Találatok a következő kifejezésre: A vedőnőhöz nem (439 db)

Területi védőnőmnek megadják a terhesgondozóba a saját mobilját amin elérhetem? A védőnőm nem adta meg. Nektek megadja a vedőnőtök a saját számát?

Néhány kérdést szeretnék feltenni neki,de mivel csak egy nap van,és akkor is id?pontra kell menni,mindenképp szeretnék vele telefonon beszélni.

Legjobb válasz: Nekem megadta a védõnõm a saját számát, másképp nehezen tudtam volna bármikor elérni. Szerintem ha elkéred a számát, meg fogják neked adni.

Nekem megadta a védõnõm a saját számát, másképp nehezen tudtam volna bármikor elérni. Szerintem ha elkéred a számát, meg fogják neked adni.
A kérdező hozzászólása: Elsõ terhességem során az akkori védõnõm beírta a kiskönyvembe a saját számát , és a tanácsadás számát is.Aztán nyugdíjba ment, így kaptam egy másikat, nemrég voltam nála elsõ tanácsadásra a pocaklakóval, Õ nem adta meg.:S.Most nem azért de ha bármi baj lenne , akkor hogy hívom?Sehogy mert egy héten egyszer van 4 órát!
Nekem sem adta meg a számát, sem a terhesgondozás alatt, sem a baba születése után. Most már a 2. kisbabánkat várjuk, s a számát még mindig nem tudom a védõnõnek. Csak a hivatalos vonalas száma van meg, de azon sem lehet elérni csak nagyritkán, ha sikerül beszélni vele, akkor csak nagy általánosságokat mond. Többször is elõfordult, hogy idõpontot egyeztettünk mérésre, vagy pl a gyermekorvosi tanácsadásra oltásra, és a védõnõnk ott sem volt. De sem elõtte nem szólt, sem utána nem kért elnézést. Szóval ez a "védõnõd" dolog nálunk inkább csak formalitás, beesel, akihez beesel, leginkább így tûnik. Ennek az oldalnak speciel sokkal több hasznát vettem eddig, mint a védõnõmnek. :-S
Hát az enyém sem adta meg. Közölte, hogy van tanácsadási ideje (hétfõ és csütörtök 8:30 - 10:00), azon kívül ne is keressem, mert neki sok a dolga és ha össze vissza ugrálna, akkor sose érne a végére :-(. Olyan kiosztásban még nem volt részem, mint mikor a telefonszámát kérdeztem. A dokim viszont elsõ alkalommal megadta a mobilját, hogy ha bármi van, hívjam nyugodtan. Meglátszik, hogy neki fizetek, a védõnõ meg kirendelt.
Igen, elsõ alkalommal megadta.
Nem adta meg nekem a saját számát, de a munkahelyi vezetékest igen. Ott - ha nincs családlátogatáson vagy szabin - elvileg el lehet érni hétköznap (személyesen 1x 1 héten idõponttal). Nagyon jó, hogy az elõttem válaszolóknak annyire lelkiismeretes a védõnõjük, hogy a megadják a magánszámukat is!
Nekem az elõzõ nem adta meg. Azt mondta, ha valami van, hívjam a rendelõben, ott délelõtt általában el tudom érni. Ha valami nagy bajom van úgyis a gyerekorvost kell hívnom. Nem igazán volt ez szimpi, de mit tehettem volna. A mostani viszont, mert újat kaptunk, elsõ alkalommal megadta.
Nekem is megadta, sõt, kimondottan kéri, ha bármi van hívjam. 25hkm
Nekem eddig 3 védõnõm volt, és mindegyiknek tudtam a mobil számát.
Szerintem hívd a dokit, ha baj van, ne a védõnõt. Az én dokim kerekperec megmondta, hogy a védõnõi szolgálatot lenézi és szerinte semmire nem jók, felesleges kötelezõ dolognak tartja... :) Én védõnõhöz járok a kötelezõ napon, de ha kérdésem van, dokit hívom.

Igaz, hogy a védőnők nem sok mindenhez értenek és sokszor butaságokat mondanak? Nekem fiatal védőnőm van, szinte semmihez sem ért, semmiben nem tud segíteni.

