Találatok a következő kifejezésre: A vőlegény a (354 db)

Hogy zajlik a szülőköszöntő a polgárin? A vőlegény is ad a menyasszony nőrokonainak virágot, a menyasszony is a vőlegény anyjának vagy mindezt együtt teszik meg? /anyák, nagyik/Kitől kérdik először az igent? A gyűrűhúzás is ebben a sorrendben van?

Legjobb válasz: az igent elõbb a nõtõl kérik. gyûrûhúzásnál nincs szabály, ki húzza fel elõbb a másik ujjára. szülõköszöntés is változó, én azt hittem, hogy mondanak valami szöveget is ilyenkor, de legutóbb az egyik barátnõm esküvõjén csak annyi volt, hogy a menyasszony odament a võlegény szüleihez, a võlegény meg a menyasszonyéhoz, átadtak nekik egy-egy névreszóló Tokaji Aszút, lehet, hogy virágot is, erre nem emlékszem. közvetlen utána meg már jött a pezsgõzés, tehát ahogy átvették a bort, utána már ott álltak, egy félkört alkotva 8-an pezsgõvel a kezükben, ugye tanúkkal együtt voltak ennyien.

az igent elõbb a nõtõl kérik. gyûrûhúzásnál nincs szabály, ki húzza fel elõbb a másik ujjára. szülõköszöntés is változó, én azt hittem, hogy mondanak valami szöveget is ilyenkor, de legutóbb az egyik barátnõm esküvõjén csak annyi volt, hogy a menyasszony odament a võlegény szüleihez, a võlegény meg a menyasszonyéhoz, átadtak nekik egy-egy névreszóló Tokaji Aszút, lehet, hogy virágot is, erre nem emlékszem. közvetlen utána meg már jött a pezsgõzés, tehát ahogy átvették a bort, utána már ott álltak, egy félkört alkotva 8-an pezsgõvel a kezükben, ugye tanúkkal együtt voltak ennyien.
Én az ünnepi köszöntõmbe fûzöm bele a szülõkrõl a háláról szóló néhány mondatot. Majd megkérem az ifjú párt, hogy adják át a virágot, vagy amit szántak ( bor, pezsgõ) a szülõknek. Mindenki a saját szüleinek adja elõször, aztán puszi a másik szülõpáosnak is.Igen van, hogy a nagymamáknak is nyújtanak át virágot. De ez egyéni.Gyûrûhúzásnál elõször a férjet kérem meg, hogy adja át a feleségének a gyûrûjét, majd ezután a férjet. ... hitvesi csók, és ezt követõen gyertyagyújtás. Ha tudok még segíteni kérdezz , szívesen teszem! egy anyakönyvvezetõ

Miért nem találok magamnak olyan fiút, aki megbecsül, szeret tisztel és nem ver át? . Mióta végetért a vőlegényemmel a kapcsolatunk. És amikor teljesen úgy éreztem hogy megpróbálom más mellett. Romba dőlt minden.

3fiúval próbáltam meg mind hiába, mindegyikbe csalódtam.Nem sietettem a dolgokat de már kezdek beleunni.

Legjobb válasz: 18 évesen 3 fiúval próbáltad? És csalódtál? Aztajóélet.

