Találatok a következő kifejezésre: A vajúdás hosszabb (8 db)

Jó beindítani otthon a szülést, vagyis elősegíteni? Attól nem lesz hosszabb a vajúdás, vagy nehezebb a szülés?

Legjobb válasz: Ha már túlhordásról van szó, nem árt se a babának, se a mamának, ha pár házi praktikát bevetsz, hátha attól megindul a szülés. Mégis jobb, mintha kórházban indítanák, bár igazából az sem fáj, de mégsem kell az egész vajúdást ott tölteni. A szülés ettõl nem lesz se fájdalmasabb, se hosszabb. Ez már úgyis eldõlt a te szervezetedben, hogy milyen lesz a szülésed.

Ha már túlhordásról van szó, nem árt se a babának, se a mamának, ha pár házi praktikát bevetsz, hátha attól megindul a szülés. Mégis jobb, mintha kórházban indítanák, bár igazából az sem fáj, de mégsem kell az egész vajúdást ott tölteni. A szülés ettõl nem lesz se fájdalmasabb, se hosszabb. Ez már úgyis eldõlt a te szervezetedben, hogy milyen lesz a szülésed.
Szex!! Az ondo tartalmaz olyan kemiai anyagot , ami segit elinditani a szulest, ha erett a mehszaj.
Nem kell azt indítani, beindul az magától is...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. A szex nem veszélyes ha már valamennyire is nyitott a méhszáj?
Szerintem az a természetes ha a baba dönti el mikor akar megszületni. Ha túlhordásról van szó akkor meg a doki úgy is tudja mikor kell beindítani a szülést. Szex: Elvileg mondják hogy beinditja a szülést, de mi van ha mégsem? és nyitva vagy , kaphatsz valami fertõtést is ami bejut a magzatvízbe és a hugyhójagról nem is beszélve. Ha annyira akarod hogy megszülessen igyál málnalevél teát inkább azzal tuti nem okozol bajt és még a szülést is elõsegíti.

Ha úgy indul be a szülés, hogy elfolyik a magzatvíz (és utána jönne a fájások), akkor hosszabb a vajúdás, mintha fájásokkal indul?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Ez érdekes sokat gondolkozom rajta én is, mert egyrészt elvileg ha burkot repesztenek a vajúdás során attól a folyamat meggyorsulását várják. Másrészt nekem ahány ismerõsömnek így indult a szülés mindnek órákat kellett várnia még mire fájásai lettek volt akinek nem is jelentkeztek fájások, csak oxitocin bekötése után. Nekem 3 gyerekem van ebbõl 2 indult fájásokkal, a harmadiknál elment a magzatvíz de onnantól 2 óra múlva meglett tehát nekem pont hogy felgyorsította az egészet. Nehéz ezt megmondani elõre.

