Találatok a következő kifejezésre: A vőlegény a menyasszony (56 db)

Miért nem láthatja meg a vőlegény a menyasszonyt csak teljesen diszpompában?

mi történik, ha meglátja? Ez valami komoly babona?

Legjobb válasz: Nem mondanám babonának, inkább egy szép tradíciónak! -egy öreg võlegény-

Nem mondanám babonának, inkább egy szép tradíciónak! -egy öreg võlegény-
Igen, babona, de szerintem fontosabb, az, hogy a võlegénynek eláll a lélegzete mikor meglátja a menyasszonyt és biztossá válik, hogy igen ezt a nõt el kell, vennem, nem hagyhatom szaladni. :)
Nekem inkább az volt fontos ebben a babonában/tradícióban, hogy meglepetés volt a párom számára, hogy fogok kinézni. És nagyon jó volt látni az arcán, hogy tetszem neki. Ez valamilyen szinten bizalom is, hogy megbízzon bennem, hogy neki tetszõ ruhát választok, vagy neki tetszõ frizurám lesz. És nekem is jó érzés volt, hogy aznap igazán szép voltam, és csak neki akartam tetszeni. :) Szóval inkább a meglepetés a fontos már ebben szerintem.
Nekem inkább az volt a fontos, hogy a páromnak legjobban tetszõ ruhát hordjam aznap, vagyis amelyik szerinte a legjobban áll rajtam. Így én vele, és a sógornõmmel mentem ruhát keresni, és meglepett ugyan, de õ volt a legkritikusabb. Végül közösen választottunk. Szóval minket nem érdekelt a babona, úgy tûnik, nincs is alapja. Na, de nem is ezen múlik a boldogság.
Hülye babona semmi más. Állítólag boldogtalan lesz a házasságuk vagy ilyesmi...nincs jelentõsége. Attól, hogy a võlegénynek eláll a lélegzete, attól még elsülhet balul is a házasság. Nem ezen múlik.
A kérdező hozzászólása: Szerintem is hülyeség. Ha ezen múlik egy házasság, az rég rossz.:)

Mivel váltsa ki a vőlegény a menyasszonyt a menyecsketánckor történt ellopásakor? Milyen feladatokat szoktak adni?

Legjobb válasz: kérdésekre válaszolni - helyes válasznál nem kell inni, helytelennél rövidet (rövides poharakba lehet kólát (jéger) és vizet(vodka-pálinka) is tölteni, hogy ne legyen hamar sok neki :) ) héliumos lufiból levegõzni, és úgy énekelni

kérdésekre válaszolni - helyes válasznál nem kell inni, helytelennél rövidet (rövides poharakba lehet kólát (jéger) és vizet(vodka-pálinka) is tölteni, hogy ne legyen hamar sok neki :) ) héliumos lufiból levegõzni, és úgy énekelni
A legutóbbi lagzin ahol voltam énekelnie és táncolnia kellett a võlegénynek, jelentõs mennyiségû házipálinka elfogyasztása közben.
batyam kulonfele feladatokat kellett ellatnia, de a legerdekesebb az volt, amikor leterdelve a mennyasszony ele, szerelmet kellett vallania. tudni kell, hogy o nem a szavak embere, szoval eleg nagy kihivas volt ez szamara. remegett is rendesen a hangja :P mindenki meghatodott.
Én egyetlen ilyen esküvõn voltam, ott tapogatással, bekötött szemmel meg kellett állapítania, melyik a menyasszony lába (vagy 10-15 embert végig kellett tapogatnia, poénból volt ott srác is a sorban), és ha rossz lányra mondja, hogy az õ lába az igazi, akkor innia kell. A mi srácunk egy hibával ért célba :D. (de az egyik srácot név szerint be tudta azonosítani :P)

Mivel viccelhetném meg a vőlegényt? (A menyasszony. )