Legjobb válasz: szia, Nekünk idõsebb a védõnõnk, nem ma kezdte, biztos találkozott már jó pár kismamával. A papír munkát jól csinálja, meg kijár beszélgetni amikor kicsi volt a babócánk. De, ha valami komolyabbat kérdezte (pl: hogyan szoktassam le a cicirõl-mert függõ-, a kistesõ érkezésem miatt?) csak a vállát húzta, és azt mondta tegyük külön szobába.. ...hát én nem hiszem, hogy ez a megoldás...mind1... szóval én is azon a véleményen vagyok mint te...semmit nem tudnak..csak ami rájuk ragadt...:))

szia, Nekünk idõsebb a védõnõnk, nem ma kezdte, biztos találkozott már jó pár kismamával. A papír munkát jól csinálja, meg kijár beszélgetni amikor kicsi volt a babócánk. De, ha valami komolyabbat kérdezte (pl: hogyan szoktassam le a cicirõl-mert függõ-, a kistesõ érkezésem miatt?) csak a vállát húzta, és azt mondta tegyük külön szobába.. ...hát én nem hiszem, hogy ez a megoldás...mind1... szóval én is azon a véleményen vagyok mint te...semmit nem tudnak..csak ami rájuk ragadt...:) )
Sajnos ez enyém egy idióta!
Szia, nekem olyan semleges. Megcsinálja a vizsgálatokat, elmondja az aktuális infókat, meg segítõkész, aranyos is, de eddig sok újat nem hallottam tõle. 37 hetes
Az én védõnõm már nyugdíjas korban van, és pont ez a bajom vele, hogy "elavult" módszereket próbál belémdiktálni. Pl én igény szerint szoptatok, õ azt mondja mindig, hogy 3 óránként etessek, meg ilyesmi. Meghallgatom amit mond, aztán azt csinálok, amit akarok :) Ennyi :)
nekem idosebb vedonom van, de szinten nem ert semmihez, es nem tud segiteni. de szerencsere nem is keressuk egymast. a nodokim sok bena vedonos kismamaval talalkozhatott, mert mondta, hogy "a vedono csak arra jo, hogy kiadja a kiskonyvet, ne foglalkozzon vele". nagyon jo lenne es sokat szamitana egy jo vedono. viszont amig "kapjuk" oket, es nem lehet valasztani.. nehez ugy. orulok, hogy hallok olyanokat is, akiknek nagyon jo a vedonojuk, tartja bennem a remenyt :D
nekem szuper a védõnõm. bármikor, bármilyen kérdéssel fordulhatok hozzá, mindíg segítõkész, s valóban hasznos tanácsokkal lát el. azt pedig meg kell cáfoljam, hogy nem sok mindenhez értenek, (biztos van olyan, aki tudásilag nincs annyira topon) csak általában egyes anyukák úgy állnak a dolgokhoz, hogy nehogymár egy pályakezdõ vagy egy gyermektelen védõnõ mondja meg mit, hogy kell csinálni, mikor szültem már x gyereket.
SAjnos sokaktól hallom, hogy a védõnõjük hülyeséget mond, ha egyáltalán mond valamit, de legtöbbször nem is foglakozik velük. A miénk egy tündér, ahol tud segít, ha valamit nem tud, utánanéz (pl homeopátiás szereknek). Szerintem embere válogatja. Bár sajnos az egész egészségügyben kevés a hozzáértõ és odafigyelõ ember.
Mikor kicsi volt a babám, idõsebb védõnõnk volt, akinek a szopi volt a mániája, de soha nem segített hogy menjen is, csak kérdezgette, Szopizik?, a végén már csak rávágtam hogy igen, pedig cumiztunk. :-( Õ is megcsinálta a vizsgálatokat, de újat nem mondott soha. Aznap, 29 hetesen, mikor úgy feküdtem be a kórházba hogy majdnem megszültem, õ még a MagneB6 adagom emelését szorgalmazta! No comment... Mostanra szerencsére nyugdíjba ment, utódja egy nálam is fiatalabb (27 vagyok) pályakezdõ. Hát, legalább õt még lehet formálni, befolyásolni... :-)
Az én védõnõm kb olyan idõs, mint én(25 éves), ezzel nem is lenne gond, mert könnyen elbeszélgetünk mindenrõl, de mivel gyereke nincs, ezért csak szakkönyvekbõl mondja az okosakat. Majd kiderül, hogyha tényleg lesz valami konkrét a kicsivel, akkor hogy fog majd segíteni tudni. 17 hetes kismama

Vehetek már végre egy jó habos fürdőt? A védőnőm nem tanácsolja! 39 hetes vagyok

Már amióta terhes vagyok csak zuhizom,pedig imádok fürödni!A méhszájam 1100 volt 36 hetesen!Fert?zést kaphatok?Olyan j? lenne....

