Találatok a következő kifejezésre: A víznapok a (39 db)

Rendszeresen sportolok, de bevállaljam a víznapot?

Legjobb válasz: Akkor az egyetlen pihanõnapodon tartanád a víznapot??? Ha edzõs napra esne a víznap, tutira kikészülnél a fehérjehiánytól.

Akkor az egyetlen pihanõnapodon tartanád a víznapot??? Ha edzõs napra esne a víznap, tutira kikészülnél a fehérjehiánytól.
Szerintem ne. Bar nem irsz eleget, hogy pontos kepet kapjunk, es a heti 1x-i futas is rendszeres es sport. En nem tartanam be a helyedben, nagyot nem hiszem, hogy oszt vagy szoroz.
Én még soha nem tartottam víznapot, és mégis "szaladnak" le rólam a kilók. Sportoltam már gyümölcsnapon, azt hittem hogy 10 perc után elájulok! Víznapon tuti nem bírnék semmit csinálni!
A kérdező hozzászólása: heti 5-6edzésem van!
Én is rendszeresen sportolok (heti 4 edzés minimum). Víznapon viszont egyáltalán nem ajánlott. Nagyon megterheli a szívedet. Gyümölcsnapon viszont nekem kimondottan jól esett, pl úszni. :-)
Én is rendszeres sportolok és egyszer betartottam a víznapot, olyan rosszul voltam, szerintem ne tartsd be!

Elhagyhatom a víznapot?

Egy hónap múlva leszek 16, 63 kg és 164 cm vagyok. Eddig kb. 3-4 kiló ment le, de szerintem csak azért, mert mellette naponta tornázok is kb. 30-45 percet. Kétszer tartottam víznapot, és kibírtam, de utána elég csehül voltam, és... a székletem (XD) nem egészen olyan, mint amilyennek lennie kéne. Most nem akarom részletezni, csak azt szeretném tudni, hogy ez baj-e. Mert ha igen, akkor hülye leszek végigcsinálni még 1 víznapot. :P

Legjobb válasz: Havonta tartod a víznapot?Akkor már csak egy víznap!A székleted meg persze,hogy fura,méregtelenít a szervezeted.De nem vagy egy kicsit fiatal a 90naposhoz?Már ne érts félre,de a Te szervezeted még növésben van.Persze ha nem érzed magad rosszul,akkor ok,de szerintem egyszerûen csak egészségesen kellene kajálnod,ne pedig diétáznod.Az egészséges kaja+torna is fogyást eredményez!

