azok igen.

Igazából a hús nem hizlal. A szénhidrátok, azok igen.
ahogy a többiek is leírták: a vegák az állati hús helyett nagyon sok szénhidrátot, növényi zsiradékot esznek. 1 g szénhidrátban 4, 1 kcal, 1 g zsírban 9, 4 kcal van. a színhús (pl. csirkemell) alig tartalmaz zsiradékot. ehelyett chipset, csokit, burgonyát enni egyenértékû az elhízással. nem beszélve arról, hogy az egészségtelen táplálkozás a föld kizsákmányolása... vagyis nem kisebb vétek (már ha annak tartjuk), mint a hús evése. szoktam a paprika tévén a vega kislány fõzõmûsorát nézni - ámulok és ájulok. tele van zsiradékkal, cukorral, amit fõz. bleeehhhehhh. nem az a baj, hogy zöldséges, hanem az, hogy egészségtelen. és felettébb egyhangú.
Láttál már kövér tehenet? Hát nem is egyet. :D Viszont a farkas húsevõ és nem sokat láttam, amelyik gurult volna. :D
De azért még hozzáteszem, azért a gombában is van sok fehérje.
Én is ismertem kövér vegetáriánust, a végén beteg is lett a helytelen táplálkozás miatt. Persze, mert ette a csokikat, meg minden szart. Ketchupos répa volt az egyik kedvence, mondjuk az annyira nem hizlal, de a szénhidráttal teli mindenféle nasi igen, amiket még zabált. Csatlakozom az elõzõ válaszolókhoz, a színhús(vagyis a nem zsíros hús) ami legkevésbé hizlal. Pl. 100 gramm csirkehúsban kb. 100 (kiló)kalória van, viszont rengeteg fehérje, míg pl. egy 100 g-os chipsben 450 körül, csokiban meg 550. Mellesleg a húsban semmi egészségtelen nincsen(a zsírt leszámítva ha zsíros), ezért azt ugyan megértem aki elvbõl vegetáriánus, de ha valaki azért mert azt hiszi egészséges ha nem eszik húst, az téved.
Ismerek kövér vegetáriánust, olyat, aki már kb. 10 éve így táplálkozik, szóval számomra ez nem meglepõ. Nem lehet, hogy sok tésztát eszel?
Jól mondja az elõzõ. Az összes étel közül a zöldségeket leszámítva, a (nem zsíros) hús hizlal a legkevésbé. De a vegetáriánusok rengeteg gabonát, tésztát, krumplit stb-t esznek, amik tömény szénhidrátok...
na igen, ha megnézzük, nincs kevesebb kalória egy müzliszeletben, mint egy sima csokiban.
Mihez képest kövér egy tehén? :D
Láttál már kövér tehenet?
A vegák rengeteget nasolnak mert nem laknak jól egy fõétkezéssel.
A vegetáriánusok jóllakhatnak egy fõétkezéssel is. Sok vegetáriánus étel hízlal, ez abszolút normális (én is egy kövér vegetáriánus vagyok ;)). Gondolom, nem szeretnéd a súly miatt feladni a vegetáriánusságodat, a súlyleadáshoz sportolj és/vagy egyél kevesebbet (ha sokat eszel). Nálam kezd beválni! ;)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Azt hiszem a tudásom is gyarapodott valamelyest. Természetesen emiatt nem adom fel, sõt...örülök is a dolognak:)

Mik a vegetáriánus étkezés előnyei, illetve hátrányai? Az ember egyen húst rendszeresen, vagy egészségesebb ha kevesebbet eszik, minthogy elhagyná teljesen?

Mindig el akarom kezdeni csak növényi táplálékokat enni, de sok helyen hallom orvosoktól, hogy az embernek szüksége van a húsra, de olvastam olyan cikkeket is, hogy alapvetően csak időszakosan evett régen az ember húst és sokkal több növényi tápanyagot vett magához. Tehát végülis arra jutottam, hogy kell a hús, csak nem rendszeresen. De akkor hogy is van ez?

Legjobb válasz: "Megnézném én azt a kõmûvest, aki reggelire bever egy kiló paradicsomot aztán megy dolgozni." Nem a húsból nyerjük az energiát,hanem a szénhidrátból elsõsorban.A jól összeállított vegán étrend pedig nem azt jelenti,hogy egy kiló paradicsomot kell enni reggelire... Kérdezõ,én heti egyszer eszem húst,és remekül érzem magam,könnyebb az emésztésem,és nem vagyok gyengébb egyáltalán.Járok edzõterembe,és nem veszítettem az izomzatomból sem,semmi okot nem látok rá,hogy mondjuk napi szinten húst egyek.

