Találatok a következő kifejezésre: A vasat a magnéziumot (16 db)

Hogy is van ez, a vassal, kálciummal, magnéziummal, koffeinnel, melyek bevétele között kell várni, és mennyit?

Legjobb válasz: A koffein gátolja a vas felszívódását, azt nem célszerû kávéval bevenni :). Azt tudom még, hogy a magnézium meg úgy hat csak rendesen, ha mindig ugyanabban az idõpontban veszed be.

A koffein gátolja a vas felszívódását, azt nem célszerû kávéval bevenni :) . Azt tudom még, hogy a magnézium meg úgy hat csak rendesen, ha mindig ugyanabban az idõpontban veszed be.
Úgy hallottam, hogy a vas és a magnézium gátolják egymás felszívódását.Én a magnéziumot reggel-este veszem be, a vasat pedig délben.Orvos mondta, hogy csináljam így.
Kalcium-magnézium nem jó együtt ez 100%. A többirõl nem tudok semmit, én ezzel a kettõvel "találkoztam" sokat a terhesség alatt.
A vasról tudom, hogy úgy célszerû szedni, hogy üres gyomorra, és elõtte két órával nem szabad tejterméket, tojást, koffeineset enni(köztük tea is), biorostot. Mikor bevetted, akkor meg várni kell egy órát ha a felsoroltak közül szeretnél valamit enni.

34 hetes terhes vagyok. Ti meddig szedtétek a magnéziumot, és a vasat?

Legjobb válasz: a magnéziumot a 37.hétig-max.a vasat végig

a magnéziumot a 37.hétig-max.a vasat végig
36.hétig magnézium, vas végig:)
35. hétig Magne B6, vasat végig kell szedni és ez fontos, mert unokatesóm nem szedte végig szorulás miatt, rendes szülésnek indult de császár lett belõle és kb 2x annyi ideig lábadozott mint mások a súlyos vérszegénység miatt. 37 hetes kismama

Gond ha együtt szedem a vasat ( neo ferto) + az 500 mgos C-vitamint? Ezt reggel veszem be, illetve este úgyszint együtt veszem be a beres magneziumot es az 500mgos kalciumot? Gátolják ezek egymast a feszivodasban?

Legjobb válasz: A vasat és a c vitamint együtt KELL bevenni. A magnéziumot meg a kalciumot viszont sose szabad együtt, azok valóban gátolják egymás felszívódását.

A vasat és a c vitamint együtt KELL bevenni. A magnéziumot meg a kalciumot viszont sose szabad együtt, azok valóban gátolják egymás felszívódását.
a c vitamin segít a vas felszívódásában, de a vas és magnézium között hagyj néhány órát
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod :)


Mikor csinálnak olyan vérvételt amiből a vasat, magnéziumot, kalciumot stb. megnézik?

17 hetes vagyok, egyszer volt vérvétel,de akkor is csak alapvet? dolgokat nézték hemoglobin, fehérvérsejt stb.

Legjobb válasz: A vashiány látszik a hemoglobin szintbõl, ha az alacsony, akkor vashiányod van. Szerintem a magnézium + kálcium szintet nem tudják megmondani, de én csak egy laikus vagyok. Üdv

A vashiány látszik a hemoglobin szintbõl, ha az alacsony, akkor vashiányod van. Szerintem a magnézium + kálcium szintet nem tudják megmondani, de én csak egy laikus vagyok. Üdv
Szia! Elnézést, hogy kijavítalak, de a hemoglobin - az a vas! Így ezt már egyszer nézték. Nálunk (igaz én külföldön élek) minden hónapban nézik a vasat (kis tüvel szúrnak az újjbegybe). A magnézium és kalciumhiánynak figyelni kell a tüneteit. Ha túl sokat keményedik a pocakod, fájnak a lábaid (különösen estére), akkor magnéziumhiány állhat fent. Kalciumhiányra utal, ha fogat kell tömetned a terhesség idején. Sajnos ez utóbbi kettöt nem vizsgálják külön. De a terhesvitaminok is tartalmaznak Kalciumot is és magnéziumot is. Nézd meg az útmutatón, hogy a napi adag hány százalékát fedezik. Az enyém (50% ill. 60&). A többi pedig az étellel kerülhet be. Szerintem, mivel te is szeded, nem következhet be olyan hamar hiány.
Szia! Nekem a cukorterhelésnél csináltak egy teljes vérképet. A védõnõ írja be a kiskönyvedbe, hogy cukorterhelés+vérkép. 10. hetesen ha jól emlékszem Rh. vizsgálatom volt, a vérellátó központban. Neked nem volt Rh vizsgálat? Csak mert azt is szokták ellenõrizni! Megnézik, hogy a szervezeted termel e ellenanyagot a terhességednél.Meg hogy milyen a vércsoportod! Szerintem szólj a védõnõdnek, ha nem volt! Amúgy én is szedem folyamatossan a vitaminokat, mégis vas híányom van. 26 heteske
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
Bocs, de a hemoglobin nem vas!!!! Ezért is más a neve... A vas a hemoglobin egyik (nélkülözhetetlen) összetevõje, de pusztán az. A HGB szintjébõl következtethetõ a vas szintje a szervezetben. A Ca és Mg szintje rutin laborvizsgálattal mérhetõ!
Nekem a nõgyógyász, vérvétel eredmények alapján (a vasat).
nõgyógyász, automatikusan. magnéziumhoz nem adott receptet, késõbb a háziorvostól kértem, h. olcsóbb legyen.
Nekem mindkettõt a nõgyógyász írta fel. Magnéziumot a 20.héttõl a 36.hétig, a vasat pedig ha jól emlékszem kb. a 35. héttõl szedtem.
Utolsó vagyok: a magnéziumot azért, mert mindig keménynek találta a hasamat a vizsgálatokkor, és tényleg sokat is keményedtem. A vasat pedig az utolsó laboreredmény után, határértéken voltam, így szülésre kicsit feltöltöttük a raktárakat. Azóta is szedem még a vasat (plusz vitamint is)
vasat nekem is csak a vérvétel után a nõgyógyász. nekem mindent õ ír fel, vagy ajánl, amihez nem kell recept.
Nõgyógyász. De háziorvossal is fel lehet iratni.
Nõgyógyász írta fel terhesvitamint és vérvétel alapján vas tabletátt.

