Találatok a következő kifejezésre: A vérvétel ha (213 db)

Kell mégegyszer a vérvétel ha egy hónapon belül voltam már?

A b?rgyógyász kért labort, megcsináltattam, és most szeretnék fogamzásgátlót íratni. Ugyanúgy volt vizelet, lila, piros és fekete dugós kémcsövem. Kell megint mennem vagy elég az ami volt?

Legjobb válasz: Szerintem muszáj lesz még egyszer elmenned vérvételre, mert más vizsgálatok fognak kelleni.

Szerintem muszáj lesz még egyszer elmenned vérvételre, mert más vizsgálatok fognak kelleni.
A kérdező hozzászólása: Mondjuk a laborvizsgálat szintén hormon tartalmú készítmény miatt volt, ebben az esetben? mit gondoltok?
Nálad vannak a laboreredmények? Milyen régiek?
A kérdező hozzászólása: Elektronikusan küldte fel a labor a dokinak, az SZTKban 2emelettel lejjebb van a nõgyógyászat. Július 7.én voltam.
Ha a nõgyógyid is hozzá tud jutni és elfogadja, akkor szerencséd van. Elvileg az 1 hónapnál nem régebbi lelet megfelel nekik.
ha teljes vérképet csináltak elõször, akkor elvileg nem kéne elmenned. én viszont nem akarok hülyeséget írni, de úgy hallottam, hogy vért nem is vehetnek embertõl ilyen gyakran... :/
A kérdező hozzászólása: Igen errõl én is hallottam, sõt még az elõzõnek is ott a hege :\ Ha esetleg valakinek van ilyen/hasonló tapasztalat kérem ossza meg velem :)

Terheléses vérvétel előtt másfél órával 15 percig rágóztam befolyásolhatja a vérvételt? Ha igen mennyire?

Legjobb válasz: Bár elvileg cukormentesek ezek a mai rágók, de én nem tudom biztosan.. lehet, hogy befolyásolja.., de szerintem nem azért mert cukor van benne, hanem azért (egyszer hallottam, de lehet, hogy nem pontos az info), hogy mikor rágózol, a tested azt hiszi, hogy eszel, ezért inzulint kezd termelni.. na hát ez már jobban befolyásolhatja az eredményt!

Bár elvileg cukormentesek ezek a mai rágók, de én nem tudom biztosan.. lehet, hogy befolyásolja.., de szerintem nem azért mert cukor van benne, hanem azért (egyszer hallottam, de lehet, hogy nem pontos az info), hogy mikor rágózol, a tested azt hiszi, hogy eszel, ezért inzulint kezd termelni.. na hát ez már jobban befolyásolhatja az eredményt!
Azért szerintem nem kell ennyire aggódni ilyeneket, ezen nem múlhat józan ész szerint.

Kimutatja a vérvétel ha ma iszok alkoholt?

Holnap mennem kell továbbtanulás miatt szifilisz vizsgálatra,ma szülinapom van inni karok egy pohárral. Kimutatja?

Progeszteron szintem nem magas kicsit? 7.76nmol/l és a 23. napon csinálták a vérvételt . Ha jó akkor van peteérésem?

Legjobb válasz: Nekem azt mondta a dokim minimum 30-asnak kellene lennie. Nekem sajnos 0.1

Nekem azt mondta a dokim minimum 30-asnak kellene lennie. Nekem sajnos 0.1
A kérdező hozzászólása: ha azvan ott hogy >38.4 akkor nekem magas vagy alacsony?
A kérdező hozzászólása: a 7.7?
Ez nagyon alacsony , tényleg legalább 30 fölött kell lenni! Nekem alacsonyabb volt, de gyógyszerrel helyrerakták!
Bár nem vagyok orvos, szerintem ez egy kicsit alacsony. Nekem az elmúlt két hónapban nézték a progeszteron szintem és az elsõ hónapban 24.77 nmol/l lett, amira a dokim azt mondta, hogy nagyon kevés. Következõ hónapban 75.98 nmol/l lett, amivel meg volt elégedve.

Mitől függ, hogy másképp reagál a szervezetünk a vérvételre? Ha gyakran vesznek valakitől aki nem bírja, akkor az hozzászokik, vagy inkább legyengül?

Legjobb válasz: Szerintem ez az egész pszichológia. Attól a néhány ml vérveszteségtõl fizikai baja senkinek nem lehet, az annyira kevés. Fájdalom pedig sem vérvételnél, sem véradásnál nincs. A picur tûszúrást nem nevezném fájdalomnak.