Havonta tartod a víznapot?Akkor már csak egy víznap!A székleted meg persze, hogy fura, méregtelenít a szervezeted.De nem vagy egy kicsit fiatal a 90naposhoz?Már ne érts félre, de a Te szervezeted még növésben van.Persze ha nem érzed magad rosszul, akkor ok, de szerintem egyszerûen csak egészségesen kellene kajálnod, ne pedig diétáznod.Az egészséges kaja+torna is fogyást eredményez!
Igaz, én életkort nem látok a kérdésben, de azt tudom, hogy a böjt mindig áldásos hatással van az ember szervezetére, de természetesen nem akkor, amikor meg van terhelve. Amikor víznapot tartasz, akkor érdemes a tornát elhagyni, és a víznap elõtt legalább fél napig csak nyers gyümölcsöt és zöldséget enni. Na ettõl lesz csak fura a székleted, de igen, méregtelenít a szervezet, ahogy az elõttem szóló mondta. Ne csak azt figyeld, hogy mi jön ki belõled, hanem hogy másnap, vagy utána pár napig még milyen az emésztésed. A normális emésztés úgy néz ki, hogy a táplálék max 24 óra alatt átmegy rajtad. Ez lehett rövidebb idõ, de ha sokkal rövidebb, akkor már nem dolgozza fel a szervezeted olyan jól. De ha 24 óránál tovább van benned a kaja, akkor elkezd erjedni... és hát az sem kellemes, biztos mindenki szellentett már, na az az erjedés mellékhatása. Szóval szerintem fogyókúrán kívül is érdemes néha, vagy rendszeresen beiktatni egy-egy folyadéknapot. (Nem kell feltétlenül víz, csak ne legyen cukros.) Remélem segítettem. :)
A kérdésben nincs, de a kiegészítésben bent van.Az elsõ válaszadó vagyok.
A kérdező hozzászólása: Igen, havonta tartom. Tényleg, már csak egy víznap van hátra, azt még megtartom akkor. Nem érzem magam rosszul, szerintem ahhoz képest, hogy eddig mindent felfaltam, amit láttam, tök jól bírom. Lehet, hogy fiatal vagyok még a diétához, de eddig nem volt tõle nagyobb bajom, úgyhogy most már végigcsinálom. :) Szerintem tovább van benn a kaja, mert víznap után gyakrabban szellentek :D Viszont tornáztam víznapon is, az nagy gáz? Csak fél óráig, és nem volt utána semmi bajom, másnap mentem suliba. Amúgy köszi a válaszokat, és igen, segítettél :)
Próbálj enni valamit mert megfájul a gyomrod!
nem baj.
Szia! Ezen az egy napon nem fog múlni semmi. És egyébként is a 90 napos úgy is hatásos, ha nem tartasz víznapot, sokan nem bírják. Az egészséged mindennél fontosabb, gyógyszert meg nem jó éhgyomorra bevenni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm
És mennyit fogytál?
A kérdező hozzászólása: köszönöm 8kg fogytam 52 vagyok:(
A kérdező hozzászólása: vagyis 52 kg :P


A kávé édesítőszerrel megengedett a víznapon?

Legjobb válasz: A víznap csak vízrõl szól. Méregtelenítés, a kávé sem megengedett.

A víznap csak vízrõl szól. Méregtelenítés, a kávé sem megengedett.
Nem értek egyet, a víznapon lehet inni pl. cukormentes teát is, és a kávé is belefér édesítõszerrel, tej nélkül. Szerintem.
A tea is méregtelenítõ (gyógyteák..), míg a kávé nem.
Nekem ma volt a víznapom, és ittam kávét édesítõvel... Lehet, hogy nem kellett volna :(

A víznapon csak folyadékot szabad bevinni a szervezetedbe? Akik csinálták a diétát ezt hogy bírták? Nem lettetek rosszul?

Legjobb válasz: Ennek a diétának semmi értelme nincsen. Gondolj már bele ép ésszel,szerinted ez mûködhet? Hogy víznap? Szerinted a szervezeted erre hogyan fog reagálni? Ennyi eszetek hogy lehet,hogy ilyesmibe belekezdtek,ez nem fog tartós eredményt hozni abszolút. Fogyni nem ilyen 1-2 napos sz-ar kúrákkal kell,hanem hónapokig kell csinálni. És nem éhezni kell meg diétázni,hanem ésszerûen életmódot változtatni és sokat mozogni... gondolkodj már el egy kicsit ezen!

