Találatok a következő kifejezésre: A vízforralóba lehet (7 db)

Vízforralóba lehet ecetsavat (20%-os) forralni? Nem teszi tönkre a vízforralót?

vízforraló anyaga mûanyag. fenékrész fém v. fémmel borított.

Legjobb válasz: Az enyémnek semmi baja nem lett....de ezt full nyitott ablaknál csináltam.

Az enyémnek semmi baja nem lett....de ezt full nyitott ablaknál csináltam.
Lehet .Lebontja a vízkövet .
Ha a vízforraló felforralta a vizet, önts ecetet, az kevésbé káros, mint forralni folyamatosan.
Én tömény 20%-os ecetet szoktam beleönteni, állni hagyom, nem forralom fel.Gyönyörû tiszta lesz.Csak utána öblítsd ki tiszta vízzel.

Szóval a gyereknek belekerült az egyik játéka a vízforralóba én reggel engedtem rá vízet és kávéztam belőle 4 kortyot, letettem fura volt. A vízforralóban egy műanyag karkötő volt, lehet kijött belőle az enyv? Lehet bajom?

Legjobb válasz: Az enyv az egy természetes anyag, a mûanyagok összetétele viszont nem éppen olyan mint egy gyógynövényé, nem készítünk belõlük fõzetet. Ugyan már, 4 korty új ízesítésû kávé? Egészségedre, ne csinálj rendszert belõle. Dehogy lesz bajod, szívós az ember, sokkal többet kibír.. Évtizedeken át kerülnek fogyasztásra alkalmatlan anyagok a tányérunkra, nem csak fura vegyszerekrõl, adalékanyagokról beszélek de mondjuk egy sima kenyérrõl vagy joghurtról. Aztán mennyi idõ kell mire valami rák vagy cukorbaj, elhízás kialakul? Sok.

Az enyv az egy természetes anyag, a mûanyagok összetétele viszont nem éppen olyan mint egy gyógynövényé, nem készítünk belõlük fõzetet. Ugyan már, 4 korty új ízesítésû kávé? Egészségedre, ne csinálj rendszert belõle. Dehogy lesz bajod, szívós az ember, sokkal többet kibír.. Évtizedeken át kerülnek fogyasztásra alkalmatlan anyagok a tányérunkra, nem csak fura vegyszerekrõl, adalékanyagokról beszélek de mondjuk egy sima kenyérrõl vagy joghurtról. Aztán mennyi idõ kell mire valami rák vagy cukorbaj, elhízás kialakul? Sok.
Biztos nem ugyanaz a kettõ, de nekem maga a vízforraló is mûanyagból van, ebbõl kiindulva nem hiszem, hogy bajod lehet. Meg nem kerülhetett a szervezetedbe számottevõ mennyiség abból a vízbõl.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! csak kicsit megijedtem

Miert marad feher por a vizforralomban? A viz miatt lehet?

Miutan felforraltam a vizet, mindig kiöntöm a maradekot, hogy ne rozsdasodjon. De miutan megszaradt, allandoan feher poros marad belül. Ez vizkö lehet, vagy micsoda? Hogy tüntessem el?

Legjobb válasz: Savak eltüntetik. Kezd az ecettel.

Savak eltüntetik. Kezd az ecettel.
Az a fehér réteg vízkõ ami a forraláskor keletkezik oldhatatlan állapotban.Ugyanis az a kalcium és magnéziumhidrogén karbonát ami a forralással karbonátra bomlik.
Az klór amivel a vizet fertõtlenítik, illetve apró kosz szemcsék, fõleg mészkõ. Ebbõl lesz a vízkõ.
Vízforralás az majdnem desztillálás. A vízkõ lerakódik a fémszálra. Végy egy liter ecetet, és idõnként, esetleg havonta öntsd bele a forralóba, tartsd benne egy éjszaka. majd öntsd ki az ecetet egy befõttes, vagy valamilyen üvegbe, és tedd félre, agy másik alkalomra. Mosd ki a forralót és szép tiszta vízkõmentes lesz a forralód. Minden vízben vannak oldott ásványi anyagok. Azok rakódnak le az edényben. Az ecet jó vízkõoldó.
Csak annyit tennék hozzá hogy valamennyire hígítsd az ecetet, mert bizonyos fémeket megmarhat. Én is a 1, 5 literes vízforralóban ... hát talán egy két havonta ecetezek. Elég bele kb 2 dl ecet és felöntöm vízzel másnap reggel átöblítem és még egy forralást is kiöntök belõle. Simán jó csak nehogy megmarja a fûtõszálat. http://hu.wikipedia.org/wiki/Ecetsav Kémiai reakciók "Az ecetsav számos fémet megtámad, többek között a vasat, magnéziumot és cinket"
A kérdező hozzászólása: Köszi a valaszokat! Ecet meg nincs itthon, de van szodabirkabonat. Azzal is megprobalhatom?
A szódabikarbóna lényegileg savközömbösítõ hatású így savas közegek semlegesítésére megfelelõ. Még a különféle szagokat is képes felszívni, de azokat nem közömbösíti, csak magába szívja, de így végül is eltávolítja. Enyhe súrolóporként is használható, de kényes felületeket ugyanúgy bemattíthat. Nátrium-hidrogénkarbonát köznapi nevén szódabikarbóna http://hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%A1trium-hidrog%C3%A9nkarbo.. Szerintem igazán nem alkalmas vízkõoldásra, mert fõ hatása a savközömbösítés és szerintem a vízkõ nem éppen egy savas közeg. Azért lehetnek lerakódva talán a vízkõben savas dolgok másodlagosan, de ezt egy vegyész tudná megmondani pontosan. Én a helyedben leszaladnék egy üveg ecetért, úgyse túl drága és könnyen beszerezheteõ.
Citromsav. Természetes, nem támadja meg a fémet, illetve a gumi/szilikon tömitéseket, a vízkõt nagon szépen leoldja. 50mg tasak kb 80ft, egy liter vízzel keverd el, öntsd bele a forralóba, hagyd 2-3 órát, vagy ameddig tudod, had dolgozzon, majd a vízforralót ezzel a vízzel fõzd át, utána öblisd ki. Egészségre nem káros, ezt használjuk szörpök készítésénél is. Kávéautomatákat javítok, ide is ezt használom. Az ecetet felejsd el, mert bizonyos tömitéseket megtámad, illetve a drága vízkõoldó szereket sem ajánlom, mert nem tudnak többet. Még a foszforsav alapu vízkõoldószerek is jók, de a citromsav alapúak biztonságosabbak és olcsóbb.