Szerintem ez az egész pszichológia. Attól a néhány ml vérveszteségtõl fizikai baja senkinek nem lehet, az annyira kevés. Fájdalom pedig sem vérvételnél, sem véradásnál nincs. A picur tûszúrást nem nevezném fájdalomnak.
Engem csikiz a vérvétel.. egyszer volt hogy 7db kis üvegcsét kellett megölteni, akkor kicsit néztem :D de akkor is enyhén csikizett :D
Hú én elsõ elõtt iszonyúan rettegtem, tökre ki is zöldültem.. aztán alig éreztem meg a szurit, mondom "ettõl paráztam úgy!?" .. azóta 3havonta kell járnom és fájdalmasabbnak érzem õket, mint az elsõ volt. Szerintem azzal magyarázható hogy a félelem adrenalint termel, aminek fájdalomcsillapító hatása van. Így ha félsz akkor nem fáj, ha nem félsz akkor biza fáj :D
Szerintem hozzászokik. Nem gyengül le, mert annyit nem vesznek. Hanem hozzászokik pszichésen, gondolatilag, stb, nem fog félni tõle, menni fog minden simán.
A kérdező hozzászólása: Érdekes, köszi a válaszokat :D
A vérbõl a folyadék részét nagyon hamar pótolod: gyakorlailag az a tea, amit utána megiszol, már pótolja. A vér többi összetevõje: a vérlemezkék, a vörös vértestek - na, az pótlódik nehezebben. De 6 hónap arra is elég. Nem tudom, hogy ha ezt sokszor teszed meg, az ront a helyzeten, vagy megedz... ez biztos a táplálkozástól és lelki tényezõktõl is függ.
EGY vérvételtõl természetes, hogy nem gyengül le: az úgy van méretezve, azért nem vesznek többet. De a 6 hónapot nem véletlenül kell kivárni! Kórházban elõfordul, hogy valakitõl sokszor vesznek vért (vizsgálatra) - ilyenkor vért kell neki adni - annak ellenére, hogy pl. nem vérveszteség miatt került kórházba.

Egészen pontosan mi történik a nőgyógyásznál, ha először megyek, már nem vagyok szűz, és fogamzásgátlót szeretnék felíratni? És kb mennyibe kerül a vizsgálat, és a gyógyszer? És tényleg van vérvétel?

Köszönöm a válaszokat! Kicsit tartok a n?gyógyásztól csak azért kérdezem...Illetve ha esetleg tudtok személy szerint valakit javasolni, azt is megköszönném.

Legjobb válasz: bemész elmondod mit szeretnél.Elküld az öltözöbe,kijösz felfekszel a vizsgáloágyra.Csinál egy hüvelyi ultrahangot,megvizsgál esetleg kézzel,csinál egy rákszürést.Egyik sem fájdalmas,és maximum 2 percet vesz igénybe. Utána felöltözöl,megkérdezi van e valamiylen gyógyszerallergiád,volt e trombózis a családba,mikor voltál utoljára vérvételen,van e májbetegséged.. Van aki elküld vérvételre van aki nem. Igazábol a vérvételbõl annyi derül ki,hogy rendben vannak e a májfunkcióid ,esetleg a hormonszintedet is megnézik. Ha volt trombozis akkor megnézik hogy leiden homozigota vagy e (hajlamos a trombozisra). Van aki nem küld el vérvételre.

bemész elmondod mit szeretnél.Elküld az öltözöbe, kijösz felfekszel a vizsgáloágyra.Csinál egy hüvelyi ultrahangot, megvizsgál esetleg kézzel, csinál egy rákszürést.Egyik sem fájdalmas, és maximum 2 percet vesz igénybe. Utána felöltözöl, megkérdezi van e valamiylen gyógyszerallergiád, volt e trombózis a családba, mikor voltál utoljára vérvételen, van e májbetegséged.. Van aki elküld vérvételre van aki nem. Igazábol a vérvételbõl annyi derül ki, hogy rendben vannak e a májfunkcióid , esetleg a hormonszintedet is megnézik. Ha volt trombozis akkor megnézik hogy leiden homozigota vagy e (hajlamos a trombozisra). Van aki nem küld el vérvételre.
az elsõhöz annyit fûznék hozzá, hogyha az orvos nemkérdez semmit, akkor jobb ha temondod a dolgokat, pl h volt a trombózis a családban éshogy van e vmilyen örökölhetõ betegség a családban. jobb ha ezeket tudja az orvos, csak nem mindegyik kérdezi meg. és mondhatsz magadról is pár dolgot pl h rendszeres e a menzeszed, vannak e görcseid, ilyesmik. mert ennek függvényében tud hatásosabb tablettát javasolni neked.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen nektek!:) Ha még valaki valamit hozzátenne, vagy tud orvost javasolni Pesten vagy Fehérváron, annak örülnék! (a vérvételtõl félek, mert az ájulás kerülget tõle...mármint nem a gondolatától, hanem magától a vérvételtõl)
második vagyok, sztkban ingyenes, magán dokinál 8-10 ezer körül lesz
úgy bírom hogy amikor valaki feltesz egy kérdést akkor a rendszer mielõtt kitenné a kérdést feldobja az ahhoz hasonlókat, és az illetõ mégis kiteszi.... minden nap van egy ilyen kérdés.
A kérdező hozzászólása: Hát akkor most megint van. Ha nem tetszik, ne válaszolj rá. Ennyi
Ez legalább egy értelmes kérdés. A legtöbb gyakori kérdés hülyeség. Örülök, h ezt kérdezed, hogy mi történik a fog. gátló felírásánál, és nem azt, hogy " UGYE NEM LEHETEK TERHES?" ami nagyon sokszor elõ fordul itt. 17/F

Ha 2-3 hónapja "dohányzok" (napi 1-2 szál), az meglátszik a vérvételen?

