Találatok a következő kifejezésre: A vegák nem esznek húst, (11 db)

Nem vagyunk vegák, tehát eszünk húst, persze nem mindennap. De mennyit egyen a 16 hónapos fiam? Nem tudom, mikor kisebb volt, akkor ott volt, hogy 1 jégkockányit, de most nem tudom.

Legjobb válasz: 15 hónapos a kisfiam, mi hetente 2-3 alkalommal eszünk húst és még ott van a sajt és a tojásos ételek is, egy evésre pl. egy csirkecomb vagy pörköltbõl kb. 8-10 kocka húsi+ a köret, õ jó étvágyú szerencsére.Nekem azt mondták hogy ez így teljesen jó nem kell többször húst enni már ennyi idõsen.

15 hónapos a kisfiam, mi hetente 2-3 alkalommal eszünk húst és még ott van a sajt és a tojásos ételek is, egy evésre pl. egy csirkecomb vagy pörköltbõl kb. 8-10 kocka húsi+ a köret, õ jó étvágyú szerencsére.Nekem azt mondták hogy ez így teljesen jó nem kell többször húst enni már ennyi idõsen.
A hivatalos verzió szerint naponta kilónként 0, 9-1, 2 gr fehérje kell, vagyis átlag egy, ahány kiló. A húsban kb 20% van, vagyis egy 10-15 kilós gyereknek 10-15 gr fehérje. 50-70 gramm húsban van annyi, de ebbõl vond le az egyebet, ami a tejtermékben van, és a növényekben is van: a babfélékben kb 20%, olajos magban 20-30%, gabonában kb 10%, zöldségben kb 5 %. Mivel egy-egy növényben ( a szóján kívül) nincs benne egyszerre minden aminósav, ezért vegyesen kell adni: babfélét gabonával vagy olajos maggal, ez a fehérje komplettálás, a teljesen növényi étenden lévõ vegánok is így csinálják, akár kisgyerek kortól. Ha változatosan adsz neki mindent, az 1 jégkockányi hús elég ezentúl is.
A kérdező hozzászólása: köszi mindkettõtöknek

A vegák miért nem esznek húst? Legalábbis a döntő többség, miért teszi? Az egészségük védelme érdekében, vagy az állatokat sajnálják? Esetleg valami más?

Hangsúlyozom, a döntő többség érdekel. Tudom, hogy egyénileg lehet más és más az ok. Akinél az utóbbi, ők egyben állatvédők is?

Legjobb válasz: Ismerek jópár vegetáriánust, de nincs ilyen, hogy a döntõ többség ezért vagy azért lesz az. Eleve van, aki már születésétõl fogva nem eszik húst, abból is van, hogy sosem kívánta, vagy mert így tanították már kicsi gyerekként, illetve lehet ez egy késõbbi döntés eredménye. Ahogy mondod, ez a döntés születhet rengetegféle okból, az állatok sajnálatából, abból a hitbõl, hogy ezáltal egészségesebb lesz a táplálkozása, netán az ökoszisztéma védelme érdekében. Ha mindenképp döntõ többségrõl alkotott képet akarsz, akkor azt lehet elmondani, hogy a döntõ többség nem kizárólag csak ezért vagy csak azért lesz/lett vegetáriánus, ez egy soktényezõs dolog.

Ismerek jópár vegetáriánust, de nincs ilyen, hogy a döntõ többség ezért vagy azért lesz az. Eleve van, aki már születésétõl fogva nem eszik húst, abból is van, hogy sosem kívánta, vagy mert így tanították már kicsi gyerekként, illetve lehet ez egy késõbbi döntés eredménye. Ahogy mondod, ez a döntés születhet rengetegféle okból, az állatok sajnálatából, abból a hitbõl, hogy ezáltal egészségesebb lesz a táplálkozása, netán az ökoszisztéma védelme érdekében. Ha mindenképp döntõ többségrõl alkotott képet akarsz, akkor azt lehet elmondani, hogy a döntõ többség nem kizárólag csak ezért vagy csak azért lesz/lett vegetáriánus, ez egy soktényezõs dolog.
Nincs mit, szívesen! Cserébe elárulod te miért vagy ellene? :-)
Ér a válasz, ha a testvérem nevében írok?:) Õ, a feleségével egészségügyi meggyõzõdésbõl nem eszik húst. Viszont tejterméket, tojást igen.
"A zselatin (a francia gélatinebõl) egy áttetszõ, színtelen, majdnem íztelen szilárd anyag, melyet az állatok kötõszövetébõl kivont kollagén irreverzibilis hidrolízisével állítanak elõ." Hát többek között ezért. :-) Mézet eszek én konkrétan, de vannak, akik azért nem, mert az ugye érintkezik a méhek szervezetével, ugye a virágport az elõgyomrukban a gyomornedveikkel alakítják mézzé. Szerintem logikátlan kizárni a mézet a táplálkozásból, mert amellett, hogy rengeteg áldásos hatása van, nem hal meg miatta egyetlen állat sem, de hát mindenkinek szíve joga eldöntetni mi fér még bele a táplálkozásba. :-)
A kérdező hozzászólása: Most nagyon eldurrant az agyam. A középkorban embereket kinoztak satuval a dragalatos inkvizitorok isten nevében. Befogtak az áldozat fejét, majd elkezdték tekerni. Elõször csak az iszonyatos fájdalom, majd szetroppannak a fogak, az allkapocs, végül megadja magát az agykoponya erõs boltives szerkezete is, a szemek kiugranak a helyukrol, s az áldozat megtisztulva megter a keresztény istenhez. SATUBA!!? [email protected]ék. Csak a település nevét aruld el, majd én szólok a zsaruknak.
A kérdező hozzászólása: Én is tenyesztettem nyulakat, de meg a hagyományos, fejjel lefelé logatos módszert is elitelem. Igyekeztem olyan gyorsan tulesni a leolesen, hogy meg csak félelmet se erezzen, nemhogy fájdalmat. Satuba. [email protected] Az allatkinzasert már Mo-on is kiszabható börtönbüntetés.
A kérdező hozzászólása: Utolsó: köszi a beszámolót Satuba fogja a nyulat? Szó szerint? Ha igen, akkor egy beteg allatkinzo. Jelentsd fel. Nem csodálom, h így megundorodtal tõle. Meg jó, h nem tudom ki vagy, mert megmutatnam az oregednek, hogy mi az a fájdalom.
Akkor nézz utána a vágóhidakon milyen technikákat alkalmaznak.. Ott is feljelentenéd az összes munkást? Mert az ott dolgozók mindegyike egytõl-egyig kérdés nélkül, gondolkodás nélkül gyilkolja az állatokat, nézd meg pl ezt: http://www.mommo.hu/media/18_Marhavagohid_szornyusegei__CSAK.. Ez mennyivel jobb a satunál? Õket mégsem jelenti fel senki, pedig megérdemelnék! Ez van, sok dolog felett szemet hunynak, csak nézz meg néhány vega oldalon található videót és máris tisztábban fogsz látni. Mondjuk az elõzõ hozzászóló pedig legyen példa azok számára akik azt mondják az otthon tenyésztett állatokat nem kínozzák. Dehogynem!
Én elõször undorból - gyerekkoromban tömték belém, pedig nem akartam megenni, aztán 13 évesen már nemet mondtam egyszerûen. 12 év távlatából egészségügyileg is ideálisabbnak tartom (legalábbis a saját testem részére:) , valamint nem használok állatokon tesztelt termékeket, bõr, stb. dolgokat sem hordok/vásárolok, tehát odafigyelek arra is, hogy ne támogassam az ipari állattartást/állatkínzást semmilyen mértékben sem. Egyébként annak a válaszadónak tökéletesen igaza van, aki leírta, hogy ez egy sokrétû dolog, nagyon megoszlik, hogy ki miért nem.
A kérdező hozzászólása: Rendben. Itt pedig továbbra is várom az egyéni indokokat, h egy GYK statisztikát fel tudjak állítani. ;)
Az agar-agar teljesen rendben van, egyébként pár dologban megtalálható, sûrítõanyagként/zselésítõ anyagként/stabilizálószerként alkalmazzák a mai napig, az E betûs adalékanyagok között az E406-os az õ. :-) Kóstoltam már egyébként olyan sütit és lekvárt is amiben ez volt, de nekem maga az állaga nem jön be és az ízétõl sem vagyok elragadtatva, úgyhogy tökéletesen megvagyok nélküle. :-) A véleményedre pedig kíváncsi vagyok feltétlen, úgyhogy külld kérlek! :-)
A kérdező hozzászólása: Kicsit komplex, uh ezen a felületen nem szívesen, mert nem akarok veszekedest szítani. De ha valaki más kezdeményezi, én teljes hévvel vetem magam bele. De privibe megírom, ha gondolod.
A kérdező hozzászólása: És az agar-agarbol készített zselatint azért megennetek? OK, az már védett, ha jól tudom, de máskülönben nem lenne kifogásolható, nem?
A kérdező hozzászólása: fyeahnyusz: Köszi a részletes tájékoztatást. Én nem tervezem, hogy bármelyik csoportba is tartozzak, sõt, személy szerint ellenzoje is vagyok, de a válaszod meg az én számomra is teljesen elfogadható. Köszönöm!
A kérdező hozzászólása: A méz miért? Mert méhek gyûjtik? És a zselatin? Ma már nem tudom, h mibõl csinálják, de régen agar-agarbol, az pedig alga. Miert? Ha tényleg nem lehet döntõ tobbsegrol beszélni, benne vagytok itt egy közvéleménykutatasba? Leirhatna 1-2 szóba mindenki, h miert döntött így? Aki persze így lett nevelve, az a szülei indokat.
Nem teljesen egységes a nevezéktan, de szerintem a tipikus szóhasználat az, hogy vegán aki semmi állati eredetût nem eszik, a sima vegetáriánusok viszont tejtermékeket és tojást igen. De ezek bármilyen kombinációja elképzelhetõ. Van aki azt is elkerüli, ha ugyanabban az olajban elõbb hús sült, és utána az õ krumplija. A zselatin, méz is kérdéses lehet. Ha a gyakorlatban merül fel a kérdés (pl. vegetáriánus ismerõs mit enne), akkor jobb ezekre konkrétan rákérdezni.
A kérdező hozzászólása: Most látom, h van a kategóriák között Vega, meg Vegán is. Most akkor a Vega az a vegetáriánus, a Vegán meg Veganista? Ezek szinonimak, vagy lényeges különbség van?
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem tudom telefonon megnyitni, de pár ilyen videót láttam már. Maga a nagyüzemi állattartás érdekes téma. Ha egyszerûen pl guillotine-nal lefejezik a marhát, az számomra elfogadható. A fejloves, mint a disznoknal szintén. A nagyüzemi állattartással az a gond, hogy mire az állatot elrugdossak a kivegzohelyig, halalfelelme lesz. De miért van nagyüzemi állattartás. Túl sok az ember a bolygón. 3 milliárdot el tud tartani anélkül, h karosodna az ökológiai egyensuly. Hányan is vagyunk? 3 milliárd embernél meg nem lenne szükség nagyüzemi allattartasra. Ezért gondolom, hogy bármilyen hatalmas is az emberiség kollektív tudása, rálátása nincs, és végül elpusztítja magát. És meg az ember tartja magát felsobbrendunek az állatoknál, pedig olyanok vagyunk, mint a virus. Megfertozzuk a gazdatestet, elszaporodunk, és meg se állunk, míg el nem pusztul, vele együtt pedig mi is. Erre meg radob a kat. egyház gyepes szemlélete a vedekezesrol. Minden mindennel összefügg. Mindemellett azt gondolom, hogy ha értelmes emberek, tartanak otthon állatot, nem pedig inkvizitorok, humanusabban is meg lehet oldani. A növénytermesztés is ugyanez. Már a sivatagok alatti mely rétegekben lévõ viztartalekokat is kiszipolyoztuk, erdõket pusztitunk gabonaert, egyebekert. A bolygó haldoklik. Nincs ideje megújulni.Szépen lassan, de megállíthatatlanul.

