Találatok a következő kifejezésre: A varrógépbe kell (19 db)

A varrógépbe hogyan kell az alsó szálat befűzni?

Hol kell "feljönnie"? A "t?lyukon"? Át kell f?zni a t?n is? Bárhogyan próbálom, nem sikerül, a használati utasításban meg egy árva szó nincs az alsó szálról...

Legjobb válasz: amivel én találkoztam varrógép, az úgy mûködött, hogy az alsó szálat egy orsóra kellett felcsavarni és az órsót egy kis kampós sapkaszerûségbe berakni. Aztán fogni a szálat a sapkán lévõ egy kis zegzugos lemezzel zárt járaton átvezetni egy lyukig (ami színtén a sapkán volt.) Ki kellet húzni olyan 6-8 cm cérnát és berani a gépbe alulra az egészet a helyére. Ezután kézzel forgatni egyet a gépen, ekkor a tû felhozta az alsó szálat a talphoz. ki kellet húzni oldalra. Tehát ekkor az alsó és a felsõ szál is a talpnál volt. Na ekkor lehetett elkezdeni varrni. Amikor kész volt az emnert egy varrattal, akkor kihúzta oldalra az anyagot (jött vele mind a két szál) és elvágta a szálat, hogy maradjon elég fent és ne csússzon vissza az alsó. Aztán lehette varni tovább.

amivel én találkoztam varrógép, az úgy mûködött, hogy az alsó szálat egy orsóra kellett felcsavarni és az órsót egy kis kampós sapkaszerûségbe berakni. Aztán fogni a szálat a sapkán lévõ egy kis zegzugos lemezzel zárt járaton átvezetni egy lyukig (ami színtén a sapkán volt.) Ki kellet húzni olyan 6-8 cm cérnát és berani a gépbe alulra az egészet a helyére. Ezután kézzel forgatni egyet a gépen, ekkor a tû felhozta az alsó szálat a talphoz. ki kellet húzni oldalra. Tehát ekkor az alsó és a felsõ szál is a talpnál volt. Na ekkor lehetett elkezdeni varrni. Amikor kész volt az emnert egy varrattal, akkor kihúzta oldalra az anyagot (jött vele mind a két szál) és elvágta a szálat, hogy maradjon elég fent és ne csússzon vissza az alsó. Aztán lehette varni tovább.

Singer varrógépen hogyan kell beállítani a körforgót? Nem veszi fel a varrógép az alsó szálat. Azt mondták, ez a hiba.

Legjobb válasz: A szálfeszítõt kell csavargatnod. Közben kézzel húzással érzed, ha nehezen, vagy könnyen megy. Persze, mielõtt befûzöd a cérnát a tûbe.Jól van betéve a tû? Az alsó szál nem szorul nagyon?

A szálfeszítõt kell csavargatnod. Közben kézzel húzással érzed, ha nehezen, vagy könnyen megy. Persze, mielõtt befûzöd a cérnát a tûbe.Jól van betéve a tû? Az alsó szál nem szorul nagyon?
Amit az elõzõ írt, az az alsó szál feszességének a beállítására vonatkozik. Ha amikor berakod az alsó szálat, és elég hosszú cérnát hagy rajta, akkor is fel kell vennie a cérnát, ha szoros az alsó szál. Ha felveszi, de nem varr, akkor ez a hiba. Ha egyáltalán nem veszi fel, akkor elmehetett a szinkron a gépben. Valszeg az a láncos szíj kitágult. Ennek a cseréje, és a szinkron újbóli beállítása mûszerész dolga.

Hogyan kell a varrógépen beállítani a fércelő öltést?

Legjobb válasz: A fércelõ öltést háztartási varrógéppel nem lehet kivitelezni.Ipari géppel lehet ilyet csinálni.Csináld kézzel.

A fércelõ öltést háztartási varrógéppel nem lehet kivitelezni.Ipari géppel lehet ilyet csinálni.Csináld kézzel.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm a válaszokat! :)
Ha a felsõ szálat lazára veszed, akkor össze tudod normál varrógépen is húzni az anyagot.


A vatelinre simán rá lehet varrni varrógéppel, vagy két réteg anyag közé kell tenni? Nem megy tönkre a varrógép, ha közvetlenül a vatelinre gépelek?

Legjobb válasz: Ha nincs "borítása" a vatelinnek, hanem olyan, mint a vatta, akkor nem lehet géppel varrni. Nem is viszi a gép, és a vatelin beleragad a tûlemezbe.

Ha nincs "borítása" a vatelinnek, hanem olyan, mint a vatta, akkor nem lehet géppel varrni. Nem is viszi a gép, és a vatelin beleragad a tûlemezbe.

A varrógéptűknél mit jelentenek a jelölések? Honnan tudom, hogy a varrógépembe vagy az adott anyaghoz milyen tű kell?

Lapos combú, tompa hegyű, lándzsahegyű, 70-es, 80-as stb. Ezek mit jelentenek?

