Találatok a következő kifejezésre: A vérnyomásom nem túl alacsony (7 db)

17/F a Vérnyomásom 120 körül a pulzusom meg 50-55 körül van nyugalmi állapotban? Mennyire para ez a pulzus? Nem túl alacsony? ésha igen mivel lehetne feljebb vinni?

Legjobb válasz: Sportolsz? Az okozhatja, de szerintem nem baj. Mindenesetre jobb lenne a háziorvosodat megkérdezni.

Sportolsz? Az okozhatja, de szerintem nem baj. Mindenesetre jobb lenne a háziorvosodat megkérdezni.
A kérdező hozzászólása: Hát mostanság nem, régebben sportoltam rengeteget. Bickliztem többtíz kilómétert naponta. demostanság nemnagyon sportolok.
Ha sokat sportolsz (vagy sportoltal) es egeszseges vagy, akkor nem para. Azt jelenti, hogy eros a szived; orulj neki. :) Ha viszont alig mozogsz, nem vagy formaban, akkor a bradycardia hataresete. Ha tunetmentes, nem gond. Ha gyakran szedulsz, faradekony vagy stb, akkor jobb ha felkeresel egy orvost.
A kérdező hozzászólása: Hát sokat sportoltam, fáradékonynak se mondanám magam, mivel 6-7 óra alvás elegendõ számomra. csak reggel vagyok 1-2 óra hosszáig nyûgös, de gondolom ez természetes :) A szédelgésrõl meg annyit hogy mostanság kicsit szédelegtem de ez az alváshiány miatt lehetett(napi 2óra alvás). Mondjuk aránylag fittnek érzem magam, attól függetlenül hogy 58 kiló vagyok és 180 centiméter. Akkor gondolom nincspara:)

111/61. Nem túl alacsony ez a vérnyomás és 165 cm magas, 89 kg-s embernek?

19 éves vagyok, és ezt 15 perccel az egy órás (elég kemény) edzésem után mértem. Minden nap edzek 1 órát, és a 89 kg-hoz 27% a zsírszázalékom. Nem tudom, ezek mennyire számítanak.

Legjobb válasz: Az alacsony vérnyomás végett nem kell aggódni!A magas vérny.okozhat a szervezetben bonyodalmakat! Ha nem vagy rosszul,nem szédülsz,akkor nincs gond! Reggelente igyál meg 1 kávét!

Az alacsony vérnyomás végett nem kell aggódni!A magas vérny.okozhat a szervezetben bonyodalmakat! Ha nem vagy rosszul, nem szédülsz, akkor nincs gond! Reggelente igyál meg 1 kávét!
De bizony alacsony, es az nem igaz hogy nem kell aggodni miatta!Az alacsony vernyomas is tud sulyos problemat okozni a szevezetben, nezz utana az interneten.De legjobb ha elmesz orvoshoz, es tole kerdezed meg, mert lehet hogy ez az ertek neked jo/mert te ilyen alkat vagy, orvos tudja/, de lehet hogy nem jo!
kb gimis koromban nekem is ilyen vérnyomást méregetett a védõnõ és meg volt lepõdve , h milyen jó a vérnyomásom. Egyébként picit szerintem is alacsony, de annyira nem , hogy azért sürgõs óvintézkedéseket kéne tenni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Csak azért lepett meg engem ez a dolog, mert mindig magas volt a vérnyomásom a túlsúly miatt, már 10 éves koromban is, a suliban külön kérték, hogy gyakrabban járjak le a védõnõhöz méretni :P De most 2 hónapja minden nap sportolok 45 percet vagy 1 órát, és azóta egyre csökken. Azért mértem meg, mert szédültem, és meg is volt az oka...

A vérnyomásom 110/55, nem túl alacsony. Ez lehet majd valamilyen probléma forrása?

7hetes kismama

Legjobb válasz: Szia! Ez csak egy klicsivel alacsonyabb a normálisnál. Nekem 90/70 és örülök, mert így nehezebben lesz terhesség alatt magas vérnyomásom. Legalábbis ezzel áltatom magam:) Akkor jelenthet bajt, ha elájulsz és bevered a fejed. Üdv, egy 25 hetes kismama

Szia! Ez csak egy klicsivel alacsonyabb a normálisnál. Nekem 90/70 és örülök, mert így nehezebben lesz terhesség alatt magas vérnyomásom. Legalábbis ezzel áltatom magam:) Akkor jelenthet bajt, ha elájulsz és bevered a fejed. Üdv, egy 25 hetes kismama
Nekem is alacsony. Csak annyi ha rosszul érzed magad feküdj le. Mást nem tudsz tenni.
A nagyobik lányommal volt hogy 80/50 volt a vérnyomásom.Azon kívül, hogy este 8-tõl reggel 8-ig és ebéd után két órákat aludtam semmi bajom nem volt.Reggelente 1 kávét ittam.Idõbe szültem 3 kilóval, egészségesen és ma már 12 és fél éves.