Legjobb válasz: Sztem egy tiszta, meleg ( persze nem forró) kád vízbe nyugodtan beleülhetsz. Ilyen "idõsen" nem árthat, kellemesen ellazít! 30 hetes

Sztem egy tiszta, meleg ( persze nem forró) kád vízbe nyugodtan beleülhetsz. Ilyen "idõsen" nem árthat, kellemesen ellazít! 30 hetes
Ja, a habot hagyd ki!! Utolsó
Én bizony beleültem az utolsó hétena kádba, sõt abban is kezdtem a vajudást , onan másztam ki és mentünk a korházba.Szerintem ülj bele a kádba ha kedved van hozzá, persze ne áztasd magad túl sokáig , amúgy szülés után 6 hétig megint nem teheted ezt meg.Szép szülést neked.
szia! én csak az elsõ 3 hónapban nem ültem bele a kádba, mert azt olvastam, hogy a meleg fürdõ vetélést okozhat, deazóta minden nap kádban fürdök, és imádom, anniyra ellazít. Semmi bajom nincs (bár nekem zárt a méhszájam). Ha tiszta a kád, sztem nem lesz bajotok belõle. 36 hetes kismama
Szia.totál eggyetértek, és gratulálok a türelmedhez, hogy eddig kibirtad.én 33 hetes vagyok de 2 hét mulva elkezdek fürdeni én is.persze nem forró vizbe.szerintem egy kellemes enyhe meleg víz nem árt neked se. sok sikert kívánok a szüléshez.
Szia! Én fürdük már pár hete, bár az igaz, hogy én zárva vagyok.Nem mondta a védõnõ, hogy miért nem engedi? Boldog babavárást: 36 hetes kismama
Ha eddig kibirtad a zuhit, akkor mar csak egy piciket legyel turelemmel! Ha majd megszulsz, akkor mindig furodhetsz, bird megallni, nincs sok hatra! Gyors szulest neked!
A kérdező hozzászólása: A méhszájam miatt mondta, mert 1100 volt legutóbb!A szexet is ki kellett bírni, már talán lehetne, de a férjem meg tiszta para, nem meri szegény, de megértem...De akkor legalább a fürdõ lehetne, de szerintem megpróbálom, remélem nem lesz baj, pontosan azért mert szülés után 6 hétig ugye megint nem lehet, se szex se fürdõ!
szia, én nem tudom milyen a méhszájam mert nem nézte a doki, pedig hétfõre vagyok kiírva, de már én sem bírtam fürdõ nélkül. (eddig kibírtam) szerintem otthon az ember elég alaposan takarít, fertõtlenít, ráadásul jóesetben te a férjed meg esetleg a gyermeketek -ha van- használja a fürdõszobát, ami azért nem egy tömeg, már ami a fertõzéseket illeti. A vajúdásban is segíthet, de én egyenesen kívántam, és annyira jól esett a "dagonya"! Arra vigyázz, hogy ne legyen túl forró a víz. Õszintén szólva én még abban is reménykedtem hátha finoman beindítja a babámat, de nem, még nem akar kibújni, pedig ha a héten nem jön ki magától, akkor hétfõn kórház! Szóval pancsold ki magad!


Havonta 1x kell hogy jöjjön a védőnő? Nem? Nálunk kb 2-3 hónapja volt utoljára, ez nem gond?

kicsit zavar hogy nem jelentkezik csak a tanácsadáson találkozunk vele havonta 1 alkalommal, ez nem kevés?

Legjobb válasz: Jesszus! Pénzt?! Hát azon nagyon meg lennék lepve. Mondjuk a mi védõnénink aranyos, de szerintem inkább csak elfoglaltak.