Legjobb válasz: Lapos combú és lándzsahegyû varrógéptût még nem hallottam. A 70-es stb. a tû vastagságát jelentik. Van normál varráshoz,sztreccs varráshoz,farmervarráshoz és bõrvarráshoz tû. A dobozán rajta van,hogy mire használhatod.

Lapos combú és lándzsahegyû varrógéptût még nem hallottam. A 70-es stb. a tû vastagságát jelentik. Van normál varráshoz, sztreccs varráshoz, farmervarráshoz és bõrvarráshoz tû. A dobozán rajta van, hogy mire használhatod.
A varrógéped dobozán, vagy ha nem akkor a használati utasításában kell hogy legyen lista a tûkrõl.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Neten rendelem a varrógépemet, gondoltam, rendelek hozzá plusz tûket is... :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Ezt a honlapot még nem ismertem :)

A varrógépemmel hímezni akarok. Az alsó szálat is kell használjam?

Köszönöm!

Legjobb válasz: hat also szal nelkul nem fog menni a dolog, persze hogy igen.... ha van specko himzoprogramod, akkor azzal, vagy hogy gondoltad?

hat also szal nelkul nem fog menni a dolog, persze hogy igen.... ha van specko himzoprogramod, akkor azzal, vagy hogy gondoltad?
szerintem te a gepi tüzesre gondolhatsz. amikor egyenes, sima varrassal varrod bele a mintat, ezt "kukacolas" cimszo alatt keresheted patchwork oldalakon. szerintem eloszor probald ki egy masik anyagon, aztan a falvedon, amit tüzni akarsz
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget!!
A kérdező hozzászólása: Specko az nincsen csak varrtam egy falvédõt a lányomnak gondoltam kidekorálom egy kicsit hímzõprogramot még nem használtam...Köszönöm a válaszod! Esetleg tudnál andi egy két tippet mire figyeljek oda?
Cikk-cakkot sûrûre állítva is lehet hímezni. A talp legyen kicsit laza, hogy lehessen mozgatni az anyagot.

Hogyan kell karbantartani a varrógépet? Pl. Olajozás de hol? és milyen időközönként?

Legjobb válasz: Eltávolitom kis ecsettel a szöszmöszöket.Az olajozástól én is tartok.

Eltávolitom kis ecsettel a szöszmöszöket.Az olajozástól én is tartok.
A legfontosabb: csak varrógépolajat használj, mert más olaj tönkre teheti a varrógépet! Ha hallod, hogy "zörög" a gép, akkor érdemes a kisebb tisztítás.Attól függ, hogy mennyit varrsz, ez lehet hetente vagy havonta is. Vedd ki az orsótartó részt, és vedd le a tûlemezt. Egy ecsettel tisztisd le róluk a ráragadt szöszöket. Esetleg használhatsz óvatosan egy fogpiszkálót is a nehezen hozzáférhetõ helyekre. Tégy egy-két csepp olajat az orsótartóhoz, mielõtt visszateszed a helyére. A gép elején, ahova a tût teszed, minden mozgó részhez tégy egy csepp olajat. A kereket kézzel mozgasd, így látod, hol kell olajozni. A tetején van néhány nyílás, a használati utasítás szerint oda is kell olaj. Mielõtt újra kezdesz varrni, egy anyagdarabon varrj néhány sort, hogy a felesleges olaj kijöjjön, és ne a ruha legyen olajos. Inkábbb sûrûbben olajozd, minthogy kiszáradjanak a mozgó részek. Az egész gépet elég évente egyszer-kétszer kitisztítani. Ehhez nem kell feltétlen szerelõ, ha nem vagy kétbalkezes. Vedd le a gép tetejét, tisztítsd ki a szöszöktõl a forgó-mozgó részeket, és tegyél mindenhova pár csepp olajat, majd tedd vissza a tetõt a gépre. Amire nagyon vigyázz: csak fémrészeket szabad olajozni, mûanyag részeket nem, mert azok az olajtól összetapadnak és használhatatlanok lesznek. Általában mûanyagból van minden gépen a különféle öltéstipusokhoz való váltó. De lehetnek más részek is mûanyagból. Ha valamit nem értesz, dél körül újra a neten leszek, és szívesen válaszolok.
A kérdező hozzászólása: köszönöm. melyik része az orsótartó :) ? alul amelyik rész az alsó szálat adja? még kezdõ vagyok, heti 1-2szer használom, de már varrtam egyszerû de csudaszép dolgokat.
Alól van az orsótartó, ami tartja azt bobinnak hivják felénk.Csak a fémrészeket olajozzuk, de néha kell is, nekm is van vagy 25 éve, most örököltem egy másikat, ami még régebbi.A régiek jók, nem müanyagból állnak.
A bobin az, amire az alsószálat tekered. Az orsótartó pedig az, ahova beteszed a bobint, amikor kezded a varrást.

Benzinkúton, egy benzinkutas honnan tudja az újabb Diesel autóknál, (amire már nem jellemző az a varrógép hang, hogy diesel üzemanyagot kell beletankolni? )

Vagy az oda van írva a tanksapka mellé valahova? (Benzinesnél gondolom általába 95-öset szoktak beletölteni, nem?)