Ennek a diétának semmi értelme nincsen. Gondolj már bele ép ésszel, szerinted ez mûködhet? Hogy víznap? Szerinted a szervezeted erre hogyan fog reagálni? Ennyi eszetek hogy lehet, hogy ilyesmibe belekezdtek, ez nem fog tartós eredményt hozni abszolút. Fogyni nem ilyen 1-2 napos sz-ar kúrákkal kell, hanem hónapokig kell csinálni. És nem éhezni kell meg diétázni, hanem ésszerûen életmódot változtatni és sokat mozogni... gondolkodj már el egy kicsit ezen!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek! LeGrady és te mennyit fogytál ettõl, hogy csak ittál?
Amit írt az egyik válaszoló: nem igaz, hogy csak a 90 napos diétánál van víznap. Rengeteg diétánál van, illetve a böjt is víznapból áll (nagyböjt - húsvét elõtt, legalább kb. 5 nap, kisböjt - adventben, 3 napos). És idõnként (elvileg három havonta) kellene egy víznapot tartanunk (minden böjttõl, vallási elõírástól és egyébtõl függetlenül).
A víznapon csak vizet kellene innod. Ezért víznap. A célja a szervezet méregtelenítése, illetve az emésztõrendszer pihentetése. Naponta legalább 3 liter vizet kellene innod (télen is, ha nem vagy szomjas, akkor is). Ha éhes vagy, a vízivás csökkenti az éhséget. Ha nem bírod, igyál gyümölcslevet (bár az egyik cél, az emésztõrendszer pihentetése olyankor nincs meg). Semmi problémád nem lesz belõle, akkor sem, ha sovány vagy (de ettõl nem fogsz fogyni sem). Ha túlzottan, orvosilag elismerten alultáplált vagy, akkor nem szabad alkalmazni. A különbözõ válaszoknak pedig nem hiszek. Koplalásnál három napig is csináltam. A harmadik napra egészen felfrissül az ember, megnõ az energiája és életkedve. Nem leszel rosszul, ha elegendõ vizet iszol.
Én inkább bor, -sör, -és pálinkanapot tartanék a helyedben, köcsög !
Én egy hétig éltem vizen és ízesítetlen teán, irodai munka és mérsékelt napi mozgás mellett. Semmi bajom nem lett belõle. Egy nap szinte teljesen veszélytelen szerintem. Van, akinek gond ha leesik a vércukor szintje, szédül, stb, azoknak nem árt kéznél tartani pl, szõlõcukrot, bár azzal bukik a diéta. A legjobb egy egy apró kortyot inni ahányszor elfog az éhségérzet. Nem tünteti el ugyan az étel utáni vágyat, de csökkenti.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Folyadákot, koktélokat, turmixokat. De idõnként lehet böjtnapot tartani, ami pusztán vízbevitellel jár. Megtisztul tõle a szervezet, és pihen kicsit aznap, levegõvételhez jut, és nem terhelõdik le.
A kérdező hozzászólása: 8:30-as válaszoló! Köszönöm végre valaki felfogta mi a kérdés ! teljesen igazad van.
Köszönöm a 0%-ot azoktól, akik SOHA még csak ki sem próbálták. Nem lassult be az anyagcserém, mivel ez NEM koplalós diéta, degeszre is tömheti magát az ember, csak nem mindegy, mit mivel eszik. Ennyi. Ha koplalnék, nem tudnék sportolni. De tapasztalat és ész nélkül pontozgatni igazi magyar mentalitásra vall...
1 válasz érkezett ismét a kérdésre. Nem a véleményekre volt kíváncsi a kérdezõ, nem ez volt a kérdés. Meglátnak itt emberek egy kérdést és egybõl ugranak, el sem olvassák. A gyengébbek kedvéért: Az a kérdés, hogy aki csinálta ezt a diétát, az hogy oldotta meg, hogy bírta ki a víznapokat? Nem ez a kérdés: Mi a véleményed a 90 napos diétáról? Szövegértelmezés 1-es...nem mindennapos tesióra kéne, hanem mindennapos nyelvtan és irodalom.
"Én végigcsináltam pár éve, teljesen megváltozott tõle az anyagcserém." Gratulálok, ez még az evolúciónak sem sikerült évezredek alatt sem, nemhogy 90 nap alatt!
"teljesen megváltozott tõle az anyagcserém" Meg bizony, jól belassult.
A kérdező hozzászólása: elsõ 3 válaszoló! Lehet, hogy igazatok van, lehet, hogy nem... én nemtudom hallotam már sok jót és sok rosszat is errõl a diétáról. de mindegy. 4. válaszoló! Köszönöm a választ. Remélem beválik
Ácsi, elõzõk, ez a 90 napos diétához tartozik, kb. havi egyszer ajánlott a gyümölcsnap után! Nagyon hatásos, nem tipikus fogyókúra, nézzetek utána. Én végigcsináltam pár éve, teljesen megváltozott tõle az anyagcserém. Azóta sem hízok. Kérdezõ, ihatsz üres (cukor nélküli) teákat is. Nem vészes, ki lehet bírni, csak igyál sokat. Nem ajánlott olyan napokon, mikor dolgozol, fizikai munkát végzel.
Fõleg mert utána a kétszeresét hízod vissza.
Inkább változtass életmódot, amit csinálsz, az baromi egészségtelen.
Nekem 1 hét múlva lesz esedékes. Férjem nagynénje azt mondta, hogy a tesója nem kimondottan víz, inkább lénapot szokott tartani, amikor 100%-os gyümileveket iszik. Azt hiszem, én ezzel fogok megpróbálkozni. Amúgy 8 éve csináltam már 1x, akkor az 1. víznapot végigszenvedtem, nagyon rossz volt, utána inkább dupla gyüminapot tartottam havonta 1x. Úgy is hatásos volt.

