Találatok a következő kifejezésre: A vajúdás beöntéssel (4 db)

A vajúdás előtti beöntéssel biztosan elkerülhető a szülés alatti székletürítés?

Legjobb válasz: Igen, azért adják :-) Kb háromszor küldenek utána vécére, egész addig, amíg megszûnik az inger. A legtöbb helyen nem lehet enni (az esetleges komplikációk miatt) és az arra is jó, hogy lelassuljon a bélmûködés. Ne aggódj! Sokan már azért küzdenek, hogy ne adjanak beöntést... (személyiségi jogok, szégyenérzet, stb). Én úgy voltam nyugodt mindkét babánál.

Igen, azért adják :-) Kb háromszor küldenek utána vécére, egész addig, amíg megszûnik az inger. A legtöbb helyen nem lehet enni (az esetleges komplikációk miatt) és az arra is jó, hogy lelassuljon a bélmûködés. Ne aggódj! Sokan már azért küzdenek, hogy ne adjanak beöntést... (személyiségi jogok, szégyenérzet, stb). Én úgy voltam nyugodt mindkét babánál.
Biztosan elkerülhetõ, sõt gyorsítja a tágulást is.
Igen elkerülhetõ, nálam legalábbis mindkét szülésnél sikerült. Beöntés után aztán futás, mert nagyon gyorsan jön minden. Ha meg véletlenül elõfordulna, bár szerintem elég ritka lehet, azon sem kell izgulnod. Ne szégyeld magad miatta. Örülj a babának. Sok sikert és könnyû szülést kivánok.

Milyen a beontes szules elott? Faj? A wczes vajudas alatt milyen? (Nem tudom veletlen kinyomni a babat mikozben mast nyomok kifele epp? )

Legjobb válasz: Én szerencsére nem kaptam beöntést, bár szerintem nem is kéne ezt erõltetni. Hisz oké, hogy úgy sok minden kijön, de marad benn is, ami meg majd a tolásnál jön ki és hígabb lesz... Nekem mikor beadták az oxit utána éreztem, hogy wc-znem kell, és valóban csak wc-zés volt. Nagyon hasonló az érzés, én meg tudtam különböztetni még a vajúdási stádiumban. Egyébként csak az elején engedtek ki wc-re. Aztán a szülésnél is jött széklet, de eltávolították és annyi...

Én szerencsére nem kaptam beöntést, bár szerintem nem is kéne ezt erõltetni. Hisz oké, hogy úgy sok minden kijön, de marad benn is, ami meg majd a tolásnál jön ki és hígabb lesz... Nekem mikor beadták az oxit utána éreztem, hogy wc-znem kell, és valóban csak wc-zés volt. Nagyon hasonló az érzés, én meg tudtam különböztetni még a vajúdási stádiumban. Egyébként csak az elején engedtek ki wc-re. Aztán a szülésnél is jött széklet, de eltávolították és annyi...
Dehogy fáj!!Csak kellemetlen.Megtöltenek egy infúziós zsákot vízzel, azon van egy kis csõ, amit a fenekedbe dugnak, és elkezdik engedni befele a vizet, olyan 500-800 ml-t.Kb.1-2 perc alatt megvan.Aztán irány a wc.Kijön aminek kell.Nekem használt, szülés alatt semmi sem távozott, és ingerem se volt rá.
A beöntés után, hidd el nem kell nyomnod :) , örülsz ha minél tovább benn bírod tartani(az instrukció szerint).Abszolút nem fáj, kellemetlennek is csak a szitú miatt mondanám, feszítõ érzés, mint amikor nagyon sürgõs a nagydolog.Császáraim voltak, úgyhogy nem úszhattam meg, de jó is volt hogy a friss sebbel 1-2 napig nem kellett ezzel foglalkoznom.
Én szerencsére kaptam. Minimálisan volt kellemetlen, de az is inkább a helyzet miatt, nem fizikálisan. Örülök, hogy a szülõszobán nem kellett még amiatt is aggódnom, hogy jön-e valami olyan is, aminek nem kéne. WC-znem nem kellett vajúdás alatt. Pisilni elõtte voltam, és összvissz 3 órás mutatvány volt a szülõszoba. Így ez hálistennek kimaradt.

Szültetek úgy, hogy előtte nem kaptatok beöntést? Milyen volt? Akadt "probléma" vajúdás vagy a kitolás közben?