33 hetes terhes vagyok. 4 napja hasmenésem van. Lehetséges attól, hogy egybe szedem a vas tablettát a magnéziummal? Lehet széntablettát ilyenkor bevenni?

Azóta van hasmenésem(nem komoly),mióta egybe szedem a vitamint.

Legjobb válasz: Szia! Én is egybeszedem a magnéziumot és a vastablettát,és az elevitet is, de szerintem nem ez az oka a hasmenésednek!Igazából ne vegyél be széntablettát inkább beszélj az orvosoddal errõl, vagy a védõnõvel, mert lehet hogy más oka van a hasmenésednek!Igyál nagyon sokat nehogy baj legyen veletek!Jó gyógyulást és vigyázz magatokra!

Szia! Én is egybeszedem a magnéziumot és a vastablettát, és az elevitet is, de szerintem nem ez az oka a hasmenésednek!Igazából ne vegyél be széntablettát inkább beszélj az orvosoddal errõl, vagy a védõnõvel, mert lehet hogy más oka van a hasmenésednek!Igyál nagyon sokat nehogy baj legyen veletek!Jó gyógyulást és vigyázz magatokra!
A vas inkább szorulást szokott okozni és mással együtt szedve változhat a felszívódása. Azt nem tudom, hogy a magnézium ilyen-e, olvasd el a tájékoztatót. Szerintem ne szedj semmit a hasmenésre, egyrészt, mert csak a tünetet enyhíted, másrészt áteshetsz a ló másik oldalára. Inkább elõször próbáld külön zsedni a két gyógyszert, diétázz és kérdezd az orvost, hátha vírus okozza. Jobbulást!

33 hetes - a vas es a magnezium kombinacioja lehetseges? Nem artok ezzel a babanak?

Kikoltoztem Nemetorszagba, uj orvosnom lett, aki vasat ajanlott. Viszont elfelejtettem neki mondani, h az otthoni orvosom magneziumot irt ki nekem.. es eddig ezt szedtem.

Legjobb válasz: óóó én is mindkettõt szedtem maltofert s magne b6 ot is végig.nem lezs baj

óóó én is mindkettõt szedtem maltofert s magne b6 ot is végig.nem lezs baj
Nekem indkettõt kell szednem a doki javasolta sõt még Elevitet is, szedem az elevitet, magne b-t és maltofert csak annyira kell vigyázni, hogy a gyógyszerek bevétele között két három órának el kell telnie a felszívódás miatt, Boldog babavárást, 23 hetes kismama:)
Szia.Én vas+folsavat szedem együtt, +elevit+kalcium+magne B6, ha szükséges.Boldog babavárást.24hetes km.
Szia Biztos, hogy lehet, mert nekem is az orvosom pont egyszerre mondta, hogy szedjem. De azt hiszem a vasat éhgyomorra kell bevenni.És még azt is olvastam, hogy ne egybe/egyszerre/ vedd be õket, mert akkor nem úgy fog hatni, mint ahogy kéne. Meg mondjuk a vasból csak egyet kell bevenni, a magne B6-ból meg napi hármat szedek.

A Magnézium és a Maltofer vas rágótabletta gátolják egymás felszívódását? Eddig együtt vettem be, akkor nem ért semmit? Most vagyok 33hkm.