18 évesen 3 fiúval próbáltad? És csalódtál? Aztajóélet.
ez az még a végén kiderül, hogy a legtöbb fiú akinek barátnõje van rosszul hiszi azt, hogy a barátnõje szereti és odavan érte, mert csak pótlékok, ha már a jóképû pasik nem megbízhatóak. Gratulálok, te is degenerált lehetsz. Olyan fiút válasz aki neked tetszik nem pedig olyat aki szerinted nem csal meg, mert abból semmi jó nem lesz.
A jóképû pasik általában mind szexmániások, ha egy kicsit átlagosabb (csúnyácskább) fiút keresel az biztos megbecsül majd, mert az ilyeneknek nagyon kevés barátnõjük van életük során.
17:56 1000% real life az is hogy te lezbi vagyol:-))
A válasz írója 62%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 17:56 Na hát akkor ilyen alapon a "minden csaj r!banc" mondat is helytálló.....
võlegény? Eljegyeztek? Tudod egész család elõtt nagy party, gyûrû, házasság tervezgetése, mert ha eljegyeztek akkor kitûztétek a napot is vagy tervbe volt véve. 18 évesen? Remélem minden volt eljegyzés..stb, mert különben nem a võlegényed..te pedig nem voltál a menyasszonya. Ne tévesszük össze a szezont a fazonnal.
normális pasik nincsenek..ugyan az az összes, csak más a kinézetük..de ennyi:D csak a szex kell nekik..hiába mondja bárki, hogy ez hülye általánosítás, 1000% real life.
Mos én is meglepõdök, bocsi. :O :O Aztán eszemhez térek megint, és elõször is mondom, h ezt nehéz elképzelnem. Vélemény: Ha eddig sikerült már ennyi pasit, és még võlegényt is találni, akkor hátralevõ életedben is fogsz találni még párat..és lesz majd valaki, aki kell neked...
LOL Bocs de erre csak ennyit tudok mondani , 18 évesen võlegény +még 3 pasi ?! :O
A kérdező hozzászólása: Mióta vége lett a 3éves kapcsolatomnak.4hünapja azóta.Nagyon szeretném ha valaki szeretne.Ez gond?
18 évesen már esélyed sincs normális kapcsolatra. Egyedül fogsz meghalni :(
még fiatal vagy, elõtted az élet!
Ráadásul a megbecsülés egy érzés miatt van, mert mondjuk szereti, ragaszkodik vki a barátnõjéhez, nem pedig azért mert úgy sem kap mást! Szerinted a jóképû férfiak érzelem nélküliek? Szóval ez a csúnyácskább fiú gáz. Mert a szépség/jóképûség szubjektív, mindenkinek más a szép más a csúnya aztán aki szerinted csúnyácskább az másnak isten. Szóval ha látsz egy számodra csúnyább embert máris általánosítasz és ráhúzod, nincs barátnõje/barátja csupán azért mert neked nem tetszik ergo biztos semelyik nõnek/férfinak sem tetszik..elég gáz lenne a világ ha mindenkinek ugyanaz tetszene. Szóval ki a csúnyácska?

Miért nem láthatja meg a vőlegény a menyasszonyt csak teljesen diszpompában?

mi történik, ha meglátja? Ez valami komoly babona?

Legjobb válasz: Nem mondanám babonának, inkább egy szép tradíciónak! -egy öreg võlegény-

Nem mondanám babonának, inkább egy szép tradíciónak! -egy öreg võlegény-
Igen, babona, de szerintem fontosabb, az, hogy a võlegénynek eláll a lélegzete mikor meglátja a menyasszonyt és biztossá válik, hogy igen ezt a nõt el kell, vennem, nem hagyhatom szaladni. :)
Nekem inkább az volt fontos ebben a babonában/tradícióban, hogy meglepetés volt a párom számára, hogy fogok kinézni. És nagyon jó volt látni az arcán, hogy tetszem neki. Ez valamilyen szinten bizalom is, hogy megbízzon bennem, hogy neki tetszõ ruhát választok, vagy neki tetszõ frizurám lesz. És nekem is jó érzés volt, hogy aznap igazán szép voltam, és csak neki akartam tetszeni. :) Szóval inkább a meglepetés a fontos már ebben szerintem.
Nekem inkább az volt a fontos, hogy a páromnak legjobban tetszõ ruhát hordjam aznap, vagyis amelyik szerinte a legjobban áll rajtam. Így én vele, és a sógornõmmel mentem ruhát keresni, és meglepett ugyan, de õ volt a legkritikusabb. Végül közösen választottunk. Szóval minket nem érdekelt a babona, úgy tûnik, nincs is alapja. Na, de nem is ezen múlik a boldogság.
Hülye babona semmi más. Állítólag boldogtalan lesz a házasságuk vagy ilyesmi...nincs jelentõsége. Attól, hogy a võlegénynek eláll a lélegzete, attól még elsülhet balul is a házasság. Nem ezen múlik.
A kérdező hozzászólása: Szerintem is hülyeség. Ha ezen múlik egy házasság, az rég rossz.:)

Ha a vőlegényemmel a menstruáciom utolsó előtti napján lefeküdtem védekezés nélkül teherbe eshettem?

csak pár lökésig volt bennem nem is élvezett el semmise.Csak mostanába kéne megjönnie(ma van a 23. nap) és tisztára görcsbe vagyok h. terhes lettem. Fáj a fejem , a mellem, néha görcsölök. Többet eszek mint régebben(bár ez lehet azért is mert kezd visszaállni az étvágyam) és mostanába érzékenyebb vagyok

Legjobb válasz: Nem valoszinu hogy terhes vagy, de letezhet "soron kivuli"peteeres,de nagyon balszerencses kell legyel hogy ez megtortenjen.

Nem valoszinu hogy terhes vagy, de letezhet "soron kivuli"peteeres, de nagyon balszerencses kell legyel hogy ez megtortenjen.
Ezek a tünetek mástól is lehetnek. Lehetnek a közelgõ mensi jelei is és ez még társul az idegességgel. Szerintem nem estél teherbe, rettentõ kicsi rá az esély. Viszont most így késhet is, ami azért lehet, mert végig idegeskeded a heteket.