Hagyományos lagzi lesz. Olyasmire gondoltam, mint a kalácstörés szokás, hogy madzag van belesütve, hogy a v?legény biztosan a rövidebbet törje! :D Vicceset szeretnék, ami nem megalázó, de azért odapörköl neki! :) V?fély természetesen a cinkosom lenne! Köszi! :)

Legjobb válasz: Nem tom jót mondoke , de kisebbkoromba amikro voltam lakodalomba, akkor volt eg yilyen feladat hogy a võfély adott a menyának egy tojást.. a võlegényenk felkellett álnni a székre.. vagyis kettõre.. mind a kétlába külön(másik széken) , szóval terpeszben volt. A Menyának megkellett fognia a tojást és a bal lábszárnál bekellett raknia és átkellett vezetnie a jobb lábszára végéhez és kivenni. vicces vlt, mert a võlegény ott girmaszolt amikor a tökénél járt már a csaj. a võfély meg ilyeneket nyomatott, hogy msot kiderül mennyire vasmarkú az asszony. Meg nehogy másik tojást fogj meg:P ha aztfogod,meg akkor se törd el... Szóval jókat nevettünk:D:D Asszem a lényege annyi hogy ha eltöröd akkor nem leszel gyengéd asszony. Elnézést a hülye megfogalmazásért. És lehet nem is ilyesmire gondoltál, de remélem segíthettem. GRATULÁLOK!!

Nem tom jót mondoke , de kisebbkoromba amikro voltam lakodalomba, akkor volt eg yilyen feladat hogy a võfély adott a menyának egy tojást.. a võlegényenk felkellett álnni a székre.. vagyis kettõre.. mind a kétlába külön(másik széken) , szóval terpeszben volt. A Menyának megkellett fognia a tojást és a bal lábszárnál bekellett raknia és átkellett vezetnie a jobb lábszára végéhez és kivenni. vicces vlt, mert a võlegény ott girmaszolt amikor a tökénél járt már a csaj. a võfély meg ilyeneket nyomatott, hogy msot kiderül mennyire vasmarkú az asszony. Meg nehogy másik tojást fogj meg:P ha aztfogod, meg akkor se törd el... Szóval jókat nevettünk:D:D Asszem a lényege annyi hogy ha eltöröd akkor nem leszel gyengéd asszony. Elnézést a hülye megfogalmazásért. És lehet nem is ilyesmire gondoltál, de remélem segíthettem. GRATULÁLOK!!
Kérdezzd meg a võfélyt, egy csomó ilyet tud. Nálunk pl. õ maga viccelt meg engem (a menyasszonyt). Kihozatta a levest, és mondott valami verset, hogy mostantól elsõként az uramat kell kiszolgálni. Mindenkinek tetszett, de a mikor merni akartam, kiderült, hogy a levesbõl nem a merõkanál vége lóg ki, hanem egy tésztaszedõé, amivel levest persze nem lehet merni. De megoldottam evõkanállal. :) Nem számítottam rá, de tetszett. :)
Bocs, kérdezd... Kicsit sok lett a zzzzz...
lehet olyat h a menyasszony bevesz a labakoze egy kancsot amiben ket tojas van, a volegeny ki kell szedje a tojasokat de ugy, hogy a szajaba befalja egy fakanalnyelet es ugy probalja , kozben lehet bosszantani (mert az tuti hogy nehezen megy)ugy latszik nem sokat jart ilyen hejt a feje, sok lakodalomban lattam mar...
A kérdező hozzászólása: Ilyen "ki az úr a háznál játék". Vicces, de még normális keretek között. :)
A kérdező hozzászólása: Ilyenre gondoltam, köszi!!! :)
Nemrég hallottam egy nagyon jópofát. De azt igazából a menyasszony megviccelésére csinálták, de szerintem a võlegényt is meg lehet viccelni vele, én meg szeretném csinálni a võlegényemnek: a võlegény haverjai beöltöznek nõnek, és a võvély/DJ/akárki a buli közepén egyszercsak bemondja, hogy a võlegénynek egy kis meglepetéssel készültek, és az a helyzet, hogy itt van az össze volt nõje! :D Az eredeti történetben itt a menya szegény majdnem elájult, de bejöttek a haverok a szõrõs lábaikkal, parókába, nõi ruhába, persze nagy nevetés lett... Szerintem fordítva is meg lehet csinálni, hogy a menya tud a csínyrõl, de úgy tesz mintha rosszul lenne, és a võlegény megrémül hogy mi lesz ebbõl. Bejönnek a haverok, röhögés.
Nõk, lányok leülnek sorba egymás mellé szorosan a székekre, úgy hogy a võlegény szeme be van kötve. Leül a menyasszony is. Mindenki keresztbe teszi a lábát, mondjuk a jobb van felül. Arról le kell venni a cipõt. A võlegénynek ki kell találni, hogy melyik a menyasszony lába. Tavaly voltam esküvõn, a võlegénynek szerencséje volt... ;) :D
A kérdező hozzászólása: Köszi! :)