A vegák tényleg azért nem esznek húst mert az állatokat sajnáljátok?

Legjobb válasz: Egyrészt, másrészt meg nem szeretem a húst.

Egyrészt, másrészt meg nem szeretem a húst.
Utálják a növényeket!:)
Bocsánat, de a vega és a vegetáriánus két külön dolog. A vegetáriánus nem eszik húst, de csak azt nem, a vega viszont semmilyen állati származékot (zsírt, tejet, tojást) sem. Az általam ismert vegetáriánusok csak azért nem esznek húst, mert úgy gondolják, hogy káros az egészségre, elsõsorban nem az állatok miatt. Szóval nem mindenkinek ez a vezetõ érv.
"más a felépítése, más kémiai anyagok építik fel mint az emlõs állatok húsát" Ahogy azt Móricka elképzeli.
egyik sem normális, a növénybõl nem fogod elõállítani azokat az aminosavakat amiket állati fehérjébõl kéne, méghogy káros a hús, sok idióta
Azt sem értem, hogy hogy nem lehet szeretni a húst, mikor az ember alapvetõen mindenevõnek van genetikailag összerakva. Amúgy is mindenfajta húsnak más íze és állaga van, tehát aki kijelenti hogy nem szereti a húst, az hülyeséget beszél. Esetleg valamiért undorodik tõle, vagy hasonló baja lehet. Amúgy a vegák szerintem szimplán nem normálisak.
A vegák maguk se tudják értelmesen megindokolni miért csinálják, hiszen azt is mondják a hal nem hús!
feltünési viszketegség, mitgondolsz a sztárok miért csinálják??? Mert azthiszik most milyen nagy dolog ez... Ló[email protected] csak ki akarnak tünni a tömegbõl hogy nem eszik meg 20 deka parizert. ha nem õ más fogja megenni a boltba semmi értelme!
ma 11:24 Bocsi hogy beléd kötök, nem bántani akarlak de a hal tényleg nem hús! Alapvetõen más a felépítése, más kémiai anyagok építik fel mint az emlõs állatok húsát! Ezért nem lehet rá mondani hogy hús
Én 2 okból vagyok vega: 1, mert irtó kegyetlenül ölik meg õket, tehát sajnálom õket 2, egészséges táplálkozás !!!
:D "de a hal tényleg nem hús! Alapvetõen más a felépítése, más kémiai anyagok építik fel mint az EMLÕS ÁLLATOK húsát! Ezért nem lehet rá mondani hogy hús" :D Nos nezd, valoban a halat nem tartjak husnak; de ha ez azert van mert nem olyan mint az EMLOS ALLATOK, akkor..szoval ebbol az jon le h a vegak verebet is esznek, struccot, tyukot is, galambot elvegre ezek sem emlosok; esetleg bekat.... :p ... szoval egy kicsit santit a magfogalmazas, de minden esetre trefanak nagyon jol jott ki
igen
Tanulj már meg írni, utána kérdezz! Köszi!
Mi rendszeresen vágtunk disznót minden télen. Egyszer az egyik nagyon büdös volt és annyira megundorodtam a hústól (minden félétõl), hogy nem tudtam megenni. Kb 12 éves lehettem ekkor. Kb 4 évig semmilyen húsfélét nem ettem, aztán egyszer valaki egy nagyon jó illatú kolbász evett elõttem, és kértem, hogy had kostóljam meg. És ismét ettem húst, de a disznót a mai napig nem eszem, sõtt, menekülök abból a lakásból, ahol megérzem a szagát, hogy azt sütnek, fõznek. Tudom, a kolbász is disznó, de a rengeteg fûszertõl nem is érezni, amúgy a kolbász évi fogyasztásom, kb 3 szelet. Tehát én azért lettem vegetáriánus 4 éven keresztül, mert megundorotam a hústól.
lehet, hogy undorodnak a hústól, ugyanis van ilyen(mért ne lenne)mindenki mást szeret, ez nem genetika vagy erõltetés kérdése, ugyanis hiába unszolunk valakibe egy szelet rántotthúst akkor sem eszi meg, valaki viszont sajnálatból és ilyen tekintetben a halat is húsnak vehetjük, ugyanis az ugyanúgy él, mint a többi állat
En csak a csirke mellet(ha az inak nincsenek benne) meg a halat birom meg enni...undorodom a tobbi hustol...pfhujjjjj....mocsingos zsiros...az ettermekben szinten ez a helyzet...tehat nem az anyam foztjevel van a gond..xd xd xd
Egyrészt sajnálom az állatokat, másrészt pedig a hús fogyasztása elsavasítja a szervezetet, és a rák elsõdleges kiváltó oka a felesleges savak felgyülemlése a szövetekben.Ennek bizonyításáért Dr.Otto Warburg már 1931-ben Nobel-díjat kapott.Az oxigénszegény környezet kedvez a rákos sejteknek.A lúgos testfolyadékok könnyedén vesznek fel oxigént, magas oxigéntartalmúak, míg a savas folyadékok „kihajtják” az oxigént.
A kérdező hozzászólása: ezt csak arra vonatkozik aki minden étkezésnél húst eszik és sokat.
szerintem meg nem lehet altalanositani!! mindenki mas miatt lesz vega! en pl mar kiskorom ota nem eszek semmifele hus felet, el se tudnam kepzelni hogy hust egyek...ez mar igy van nalam evek ota, azert is mert nem akarok reszt venni az allatok TOMEGES pusztitasaban meg azert is mert mar gyerek koomban nem izlett a hus ize. de gondolom ez mindenkinel mas, nem??
szerintem csak az egyensúlyt kellene megtalálni, nem kizárni a húst vagy bármi mást az étrendbõl. Semmi nem pótolható maradéktalanul. Szükség van a zsírokra, fehérjékre is, a bennük lévõ ásványi anyagokra, de tény hogy túlzásba esve elsavasít. Ha zöldséggel párosítod, rendes mennyiségben, nincs savasodás gond, és egyéb probléma sem.
Én még életemben nem ettem húst. Anyám így nevelt fel, nem tehetek róla. De sose volt attól semmi bajom, hogy vegetáriánus vagyok.
Most nem azért de ha Isten nem akarja, hogy megegyük az állatokat akkor miért teremtette õket húsból?
Arról nem is beszélve, hogy például Indiában az embereknek hozzávetõlegesen 70%-a vegetáriánus, és nem igazán lehet azt mondani, hogy szegényes, vagy tápanyagban hiányos lenne az indiai vegetáriánus konyha. Nagyszerûen el lehet lenni hús nélkül is, aki olyan alkat.
az egészséges táplálkozás az nem abból áll hogy alapvetõ tápanyagokat vonsz meg magadtól tudatosan. és ha sajnálod attól mi változik? semmi. pont ugyanúgy lesznek legyilkolva. csak magadnak ártasz ezzel a [email protected]ággal.
Nálunk a suliban van 2 ikre csaj, õk sem esznek húst és a nõvérük sem. De nem azért mert sajnálják az állatot, vagy egézséges táplálkozás vagy ilyesmi, hanem mert simán undorodnak tõle. A csirkelmellet is max akkor ha az anyjuk kb órákig vagdossa belõle az inakat. A nagylány elkezdte a többi meg folytatja a hülyeséget...
A vega a vegetáriánus rövidítése, amirõl itt feljebb beszélt az egyik válaszadó (semmilyen állati zsír, se tojás, stb.) az a vegan. Egyébként a barátnõm vegetáriánus, és nem kifejezetten az állatokat sajnálja, hanem nem tetszik neki a hús íze, nem feltûnési viszketegség. Õ például már vagy 10 éve nem eszik egyáltalán húst (szerinte a hal is hús), de elõtte sem evett túl sokat, az íze miatt. Fokozatosan szokott le róla amúgy.
nem, azért nem eszem húst, mert nem tesz jót, fáradékony vagyok tõle, pár óra múlva megint éhes vagyok. és manapság az állatokat hormonozzák, hogy gyorsabban nõljenek, és nagyobbra, meg antibiotikumozzák, hogy ne legyenek betegek. utána kell járni/olvasni. a többi hozzászólónak: normális indoklást meg nem fórumokon érdemes keresni. a vegán, aki nem eszik tejtermékeket, és tojást sem. a vegetáriánus csak húst nem eszik. a húsban nincs semmi, ami a szervezetnek kell. ezen lehet hõbörögni, meg cáfolni, de elõtte utána kéne járni és nem csak féltudás, meg hallomás alapján osztani azt észt. nagyon bosszantó mennyi tudatlan, ostoba ember válaszolgatott itt. aztán ha valaki normálisan válaszol, érvekkel, de nem azt írja, amit várnak, akkor leszavazzák. szánalmas!
Utolsónak: Én vagyok, aki a vegát a vegánnal azonosítottam. Beismerem, való igaz, azóta már utánanéztem pár egészségügyi portálon. Tévedtem, bocs. És senkit nem is pontoztam le miatta. Ellenben azoktól herótom van, akik egy nyamvadt hozzászólás alapján egy "Ételek, italok" topikban felbecsülik egy emberrõl, hogy mennyire mûveletlen, meg bunkó. Ez a hozzáállás többet elárul, mint egy tévesen kinyilvánított vélemény, meg egy lefelé fordtott hüvelykujj. Szerintem. De lehet, hogy ebben sincs igazam... :)
az egészséges táplálkozás része a hús is..de haggyuk...mer énse nagyoneszem...max csirkét de már azt se nagyon:S...undorító és állatvédõ vagyok
A kérdező hozzászólása: Az állatok arra valók h megöljük õket és felhasználjuk õket bármire. am én nem értem h mié véditek õket mertmõk ugyse viszonoznák ezt
a húsban nincs semmi ami a szervezetnek kell... mekkora gyökér :D
OMG sok hülye az összes vegát meg kéne ölni és megenni õket! Akkor nem kritizálnának ami van, inkább örülj neki. Küldenének ki Afrikába egy évre. Könyörögnél a LÓHÚSÉRT is!!!
Én azt nem értem, hogy itt a húsevõket miben zavarja az, hogy más mit eszik, vagy nem eszik? Szóval miért zavar titeket az, ha valaki meggyõzõdésbõl, vagy akármi más okból nem eszik húst? Szóval miért érzitek kötelességnek, hogy meggyõzzétek a vegákat arról, hogy nekik rossz, ha egyszer õk így érzik jól magukat? Egyébként én is eszek húst, nem tudnék meglenni nélküle, mert szeretem az ízét és a legjobb kajákat szerintem húsból lehet elkészíteni, de nem értem az itt fröcskölõdõ, utálkozó embereket...
jaj ezek csak okoskodasok. azok akik esznek hust soha se fognak megerteni minket vegakat!! es szerintem ne is probaljatok megerteni mert ilyen teren csolatasuak vagytok!! szoval ha nem birnatok hus nelkul akkor megerteni se birtok


