Találatok a következő kifejezésre: A víznapok a 90 (12 db)

Mi történik, ha a 90 nap alatt víznapot nem tartok? Lehet-e így is hatásos a fogyókúra, vagy a víznap elengedhetetlen?

Legjobb válasz: Én is tartottam tõle, és akkor több ismerõsöm is azt mondta, akik csinálták a 90 napost, hogy nem baj ha nem tartok, akkor is látványos lesz a fogyás. De én azt javaslom, hogy próbáld ki, én is tartottam végül, meglepõen könnyen ment, és utána mindig meglódult lefelé a mérleg nyelve! Szóval szerintem nem olyan szörnyû mint amennyire elsõre hangzik és hasznos is, gyorsítja a fogyást és méregtelenít. De ha mégis úgy érzed, hogy tutira nem bírnád,vagy esetleg olyan a munkád, hogy kell az energia és nem mered bevállalni, hogy semmi energiát nem veszel magadhoz,nem lesz baj ha nem tartasz, csak kicsit lassabban fogysz majd.

Én is tartottam tõle, és akkor több ismerõsöm is azt mondta, akik csinálták a 90 napost, hogy nem baj ha nem tartok, akkor is látványos lesz a fogyás. De én azt javaslom, hogy próbáld ki, én is tartottam végül, meglepõen könnyen ment, és utána mindig meglódult lefelé a mérleg nyelve! Szóval szerintem nem olyan szörnyû mint amennyire elsõre hangzik és hasznos is, gyorsítja a fogyást és méregtelenít. De ha mégis úgy érzed, hogy tutira nem bírnád, vagy esetleg olyan a munkád, hogy kell az energia és nem mered bevállalni, hogy semmi energiát nem veszel magadhoz, nem lesz baj ha nem tartasz, csak kicsit lassabban fogysz majd.
Én most tartok az elsõ víznapnál. Nagyon szerettem volna ha sikerül, de kicsit elcsábultam napközben. Nem igazán az éhség miatt, hanem a szédülés és a hányinger miatt kellett egy kis gyümölcsöt ennem. Úgy gondolom, hogy a gyümölccsel csináltam a kisebb bajt, mintha kenyeret ettem volna. Én azért szurkolok neked, hogy sikerüljön.
Próbálj enni valamit mert megfájul a gyomrod!
nem baj.
Szia! Ezen az egy napon nem fog múlni semmi. És egyébként is a 90 napos úgy is hatásos, ha nem tartasz víznapot, sokan nem bírják. Az egészséged mindennél fontosabb, gyógyszert meg nem jó éhgyomorra bevenni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm
És mennyit fogytál?
A kérdező hozzászólása: köszönöm 8kg fogytam 52 vagyok:(
A kérdező hozzászólása: vagyis 52 kg :P

Ha elérem a kívánt testsúlyt még a 90 nap letelte előtt, akkor abbahagyhatom a diétát úgy, h utána még 90 napig délelőtt csak gyümit eszek és havi egyszer víznapot tartok?

Legjobb válasz: Hát ha vissza akarod hízni amit leadtál, akkor abbahagyhatod. Ahogy a leírás is szól, 90 nap kell, hogy a szervezeted mûködése átálljon, és ha következõ 90 napban nem hízol vissza 2-3 kilónál többet, akkor volt igazán eredményes a diéta. Máskülönben ripsz ropsz visszajön. Valószínûleg ez történne veled is.

Hát ha vissza akarod hízni amit leadtál, akkor abbahagyhatod. Ahogy a leírás is szól, 90 nap kell, hogy a szervezeted mûködése átálljon, és ha következõ 90 napban nem hízol vissza 2-3 kilónál többet, akkor volt igazán eredményes a diéta. Máskülönben ripsz ropsz visszajön. Valószínûleg ez történne veled is.
Ne haragudj a hangnemért, de ha elolvasnátok a 90 napos leírását, akkor egy csomó felesleges kérdéstõl megmenekülnénk.
én úgy csináltam mindent, ahogy a nagykönyvben meg van írva, mégis egy év alatt a lefogyott kilók dupláját híztam vissza.azóta rendszeresen mozgok, ehetek amennyit akarok, és egy hónap alatt fogytam annyit, mint az egész kilencven napos alatt.
Szerintem ezt az életformát (szétválasztás) folytatni kell ahhoz, h a siker maradandó legyen. Én legalábbis nem kockáztattam. nagyon ritkán, egy-két havonta megengedett egy kis kihágás. nem hiszem, h átáll a szervezet vagy ilyesmi. én kétszer csináltam. elõször 90 nap után abbahagytam, akkor szép lassan elkezdtek visszajönni. Aztán mielõtt felszaladt volna több kg, elkezdtem, és a szétválasztással (leggyakrabban a fehérjenapot tartom) több, mint egy éve tartom a súlyom.


