Találatok a következő kifejezésre: A varrógépbe kell az alsó (3 db)

A varrógépbe hogyan kell az alsó szálat befűzni?

Hol kell "feljönnie"? A "t?lyukon"? Át kell f?zni a t?n is? Bárhogyan próbálom, nem sikerül, a használati utasításban meg egy árva szó nincs az alsó szálról...

Legjobb válasz: amivel én találkoztam varrógép, az úgy mûködött, hogy az alsó szálat egy orsóra kellett felcsavarni és az órsót egy kis kampós sapkaszerûségbe berakni. Aztán fogni a szálat a sapkán lévõ egy kis zegzugos lemezzel zárt járaton átvezetni egy lyukig (ami színtén a sapkán volt.) Ki kellet húzni olyan 6-8 cm cérnát és berani a gépbe alulra az egészet a helyére. Ezután kézzel forgatni egyet a gépen, ekkor a tû felhozta az alsó szálat a talphoz. ki kellet húzni oldalra. Tehát ekkor az alsó és a felsõ szál is a talpnál volt. Na ekkor lehetett elkezdeni varrni. Amikor kész volt az emnert egy varrattal, akkor kihúzta oldalra az anyagot (jött vele mind a két szál) és elvágta a szálat, hogy maradjon elég fent és ne csússzon vissza az alsó. Aztán lehette varni tovább.

amivel én találkoztam varrógép, az úgy mûködött, hogy az alsó szálat egy orsóra kellett felcsavarni és az órsót egy kis kampós sapkaszerûségbe berakni. Aztán fogni a szálat a sapkán lévõ egy kis zegzugos lemezzel zárt járaton átvezetni egy lyukig (ami színtén a sapkán volt.) Ki kellet húzni olyan 6-8 cm cérnát és berani a gépbe alulra az egészet a helyére. Ezután kézzel forgatni egyet a gépen, ekkor a tû felhozta az alsó szálat a talphoz. ki kellet húzni oldalra. Tehát ekkor az alsó és a felsõ szál is a talpnál volt. Na ekkor lehetett elkezdeni varrni. Amikor kész volt az emnert egy varrattal, akkor kihúzta oldalra az anyagot (jött vele mind a két szál) és elvágta a szálat, hogy maradjon elég fent és ne csússzon vissza az alsó. Aztán lehette varni tovább.

Singer varrógépen hogyan kell beállítani a körforgót? Nem veszi fel a varrógép az alsó szálat. Azt mondták, ez a hiba.

Legjobb válasz: A szálfeszítõt kell csavargatnod. Közben kézzel húzással érzed, ha nehezen, vagy könnyen megy. Persze, mielõtt befûzöd a cérnát a tûbe.Jól van betéve a tû? Az alsó szál nem szorul nagyon?

A szálfeszítõt kell csavargatnod. Közben kézzel húzással érzed, ha nehezen, vagy könnyen megy. Persze, mielõtt befûzöd a cérnát a tûbe.Jól van betéve a tû? Az alsó szál nem szorul nagyon?
Amit az elõzõ írt, az az alsó szál feszességének a beállítására vonatkozik. Ha amikor berakod az alsó szálat, és elég hosszú cérnát hagy rajta, akkor is fel kell vennie a cérnát, ha szoros az alsó szál. Ha felveszi, de nem varr, akkor ez a hiba. Ha egyáltalán nem veszi fel, akkor elmehetett a szinkron a gépben. Valszeg az a láncos szíj kitágult. Ennek a cseréje, és a szinkron újbóli beállítása mûszerész dolga.

A varrógépemmel hímezni akarok. Az alsó szálat is kell használjam?

Köszönöm!

Legjobb válasz: hat also szal nelkul nem fog menni a dolog, persze hogy igen.... ha van specko himzoprogramod, akkor azzal, vagy hogy gondoltad?

hat also szal nelkul nem fog menni a dolog, persze hogy igen.... ha van specko himzoprogramod, akkor azzal, vagy hogy gondoltad?
szerintem te a gepi tüzesre gondolhatsz. amikor egyenes, sima varrassal varrod bele a mintat, ezt "kukacolas" cimszo alatt keresheted patchwork oldalakon. szerintem eloszor probald ki egy masik anyagon, aztan a falvedon, amit tüzni akarsz
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget!!
A kérdező hozzászólása: Specko az nincsen csak varrtam egy falvédõt a lányomnak gondoltam kidekorálom egy kicsit hímzõprogramot még nem használtam...Köszönöm a válaszod! Esetleg tudnál andi egy két tippet mire figyeljek oda?
Cikk-cakkot sûrûre állítva is lehet hímezni. A talp legyen kicsit laza, hogy lehessen mozgatni az anyagot.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!