A vegák attól azok, hogy nem esznek húst. És aki nem eszik zöldséget és/vagy gyümölcsöt az micsoda?

Nem tudom, hogy van-e ilyen, ez csak 1 kérdés.

Legjobb válasz: AZ RAGADOZÓ

AZ RAGADOZÓ
betegeknek. agyilag és fizikailag is.
A 0 zöldség 0 gyümölcs étrendet kórházi beutalónak hívják
azoknak nincs idõ nevet adni mert még elõtte meghalnak....
utolsonak csak annyit mondanek: MEG! Majd elojon. Es a a helyedben utana olvasnek a rak es a huseves kozti osszefuggeseknek. Mindenesetre jo egeszseget neked!
most komolyan semmi zöldség, gyümölcs??????,
Azok a Vogák.
én is ilyen vagyok , de nem tudok róla hogy valami külön neve lenne e
Õk az eszkimók(átlagéletkoruk:35-40 év).
Én finnyásnak hívom mindkét tábort.
Szereted vagy nem szereted, elõbb utóbb beteg leszel, ha nem eszel ilyesmit. Ez van.
van a tv-ben egy mûsor ahol olyan evészavarosokat próbálnak meggyógyítani akik még a zöldség szótól is rosszul vannak, nagyon durva, nekik is elmondják benne milyen betegek lesznek ha így folytatják
"semmi gyümi / zöldség " -nem hiszek neked!A zöldséget sokkal nehezebb elkerülni, mint a húst.Ráadásul a sok hús teljesen elsavasítja a szervezetet, ami a rák kialakulásának 1-es számú tényezõje!
A kérdező hozzászólása: De azért nem eszel zöldséget és gyümölcsöt mert nem szereted, hanem csak mert?
ja semmi gyümi / zöldség , évente járok vérvételre és semmibõl nem volt hiányom eddig kivéve vas , arra meg kaptam gyógyszert 21:38-as voltam jah és sportolni is szoktam és nem érezném hogy bármivel is rosszabbul teljesítenék mint mások
Szerintem ennek nincs külön neve, de nem igazán egészséges. Még az oroszlán is eszik növényt. (Más kérdés, hogy mikor, nem részletezem, mert hátha páran rosszul lennének).

A vegák azért nem esznek húst, mert sajnálják az állatot. A növényt nem sajnálják? A növény életének is vége, ha megfőzöd, vagy ha nyersen megeszed.

Legjobb válasz: mert akkor nemtudnának mit enni basszus. mit egyenek levegõt? egyébként meg a növény nem nyüszít ha vágod stb... a vegák meg hülyék. :|

