Találatok a következő kifejezésre: A vajúdáskor fájások alatt (6 db)

Vajúdás közben a fájások alatt mit kell csinálni?

Úgy értem, hogy ha jön egy fájás, akkor próbáljak úgy helyezkedni, hogy a legkevésbé fájjon, vagy ne tegyek ellene semmit? Ilyenkor hogyan kell lélegezni? És amikor éppen két fájás közt vagyok, akkor mit kell csinálni?

Legjobb válasz: kétszer szültem már, és én a következõket javaslom. Iszonyatosan fognak fájni a fájások,de próbálja meg ne bepánikolni alatta...vagyis maradj teljesen magadnál. Gondolj a babára, és segíts neki a levegõvétellel. Mondani fogják...pici szapora huhogásféleség... Én úgy csináltam h oldalra fordultam néztem az nst-n a fájásjelzõt, és figyeltem a pici szívhangjának számát...nagyon koncentráltam, h minél hamarabb végelegyen és a lehetõ legjobb maradjon a légzésszáma. Szal neki segítettem ezzel. Nekem bejött. Gyors,ám ugyanakkor nagyon intenzíbv szülésem volt. 1 babám: kislány 3 óra vajúdás, fél óra kitolás:2500g 47cm 2.babám kisfiú1óra vajúdás, 10 perc kitolás:3100g és 50 cm

kétszer szültem már, és én a következõket javaslom. Iszonyatosan fognak fájni a fájások, de próbálja meg ne bepánikolni alatta...vagyis maradj teljesen magadnál. Gondolj a babára, és segíts neki a levegõvétellel. Mondani fogják...pici szapora huhogásféleség... Én úgy csináltam h oldalra fordultam néztem az nst-n a fájásjelzõt, és figyeltem a pici szívhangjának számát...nagyon koncentráltam, h minél hamarabb végelegyen és a lehetõ legjobb maradjon a légzésszáma. Szal neki segítettem ezzel. Nekem bejött. Gyors, ám ugyanakkor nagyon intenzíbv szülésem volt. 1 babám: kislány 3 óra vajúdás, fél óra kitolás:2500g 47cm 2.babám kisfiú1óra vajúdás, 10 perc kitolás:3100g és 50 cm
azt a test helyzetet válaszd, ahogy a legjobban fáj. Mert igy a leghatékonyabb a fájás, igy tágulsz a leggyorsabban. Intenzív lesz de legalább gyorsítja a folyamatokat. Engedd el magad, hagyd hogy dolgozzon a fájás, ne szorítsd össze magad, hanem próbálj meg lazulni, tágulni. Két fájás között pihenj, engedd el mindened, agyilag, testileg, aztán a következõ fájásnál koncentrálj megint.
Nagyon jó a kérdésed, mert ez a szülés elsõ legfontosabb része. A második a kitolás lesz. Ha elég okos vagy és nem olyan butus mint én az elsõ szülésemnél, akkor fájások alatt mélyen belélegzel és lassan fújod ki a levegõt, ha lehet inkább állsz, guggolsz, az ágy mellé állsz, és úgy dõlsz rá. A guggolás a leginkább célra vezetõbb. A fájások ellen kizárólag tilos küzdeni. Minél inkább elengeded a fájás alatt az izmaidat ott lent, annál hamarabb tágulsz ki. Fájások között foglald el magad, vond el a figyelmedet, beszélgess, pihenj.
Én számoltam közben, mert kb 30 másodpercig tartott minden fájás.
de jó neked kedves elsõ én majdnem 20 órát vajúdtam a kislányomal, 12-öt ithol 8-at a korházban én ugy csináltam h ithol járkáltam vagy az ágy szélén ültem mert ha feküdtem akkor jobban fájt amintmár mondta az elsö is nem kell bepánikolni mert akkor roszab a korházban pedig ügy csináltam ahogyan mondták és megtudtam magam türtöztetni és egyszersem orditotam mint mások ot meletem pedig iszonyatosan fájt ja és lélegez mert ha visza tartod a lélegzeted akkor jobban fog fájni 3200 gr-al és 50 centivel születet
nekem senki sem mpondta, mit hogy kell csinálni, azt tettem, ami a legkényelmesebb volt. Ha jöttek a fájások, akkor számoltam, míg el nem múltak. Jólesett, ahogy vettem a levegõt, de már nem emlékszem, hogy vettem. És csak ülni bírtam az ágyon, ha feküdtem, akkor nagyon fájt.Két fájás között mértem az idõt és magamat fotózgattam a telefonommal :)
A levegõvétel tényleg nagyon fontos, mert így jut megfelelõ oxigénhez a babád!Nekem így mondza a szülésznõ:orron át beszívod legalább 5 másodpercig benttartod és lassan kifújod szájon át.Elõször elég nehéz mert a fájások teljesen elterelik a figyelmét az embernek, és még közben tényleg az a jó ha el is tudsz lazulni.Tehát elég összetett a dolog, de nem lehetetlen. Sok sikert!
Hát kedves 19.40-es ez nagyon durva ahogy bántak veled.Jézusom szegénykém mit élhettél át! De remélem minden rendben lett veletek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek! Kedves 19:40-es válaszoló! Sajnálom, hogy ilyen rossz élmény volt a szülésed! Legközelebb talán minden másképp lesz! Én az uzsokiban fogok szülni, ott van lehetõség a pozíció megválasztására, persze csak akkor, ha valami miattnem szükséges, hogy folyamatosan CTG-re kössék a kismamát.