Ez érdekes sokat gondolkozom rajta én is, mert egyrészt elvileg ha burkot repesztenek a vajúdás során attól a folyamat meggyorsulását várják. Másrészt nekem ahány ismerõsömnek így indult a szülés mindnek órákat kellett várnia még mire fájásai lettek volt akinek nem is jelentkeztek fájások, csak oxitocin bekötése után. Nekem 3 gyerekem van ebbõl 2 indult fájásokkal, a harmadiknál elment a magzatvíz de onnantól 2 óra múlva meglett tehát nekem pont hogy felgyorsította az egészet. Nehéz ezt megmondani elõre.
Én éjfélkor egy erõs fájásra ébredtem, a 2.-nál elkezdett bugyogni a magzatvíz, rögtön 3-5 perces fájások jöttek (elõtte való nap azért éreztem gyenge fájásokat, de azt hittem ezek csak erõsebb keményedések), hajnali 5.10-kor a kezemben volt a baba. A dokira úgy kellett rácsörögni, hogy hol van már, de épp odaért a kitolásra. :) Elsõ baba, azt mondják, ez nagyon jó idõnek számít elsõre.
Nekem frissek az élményeim :) Fél 11-kor elfolyt a magzatvizem 11-kor bent voltunk a kórházba. Fájásaim elõszõr nem voltak utána 1 órára kezdõdtek emészt elég gyengén. Fél 5-kor kaptam oxitocint hogy erõsebbek legyenek mert a baba feje nagyon fent volt még. Az oxitocintól olyan fájásaim lettek hogy látni nem láttam. 11:46-kor született meg a kisfiam 37+1 naposan 5 napja :)
Nekem éjjel 3/4 3-kor folyt el a magzatvíz. Fájásokat 1/2 7 körül kezdtem érezni. A baba 1/4 6.-kor született. Nagyon durva szülés volt, egy rakás oxyt kaptam, h táguljak. :( A doki azt mondta, h az az oka, h elõbb a magzatvíz folyt le.
Nekem fél 6-kor folyt el a víz (bár elég kevés), a fájások pedig fél 8 körül kezdõdtek (maguktól, nem kaptam oxit, és egybõl 3-4 percenként jöttek). Fél 11-kor pedig megszületett a babám. Az elsõ igazi fájástól számítva 3 óra alatt meglett.
Nekem negyed 1-kor folyt el a magzatvíz, kb 2-kor jöttek a fájások és fél 6-kor született meg a kisfiam. A fájásoktól csak 3 és fél óra.
Nekem az elsonel egy ora fajas utan folyt el a magzatviz, 7orara lett meg a baba. Amikor fajasokkal indult, akkor mentem be amikor 5percesek voltak, 2orara lett meg a baba, burokrepesztesre fel orara ra. Otta azt mondtak ha burkotrepesztenek, akkor fel-1ora es baba kint van.
Nekem elsö lányomnál volt pár fájás amik igen erösek voltak majd elfolyt a magzatvíz. (épp a korházban voltunk) majd 4 órával késöbb meglett a lányom. másodiknál éjszaka eldurrantam úgy hogy elötte egy fájásom sem volt. majd már leakart szakadni a hátam és 3 órával késöbb megvolt a második lányom.
Általános szabály nincs.De azt szokták hangoztatni, hogy a száraz szülés nehezebb, vagy ha elfolyik a víz nem mindenkinek jönnek a fájások.Aztán kinek így, kinek úgy:) Nálunk is víz folyt el, nehezen lettek fájások, nem tágultam, császár lett.
Szerintem nem lehet általánosítani. Nekem az elsõ szülésemnél elõször elfolyt a magzatvíz, a fájások kb. másfél órával késõbb kezdõdtek. De ettõl nem lett hosszabb a vajúdás. Du. fél kettõ körül folyt el a víz, 3-körül kezdõdtek a fájások, és este fél nyolckor született meg. A másodiknál is ezzel indult, de mivel azt indítani kellett, ezért nem mérvadó. (Ott egyébként kb. 3 órát vajúdtam, de mivel elakadt, sürgõsségi császár lett belõle.)
...ekkor mar a szules elindul, nalam 1/2 12-kor ment el a magzatviz, s 1-kor mar megszuletett a baba pl. ket ilyen szulesem volt, keves fajdalommal, viszont nagyon sokat setaltam, lepcsoztem a szulesek elott.
Szerintem erre nincs általános szabály. Nekem elfolyt a magzatvíz, de a fájások nem jöttek...a kórházban kaptam mindenféle "jót", hogy beinduljanak a fájások, és lassan be is indultak, de ki tudja mi lett volna rásegítés nélkül. Aztán fél nap alatt sem tágultam, úgyhogy császár lett a vége. De mint írtam, ez nem általános dolog. Mindenkinél másképp alakul, akár fájással, akár magzatvíz-elfolyással indul a szülés. Mondjuk azért szívesen megtapasztaltam volna, hogy mi lett volna akkor, ha fájásokkal indult volna.
Elõzõ vagyok, de a mellettem levõ vajúdóból hallottuk, hogy mondja valaki, hogy "elfolyt magzatvíz, fájás nélkül" õ azt hiszem oxit is kapott, szóval nincs általános recept. Nekem is friss, 4 hetes élmény. :)

Nagyobb babákkal a vajúdás is hosszabb ideig tart? Vagy nincs köze a kettőnek egymáshoz?