én vega vagyok 5 éve és én azért nem eszek hust mert sajnálom az állatokat ne irjatok vissza h a növényeknek is fáj mert v.mit enni kell és semmilyen hust nem eszek
csak azok irnak ilyet, vagy monda nak tapasztalatom szerint, akik nagyon ostobák..nem tudom, ki hogy van vele de én legfõképp szárnyasokat, disznót, esetleg marhát eszek..ezek az állatok pedig nem maradnak meg a vadonban, ezért nevezzük õket HASZONállatnak, mivel azért tartjuk õket, hogy megegyük.Az már másik kérdés, hogy ma már ez sem egészséges, mert ezeket az állatokat is tömik mindenféle gyogyszerekkel, mesterséges szarokkal, mint mikor a zöldségeket vegykezelik. Cápauszonyt, medvetalpat pedig én sem eszek, mert igenis ezeket az állatokat azért ölik , és csonkitják meg hogy te az étteremben bekanalzhasd a medve lábábol készült levest.
Hello mindenkinek! Na én egy olyan lelkületû emberke vagyok aki nem eszik semmilyen húst kivéve halat! Most jön a kérdés, hogy miért? Már volt hasonló válasz! Én is azért, mert beteg vagyok és nem ehetek akármilyen húst, mivel a hal könnyen emészthetõ és színtiszta fehérje ezért megehetem a többit nem! Én is hozzá tenném azt még, hogy elõtte hús evõ voltam imádtam! Plusz még azt is hozzá tenném aki így lehülyézi a vegákat, mit tenne ha olyan helyzetbe kerülne mint például én, hogy kiderülne, hogy ilyen betegsége van? Az élet új törvényeket hozz ne felejtsük el és nem biztos, hogy a régi törvény lesz rád érvényes! Lehet, hogy egy sokkal fájdalmasabbhoz kell majd alkalmazkodnod! Na pá!!!:)
Amúgy 13 éves lány voltam és húsevõ......meg növény....
Amúgy van egy ismeröm aki vega és tök finom kajákat fõz én nagyon szeretem de nekem is hiányzik belõle néha a hús. De mivel õk nem esznek húst ezért felmerül a kérdés hogy akkor hol van az a sok vitamin ami a húsban van, és biztos bajuk lesz belõle, hogy nem esznek. Szerintem azok a vitaminok nem csak húsokban találhatók meg. Amúgy ez a "növénynek fáj de az állatnak is" vita elég furcsa, mert végülis muszály ennünk valamit különben éhenhalunk. Hogy növény formájában vagy állat formájában az már azon múlik aki megeszi. Igyis-úgyis ártunk valamit.....nemde?
Nem sajnálják. Gondolj bele: az állat elõtte ugyanúgy megenné a növényt, így megeszed az állatot és a növényt is. Ha vega vagy, akkor csak a növényt, abból se annyit, mint amennyit az állat egész élete alatt elfogyasztott!
Én eszek húst, de kiegyensúlyozottan táplálkozom, tehát amikor húst kíván a szervezetem, azt, ha nem kívánja, akkor nem, és jól érzem magam a bõrömben, egyiket se viszem túlzásba, mindig, ami jólesik, és így pont jó. Én azoknak a válaszára lennék kíváncsi, aki vega, de a halat megeszi.
Ja és még vmi. A húsevésnek is vannak fokozatai. Van aki szinte mindig húst, húsfélét eszik, ha kell ha nem és van aki heti egyszer kétszer eszik húst. Itt is hol vöröset, hol fehéret. Ez biztos nem árt, sõt talán ez az egészséges. A vegák meg ügyesen tudják pótolni más növénnyel ami kimarad a hús kihagyása miatt.
Szerintem a vegák nem azért nem esznek húst mert az állatot sajnálják, hanem mert nem tartják egészségesnek, viszont pótolják növényi táplálékkal azt ami így kimarad. A növénynek nem tudom fáj e hogy leszedik, megfõzik, nyersen megeszik, de egy biztos, ha kimarad a hús azért vmit csak kell enni. Meg szerintem a növénybõl sok ezer van és nem jelenik meg úgy élõként mint egy állat. Remélem érthetõ hogy értem ezt. Én nem szoktam lenézni a vegákat, pedig semmilyen vallási csoporthoz nem tartozom, egyszerûen csak elfogadom hogy õk úgy szeretnek étkezni, élni. Sõt néha még érdekesnek is tartom, hogy hogyan tudják úgy összeállítani az étrendjüket hogy laktató, finom legyen és egészséges. Tehát hogy minden benne legyen amire a szervezetnek szüksége van és mégse legyen unalmas. Szerintem aki húst eszik annak nem kell lehülyéznie a vegákat, inkább tanulni tõlük új recepteket, ill. ha nem szeretnének akkor pedig elfogadni õket úgy ahogy vannak. Mindenki úgy étkezik ahogy akar!
én meg csak húst eszek! és akkor mi van? fáj rágondolnom, hogy szegény kis brokkolikat egyesek levágnak és megfõznek!! mindenki leszarja! amúgy egészséges 140 kilós ember vagyok!
Marhaság ha valaki nem eszik hust biztos hogy az sem egésséges ha valaki egyeltalán nem eszik semmi fehérjét, de a vegák tényleg hülyék.
vega ökölvívoknak ki talállták a proteineket, fehérjéket amik helyettesíteni tudják a húst.:) találkoztam ilyennel és még nagyobb muszklival dicsekedett a csávó:)
utolso válaszolo vagyok, elfelejtetem irni, hogy ugye a pénztárcám se cápa, medve, kenguru, krokodil fogásokra van tervezve:D
még mindig ua..kettõvel ezelett az ostobát nem a vegetárinásukra értettem, mielõtt valaki beleköt a félreérthetõ fogalmazásomba, hanem annak aki ezt hozza fel okként (szegény kicsi pipi)
Én húst hússal eszem XD
Többféle vega van ahogy már korábban említették! Aki vega, annak mindenkinek megvan a saját maga pontos indoka. A majom banánt eszik, a majomtól származunk, jó ez hülye duma, de akkor is a mai ember túl sok húst eszik, mert túl könnyen hozzájut. Az igazság félúton van.
Ebben a kérdésben sose lesz megoldás. Van a vega csoport és van a mindenevõ csoport...Miért kell elítélni egymást? Kinek mi tetszik....sokszor nem értem én ezt a társadalmat. Én is állatvédõ vagyok de nem szeretnék se vérszegény lenni se izomsorvadást kapni se semmi hülyeség. Egészségesen lehet élni úgy is ha nem csak gazokon élsz.
"a WHO és több világszervezet is egészségesebbnek tartja a vegetáriánus táplálkozást, utána lehet nézni" 10 vegetáriánusból 8 szenved vérszegénységben. Akkor mi is az egészséges?
aki azzal érvel hogy a vegák gyengék akkor nézzetek utána hány tudós, feltaláló, nagy gondolkodó és hány olimpiai érmet felmutató sportoló volt vegan, azaz még tojást és tejterméket sem evett!Itt van a kutya elásva, a többi csak a husipar propagandája, a sok lusta, hiszékeny meg beveszi!Azért nincs még kimondva 100%osan hogy a vegaság egészségesebb mint a husevés mert a nagy húsipari cégek nem engedik, a WHO és több világszervezet is egészségesebbnek tartja a vegetáriánus táplálkozást, utána lehet nézni
a vegetarianizmus összetett, minden vega más okból hagyja el a húsevést. Vannak, akik egészségügyi okokból teszik, van aki brutális élményei voltak a hússal, sokaknak életstílus váltás pszichológiai válasza stb.
szerintem hús is, növény is kell
Valamilyen szinten vannak érzéseik. Egy kísérlet során azok a növének gyorsabban nõttek, amiknél zene szólt. A rock zenétõl nõnek a legjobban. (Ugyan azok voltak a feltételek (hõmérséklet, páratartalom, víz, napfény).)
a növényeknek nincs lelkük, nincsenek érzéseik, nem tudnak szeretni, sem utálni, viszont az állat az ezekre mind képes és szerintem, ha szólnál (saját nyelvén! ×Ðtudom hülyeség) egy növénynek és egy állatnak hogy bosszút állhatnak rajtad akkor az állat ;) am. nem vagyok vega, bár a húsok nagy részét az ízük miatt nem eszem meg
:DD le voltam maradva. pirulik. igen, arra születnek és azért, hogy mi jóllakjunk velük, hát csodálatos.. legalább õk tuti véghezviszik ami meg lett nekik írva..hurrá. jó, legyen, persze hogy együnk húst mert kell, de ennyit? igazán élhetnénk kevesebbõl, biztos hogy tonnányi húsokat dobnak ki, meg amit hallani, hogy ennyi meg ennyi lejárt szavatosságút címkéznek át... megelõzhetnék ezt az egészet ha kevesebb állatot küldenének a vágóhídra. plusz az, ahogy bánnak velük, ahogy megtömik õket, a sötétben tartva egésznap, a fénnyel játszadozva, hogy többet tojjanak a tyúkok? hogy lehet ilyet csinálni?? ezek a törpe tojások lesznek a napi háromszori tojás eredménye... a mélyalmos meg háromszor annyiba kerül, az, hogy normális körülmények között tartanak egy tyúkot.. azért nem hiszem h ez így van jól
osztálytársam aerobikozik, vegetáriánus, élsportoló... egyáltalán nem látszik rajta, hogy bármiben hiányt szenvedne, valszeg mondjuk tudja, mit csinál. másik ismerõsöm szintén nem eszik húst, az iskola legjobb futója.. én sem eszem lassan két éve és teljesen jól érzem magam, plusz imádom a tudatot, hogy legalább miattam biztos nem ölnek meg még egy állatot...mert asszem ez iganis beleszámít, persze, nagyobb számokkal dolgozva, de egy emberrel ha több hagyja ott a pultban a húst talán legközelebb már kevesebbet rendelnek, aminek hála maaajd egyszer soká kevesebbet ölnek le? igazából nem tudom de nem érzem értelmetlennek, sõt! tudom, hogy nem egészséges és rosszat tesz...mert tényleg lehet úgy is csinálni, de elég hüvelyessel meg gabonával mindent lehet pótolni, amirõl lemondasz a hússal együtt. ha pedig a növények is éreznek.. arról nem tudnánk lemondani, tegyünk le arról, amirõl le lehet.