A CTG vizsgálat során, már a vajúdás alatt mekkora erősségű egy-egy igazi fájás?

Ma voltam CTG-n, 40+1 hetes vagyok, még soha ilyen er?sség? fájást nem mutatott a gép, 77-es, ill. 8 perc múlva 82-es volt. Ebb?l mégsem éreztem semmit.

Legjobb válasz: Nekem a vajúdás alatt a gép 100nál folyamatos vonalat húzott,120 körül mutatott a gép. Ez a 80 körüli érték már elég szép fájás,nekem is kb ilyen értékkel indult,amikor elfolyt a magzatvizem és a kórházban rátettek a gépre!Sztem lassan születik a babud.:) Könnyû szülést kívánok:)

Elõzõ vok, van, aki 50-nél is ordít... Nem egyforma a fájdalomküszöbünk.
Nekem a vajúdás alatt a gép 100nál folyamatos vonalat húzott, 120 körül mutatott a gép. Ez a 80 körüli érték már elég szép fájás, nekem is kb ilyen értékkel indult, amikor elfolyt a magzatvizem és a kórházban rátettek a gépre!Sztem lassan születik a babud.:) Könnyû szülést kívánok:)
Én 5 perces fájásokkal mentem be a kórházba és akkor 60-62-es fájásaim voltak, majd 1 óra múlva 80 körül és amikor burkot repesztettek rögtön felugrott 130-140-re és mondhatom hogy ha elértem volna a plafont biztos lekapartam volna a vakolatot :) ) 3 és fél óra alatt meglett a (elsõ) baba gátvédelemmel. Szerintem ez egyén függõ, pl. nekem semmi görcsöm nem szokott lenni menstruációkor és talán ezért fájt a szülési görcs ennyire... nem voltam hozzászokva.
Ha kibírod reggelig.
80-as , már jó kis fájás, de tényleg nem mindenki érzi. Én sem éreztem fájdalmat, csak az ütemes méhösszehúzódást, pedig 100 körül mozgott a gép, majd amikor már eltelt néhány óra, akkor már érezhetõ volt maga a fájdalom is. Azt mondta a szülésznõ, hogy ilyen fájást ritka aki nem érez, de ahogy fárad a méh, érezni fogod. A "pokol" meg akkor szbadul el, ha megreped ( vagy megrepesztik ) a burok. De szerintem sem biztos, hogy kibírod reggelig......
Én csak ámulni tudok eezeken a sok vizsgalatokon, foleg a terhesség végefele ( 38- 41héten), én meg soha életemben nme voltam ilyen CTG vizsgalaton pedig már van egy lányom is, és most varom a következõ babámat. Szerintem kicsit túlzás, hogy egyesek a terhesseg végefele minden második nap vizsgálatokra mennek...szerintem a babák tudjak mikor kell jojjenek, és nem kell ilyen nagy hûhót csapni belõle... Vagy lehet erre mifelénk nem figyelnek eléggé ránk?
Erdekes ez a fájásokkal...Mikor a gép nekem 70-re ugrott, nem is éreztem semmit. Es mikor azt hittem, végem van, a gép nem mutatott semmit, végul megcsászároztak mert már nem volt ido várni, pedig nekem már nagyon fájt. Tenyleg nagyon fugg attol, kinek milyen a fájdalomkuszobe, illetve hogy lelkileg épp hogyan viseli.
Amikor szuletett a kislanyom akkor a korhazban neztek a szivhangot...nem tom milyen gep az:P de ennyi...azt is csak egyszer szules elott...
A CTG olyan mint az NST. Azon se voltál sose? Mert azon biza igen elcsodálkoznék....
Ezt már lehetne:-) Hallottunk már vajúdó anyukákról, akik nem tudták, hogy vajúdnak.-) És hazaengedtek? A tolófájások 100 körül mozognak:-)
A kérdező hozzászólása: Hazaengedtek, de holnap reggel 7kor jelentkeznem kell felvételre.
szerintem az a gép egy nagy rakás... Én már 13 órája vajúdtam, mikor rákötöttek a gépre.Majd belehaltam a fájásba és a gép 5-12-ig mutatott(!), aztán egyszercsak felkúszott 90-esre, na, azt meg nem is éreztem... De mint kiderült nem is az értékeket nézték rajta, csak azt, hogy legyen egy egyenletes görbe, ami megmutatja, hogy rendszerezõdtek-e a fájásaim.

A vajúdáskor a fájások alatt már jön véres folyás és az mennyi?

Csak azért kérdem mert ott a kórházban már nem bugyiban van a kismama, és akkor az hova folyik..? Lehet odatenni valami betétet, vagy fölösleges? Bocs a hülye kérdésért, de nem szültem még és kicsit félek is ett?l az egész kiszolgáltatottságtól ami ott a kórházba lesz. 33hetes kismami

Legjobb válasz: Szia! Álltalában már akkor nem kelhetsz fel.Igen folyik,ha felkelsz akkor adnak valamit,hogy ne csurgasd szét.Amúgy akkor,ez fog legkevésbé aggasztani.Ezen kár aggódni.

Szia! Álltalában már akkor nem kelhetsz fel.Igen folyik, ha felkelsz akkor adnak valamit, hogy ne csurgasd szét.Amúgy akkor, ez fog legkevésbé aggasztani.Ezen kár aggódni.

Anyukák akik már szültetek, elfelejtettétek milyenek voltak a fájások a vajúdás alatt, vagy emlékeztek rá?

Én kétszer szültem fájdalomcsillapítás nélkül, oxyval, egyszer majdnam 4 éve, egyszer pedig 8 hónapja, de teljesen törl?dött a fájdalom. Nektek is?

Legjobb válasz: A fájdalomérzése igen.