Hogy zajlik a szülőköszöntő a polgárin? A vőlegény is ad a menyasszony nőrokonainak virágot, a menyasszony is a vőlegény anyjának vagy mindezt együtt teszik meg? /anyák, nagyik/Kitől kérdik először az igent? A gyűrűhúzás is ebben a sorrendben van?

Legjobb válasz: az igent elõbb a nõtõl kérik. gyûrûhúzásnál nincs szabály, ki húzza fel elõbb a másik ujjára. szülõköszöntés is változó, én azt hittem, hogy mondanak valami szöveget is ilyenkor, de legutóbb az egyik barátnõm esküvõjén csak annyi volt, hogy a menyasszony odament a võlegény szüleihez, a võlegény meg a menyasszonyéhoz, átadtak nekik egy-egy névreszóló Tokaji Aszút, lehet, hogy virágot is, erre nem emlékszem. közvetlen utána meg már jött a pezsgõzés, tehát ahogy átvették a bort, utána már ott álltak, egy félkört alkotva 8-an pezsgõvel a kezükben, ugye tanúkkal együtt voltak ennyien.

az igent elõbb a nõtõl kérik. gyûrûhúzásnál nincs szabály, ki húzza fel elõbb a másik ujjára. szülõköszöntés is változó, én azt hittem, hogy mondanak valami szöveget is ilyenkor, de legutóbb az egyik barátnõm esküvõjén csak annyi volt, hogy a menyasszony odament a võlegény szüleihez, a võlegény meg a menyasszonyéhoz, átadtak nekik egy-egy névreszóló Tokaji Aszút, lehet, hogy virágot is, erre nem emlékszem. közvetlen utána meg már jött a pezsgõzés, tehát ahogy átvették a bort, utána már ott álltak, egy félkört alkotva 8-an pezsgõvel a kezükben, ugye tanúkkal együtt voltak ennyien.
Én az ünnepi köszöntõmbe fûzöm bele a szülõkrõl a háláról szóló néhány mondatot. Majd megkérem az ifjú párt, hogy adják át a virágot, vagy amit szántak ( bor, pezsgõ) a szülõknek. Mindenki a saját szüleinek adja elõször, aztán puszi a másik szülõpáosnak is.Igen van, hogy a nagymamáknak is nyújtanak át virágot. De ez egyéni.Gyûrûhúzásnál elõször a férjet kérem meg, hogy adja át a feleségének a gyûrûjét, majd ezután a férjet. ... hitvesi csók, és ezt követõen gyertyagyújtás. Ha tudok még segíteni kérdezz , szívesen teszem! egy anyakönyvvezetõ

Ki kísérje egyik helyről a másikra a menyasszonyt és a vőlegényt?

Ugye míg nincsenek összeházasodva nem együtt mennek. De ki kíséri őket? Van erre valami szabály? A saját családjukból, vagy a másikból?

