Találatok a következő kifejezésre: A vajúdáskor fájások alatt már (3 db)

A vajúdáskor a fájások alatt már jön véres folyás és az mennyi?

Csak azért kérdem mert ott a kórházban már nem bugyiban van a kismama, és akkor az hova folyik..? Lehet odatenni valami betétet, vagy fölösleges? Bocs a hülye kérdésért, de nem szültem még és kicsit félek is ett?l az egész kiszolgáltatottságtól ami ott a kórházba lesz. 33hetes kismami

Legjobb válasz: Szia! Álltalában már akkor nem kelhetsz fel.Igen folyik,ha felkelsz akkor adnak valamit,hogy ne csurgasd szét.Amúgy akkor,ez fog legkevésbé aggasztani.Ezen kár aggódni.

Szia! Álltalában már akkor nem kelhetsz fel.Igen folyik, ha felkelsz akkor adnak valamit, hogy ne csurgasd szét.Amúgy akkor, ez fog legkevésbé aggasztani.Ezen kár aggódni.

A CTG vizsgálat során, már a vajúdás alatt mekkora erősségű egy-egy igazi fájás?

Ma voltam CTG-n, 40+1 hetes vagyok, még soha ilyen er?sség? fájást nem mutatott a gép, 77-es, ill. 8 perc múlva 82-es volt. Ebb?l mégsem éreztem semmit.

Legjobb válasz: Nekem a vajúdás alatt a gép 100nál folyamatos vonalat húzott,120 körül mutatott a gép. Ez a 80 körüli érték már elég szép fájás,nekem is kb ilyen értékkel indult,amikor elfolyt a magzatvizem és a kórházban rátettek a gépre!Sztem lassan születik a babud.:) Könnyû szülést kívánok:)

Elõzõ vok, van, aki 50-nél is ordít... Nem egyforma a fájdalomküszöbünk.
Nekem a vajúdás alatt a gép 100nál folyamatos vonalat húzott, 120 körül mutatott a gép. Ez a 80 körüli érték már elég szép fájás, nekem is kb ilyen értékkel indult, amikor elfolyt a magzatvizem és a kórházban rátettek a gépre!Sztem lassan születik a babud.:) Könnyû szülést kívánok:)
Én 5 perces fájásokkal mentem be a kórházba és akkor 60-62-es fájásaim voltak, majd 1 óra múlva 80 körül és amikor burkot repesztettek rögtön felugrott 130-140-re és mondhatom hogy ha elértem volna a plafont biztos lekapartam volna a vakolatot :) ) 3 és fél óra alatt meglett a (elsõ) baba gátvédelemmel. Szerintem ez egyén függõ, pl. nekem semmi görcsöm nem szokott lenni menstruációkor és talán ezért fájt a szülési görcs ennyire... nem voltam hozzászokva.
Ha kibírod reggelig.
80-as , már jó kis fájás, de tényleg nem mindenki érzi. Én sem éreztem fájdalmat, csak az ütemes méhösszehúzódást, pedig 100 körül mozgott a gép, majd amikor már eltelt néhány óra, akkor már érezhetõ volt maga a fájdalom is. Azt mondta a szülésznõ, hogy ilyen fájást ritka aki nem érez, de ahogy fárad a méh, érezni fogod. A "pokol" meg akkor szbadul el, ha megreped ( vagy megrepesztik ) a burok. De szerintem sem biztos, hogy kibírod reggelig......
Én csak ámulni tudok eezeken a sok vizsgalatokon, foleg a terhesség végefele ( 38- 41héten), én meg soha életemben nme voltam ilyen CTG vizsgalaton pedig már van egy lányom is, és most varom a következõ babámat. Szerintem kicsit túlzás, hogy egyesek a terhesseg végefele minden második nap vizsgálatokra mennek...szerintem a babák tudjak mikor kell jojjenek, és nem kell ilyen nagy hûhót csapni belõle... Vagy lehet erre mifelénk nem figyelnek eléggé ránk?
Erdekes ez a fájásokkal...Mikor a gép nekem 70-re ugrott, nem is éreztem semmit. Es mikor azt hittem, végem van, a gép nem mutatott semmit, végul megcsászároztak mert már nem volt ido várni, pedig nekem már nagyon fájt. Tenyleg nagyon fugg attol, kinek milyen a fájdalomkuszobe, illetve hogy lelkileg épp hogyan viseli.
Amikor szuletett a kislanyom akkor a korhazban neztek a szivhangot...nem tom milyen gep az:P de ennyi...azt is csak egyszer szules elott...
A CTG olyan mint az NST. Azon se voltál sose? Mert azon biza igen elcsodálkoznék....
Ezt már lehetne:-) Hallottunk már vajúdó anyukákról, akik nem tudták, hogy vajúdnak.-) És hazaengedtek? A tolófájások 100 körül mozognak:-)
A kérdező hozzászólása: Hazaengedtek, de holnap reggel 7kor jelentkeznem kell felvételre.
szerintem az a gép egy nagy rakás... Én már 13 órája vajúdtam, mikor rákötöttek a gépre.Majd belehaltam a fájásba és a gép 5-12-ig mutatott(!), aztán egyszercsak felkúszott 90-esre, na, azt meg nem is éreztem... De mint kiderült nem is az értékeket nézték rajta, csak azt, hogy legyen egy egyenletes görbe, ami megmutatja, hogy rendszerezõdtek-e a fájásaim.