Jesszus! Pénzt?! Hát azon nagyon meg lennék lepve. Mondjuk a mi védõnénink aranyos, de szerintem inkább csak elfoglaltak.
Hozzánk akkor jön ha valami aktuális probléma fel merül.Mindig fl szoktam hívni a rendelõbe, ha bármi felmerül (kiütés, ordugulás, evéssel kapcsolatba valami, vagy bármi amit nem tudok), aztán elmagyarázza mit hogy, de álltalában ilyen után ki is jön pár nap múlva megnézni hogy megoldódott-e a probléma vagy felhív.
20 hónapos a kisfiam és csak akkor volt kint amikor hazajöttünk. utána csak a tanácsadáson találkoztunk vele. Egyszer jött felénk és találkoztunk amikor sétáltunk hazafele, de akkor sem jött be. mivel az úton beszéltünk pár szót, így ment tovább.
Az én fiam nemsokára 11 hós lesz és 2 hós korában jött ki hozzánk utoljára a védõnõ... én nem fogok neki fizetni azért, hogy jöjjön (itt olvastam, hogy némelyikük a pénzt várja). Ha valami gondunk van úgyis a dokihoz megyünk.
Nálunk se sokat járt, talán háromszor. Eleinte én is hiányoltam, de ha minden rendben nincs is rá igazán szükség. Mindenesetre ha van rá igényed, szerintem meg tudsz vele beszélni egy idõpontot. Ha máshogy nem, akkor úgy hogy be mentek hozzá. Ott miért ne lehetne kettesben beszélgetni, mint anno a terhesgondozáson?
5 hónapos a fiam. Havonta 2szer jön hozzánk a védõnõ, mi is kétszer megyünk méretni. Igy volt az elsõ kettõ gyereknél is. Egy éves korukig ilyen rendszeresen kijár. Nem kell érte külön fizetni.
Elvileg 6 hetes koráig hetente kellene mennie. Utána minden hónapba egyszer. Nálunk sem így van csak a védõben találkozunk mostanában.
Kislányom 1 és 3 hetes korában jött, aztán azóta se. Mondjuk nekem nem hiányzik. Nagyon kedves, de nélküle is megvagyunk. A tanácsadóba meg úgyis hetente megyünk. Egyébként 7 hónapos a lányom.
Akartam írni: havonta megyünk a tanácsadóba! Bocs! :)

15. hétbe léptem. Ma jön ki a védőnő . Nem tul korai? Csak szétnéz hogy hová várom a babukánkat?

Legjobb válasz: Jé, hozzánk nem jött ki (pest megyei kisvárosban), csak nekem kellett eljárnom tanácsadásra és kész.

