Találatok a következő kifejezésre: A varrógépbe kell az (8 db)

A varrógéptűknél mit jelentenek a jelölések? Honnan tudom, hogy a varrógépembe vagy az adott anyaghoz milyen tű kell?

Lapos combú, tompa hegyű, lándzsahegyű, 70-es, 80-as stb. Ezek mit jelentenek?

Legjobb válasz: Lapos combú és lándzsahegyû varrógéptût még nem hallottam. A 70-es stb. a tû vastagságát jelentik. Van normál varráshoz,sztreccs varráshoz,farmervarráshoz és bõrvarráshoz tû. A dobozán rajta van,hogy mire használhatod.

Lapos combú és lándzsahegyû varrógéptût még nem hallottam. A 70-es stb. a tû vastagságát jelentik. Van normál varráshoz, sztreccs varráshoz, farmervarráshoz és bõrvarráshoz tû. A dobozán rajta van, hogy mire használhatod.
A varrógéped dobozán, vagy ha nem akkor a használati utasításában kell hogy legyen lista a tûkrõl.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Neten rendelem a varrógépemet, gondoltam, rendelek hozzá plusz tûket is... :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Ezt a honlapot még nem ismertem :)

A varrógépbe hogyan kell az alsó szálat befűzni?

Hol kell "feljönnie"? A "t?lyukon"? Át kell f?zni a t?n is? Bárhogyan próbálom, nem sikerül, a használati utasításban meg egy árva szó nincs az alsó szálról...

Legjobb válasz: amivel én találkoztam varrógép, az úgy mûködött, hogy az alsó szálat egy orsóra kellett felcsavarni és az órsót egy kis kampós sapkaszerûségbe berakni. Aztán fogni a szálat a sapkán lévõ egy kis zegzugos lemezzel zárt járaton átvezetni egy lyukig (ami színtén a sapkán volt.) Ki kellet húzni olyan 6-8 cm cérnát és berani a gépbe alulra az egészet a helyére. Ezután kézzel forgatni egyet a gépen, ekkor a tû felhozta az alsó szálat a talphoz. ki kellet húzni oldalra. Tehát ekkor az alsó és a felsõ szál is a talpnál volt. Na ekkor lehetett elkezdeni varrni. Amikor kész volt az emnert egy varrattal, akkor kihúzta oldalra az anyagot (jött vele mind a két szál) és elvágta a szálat, hogy maradjon elég fent és ne csússzon vissza az alsó. Aztán lehette varni tovább.

amivel én találkoztam varrógép, az úgy mûködött, hogy az alsó szálat egy orsóra kellett felcsavarni és az órsót egy kis kampós sapkaszerûségbe berakni. Aztán fogni a szálat a sapkán lévõ egy kis zegzugos lemezzel zárt járaton átvezetni egy lyukig (ami színtén a sapkán volt.) Ki kellet húzni olyan 6-8 cm cérnát és berani a gépbe alulra az egészet a helyére. Ezután kézzel forgatni egyet a gépen, ekkor a tû felhozta az alsó szálat a talphoz. ki kellet húzni oldalra. Tehát ekkor az alsó és a felsõ szál is a talpnál volt. Na ekkor lehetett elkezdeni varrni. Amikor kész volt az emnert egy varrattal, akkor kihúzta oldalra az anyagot (jött vele mind a két szál) és elvágta a szálat, hogy maradjon elég fent és ne csússzon vissza az alsó. Aztán lehette varni tovább.

Singer varrógépen hogyan kell beállítani a körforgót? Nem veszi fel a varrógép az alsó szálat. Azt mondták, ez a hiba.

Legjobb válasz: A szálfeszítõt kell csavargatnod. Közben kézzel húzással érzed, ha nehezen, vagy könnyen megy. Persze, mielõtt befûzöd a cérnát a tûbe.Jól van betéve a tû? Az alsó szál nem szorul nagyon?

A szálfeszítõt kell csavargatnod. Közben kézzel húzással érzed, ha nehezen, vagy könnyen megy. Persze, mielõtt befûzöd a cérnát a tûbe.Jól van betéve a tû? Az alsó szál nem szorul nagyon?
Amit az elõzõ írt, az az alsó szál feszességének a beállítására vonatkozik. Ha amikor berakod az alsó szálat, és elég hosszú cérnát hagy rajta, akkor is fel kell vennie a cérnát, ha szoros az alsó szál. Ha felveszi, de nem varr, akkor ez a hiba. Ha egyáltalán nem veszi fel, akkor elmehetett a szinkron a gépben. Valszeg az a láncos szíj kitágult. Ennek a cseréje, és a szinkron újbóli beállítása mûszerész dolga.