A fájdalomérzése igen.
Érezni nem érzem, de emlékszem, elsõ szülésemnél volt gátmetszés, az olló csattanásának hangját is hallom. Brr. Beleborzongok. És emlékszem a vajúdásokra is. Harmadik szülésem volt a legrövidebb, de cserébe talán a legerõsebb fájásokkal. Emlékszem az utolsó nyomásra kitolásnál, úgy éreztem, muszáj kinyomni, mert több nyomásra nem lesz erõm, és bár a szülésznõ mondta, hogy pihenjek egy kicsit, én csak ráhúztam, azzal kint is volt az óriásbébi. :o)
Emlékszem mindkettõre, az elsõ 4 éve, a második 10 hónapja volt. Minden pillanatra emlékszem, arra is, hogy mennyire fájt. Nem fogom és nem is akarom elfelejteni.
tudni tudom, hogy azt hittem ott halok meg és hogy 2x is mondtam hogy már nem birom tovább, de magára a fájdalomérzésre nem emlékszem, arra viszont tisztán hogy kicsusszant a kisfiam, soha nem felejtem el, csodálatos és hihetetlen volt :)
Minden egyes percre emlékszem.A toló fájásokra amikor már császárért könyörögtem és sírtam a fájdalomtól.Arra is emlékszem amikor megkaptam az érzéstelenítõt és végre megszûnt minden fájdalom és nem sokkal késõbb felsírt a fiam.Majd a következõ fájdalomra amikor császár után elõször kellett felállni.Már 1 éve volt de minden egyes pillanatára emlékszem.Egy ideig emiatt biztos voltam benne hogy nem 2. baba, de már tervezzük :) Minden fájdalmat megér egy gyerek :D
igen emlékszem arra az átható fájdalomra...azt hittem belehalok :DDDDDD
3 kicsim van, és igen emlékszem rá hogy mekkora volt a fájdalom, pontosan emlékszem milyen borzalmas volt ez a számomra uralhatatlan hullámszerû fájdalom, gondolkodni nem tudtam, magamról nem tudtam kiestek percek stb. pedig nem is volt hosszú szülésem egyik se sõt (7, 2 és 5 óra) . épp ezért igyekszem egyáltalán nem gondolni rá :) Megszülettek, örülök nekik és kész, a szülésre meg nem gondolok:) )
Én kétszer szültem, emlékszem rá:) És soha nem fogom elfelejteni, de nem is akarom:) És akár minden évben átélném, ha tehetném:D A harmadik májusban fog születni, már nagyon várom:) )) 18hkm.
Én csak arra emlékszem , hogy iszonyatosan fájt és azt hittem ott halok meg, ezáltal bennem maradt, hogy soha többet nem szeretném átélni.
Én csak arra emlékszem, hogy a vajúdás alatt azt mondtam a férjemnek, hogy én ezt mégegyszer nem csinálom végig. Oxyt kaptam, egybõl 2 perces fájásokkal indítottam, nagyon rossz volt. A szülés maga pedig egyáltalán nem volt fájdalmas, és én már ott elfelejtettem az egészet, mikor a kisfiam kibújt. Azon csodálkoztam, hogy csak ennyi volt? Érdekes a nõi természet...