Jé, hozzánk nem jött ki (pest megyei kisvárosban), csak nekem kellett eljárnom tanácsadásra és kész.
nálunk még csak egyszer volt, 25hetesen. akkor még nem is volt kész a babaszoba sem, rumliszobának nézett ki. azóta még nem volt, de talán még egyszer jön, hogy a szülésröl beszélgessünk. 34hetes
Szerintem nagyon lelkiismeretes a védõnõd.Hozzám sem jött ki míg babát vártam, igaz hogy tervezte.Én budapesti vagyok és nagyon sok itt a környéken a baba.így nagyon elfoglalt a védõnõm!Szerintem fontos a védõnõvel a jó bizalmas kapcsolat!
Hozzám a 36-ik héten jött ki, de nem nézte meg a babaszobát. Ettõl függetlenül azért biztos felmérte a helyzetet, hogy milyen körülmények között élünk. Gondolom a látogatásuknak az egyik célja ez.
Szerintem ez védõnõtõl függ, ki milyen lelkiismeretes védõnõ és mennyire fontos neki a kismama, nálunk 15-16 hetesen volt, pár percre jött, hogy megnézze, hogy vagyunk, mert tudja róllam, hogy elég parás kismama vagyok.Szóval nekem ez kifejezetten jól esett mikor meglátogatott, Boldog babavárást, 20 hetes kismama:)
9.38-as vagyok, ezt nem csak úgy halottam a férjem unoka huga védõnõ, tõlle tudom.Környezettanulmánynak hívják és ha megszületik a baba akkor küldik be a védõnõk a korházba, mikor én szültem 2 éve akkor pl:volt egy anyuka akit nem engedtek haza a babájával mert a védõnõje nem találta megfelelõnek a körülményt ahova hazavigye a picit, a legtöbb kismama ezt nem tudja mert nem szokták mondani.
09.38-nak. Ezt hol hallottad, hogy így van? Mármint, hogy a védõnõ tájékoztatja a kórházat, hogy hazavihetõ-e a baba, a körülmények miatt? Én ezt furcsállanám.
Hozzám a 27. héten jött el. Nagyon hasznos volt a látogatása, mert akkorra már voltak holmik a babának, amiket meg tudtam mutatni. Õ pedig elmondta, hogy még mik szükségesek és mik nem. Elmondta, hogy hova helyes elhelyezni a kiságyat és még sok ötletet adott. Számomra nagyonis hasznos volt és örültem, hogy ekkor jött. A 15. héten mondjuk nem tudtam volna mit megmutatni neki, de egy kellemes otthoni légkörben eltöltött beszélgetés, irányítás lett volna a látogatás célja. Szerintem ilyesmire számíts te is.
Megkérdezi jól vagy-e , van-e valami tennivalód a következõ napokban, hetekben és igen szét néz hogy milyen a lakás hova jön a baba mert a korházból nem fognak hazaengedni ha õ nem küld nekik egy olyan papírt amin megfelelõnek találta a körülményeket amibe hazavihetitek a babát.A látogatás lehet lezajlik egy negyedóra alatt.Nem korai van akihez hamarabb is kimennek olyan is van akihez csak egyszer vagy egyszer se.
Nekem a védõnõ elõször kb 21 hetesen jött ki, de nem nézett körül.Nézhetett is volna, mert akkor még nyoma sem volt a babszobának, akkor az még a mi hálószobánk volt.De én pl nagyon sok különbözõ védõnõrõl hallottam, hanyagoktól kezdve a túlbuzgókig, neked kell érezned, hogy mennyire egészséges a hozzáállása. Mai napig nem tudom miért van az hogy egyszer õ jön, egyszer én megyek, mert amikor kijött nem nézett meg semmit. Viszont ami feltûnt, hogy amikor nálunk volt, nem írt be a kiskönyve, csak megbeszéltük a dolgokat, feltehettema kérdéseim. Ha nem tolakodó a védõnõd, akkor szerintem örülj neki ha õ megy és nem neked kell menni.
kb. 14 hetes voltam, amikor elõször jött hozzánk, azóta jön minden hónapban. Azt mondta, hogy minden hónapban kell jönnie. Pedig a gondozóban is havonta találkozunk, mert járok rendesen. De hát ez a dolga.

Egy ismerős kisfia kiszopogatta a filcből a tintát. Mennyire mérgező? Mit csináljanak? A védőnőt nem éri el.

Legjobb válasz: Semmit.. milliószor kiszívtam kisiskolás koromban:))) Adj neki inni, enni, semmi baja nem lesz:-)

Semmit.. milliószor kiszívtam kisiskolás koromban:) )) Adj neki inni, enni, semmi baja nem lesz:-)
Én parázós vagyok. Ha nem érem el a védõnõt, hívnám a körzeti dokit, ha azt sem érem el, felhívnám a kórház sürgõsségi osztályát... csak biztos ami biztos alapon. Inkább engem kiröhögjenek, hogy túlaggódos anyuka, minthogy baj legyen.

Ha sem az orvos, sem a védőnő nem említette a kombinált, integrált tesztet, az baj? 13 hetes

Legjobb válasz: Voltam vérvételen,nagyon sok féle dolgot néztek,lehet ez volt az?

A kérdező hozzászólása: Voltam vérvételen, nagyon sok féle dolgot néztek, lehet ez volt az?
Ha nem indokolt, akkor nem mondják! Persze van olyan is aki indokolatlanul rátukmálja az emberre a méregdrága vérvételt!
Magát a vizsgálatot nem említették? A kombinált tesztet és az integrált elsõ fázisát legkésõbb 13+6 napos korig lehet elvégeztetni. Lehet, hogy azt gondolták, hogy már úgyis kicsúsztál az idõbõl. Nekem javasolta már a 9. héten, hogy vannak ezek a vizsgálatok, ha szeretném magán helyen elvégeztethetem. 13+3 naposan mentem az integrált elsõ fázisára.
Csak fizetõsön csinálják a kombináltat és az integráltat is. A kombináltba beletartozik a genetikai uh és a vérvétel. Az integrált is ugyanez csak kiegészül még a 18. heti vérvétellel is. Nekem 28 ezer forintba került. Ha nem kellett fizetned, szerintem nem csináltak kombinált tesztet, csak egy sima 12 heti általános vérképed lehetett. De ha nem vagy benne biztos, szerintem kérdezz rá.