4 éve edzem...Nekem a tények számítanak, nem az, hogy más mit gondol az edzésemrõl, az izomzatomról, úgy, hogy nem is ismer.
Egyébként a rost valóban nagyon jó az emésztésnek, de a hús nehezebben emészthetõ, mint a növényi étel.Tehát, ha elhagyod a húst, még jobb lesz az emésztés.
"Megnézném én azt a kõmûvest, aki reggelire bever egy kiló paradicsomot aztán megy dolgozni." Nem a húsból nyerjük az energiát, hanem a szénhidrátból elsõsorban.A jól összeállított vegán étrend pedig nem azt jelenti, hogy egy kiló paradicsomot kell enni reggelire... Kérdezõ, én heti egyszer eszem húst, és remekül érzem magam, könnyebb az emésztésem, és nem vagyok gyengébb egyáltalán.Járok edzõterembe, és nem veszítettem az izomzatomból sem, semmi okot nem látok rá, hogy mondjuk napi szinten húst egyek.
Keress rá a hunzákra. A legmagasabb átlagéletkorral rendelkezõ népcsoport a Földön. Szinte vegán étrenden élnek egész életükben jó régóta. Ha õk ugyanolyan emberek mint mi, márpedig szerintem kétségtelen ugyanaz a faj vagyunk, akkor az õ létezésük a bizonyíték, hogy a húsmentes, de legalábbis nagyon nagyon hússzegény táplálkozás nemhogy egészségtelen, de kifejezetten a megfelelõ és egészséges táplálkozási forma az ember számára.
Megnézném én azt a kõmûvest, aki reggelire bever egy kiló paradicsomot aztán megy dolgozni.
Én is edzek több éve, és ez számít valamit?:D A vegetáriánusok legnagyobb problémája a csökkent fehérjebevitel mellett a kevés magnézium, vas és B vitamin fogyasztás, ami késõbb gondokat tud okozni. Tökmind1, ki hogy eszik, csak normális érvet senki sem tud felhozni a hús ellen, nem létezik ilyen. Egyetlen elfogadható, hogy "sajnálom az állatokat", de táplálkozás szempontjából megindokolhatatlan, hogy miért nem együnk húst.
„Az Amerikai Dietetikai Szövetség álláspontja szerint a jól összeállított vegetáriánus étrendek – köztük a teljesen növényi, vegán étrend is – egészségesek, kellõképpen táplálóak, és egészségügyi elõnyöket nyújthatnak egyes betegségek megelõzésében és kezelésében. A jól összeállított vegetáriánus étrendek az emberi élet összes szakaszában megfelelõek, ideértve a terhességet, a szoptatást, a csecsemõkort, a gyermekkort, a kamaszkort; illetve sportolók esetében is teljesen kielégítõ.” A fenti szöveg eredetije itt olvasható: http://www.eatright.org/about/content.aspx?id=8357
Bõdületes hülyeségekkel bírnak érvelni az emberek a húsevés nélkülözhetetlensége mellett. Nem zavarja õket, hogy vegetáriánusok milliói élnek hiánybetegségek nélkül egészségesen, ami lehetetlen lenne, ha igazuk lenne. Mintha görcsösen igazolni akarnák a húsevésüket ahelyett, hogy egyszerûen beismernék maguknak hogy azért eszek húst mert finom, szeretem, nem tudnék lemondani róla. Ezt bevallanni annyira fájdalmas lenne? Mert ez a valóság minden érvük mögött.
"Én is edzek több éve, és ez számít valamit?:D" Nem, nem számít semmit....Minden ember attól lesz izmos, hogy egész nap a tv elõtt ül, vagy egész nap alszik, és csak annyit sportol, hogy leviszi sétálni a kutyáját....Az pedig csak hiú ábránd, hogy valaki több éve edz, és látja a tükörben, hogy izmos, sportos teste van, ez nálad is csak valami délibáb lehet... "A vegetáriánusok legnagyobb problémája a csökkent fehérjebevitel mellett a kevés magnézium, vas és B vitamin fogyasztás, ami késõbb gondokat tud okozni." Rendben, kezdjük a fehérjével...Mibõl épül fel a fehérje? aminosavakból.Tehát a növényi fehérje mibõl épül fel? Csak nem aminosavakból??? Hûûû, ezt azért nem gondoltad volna ugye? És, hogy bizonyíthasd, hogy milyen gondokat okozhat a vegetáriánus étkezés, megkérdezném, van-e fehérjehiányos vegetáriánus ismerõsöd? Mert én ismerek vegákat, akik évek óta így étkeznek, de fehérjehiánnyal még egyikõjüket sem diagnosztizálták.De magnézium, vas, és B vitaminhiánnyal sem. http://magnosolv.hu/elelmiszereink_magneziumtartalma Tehát mi a baj a növényi élelmiszerek magnéziumtartalmával? miért nem lehet eleget bevinni belõle? A vasat, b vitamint ugyanúgy megtalálod növényekben is. "Tökmind1, ki hogy eszik, csak normális érvet senki sem tud felhozni a hús ellen, nem létezik ilyen. Egyetlen elfogadható, hogy "sajnálom az állatokat", de táplálkozás szempontjából megindokolhatatlan, hogy miért nem együnk húst." Egyébként én nem vagyok megrögzötten a hús ellen, hiszen eszem húst, csak keveset.De mint írtam, ismerõseim körében nem tudok olyanról, akinek gondja lenne a húsmentes étrenddel.