A kérdező hozzászólása: Ez a kérdés bizonyos elvek hangoztatóinak szól, akik normális reagálásként egy érvelést kellene, hogy leírjanak
ha a vegák nem baszogatják a húsevõket, a húsevõknek miért kell? ha okosan táplálkozol, minden tápanyagot meg tud kapni a szervezeted hús nélkül is. ez a kérdés meg szimpla kötekedés.
:) Látom jól elvagytok! 21 éves vagyok, semmi bajom nincs! Köszönöm, jól vagyok!. Három éves korom óta nem eszem húst. Semmilyen vallási oka nincsen. Sportolok, igaz, csak rekreációs szinten. Egyrészt sajnálom is az állatot, amiért megölik (neki is joga van az élethez...) Másrészt egészségesebbnek is tartom. Valamint (bár már nemigen emlékszem) az ízét sem szeretem. Lehet vitatkozni, hogy ki a hülye, meg ki nem. Sztem egyszerûen van akinek így jó, van akinek úgy. Senkit nem próbálok arra csábítani, hogy legyen vega...ellentétben a "húsevõkkel". Egy kis off: az elsõ válaszadók között, volt hogy "ezek..." noh attól mert nem gyilkolnak miattunk még mi is emberek vagyunk!
A kérdező hozzászólása: A mi tanárunk tuti, hogy jól mondta, nagyon ott volt a szakmában. Attól még, hogy nem halnak meg rögtön, késõbb lehet baj abból, hogy nem esznek húst. Egy biztos, ha valamit edzel, fizikai munkát végzel, akkor elengedhetetlen a húsevés. Ha nem, akkor lehetsz vega, vagy húst is evõ, de utóbbi esetben mozogd le, napi fél óra mozgás (futás, bicikli, gyors gyaloglás)
Hát azért az elõzõ válaszoló meg látogasson el Somogyvámosra és kérdezze meg a krisnásoktól, hogy van-e valami bajuk abból, hogy nem esznek húst. És pedig vannak gyerekeik is, és azok se esznek ilyet. Én a gyerekemnek adok húst, mert nem vagyok krisnás, csak nagyon tisztelem õket, de a lényeg az, hogy az egészséges élet nem csak a húsevésen vagy nem evésen múlik. És bioszon én már hallottam egetverõ marhaságokat is a tanár szájából
Aki aztmondja, hogy az ember növényevõ, az szimplán hülye. Az embernek szüksége van húsra, amúgy kedves 17éves vega, várj 7-8 évet és vérszegény leszel.Ezt bioszon tanultuk.Az emberi szervezetnek szüksége van húsra, és növényre is.MEgnéznék azért mondjuk egy vega ökölvívót:)
A kérdező hozzászólása: Nagyon nem volt rákényszerítve, pont hogy kitalálta a módját, hogy tudja legyõzni azt az állatot és utána már ha ott tartott, meg is ette. Amíg nem tudta, max döghúst evett.
pont ez az, hogy rá volt kényszerítve, hogy azt egyen... de már nincs.
Bizony mindenevõ. Szegény õsember nem nagyon bírta volna megvédeni magát a hatalmas kardfogú tigristõl, ha csak füvön élt volna. Na és mellesleg le is ölte az állatot. Úgyhogy nem hiszem hogy alapvetõen növényevõ, de szerintem is elég lenne egy héten egyszer a hús. Fõleg ha vörös.
Ha valaki nem eszik húst, annak számos oka lehet. Van, aki egészségesebbnek tartja, más vallási okokból, vagy szimplán meggyõzõdésbõl. A krisnások pl. úgy gondolják, hogy bármilyen formában újjá lehet születni, akár állat, akár növény formájában. Az állatot épp ezért nem eszik meg, a növényt viszont megengedi a vallásuk, hogy megegyék, mert az sokkal alacsonyabb rendû létforma. Nem biztos, hogy ez így igazságos, de õk pl. így gondolják.
A kérdező hozzászólása: Én bioszon azt tanultam, hogy mindenevõ az ember, és a vele rokon fõemlõsök. Egyébként a húsokban sokféle vitamin van, valamint fehérje és zsírok - igen, a zsírok igenis fontosak. Semmi gond nincs szerintem a húsevéssel, csak utána mozogni kell, le kell dolgozni, és természetesen növényt is kell enni mellé - én a gyümölcsöket részesítem elõnyben.
A kérdező hozzászólása: Attól még hogy hallhatóan nem nyüszít, érzi a fájdalmat, ezt kísérletek bizonyították. Ráadásul - uniós elõírásnak megfelelõen - ha érzéstelenítik az állatot leölés elõtt, az se nyüszít.
Szerintem nem sajnálatból nem esznek ezek húst, hanem inkább egészség szempontjából, szerintük sokkal egészségesebb ha csak legelnek. Legalábbis úgy gondolom. Pedig azért van gumós zápfogunk mert az ember mindenevõ.
Egy répa mitõl alacsonyabb rendû mint egy tyúk?
Az ember mindenevõ... akkor emelkedett ki a többi álat közül, amikor elkezdett húst is enni. A hús kellett, hogy az agyunk így fejlõdjön. Valamint a csak növényevõ emberek jóval kevesebbet bírnak fizikailag, 3 fej zellerben közel sincs annyi erõ, mint egy szelet sonkában. Persze, ha agyoneszed magad mindenféle fehérjekészítményekkel, akkor bírod, de azokat meg ugyanúgy állatokból készítik.
Emberek, itt most komolyan elkezdtétek lehüllyézni egymást? Nem kell kicsúfolni a vegákat, mert õk ugyanúgy nézhetnének minket õrültnek... Az ember összetetten táplálkozik, ebbe a hús, és a növény egyaránt beletartozik, mivel nem lehet, minden nap húst hússal enni, viszont zöldségeken élni lehetséges, de pótolni kell, a fehérjét, meg a zsírokat. Ami igaz az igaz, a növény is élõlény, és annak is fáj ha megölöd, csakúgy mint az állatnak, de ha mindekettõt kilõjük, már tényleg csak földet és humuszt ehetnénk, ahogy a giliszta, és azt hiszem ez egyik "tábornak" se tetszene...
Egyébként meg én orvosnak tanulok! Tisztában vagyok vele mi egészséges mi nem! Olyan ember is lehet vérszegény aki húst eszik! Anaemiás állapot sok mindenbõl kialakulhat nem kell hozzá vegetáriánusnak lenni! (Ez még mindig én vagyok a hülye vegetáriánus! Aki betegsége miatt nem ehet húst!):) Egyébként ha vitánál vagyunk! Ha sok húst eszel, akkor meg koleszterin beteg leszel! 8-9 év múlva szedhet sok féle gyógyszert magas vérnyomásra, cukorbetegségre...stb! Hát ennyi!
Én például nem azért nem eszem húst, mert így tartja kedvem! Olyan betegségem van ami miatt nem ehetek húst! Sok olyan ember van aki azért nem eszik húst vagy csak nagyon keveset eszik, mert nem lehet nekik. Ezért nem szerettem ha vki jelzõvel illet minket, mivel fogalma nincs az egész dologról csak annyit tud, hogy nem esznek húst! A hátterébe pedig nem lát! Csak annyi a válasza, hogy "hülyék"! Aki ezt mondja nagyon könnyen kerülhet ugyanebbe a helyzetbe! Én rólam 5éve derült ki, hogy ilyen beteg vagyok! Elõtte és is hús fogyasztó voltam! Ennyi!!
Én azon hidaltam le, hogy a növények érzik a fájdalmat. Lehet hogy én vagyok tájékozatlan, de tudtommal nincs idegrendszerük. Nekem egyébként semmi bajom a vegákkal, de én rohadtul szeretem a húst, és már nem tudnék lemondani róla, és nem is akarok. Nem vagyok profi a témában, de azt hallottam, hogy vannak esszenciális aminosavak a húsokban, amik növényekben nincsenek, és az emberi szervezet sem képes elõállítani azokat. Nekem volt egyszer egy vega osztálytársam, mindig kórosan sovány volt, de lehet hogy õ genetikailag is ilyen beállítottságú volt.
Annak, aki azt írta, hogy megnézne egy vegetáriánus ökölvívót: Muhammad Ali neve ismerõs? Õ egy elég híres vegetáriánus ökölvívó, õt nézd meg!
A kérdező hozzászólása: Eh, mi meg disznóvért szoktunk enni (ld. hurka), na és? Kegyetlen a tápláléklánc, attól még, hogy nem veszel tudomást róla, létezik. Én egyébként azt hiszem, el tudnék vonatkoztatni kutyahús-evés közben, hogy az egy kutya volt. Persze szeretem a kutyákat, és nem tudnék leölni egyet se.
Hát tudod most nem az õskorban vagyunk hogy megesszük a sz*rt is. Kínában tudod h eszik a kutyát?Elõtte megkínozzák mert attól finomabb a húsa. Nekem ez "kissebb" lelki összeomlást okozott.Hát ettõl is lehet valaki vega, de igaz nagyon hülyék persze... -.-
A kérdező hozzászólása: Van néhány gyökér aki lehülyéz emiatt, de én nem. Emberhúst vallási okokból nem eszünk :)
és lehet h vérszegény leszek, de azért a napi húsfogyasztás se épp egészséges
jó, akkor a növények ugyanolyan rendûek, mint az állatok. akkor már az emberek is! együnk emberhúst!! honnan tudod, mennyi energiám van? voltál valaha vegetáriánus? én viszont ettem húst régen, és semmivel sem vagyok msot gyengébb. a biológiatanárod is biztos mindent tud... jobban mint akitõl idéztem. az én biológiatanárom szerint meg nagyon egészséges a vegetarianizmus, és õ se épp hülye ember... és nem eszem semmi mûfehérjét, nem is tom, h léteznek ilyesmik... szójával, fõzelékekkel pótlom. ás SOHA SENKIT nem cseszegettem amiatt, mert húst eszik... viszont itt is csak lehülyéznek a nemvegák.:/ (én vok a 17 éves) de amúgy nincs értelme ezen vitatkozni, mert úgysem tudjuk soha meggyõzni egymást. ez belsõ elhatározásból fakad.
No fene! Nem is tudtam, hogy a spenót, vagy a szója állati eredetû :D Az én biosz tanárom biztos nem volt egy zseni, hogy ilyeneket elmeséljen nekünk :D De mindegy...akkor "vétkezem és állatokat" eszem :D
mert akkor nemtudnának mit enni basszus. mit egyenek levegõt? egyébként meg a növény nem nyüszít ha vágod stb... a vegák meg hülyék. :|