A varrógépemmel hímezni akarok. Az alsó szálat is kell használjam?

Köszönöm!

Legjobb válasz: hat also szal nelkul nem fog menni a dolog, persze hogy igen.... ha van specko himzoprogramod, akkor azzal, vagy hogy gondoltad?

hat also szal nelkul nem fog menni a dolog, persze hogy igen.... ha van specko himzoprogramod, akkor azzal, vagy hogy gondoltad?
szerintem te a gepi tüzesre gondolhatsz. amikor egyenes, sima varrassal varrod bele a mintat, ezt "kukacolas" cimszo alatt keresheted patchwork oldalakon. szerintem eloszor probald ki egy masik anyagon, aztan a falvedon, amit tüzni akarsz
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget!!
A kérdező hozzászólása: Specko az nincsen csak varrtam egy falvédõt a lányomnak gondoltam kidekorálom egy kicsit hímzõprogramot még nem használtam...Köszönöm a válaszod! Esetleg tudnál andi egy két tippet mire figyeljek oda?
Cikk-cakkot sûrûre állítva is lehet hímezni. A talp legyen kicsit laza, hogy lehessen mozgatni az anyagot.

Benzinkúton, egy benzinkutas honnan tudja az újabb Diesel autóknál, (amire már nem jellemző az a varrógép hang, hogy diesel üzemanyagot kell beletankolni? )

Vagy az oda van írva a tanksapka mellé valahova? (Benzinesnél gondolom általába 95-öset szoktak beletölteni, nem?)

Legjobb válasz: Na ezen filóztam, melyik a nagyobb, mert az egyik irányban akadály, de a másikban nem. :)

Na ezen filóztam, melyik a nagyobb, mert az egyik irányban akadály, de a másikban nem. :)
1. Semmilyen hangja sincsen, mert csak álló motorú autóba tankolunk!! 2. Kis szerencsével, nem tudsz másik pisztolyt beledugni, mert más a beöntõlyuk átmérõje.
Egy dieselt azért nehéz nem eltalálni.A másik, hogy az autómat én tankolom, illetve ahogy hallom, amikor a kutas nem biztos a dolgában, kérdez, vagy a tulaj mondja, hogy mibõl mennyit.
Kinyitod a tanksapka-ajtót és nagy valószínûséggel lesz ott egy hatalmas DIESEL felirat. Nem kell ehhez nagy ész, járó motor és még kérdés sem. Benzineseknél meg általában az UNLEADED FUEL ONLY van odaírva (ha van ilyen matrica egyáltalán)
"A dolog érdekessége pedig az, hogy pont fordítva kellene lenni..." Valóban, ma már úgy tûnik, hogy logikátlan a dolog. Viszont jó 30 éve, az ólmozott benzinek korában a benzin és a gázolaj is egyforma átmérõjû pisztolyból jött. Mindenki azt tankolt, ami kellett a jármûvébe. Aztán jöttek a katalizátoros autók és az ólommentes benzinek. Ezekhez találták ki a kisebb átmérõjû csonkot és töltõpisztolyt, hogy az ólmozott benzin pisztolyát még véletlenül se lehessen beleerõlködni, az ólom-tetraetil ugyanis villámgyorsan vágta haza a katalizátort. Aztán mivel ma már csak ólommentes benzint forgalmaznak mifelénk, minden benzintöltõ pisztoly csöve kis átmérõjû. Egyébként dízeleknél a tankajtóra belülrõl rá van írva, hogy "D" vagy "Diesel" (vagy bármi más nyelven van ott), a betöltõcsonk pedig szép nagy. A benzineseknél pedig ott szerepel az "Unleaded fuel only" vagy "Bleifrei" jelölés, esetleg az oktánszám, a csonk pedig kis átmérõjû, szûkítõs. Az a kutas, aki még ezek ellenére is képes eltéveszteni az üzemanyagot, valószínûleg alkalmatlan feladata ellátására. Fõleg akkor, ha valami rejtélyes ok miatt a gázolajos pisztolyt tuszkolja bele a benzines csonkba - bevallom, ilyet még élõben nem láttam, csak rémtörténetekben hallottam, de el sem tudom képzelni, hogy sikerülhet.
Én szoktam neki mondani, hogy , , ötezerért 95-öst'' vagy , , ötezerért gázolajt''. De a legjobb, ha én tankolok.
A benzines autó tanknyílásába nem megy bele a gázolajos pisztoly de fordítva már mûködik a dolog. A dolog érdekessége pedig az, hogy pont fordítva kellene lenni mert ha egy benzinesbe gázolajt tankolunk akkor legtöbbször elég leereszteni és nincs belõle probléma még akkor se ha így használtuk egy darabon(persze jót nem tesz neki) de ha egy dízelbe benzint tankolunk és így használjuk és nem vesszük észre akkor az autó fog figyelmeztetni de nem ingyen.(de itt se mindegy az autó kora) A kérdésre azért nem válaszoltam mert már megtették többen helyettem és mivel felmerült ez a mellétankolásos téma gondoltam megosztom veletek.
Mivel a legtöbb kúton benzinbõl és gázolajból is több árkategóriás változat van, mindig kérdez, hogy melyikbõl.
sajnos ez utóbbi link igaz lehet. a kutas ki van oktatva mindenre, de ha valamiben bizonytalan, akkor kérdez...vagy a gk.tulaját, vagy a kollegát. odafigyelnek, mert nagyot lehet bukni a kutas cégnek(is)