Legjobb válasz: Na ezen filóztam, melyik a nagyobb, mert az egyik irányban akadály, de a másikban nem. :)

Na ezen filóztam, melyik a nagyobb, mert az egyik irányban akadály, de a másikban nem. :)
1. Semmilyen hangja sincsen, mert csak álló motorú autóba tankolunk!! 2. Kis szerencsével, nem tudsz másik pisztolyt beledugni, mert más a beöntõlyuk átmérõje.
Egy dieselt azért nehéz nem eltalálni.A másik, hogy az autómat én tankolom, illetve ahogy hallom, amikor a kutas nem biztos a dolgában, kérdez, vagy a tulaj mondja, hogy mibõl mennyit.
Kinyitod a tanksapka-ajtót és nagy valószínûséggel lesz ott egy hatalmas DIESEL felirat. Nem kell ehhez nagy ész, járó motor és még kérdés sem. Benzineseknél meg általában az UNLEADED FUEL ONLY van odaírva (ha van ilyen matrica egyáltalán)
"A dolog érdekessége pedig az, hogy pont fordítva kellene lenni..." Valóban, ma már úgy tûnik, hogy logikátlan a dolog. Viszont jó 30 éve, az ólmozott benzinek korában a benzin és a gázolaj is egyforma átmérõjû pisztolyból jött. Mindenki azt tankolt, ami kellett a jármûvébe. Aztán jöttek a katalizátoros autók és az ólommentes benzinek. Ezekhez találták ki a kisebb átmérõjû csonkot és töltõpisztolyt, hogy az ólmozott benzin pisztolyát még véletlenül se lehessen beleerõlködni, az ólom-tetraetil ugyanis villámgyorsan vágta haza a katalizátort. Aztán mivel ma már csak ólommentes benzint forgalmaznak mifelénk, minden benzintöltõ pisztoly csöve kis átmérõjû. Egyébként dízeleknél a tankajtóra belülrõl rá van írva, hogy "D" vagy "Diesel" (vagy bármi más nyelven van ott), a betöltõcsonk pedig szép nagy. A benzineseknél pedig ott szerepel az "Unleaded fuel only" vagy "Bleifrei" jelölés, esetleg az oktánszám, a csonk pedig kis átmérõjû, szûkítõs. Az a kutas, aki még ezek ellenére is képes eltéveszteni az üzemanyagot, valószínûleg alkalmatlan feladata ellátására. Fõleg akkor, ha valami rejtélyes ok miatt a gázolajos pisztolyt tuszkolja bele a benzines csonkba - bevallom, ilyet még élõben nem láttam, csak rémtörténetekben hallottam, de el sem tudom képzelni, hogy sikerülhet.
Én szoktam neki mondani, hogy , , ötezerért 95-öst'' vagy , , ötezerért gázolajt''. De a legjobb, ha én tankolok.
A benzines autó tanknyílásába nem megy bele a gázolajos pisztoly de fordítva már mûködik a dolog. A dolog érdekessége pedig az, hogy pont fordítva kellene lenni mert ha egy benzinesbe gázolajt tankolunk akkor legtöbbször elég leereszteni és nincs belõle probléma még akkor se ha így használtuk egy darabon(persze jót nem tesz neki) de ha egy dízelbe benzint tankolunk és így használjuk és nem vesszük észre akkor az autó fog figyelmeztetni de nem ingyen.(de itt se mindegy az autó kora) A kérdésre azért nem válaszoltam mert már megtették többen helyettem és mivel felmerült ez a mellétankolásos téma gondoltam megosztom veletek.
Mivel a legtöbb kúton benzinbõl és gázolajból is több árkategóriás változat van, mindig kérdez, hogy melyikbõl.
sajnos ez utóbbi link igaz lehet. a kutas ki van oktatva mindenre, de ha valamiben bizonytalan, akkor kérdez...vagy a gk.tulaját, vagy a kollegát. odafigyelnek, mert nagyot lehet bukni a kutas cégnek(is)

Miért töri a tűt a varrógépem és szakítja el a cérnát? Tudok rajta valamit saját magam állítani vagy szerelő kell?

Orosz ipari régebbi gép.

Legjobb válasz: Több oka lehet: A nyomótalp elferdült, nem jól van a gépben. A tû vastagsága nem az anyagnak megfelelõ Görbe vagy rossz minõségû a tû A tû nincs az ütközésig betéve A tûrögzítõ és a tûlemez csavarjai nincsnek rendesen meghúzva

Több oka lehet: A nyomótalp elferdült, nem jól van a gépben. A tû vastagsága nem az anyagnak megfelelõ Görbe vagy rossz minõségû a tû A tû nincs az ütközésig betéve A tûrögzítõ és a tûlemez csavarjai nincsnek rendesen meghúzva
A mienk is ezt csinalta mert tul nagy volt benne a tu.Bocs az ekezetekert!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm , megnézem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!