Én olyan helyen fogok szülni,ahol már nem adnak és kicsit izgulok miatta!Vajúdás alatt a görcsök közben ki fog még jönni ami bent maradt?Mert nekem er?s menstruációs görcsöknél is mindig el kellett mennem nagy WC-re.De így legalább a végére nem lenne probléma.

Legjobb válasz: Én egyszer nem kaptam, mert már nem volt rá idõ, mert jött a baba. Számomra kicsit kellemetlen volt, hogy ahogy egyre lejjebb volt a fiam, többször is hallottam, hogy meg kellett törölni engem odalent, mert nyomta maga elõtt a dolgokat. Az orvost, szülésznõt nem zavarta, de engem igen :(( Ja! Vajúdás alatt nem jött semmi, csak a kitoláskor :( De, ha olyan helyen szülsz, ahol eleve nem takarítanak ki elõtte, akkor ez ott megszokott dolog, úgyhogy, nyugi :)

Én egyszer nem kaptam, mert már nem volt rá idõ, mert jött a baba. Számomra kicsit kellemetlen volt, hogy ahogy egyre lejjebb volt a fiam, többször is hallottam, hogy meg kellett törölni engem odalent, mert nyomta maga elõtt a dolgokat. Az orvost, szülésznõt nem zavarta, de engem igen :(( Ja! Vajúdás alatt nem jött semmi, csak a kitoláskor :( De, ha olyan helyen szülsz, ahol eleve nem takarítanak ki elõtte, akkor ez ott megszokott dolog, úgyhogy, nyugi :)
Én tuttira kérnék, mert ez így higénikusabb a baba számára! Egyáltalán nem kellemetlen...Anyunak folyamatosan jött tolás közben!
Nem kaptam beöntést, semmi problémát nem érzékeltem és a szülésznõ-doki sem tett megjegyzést semmire. Valószínûleg kijött ami bent maradt, de ez normális szerintem.
Nálunk lehetett választani, hogy kérek vagy sem. Én kértem (bár féltem tõle) mert cikinek éreztem volna....De ahol nem lehet kérni, ott természetes dolog ha ilyen történik, láttak már nem egyet valószínûleg!! Egyébként a tolófájásnál teljesen olyan érzésed lesz, mintha kakilni kéne egyfolytában. Egyébként azt nem értem miért nincs már beöntés, mert én is úgy tudtam, hogy a baba miatt higénikusabb ha nem történik baleset.
Szia.Én sem kaptam beöntést, de nem is volt rá szükség.Mert amikor itthon elindultak a fájások, órákig szinte a wc-n ültem mert hasmenésem volt.Ugyhogy mire beértünk a kórházba már nem maradt bennem semmi.:)
Sok helyen már nem adnak beöntést, van viszont kúp, ami 15 perc alatt hat. Elsõ fiamnál kaptam beöntést, de sajnos a kitoláskor jött minden. A második fiamnál is kaptam, akkor viszont ügyes voltam.
Én már otthon szét hánytam-fostam magam, bocs de tényleg. Mire bementünk meg már nem volt idõ semmire, de otthon kiadtam mindent szerencsére. Egyébként nekik, ha bevált, hogy nem adnak, biztos nem meglepi, csak neked lesz kellemetlen, bár abban a helyzetben nem nagyon érdekli az embert.
Elsõ gyerek: Kaptam beöntést, viszont nem tudtam elég sok ideig bent tartani a löttyöt, így gyakorlatilag nem érte el a kellõ hatást. Plusz a beöntés után 14 órával szültem, hát jött a kaki, egyszer hallottam, hogy odaszól a doki a szülésznõnek, hogy törölje le. Senki nem csinált belõle gondot. Viszont, fürdetés nélkül, picit áttörölve kaptam meg a lányomat, hát kakaszaga volt, amit meg is jegyeztem :) Második gyerek: nem kaptam beöntést, viszont elõtte otthon volt olyan harci szapora, hogy szinte semmi nem jött. Nem is volt szaga a gyereknek :)
Se beöntés, se borotva, semmi. :o) Az elsõ babámnál jött néhány "gombóc", kicsit csalódtam, mert úgy éreztem, a baba az, de sajna nem... Az orvosom jött és, felszedte egy darab papírral minden szó nélkül. Azóta is jó érzéssel tölt el, mert tudom, milyen jó fej a dokim, ez sem derogált neki, pedig ott volt a szülésznõ is, mégis õ csinálta... A másodiknál meg nem jött semmi, csak a baba... Mi otthon csináltunk beöntést elõzõ este, mert sajnos végig szorulásom volt a terhesség alatt, és máshogy nem ment... Szerintem ettõl (sem) kell félni, ennél cifrább dolgokat is látnak. Jó szülést!
Elsõ gyerekõcnél kaptam beöntést, sikeres volt. Másodiknál egyáltalán nem adtak, odasikeredett a dolog de senki nem tette szóvá, nekem kicsit kellemetlen volt.:( Harmadiknál sitty sutty zajlottak az események kaptam beöntést de nem sokat ért, jött minden(gondolom) nagyon fájdalmas szülés volt és a doki nyugtatott hogy én csak nyomjak ha kell nem baj ha jön minden más is.Nekem az is kellemetlen volt utólag, mert mikor szültem nem foglalkoztam azzal mi zajlik odalent.Az orvosoknak és a szülésznõknek ez nem ügy, nyugodj meg!!
Én sem kaptam beöntést, viszont otthon, mielõtt bementünk a kórházba elhasználtam egy glicerines kúpot, amitõl fél órán belül el tudtam végezni a nagydolgomat, így szüléskor nem volt semmi gond. De egyébként olyan is van, hogy valaki a vajúdás megindulásakor hasmenést kap, és kiürül minden. Ha esetleg mégis történik valami baleset szülés közben, az akkor sem ciki, hanem természetes dolog. Emiatt egyáltalán ne izgulj.