Legjobb válasz: Mi együtt mentünk,párom vezetett,én mellette,mögöttünk két nagyi ( a bérelt kocsi volt a legnagyobb,abban fértek el jól)

Mi együtt mentünk, párom vezetett, én mellette, mögöttünk két nagyi ( a bérelt kocsi volt a legnagyobb, abban fértek el jól)
A kérdező hozzászólása: Igen, de gyalogos részre gondoltam, a kocsiban ilyen nincs is.
Elõször is a kocsiban is van hiszen valószínû hogy a templom a hivatal és az étterem nem egy utcában van, sokszor nem is egy településen.Mi kocsival is együtt mentünk. És amikor mentünk a polgárira akkor is már a férjemmel mentem úgy vonultunk is be.
Engem a mostoha bátyám vezetett, a férjemet a nõvére. A kocsiban együtt ültünk.
a legidõsebb koszorúspár szokta nálunk. A koszorúslány a võlegényt, a koszilány párja meg a menyasszonyt.
A kérdező hozzászólása: én is így hallottam meg láttam, csak nálunk koszorúslány csak kicsi gyerek lesz, szóval az sehogy se jó. Mondták, hogy legyen egyedülálló, és akkor a barátja barátnõje nem egyedül kullog máshol, de nem tudom.
tesók? idõsebb (korban hozzátok illõ), szingli rokon?

Ha a vőlegény a barátja születésnapját választja a menyasszonya helyett?

A párom külfőldön dolgozik. Hétvégente szoktunk chatelni, meg voltunk beszélve a mai napra is, hogy 4kor feljön netre. Azt mondta akkor,hogy egy óra és jön. 8kor hivtam szintén egy órát mondott. 10 perce hivtam és azt mondta ma már nem jön, mert kártyáznak. Totál ki vagyok idegileg. Harmonikus kapcsolatban élünk, 4 év alatt mindössze 3szor ha veszekedtünk. De amióta külföldön dolgozik megváltozott. Ti hogy reagálnátok egy ilyen helyzetre?

Legjobb válasz: Hagydd már egy estét, hadd ünnepeljenek a fiúk:) Biztos nem így tervezte, de megértheted, hogy nem mondhatja azt a haverjainak, hogy otthagyja a születésnapi kártyázást meg ünnneplést, hogy az asszonnyal beszéljen neten... Képzeld már milyen gáz lenne neki. Nem ebbõl az egy napból áll a világ.