Azt tudom, hogy fájt, de hogy milyen volt a fájdalom azt már a szülõszobán elfelejtettem. :)
Én valahogy úgy vagyok vele, mint a 14-es válaszoló. 2 hónapja szültem, de egyáltalán nem emlékszem, csak a gondolataimra, pl., hogy fél óránként jöttek kézzel tágítani, és már mikor megláttam a szülésznõt, elsírtam volna magam. De a fájdalomra egyáltalán nem emlékszem, de én már órákkal a szülés után sem emlékeztem szerencsére.De csak most jutottam el odáig, hogy azt mondom, hogy nagyon szeretném még átélni a szülést. =) Pedig én is érzéstelenítés nélkül, a végén egy kis oxival szültem :)
3 éve szültem, minden hónapban újraélem.
Miután megszültem (hüvelyi úton, fájdalomcsillapító nélkül, oxitocinnal), az 1. gondolatom az volt, hogy soha többé nem szülök. 2 nap múlva már azt mondtam, hagy talán majd 1x, de mindenképp kérek érzéstelenítõt. 1-2 hét múlva már úgy nyilatkoztam, hogy nem olyan vészes, ki lehet bírni. Most 3 hónap után már nem is emlékszem a fájdalomra, és azt mondom, hogy inkább a szülés, mint az elsõ 6 hét-2 hónap.
3x szültem(fájdalomcsillapítás nélkül), legutóbb 10 hete, és abszolút törlõdött.
én nem felejtettem el, de azóta már kárpótolt a kicsi fiam bõven :) amíg nem tudod mit kapsz cserébe, nagyon szörnyû, én közvetlenül utána azt mondtam, soha többet. Most mégis szívesen bevállalnám újra az egészet cserébe azért hogy a kisfiam ne legyen hasfájós és ne szenvedjen, de sajnos ilyen csere nem lehetséges :(
érdekes, hogy 2 fájás között úgy éreztem mint ha törölték volna. így 3 év távlatából fel-fel tudom idézni ahogy ülök, jön a fájás, a fájdalomtól ahogy egyszerre bele nyilall a derekamba és a hasamba majd sugározza szét az egész testembe, fel kell állnom, de annyira fáj, hogy le kell ülnöm :D de persze emlékeimben már jóval kibírhatóbb mint amit akkor éreztem :D furcsa volt egyébként mikor már összeértek a fájások, nem éreztem, hogy fáj, csak feküdtem és úgy éreztem mint ha kiszálltam volna a testembõl, lehet félholt voltam akkor :D érdekes tényleg, hogy geyre szebb emlék :) )) és 4-5 percenként
A kérdező hozzászólása: Igen, az érzése.:-)
2 hete szültem, és igen, emlékszem milyen volt, szerintem nem is fogom elfelejteni :) Bár nekem nem is a fájások voltak a legnagyobb problémám, hanem az álmosság és a hányinger, hánytam is, mert annyira fájt. A tolófájás az már nem volt vészes. Összességében nem volt olyan szörnyû, csak sok ideig tartott, 11óra alatt lett meg, mindenféle fájdalomcsillapitás nélkül, 2 oxyval.