Mivel váltsa ki a vőlegény a menyasszonyt a menyecsketánckor történt ellopásakor? Milyen feladatokat szoktak adni?

Legjobb válasz: kérdésekre válaszolni - helyes válasznál nem kell inni, helytelennél rövidet (rövides poharakba lehet kólát (jéger) és vizet(vodka-pálinka) is tölteni, hogy ne legyen hamar sok neki :) ) héliumos lufiból levegõzni, és úgy énekelni

kérdésekre válaszolni - helyes válasznál nem kell inni, helytelennél rövidet (rövides poharakba lehet kólát (jéger) és vizet(vodka-pálinka) is tölteni, hogy ne legyen hamar sok neki :) ) héliumos lufiból levegõzni, és úgy énekelni
A legutóbbi lagzin ahol voltam énekelnie és táncolnia kellett a võlegénynek, jelentõs mennyiségû házipálinka elfogyasztása közben.
batyam kulonfele feladatokat kellett ellatnia, de a legerdekesebb az volt, amikor leterdelve a mennyasszony ele, szerelmet kellett vallania. tudni kell, hogy o nem a szavak embere, szoval eleg nagy kihivas volt ez szamara. remegett is rendesen a hangja :P mindenki meghatodott.
Én egyetlen ilyen esküvõn voltam, ott tapogatással, bekötött szemmel meg kellett állapítania, melyik a menyasszony lába (vagy 10-15 embert végig kellett tapogatnia, poénból volt ott srác is a sorban), és ha rossz lányra mondja, hogy az õ lába az igazi, akkor innia kell. A mi srácunk egy hibával ért célba :D. (de az egyik srácot név szerint be tudta azonosítani :P)

Hogyan vicceljem meg a volegenyemet, a barataim, a csaladom apr 1-en? Otletek?

Legjobb válasz: Mond azt hogy leugrasz a boltba, utazz el Délamerikába és telepedj le ott, 20 év múlva küldj egy képeslapot 2031 április elsején. Ütni fog.

Mond azt hogy leugrasz a boltba, utazz el Délamerikába és telepedj le ott, 20 év múlva küldj egy képeslapot 2031 április elsején. Ütni fog.
Jelentsd be, hogy terhes vagy.
Mondd meg nekik hogy nem te vagy.
Mondd hogy szereted.(a völegényednek)
Mond meg hogy te az ikertesó vagy .

A vőlegényemnek a szülei nemrég vettek egy házat. Miután összeházasodtunk ő szeretné a nevemre íratni a ház felét. Szerintetek belemenjek? Ez nem kihasználás lenne a részemről?

Legjobb válasz: 1es vagyok. Persze én sem akarok válni:) De pont ezért írtam hogy akkor meg teljesen mindegy. (ha meg elválnánk mégis akkor miért vinném én a fele házat el, amikor egy tégláért nem dolgoztam meg?)

