Találatok a következő kifejezésre: A vérszegénységnek jelei (4 db)

Mik a vérszegénység jelei?

Fáj a fejem mostanában és nincs étvágyam...(ideges is vagyok kicsit mostanában) ez lehet vérszegénység?

Legjobb válasz: a vérnyomásom az 130/70 volt mikor mértük 2nappal ezelõt

A kérdező hozzászólása: a vérnyomásom az 130/70 volt mikor mértük 2nappal ezelõt
A jelei nem mások mint; -fáradékonyság -lehangoltság -gyengeség, szédülés -feledékenység -gyakori megfázás Ami neked van azt szerintem az idõ okozhatja. Nagyon szélsõséges az idõjárás, múlthéthez képest 18 °C-kal kevesebb van.
Lilás karikák a szem alatt, rendes alvás mellett is.
Ezek is lehetnek a tünetei. De a diagnózishoz labor vizsgálat kell.
lila karikák szem alatt(jó alvás mellett is) étvágytalanság->fogyás gyakori megfázás fáradékonyság sok idegesség magas vérnyomás aluszékonyság kedvetlenség szédülés tudom mit írok mert pont ezt éltem át, de aztán június végén kaptam 4 zacskó vért :/ kis híján belehaltam(23-as hemoglobin)

A vérszegénységnek milyen jelei vannak?

Legjobb válasz: A vérszegénység legjellemzõbb tünetei: * fáradékonyság * letargia, lehangoltság * gyengeség, szédülés * koncentrálóképesség hiánya, feledékenység * gyakori megfázás. Vashiányos anaemiakor gyakran elõfordul a meghökkentõ „kívánósság”. Ilyenkor az érintett nagyon szokatlan dolgokat kíván megkóstolni, például jeget, agyagot, kartonpapírt, festéket vagy keményítõt.

A vérszegénység legjellemzõbb tünetei: * fáradékonyság * letargia, lehangoltság * gyengeség, szédülés * koncentrálóképesség hiánya, feledékenység * gyakori megfázás. Vashiányos anaemiakor gyakran elõfordul a meghökkentõ „kívánósság”. Ilyenkor az érintett nagyon szokatlan dolgokat kíván megkóstolni, például jeget, agyagot, kartonpapírt, festéket vagy keményítõt.
Szia.Sokzor étvátytalaság a legészlelhetõbb tünet.
Szia. En is verszegeny vagyok, a szervezetemben csak 5 vas van a normal 15-16-hoz kepest. Nalam a hajhullas a legelonyosebb tunet.
nekem most derült ki hogy nagyon vérszegény vagyok és vashiányos.. ezért vagyok mindig rosszul tesin nagyon sápadt vagyok és nekem is hullik a hajam
Énis vészegény vagyok, most derült ki nekem is... de még folytatódnak a vizsglatok :S

Az első trimeszterre jellemző csak a fáradtság vagy az egész terhesség idejére? Lehet ez vérszegénység jele is?

Sokszor nem bírok állni sem, le kell ülnöm. Ez lehet pld. vérszegénység jele is?

Legjobb válasz: Énnálam ez az elsö két trimeszterre volt jellemzö akár állva el tudtam volna aludni a véreredményeimmel pedig minden rendben volt.

Énnálam ez az elsö két trimeszterre volt jellemzö akár állva el tudtam volna aludni a véreredményeimmel pedig minden rendben volt.
Teljesen normális. A hormonváltozás okozza. Sokszor fognak vért venni és ott látszik majd, hogy kell-e vasat szedned. Alukáljál sokat! Gratulálok a babához!
Pihenj sokat. A vérvizsgálat valóban ki fogja mutatni, ha baj van és az orvosod közli is veled. Én az 5. és 6. hónapban voltam nagyon fáradt. Persze most a 9. hónapban már mozogni is alig bírok, folyton aludni tudnék. Természetes mivel "belõled" még egy lényecske táplálkozik.


A cukrot éhgyomorra szokták vizsgálni.Nem mondták, hogy ne etesd meg elõtte?
A vérvétel gondolom reggel lesz. Menjetek éhgyomorra, ennyit kibír már egy ekkora gyerek. Elõtte cukormentes folyadékkal itasd meg, vízzel, vagy teával. Így hiteles lesz az eredmény. Vigyetek magatokkal valami kaját, hogy utána rögtön ehessen.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Én is fehér bõrû vagyok, a párom skandináv, szóval a fehér bõr garantált a kisasszonynál. :)
Az, hogy fehérbõrû, nem feltétlenül jelenti a vérszegénységet.Az is lehet örökletes.Én is fehérbõrû vagyok és vérszegény, minden tünetével együtt.Viszont a fiaim nem vérszegények, de a hófehér bõrt örökölték, ebben a hõségben sem barnulnak, vagyis barnulunk semmit...Remélem minden rendben lesz!:)
A kérdező hozzászólása: A többi értékei jók voltak. Az orvos azért aggódott, mert nagyon fehérbõrû, emiatt küldött minket vérvételre.
Mivel családon belül már van diabétesz, jobb megvizsgálni a kicsit, pláne most, így.Lehet, hogy reggelire magas cukortartalmú ételt kapott, vagy egyszerûen rosszul reagál a szervezete a cukorra.Vérszegénységrõl kiderült valami?
A kérdező hozzászólása: Családban 2-es típusú volt. Aceton szagot nem érzékeltem. Inni nem iszik sokat (mármint többet), ezért sem tudom, hogy miért lehet ez. Desszertnek ezentúl csak gyümölcsöt fogok neki adni, remélem a következõ mérésnél nem lesz ilyen magas. Köszönöm a válaszokat.
Egybébként ag szoptatásngak semmi köze hozzá.(az összes válaszoló voltam)
Családban, rokonságban van esetleg cukorbeteg?Tünete a diabétesznek lehet az acetonszagú lehelet és az állandó szomjúságérzet.Tapasztalsz esetleg ilyet?
A kérdező hozzászólása: Annyit mondott a doktornõ, hogy magas és újabb vérvétel szükséges. Amúgy nincs elhízva, 82 cm és 9.5kg. Viszont még szopizik, hajnalban és elalváshoz, ez vajon közre játszhat?
7 fölött magas étkezés után.
Értem.Tulajdonképpen étkezés után megemelkedik a vércukorszint.Múlik azon is, mit evett.Szerintem magas ez az érték, nem mondtak semmit?
A kérdező hozzászólása: Vérszegénység gyanúja miatt mentünk. A következõ vérvétel csak jövõ kedden lesz, ezért tettem fel a kérdést.
A kérdező hozzászólása: Megtörtént a második vérvétel éhgyomorra. Az eredmény 3.0 lett, szóval minden renden van. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!