A 90 napos diétánál muszáj betartani a víznapot?

nem lehet valamivel helyettesíteni?

Legjobb válasz: a víznap csak a méregtelenítésre van, hogy kitisztuljanak a beleid. fogyni nem fogsz többet ha betartod, és akkor sem ha nem tartod be, én egyen már túl vagyok, és könnyebb volt mint hittem. nem egy nagy ördöngõsség :D

a víznap csak a méregtelenítésre van, hogy kitisztuljanak a beleid. fogyni nem fogsz többet ha betartod, és akkor sem ha nem tartod be, én egyen már túl vagyok, és könnyebb volt mint hittem. nem egy nagy ördöngõsség :D
sztem akkora ha sok salakanyag van felhalmozódva, helyetesítd ugyaúgy gyümölcs nappal!
én csak az elsõt tartottam be, mégis lefogytam.
Mivel agész nap csak vizet iszol lassítja az anyagcserét és lassítja a fogyást ezzel továbbá mivel nem viszel be fehérjét szépen bontja az izmaidat is...
Csak akkor, ha fogyni akarsz.
Figyi! Semmi sem muszály!!! Te szeretnél fogyni. Magadért csinálod!! A víznap igenis fontos. Mint ahogy a diéta leírása mondja, mindennek megvan a miértje! De komolyan! Nem hiszem, hogy olyan nehéz havonta egy böjtnap!

A 90 napostól akkor is fogyunk ha nem tartunk víznapot? Ilyenkor mennyit fogyhatunk?

Legjobb válasz: Ha betartjuk a víznapot,akár 1 kg-ot is fogyhatunk ezalatt.Tényleg sokat kell inni,mert a szervezet így kimossa a lerakódásokat,ami könnyíti a fogyást.Ha nem tartod be,akkor is fogsz fogyni,de kisebb ütemben.

Ha betartjuk a víznapot, akár 1 kg-ot is fogyhatunk ezalatt.Tényleg sokat kell inni, mert a szervezet így kimossa a lerakódásokat, ami könnyíti a fogyást.Ha nem tartod be, akkor is fogsz fogyni, de kisebb ütemben.

Bűnözés nélkül végigcsináltam a 90 napot, sőt a víznapokkal együtt 94-et.15 kg-ot fogytam, amiből az ünnepek alatt /3 nap/ hm.4 kg vissza is jött. Délelőtt gyümi, a napi adag sem volt túlzottan nagy. Ezek után mire számítsak?

Legjobb válasz: Én már egy ideje mondom h hulyeség ez a 90 napos pont emiatt, hogy semmire nem jó csak a szervezetet teszi tönkre... Mindig le vagyok ugatva meg pontozva aztán itt az eredménye...

Én már egy ideje mondom h hulyeség ez a 90 napos pont emiatt, hogy semmire nem jó csak a szervezetet teszi tönkre... Mindig le vagyok ugatva meg pontozva aztán itt az eredménye...
anya 10 kgt fogyok tõle 90 nap alatt.eleinte neki is visszajött 3kg, de azóta tartja ezt a súlyt.
Arra, hogy visszajön az egész, sõt még lehet hogy több is. Életmód váltás nélkül nem lehet fogyni.
megkérdezhetem, h hány kg-ról indultál? csak azért kérdem, h tudjam, én mire számítsak.k.a felénél vagyok.
A kérdező hozzászólása: 99-rõl indultam, a vége 84 lett, közben 6x tartottam víznapot. Ma már tudom, hol hibáztam, kevés volt a torna, ill. a folyadékfogyasztás. Sebaj, tanultam belõle, legközelebb másként lesz.
koszi, h megírtad.lehet, ha tobbet tornázol, tobbet is fogysz.de ez nem biztos, h így lett volna. a magasságodat nem tudom, de ez is szép eredmény.gratulálok hozzá.

Terhesség alatt a 90 napos diétát lehet csinálni, mondjuk kicsit enyhébb változatban pl nincs víznap?

Legjobb válasz: Terhesség alatt semmilyen diétát nem szabad tartani, csak ha terhességi cukrod van, azt is csak az elõírtak szerint. Ha félsz, ne egyél édességet.