1es vagyok. Persze én sem akarok válni:) De pont ezért írtam hogy akkor meg teljesen mindegy. (ha meg elválnánk mégis akkor miért vinném én a fele házat el, amikor egy tégláért nem dolgoztam meg?)
Nálunk a köv. volt a szitu: Anyuék vettek a bátyámnak egy házat. A bátyám a felét a felesége nevére íratta, hogy õ is a sajátjának érezze. Aztán született egy gyerekük. Pár évvel késõbb, mikor elváltak, a bíróság a csajnak ítélte a lakást, mivel neki lett ítélve a gyerek is. Ennyi. Persze papíron a bátyámé maradt a fele, csakhogy ki kellett költöznie. Addig egy fillért nem lát belõle, amig el nem lesz adva, márpedig a csaj hülye lesz eladni.
Az én võlegényem akkor vett házat miután összejöttünk (kb. fél évre) Segítettem neki már akkor berendezni. Azóta eltelt 4 év, összeköltöztünk, jövõre lesz az esküvõnk. De nekem nem "kellene" a fél ház. Ha együtt vagyunk felesleges, ha meg egyszer elválnánk ne adj isten akkor semmi közöm a házhoz amit õ vett. Vagy ha a szülei vették volna akkor pláne :)
Ha vele valami történne, akkor, ha nincs gyereketek, te örökölsz utána, ergo lesz hol laknod. Ha meg a gyerek örökli, akkor haszonélvezeti jogod lesz rá, így szintén lesz hol laknod. Szóval bármennyire is szeretnéd, hogy azt írjuk, persze, írasd csak a nevedre a felét, igazából ezt semmi nem indokolja. És tetszik vagy nem, semmi közöd a lakásához, amit a szülei neki vettek. Úgyhogy nyugodtan maradj csak a s.ggeden és ne helyezkedj már most, amikor még el sem vett.
Nos, mivel ez a szüleitõl valo ajandek, ha esetleg váltok, akkor is visszakovetelheto.
Én nem mennék bele, hogy a nevemre írják, hisz nem dolgoztam meg érte, az az övé. Majd esetleg késõbb lehet róla szó, ha már én is beleadtam, ha más nem, a fenntartásába, bár akkor meg inkább azt mondanám, késõbb kerüljön a gyerek nevére. Szerintem a szülei sem lennének odáig az ötlettõl, hogy a nevedre kerüljön, én legalábbis biztos lebeszélném róla a fiamat. Sose mondd, hogy soha! Nem tudhatod, mi lesz késõbb...
A szüleinek valószínûleg nem tetszene, pénzéhesnek tartanának. Amúgy úgy tudom, igen sok illetéket kellene fizetnetek.
Egyelõre, jó ideig nem engedném, hogy a nevembre kerüljön a fele. A szülõk a võlegényednek vették, lehet hogy õk lennének az elsõk, akik utána rádvasalnák, hogy csak a ház miatt mentél hozzá. Ugyanezt könnyen megkaphatod másoktól is, ettõl kezdve meg lett mérgezve a kapcsolatotok. Max. akkor engedném, amikor már közös gyermek is van, talán éppen azért, hogy egy esetleges válás esetén azért a "jogos örökös" késõbb se legyen elfeledve.
#26, nem tudom, ahogy te sem tudod. Én nem kockáztatnék... (mondjuk nekem azért van reális elképzelésem, lévén férfi vagyok, és voltam ilyen helyzetben)
Azért nehogy már ezen sértõdjön meg a pasi. Hülye következtetés lenne hogy nem gondolja komolyan a kapcsolatot. Egyébként ha nem gondolná akkor simán leléphetne 1 év múlva a fél házzal:)
#28: Akkor te megsértõdnél egy ilyesmin, és inkább fizetnél tetemes illetéket?
#29, ld #11. Igen, valszeg rosszul reagáltam volna le a visszautasítást, és igen, kifizettük az illetéket. (annyira nem vészes, mert a ház LAKOTT - ergo lehet szép alacsonyra venni az átadott rész forgalmi értékét...)
Hát ha ezen múlik az, hogy egy kapcsolat hogy alakul... :)
Közben megnéztem a #11-et. Tehát mégiscsak ott bújkál az ördög, és ha a 'zasszony' válni akar, ott a haszonélvezeti jogod. Szóval megette a fene.
#32, a haszonélvezeti jog meg a tulajdonjog az kettõ és egymástól független. Ez a megoldás a Kérdezõéknél is nyitott, ha a Kérdezõ rááll a dologra. Nyilván elmennek egy ügyvédhez, aki majd javasolja számukra a legoptimálisabb megoldást.