Mi a véleményed arról a kismamáról aki vega koszton él, és nem eszik húst?

Legjobb válasz: Semmi, mert nem ismerek ilyen kismamát. Meg lehet ezt csinálni, csak nagyon szervezetten kell táplálkoznia. Én biztos dietetikushoz mennék, hogy segítsen összeállítani az étrendet. A szoptatás során is nagyon oda kell figyelnie, de aki komolyan vega, annak ezt szerintem nem is kell magyarázni.

Semmi, mert nem ismerek ilyen kismamát. Meg lehet ezt csinálni, csak nagyon szervezetten kell táplálkoznia. Én biztos dietetikushoz mennék, hogy segítsen összeállítani az étrendet. A szoptatás során is nagyon oda kell figyelnie, de aki komolyan vega, annak ezt szerintem nem is kell magyarázni.
Nem tudom... többféle vegetáriánusság létezik, ha nem eszik sem tojást, sem tejet, akkor úgy olvastam, mesterséges úton kell pótolnia mindenképp a B12 vitamint, mert "Hiánya vészes vérszegénységhez és visszafordíthatatlan idegrendszeri károsodáshoz vezet". Ezen kívül felléphet kálcium, vas és fehérjehiány. Nekem ez elég macerásan és kockázatosan hangzik, de biztos sokan vannak, akik odafigyeléssel megoldják és happy end a vége.
Én a 16. hétig egy falat húst nem tudtam lenyelni, olyan rosszul voltam még a látványtól is, de fõtt tojást, sajtot, tejet, babot, kevés halat...ettem, úgyhogy kérdeztem, azt mondták így nem lehet semmi baj !
én is vega voltam az elején, rosszul voltam a hústól, talán most már normalizálódik, nekem is azt mondta a dokim, azt egyem, amit kívánok és kész, baj nem lehet. nekem nincs róluk negatív véleményem, szerintem odafigyelnek, ahogy terhesség nélkül is, hogy mindent bevigyenek a szervezetükbe. és olyat is hallottam, vegából nagy húsevõ lett terhesség alatt:)
Semmi, én is az vagyok :) Amióta babát várok, a húsra sem tudok ránézni, elõtte csak nem ettem, de az elkészítésével semmi gond nem volt.
semmit... én sem bírok csak néha-néha húst enni mert nagyon nem kívánom, tiszta rosszul voltam tõle...most 26 hetesen sem sokkal jobb a helyzet...
Az, hogy OKOS!!!! És hogy a gyermeke olyan ajándékot kap tõle, amit kevés gyerek kap meg sajnos. Az egészséges élet lehetõségét. Azt szajkózzák folyamatosan, hogy mennyire szüksége van a szervezetnek a húsra, ez egy óriási baromság. A gyümölcsökben, zöldségekben, magvakban, csírákban, tejtermékekben, tojásban meg van minden tápanyag ahhoz, hogy az ember egészségesen éljen. Ne kérd mások véleményét, mert elbizonytalanítanak. Inkább olvass utána :) "Az emberi testnek nincsenek táplálkozási igényei az állatok húsára vagy a tehenek tejére. Rendeltetése a nagyszerû mûködés - beleértve az egészséges utódlást is -, ezek nélkül. Az összes fehérje és kalcium, amire szükség van az ember egészségéhez, beleértve az áldott állapot idejét és a gyermeknevelést, bõségesen hozzáférhetõk növényi forrásokból." Michael Klaper /amerikai orvos, író, és vegán/
Az, hogy nem ad egyenlo eselyt a babanak a tobbiekkel szemben. Az egy dolog, hogy o mit csinal a testevel, az pedig egy masik, de a gyerektol megvonni a hust... Onzo dolog, en ugy gondolom.
nálunk a leendõ apa eszik húst, és én nem meggyõzõdésbõl vagyok ilyen, hanem gyerekkorom óta nem tudom megenni egyszerûen (noha a szüleim nagy húsevõk). Mióta babát várok, még rosszabb. Más a cigifüsttõl van rosszul, én ettõl. Ez még nem feltétlenül önzõség szerintem :)

Vega kölyök vagyok, húsevő szülőkkel, akik folyton rám akarják erőszakolni a húst, ráadásul fenyegetnek is néha ha nem eszem meg stb. mit tudok tenni? Egyszerűen kihányom inkább, ha döglött állatokat eszem:S

nagyon nem bírom hogy megkínzott halott élőlényeket kell enni... én ezt nem bírom, és nem is csinálom, de pl anyám fenyeget ha nem eszek gennyes húst, akkor elveszi a netemet. most mit csináljak? egyszer megetette velem de ledugtam egy tollat a torkomba és kihánytam...

Legjobb válasz: Mond neki hogy nincs hozzá joga hogy elvegye az önrendelkezésröl való jogodat. Ha nem akarsz húst enni nem eszel. mond neki hogy ha elveszi a netet se fogsz, de ne tegye ha fontos még fontos neki valamennyire, hogy valamennyire tiszteledben tartsad öt. Amúgy azok a népek/közösségek, akik nem fogyasztanak állati fehérjét, sokkal egészségesebbek állatevö társaiknál. Nézd meg: kína tanulmány. Megmutathatod neki is.