A 90 napos diétánál muszáj betartani a víznapot?

nem lehet valamivel helyettesíteni?

Legjobb válasz: a víznap csak a méregtelenítésre van, hogy kitisztuljanak a beleid. fogyni nem fogsz többet ha betartod, és akkor sem ha nem tartod be, én egyen már túl vagyok, és könnyebb volt mint hittem. nem egy nagy ördöngõsség :D

a víznap csak a méregtelenítésre van, hogy kitisztuljanak a beleid. fogyni nem fogsz többet ha betartod, és akkor sem ha nem tartod be, én egyen már túl vagyok, és könnyebb volt mint hittem. nem egy nagy ördöngõsség :D
sztem akkora ha sok salakanyag van felhalmozódva, helyetesítd ugyaúgy gyümölcs nappal!
én csak az elsõt tartottam be, mégis lefogytam.
Mivel agész nap csak vizet iszol lassítja az anyagcserét és lassítja a fogyást ezzel továbbá mivel nem viszel be fehérjét szépen bontja az izmaidat is...
Csak akkor, ha fogyni akarsz.
Figyi! Semmi sem muszály!!! Te szeretnél fogyni. Magadért csinálod!! A víznap igenis fontos. Mint ahogy a diéta leírása mondja, mindennek megvan a miértje! De komolyan! Nem hiszem, hogy olyan nehéz havonta egy böjtnap!

Hogyan készültök fel a viznapra?

Multkor nekem nemsikerült,mert szédülés jött rám,és ennem kellett valamit.

Legjobb válasz: Nekem nem volt bajom a víznappal.Bár leginkább citromos zöldteát ittam,persze víz mellett.Esstleg kipróbálhatod úgy,hogy elõtte való nap több gyümölcsöt eszel,vagy késõ este is eszel.Az a jó,ha aznap nem sok kaját látsz,mert akkor kívánni fogod.Ha a többiek esznek,akkor te menj be a szobádba,vagy menj el otthonról.Ha egyedül élsz akkor könnyebb a dolgod,mert egyszerûen aznapra kiüríted a hûtöszekrényt.És mindenképpen foglald le magd,hogy ne a kaján járjon az eszed.

Nekem nem volt bajom a víznappal.Bár leginkább citromos zöldteát ittam, persze víz mellett.Esstleg kipróbálhatod úgy, hogy elõtte való nap több gyümölcsöt eszel, vagy késõ este is eszel.Az a jó, ha aznap nem sok kaját látsz, mert akkor kívánni fogod.Ha a többiek esznek, akkor te menj be a szobádba, vagy menj el otthonról.Ha egyedül élsz akkor könnyebb a dolgod, mert egyszerûen aznapra kiüríted a hûtöszekrényt.És mindenképpen foglald le magd, hogy ne a kaján járjon az eszed.
A víznap egyáltalán nem egészséges a léböjt sokkal jobb gisz ott nem csak vizet ihatsz hanem gyümölcs levekete is.Ha akarod tartani a lé napot inkább próbáld azt!
Kinek hogyan. Én pl. beültem a család körébe nézni õket kajálni. Sok teát ittam, citromos vizet. És jólesett. Ma fehérjenapom van, és teljesen jól vagyok.
Leesett a vércukorszinted. Ha cukorbeteg kívánsz lenni, csak nyugodtan csináld. Nem tudom, milyen agybeteg találta ki a víznapot, a szervezetnek szüksége van energiára minden nap.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Én úgy készülök fel rá hogy tologatom a napokat.Persze az nem jó dolog de nem merem megtartani

