Találatok a következő kifejezésre: A vacsora időponthoz (5 db)

Akinek sokáig alszik reggel a babája, azoknál hogy alakul a reggeli-tízórai-ebéd-uzsonna-vacsora időpontok? Nálunk kezd nagyon összezutyulódni egy nap!

Kisfiam 11 hónapos. Pár napja kezdtem neki komolyabb reggelit adni (sonka, sajt, kenyér katonák), így bírja is sokáig kaja nélkül. Csakhogy 9 körül ébred, mire mindent el?készítek, átöltöztetem, már fél 10. 10-ig elkajálgatunk, 12 körül adok neki gyümölcsöt joghurttal, túróval. 3-1/2 4 el?tt nem éhezik meg. Ekkor kap valami f?zeléket. 7-8 között kap megint enni, tehát az uzsonna meg a vacsora egybecsúszik! 9 körül fürdik. Szopizik még fürdés után, és reggel 5-7 között valamikor. Ez után alszik is tovább.

Legjobb válasz: Nekem is 8 fél 9-ig alszik/alszunk:Dmajd nálunk is mire elkészülök kb.fél 10kor regelizünk.Játszunk majd valami gyümi vagy joghurt déli alvás kb 2 fél 3ig aztán csak utána van ebéd.és 7kor vacsi.Szóval kimarad legtöbbször az uzzsony.Jó addig rágcsál kukit,vagy kekszet,de nem mindig eszünk 4-5 x.Ne görcsölj rá úgy is jelzik sírással vagy nagyobanál jelekkel ha éhesek.18 hós