Ma mondta a véd?n?, eddig sajnos nem tudtam, így reggel és este együtt vettem be. A magnéziumb?l 3X2-?t a vasból 2X1-et szedek.

Legjobb válasz: igen nem jó együtt a kettõ. én mindig hagyok pár órát a kettõ közt. ugyanígy szedem, mint te

igen nem jó együtt a kettõ. én mindig hagyok pár órát a kettõ közt. ugyanígy szedem, mint te
Húha...én is így szedtem. Magnerot 2x2 és Maltofer-fol 1x1 reggel. Nekem nem mondta a védõnõ hogy ne vegyem be együtt.Eddig a vérképem is jó volt és a babám is jól van. 38hkm
Elvileg tényleg gátolják egymás felszívódását de pl. az Elevit mégis mind a kettõt tartalmazza....
A kérdező hozzászólása: Most olvastam, hogy 3 órának el kell telnie a kettõ bevétele között. Hát mit mondjak. Eddig senki nem figyelmeztetett erre. Ezek a védõnõk mire jók egyébként? Elsõ gyereknél sem mondta, most mondja már mikor a 2-ak szülöm lassan. Amúgy köteles vagyok a védõnõhöz járni? És hányszor kötelezõ várandóság alatt? Nem neki kellene kijönnie? Veszélyeztetett terhesként nem utazgatnék hozzá szívesen, pláne hogy elég messze van, és amúgy sem csinál semmit. Nem ér semmit!
Nem tudom, milyen magnéziumot szedtek. Én a Béres Magne B6-ot, és annak a betegtájékoztatójában szerepel, hogy a vas felszívódását gátolja. Nem tudom, a többiben szerepel-e.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, azóta már van egy több, mint 5 hós babám.:) A vérképem pedig jobb volt, mint egy átlag emberé, mert olyan diétát alkalmaztam, ami mellett nem kellett vasat szednem tovább. A védõnõm is csodájára járt. Ami más terhes anyukáknak alacsony volt, (átlagosan minden kismamának) nekem az is tökéletes volt, nemhogy alacsony) Egyedül a magnéziumot szedtem végig.

Mi a vélemény a Hipp Natalról? Eddig Femibion szedtem sztán kiderült nincs benne vas, kalcium magnézium.4 hónapos kismami. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Én is Femibiont szedtem kb.16 hétig, aztán áttértem a Hipp Natalra.Mellette persze sok zöldség+gyümölcs.A vérképem végig tökéletes volt...

Én is Femibiont szedtem kb.16 hétig, aztán áttértem a Hipp Natalra.Mellette persze sok zöldség+gyümölcs.A vérképem végig tökéletes volt...
Én az elsõ 12 hétben szedtem a femibiont, utána gravida és most hipp natal. Hát nem tudom, összehasonlítottam a gravidával, és kb 2, 5 pitli (amit adnak hozzá mérõ) tesz ki 1 gravidát. Én csalódtam benne. Ahhoz meg kicsit drága, hogy napi 2-t is megigyak. Egyébként azért tértem át, mert nem akartam már tovább azt a nagy ló bérest szedni, elég a magnéziumját letuszkolni.

A vasat és a magnéziumot túl lehet adagolni?

Legjobb válasz: Ezerszer volt már ez a kérdés,és mindig a nem a válaz.A túlzott menniységben bevitt ásványi sók,ugyan okozhatnak némi kellemetlenséget (pl vastól szorulás),de semmi komoly egészségre káros hatása nincs.Viszont a önhatalmúlag nem érdemes semmilyet gyógyszert huzamosabb ideig szedni,tehát,ha úgy érzed gyakran sokat keményedsz,elõszõr konzultálj egy orvossal,és abban a mennyiségben szedd a gyógyszer amennyiben õ elõírja.

Ezerszer volt már ez a kérdés, és mindig a nem a válaz.A túlzott menniységben bevitt ásványi sók, ugyan okozhatnak némi kellemetlenséget (pl vastól szorulás), de semmi komoly egészségre káros hatása nincs.Viszont a önhatalmúlag nem érdemes semmilyet gyógyszert huzamosabb ideig szedni, tehát, ha úgy érzed gyakran sokat keményedsz, elõszõr konzultálj egy orvossal, és abban a mennyiségben szedd a gyógyszer amennyiben õ elõírja.
Lehet, szerintem ezt a gyogyszerben elhelyezett kispapir is irja.
Szerintem is lehet mind a kettõt, nem véletlen van mximálva pl a magnézium is napi 3X2 adagban...
Úgy tudom, magnéziumból az ajánlott napi felnõtt adag 400 mg (ez nem tudom, hány tablettának felel meg a különbözõ készítmények esetén, én a Magnezium Diasporal 400 italport napi 1 alkalommal "szedem"). A vassal más a helyzet. A vas sokszor gátolja egyes gyógyszerek felszívódását. Ezért jobb, ha megkérdezel egy orvost.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!