Terhesség alatt semmilyen diétát nem szabad tartani, csak ha terhességi cukrod van, azt is csak az elõírtak szerint. Ha félsz, ne egyél édességet.
Diéta helyett SÉTA! Napi 1 óra csodákat tesz. A 20. héttõl a 33.-ig egy gramm se jött fel, vizsont nem fáj a hátam és nem vizesedem, jól alszom. Amikor meg nem tudok menni valamiért, estére rendesen "megvastagszik" a bokám. Boldog babavárást! 33 hetes kismama
90 naposat nem szabad.
szerintem is inkább csak kevesebb édességet fogyassz. a fogyás egyébként azért veszélyes ilyenkor, mert a testedben a zsírszövetben lerakódott, majd a fogyással felszabaduló méreganyagok bekerülhetnek a Babád szervezetébe is! én nem diétáznék, kivéve ha terhességi cukorbetegségem lenne, azt is orvosi elõírásra!
15:54-es válaszolónak!!! Tudnál küldeni nekem privát mail errõl??? Kiváncsi lennék rá. És valószínû ki is próbálnám. Jön a nyár és hátha lelassíthatom az utóbbi idõbe a súlygyarapodást.
sztem azért odafigyelhetsz... én nem vagyok cukros.. mégis a doki is és a védõnõ is mondta h csinálhatom a cukorbetegeknek való szénhidrát diétát... csak nem olyan szigorúan... és ez nekem jó is... mert így most kb 3, 5kg plussz van rajtam és most lépek a 28. hétbe :) ... és makk egészséges a babóm.. jól érzem magam.. és még édességet is eszem idõnként :) ha gondolod küldhetek pár anyagot hozzá... 27+5km :)
Vagy terhesség, vagy diéte, kivéve a terhességi cukorbetegséget. Nem ez a megfelelõ idõszak, hogy az alakoddal törõdj.
A terhesség nem a diétázások ideje, szerintem felejtsd el. Ráérsz utána diétázni.
Szia! A terhességi cukor diétáját nyugodtan csinálhatod, szívesen leírom a lényegét, ha gondolod! Elõzõ terhességnél cukros voltam, szívesen segítek. Minden más diétát felejts el, mert káros, a 90 napos különösen!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! ez a cukorbetegeknek való diéta engem is érdekelne ha leírnátok, akár itt akár priviben az jó lenne, elõre is köszi

14 éves vagyok, és el akarom kezdeni a 90 napos diétát. Nagyon rossz? A víznapot hogy bírtátok?