Nekem is 8 fél 9-ig alszik/alszunk:Dmajd nálunk is mire elkészülök kb.fél 10kor regelizünk.Játszunk majd valami gyümi vagy joghurt déli alvás kb 2 fél 3ig aztán csak utána van ebéd.és 7kor vacsi.Szóval kimarad legtöbbször az uzzsony.Jó addig rágcsál kukit, vagy kekszet, de nem mindig eszünk 4-5 x.Ne görcsölj rá úgy is jelzik sírással vagy nagyobanál jelekkel ha éhesek.18 hós
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, egy kicsit majdnem hosszúra sikeredett... :)
Kisfiam este 8 tol reggel 8 ig alszik. Ejjel egyaltalan nem eszik. Reggel ebredes utan kapja az adag tapjat, del korul eszik valami gyumolcsot, youghurttal, vagy turoval, vagy "katonakat" :) 3-4 ora korul ebedre valamilyen fozeleket, vagy levesket, delutan meg majszol valami kekszet, de az nem rendes eves, es este megint kapja a tapjat. 9 honaposak vagyunk.
Kislányom ugyanilyen jó alvó volt mindig is. Ennyi idõsen kb. reggel 9-kor kelt, de Õ úgy, hogy este 10-tõl egyhuzamban aludt. 9-kor tápi és vmi olyasmi, amiket Te is írtál (katonák), 11 felé kis gyümi, aztán bealudt vagy otthon, vagy séta közben 1-másfél órára. 2 felé ebédeltünk, 3 körül megint bealudt 2-3 órára. 5-6 felé uzsiztunk, este fél 8 körül vacsi, fürdés, aztán még lefekvés elõtt tápi. Annyira bírom az ilyen védõnõket, mintha annak a szerencsétlen gyereknek az órához kéne igazodnia, kész. Nekem a legjobban kiakasztó sztori egy rokonhoz kapcsolódik, kislányom még nagyon picike volt, pár hetes, és pont nálunk járt, amikor úgy délelõtt 11 felé szopiztunk (Én akkor szoptattam, amikor kislányom "kérte"). Erre beszólt, hogy "hát nem délben eszik ez a gyerek...", erre Én "nem b...d meg, ez a gyerek akkor eszik, amikor éhes....". Több "építõ" jellegû hozzászólása nem volt többé. :-))
Mi a 10 órait hagyjuk ki. 9kor kel, 10körül van a reggeli, ez tápszer. Fél 2-kor ebéd, 2kor alvás. 4kor felköltöm, mert este nem akar akkor aludni. fél 6-kor uzsi, ilyenkor kap felvágottat kenyérrel, sajttal, vagy tejfölös kenyeret, ilyesmiket. fél 9-kor fürdés, de addig is szokott csipegetni a mi kajánkból, így este nem éhes már, megeszik egy kispoharas gyümölcsöt, vagy joghurtot. Fél 10-tõl alszik reggelig általában. Van, hogy felsír párszor, de nem eszik, nem iszik olyankor. (a fogzásnak tudom be). 1 éves.
Szia! Nekem 8 hós a babám. Szintén általában fél9-9-kor kel.Mire felöltözködünk, stb.. kb fél 10, utána reggeli/ami persze másnak már tízórai/, Aztán fél 1 kor ebéd, alvás, majd fél 5 körül uzsonna, aztán este fürdés utána kb fél 9-kor vacsora. Ha még éhes netán utána, akkor éjfél elõtt iszik még egy kis tejet.
11 hós kislányomnál nagyon hasonló a helyzet. késõn van nálunk is az ebéd, ma pl 4-kor volt. ilyenkor 2 óra múlva adok lightos gyümis cuccot, aztán 2-3 óra múlva vacsi és 9-kor alvás.
Nálunk 1/2 10-kor ébredés, tápszer (11 hónaposan még cici volt, most 2 évesek, de tök ugyanaz a menetrend). Rögtön utána tizórai, 11-kor (felvágott, kenyér, joghurt, kefir, keksz, stb.). 14 órakor ebéd, fõzelék. Utána alvás. 17 órakor ébredés, rögtön gyümölcs, ha üveges, akkor péppel, ha darabos, akkor csak magában. 20 órakor tápszer (ennyi idõsen szopi volt még).
mi is ilyenek voltunk, pár hónap és változik majd a dolog meglátod. Volt hogy 4kor ebédelt délután. De én elhagytam a reggeli utáni gyümit és nincs most a reggeli és az ebéd között kaja, jól is eszik így. Este meg csak nyámnyog, nem éhes már. Ne aggódj, a védõnõnek meg nem kell mindent elmondani. Hozzánk nem is jár, Németorszégban szülés után kijön a szülésznõ kb 10x 3 naponta és soha többet nem látsz senkit, persze ha problémád van akkor felhívhatod...
a cicizes is etkezes nalunk 6kor cici, utanna 9-fel 10 korul zoldseg vagy gyumolcspep (most kezdtuk a hozzataplalast), utanna cici 12 es 1 kozott, 4 es 5 kozott es furdes utan 8 korul
bocsi a helyesírásárt már alig látok:D
Kisfiam 11 honapos este 7:30-tol reggel 8:30-9:00 -ig alszik. Nem ebred ejjel mar regota igy nem kap tapszert ejjel vagy hajnalban. Nallunk igy alakul a kaja napkozben: Reggel 9-kor 300ml tapszer 11:30 korul ebed (fozelek, rantott husi, parolt zoldsegek, rakott dolgok...) 15 orakor uzsonna: gyumolcs muzlivel, gyumolcs baba kekszel, joghurt.... 18 orakor vacsora: vajaskenyer, rantotta zoldsegekkel, sonka... 19:30-kor elalvas elott megiszik 250-300ml tapszer kozotti adagot.

A vacsora elfogyasztása időponthoz kötött, vagy bármikor elfogyaszthatom?

Legjobb válasz: úgy tudom este 6 után már nem ajánlott enni.

úgy tudom este 6 után már nem ajánlott enni.
Az a lényeg, hogy lefekvés elõtt 4-6 órával már ne egyél semmit. Ez nem csak a 90 naposra vonatkozik, hanem egyébként is így egészséges.

7 honapos kisfiam van, sokat aggodok hogy hanykor adjak a kisfiamnak enni? Altalaban 8-kor kel reggel. Aki ilyen helyzetben van kerlek irjatok pontos idopontot es kelrek irjatok oda az etkezes tipusat (reggel, tizorai, ebed, uzsonna, vacsora? )

Legjobb válasz: Gondolom 8-kor reggeli.Utána én úgy adnám,hogy 11-kor tízórai(nem túl sok)aztán 2-fél 3 körül ebéd,6-kor uzsi,9-fél 10 körül vacsi.Persze ez annak is a függvénye,hogy este mikor alszik el. Kb. 3 és fél óránként kéne ennie,ha korán alszik el este,akkor kevesebb az idõ , akkor kicsit kisebb mennyiséget adnék.