"Épp ez az, h hiába okoskodsz, a növényekben lévõ fehérje biológiailag nem olyan jó minõségû, mint a húsé." Elmagyaráznád konkrétan, hogy miért nem? De egyébként értem én...Biztos akkor a vegetáriánus testépítõknek levegõvel vannak felpumpálva az izmaik... "Ahogy a szójafehérje is egy kalap szar." Ki mondta, hogy kötelezõ szójafehérjét bevinni? "Namindegy, ha Isten nem tudott neked eszet adni, én se fogok tudni." Persze, hogy nem tudsz, csak abból tudsz másnak adni, amibõl neked is van elég...
Hátránya a csökkent fehérjebevitel, de változatos étkezéssel valamennyire pótolható. Elõnye a több vitamin (B6-ot kivéve). Ha jól csinálják, akkor egészséges, de ha rosszul, akkor az ember tönkreteszi a saját testét. És nehezebb jól csinálni, mint a mindenevést.
Épp ez az, h hiába okoskodsz, a növényekben lévõ fehérje biológiailag nem olyan jó minõségû, mint a húsé. Ahogy a szójafehérje is egy kalap szar. Namindegy, ha Isten nem tudott neked eszet adni, én se fogok tudni.
Eleve nem lehet rajtad sok izom, ha nem vesztettél belõle a hússzegény táplálkozásoddal, vagy az edzés minõsége megkérdõjelezhetõ. Egy egészséges ember emésztését nem befolyásolja a húsfogyasztás, ha eszik mellé elég rostot. Ezek nagyon gyenge érvek a hússzegény táplálkozás mellett.
Az emberi test folyamatosan újítja önmagát, ehhez különbözõ tápanyagokra van szüksége. Makró-és mikrótápanyagok sokasága kell hozzá, hogy ez a folyamat zavartalan legyen. Alapvetõen 4 részre lehet ezt bontani: Fehérjék(aminosavak), szénhidrátok(cukrok), zsírok, vitaminok(ezek is cukrok alapvetõen) és ásványi anyagok. A növényekbõl simán fedezhetõ ezek közül 3, de az aminosavakkal gond van, ugyanis az nagy mennyiségben nincs bennük. Van pár növény, amiben van fehérje és vannak állati eredetû termékek, amikben van fehérje, de az nem = a hússal. A tejben ott a sok laktóz, amire nincs szükség, a szójában ott a cianid, nem lehet belõle teljesen kitisztítani. Van pár babféle, de állandóan azt enni, hát egye, aki akarja. A legjobb fehérjeszerkezete a halnak van, könnyen emészthetõ, minden esszenciális aminosav benne van és ezek mellett ott vannak az esszenciális zsírsavak is (Omega). Megnézed azokat a népeket, akik rendszeresen halat esznek zöldséggel, a legegészségesebbek a világon, a legmagasabb átlagéletkorral. Kell a hús, csak nem mind1, milyen és mivel.
A kérdező hozzászólása: Látom jó nagy port kavartam a kérdésemmel. :) Köszönöm mindenkinek a válaszát azért.

15 kilót szeretnék fogyni, mi volna a legpraktikusabb ha nem tudom (és itt nem a lustaság, hanem a helyzetemből adódó nehézségek miatt) megoldani a főzést, emellett vegetáriánus vagyok?

És mi volna a legmegfelelőbb mozgás ekkora túlsúly esetén? 19/L

Legjobb válasz: Praktikusan sok-sok zöldség. Fõtt kaját meg kis adagot vegyél csak.

Praktikusan sok-sok zöldség. Fõtt kaját meg kis adagot vegyél csak.
Fogyókúra esetén több fehérjét kell enni, ha minimalizálni akarjuk az izomveszteséget. Ha hús nem jöhet számításba, akkor túrót, sajtot, tejet ajánlok. Valóban, sok zöldséget kell enni. A közismerten hízlaló ételeket (édességek, cukros üdítõk, csipszek) kerüld. Egyél napont 4-5 alkalommal, de szerény adagokat. Mindez fõzés nélkül is megoldható. Ami a sportot illeti: gyaloglás, biciklizés, úszás, tánc, súlyzózás, ellipszis tréner... Lényegében bármi a futást kivéve.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!