Nem kaptam beöntést, nem tudok semmilyen "balesetrõl". Ne izgulj!
Angliai szules: nem kaptam beontest....nem is hallottam rola, hogy csinalnak. Elozo nap folyton kakilnom kellett.....tisztult a szervezetem. Medenceben szuletem es tortent baleset ha Te annak nevezed :) Hoztak egy teaszurot es gyorsan kiszedtek a vizbol. Be volt elore keszitve a medencehez.....ez mindennapos dolog szerintem. Ne izgulj :)
Nem kaptam, a doki nem engedte. Én hasmenésem sem volt szülés elõtt. Baleset nem történt, és azért örülök, hogy nem volt beöntés, mert hamar lett székletem, nem kellett hashajtózni, mint sok anyukának az osztályon (nem engednek haza, ha nincs székleted).
Ezen ne aggódj! Tudom nehéz, mert én is aggódtam. Nálunk adtak egy kúpot, ami elég rendesen kipucolt. Viszont mikor kitolás volt, akkor mondtam a dokinak, hogy bocsi lehet jön valami más is, de senki nem szólt egy szót sem. Sógornõm szülészeten dolgozik és õ megnyugtatott anno engem, hogy ne izguljak elõfordul nem kevésszer, de ez a dolgok rendje. A bent lévõk már hozzászoktak az ilyesmihez.
Én sem kaptam beötést, pedig a vajúdás alatt többször kérdeztem, hogy mikor kapok már, ugyanis nekem is az volt a parám, hogy odacsinálok. Aztán egyszer csak éreztem, hogy tudnék én magamtól is, elmentem WC-re elintéztem a dolgot, megnyugodtam. Aztán cserébe bepisiltem, miközben a doki varrta a gátsebemet :) Na, az ciki volt, nem gyõztem elnézést kérni, de mondták, hogy semmi gond, elõfordul :)
Nekem sem volt beöntés. De szerintem volt "valami". De senki nem szólt és nem is jelzett, semmi. Úgyhogy nem vagyok benne 100%-ra biztos.
A kérdező hozzászólása: Kedves 13:03-as! Itt nem adnak már és egyre több helyen szüntetik meg, mert ez valami EU-s elõírás.Úgyhogy nem kérhetek!
Én sem kaptam beöntést pedig könyörögtem érte. A szülésznõ szülés után odasúgta, hogy ügyi voltál csak a baba jött. Azóta sem értem, hogy hogy csináltam, hogy nem csináltam:) De azért remélem a következõ babánál, ha lesz kapok beöntést.
Én sem kaptam beöntést, a szülésznõ kérdezte hogy otthon tudtam e nagydolgozni mielõtt bejöttem, mondtam hogy igen(ment a hasam ahogy elkezdõdtek a fájások)De nem volt szülés közben semmi, de ha lett volna se baj, nem zavarja õket, láttak már ilyet:-)Ne izgulj ezen!
nekem mar tolofajasaim voltak, de nem tudtam...szoval elmentem wc re elinteztem a dolgot, visszajottem, es megszultem a fiamat...:) )
Nekem beöntés mellett is akadt probléma, szóval az sem 100%-os védelem. Ne izgulj, ez nem szégyen, ez a természetes folyamata a dolgoknak. A nõvér pikk-pakk eltakarítja.
Szia, én sem kaptam, mert már ki voltam annyira tágulva, hogy nem adhattak, de mondtam hogy bizony nekem nagyon kell akkor menjek el wc-re de ne nyomjak túl erõsen. Hát nagyon kellemes volt úgy intézni a dolgot, hogy folyamatosan azon paráztam nehogy kipottyanjon a baba a wc-be:) ) (persze szerintem ez nem volt lehetséges) aztán kitolásnál fogalmam sincs jött e valami, vagy sem, mert ha jött is én észre se vettem! Egyébként ha jön is valami akkor se gáz, mert akkor jó helyre nyomsz!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, aranyosak vagytok!
Szia! Én sem kaptam, mert éppen a szülésre érkeztünk:) Szóval nem volt rá idõ. Párom mesélte nemrég, hogy bizony odasikeredett a dolog. Én észre sem vettem. Elõször sajnálkoztam rajta, de õk már annyi ilyet láttak a szülõszobán, meg ez természetes is...nem fog senki sem meglepõdni rajta, sem haragudni.
Nekem infúzió hatására villámgyorsan lezajlott a tágulás, emiatt én se kaptam beöntést. Az elsõ tolásoknál attól paráztam, nehogy balesetet szendvedjek, ennek az lett a vége, hogy rosszul nyomtam. Két-három tolással kevesebb idõ alatt megszültem volna, ha nem ezzel foglalkozok. Nem tudom, nekem besikeredett-e, én egészen eddig azt hittem, hogy nem, de ha hazajön a férjem, meg is kérdezem, lehet, hogy eddig tapintatos volt, azért nem mondta :)
Én sem kaptam, kérdezte a szülésznõ, adjon-e, de hasmenésem volt egész nap, így mondtam, hogy nem kell. Utána mondta is, hogy látja, valóban felesleges lett volna a beöntés, mert semmi nem jött, csak a baba:)
Én kaptam beöntést, de teljesen felesleges volt, ugyanis amikor a magzatvíz elkezdett folyni, szinte "törvényszerûen" kiürült a bélrendszerem. Tehát kipakoltam mindent, és nem volt mit kiönteni. Normális és egészséges esetben ez így mûködik.