Gondolom 8-kor reggeli.Utána én úgy adnám, hogy 11-kor tízórai(nem túl sok)aztán 2-fél 3 körül ebéd, 6-kor uzsi, 9-fél 10 körül vacsi.Persze ez annak is a függvénye, hogy este mikor alszik el. Kb. 3 és fél óránként kéne ennie, ha korán alszik el este, akkor kevesebb az idõ , akkor kicsit kisebb mennyiséget adnék.
Az én kislányom is 7 hónapos lesz néhány nap múlva. Õ még fõképp szopik. Reggel 7 óra körül ébred, olyankor szopizik és vissza is alszik. Legközelebb 10-1/2 11 körül tízóraizik, gyümölcsöt kap, de utána még szopizik is. Du.1 és 1/2 2 körül újra szopik, ez az ebéd. Uzsira 4 és 1/2 5 körül szopi van. Este 8 körül szopik (vacsora). Éjjel még felébred általában 1-2x pár korty tejért. Tehát ez nappal 5 étkezést tesz ki + az éjszakai.
A kérdező hozzászólása: Reggel cicivel kezdjuk ugy 6-7 ora kozott, 9kor szoktam adni a reggelit, 1-kor az ebedet, 5-kor a pepet es fel 9-kor cicit, megint, mert 9-kor mar aliszik. De ugy erzem be kellene iktatnom egy uzsonnat es a vacsorat kesobbre tegyem. A reggeli es az ebed koztt kellene tizorait is tegyek?
Mi tápszeresek vagyunk és most volt 5 hónapos és így alakul egy napunk. 7 kor tápszer 10 kor gyümölcs 12 kor tápszer 16 kor fõzelék 19 kor tápszer aztán alvás és Õ még hajnalban egyszer változó idõben egyszer kap tápszert és aaztán alvás reggelig.
Elsõ vagyok.A reggeli szopi nem reggeli?Én annak tekintenén.A 9 órás evést lehetne kicsit csúsztatni, az a tízórai.Aztán ebéd, a pép szerintem uzsi(az is csúszhat kicst)aztán a fél 9-es szopi meg vacsi.
Nyolc hós kislányom van. Mi már régóta csak napi négyszer eszünk. Reggel 8-kor tápszer, délben fõzelék, délután 4-kor gyümölcs, joghurt, tejpép gyümölccsel, este nyolckor fürdés után tápszer. Szépen fejlõdik, a doktornõ szerint már 1 éves babának néz ki.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! az a helhyzet a reggeli szopizással, hogy szerintem már nagyon kevés tejci van ezért a reggeli és a hajnali szopizást egy ételnek tekinteném.


Áttennétek más időpontra egy baráti összejövetelt (vacsora egy étteremben), ha a barátnőtök nem tudna eljönni?

Barátom a szülinapját úgy akarná megtartani h 2 jó barátjával + velem elmenne vacsorázni. Viszont én nem tudok elmenni,mert rossz az id? és a szüleim nem tudnak elvinni(messzebbi faluról van szó). Õ viszont nem akarja lemondani és átrakni jöv? hétre. Pedig lett volna rá b? 5 órája h megtegye. Most ? elment és meg itthon ülök:(

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy át kellett volna raknia. Majd elmentek kettesben is.