Tapasztalatok?

Legjobb válasz: A párom 3600 gramm volt és úgy repült kifele mint a golyó :D Pedig elsõ baba volt! :)

A párom 3600 gramm volt és úgy repült kifele mint a golyó :D Pedig elsõ baba volt! :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm neked is a választ
Szia utolsó vagyok, a kolleganõm tegnap szült meg és ma voltunk nála neki 4500 és 52 cm született és a doki mondta neki hogy minél nagyobb a baba annál könnyebben tágul, mert a baba súlya is befojásoló tényezõ abból a szempontból hogy mennyire tudja nyumni a méhszájat akkor is amikor nincs fájás. Neked le kellett ilyen félig guggoló módba mennem amikor jött a fájás, a szülésznõ javaslata volt mert így jobban tudta tágítani a baba is a méhszájat
A kérdező hozzászólása: köszi !! aranyosak vagytok
Elsõ babám 3015 deka volt és 52 cm, 26 óra vajjúdás 3 óra kitolás, 2.baba még nem tudom :D
Elsõ babám 3800g, szülés hossza elsõ fájástól a kibújásáig 5, 5 óra. Második babám 4200g, elsõ fájás/magzatvízelfolyás (egyszerre történt a két dolog) után 1 óra 50 perccel a kezemben volt. Ne hallgass senkinek az ijesztgetésére! :-)
Ne aggódj ezen, ennél akkor már mérvadóbb, hogy a közeli nõrokonaid, pláne édesanyád meddig vajúdott... :) 3850 gramm, 4, 5 óra az indítástól, zéró fájástól. 3890 gramm, 4, 5 óra az indítástól. Szóval lehet ezt gyorsan. Inkább az anyuka szervezetétõl függ, nem a baba nagyságától szerintem.
4050g-mal és 57cm-rel született a lányom és fél óra alatt meg volt.Remélem a második is ilyen gyorsan akar kijönni :)
3900 grammal és 55 cm-el 6 óra alatt született a fiam. A vajúdás összesen 3 óra volt, sajnos a kitolás is ennyi lett, de ennek az volt az oka, hogy rátekeredett a köldökzsinór és mindig visszahúzta.
Majdnem 3 napot vajúdtam és császár lett a vége, majdnem 4kiló lett a babám!
1. vagyok! Én 30 hetes vagyok, és nekem is nagyon nagy babám lesz! Ne higgy el mindent!! Ez annyira egyéni... genetika függõ... anyósom kis vékonyka asszony volt, és mégis olyan hamar megszülte a páromat, hogy csak na.. Anyukám meg egy teltebb nõ, széles csípõvel és mégis kínlódott a kis 2500 grammommal 12 órát... Szerintem ez anyuka és babafüggõ... ne stresszelj, én se félek, pedig mondom nekem 27 hetesen 1, 5 kg-os volt az apróságom.. :) Majd lesz valahogy, úgyis végig kell csinálni...
élõ példa!!! 8 évvel ezelõtt szültem 21 évesen, az elsõt. Az orvosom minden alkalommal elmondta hogy 4, 5 kg körül lesz, és készüljünk fel, hogy nehéz lesz. Eljött a nap és totál kész voltam, féltem nyomni, féltem hogy mi lesz. aztán mint a villám , megszületett a fiam, 3550 gr-mal és 52 cm-rl. :)
A kérdező hozzászólása: 28 hetes vagyok. Uh-ás szerint nagy babám lesz. Azóta rémítgetnek hogy jól megszenvedek majd mire elsõre megszülöm az óriás bébim..... vigasztalnátok pozítív szülésekkel
37720 gramm, 57cm, 7.5 óra...Természetes szülés.
Szerintem sincs ilyen összefüggés. Inkább mentalitáson, fájdalomtûrésen, felkészültségen, légzésen múlik. Meg kell tanulnod engedni, h fájjon, mert attól tágulsz. Ajánlom Gaskin: Útmutató szüléshez c. könyvét!!! Az én dedem 4 kiló lett, de természetes úton szültem, 10 óra volt a vajúdás, de ilyenkor úgyis elhagy az idõérzéked:)

Tényleg nehezebben szül meg az (és hosszabb lesz a vajúdása), aki nem mozog a terhessége alatt mint aki csinál pl terhes tornát?