Legjobb válasz: nem nagyon rossz,csak utána kétszer annyit hízol vissza

nem nagyon rossz, csak utána kétszer annyit hízol vissza
Szia! Én pont 14 éves koromban csináltam ezt a fogyókúrát. Szerintem az hülyeség amit mondanak, hogy ezzel koplalsz, mert egyáltalán nem. Én mikor csináltam, nagyon pozitív tapasztalataim voltak vele és sokkal jobban éreztem magam, jobb volt a közérzetem is, mivel a gyomrom könnyebben fel tudta dolgozni az egy féle kaját és nem volt soha leterhelve . Én 2 hét alatt fogytam 5 kilót, szóval amivel vigyáznod kell viszont szerintem ennél a fogyókúránál, hogy mindenképpen edzzél mellette. De én csak ajánlani tudom, és egyébként nekem 1 kiló se jött vissza jó sokáig még utána. Most 5 évvel vagyok a fogyókúra után, most az ünnepek alatt visszajött egy kicsi, mert nem igazán figyeltem oda :D, szóval most én is holnap kezdem el megint :) A lényeg, hogy szerintem ha van kedved akkor nyugodtan próbáld ki, szerintem ártani nem fog.
Szia! Szerintem 14 évesen annyira még nem kell aggódni a súlyod miatt. Lehet, hogy egyszer hirtelen hatalmasat nõsz és ahhoz majd "kell" a plusz kiló. Majd 20-22 évesen esetleg elkezdheted.
A kérdező hozzászólása: hát az utolsót inkább figyelembe sem veszem, de a többieknek köszi :)
Ez egy nõi baromság. Nem volt neked anyád, aki idõben figyelmeztethetett volna, hogy lányom ne zabáljál?
Szia énis 14 évesen kezdtem el, nem tartottam víznapot és néha bûnöztem is. két hónap alatt fogytam 14 kilót. Mikor elkezdtem 72 kg voltam a 175 cm-hez.Ma tartom a súlyomat mindent megeszem kivéve kenyeret és colát. Mozogni kell és nem jön vissza. De énis bevallom elég kegyetlen diéta és nem csinálnám végig mégegyszer.Nekem meglett a következménye.. :( szeptember óta 58 kg vagyok, és már lehet nemis tudok hízni. A hasamon maradt még némi felesleg, februártól járok gyúrni és szálkásítok hogy nyárra okés legyek. Szóval inkább tese csináld a 90 napost. Sportolj, egyél egészségesen. !!!!! :) 15/L
A kulcs 2 dologban rejlik: 1. normális mennyiségû és milyenségû étkezés (ne egyél össze-vissza és sokat, ne koplalj és ne diétázz, 2. mozogj! Lift helyett lépcsõ és szépen, fokozatosan felépített edzésterv (ehhez sem kell pénz és konditerem) séta, intenzív séta, futás stb.(Sok internetes edzésterv van). A zabálás pótcselekvés. Nem a reklámokhoz kell igazodni és a bombanõknek, meg egyéb elvárásoknak megfelelni és nem unatkozni! Akkor nem lesz belsõ feszültséged és evéskényszered sem. Tartsd magad értékesnek, fõleg 14 évesen(! a legérzékenyebb életkorban), pusztán azért is, mert vagy és az életed érték!
Szia! Én nem ajánlok semmi ilyen "fogyókúrás" szart. Kb nõknek jó, mert õk elhisznek minden baromságot. Elég sok fogyókúrás vagy diétás dologról olvastam és infóztam mindent. Én azt javasolnám, hogy jól válogasd meg mit eszel. Itt gondolok arra, hogy ha teheted, akkor kerüld az úgynevezett "szemét kaját/szénhidrátokat", elõször ez a legfontosabb, hogy minõségi ételt vigyél be. Egyél változatosan és lehetõleg több zöldséget, gyümölcsöt. Kerüld a tésztás ételeket Útmutatónak: http://www.shp.hu/hpc/userfiles/egeszsegtaplalkozas/giglpeld.. Itt egy másik is, amiben bõvebben felvannak sorolva az ételek. http://www.bodysport.hu/dieta/glikemias-index Én magam példáját tudnám mondani. Reggelre csinálj 50 g zabpehelybõl (zablisztet), adj hozzá 50 ml zsírszegény tejet 2-4 tk cukrot, majd két tojást. Próbáld csomómentesre keverni (habverõvel), aztán serpenyõben mint egy omlettet vagy palacsintát süsd meg. Én Activiaval szoktam enni, de lehet kevés lekvárral is. Ebédre én rendelem a kaját. Vlaki nem hisz benne, de nekem bevált. Változatos és nem egy nagy összeg. Mind e mellett egészséges. Nincsenek agyon párolva a kaják. Tényleg minõségi alapanyagokból van. Ilyet pedig a Teletálnál tudsz rendelni az UPDATE menüket. Este az a lényeg, hogy szinte fehérjét vigyél be. Gondolok itt a tojásra, sajt, natúr joghurt, túró, cotage chees, ilyenek. Ezek legyenek inkább többségben. Mellé ehetsz kígyóuborkát. Sok sportóló is diéta idõszakban ezt kajálja, mert szinte olyan, mint a dinnye csak felesleges cukor nélkül. Ehhez még ehetsz egy szelet rozs kenyeret vagy puffasztott rizst. Ez csak egy irány, amit magad finomíthatsz formálhatod a saját tested igényeire, hogy passzoljon. Ha hosszútávon egészséges szeretnél lenni és szeretnéd elérni egy ideális sújt, majd megtartani azt, akkor próbáld ki. A lényeg itt a mértékletesség, ne zabáld halálra magad! ;) Azért írtam, hogy mértékletesség, mert karácsony elõtt picit félrezabáltam és feljöttek a kg-k. amit itt leírtam, azzal újév óta, azaz 4 hét alatt sikerült 101 Kg-ról lemennem 96-ra, ami szerintem egész jó. A kaja az elsõdleges kb. 70-80%-ban, az határozza meg a "külsõd", persze eltekintve a genetikától. És még mondanám azt is, hogy járj el sportolni, mert azzal is elõsegíted a fogyást. Ha formálódni is szeretnél, akkor ajánlottabb egy konditerem. Izmoktól csak formásabb leszel. ;) Remélem hasznos a számodra vagy bárki számára, aki olvassa! :)
A kérdező hozzászólása: hát ez elég sok elrettentõ példa, köszönöm a válaszaitokat :-)
emlékszem , úgy 15 évesen és is csináltam, kb 1 hónapig. amit elértem vele: -fogytam 4 kilót -viszont ez mind vissza is jött, ahogy abbahagytam -plusz még az immunrendszerem is szétcsesztem, utána állandóan beteg voltam. 14 évesen tényleg nem kéne ilyet csinálni, fejlõdõ szervezet, ne cseszd szét.
Én csináltam. Lement 8 kiló egy hónap alatt, utána abbahagytam. Mindent izomból adtam le. Ugyan olyan hájas maradtam mint voltam. Olvass utána kicsit milyen hatással van a koplalás a szervezetre.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat :)
Szerintem 14 évesen orvos segítségét kellene kérned a fogyókúrához. Fejlõdésben van a szervezeted, a 90 napos diétával viszont minden nap valamilyen vitaminból, ásványi anyagból hiányt fog szenvedni. Többet fogsz vele veszíteni, mint nyerni. Egy diedetikus segít neked összeállítani egy egészséges étrendet, amely mellett koplalás nélkül tudsz fogyni, és az egészséged is megmarad. A 90 napos diétával egyébként a kolléganõm is azt érte el, amit az elõttem szóló írt. Leadott 6 kg-t, majd két hónap alatt visszaszedett 8 kg-t. Többször próbálkozott vele, és az eredmény mindig az volt, hogy többet nyomott a mérleg. A 90 napos diéták elkezdése elõtt 74 kg volt, most 82. Ha jól emlékszem, 4x csinálta végig a diétát.
A kérdező hozzászólása: Sok érvet és ellenérvet hallottam, most nem tudom, hogy belevágjak-e. Az egyik ismerõsöm 15kg-ot fogyott vele, meg is tartotta az a súlyt, viszont sok helyen azt olvastam, hogy ha nagyon könnyen visszajön. Egészséges ez egyáltalán?
az ilyen trendi diéták semmit nem érnek. az osztálytársam is csinálta, és a végén semmi változás nem látszott rajta, és csak 2 kilót fogyott vele.
Nagy butaság! Próbáld megérteni azt, hogy az ilyen fogyókúráknak hosszú távon több hátránya van, mint elõnye. Ha nem eszel és ilyen eszetlen módon kínozod a tested, persze, hogy fogyni fogsz. Csakhogy 3-6 hónap múlva kétszer annyit fogsz hízni. Ezt akarod? Ne ilyen idióta fogyókúrákkal kínlódj, hanem menj el hetente háromszor-négyszer legalább egy órát aktívan mozogni és ne zabálj ész nélkül minden cukros, zsíros vackot. Ennyi a történet!