Tudom, hogy független. Viszont ha "zasszony" dobbant, akkor nem tud elmenni a ráírt fél házzal. Ezért mondom, hogy nem ezen múlik egy kapcsolat. Ha a férjem azzal jött volna az esküvõ elõtt, hogy rámiratja a ház felét, én magam tiltakoztam volna ellene. Pedig Isten lássa lelkem, ez a férfi az, akiért megszülettem, és nekem sem szándékom a válás, ahogy a kérdezõé sem, de mégsem szerettem volna, ha rámiratja, és feleslegesen költünk rá hatalmas pénzt.
Nézd #34, egy ilyen akcióban nem az a kérdés, hogy ki hogyan vihet fél házat, hanem az, hogy a közös, amiért a továbbiakban közösen dolgozunk, az tényleg közös legyen...
Nem azon múlik szerintem. Én sem írattam az autóm felét a férjemre a házasságkötés után. Akkor mégsem közös? Pedig mind a ketten használjuk. :)
#36, ez egy érdekes kérdés... nálunk a zautót a zasszony használja, lévén nekem elvi ellentéteim manapság a vezetéssel ... na ehhez képest a minap sanda megjegyzéseket kezdett tenni bizonyos "más pasikról, akik bezzeg örömmel takarítanak autót a szép tavaszi napokon" - én meg ugye igyekeztem minél közömbösebb arccal, együtt érzõ hümmögéssel elengedni a fülem mellett, lévén nekem nincs autóm...:) )) Ugye gyökeresen más helyzetet eredményezne, ha az én neven lenne a forgalmiba írva, akkor jogosan terrorizálhatna a porszívóval meg a kefével...
Jól elvittük a beszélgetést másfelé :) Egyébként érdekes azt látni, hogy mennyire másként gondolkoznak az emberek :) Nekem például eszemben sincs a férjem íróasztalát kihagyni a takarításkor, pedig azt az esküvõ elõtt vette, és nincs papírom róla, hogy a fele az enyém lenne. Õ viszont elmosogatja azokat a tányérokat, amiket a nagymamámtól kaptam még szende lyánykoromban. Papíron köze nincs hozzá. :)
Nézd, a lényeg benne van abban, amit írtál, különbözõek vagyunk, különbözõ módon gondolkodunk. A Kérdezõ párját meg nem ismerjük, hogy õ hogyan gondolkodik... (mellesleg ez az utolsó poénkodás volt persze, de az tény, hogy az itteni válaszolók az én gondolkodásom mellett már 2 sértõdésre okot összehoztak volna, az egyik, hogy én marxistaként nem viselem, ha valaki számára rém fontos a magántulajdon-fétis, a másik meg ez a "majd a gyerekünkre" ajánlgatás, nálam semmi esetre sem lenne egy jó pont, hogy a majdani, még igazán ütemezésben sem lévõ gyerekünk már fontosabb lenne számára, mint a kettõnk kapcsolata) De tartok tõle, hogy itt a Kérdezõ ismeri a saját párját, és nem mi, tehát õ tudhatja leginkább, hogy a párja milyen válasznak örülne...
A võlegényem venné a házat, akkor még elgondolkodnék azon, hogy belemenjek-e. De ha a szülei, akkor nem lenne pofám.
"ha "zasszony" dobbant, akkor nem tud elmenni a ráírt fél házzal" Ez igaz, de gondold tovább: a nõnek mástól lesz késõbb gyereke, aki majd a nõ halála után örökli a ház felét.
Honnan tudod, hogy mit fog gondolni a võlegénye?
Ja, minden bizonnyal jobban jár Kérdezõ, ha megspórolják az illetéket - csak esetleg a kapcsolat megy rá... mert a Kérdezõ párja a visszautasítást úgy veszi le, hogy Kérdezõ nem gondolkodik végleges elkötelezõdésben...
Lehet, hogy most azt érzed, szó sem lesz válásról, de ugyanezt gondolták azok is, akik összeházasodtak, aztán valami miatt mégiscsak elváltak. Szép dolog, hogy arra törekedsz, hogy minden rendben legyen, de akkor is fel kell készülni arra, hogy "HA MÉGISCSAK" Szerintem felesleges a te nevedre íratni a ház felét. Feleségként ugyanannyi jogod lesz ott tartózkodni, de nincs értelme pénzt kidobni az illetékre.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom miért gondol mindenki egybõl a válásra???? Amúgy is az anyósomék ötlete volt, hogy ha vele ne adj isten valami történik akkor legyen hol laknom!