Hagydd már egy estét, hadd ünnepeljenek a fiúk:) Biztos nem így tervezte, de megértheted, hogy nem mondhatja azt a haverjainak, hogy otthagyja a születésnapi kártyázást meg ünnneplést, hogy az asszonnyal beszéljen neten... Képzeld már milyen gáz lenne neki. Nem ebbõl az egy napból áll a világ.
Biztos nem tudta, hogy meddig fog tartani, vagy úgy gondolta, hogy lelép hamar, hogy beszéljen veled, csak aztán marasztalták a haverok. Ne akadj ki ezen...
Majd holnap biztos jó lesz neki, mondd el neki, hogy nem esett jól. De nem kell ennek akkora feneket keríteni szerintem
Már megbocsáss, de tiszta h.lye vagy! Még szép, hogy a barátja szülinapja, én is a barátnõm szülinapját választanám, mert az csak egy évben egyszer van, veled meg bmikor lehet. Ha meg emiatt idegbeteg vagy, menj orvoshoz!
szerintem megcsal...
Azt hogy az embernek van élete a párján kívül is?
Te már most egy házisárkány vagy.
Szerintem is másik nõ lehet a képben. Ha már hisztériázol, okkal tedd.
A kérdező hozzászólása: 22:03-snak ...miert?
A kérdező hozzászólása: Én elfogadom, hogy bulizik, partyzik, szulinapozik, de ha egyszer mar meg voltunk beszelve akkor szolhatott volna idõben, hogy nem jön fel netre. Bulizzon is, én nem tiltom meg neki, hisz fiatal (26 éves), de ha én csináltam volna ezt vele akkor tuti, hogy kiverte volna a raplit.
Ha el akarod marni magad mellõl, jó úton haladsz. Most komolyan az a legnagyobb problémád, hogy egy chat helyett a barát szülinapját ünnepelte?
ezen problémázni úristen... ezzel csak elmarod magad mellõl.
Jó hogy még a kérdezõ a hibás... Nem tudom miért természetes dolog, hogy a kérdezõ üljön otthon a számítógép elõtt, és egész délután azt várja, hogy mikor jön fel a kedves võlegénye. Gondolom neki is lett volna más jobb dolga is, mint hogy rá várjon. Én is kiakadnék. Megmondhatta volna elõre, hogy nem megy fel, és majd holnap beszélnek, mert szülinap van, nem pedig elvárni, hogy rá várjon.
Szerintem pedig a pasas a hunyó, mert megvolt elõre beszélve a csetelés...ha mondjuk megvan beszélve 4-re és 3.30kor szól, hogy bocsi drágám most nem tudok jönni, vagy csak késõbb mert ez és ez közbejött akkor a kérdezõ sem akadt volna ki. Ez tiszteletlenség volt. DE nem kell besértõdni sem, viszont közöld vele, hogy ezt nem fogadod el a jövõben. Ennyi. (Legyen egy kis önbizalmad, nem kell minden apró vitát kiterjeszteni a neten) 23N
A kérdező hozzászólása: Az utolsó kommentelõknek köszönöm, hogy velem értenek együtt. Én nem azon akadtam ki, hogy születésnapozik, hogy a haverokkal van, hanem azon, hogy szólhatott volna idõben, hogy nem jön chatre és akkor tudtam volna egész délután és este másat csinálni, mint azt várni, hogy mikor jön netre. Már megbeszéltük a dolgokat, de ha haza jön külföldrõl akkor személyesen is megfogjuk. A nõcis dolgot meg elvetném...én tudom, hogy miért.

Kinek a feladata a menyasszonyi csokor kifizetése? A vőlegényé, vagy az ara családjáé?

Legjobb válasz: Én választok, de majd meglepõdök. :) Egyébként a csokrot a võlegény veszi a menya-nak.

