Találatok a következő kifejezésre: A vegetáriánus tényleg nem (2 db)

A vegetáriánus étkezés tényleg nem tudja pótolni a szervezetnek a szükséges tápanyagokat?

1 éve vagyok vegetáriánus, de mindenki azzal jön, hogy nem egészséges...Meg hogy az izmaim el fognak gyengülni.Mi a helyes?

Legjobb válasz: Semmilyen szélsõség nem egészséges. Azt nem írod, hány éves vagy és mennyire szigorúan vegetáriánus. Fejlõdésben levõ szervezetnek egyértelmûen káros. Az emberi szervezetnek szüksége van rengeteg tápanyagra, többet között állati fehérjére is. Ha tojást, halat sem eszel, komoly hiánybetegségek is kialkulhatnak - amennyiben nem pótolod azt más jellegû fehérjével. Manapság rengeteg táplálékkiegészítõ létezik, ha komolyan foglalkoztat a téma, keress szakembert, orvost, dietetikust és állítsátok össze a neked megfelelõ étrendet.

Semmilyen szélsõség nem egészséges. Azt nem írod, hány éves vagy és mennyire szigorúan vegetáriánus. Fejlõdésben levõ szervezetnek egyértelmûen káros. Az emberi szervezetnek szüksége van rengeteg tápanyagra, többet között állati fehérjére is. Ha tojást, halat sem eszel, komoly hiánybetegségek is kialkulhatnak - amennyiben nem pótolod azt más jellegû fehérjével. Manapság rengeteg táplálékkiegészítõ létezik, ha komolyan foglalkoztat a téma, keress szakembert, orvost, dietetikust és állítsátok össze a neked megfelelõ étrendet.
én 9 éves korom ota vagyok vega és élsportolo vagyok ugyhogy tojást tejet eszek és semmmi bajom nincs
Az a helyes, ha nem vagy szigorú vegetáriánus. Elég nehéz CSAK vegetáriánusan egészségesen élni - bár nem lehetetlen. Kisgyereknek még veszélyesebb. Orvos megmondhatja, hogy mire figyelj.

Cukrászok, a cukiban ahol dolgoztok milyen sûrítõanyagot használnak a tejszínes sütikbe, tényleg nem ehetõk a vegetáriánusok számára?

Állati zselatin, növényi sûrítõanyag, keményítõ, melyiket használják mondjuk egy rigójancsiba? A boltban mindig megnézem az összetevõket és a pudingokban keményítõt látok, és még a Dr Oetker kikeverõs krémes krémjében sem volt állati zselatin. Ebbõl arra következtetek, hogy a cukik is megoldják állati cucc nélkül, nem?

Legjobb válasz: a rigójancsiba pl semmit. keményre vert tejszinhab és bele a kakaópor. ennyi! amúgy állati zselatin használtak amihez kellett

a rigójancsiba pl semmit. keményre vert tejszinhab és bele a kakaópor. ennyi! amúgy állati zselatin használtak amihez kellett
Ott bukik a dolog, hogy a VEGÁNOK, akik állati zselatint sem használnak, már a tejszínt sem eszik meg, nem is beszélve a tojásról. Az általános vegetariánusok csak a húst nem eszik meg, de általában elõbb hagyják el a tejtermékeket és egyéb nyilvánvalóan állati eredetû dolgokat, és csak késõbb, esetleg jut eszükbe odafigyelni a gyártot termékek minden összetevõjére. (vagy nem.)
A kérdező hozzászólása: Én megeszem a tejtermékeket, de a zselatintól undort érzek és ha lehet növényi dolgokkal helyettesíteni reméltem, hogy ma már azt használnak esetleg a cukrászok, ezzel is nagyobb vevõkört tudnak kiszolgálni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!