Mit lehet tenni olyankor ha a védőnőm nem ad olyan "könyvecskét" amivel a Felicitas várandós kismama csomagot kiválthatom?

Legjobb válasz: Én azt a csomagot a kórházban kaptam meg, mindhárom gyerekemnél, nem kellett semmi könyvecske hozzá..

Én azt a csomagot a kórházban kaptam meg, mindhárom gyerekemnél, nem kellett semmi könyvecske hozzá..
Elnézést, nem olvastam végig, ki mit írt. A lényeg, hogy én sem kaptam. A http://www.felicitas.hu oldalon felvettem a kapcsolatot egy illetékessel. Leleveleztük, utána nézett, hogy szállítottak-e ahhoz a védõnõi szolgálathoz, ahova tartozok, jelezzem ott, hogy kérek. Én kaptam is a védõdõmtõl csak elfelejtette... Tanácsolták a Felicitas-tól, hogy ha ekkor sem kapok, akkor írjak vissza nekik, intézkednek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Mindjárt belépek a 3. trimeszterbe, ezért is érdekelt a dolog. Lehet hogy úgy van vele, hogy csak akkor adja ki amikor amúgy is kiválthatom (hivatalosan). Még az elején rákérdeztem tõle, de azt mondta hogy nem tudja mirõl beszélek :S Másfél hét múlva megyek hozzá, hát kíváncsi leszek. De ha akkor sem ad, írok a felicitasnak. Elsõ babásként azok a termékminták is jól jönnek majd, legalább megtudom melyik milyen :)
Legalább nem vagyok egyedül! Az enyém is azt mondta hogy nem tud róla ilyen nincs is! De egy barátnõm mondta hogy probéljak meg irni egy e-mailt a Felicitas-nak! Hátha küldenek kupont! Próba szerencse!
Én is megkaptam az 1. találkozáskor. Bármelyik bababoltban beváltják már az 1. trimeszterben is! (elvileg csak a 3.-ban, gyakorlatilag viszont bármikor)
Kérd a Felicitastól. :)
Már nem kicsi a terhességed, a csomagot meg pont a 7. hónaptól lehet kiváltani, úgyhogy nem is lenne értelme tovább várni. A tájékoztató könyvecskében inkább a terhesség elsõ idõszakára szóló infók vannak, a vége felé már nem sok hasznát veszed. Kérd, mert ez jár.
Szia! Nekem is szólnom kellett miatta mert magától nem adott, de amint "reklamáltam" rögtön hozott egy könyvecskét. Ha neked kérésed ellenére sem ad, írnék a Felicitas honlapjára és bemószerolnám. Vagy biztosan van a városban egy olyan hivatalos szerv ami õket ellenõrzi. (Esetleg elõtte még megkérdeznék egy két hozzá járó kismamát, hogy õk kaptak-e) Igaza van az elõttem válaszolónak. Nem nagy valami, de ami jár, az jár. Üdv.
A kérdező hozzászólása: Nem hinném, mert kérdeztem más kismamákat a városból, és mindenki kapott ilyet. Csak az én védõnõm nem foglalkozik ezzel, vagy lehet addig nem adja oda még nem 28-30 hetes. :( Csak össze vissza beszél
Tény, ilyet minden kismamának adnia kellene. Én kaptam, még a legelsõ találkozáskor, sõt, minden trimeszterben valami tájékoztató cuccot. Most nekem azt mondta a védõnõ, hogy a kórházban nem kaptak a kismamák. Lehet, hogy intézmény válogatja???
A kérdező hozzászólása: Nem ad, mert õ még nem is hallott ilyenrõl :S Hát elég érdekesen hangzik. Igaz nem nagy szám, de ami jár az jár :P
Kérj tõle. Mit mondott miért nem ad? Lehet hogy csak elfogyott, akkor a következõ tanácsadáson biztosan lesz.
A kérdező hozzászólása: Én arra a csomagra gondolok amit még a kórházi elõtt át lehet venni. ez: http://felicitas.hu/hu/index.php?page=/varandos_mamaknak/ing..
Én sem kaptam, már rákérdeztem, nekem azt mondta a védõnõm, hogy az üzemeltetõjük nem engedélyezi az ilyen ingyenes csomagokat:( De akkor írok én is a felicitasnak!:)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Jó ötlet, volt a honlap - most már szinte válogatok! Köszönöm még egyszer!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Sokat segítettél!
Van olyan sportkocsi, ami lábzsákos és 170 fokban döhetõ a háttámlája.Ez már jó, semmi bajuk nem lesz a 10 fok-tól úgyis teszel alá télen plédet.Egy hátránya van, hasra nem tudod tenni benne a babát.Ennyi.Ja, van egymás mellett ülõ ill. egymás mögött ülõ babakocsi.Nekünk az ismerõsünknek melletti volt, de megbánta, mert nem fért rendesen el az utcán és a boltba sem tudott bemenni normálisan.Szerintem az is szempont, hogy mennyit fogod sétálni vinni, városban v. családi házas környéken laktok, kell-e emeletre cipelned stb.
Utolsó vagyok.Találtam egy ilyet is. http://www.vatera.hu/ikerbabakocsi_testverbabakocsi_ajandek_..