Anyukák akik már szültetek, elfelejtettétek milyenek voltak a fájások a vajúdás alatt, vagy emlékeztek rá?

Én kétszer szültem fájdalomcsillapítás nélkül, oxyval, egyszer majdnam 4 éve, egyszer pedig 8 hónapja, de teljesen törl?dött a fájdalom. Nektek is?

Legjobb válasz: A fájdalomérzése igen.

A fájdalomérzése igen.
Érezni nem érzem, de emlékszem, elsõ szülésemnél volt gátmetszés, az olló csattanásának hangját is hallom. Brr. Beleborzongok. És emlékszem a vajúdásokra is. Harmadik szülésem volt a legrövidebb, de cserébe talán a legerõsebb fájásokkal. Emlékszem az utolsó nyomásra kitolásnál, úgy éreztem, muszáj kinyomni, mert több nyomásra nem lesz erõm, és bár a szülésznõ mondta, hogy pihenjek egy kicsit, én csak ráhúztam, azzal kint is volt az óriásbébi. :o)
Emlékszem mindkettõre, az elsõ 4 éve, a második 10 hónapja volt. Minden pillanatra emlékszem, arra is, hogy mennyire fájt. Nem fogom és nem is akarom elfelejteni.
tudni tudom, hogy azt hittem ott halok meg és hogy 2x is mondtam hogy már nem birom tovább, de magára a fájdalomérzésre nem emlékszem, arra viszont tisztán hogy kicsusszant a kisfiam, soha nem felejtem el, csodálatos és hihetetlen volt :)
Minden egyes percre emlékszem.A toló fájásokra amikor már császárért könyörögtem és sírtam a fájdalomtól.Arra is emlékszem amikor megkaptam az érzéstelenítõt és végre megszûnt minden fájdalom és nem sokkal késõbb felsírt a fiam.Majd a következõ fájdalomra amikor császár után elõször kellett felállni.Már 1 éve volt de minden egyes pillanatára emlékszem.Egy ideig emiatt biztos voltam benne hogy nem 2. baba, de már tervezzük :) Minden fájdalmat megér egy gyerek :D
igen emlékszem arra az átható fájdalomra...azt hittem belehalok :DDDDDD
3 kicsim van, és igen emlékszem rá hogy mekkora volt a fájdalom, pontosan emlékszem milyen borzalmas volt ez a számomra uralhatatlan hullámszerû fájdalom, gondolkodni nem tudtam, magamról nem tudtam kiestek percek stb. pedig nem is volt hosszú szülésem egyik se sõt (7, 2 és 5 óra) . épp ezért igyekszem egyáltalán nem gondolni rá :) Megszülettek, örülök nekik és kész, a szülésre meg nem gondolok:) )
Én kétszer szültem, emlékszem rá:) És soha nem fogom elfelejteni, de nem is akarom:) És akár minden évben átélném, ha tehetném:D A harmadik májusban fog születni, már nagyon várom:) )) 18hkm.
Én csak arra emlékszem , hogy iszonyatosan fájt és azt hittem ott halok meg, ezáltal bennem maradt, hogy soha többet nem szeretném átélni.
Én csak arra emlékszem, hogy a vajúdás alatt azt mondtam a férjemnek, hogy én ezt mégegyszer nem csinálom végig. Oxyt kaptam, egybõl 2 perces fájásokkal indítottam, nagyon rossz volt. A szülés maga pedig egyáltalán nem volt fájdalmas, és én már ott elfelejtettem az egészet, mikor a kisfiam kibújt. Azon csodálkoztam, hogy csak ennyi volt? Érdekes a nõi természet...