Az anyósom már ezzel akaszt ki,hogy miért nem járok terhes tornára,és hogy majd nehéz szülésem lesz,és majd császározni fognak meg jobban is járnék a császárral,mert majd nem bírok megszülni,mert nem mozgok semmit sem.Nem érti meg,hogy 22 hetes korom óta veszélyeztetett lettem keményedések és görcsök miatt,és az orvos azt mondta,hogy pihennem kell és naponta kell szednem a magnéziumot!!És még így sem fekszem,mert állandóan mosok-főzök-takarítok,meg a párommal elsétálok a nem éppen legközelebbi boltba,és volt már olyan,hogy alig bírtam hazajönni,mert annyira bekeményedett a hasam. :/ És ezt nem bírja megérteni az anyósom,hogy nem szeretnék miatta koraszülni.

Legjobb válasz: Én végig mozogtam a szülést, joga, úszás, sok séta, cipekedés, alig pihentem és mégis nagyon hosszú szülésem volt és lassan tágultam. Barátnõm egy nagy lustaság soha nem sportol vagy mozog és megszült 4 óra alatt... hidd el semmi köze a szüléshez, hogy te mennyit sportolsz. Én a helyedben anyóst küldeném el tornázni, hogy ne rajtad köszörülje a nyelvét, - mondd meg neki, hogy én ezt üzenem :-). pihenj sokat, a kemyényedés nem tréfa. az én anyósom szülés után 2 héttel már tornázni akart küldeni, hogy csinos legyek hamar újra. Lényegtelen hogy örültem, hogy élek, és sajnos még meg is kellett újra mûteni szülés után 2 héttel... sajnos vannak ilyen gyökér anyósok akik ahelyett, hogy az unokájuknka örülnének inkább minket piszkálnak.