Amikor beindulnak a fájások, illetve a vajúdás alatt mennyit mozog a baba?

Legjobb válasz: Szia! Nekem ugyanugy mozgott, mint elotte, csak a legvegen lassult le. A korhazban, mikor ramtettek a szivhang figyelot is ficankolt, alig talaltuk meg. :)

Szia! Nekem ugyanugy mozgott, mint elotte, csak a legvegen lassult le. A korhazban, mikor ramtettek a szivhang figyelot is ficankolt, alig talaltuk meg. :)
Nekem egyáltalán nem mozgott, végig aludt. Az NST sem mutatott semmi mozgást, a szülésznõ rázogatta a hasamat, de nem akart felébredni.
Szia Nekem mozgott SÕT képzeld csuklott is! :) A legvégén már nem éreztem, akkor jöttek a tolók. 7 hetes kislány anyucija
Szia!Én is csak a tolónál nem éreztem már.

Vajúdás alatt amikor nekem fájásom van a baba mit érez? Neki is fáj valami? Mozog olyankor?

Legjobb válasz: Az áprilisi Anyák lapja magazinba van egy nagyon tuti jó érdekes cikk a vajudás alatt történtekrõl ír h mikor mit érez a baba és mi megy végbe az anyai és magzati szervezetbe. Több érdekes téma is van ebbe a számba sztem most érdemes megvenni!

Az áprilisi Anyák lapja magazinba van egy nagyon tuti jó érdekes cikk a vajudás alatt történtekrõl ír h mikor mit érez a baba és mi megy végbe az anyai és magzati szervezetbe. Több érdekes téma is van ebbe a számba sztem most érdemes megvenni!
Mivel a méh összehúzódik, szerintem õ csak nyomást érez, de nem fáj ez neki. Nálam az elsõ kettõ tök passzív volt végig, a harmadik pedig végig ficánkolta a vajúdást, mondtam is neki, hogy nem lesz ereje kibújni :) Aztán kiröpült a drágám :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!