5 éves kisfiúnak nem túl alacsony a 80/60-as vérnyomás?

Az 5 éves státuszon mérte neki a védőnő, de nem mondott rá semmit. A gyerekorvoshoz holnap kell mennünk a státuszvizsgálatra.

Legjobb válasz: Kérdés, hogyan történt a mérés. Illene mind a 4 végtagon mérni, fekve. Mandzsettával 5 éves gyerknél valószínüleg a combon/lábon mért érték hihetõbb. Persze lehet, hogy létezik gyerekekre szabott eszköz is. Kalkulátor itt: http://www.webbeteg.hu/calc_vernyomas

Kérdés, hogyan történt a mérés. Illene mind a 4 végtagon mérni, fekve. Mandzsettával 5 éves gyerknél valószínüleg a combon/lábon mért érték hihetõbb. Persze lehet, hogy létezik gyerekekre szabott eszköz is. Kalkulátor itt: http://www.webbeteg.hu/calc_vernyomas

100-60 a vérnyomás. Ez nem tul alacsony? 34 hetes vagyok

Legjobb válasz: Az alsó érték egy picit. Nekem 89/61.... Igyál 1 korty kólát, de egyébként semmi gond ezzel, ne aggódj! :)

Az alsó érték egy picit. Nekem 89/61.... Igyál 1 korty kólát, de egyébként semmi gond ezzel, ne aggódj! :)
Nekem is általában ennyi vagy kevesebb:) Nekem amugy sem szokott ettöl több lenni .A védönö nem mondta h alacsony.Én is 34 hetes vok.:)
kicsit alacsony, de nem kóros. ha jól érzed magad, nem gond. hivatalosan ha 100 alatti az elsõ érték, akkor alacsony a vérnyomás, neked a határon van, tahát még normálisnak számít
nekem rendszeresen 100/50, 100/60 szokott lenni, van, hogy húzza az orrát neki az orvos. De világéletemben alacsony volt. 30 hetes kismami
Nekem is ennyi volt pedig én gyenge kávét is ittam. Semmi bajunk nem volt miatta. Ha magas lenne az lenne gond. Ne aggódj. Üdv: 7 hetes baba anyukája
Nekem végig ennyi volt.Makk egészségesek vagyunk mindannyian.2 gyerekes anyuka
ezt elég korán kérdezed. legalább az esedékes menstruációd elsõ napjáig kéne várnod aztán tesztelj.
Pár napja frontok jönnek, mennek... egyenlõre csak ez az, ami biztos, mert még az esetleges beágyazódás sem fejezõdött be. Várj még türelemmel!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat és a teszt 2 csikos:)

Alacsony vérnyomás, magas pulzus, nem túl jó vérkép. Mi lehet a baj?

a vérnyomásom mindig 100 alatt van, viszont a pulzusom mindig 110 felet, sokszor nyugalmi állapotba felmegy 130 és fölé. Elküldött az örvös vérvételre. a Lymph szám magas, a Neut alacsony (50-70 között kéne, és csak 37), viszont az EO az a normál töbszöröse (1-4 között kéne lenni és nekem 14). Komoly gond lehet? :/

Legjobb válasz: Nem vagy allergiás? Az eo ott mindig magas A Lymphocyta / ez egy bizonyos fehérvérsejt/ vírus fertõzéskor megemelkedik normális esetben, ilyenkor a neutrophil pedig lemegy. Ha voltál náthás, vagy köhögtél az elmúlt pár hétben akkor ez belefér, reagált az immunrendszered.

Nem vagy allergiás? Az eo ott mindig magas A Lymphocyta / ez egy bizonyos fehérvérsejt/ vírus fertõzéskor megemelkedik normális esetben, ilyenkor a neutrophil pedig lemegy. Ha voltál náthás, vagy köhögtél az elmúlt pár hétben akkor ez belefér, reagált az immunrendszered.
A laboreltéréseid lehetnek egy nem régiben zajlott fertõzés miatt. Az általad leírt vérnyomást és pulzust legtöbbször kevés folyadékbevitel okozza.
Lehet a fertõzés miatt is a vérnyomás és a pulzus eltérése. Egyértelmû, hogy valami lezajlott/zajlik a szervezetedben, amire a fehérvérsejtjeid reagálnak (a leírt értékek mind fehérvérsejt%-os mennyiségek).

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!