Azt tudom, hogy fájt, de hogy milyen volt a fájdalom azt már a szülõszobán elfelejtettem. :)
Én valahogy úgy vagyok vele, mint a 14-es válaszoló. 2 hónapja szültem, de egyáltalán nem emlékszem, csak a gondolataimra, pl., hogy fél óránként jöttek kézzel tágítani, és már mikor megláttam a szülésznõt, elsírtam volna magam. De a fájdalomra egyáltalán nem emlékszem, de én már órákkal a szülés után sem emlékeztem szerencsére.De csak most jutottam el odáig, hogy azt mondom, hogy nagyon szeretném még átélni a szülést. =) Pedig én is érzéstelenítés nélkül, a végén egy kis oxival szültem :)
3 éve szültem, minden hónapban újraélem.
Miután megszültem (hüvelyi úton, fájdalomcsillapító nélkül, oxitocinnal), az 1. gondolatom az volt, hogy soha többé nem szülök. 2 nap múlva már azt mondtam, hagy talán majd 1x, de mindenképp kérek érzéstelenítõt. 1-2 hét múlva már úgy nyilatkoztam, hogy nem olyan vészes, ki lehet bírni. Most 3 hónap után már nem is emlékszem a fájdalomra, és azt mondom, hogy inkább a szülés, mint az elsõ 6 hét-2 hónap.
3x szültem(fájdalomcsillapítás nélkül), legutóbb 10 hete, és abszolút törlõdött.
én nem felejtettem el, de azóta már kárpótolt a kicsi fiam bõven :) amíg nem tudod mit kapsz cserébe, nagyon szörnyû, én közvetlenül utána azt mondtam, soha többet. Most mégis szívesen bevállalnám újra az egészet cserébe azért hogy a kisfiam ne legyen hasfájós és ne szenvedjen, de sajnos ilyen csere nem lehetséges :(
érdekes, hogy 2 fájás között úgy éreztem mint ha törölték volna. így 3 év távlatából fel-fel tudom idézni ahogy ülök, jön a fájás, a fájdalomtól ahogy egyszerre bele nyilall a derekamba és a hasamba majd sugározza szét az egész testembe, fel kell állnom, de annyira fáj, hogy le kell ülnöm :D de persze emlékeimben már jóval kibírhatóbb mint amit akkor éreztem :D furcsa volt egyébként mikor már összeértek a fájások, nem éreztem, hogy fáj, csak feküdtem és úgy éreztem mint ha kiszálltam volna a testembõl, lehet félholt voltam akkor :D érdekes tényleg, hogy geyre szebb emlék :) )) és 4-5 percenként
A kérdező hozzászólása: Igen, az érzése.:-)
2 hete szültem, és igen, emlékszem milyen volt, szerintem nem is fogom elfelejteni :) Bár nekem nem is a fájások voltak a legnagyobb problémám, hanem az álmosság és a hányinger, hánytam is, mert annyira fájt. A tolófájás az már nem volt vészes. Összességében nem volt olyan szörnyû, csak sok ideig tartott, 11óra alatt lett meg, mindenféle fájdalomcsillapitás nélkül, 2 oxyval.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!