Úgy tudom, hogy a víznapot havonta egyszer a gyümölcsnap után kell beiktatni a diétába. Ez nem gyengíti le nagyon a szervezetet?

Legjobb válasz: A víznap nem gyengíti a szervezetet, hanem kitisztítja, így távoznak a méreganyagok a szervezetbõl. Szerintem ezt minden embernek ajánlatos lenne idõnként beiktatnia, nemcsak azoknak, akik fogyóznak vagy idétáznak.

A víznap nem gyengíti a szervezetet, hanem kitisztítja, így távoznak a méreganyagok a szervezetbõl. Szerintem ezt minden embernek ajánlatos lenne idõnként beiktatnia, nemcsak azoknak, akik fogyóznak vagy idétáznak.
Nekem most volt 2 napja víznapom. Egyáltalán nem volt vészes. El kell terelni a figyelmet.
Én is végigcsináltam már 1víznapot.Nekem az a baj, hogy ez gyüminap után van, amikor is már olyan éhes vagyok, mint 1farkas.Nekem szörnyû élmény volt, irtó rosszúl voltam és kétszer is meggondolom belevágjak-e a következõbe?!
Egyáltalán nem gyengít le!Arra gondolj, hogy 2 hétig is kilehet bírni kaja nélkül.Ha eleget iszol, és nem a kaja körül forog az agyad, minden nehézség nélkül végig lehet csinálni.Hinni és inni kell, és az eredmény nem marad el!

Mi történik, ha a 90 nap alatt víznapot nem tartok? Lehet-e így is hatásos a fogyókúra, vagy a víznap elengedhetetlen?

Legjobb válasz: Én is tartottam tõle, és akkor több ismerõsöm is azt mondta, akik csinálták a 90 napost, hogy nem baj ha nem tartok, akkor is látványos lesz a fogyás. De én azt javaslom, hogy próbáld ki, én is tartottam végül, meglepõen könnyen ment, és utána mindig meglódult lefelé a mérleg nyelve! Szóval szerintem nem olyan szörnyû mint amennyire elsõre hangzik és hasznos is, gyorsítja a fogyást és méregtelenít. De ha mégis úgy érzed, hogy tutira nem bírnád,vagy esetleg olyan a munkád, hogy kell az energia és nem mered bevállalni, hogy semmi energiát nem veszel magadhoz,nem lesz baj ha nem tartasz, csak kicsit lassabban fogysz majd.

Én is tartottam tõle, és akkor több ismerõsöm is azt mondta, akik csinálták a 90 napost, hogy nem baj ha nem tartok, akkor is látványos lesz a fogyás. De én azt javaslom, hogy próbáld ki, én is tartottam végül, meglepõen könnyen ment, és utána mindig meglódult lefelé a mérleg nyelve! Szóval szerintem nem olyan szörnyû mint amennyire elsõre hangzik és hasznos is, gyorsítja a fogyást és méregtelenít. De ha mégis úgy érzed, hogy tutira nem bírnád, vagy esetleg olyan a munkád, hogy kell az energia és nem mered bevállalni, hogy semmi energiát nem veszel magadhoz, nem lesz baj ha nem tartasz, csak kicsit lassabban fogysz majd.
Én most tartok az elsõ víznapnál. Nagyon szerettem volna ha sikerül, de kicsit elcsábultam napközben. Nem igazán az éhség miatt, hanem a szédülés és a hányinger miatt kellett egy kis gyümölcsöt ennem. Úgy gondolom, hogy a gyümölccsel csináltam a kisebb bajt, mintha kenyeret ettem volna. Én azért szurkolok neked, hogy sikerüljön.