Mikor adják a beöntést, vajúdás elején, vagy a szülés kezdetén?

Legjobb válasz: Vajúdáskor, szülés elõtt valamivel - mondta nekem a szülésznõ a szülésfelkészítõ tanfolyamon, de aztán mégse kaptam, mert még otthon elfolyt a magzatvizem és mire a kórházba értünk, már 4 ujjnyira nyitva volt a méhszájam.

Vajúdáskor, szülés elõtt valamivel - mondta nekem a szülésznõ a szülésfelkészítõ tanfolyamon, de aztán mégse kaptam, mert még otthon elfolyt a magzatvizem és mire a kórházba értünk, már 4 ujjnyira nyitva volt a méhszájam.
Ha a vajúdás kezdetén kerülsz be, akkor felveszik az adataidat és rögtön utánna borotválás beöntés.///nekem nem esett jól:(///
Nekem semmikor. Nem volt rá idõ. Pedig jobban féltem tõle, mint a szüléstõl.
En nem beontest kaptam, hanem egy sokkal kimeletesebb modszerrel, kuppal ertek el ugyanazt a hatast.
nekem programozott szulesem volt zselevel, elotte megvizsgaltak es nem volt szukseg ra.itt olaszorszagban azonban otthon is elvegezheto a beontes sajat magadnak egy kis tubussal, pici nagyon, mikor elfolyik a vized, vagy amikor akarod.gyakran van meg egy kis ido a viz utan a babaig.en borortvaltam a terhesseg alatt is, nem csak a doki nezegetett alulrol, a ferjem is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!