Én végig mozogtam a szülést, joga, úszás, sok séta, cipekedés, alig pihentem és mégis nagyon hosszú szülésem volt és lassan tágultam. Barátnõm egy nagy lustaság soha nem sportol vagy mozog és megszült 4 óra alatt... hidd el semmi köze a szüléshez, hogy te mennyit sportolsz. Én a helyedben anyóst küldeném el tornázni, hogy ne rajtad köszörülje a nyelvét, - mondd meg neki, hogy én ezt üzenem :-). pihenj sokat, a kemyényedés nem tréfa. az én anyósom szülés után 2 héttel már tornázni akart küldeni, hogy csinos legyek hamar újra. Lényegtelen hogy örültem, hogy élek, és sajnos még meg is kellett újra mûteni szülés után 2 héttel... sajnos vannak ilyen gyökér anyósok akik ahelyett, hogy az unokájuknka örülnének inkább minket piszkálnak.
Nem szabad ezzel szórakozni, te érzed. Ha egész nap feküdnél, akkor feküdj, az csak jót tesz. A végén még a sétától meg ilyesmiktõl tágulni kezdesz, aztán kora szülés lesz. Aki elõtte nem tornázott, nem szokott hozzá, annak várandóság alatt fõleg nem javasolják.
Szerintem nem sok összefüggés van sõt a sportolók pl. pont h nehezebben szülnek. Én az elsõnél úsztam 32.hétig, a második terhességemnél pedig semmit nem tornáztam így kifejezetten, elsõ szülésem 7 óra volt, második 2.5 óra. Harmadik terhességemnél tornáztam is és kocogtam elég gyakran ( a végén persze már nem) és 5 óra volt a szülés.
A kérdező hozzászólása: Jah azt kifelejtettem, hogy 29+5 hetes vagyok. Hát sokszor már annyitól is bekeményedik a pocim, hogy a gáztûzhely elõtt állok és egy másfél óra alatt megfõzök..sajnos nagyon front érzékeny vagyok, és ha jön valami front akkor elég szépen elkezdek görcsölni is a keményedések mellé :/ Gondoltam én is arra, hogy valamit csak kéne tornázni, de nem merek.Még hála Istennek teljesen zárt vagyok, és szeretnék még így maradni egy pár hétig..(legalább a 36.-ig).
Szerintem ne tornázz, ha így keményedsz. Amúgy aki sokat sportol kötöttebek az izmai, nehezebben tágul. Egy ismerõsömet emiatt csásuározták. Mondjuk õ aerobic edzõ. :)
Na, jó ne felejtsük el, hogy anyós jót akar. Az unokája fog születni. Elég csak annyit mondani, hogy szívesen eljárnék, de olyan hamar megfájdul a hasam. Nem kell vitatkozni. A harag sem vezet semmire, csak kedvesen.
én jártam kismama tornára, másra nem szabadott, én is eléggé keményedõs voltam...19 órát vajúdtam, pedig légzéstechnikától kezdve minden francot megtanultam..szerintem nem függ össze.. nyugi, pihenj és hordj hastartó pántot, nekem az sokat segített a keménykedések kivédésében!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat, nagyon jól esnek a bíztató szavak :) ) Pedig az anyósom tudja is, hogy keményedek és az orvos azt mondta, hogy kíméljem magam és pihenjek, a házas élettõl is el vagyok tiltva, és még is mondogatja, hogy mozogjak :/ Mindegy, megpróbálom elengedni a fülem mellett a hülyeségeit, csak nem mindig sikerül.Sajnos nekem olyan anyósom van, hogy van mikor kedves meg van jó szava az emberhez, aztán másnapra megváltozik, még sokszor az élet is terhére van, mindenben a rosszat látja, elveszi az embernek a jókedvét, és mindig mindenhez van valami hozzáfûznivalója, és úgy belemondja az ember arcába a véleményét, hogy nem érdekli, hogy esetleg beletapos a lelkedbe, õ soha nem kér érte bocsánatot.Néha már úgy be tudnék neki olvasni, de a páromat nézem csak, hogy az anyukája, és mivel szeretem a páromat nem akarom ezzel megbántani.De egyébként a párom sem ért vele egyet, azt mondja, hogy ne foglalkozzak vele!! :) Legalább a párom maximálisan mellettem áll. :)

A vajúdás egy hosszabb folyamat, de mennyi a tulajdonképpeni szülés időben? Az is több órás vagy az már hamarabb megy? És az utána jövő tisztítás, rendbetevés (az anyáé)?

Legjobb válasz: A tulajdonképpeni szülés igen rövid is lehet idõben,de lehet kicsit elhózódóbb is.Így a néhány perctõl a majd egy óráig minden lehet.A nagy átlag olyan 20-25 perc alatt túl van az egészen.Az utána jövõ dolgok,a méhlepény olyan 20-30 perccel szülés után jön ki,de ez is változó,utána még össze varrnak,meg megnézik,hogy tényleg kiürült-e a méh.Ha minden rendben,akkor olyan 1-1,5 óra alatt már a kórterembe juthat az újdonsült anyuka.