A vízforralóm eléggé vízköves lett, de néhány alkalommal nem vettem észre és készítettem belőle teát pl. Lehet bajom tőle ha vízkő is volt az italokban?

Legjobb válasz: Van szûrõ része nem ,ahol kifolyik a víz ... Nem megy át rajta a vízkõ . Egyébként a citromlé és az ecet csodákra képes ;-) Forralj benne ecetes vagy citromos vizet ,feloldja a vízkövet .

Van szûrõ része nem , ahol kifolyik a víz ... Nem megy át rajta a vízkõ . Egyébként a citromlé és az ecet csodákra képes ;-) Forralj benne ecetes vagy citromos vizet , feloldja a vízkövet .
A kérdező hozzászólása: A kérdésem nem a szûrésre, vagy a vízkõmegszüntetésére vonatkozott, hanem arra, hogy a vízkõ minimális fogyasztásától utólag lehet e bármi problémám?
Vízkõ, vesekõ, epekõ az már mindegy! Ugyan mi bajod lenne?
Nem lesz semmi.
A vízkõ a vízbõl válik ki, szóval bajod nem lesz tõle.

A vízforralóba bele lehet tenni a teafiltert?

Lesz baja t?le?

Legjobb válasz: Nem!De minek is raknad bele mikor felforr ,kikapcsol es a bogrebe rakod a filtert,raontod a forro vizet es kesz! udv::

Nem!De minek is raknad bele mikor felforr , kikapcsol es a bogrebe rakod a filtert, raontod a forro vizet es kesz! udv::
Akkor nem tudod többé másra használni, csak teafõzésre!
használati utasítás! de én nem raknék bele!
ne. nem lesz a teádnak sem megfelelõ íze, a gyógynövények és a tea ható és ízanyagai elbomlanak forráskor, ezért kell egy kicsit hûlnie a bögrébe öntendõ víznek és így tenni bele a filtert, hogy rendesen kioldódhassanak és megmaradjanak a hatóanyagok. Célszerû ezért letakarni.

Lehet 4 hós babámnak vizforralóval forralnom a vizet tápszerhez, teához?

Legjobb válasz: igen, egyébként másképp hogyan szeretnéd, hisz ez a leggyorsabb módszer :)

igen, egyébként másképp hogyan szeretnéd, hisz ez a leggyorsabb módszer :)
felesleges, mert elméletileg nincsnek benne olyan kórokozók amik egy forralással nem pusztulnának el, ha pedig vlmilyen más anyag van benne akkor meg még rosszabb ha tobbet forralod, mert vlmennyi elpárolog de a nehézfémek ott maradnak, csak már magasabb koncentrációban, mivel ugye a H2O már kevesebb.
Szia! Én is azzal csinálom már jó ideje, és semmi baja a gyerkõcnek. Annyi, hogy ha kikapcsol a forraló, én még egyszer visszakapcsolom, hogy ismét felforralja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) eddig mikróban forraltam cumisüvegben, de igy gyorsabb lenne.

Ismeritek a Clatronic WK 3398 G üvegtartályos vízforralót? Magyarországon vagy Ausztriában hol lehet ilyet kapni?

Http://clatronic.hu/termekek_megbovebb. php? Snev=kavefozo&id=670&termekkod=WK%203398%20G Szívesen elmegyek akár Ausztriába is, ha tudtok mondani/írni pontos címet, hogy hol kapható ott ez a termék! Esetleg, ha valakinek van ilyen vízforralója, akkor legyen kedves, írja meg nekem, hogy a víztartály részben valóban sehol nincs műanyag? A fémnek feltüntetett része tényleg fém vagy ezüst színű műanyag? Előre is köszönöm a segítségeteket!

Legjobb válasz: Szia! A gépet nem ismerem, de a google keresõje talált ilyet az Amazon.com német oldalán. Szerintem rendeld meg onnan. :) Link: http://www.amazon.de/Clatronic-WK-3398-Glas-Wasserkocher-gla..

Szia! A gépet nem ismerem, de a google keresõje talált ilyet az Amazon.com német oldalán. Szerintem rendeld meg onnan. :) Link: http://www.amazon.de/Clatronic-WK-3398-Glas-Wasserkocher-gla..
A kérdező hozzászólása: Kedves Válaszoló! Köszönöm szépen a linket! Én is nézegettem külföldi és magyar aukciós oldalakat. Vásárlás/megrendelés elõtt szeretném tudni, hogy valóban üvegbõl van-e a termék tartálya vagy csempésztek abba egy kis mûanyagot? Egy forgalmazóval sikerült is felvennem a kapcsolatot, de nem tudták megmondani a választ a kérdésemre! ... Amennyiben valaki használja a fent említett készüléket, kérem, hogy írja már meg nekem, hogy megbízható-e ez a vízforraló és valóban üvegbõl van a tartálya? Elõre is nagyon köszönöm! :-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!