Baj lenne? A védőnő nem mondott rá semmit.

Úgy tudom a babáknak meg kell duplázniuk fél éves korukra a születési súlyukat. A fiam 51cm-vel és 3460grammal született. Most 6 hónaposan 72cm és 6500gramm. Jókedv? baba, de nem egy nagyétk?. Gond lehet?

Legjobb válasz: Nem "kell" semmit!!! Nekem a terhességi cukor miatt 3800g-al született a kisfiam, 37. hétre. Nem duplázta meg a súlyát, és 1 éves korára sem háromszorozta meg. Boldog, egészséges 3 éves kisfiú most :)

Nem "kell" semmit!!! Nekem a terhességi cukor miatt 3800g-al született a kisfiam, 37. hétre. Nem duplázta meg a súlyát, és 1 éves korára sem háromszorozta meg. Boldog, egészséges 3 éves kisfiú most :)
Szerintem nem kell aggódnod, ez sem szentírás, csak az átlag. De mivel átlagos baba nincs, nem mindegyik dupláz fél éves korra. Ha a védõnõ és az orvos nem mondott semmit, ne aggódj. Majd késõbb behozza, de az se baj, ha nem. Ha jó kedéjû, mosolygós a kisfiad, akkor õ ilyen géneket örökölhetett. A hossza viszont nagyon szépen alakult!
Szia! Ahány gyerek annyiféle súlygyarapodás. Ez a fél éves korukra megduplázós szösszenet egy statisztikán alapszik, ettõl eltérhetnek, eltérnek a babák. Az enyém speciel kis súllyal született, fél éves korára pár deka eltéréssel megháromszorozta a súlyát. Pánikra semmi ok.
Nem az a fontos, hogy egy baba súlya, mozgása stb.olyan-e, mint a másik babáé, vagy amit mondanak.Ezzel csak akkor kell törõdni, ha egyáltalán nem fejlõdik.Ezt pedig a védõnõ és az orvos is észreveszi.Minden gyerek más, ahogy a felnõtteknél is van kis és nagyétkû, úgy a babáknál is.Ha jókedvû, növekszik, semmi gond.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, megnyugodtam. Csak akárhány anyukával találkozom mindegyik közli velem, hogy "túlsovány" a babám és ez így nem lesz jó. De hát mit tehetnék? Megtömni nem fogom. Ráadásul folyton mozog, gondolom a bevitt kaját le is mozogja jórészt. Szép napot!
Az én lányom 3500 grammal és 54 centivel született.Most hat hónapos 5780 gramm és 64 cm.Édes, egészséges, mozgékony kislány.Segítséggel ül, ülésbõl állásba húzza magát, hernyózva kúszik egy hete.A dokinéni szerint élénk, okos figyelmes gyerek.Engem a többi anyuka véleménye abszolút hidegen hagy.Ne aggódj, van aki ilyen, van aki olyan.Nem akarnak õk rosszat, csak magukból indulnak ki.Én õszintén szólva jobban örülök, hogy nem egy kis szumós anyukája vagyok.:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!