Nem hiszem, hogy át kellett volna raknia. Majd elmentek kettesben is.
A kérdező hozzászólása: Mikor már felhozta a témát, h mit tervez a hétvégén, akk mondtam neki h a szüleim nem érnek rá + nem mennek buszok. Ekkor azt mondta h elvisz motorral, viszont elkezdett esni az esõ délután és nem tudott eljönni.
Egészen mást írtál az elején, mint most. "nem tudok elmenni, mert rossz az idõ és a szüleim nem tudnak elvinni" "arról volt szó h õ elvisz engem, mert én már elõtte szóltam neki h én nem tudok elmenni " Most akkor melyik? Meg volt beszélve, hogy mész, de nem tudtál és õ nem mondta le, vagy meg volt beszélve, hogy õ visz el, de mégsem ment el érted? Mert nem mindegy, hogy korábban szóltál, hogy menjen érted és õ megígérte, vagy az utolsó órákban szóltál, hogy nem tudsz menni.
A kérdező hozzászólása: 1. nem vagyok kis tini, ha esetleg ti a 18 éves kort nem annak tartjátok 2. 2 éves kapcsolatról van szó 3. arról volt szó h õ elvisz engem, mert én már elõtte szóltam neki h én nem tudok elmenni 4. ez már a 4. alkalom h elment nélkülem "bulizni", de most viszont lett volna lehetõsége h átegye egy nappal késõbbre 5. nem volt semmiféle asztalfoglalás, meg hasonlók. Találkoztunk volna az étteremnél, bemegyünk, eszünk és ennyi. Nem hiszem el h egy ilyet nem lehet elhalasztani késõbbre...
Én attól függõen raknám át, mennyire bonyolult megszervezni (hány embert kell értesíteni, le van-e foglalva az asztal, ki milyen messzirõl jön). 5 óra tényleg kevés egy kicsit, de ne oltogassátok a kérdezõt, szerintem igen fiatal lehet még és valszeg a szülei nem engedik.
Most komolyan: 5 órával elõtte jelented be, hogy nem tudsz menni és elvárod, hogy másik három ember miattad ugráljon? Komolyan 5 órával a vacsi elõtt derült ki, hogy nem tudsz menni? Ha meg igen, akkor így jártál. Õ ünnepel a barátaival, akiket két hétnél régebben ismer, veled meg majd találkozik másnap. Nagy ügy. Igazán nem kellene miden semmiséget felfújni.
Nem bántódnék meg, hisz attól hogy vagyok neki, nem szûnik meg az élete másfelé, ha nem voltatok még kettesben sehol akkor frissek lehettek és max tinik, nõj még egy kicsit.
Ha a születésnapi meghivást 5!!! órával a megveszélt idö elött lemondja valaki, akkor azzal magát járatja le. A barátodnak igaza van, ha a megbeszélt programmhoz tartja magát. Te eddig is tudtad, hogy gond lenne odamenned, akkor eleve nem kellett volna elfogadnod az ötletet.
Még jó hogy elment! Én sem várom el hogy miattam tegye át a szülinapi programját a párom.
A kérdező hozzászólása: Nincs egyáltalán busz járat oda szombaton, se vasárnap
ha a barátnõdet komolyan vennéd, akkor megoldottad volna...és 8 elõtt elmehetnél a busszal...
A kérdező hozzászólása: Egy faluról van szó, ahova nem sûrûn járnak este 8 és 10 között buszok
nem, mert az én barátnõn felülne a buszra és eljönne, nem gyerekeskedne
Miért kellene hozzád alkalmazkodnia, amikor a barátaival már elõre lebeszélte az ünneplést? Nem vagy ott, na és? Attól õ még megünnepelheti a születésnapját. Te majd felköszöntöd máskor.
A kérdező hozzászólása: Soha nem voltunk kettesben még....
busszal nem tudtál volna elmenni?
2 éve vagytok együtt és még sose voltatok kettesbe??!

A kollégiumban ha rendszeres az étkezés (reggeli, ebéd, vacsora ésmindig ugyanabban az időpontban), akkor lehetséges a hízás?

Lehet hülyén hangzik, de ezt hallottam.

Legjobb válasz: Miért, aki nem kollégiumban, hanem otthon eszik normálisan, rendszeresen, az elhízik?

Miért, aki nem kollégiumban, hanem otthon eszik normálisan, rendszeresen, az elhízik?
Ott olyan babaadagokat adnak, meg olyan szar a kaja, h 1) nem eszed meg, 2) k.rva kevés, az, h szar minõségû, az cink, de ez van... Mozogj mellette, és nem lesz gáz.
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm a válaszokat


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!