A tulajdonképpeni szülés igen rövid is lehet idõben, de lehet kicsit elhózódóbb is.Így a néhány perctõl a majd egy óráig minden lehet.A nagy átlag olyan 20-25 perc alatt túl van az egészen.Az utána jövõ dolgok, a méhlepény olyan 20-30 perccel szülés után jön ki, de ez is változó, utána még össze varrnak, meg megnézik, hogy tényleg kiürült-e a méh.Ha minden rendben, akkor olyan 1-1, 5 óra alatt már a kórterembe juthat az újdonsült anyuka.
Én 30 órát vajúdtam :)
Épp tegnap mondta az orvosom, hogy az átlag kitolási szak 20-40 perc között van, annyi a normális, afelett már elhúzódó.
Megmondom õszintén, én annyira elvesztem az idõben és a térben, mire eljött a kitolás ideje, hogy csak a párom tudta utólag megmondani, hogy csak 10 perc volt... de tényleg, akár 1 órás is lehet, de ez ritka azért, inkább ott hosszabb, ha nagy a baba szerintem... A rendbetevés pedig attól függ, mit kell csinálni. Gátmetszésnél kb 15-20 perc a varrás, de ha belül is sérült, akkor több, ha picit kell varrni, kevesebb.
Olyan 4-5 fájásra általában megvan a baba, ami a kitolási szakaszt illeti. Szülés után tudtommal 2 órát kell még ott lenni, amíg ellátnak (varrás, átnézés, vérzés figyelése) utána mehetsz osztályra. De ez alatt is nálad lehet a baba, bár ezt kórháza válogatja.
A természetes szülés hívei szerint (gátvédelem, semmi gyorsító, stb.) az is normális, ha akár 1, 5 óra, bár az a hosszabbak közé tartozik. Átlag 30-40 perc elvileg. Remélem tudtam segíteni!!! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek.

Ha úgy indítják a szülést, akkor hosszabb vajúdásra kell számítani?

Hogy indítják pontosan? Először burokrepesztés, vagy először oxytocin? Szerdán reggel indítják, mert ma töltöttük a 41. hetet és nagyon félek...

Legjobb válasz: Bocs h nem a kerdesdre valaszolok de gondoltam megnyugtat ha irok h en is hasonlo cipoben vagyok ma vagyunk 41+3 hetesek es 4 nap mulva nalam is szulesinditas lesz csk nem otthon hanem kulfodon es en s felek. De konnyu es gyors szulest ahogy az elottem irok mondtak es tapasztaltak

Bocs h nem a kerdesdre valaszolok de gondoltam megnyugtat ha irok h en is hasonlo cipoben vagyok ma vagyunk 41+3 hetesek es 4 nap mulva nalam is szulesinditas lesz csk nem otthon hanem kulfodon es en s felek. De konnyu es gyors szulest ahogy az elottem irok mondtak es tapasztaltak