Milyen trükkökkel vészelhető át a víznap?

Legjobb válasz: Többség elõször fél tõle, ugyanez a többség állítja, könnyebb a gyümölcsnapnál. Az elsõt olyan napra tedd, amikor szükség esetén le tudsz feküdni, pihenni nap közben. Elõfordul gyengeség, szédülés, ne az utcán ess össze. Nemcsak tiszta vizet ihatsz - bár az az igazi -, hanem meleg teát, Bolero nevû kalóriamentes italporból készült italt. Ezen a napon lehetõleg ne kelljen a családnak fõzõcskézned, amit lehet, készíts el elõre. A víznap gyakorlatilag 0 kalóriás napnak felel meg. Gyümilé (cukormentes, esetleg 100%-os felhígítva) és 100%-os paradicsomlé VÉGVESZÉLY esetére való. Teák, fõleg gyógyok, cukor nélkül, citrom praktikusan ne, hogy ne legyél éhes tõle

Többség elõször fél tõle, ugyanez a többség állítja, könnyebb a gyümölcsnapnál. Az elsõt olyan napra tedd, amikor szükség esetén le tudsz feküdni, pihenni nap közben. Elõfordul gyengeség, szédülés, ne az utcán ess össze. Nemcsak tiszta vizet ihatsz - bár az az igazi -, hanem meleg teát, Bolero nevû kalóriamentes italporból készült italt. Ezen a napon lehetõleg ne kelljen a családnak fõzõcskézned, amit lehet, készíts el elõre. A víznap gyakorlatilag 0 kalóriás napnak felel meg. Gyümilé (cukormentes, esetleg 100%-os felhígítva) és 100%-os paradicsomlé VÉGVESZÉLY esetére való. Teák, fõleg gyógyok, cukor nélkül, citrom praktikusan ne, hogy ne legyél éhes tõle
Én mindig péntekre idõzítettem, amikor még dolgoztam. Mert 14.00-ig dolgoztunk, utána meg nyomás haza, takarítás, stb. és eltereltem a figyelmemet, így észre sem vettem, hogy éhes lennék. Szerintem egyáltalán nem nehéz átvészelni.
En mezesteat iszom. Nem vagyok kepes atveszelni a napot maskent. Agressziv vagyok es elviselhetetlen. Igyekszem elfoglalni magam de nagyon, hogy ne oruljek meg. Mindig vasarnap csinalom, mikor otthon vagyok igy nincs problema ha mennem kell a 00-ra.
Nekem az segít a folyadéknapoknál, ha alacsony kalóriatartalmú üdítõket is iszom a víz mellé. És nekem az vált be, hogy egyszerre elég sokat iszom, szóval nem úgy, hogy amikor eszembe jut iszom egy pohárkával, hanem egyszerre vagy fél liter lemegy. Ettõl eszméletlenül eltelek, és nem is érzem magam éhesnek... az étvágy más kérdés de a szépségért meg kell küzdeni:d
Én sajna az elsõ víznapomat bebuktam, mert kénytelen voltam rajta enni, ugyanis röhejesen kevés idõn belül esik le a vércukorszintem, a vérnyomásom és a pulzusom amúgy is alacsony (108/62/50). De szerintem más keményebb fából van faragva, mint én.:)
Nekem ma volt víznapom.Úgy kettõig fel sem tûnt, aztán egyre szarabb lett.Nem éhséget éreztem, hane iszonyú idegességet, remegést...elõször szõlõcukorral próbálkoztam, de aztán sajnos kénytelen voltam megenni egy almát és némi diót:((((


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!