Táska varrógépet hogyan kell befűzni? Hiába próbálkozom amikor az anygot kezdem varrni akkor csak a lyukakat teszi az anyagba a tű de sem a cérna nem forog a tetején és nem is varr?

http://kepfeltoltes.hu/view/130921/a8a6_2_big_www.kepfeltolt..

Legjobb válasz: A spulnit felteszed a gép tetején felálló rudacskára. A cérnát átfûzöd a bal oldalt látható karikán. Utána befûzöd a tûbe. Kiemeled vele az alsó szálat. Már varrhatsz is.

A spulnit felteszed a gép tetején felálló rudacskára. A cérnát átfûzöd a bal oldalt látható karikán. Utána befûzöd a tûbe. Kiemeled vele az alsó szálat. Már varrhatsz is.
A kérdező hozzászólása: hát pedig úgy csináltam mindent ahogy írtad... és mégsem varr :( kezdem feladni
Alsò szàlad megvan? Azt is fel kell orsòzni.
A cérna megy a spulnitartóra, a szálat elvezeted a képen épp takarásban lévõ vájatban felül, és behúzod a feszítõbe, majd ezután húzod át a karon és megint le a tûbe (közben van még egy vezetõ). Az alsó orsót úgy tedd be, hogy lógjon a szál 15-20 cm-t, majd kézzel tekerd át a gépet, hogy felvegye az alsó szálat. Húzd ki és told elõre mindkét szálat. Tegyél anyagot a talp alá, engedd le a talpat és próbálj varrni.
Így néz ki képen a felsõ szál befûzése: http://p1.vatera.hu/photos/8f/3b/b896_2_big.jpg
A kérdező hozzászólása: na pont így csináltam, már vagy ezerszer varrtam ezzel a géppel és ilyet még nem csinált.tudok varrni meg befûzni is csak azt hittem hogy valamit mégiscsak elrontottam.nem tudom mi lehet a baj.
Fogd össze az alsó és felsõ szálat, engedd le a talpat, és lassan forgasd meg. Ilyenkor azt kell látnod, hogy megcsavarja a cérnákat, vagyis hurkolnia kell. Ugyanezt ellenõrizheted, ha az alsó orsót figyeled, mert akkor minden fordulatnál látnod kell, hogy hurkolódik a cérna. Bár ha fentrõl nem húz semmit, akkor lehet, hogy mindig elszaggatja a felsõ szálat? Ilyen szokott akkor is lenni, ha valaki fordítva teszi be a tût, a tûtartóba. (Nehéz, de meg lehet csinálni)

Szüleimtől örökölt 1984-es, orosz varrógép motorját egy láb-pedállal lehet indítani. Működőképes volt, de szétszedtem, nem indul, és nem tudom, hogy hogyan kell helyesen összerakni. Hogyan kell megcsinálni? Mi ennek az áramkörnek a lényege?

csatolt képek:

Legjobb válasz: Üdv! Ebben a kerámia testben van a lényeg, grafitlapkák sokasága, ha összenyomjuk, akkor kicsi lesz az ellenállása és vezeti az elektromosságot, az összenyomás erõsségétõl függ majd a motor sebessége. ham semmi nem szakadt, vagy tört e akkor jó eséllyel lehet próbálkozni az összerakással. Csek mindig húzd ki a konnektorból mielõtt újra próbálkozol. Ha Pesten laksz, összerakhatom...Privátban válaszolj.