Mond neki hogy nincs hozzá joga hogy elvegye az önrendelkezésröl való jogodat. Ha nem akarsz húst enni nem eszel. mond neki hogy ha elveszi a netet se fogsz, de ne tegye ha fontos még fontos neki valamennyire, hogy valamennyire tiszteledben tartsad öt. Amúgy azok a népek/közösségek, akik nem fogyasztanak állati fehérjét, sokkal egészségesebbek állatevö társaiknál. Nézd meg: kína tanulmány. Megmutathatod neki is.
A 30 liter joghurt vizsgálatot az óvári egyetemen végezte egy élelmiszermérnök kollega (Nyugat-Magyarországi Egyetem?), nem tudom hol lehetne ennek utána nézni. A lényege az alacsony telepképzõ egység tartalom volt, amivel nem lehet érdemben erõsíteni a bélflórát (csak nevetségesen nagy mennyiség bevitelével). Náluk ott az óvártej úgyhogy vizsgálnak ilyeneket. Sok sikert kívánok a kombuchához, igazából mivel én a kazein fehérjét eleve gyulladásfokozónak tanultam, így a rá való érzékenységet sem gondolnám betegségnek, érdekesnek tartom az elképzelést hogy változtatna ezen egy gyógynövény/gomba. Nem tudom, de ha azonban ha történik valami arra kíváncsi lennék! :)
Hé te kérdezö, mondtam én hogy egyél? Nem azt mondtam hogy tisztelem akik nem esznek? Vigyázzál már oda kire szarsz....
Igen, az se lenne rossz ha az emberek nem ölnék le egymást. Én is szimpatizálok a kevés húsfogyasztással, pl heti egyszer mondjuk. És ekkor vagy halat, vagy olyan élölényt, amelyik kérödzik, és kétfelé nyíló patája van. Ez meg van fogalmazva a bibliában is (nem vagyok vallásos), és régen a magyarok is így ettek. Erre a 30 liter joghurtos nézetre hol találok rá, hogy keressem? Esetleg tudsz valami forrást adni? Egyébként én a kazeinre érzékeny vagyok, így feltehetöen vagy vizikefírt, vagy kombuchát fogok majd beszerezni. Ezekröl mi a véleményed?
A kérdező hozzászólása: szarok rátok... úgysem fogom megeni. felõlem tótágast is ûálhattok.
Értem, köszönöm hogy leírtad mindezt. És én volnék, igen. Két dolgot én is szeretnék: Egy világot, ahol az embereket nem ölik le. És egy olyat, ahol tényleg nincs szükség állati táplálékra, és ezért valóban nem kell leölni állatokat, mert szükségtelen. Én az általam ismert nyugati és keleti tudományokra, megfigyelésekre tudok csak támaszkodni. Nyugaton nagyon túlbecsülik a fehérjefogyasztás fontosságát, de még a konszolidáltabb nézetek is fontosnak tartják az állatok fogyasztását. Most ez egy dolog.. A tejjel kapcsolatban pedig komoly problémákat találtak, de egy biztos: a fermentált tejtermékek probiotikus hatása körülbelül 30 liter joghurttal érvényesülne. Ez irreális mennyiség lenne. A taoista kínaiak között vannak vegánok, de általánosságban visszafogott húsfogyasztást használnak. Egyszerûen mert ezt jobbnak találták mint a hús teljes elhagyását. Nyilván itt már rég nem arról van szó, hogy a hús alapvetõ táplálék lenne amit 1-2 naponta fogyasztanak, hanem mondjuk hetente egyszer. Én személy szerint ezzel szimpatizálok, szerintem ennél fog kikötni a saját táplálkozásom is.
Kedves Tápi (gondolom..) Én a tejtermékeket két lehetséges, és egy általános ok miatt nem tartom jónak. A 2 lehetséges a kazein illetve a laktóz érzékenység miatt, ami eddigi kutatási eredményeim szerint mindkettö gyógyítható fertözés, illetve a sok fehérje miatt, amit perpill úgy gondolom 10% körül érdemes tartani a többi táplálékhoz képest. Nemtudom még hogy az probléma e hogy állati a fehérje vagy sem. Azonban a joghurtot és a kefírt kifejezetten jónak látom, mint probiotikumot, szerintem szuper dolgok. Mármint többnyire pl a danone termékeket nem ajánlanám senkinek sem. Mindeközben azt vélem felfedezni, hogy az ember szervezetének semmi szüksége semmiféle állati eredetü táplálékra. És kifejezetten tisztelem azokat az egyedeket, akik nem fogyasztanak ilyesmiket. Én szeretnék egy olyan világban élni ahol nem ölik le az állatokat. Föleg nem olyan dologért ami még nem tesz nekünk jót.
Elnézést automatakoktél, de egy kefir/joghurtevés semmilyen elõnnyel nem jár, de hátránnyal igen. Kit akarnánk becsapni? Eleve nem eszik húst, akkor minek rontani még ilyen ócska tejtermékekkel. Értelmetlen. Kérdezõ: abból amilyen életmódot választasz derül ki, hogy még nem vagy érett és szükséged van a szüleid irányítására. Van jogod, valóban: elfogadni az ételt, akár még örülni is annak, hogy friss hús kerül eléd. Megideologizálhatod, hogy ez miért nem jó, és hogy fúj dög. De az egészségedet mégis ez szolgálja. És látod vannak néhányan, akiket csak ez érdekel. (nem mondom, hogy minden nap ezt egyél, persze) Ilyen emberek a szüleid elvileg, akik a tudásukkal a legjobbat akarják neked. És tök véletlen, de így idegenként én is a legjobbat akarom neked, mégis mi mást akarnék.. ha rosszat akarnék, akkor legfeljebb nem írnék.. Jót akarok, ezért én amellett állnék ki, hogy felejtsd el ezt a húskerülést. Értelmetlen. A szervezeted számára túl elõnyös, azzal pedig hogy nem eszel nem nyersz semmit. - nem kímélsz meg ezzel állatokat szenvedéstõl - nem leszel ettõl jobb ember - ennyitõl még nem kerülsz emelkedettebb szellemi szintekre Semmit sem szolgál az, hogy kerülöd a húsevést, de értelmetlen konfliktust okozol ezzel a családodban. Legyél férfi, és edd meg (nyeld le) amit meg kell enni. Ha már örülni nem tudsz neki, akkor szorítsd össze a fogad és adj munkát a fehérjebontó enzimjeidnek. Arról meg kérlek tájékoztass, melyik étel táplálóbb mint a hús. És nem ér a májat mondani, mert az is úgymond 'hús'.
A kérdező hozzászólása: uh.. ohh.. köszi :) megfogom keresni ezt a kínai tanulmányt. ez jó ötlet. am a tejet utálom kiskorom óta-- jaj de leírtam volna hogy gyerekkorom óta de még mindig gyerek vagyok xD szal kilõve. tojást sem szeretem. de pl a yoghurtot nagyon szeretem :)
Meg szedj össze minden infót a húsevés káros hatásairól. Erösen ajánlom a Kína tanulmányt, de kell még legyen sok féle más is. (És oszd meg velem is ha találsz valami jót :) )
Ha fogyasztassz tojást/tejet, akkor lehet abba benne lennének, hogy hús helyett így viszed be az állati fehérjét. Ajánlom figyelmedbe az otthoni kefírt/joghurtot.
A kérdező hozzászólása: anyám nem mer már kényszeríteni mert akkor meghányatom magam és nagyon rosszul vagyok a nemevéstõl, és mióta elájultam azóta nem erõlteti, de fenyeget hogy egyek mert elveszi a netem stb.... de úgysem eszem. az lenne a kérdésem hogy hogyan tudom megértetni vele hogy nem? jah és ne gyere ezzel a kamasz szöveggel, mert k.r.vasok kamasz vega van... és nem a hús a legtáplálóbb. hidd el. örülök hogy nem a te gyereked vagyok. Jah, és attól hogy gyerek vagyok k.u.rvára vannak jogaim! a szüleimnek nem az a dolguk hogy uralkodjanak rajtam hanem amíg nem érek meg a komolyabb döntésekre vigyázzanak rám, de nem az hogy királyként döntsenek afelõl hogy mit is akarok kezdeni az életemmel. bocsánat hogy nem vagyok buta, egysíkú, birka kamasz, és bocsánat hogy sokat olvasok, és beszélgetek más, idõsebb, értelmesebb emberekkel.
Gyerek vagy, azt teszed amit a szüleid mondanak - mivel feltételezed, hogy tapasztaltabban, okosabbak és jót akarnak neked. Meg mert nincs más választásod, mint az engedelmesség. Amíg nem tartod el magad, 14 évesen ez pedig ritka lenne, ki vagy szolgáltatva. Amit viszont nem értek, hogyan tud eltávolodni a természettõl úgy egy élõlény mint az ember. Egyfelõl eltávolodás az, amit ma állattartásnak nevezünk. Másfelõl az is eltávolodás, hogy egy kamasz fiú nem akar húst falni. Leölt állatok izomszöveteit és szerveit (akár nyersen) felzabálni azért, hogy a saját testét táplálja. Viszont tudod, én hagynálak. Tehát vagy akkora különc vagy, és ilyen értelemben különleges, magadnak való, hogy úgysem lehet mit kezdeni veled (1. eset) vagy egyszerûen feladnám, mert [email protected] a gyereknevelést (2. eset). A saját gyerekemet nem tudnám a legtáplálóbb élelmiszerrel ellátni.. 3. eset (ha két eset van, akkor általában akad még +1) mivel én értek a táplálkozáshoz, valamilyen formában adnék neked állati fehérjét. Tojásként, halként, heti 1-2 állatos napod lenne. És ez eléggé diplomatikus, talán. A te részedrõl is. Ha csak ennyi húst ennél, az lehetne jó tartásból származó hús / tojás / hal is.
Elõször is minden tiszteletem! Én húsz éves koromban mondtam, hogy többé nem eszem húst, és ugyanekkora küzdelem volt...kezdetben. Az ebédek folyamatos perpatvarba torkolltak, amiért csak a köretet akartam megenni. Sajnos a szüleink nem látnak túl egy határon. Ezt csõlátásnak is mondhatjuk, minden rosszindulattól mentesen. Nem tehetnek róla-teszem hozzá gyorsan- a csapból is az folyt egész életükben, hogy a hús kell, a hús egészséges, hús nélkül megbetegszünk. Ez ám a hatásos marketing!!! Vajon sejti-e bárki, aki nem foglalkozott a témával, mennyi pénz van egy vágóhídban? Mennyi haszon? Sejti-e az, aki nem foglalkozik vele, mennyi szenvedéssel jár egy állatnak a nagyüzemi állattartás, majd a vágóhídi történések? Becsukni a szemet, és homokba dugni a fejünket, elavult nézeteket idézni:ez mindenkinek megy. Az ismétlés mindig könnyebb, mint elkezdeni gondolkodni. Vajon hogy élhetnek egészségesen, vidáman, egyetlen jel nélkül a laboreredményükben a születésüktõl kezdve vegetáriánus vagy vegán gyermekek?! Csak nem úgy, hogy a szüleik mertek tájékozódni, kilépni a bamba nyájból(bocs!)és elhinni, hogy azzal, hogy elhagyunk valamit megmarad rengeteg más táplálék, ami valóban táplálja a testet? Egy 14 éves fiú mindenféle belé táplált szorongás nélkül lehetne vegán, ha a szülei szeretettel és megengedéssel elkezdenének kinyílni. Aggódnak, ez nem kétség, jó szülõk. De nem nyitottak. Innen üzenem nekik, hogy minden rendben lesz. A körültekintõ vegetáriánus vagy vegán táplálkozás összehasonlíthatatlanul több tápanyaggal látja el a szervezetet, mint a megterhelõ vegyes étrend. Méghozzá azért, mert a húst nélkülözõ emberek bélrendszere nem fuldoklik, hanem "fogja", és beépíti a tápanyagot. Egy vegetáriánus vagy vegán ezen kívül több nyers ételt is fogyaszt, mellyel elkerüli a szervezetre nagy terhet jelentõ "étkezési leukocitózist", kéretik utánanézni. Én egészen pici koromtól erõs vashiánnyal éltem. Az orvos nem tudott mást, mint székrekedést okozó gyógyszereket írni, és vas injekciókkal fenyegetõzni. Egyik sem hozta rendbe a vas-szintemet. Vegánként életemben elõször tökéletes a vasam. Mondták más vegános is, hogy így lesz, de bennem is élt az egész gyerekkoromat végigkísérõ fenyegetés: hús nélkül vérszegény leszel! Balfácánság. Mélyen alszunk, és hagyjuk, hogy befolyásoljanak minket, ez az igazság.Ébredjünk, és próbáljuk ki a dolgokat! Egy vegetáriánus/vegán olyan ételeket eszik, és olyan hihetetlen ízeket érez, amit egy húsevõ soha.