Én választok, de majd meglepõdök. :) Egyébként a csokrot a võlegény veszi a menya-nak.
Tesóméknál közös kasszából ment az esküvõ, mindent közösen fizettek.
Nekem a võlegényem(már férjem) fizette, anyósom választotta. Borzasztó volt szerintem, hiába kértem, hogy mit szeretnék, egész nap azt a rondát kellett hurcolásznom, és még azzal is fényképeztek:-( Inkább vegye meg magának a menyasszony.
nálunk anyukám rendelte meg és õ is fizette ki, nem volt meglepetés, mert én döntöttem el, hogy milyet szeretnék.
A hagyományok szerint a võlegény fizeti, de ma már minden megengedett..:)
A menyasszonyi csokrot mindig a võlegény fizeti. Felénk a menyasszony nem is láthatja elõre, mert meglepetés. Ez egyébként régi magyar szokás. Az új divatot nem ismerem, de lehet, hogy akik mindnet átvesznek Amerikából, azoknál mindent az ara fizet.
Az a legegyszerûbb, ha a menyasszony megrendeli - olyat amilyet szeretne, a võlegény meg elhozza, egyben kifizeti. :) Így a hagyományokhoz is hûek, de nem lesz rossz meglepetés. :)
Nálunk én választottam, és mivel még nem volt keresetem a szüleim fizették. Hisz ha nem olyan, mint amit megálmodtam, akkor az olyan lehangoló egy kicsit. Márpedig ha a võlegényem/mostmár férjem vette volna, mint egy meglepit, akkor meg is kókadt volna mire megérkezik, meg ki tudja sikerült e volna eltalálnia milyet szeretnék. Nem voltak nagy elvárásaim, egyszerû olcsó virág volt, én inkább egy bizonyos csokor-fazonhoz ragaszkodtam.
en nem ertek a hagyomanyokhoz, de amikor majd en megyek ferjhez en fogom fizetni, elvegre en valasztom ki nem akarnek olcso csokrot valasztani, de azt nem nem akarnam, h mas fizesse az en `nem tul olcso` izlesemnek megfelelo csokrot. Egyebkent is en fogom hurcolni egesz nap.
A kérdező hozzászólása: A menyasszony döntötte el, hogy milyen csokrot szeretne, tehát szó sincs melepetésrõl.De azért köszi.
A võlegény ajándéka a menyasszonyi csokor. A virágot sosem a nõ veszi magának, az más kérdés, hogy a menyasszonyi csokrot a menyasszony ruhájához szokták választani.
Hát ha a leendõ férj annyira se ismeri a párját (aki pedig tuti bõszen célozgat :-)), akkor ott már nagy a baj... A férj veszi és fizeti, de szerintem az se gáz, ha a lány elmondja a virágosnak, hogy milyet szeretne. Nálunk a virágos kérésére el kellett oda mennem, elbeszélgetni, megismerkedni velük, hogy tudják, milen illik hozzám, a ruhához, az egyéniséghez, a stilushoz. Aztán megcsinálták, férjem ment érte, kifizette és meglepetés volt.
A võlegény rendeli és fizeti a hagyományok szerint, de manapság a menyasszonyok szoktak azért konzultálni a virágossal, hogy ne érje õket nagy meglepetés :-)
XD, hát ez kész, pont ugyanezt akartam feltenni én is! Te is nézted ezek szerint tegnap az m1-en :) :) Ez engem is érdekelne, hogy mi ez az izé, ami olyan, mint egy boxer, csak tüskével, és tenyérre befelé hordják, és miért csapja vele többször kézen majd nyakon a csávót (könyvben ilyesmirõl szó sincs).
A kérdező hozzászólása: 2-es: Köszönöm a linket. Ott is azt írják, hogy "Az Egri Csillagok c. film táncbetétje nyomán." Ez a koreográfia tényleg autentikus? Fõleg a véres része?
A véres részérõl nem tudom mennyire autentikus. Egy filmes blogon olvastam pl. hogy a törökök zenéi meg ruhái a mai törökök szerint röhejesre sikerültek. Simán lehet, hogy csak kitalálták ezt is. Nem ismerem a történelmet ennyire.
attól függ, milyen a terhes szex és milyen ízû a fitymája.
"És a menyasszony testvére, az kije a võlegénynek?" A menyasszony lánytesója a sógornõje a võlegénynek, a fiútesója a sógora. Az elsõ kérdésedre a válasz: erre nincs külön kategória.
1. ez már túl aprólékos, szerintem nincs rá külön szó 2. sógora
sógora...szerintem, de nem biztos
menyasszony tesó-võlegény tesó nem állnak rokoni viszonyban!
Szerintem sógora.
Hát kijé vónák? - mondtaja macska.
a menyasszony tesoja a võlegény tesojával komák! a másik aza sogor
Apám úgy szokta mondani, hogy "võtársak", de sztem ilyen nincs. (võl. tesója- menya. tesója)

A lakodalomban ki ül a menyasszony és a vőlegény mellett? Ki kezdi a menyasszonytáncot?