Kérdezõ, én is a zasszonyra irattam a ház felét pár év után, amiben élünk - pedig még házasok se vagyunk. Közösen tartjuk rendbe, közösen fejlesztgetjük, közösen éljük benne a közös életünket, ergo a MIENK, ennyi. Sem nem kérte, sem nem tiltakozott ellene, elmondtam, hogy én így tartom jónak, elmentünk az ügyvédhez aki megcsinálta az ajándékozási szerzõdést, mintegy garanciaként rátette a haszonélvezeti jogom az õ felére (ezt meg az ügyvéd találta ki, õszintén szólva nekem magamnak eszembe sem jutott volna), oszt ennyi.
Senki nem gondol a válásra egybõl. Csak egyébként meg nem értem mi értelme hogy a neveden legyen a fele. Mi is azt mondjuk hogy házunk, nálunk, hozzánk stb. Csak éppen az õ nevén van.
Szerintem ne menj bele. Egyrészt valaki már leírta, ha esetleg történne vele valami, úgyis te öröklöd, mint feleség, ha van gyerek akkor a haszonélvezeti jogot, tehát senki nem rakhat ki. viszont ha neadj isten elváltok akkor meg megy a vagyonjogi per évekig, meg ki kell fizetni a másikat, ahhoz eladni áá, ne menj bele. Egyébkét senki sem gondol válásra, amikor házasság elõtt vannak. :) Ez csak késõbb jön, tudod.
"Egyrészt valaki már leírta, ha esetleg történne vele valami, úgyis te öröklöd, mint feleség" - ja, leírta, csak hát nem igaz. A jelen szabályok szerint a szülei örökölnék, ha nincs gyerek...
Az utódok örökölnek, ha vannak. A feleség "csak" haszonélvezeti jogot kap ilyenkor élete végéig, vagy amíg le nem mond róla. NEM?
14-es! Törvényes örökös, ha nincs túlélõ leszárzmazó akkor a túlélõ házastárs örököl! Ha nem örökölhet, akkor következik az örökhagyó szülei!
"A võlegényemnek a szülei nemrég vettek egy házat." nekem ez ajandeknak tunik. A valasra pedig azert gondol mindenki, mert a mai vilagban a hazassagkotesek nagy szazaleka vegzodik vele....
ha nincs gyerek, akkor a házastárs örököl és nem a szülõ!!!
Én ebbõl vizsgáztam, mégjó hogy nem itt a gyakorin, mert lepontoztak. :) )
#19, én a #14-es vagyok, és megnéztem a Ptk-t, igazad van. Viszont ez 2009 -ben változott utoljára (ugye ilyen frankó kis "kõbe vésett" törvényeink vannak, 2014-ben megint fog az új Ptk-val...) ezért tudtuk többen helytelenül... Viszont elnézve a helyzetet, valójában az van, hogy amikor a Kérdezõ majd örököl (remélhetõleg a nagyon távoli jövõben, itt fiatalokról beszélgetünk) akkor csak a radai r..bb tudja, hogy éppen milyen szabály lesz érvényben, fog-e örökölni, és mennyit...
Ez nem kihasználás, inkább biztonság neked! Én belemennék! Sajnos élettársi kapcsolatban élek a párommal, és ha õ meghalna, én mehetnék amerre látok, mert nem vagyok jogosult a házra ahol lakunk, és ami az övé.
szerintem egyelõre ne kérd a ház felét. nekem ehhez nem lenne arcom. elvégre a szülei dolgoztak meg a házért, te pedig egyelõre max ott fogsz élni a võlegényeddel. ha lesz gyereketek, akkor inkább az õ nevére kerüljön.
#22, tetszettél olvasni a kérdést? Szó sincs arról, hogy a kérdezõ kérné, a párja szeretné ráíratni: "Miután összeházasodtunk õ szeretné a nevemre íratni a ház felét. Szerintetek belemenjek?" Ha nálunk (#11 válasz) anno a párom elutasította volna a "ha lesz gyereketek, akkor inkább az õ nevére kerüljön." szöveggel, nem biztos, hogy örvendeztem volna tõle... Én Kérdezõ helyében nem kérném (ahogy õ sem kérte), de ha felajánlják, nem is utasítanám vissza.
A kérdező hozzászólása: Ez nem ajándék, és szó sem lesz soha válásról.