Kotelezo viznapot tartani a 90 napos alatt?

Legjobb válasz: Ha benne van a "diéta" szabályaiban igen... Persze sokan kihagyják,de mégis fogynak...az más kérdés,hogy mibõl:)

Ha benne van a "diéta" szabályaiban igen... Persze sokan kihagyják, de mégis fogynak...az más kérdés, hogy mibõl:)
Ha nem tudod betartani a víz napot próbáld meg, hogy ebéd után csak iszol ha éhes vagy . Nekem ez vált be és ne edd tele magad mert nehezebb a másnapi próbatétel. Én most vagyok a hetedik napon ami szénhidrát.

Szülés után - szoptatás alatt - elkezdhetem a 90 napos diétát, ha víznapokat nem tartok?

Legjobb válasz: Szerintem várd meg inkább a szoptatás végét nehogy elapadjon a tejcsi.

Szerintem várd meg inkább a szoptatás végét nehogy elapadjon a tejcsi.
Szoptatás alatt nem kellene diétáznod! Egy barátnõm is elkezdett fogyózni a szoptatás alatt, de teljesen megváltozott a tej állaga, szinte vízszerû lett. Inkább tornázz, azzal nem ártasz.
Szia! Ne diétázz szoptatás alatt! Az a legjobb, ha egészségesen táplálkozol, mivel a tejbe minden átmegy, fontos, hogy változatosan táplálkozz. A baba igényei a legfontosabbak, viszont tornázni, gyalogolni, szobabiciklizni lehet.
Én is azt mondom, hogy ne kezdj diétába. A szoptatás alatt kb. 500 kalóriával többet égetsz el naponta, tehát, ha egészségesen étkezel és ha van rá lehetõséged, mozogsz, akkor még az is lehetsz, hogy fogysz egy kicsit - de semmiképpen ne legyen ez sok, mert az a babára is káros lehet!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!