Van jó Vega étel tippetek? Én csak a húst nem eszem meg, úgyhogy tejtermékes variációk is jöhetnek.

Legjobb válasz: Cheddar sajttal, és jalapenoval töltött rántott palacsinta. Nyami. :)

Cheddar sajttal, és jalapenoval töltött rántott palacsinta. Nyami. :)
A kérdező hozzászólása: köszi, amúgy ez a jalapenoval micsoda? nem hallottam még hírét.
A kérdező hozzászólása: köszke, izgalmasnak hangzanak
A kérdező hozzászólása: köszi a linkeket, majd meglesem
A kérdező hozzászólása: húha, köszi
Gombás spagetti Kell hozzá 1 fej hagyma, 8-10 fej nagyobb gomba, 1 csomag spagetti tészta, oregánó, ketchup, pizzakrém, sajt. Hagymát megdinszteled olajon, erre apróra vágott gombát (nem szoktam a darabolással sokat szöszmötölni mert hosszadalmas lenne, 4 oldalú reszelõ nagyobbikán lereszelem) ezt ízesíted sóval, borssal, oregánóval. Mielõtt kész lenne teszel bele ketcupot meg pizzakrémet. Rotyogtatod még picit. Eközben kifõzöd a tésztit. Tálalásnál reszelt sajt a tetejére.
A jalapeno egy csípõs (zöld) paprikafajta, nagyon fincsiii:)

Ha lakto vega élet módot élek és nem eszek halat akkor megvakulhatok? Folyton azt mondják hogy kell a hús a szervezetnek.

Legjobb válasz: Dehogy vakulhatsz meg.. :) Ez kb ugyanolyan hülyeség mint az, hogy ha sokat maszturbálsz akkor szõrös lesz a tenyered.

Dehogy vakulhatsz meg.. :) Ez kb ugyanolyan hülyeség mint az, hogy ha sokat maszturbálsz akkor szõrös lesz a tenyered.
A húsban található fehérjéknek van vegetáriánus megfelelõje is! Ezt hivatalos szervek is elismerik, szóval ezzel nincs semmi gond. Nagyon sok vegával és vegánnal beszéltem, és egészségesebbek, mint valaha voltak.
Utolsó vagyok. kicsit bõvebben http://www.efealapitvany.hu/Ata/elet/Aminosavak.htm
4eshez kiegészítés: vagy hüvelyes és olajos magvak együttes fogyasztása. napraforgó, õrölt lenmag, szezámmag, tökmag, mák korábban egy teljes évig jártam szemüveget és kontaklencsét próbálni, havonta új kellett, mert nem láttam jól és nem jöttek rá, milyen kellene. Elkezdtem nem enni húst, 3 hónap után visszamentem, azóta nem kell járni, teljesen jól látok...
A GABONANEMÛEK (pl. köles, hajdina, barnarizs )és a HÜVELYESEK (pl. bab, borsó, lencse) együttes fogyasztásával, TELJES ÉRTÉKÛ FEHÉRJÉHEZ jutunk.
csak, ha kiszúrják a szemed, meghülyülni már nem fogsz
Sõt, meg is süketülhetsz. Nem is beszélve a megsántulásról... :)
Az aminosavak, az egy dolog. Ugyan még soha senki nem mondta, hogy a szervezet csak olyan aminosav összetételû táplálékot képes jól hasznosítani, amilyenbõl az õ húsa áll, de ha feltételezzük, hogy így van, akkor is, mint itt már írták, az így meghatározott arányt össze lehet rakni több növényi gezemicébõl. No de a hús nemcsak aminosavakból áll.
kellenek az esszenciális és nem esszenciális aminosavak a szervezetnek.Amiket leginkább hús formájában tudsz bevinni. Ha nem viszel be, a szervezet a saját aminosavait használja fel, de ezt csak ideig óráig tudja.Azután bajban leszel. szóval hajrá!
A kérdező hozzászólása: Igen errõl hallottam én is az aminosavas dologról. De utána néztem, és elvileg ezeket bevihetem növényi formájában is. Tudomásom szerint a fehérjébõl állítja össze az aminosavakat a szervezet. Ami lehet állati vagy növényi is.
Persze. A kettõ nem zárja ki egymást. Sõt, még a tejesautó is elüthet.
A hús fogyasztása mellett sok érv és ellenérv van. Mivel az ember "mindenevõ" - véleményem szerint feltétlenül szükséges a hús fogyasztása, persze az optimális arányok betartásával! Táplálkozással kapcsolatosan sokmindent találsz a neten - érdemes böngészni! pl. vegetáriánus táplálkozás veszélyei
A nullás vércsoportnak kell a hús, de nem a disznóhús. Az A vércsoport ideális vegetariánus. A B vércsoportnak jó csak a tej semelyik másik vércsoportnak a tej nem ajánlatos. A hal mindenkinek ajánlatos és csak egy dolog van ami a halnál egészségesebb a banán.
"...ez a vega baromság azóta jött divatba, mióta kinyitották a határt és minden szemét, és babonaság beáramlott az országba...." Jézusom, ha fogalmad sincs valamirõl, miért jártatod a szádat?

Szeretném lecsökkenteni a húsmennyiséget amit eszem, még inkább, és igazából amúgy meg sokszor van hogy még kívánom a húst. Csak akkor szabad vegának lenni amikor az ember már tényleg nem kívánja igaz?

Szóval ha én kívánom meg stb és elkezdem lecsökkenteni, az kb olyan mintha megvonnék magamtól valamit, vagy ha elkezdem ezt kordában tartani esetlek le tudok róla úgy szokni a későbbiekben, hogy tényleg ne kívánjam?

Legjobb válasz: Olyanok írjanak légyszi akik tényleg vegetáriánusok és megtapasztalták mirõl is van szó, a levegõbe okoskodás most nem kell, köszönöm.

A kérdező hozzászólása: Olyanok írjanak légyszi akik tényleg vegetáriánusok és megtapasztalták mirõl is van szó, a levegõbe okoskodás most nem kell, köszönöm.
Ezt hívják minõségi éhezésnek és egyébként fehérjehiányod van. Hosszútávon ez betegséghez és halálhoz is vezethet. Vegának lenni nem annyiból áll, hogy gondolok egyet és nem eszek húst, tudatosan össze kell állítani egy tartható étrendet, hogy ne dögöljünk meg.
A kérdező hozzászólása: Jólvan azzal tisztában vagyok hogy azt tudatosan kell csinálni, nem hiszem hogy fehérje hiányom van:Dmert eszem húst, is csak van amikor ennék de inkább nem akarok mert gusztustalanok ezek a bolti húsok, meg a felvágottak, normális húst meg nehéz beszerezni:S
húst eszel nem vagy vega egyszerû
A kérdező hozzászólása: Az oké hogy nem vagyok vega azt mondtadtam is ezek szerint rosszul tettem fel a kérdést.Igen húst eszem.És gondolkodtam a vegetáriánus étrenden.A kérdés nem az hogy vega vagyok e vagy sem hanem, hogyha pl kívánom a húst és leszokok róla akkor, úgy nem túl elõnyös nem?
http://www.metalozott-testek.hu/index.php?page=fooldal&cont=.. Nemcsak alakformálásról ír, hanem mindenrõl, amit tudnod kellene a vegetarianizmussal kapcsolatban.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.:)
én majdnem 3 éve vegetáriánus vagyok, körülbelül 1-2 hétig tartott az átállás és utána az ember általában nem kívánja. figyelj oda, hogy az omega3-zsírsavat pótold magvakkal, diófélékkel!! és ha teheted, egyél minden nap vagy minden másnap tojást. én már lettem rosszul attól, hogy nem ettem egy hétig tojást. viszont soha ne vidd túlzásba a kenyeret és gabonatermékeket, ha leállsz a húsról, mert könnyen elõfordul, hogy azzal csíllapítanád az éhséged. mindig legyél tudatos, ha eszel!
egyébként vegaként és azt mondom, hogy a hús (fõleg halak) nagyon egészséges, csak akkor legyél vegetáriánus, ha belsõ kényszer/vallás/meggyõzõdés hajt és tanulmányoztad kicsit, hogy hogyan pótold a hiányát! sok szerencsét


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!