14 éves vagyok. Tudom hogy nem lenne szabad cigiznem, de olyan 4 hónapja elég rossz társaságba keveredtem, akik belevittek minden rosszba (cigizés, alkoholizálás). Megszakítottam velük a "barátságot", de viszont a cigirõl nem tudok leállni. ha 1-2 szálat nem szívok el naponta, akkor minden bajom van és anya pedig vérvételre akar vinni.

Legjobb válasz: Nem látszik meg a vérvételen. Miért akar anyukád vérvételre vinni?

Nem látszik meg a vérvételen. Miért akar anyukád vérvételre vinni?
Ja, ezt a társaságot meg hagyd ott.
A kérdező hozzászólása: Azért, mert kiderült hogy neki pajzsmirigye van és fél attól hogy én nem örököltem e tõle. Alapból nem bírom a vérvételt :S Ezt a társaságot otthagytam, egyikõjükkel tartom a kapcsolatot, de õ már a legelején is ellenezte ezt a barátságot.
Értem, tehát nem valami drog tesztre akarnak vinni. Ne izgulj, a cigit nem mutatják ki, és nem is azt keresik. A vérvételt túl fogod élni.
Nem, ettõl független meg kellene próbálni letenni.
A cigit simán le tudod tenni. Ilyen rövid idejû dohányzásnál még ki sem alakul komoly függõség. Pár nap múlva már eszedbe sem fog jutni, tedd le! A vérvételen egyébként nem fog látszani.
Nem látszik. Pajzsmirigye mindenkinek van egyébként :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Próbálom letenni, de 1 szálat muszáj elszívnom... olyan hiányérzetem meg mindenem van nélküle.Próbálom letenni, de most is csak jönnek a gondok és így még nehezebb.

Hormonvizsgálatra (vérvétel) ha nem a lakóhelyemen megyek el, attól még elvégzik? Az eredményért, ha nem akarok több száz km-t utazni, megküldik?

Legjobb válasz: Én úgy szoktam, hogy elmegyek vérvételre, felbélyegzett borítékkal Pestre és kiküldik nekem Vecsésre az eredményeket.

Én úgy szoktam, hogy elmegyek vérvételre, felbélyegzett borítékkal Pestre és kiküldik nekem Vecsésre az eredményeket.

Holnap megyek cukorterheléses vérvételre, gondolom kell vinni vizeletet is. Viszont Klion kúpot használok, nem fog belekerülni ez a vizeletbe? Ha igen, nem jelent problémát?

Legjobb válasz: Szia! Nekem kellett vinnem vizeletet. Már korábbi vérvételkor, amikor szintén kellett vizelet, akkor én Candibene kúpot használtam és én rákérdeztem, azt mondták, hogy semmi gond. Ha gondolod azért szólj az asszisztensnek!

Szia! Nekem kellett vinnem vizeletet. Már korábbi vérvételkor, amikor szintén kellett vizelet, akkor én Candibene kúpot használtam és én rákérdeztem, azt mondták, hogy semmi gond. Ha gondolod azért szólj az asszisztensnek!
Szia. Én múlt héten voltam cukorterhelésen, de nem kellett vinnem vizeletet.
szia, vizelet nem kell hozzá, de citromot azt vigyél, vagy citromlevet, ha cukros lötyit kell innod! Van ahol zsömlét adnak, de van ahol meg kell inni a tömény cukrot, ami citromlével elviselhetõ!
A kérdező hozzászólása: Most voltam beutalóért, kell vizelet, de nem gond a kúp megkérdeztem. Köszi!
Szia! Én ugyan vittem vizeletet, de ott kellett pisilnem, mert akkor csináltak meg egy gyorstesztet.

Nagy baj lenne ha nem a 21 nap mennék el a vérvételre hanem a 20. napon? Hormon vizsgálat miatt kell vérvételre mennem.

Legjobb válasz: Nekem a 21 napom elvileg szombatra esett volna, amikor a laborok nem úgy dolgoznak, ugye, mint hétköznapon. Mondtam a dokinak, azt mondta, nyugodtan menjek pénteken, elõttevaló napon. Amúgy a 21 napi vérvétel tulajdonképpen 19-23 napot jelent, késõbbi olvasmányaim szerint. Ja, és nekem is hormon miatt kellett. Szorítok!

Nekem a 21 napom elvileg szombatra esett volna, amikor a laborok nem úgy dolgoznak, ugye, mint hétköznapon. Mondtam a dokinak, azt mondta, nyugodtan menjek pénteken, elõttevaló napon. Amúgy a 21 napi vérvétel tulajdonképpen 19-23 napot jelent, késõbbi olvasmányaim szerint. Ja, és nekem is hormon miatt kellett. Szorítok!
20-24. nap között bármikor jó

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!