Legjobb válasz: Úgy van, csatlakoznék az elõttem szólóhoz. A pár mellett a szülõk ülnek, valamint a fõasztalnál szoktak általában a keresztszülõk is ülni. A menyasszony tánc szerintem területenként eléggé változatosan alakulhat illetve alakítható. Nagy általánosságban azért az elmondható, hogy a võfély, ennek hiányában esetleg a menyasszony keresztapja, illetve valamely közeli (férfi) hozzátartozó bejelenti, hogy "eladó a menyasszon", azaz mielõtt úgymond új asszony lesz belõle, még lehet táncolni egyet vele (de nem ingyen ám! :D )és többnyire ez a bizonyos bejelentõ meg is kezdi a menyasszonnyal a táncot. Utána általában az apák, apósok, fiútestvérek, stb szép sorban, majd a végén a férj elkapja a feleségét és az összegyûjtött pénzt és "megszöknek". Persze, ha valóban a nyitótáncra gondoltál, azt értelem szerûen az ifjú pár kezdi.

Úgy van, csatlakoznék az elõttem szólóhoz. A pár mellett a szülõk ülnek, valamint a fõasztalnál szoktak általában a keresztszülõk is ülni. A menyasszony tánc szerintem területenként eléggé változatosan alakulhat illetve alakítható. Nagy általánosságban azért az elmondható, hogy a võfély, ennek hiányában esetleg a menyasszony keresztapja, illetve valamely közeli (férfi) hozzátartozó bejelenti, hogy "eladó a menyasszon", azaz mielõtt úgymond új asszony lesz belõle, még lehet táncolni egyet vele (de nem ingyen ám! :D )és többnyire ez a bizonyos bejelentõ meg is kezdi a menyasszonnyal a táncot. Utána általában az apák, apósok, fiútestvérek, stb szép sorban, majd a végén a férj elkapja a feleségét és az összegyûjtött pénzt és "megszöknek". Persze, ha valóban a nyitótáncra gondoltál, azt értelem szerûen az ifjú pár kezdi.
A násznagyok. Menyasszonytánc alatt mit értesz? Mert ha nyitótáncot, akkor azt a pár kezdi. Menyassoznytáncot nem tudom, szerintem nincs rá külön szokás.
Te ültél a fõasztalnál? Én csak addig ültem míg megettük a vacsorát, utána hol itt voltam, hol ott, meg folyton táncoltam. :D
Nálunk nésznagyok ültek, de násznagyok barátaink voltak. Jobb volt így, õszintén szívesebben ültem velük, mint szülõkkel egész este. A szüleink ültek a rokonsággal, tesómékkal.
Én voltam már vagy 20 esküvõn, de sehol nem ültek a násznagyok a pár mellett.
A nagy átlagban a menyasszony és a võlegény mellett ülnek a násznagyok, a násznagyok mellett pedig az örömszülõk. A menyasszonytánc (éjfélkor van általában): legelsõ a võfély, aki táncol a menyasszonnyal, majd a násznagyok, utánuk az örömszülõk, és végül sorban a násznép.
Mivel nálunk a fõasztal 7 személyes volt, így csak mi, a szülõk és a kisfiunk :) Tesóméknál hosszabb volta fõasztal, ott a keresztszülõk is ott ültek. Tesók sehol nem fértek volna be :) , de attól függ hány tesó van, van-e családjuk ....
nálunk csak a szülõk és tesók ültek ott. így volt (szembõl, balról jobbra): öcsém-apám-anyám-én-férjem-anyja-húga-apja-öccse a menyasszonytáncál a pénzes-borítékos-ajándékos táncra gondolsz? Nálunk menyecsketánc volt (voltaképp ugyan az, csak attól függ, melyik ruhába táncolod), elmentünk átöltözni, visszamentünk, a zenész kiabálta, hogy eladó a menyasszony (vagy menyecske, nem emlékszem), elkezdtünk egymással táncolni, és akkor jöttek sorban, már meg nem mondom, ki volt az elsõ, de az utolsók az én szüleim voltak
Nálunk és az összes esküvõn, ahol eddig jártam a szülõk ültek a pár mellett. A másik kérdésre nem tudok válaszolni.
mellettünk a szüleink ültek, nemek váltakozva apu anyu keresztszülõ vagy tanú a párjával. menya táncot a võfély kezdi, ésatöbbi ésatöbbi


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!