Õrülten féltékeny vagyok a vőlegényemre! A féltékenység tényleg az önbizalomhiányból fakadhat?

Mit tegyek, hogy ne legyek ennyire féltékeny? Félek, hogy ezzel tönkretehetek mindent...

Legjobb válasz: Hát szerintem sokmindenen alapszik. Egyrészt önbizalom hiány is lehet. aztán a családban látott példa. (pl anyuka vagy apuka volt nagyon féltékeny) Aztán a sorozatos okok, vagy elözö kapcsolatban a sorozatos megcsalások.

Hát szerintem sokmindenen alapszik. Egyrészt önbizalom hiány is lehet. aztán a családban látott példa. (pl anyuka vagy apuka volt nagyon féltékeny) Aztán a sorozatos okok, vagy elözö kapcsolatban a sorozatos megcsalások.
A võlegényed már azért a võlegényed, mert szeret Téged! :) Felesleges féltékenykedned, azzal csak ártani tudsz. Ha el akar hagyni Téged, akkor a féltékenységed nem fogja ebben megakadályozni. De szeret Téged, szóval nyugi :) :) Sok boldogságot! :P
Tényleg tönkre tehetsz mindent a féltékenységgel, fõleg ha a srác szeret téged, mert akkor nagyon rossz, hogy folyamatosan védenie kell magát.Ha szeret, azt pedig érezned kell. Gondolj arra, hogy azokat a perceket/órákat, amit a féltékenységgel töltesz, akár boldogan is megélhetnéd.Inkább légy örömteli mosolygós amikor csak lehet, és bõgj, meg szomorkodj akkor, amikor már bebizonyosodott a megcsalás.Addig ráérsz:-) Amúgy fakadhat önbizalomhiányból is, azon pedig te magad segíthetsz, pl. állj a tükör elé, és sorold fel magadnak az összes külsõ jó tulajdonságodat amit szépnek tartasz magadban, vagy csinosítsd ki magad, irany a plaza vagy ilyesmi, s nézd meg hány pasi les meg a szeme sarkából!(nekem ez a kedvencem, de vigyázz is vele, nehogy kellemetlen helyzetbe kerülj)
Csak akkor "jogos" féltékenykedni, ha okot ad rá! Pl. megbámulja a csinos lányokat folyton és észrevehetõen, vagy lányokkal barátkozik inkább és levelezget, sms-ezget... Ha nem csinál ilyeneket, akkor ne légy féltékeny, mert sok kapcsolat megy tönkre emiatt, igazából "ok nélkül"... Ha szereted, akkor próbáld meg ezt lecsillapítani és nem hozni õt kellemetlen helyzetbe. Légy biztosabb önmagadban!
szió.én is volt h féltékeny voltam persze nincs rá okom.de én úgy vettem észre h azért mert nincs önbizalmam.de most már javítok a helyzeten és máshogy fogom fel a dolgokat.légy mindig vidám csinos és kiegyensúlyozott, KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET.
Nekem is önbizalomhiányból fakad. Ez 100%. Sajnos megváltozni csak annyiban tudtam, hogy elnyomom és nem engedem felszínre. De ez nem jó megoldás.
Igen tényleg abból fakad leginkább. Szerintem ha rájöttél, hogy ilyen vagy és ez zavar téged az fél siker. Mielõtt elkezdesz féltékenykedni próbáld meg végiggondolni, hogy nem nagy butaság-e, és ha a võlegényed monja hogy az akkor ezt próbáld meg neki elhinni. + gondolj arra, hogy te se csalnád meg õt akkor õ miért is tenné? Lehet ezen változtatni szerintem.
Hát, szerintem, semmit nem lehet tenni...ilyen vagy, nem hiszem, h tudnál változni.
igen, általában abból fakad. aztán berögzül, és rossz szokássá válik, mint pl. a körömrágás. tudatosan kell és lehet róla leszokni. eleinte nehéz, de érdemes, mert elég közönséges és idegesítõ tulajdonság. hosszú távon kevés ember tudja elviselni.
Édesanyám régen azt mondta nekem, Kislányom aki féltékeny a másikra az csalja meg az ártatlant. Nekem ez a jóslat már kétszer bejött. Olyan féltékeny volt az egyik kedvesem, hogy még az ajtót is rám zárta. Aztán rájöttem azért, hogy ne tudjam merre és kivel jár. Sorolhatnám a kollégák és kolléganõk eseteit. Gondolkodj el!
Majdnem 5 éve vagyok együtt a párommal. A kapcsolatunk elején minden nagyon jó volt. De kb. 2, 5 évnél olyan féltékeny voltam mindenért, hogy majdnem vége szakadt ennek a csodás szerelemnek. Szakított Velem, mert úgy érezte be van zárva, és ha csak ránéz valakire már 2 órás veszekedés, és hiszti jön. Amikor ez megtörtént rájöttem, hogy saját magamnak köszönhetem az egészet. Nagyon nehéz volt visszaszereznem. Bizonytalan volt. Azóta már tényleg csak nagyon ritkán féltékenykedem. Pont annyit, amennyi még jól esik neki. Tavaly nyáron feleségül kért! :) Azt hittem nem lehetek annál boldogabb. De mégis! Most még jobb! :)
A féktékenykedés nem a "természethez" tartozik, ez csak egy könnyû kis önigazolás azoknak akik lusták megerõltetni magukat, és leszokni róla, szemléletet váltani. Ajánlom Paul Hauck- Féltékenység c könyvét. Nekem anno ez segített.

Mit vegyek a vőlegényemnek a közelgő 40. születésnapjára?

Segítsetek mit vegyek?! 2éve vagyunk együtt és van már egy gyönyör? kislányunk, szóval komoly a kapcsolat. Kicsit komolyabb maradandóbb ajándékott akarok, de azért nem horobilis összegért. Szerintetek??

Legjobb válasz: Szia! Szerintem örülne egy házi készítésû 4-es és egy 0 formájú tortának, fõleg ha te és a pici lánykátok készíti el. Én a 30.-ra ilyet készítettem, nagyon örült neki, a vendégek is el voltak ájulva.:) ezen felül? mondjuk egy üres album, amibe beleragasztasz közös képeket, dátummal meg egy kis szöveggel hogy itt voltatok elõször, a baba képei, rajzok apának stb. ez nem annyira drága de egyedi

Szia! Szerintem örülne egy házi készítésû 4-es és egy 0 formájú tortának, fõleg ha te és a pici lánykátok készíti el. Én a 30.-ra ilyet készítettem, nagyon örült neki, a vendégek is el voltak ájulva.:) ezen felül? mondjuk egy üres album, amibe beleragasztasz közös képeket, dátummal meg egy kis szöveggel hogy itt voltatok elõször, a baba képei, rajzok apának stb. ez nem annyira drága de egyedi

Ha a vőlegény a barátja születésnapját választja a menyasszonya helyett?