A 2. szülésemet indították, tablettát tettek fel reggel 9kor. Délben kezdtek "fájásaim" lenni, ezek szabályos 3 percenként jöttek, de 10másodpercig tartottak és simán elvoltam velük. Fél 2re kellett visszamennem a szülõszobába. 2kor beöntést kaptam, majd amikor meglett az eredménye, utána fél 3tól jöttek az igazi fájások, 3 percenként, jó hosszan. Zuhanyoztam közel 1 órán keresztül:) Fél 4 után 10 perccel burkot repesztett a doki. Innentõl kapásból a tolók jöttek, de nem nyomhattam még 20 percen át. Na ez brutál volt:) Minden fájás csúcspontján ordítottam egyet és megroppantottan a doki ujját, annyira szorítottam. 4kor már nyomhattam, és mivel nagyon fent volt még a baba, be sem ékelõdött a feje, így 12 perc volt a kitolás, de ebbe 4 fájás fért bele. Én azt mondom, nem hosszabb a vajúdás, merthát rá van gyorsítva a folyamatra elég rendesen. Engem a tablettában lévõ hormonok indítottak. Oxit nem kaptam, csak a lepény szülése elõtt, de az csak egy vénás szuri volt. Mindkettõt túlhordtam, mindegyikkel voltam többször optn, magzatvízvizsgálaton, de ezek nem indították be a folyamatot. Nyugi! Ügyes leszel és ne félj! Én bármikor újra átélném, pedig akkor ott abban a bizonyos 20 percben azt hittem, meghalok:)
Szia. En most szultem 8 napja. Nekem is el akartak inditani. De meg elotte levo nap megettem egy Nagy pizzat , ittam ra colat. Ra egy orara kidurrantam szo szerint, magzatviz magatol ment, fajasok nem voltak, a korhazba Kaptam fajas gyorsitot Es kb 1 Ora Mulva kint is volt a baba. Ne Aggodj , szerintem neked is ilyen gyorsan fog menni fajasok nelkul. Szoritok neked!!!!!
Ne félj:) Nekem két indított szülésem volt, az elsõ: Reggel 9kor felhelyezett a doki egy ballont (hogy tágítsa a méhszájat) és bekötötték az oxit. Délben burkot repesztettek, délután 5kor kezdett lassulni a baba szívhangja, lekapcsolták az oxit, erre tök rendszertelenné váltak a fájásaim, visszakötötték, pontban 6 órakor megszületett a fiam. A második: (pár nappal elõtte már volt egy oxitocin-próbám, amire jól reagáltam)reggel 5.30kor bekötötte a doki az oxit, (nem kaptam ballont) majd olyan 9.15kor éreztem egy nagy "csattanást" odabent egy fájás alatt, a baba feje ekkor ékelõdött be, és elfolyt a magzatvíz. A kisasszony 9.59kor már kint is volt!:) Tényleg ne félj!szép szülést!
Indított szülésem volt, prosztin tablettával. 16 óra után elkezdõdtek a fájások és 18:10kor a kezembe volt a kislányom! Most már lassan 7 hós lesz!:) Nyugalom én is nagyon féltem de szerencsém volt, kívánom neked is ilyen szülésed legyen!
Elsõ vagyok, amit elfelejtettem, mindkét gyereket túlhordtam 11 nappal.
Délelõtt tízkor burokrepesztés, oxitocin, fájások csak este indultak be, szülés 23 óra 20-kor.
Nekem 11:30-kor repesztettek burkot és egybõl rákötöttek az oxitocinra(végig kaptam). 20:30-ra lett meg a babám.
Nekem prepidin zselével indították. Reggel 9kor. 2órán keresztül nem túl erõs mensi szerû görcseim voltak, délben kezdõdtek fájások nem túl sûrûn, 2 körül már 1-2 percesek, negyed 3-kor elfolyt a magzatvíz, 16:48-kor megszületett a kisfiam. Nekem gyors volt. Állítólag ez a prepidin a legjobb. Ne félj!!! Könnyû szülést!!!