Üdv! Ebben a kerámia testben van a lényeg, grafitlapkák sokasága, ha összenyomjuk, akkor kicsi lesz az ellenállása és vezeti az elektromosságot, az összenyomás erõsségétõl függ majd a motor sebessége. ham semmi nem szakadt, vagy tört e akkor jó eséllyel lehet próbálkozni az összerakással. Csek mindig húzd ki a konnektorból mielõtt újra próbálkozol. Ha Pesten laksz, összerakhatom...Privátban válaszolj.
A kérdező hozzászólása: Hogyan kell helyesen összerakni? Mit hová kellene forrasztanom? Itt milyen célt szolgál a kék henger és a barna, tégla alakú elem?
Mind a kettõ kondenzátor. Én megpróbálnám visszaforrasztani úgy, hogy ahol csak meg van blankolva az ér, azt forrasztanám a barna kondenzátor bal oldali sarkára, és ahol össze van csavarva a vezeték úgy egybe, a kondenzátor jobb oldali kivezetésére.
A kérdező hozzászólása: Próbáltam forrasztani, de hagyományos, pisztolyos, 100W-os forrasztópákával nem tudtam megolvasztani sem ezt az anyagot...Ez miért van?
A kondik zavarszûrésre hivatottak, ha nem kötöd be õket semmi baj nem lesz.Nem szólnak bele a mûködésbe, a két szénlapkás henger sorba van kötve a motorral.Ahogy az elõzõekben is írták ha összenyomod õket kisebb lesz az ellenállás, jobban forog a motor. Villszer.
Biztos Uráli acélból van a forrasztóónjuk is. Mondanám, hogy mérd végig a vezetékezést meg a motort, de nem tudom van e mûszered.
A kérdező hozzászólása: van multiméterem, fázisceruzám, kedvem...
Akkor méricskélj darabonként. Kimérheted a pedált, hogy valóban szabályozza e a feszültséget? Kimérheted a motort, hogy forog e ha kap feszültséget. ( rá van írva, hány V-rol megy) A vezetéket is kimérheted, hogy nem szakadt e? Rajzolj le minden összeköttetést, ahogy eredetileg lennie kell. Aztán szedd szét, és méricskélj. Jó munkát. Ui: az áram ismeri a fizikát!

Most Júliusban lesz az esküvőm. (egész pontosan15én) Már megvettük a ruhához az anyagot, mindent ami kell, van egy jó varrógép, pár ügyes kéz. E-hónap közepe körül fogunk a ruhát varrni. Ha kell minden-nap. Vajon elkészül addíg a ruha?

pár ügyes kéz és egy jó varrógép segítségével elkészül a ruha 1hónap alatt?Így sokkal olcsóbban kijött,és akár egy örök emlékbe eltehetem az els? esküv?i ruhámat?

Legjobb válasz: Nem vagyok ebben a témában jártas, de szerintem a kérdezõ nem gyakorlott varrónõvel varratja a ruháját, hanem õ maga anyuka/ barátnõ/ szomszédasszony segítségével. Ha bevállaltátok, hogy megvarrtok egy ilyen volumenû ruhát, akkor nyilván gondoltatok a buktatókra, így az idõkorlátra is. Ha most kezditek el, akkor elõtte biztosan úgy számoltátok, hogy kész lesztek a nagy napra. Akkor minek aggódni?

Nem vagyok ebben a témában jártas, de szerintem a kérdezõ nem gyakorlott varrónõvel varratja a ruháját, hanem õ maga anyuka/ barátnõ/ szomszédasszony segítségével. Ha bevállaltátok, hogy megvarrtok egy ilyen volumenû ruhát, akkor nyilván gondoltatok a buktatókra, így az idõkorlátra is. Ha most kezditek el, akkor elõtte biztosan úgy számoltátok, hogy kész lesztek a nagy napra. Akkor minek aggódni?
Legalább az egyikõtök legyen varrónõ. A szabás nagyon fontos nem lehet csak úgy, ahogy gondolod rátenni a mintát és vágni. Fontos például az is, hogy egy irányba nézzen a minta, mert színhibás lehet. Így akár az is elõfordulhat, hogy az elején ugyan az anyag más színû lesz. Szerintem keres egy varrónõt ott ahol laksz és kérd meg, hogy egy kicsit segítsen.
Persze, hogy elkészül. Egy gyakorlott varrónõ maximum egy hét alatt megvarr bármilyen kacifántos esküvõi ruhát, ha a modell mindig kéznél van. És gondolom nem a legbonyolultabb fazont választottátok! (De mi az hogy "elsõ esküvõi ruha"?)
Csak akkor, ha a pár ügyes kéz között van egy jó varrónõ, aki szabni-varrni tud. Ha nincs ilyen, akkor elég szánalmas lesz az eredmény.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!