A párom külfőldön dolgozik. Hétvégente szoktunk chatelni, meg voltunk beszélve a mai napra is, hogy 4kor feljön netre. Azt mondta akkor,hogy egy óra és jön. 8kor hivtam szintén egy órát mondott. 10 perce hivtam és azt mondta ma már nem jön, mert kártyáznak. Totál ki vagyok idegileg. Harmonikus kapcsolatban élünk, 4 év alatt mindössze 3szor ha veszekedtünk. De amióta külföldön dolgozik megváltozott. Ti hogy reagálnátok egy ilyen helyzetre?

Legjobb válasz: Hagydd már egy estét, hadd ünnepeljenek a fiúk:) Biztos nem így tervezte, de megértheted, hogy nem mondhatja azt a haverjainak, hogy otthagyja a születésnapi kártyázást meg ünnneplést, hogy az asszonnyal beszéljen neten... Képzeld már milyen gáz lenne neki. Nem ebbõl az egy napból áll a világ.

Hagydd már egy estét, hadd ünnepeljenek a fiúk:) Biztos nem így tervezte, de megértheted, hogy nem mondhatja azt a haverjainak, hogy otthagyja a születésnapi kártyázást meg ünnneplést, hogy az asszonnyal beszéljen neten... Képzeld már milyen gáz lenne neki. Nem ebbõl az egy napból áll a világ.
Biztos nem tudta, hogy meddig fog tartani, vagy úgy gondolta, hogy lelép hamar, hogy beszéljen veled, csak aztán marasztalták a haverok. Ne akadj ki ezen...
Majd holnap biztos jó lesz neki, mondd el neki, hogy nem esett jól. De nem kell ennek akkora feneket keríteni szerintem
Már megbocsáss, de tiszta h.lye vagy! Még szép, hogy a barátja szülinapja, én is a barátnõm szülinapját választanám, mert az csak egy évben egyszer van, veled meg bmikor lehet. Ha meg emiatt idegbeteg vagy, menj orvoshoz!
szerintem megcsal...
Azt hogy az embernek van élete a párján kívül is?
Te már most egy házisárkány vagy.
Szerintem is másik nõ lehet a képben. Ha már hisztériázol, okkal tedd.
A kérdező hozzászólása: 22:03-snak ...miert?
A kérdező hozzászólása: Én elfogadom, hogy bulizik, partyzik, szulinapozik, de ha egyszer mar meg voltunk beszelve akkor szolhatott volna idõben, hogy nem jön fel netre. Bulizzon is, én nem tiltom meg neki, hisz fiatal (26 éves), de ha én csináltam volna ezt vele akkor tuti, hogy kiverte volna a raplit.
Ha el akarod marni magad mellõl, jó úton haladsz. Most komolyan az a legnagyobb problémád, hogy egy chat helyett a barát szülinapját ünnepelte?
ezen problémázni úristen... ezzel csak elmarod magad mellõl.
Jó hogy még a kérdezõ a hibás... Nem tudom miért természetes dolog, hogy a kérdezõ üljön otthon a számítógép elõtt, és egész délután azt várja, hogy mikor jön fel a kedves võlegénye. Gondolom neki is lett volna más jobb dolga is, mint hogy rá várjon. Én is kiakadnék. Megmondhatta volna elõre, hogy nem megy fel, és majd holnap beszélnek, mert szülinap van, nem pedig elvárni, hogy rá várjon.
Szerintem pedig a pasas a hunyó, mert megvolt elõre beszélve a csetelés...ha mondjuk megvan beszélve 4-re és 3.30kor szól, hogy bocsi drágám most nem tudok jönni, vagy csak késõbb mert ez és ez közbejött akkor a kérdezõ sem akadt volna ki. Ez tiszteletlenség volt. DE nem kell besértõdni sem, viszont közöld vele, hogy ezt nem fogadod el a jövõben. Ennyi. (Legyen egy kis önbizalmad, nem kell minden apró vitát kiterjeszteni a neten) 23N
A kérdező hozzászólása: Az utolsó kommentelõknek köszönöm, hogy velem értenek együtt. Én nem azon akadtam ki, hogy születésnapozik, hogy a haverokkal van, hanem azon, hogy szólhatott volna idõben, hogy nem jön chatre és akkor tudtam volna egész délután és este másat csinálni, mint azt várni, hogy mikor jön netre. Már megbeszéltük a dolgokat, de ha haza jön külföldrõl akkor személyesen is megfogjuk. A nõcis dolgot meg elvetném...én tudom, hogy miért.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!