A beindított szülés sokkal fájdalmasabb? És rövidebb vagy hosszabb ideig tart vajúdással együtt mint a természetesen beindult szülések?

41 hetes kismama

Legjobb válasz: Nekem az elsõ gyermekemmel indított volt, és 3 óra alatt lezajlott. Azt mondják az fájdalmasabb, viszont, jobb volt elöbb túl lenni rajta. 32 hetes kismama

Nekem az elsõ gyermekemmel indított volt, és 3 óra alatt lezajlott. Azt mondják az fájdalmasabb, viszont, jobb volt elöbb túl lenni rajta. 32 hetes kismama
Az indított fájdalmasabb, ha nem állítják le az infúziót amikor már szépen megy magától(burokrepesztéssel indítás nem fájdalmasabb, csak az oxitocinos)viszont tényleg rövidebb ami nem minden esetben jobb!Hagyd magad sodortatni a fájdalommal , fogadd el és akkor könnyebb.Próbálj jó sok fahéjjal, szegfüszeggel almakompótot enni, a levét inni, nekem 2 nappal késöbb meglett a lányom.Jó babázást, szép szülést.
A kérdező hozzászólása: Szimpla burokrepesztéssel is be lehet indítani a szülést? A babó nem akar jönni, de méretre már nagyon nagy, ezért félek, hogy legközelebb mikor megyek vizsgálatra a doki nem fog már hazaengedni és beindítja a szülést. Köszi a válaszokat, kicsit nyugodtabb lettem.
Burkot csak akkor repesztenek, ha már nyitva van valamelyest a méhszáj. De ne aggódj, lépcsõzz egy kicsit, vagy próbáld ki a kompótot, amit írtak. Talán bejön. Már én is szülnék, pedig még csak a 39. hétben vagyok, de mindennap elmondom a kicsibabámnak, hogy jöhetne már. Beszereztem ilyen homeopátiás bogyókat is, többek között homeos oxitocint, ami segíti a méhszáj tágulását, CAULLOPHILLUM 5 CH a neve, félóránként kell bevenni belõle 5 bogyót, persze, mikor már a fájdalmak beindultak, vagyis vajúdáskor. A barátnõm ennek segítségével szült meg 3 óra alatt. Reméljük, beindulnak egy-kettõre a fájásaid. Nagytakarítás meg volt? Én ma fogok ablakot pucolni, szõnyeget takarítani. Talán az is segít :) Ne izgulj, minden rendben lesz!!!
Ha senki nincs veszélyben, hagyd, hogy a babád maga hozza mag a döntést. Ez nagyon fontos.
A kérdező hozzászólása: A takarítás, séta ilyesmik nem váltak be, csak voltak fájásaim de egy kis pihenéssel elmúltak. Amúgy én is úgy szeretném a baba hozza meg a döntést, csak attól félek végül a doki fogja. Ezt nem szeretném. Ha mégis így történne, muszáj kicsit rákészüljek, mert sok esetben olvastam itt, hogy ha a doki úgy dönt, hogy megsürgeti a kismamáknak nem sok beleszólásuk van.
Nem igaz.A Te döntésed, hogy vársz-e még, vagy engedsz. Persze ha nincs komplikáció és minden ok. Nekem megindították, nem akartam, de ki voltam tágulva már egy hete. Fájt ez tény, de gyorsabban túl lettem rajta, mint az akinek magátol indut el. De ahogy hallottam neki is fájt. :) De jó volt túllenni rajta...

A 41. hetet töltöttem be. Holnapután megindítják a szülést, viszont a méhszáj zárva van? Számítsak emiatt nehezebb szülésre, vagy hosszabb vajúdásra?

Legjobb válasz: Azt gondolom, hogy nem mndig jó, ha beleavatkoznak a természet rendjébe, de ez csak magánvélemény, nem vagyok orvos. Szerintem azért ne parázz elõre, mert ha bebeszéled magadnak, könnyen elõfordulhat, hogy pont az történik, amit nem szeretnél. Azt mondják, fejben sok minden eldõl. Próbálj nyugodt és pozitív lenni. Gondolj arra, hogy holnapután a karodban lesz a kisbabád. Végülis ez a lényeg. Nagyon sok boldogságot nektek és szorítok, hogy könnyû, szép szülésed legyen!

Azt gondolom, hogy nem mndig jó, ha beleavatkoznak a természet rendjébe, de ez csak magánvélemény, nem vagyok orvos. Szerintem azért ne parázz elõre, mert ha bebeszéled magadnak, könnyen elõfordulhat, hogy pont az történik, amit nem szeretnél. Azt mondják, fejben sok minden eldõl. Próbálj nyugodt és pozitív lenni. Gondolj arra, hogy holnapután a karodban lesz a kisbabád. Végülis ez a lényeg. Nagyon sok boldogságot nektek és szorítok, hogy könnyû, szép szülésed legyen!
szia! nekem is beindították de semmi különbség nincs szerintem egy spontán indulószülésnek mint egy indítottnak!!nekem az orvos feltett egy tablettát éjszaka (ez ilyen méhszáj érlelõ tabletta volt) az egész éjszakát szépen végig aludtam!!!reggelre már voltak kicsi fájásaim és megvizsgált az orvos és azt mondta már egy ujjnyira kivagyok nyílva!!hozzáteszem nekem is végig zárt volt a méhszáj!!! aztán tettek fel még egy tabblettát és utánna beindult rendesen a szülés!! van akinek még valami zselét is rakanak fel hogy gyorssabban nyíljon meg infúzióra rakják!!nekem is ezeket akarták de nem jutottunk el odáig hiszen gyorrsan megérkezett a pici!!szóval a magzat vizem is már zavaros volt!ezért jó ha elõbb cselekednek mint késõbb!!kitartást!! nagyon sokatt piheny hiszen kell erõ hozzá!! üdv grat a babához!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!